Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stellaz #94498 üzenetére
Zsebben ugyebár bőségesen elfér. Annyira bőségesen, hogy nem is érezném, hogy benne van és pedig szeretem érezni a zsebemben lévő dolgaimat, plusz akkor már teljesen szabadon lóbálozhatna a kábel (póló alatt sem akarom vezetni, nem akarom szétizzadni a kábelt).
Hogy fokozzam az elmebajt, szerintem egy tenisz fejpántot fogok hordani és arra lesz a fejem mögött felcsiptetve, a kábel meg nyakláncszerűen tekerve nyak körül 1x vagy 2x.
Tehát mindenképpen idiótának akarok kinézni.
-
Recyclicator
csendes tag
válasz
cicur99 #94472 üzenetére
Köszönöm a tippet ! Rendeltem is kettőt. Saját építésű HiFi Magazin-Mozaik előerősítőn,, LP lemezről, egy kommersz "Carol" fejhallgatócskával, hallgattam Katona Klárit, anno. Kihallottam, hogy a nyelve elvált a szájpadlásától. Szóval nagy csalódás nem érhet, de nem fogok morogni Rád. Monitorozni, jó lesz. A másik, ajándékként megy tovább.
-
Majd meglátom mi lesz, köszi a véleményeket!
-
gianni85
veterán
Én anno es100-zal úgy csináltam, hogy ment a póló nyakára csiptetve, így közel volt a mikrofon is telefonálásnál. Csak kellett hozzá egy custom rövid kábel.
-
A legjobb egy GO Pod lenne, csak nem azon az áron, amiért vesztegetik.
Valószínű nézek majd valami ennél egyszerűbb, felső testes pántos összeállítást, mert külön TWS-t nem akarok, ha már megvan a GO blu.Esetleg még pólók helyett átszokok a rövidujjú ingekre, amiken szokott lenni elöl zseb.
-
-
Ti vennétek BT DAC-hoz ilyen GoPro öltözéket?
Tudom elég idétlenül hangzik, csak nincs egyelőre jobb ötletem.Jönnek lassan a pólós idők és eddig elvoltam vele, hogy a pulcsi zsebében hordtam, de a pólóimon nincs zseb, nadrágzsebben tartani meg szintén nem oké, ahogyan nyakba akasztóval is próbáltam hordani, de az meg nagyon nem oké, ahogy lengedezik minden.
Ezzel a GoPro-s cuccal még a kábeleket is el tudnám vezetni a pántok mögött, hogy semmi se lógjon, lengjen.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #94489 üzenetére
Jaja, nagyon kényelmes, hogy sötétben ki tudod tapintani a mikrofont, rá se kell nézni, és tudod, melyik melyik oldal
A saját készítésű kábeleknél egy rövid, de jól tapintható heatshrink darabbal szoktam jelezni a jobb oldalt, ne kelljen ránézni a fülesre, hogy tudjam.
-
btraven
őstag
Rendeltem egy ilyet, végre meg fogom tudni különböztetni a bal és jobb oldalt.
-
válasz
stellaz #94486 üzenetére
Az a baj érdemben én sem tudok, mint ahogy ő sem.
Egyáltalán nem vagyok szakértő, egy 7-8 éve vásárolt, olcsóbb IEM-et használtam előtte (amiről küldtem is a napokban képet, hogy kezd kiszakadni belőle a kábel) és jelenleg is, amíg nem dől el, hogy mi lesz végül.
Pedig nagyon szívesen osztanék meg részletes véleményt róla, de az nyílván nem mérvadó, ha csak annyit írok, hogy “jobb, mint a régi fülesem”, mert nincs összehasonlítási alapom több, korszerűbb füleshez.
Az is lehet, hogy semmi extra sincs a hangjában, csak nekünk tűnik jónak. -
válasz
-NoVa- #94483 üzenetére
IEM fülesre gondol, jelenleg tőlem van nála próbán a Simgot Supermix 4 füles.
A Cema Raven kábel árára meg köszi, hogy felhívtad a figyelmet!
Bár egyelőre bizonytalanabb minden, hogy mi lesz végül, de ha jól veszem ki az eddigiekből, ez a normál ára a kábelnek, szóval nagyobb valószínűséggel lehet máskor is ezzel az árával találkozni (mintsem az 50ezressel). -
dni
őstag
válasz
-NoVa- #94479 üzenetére
Köszi a tippet az átalakítóra és a fülesre, az Asuráról korábban írtak felkeltették az érdeklődésem, de a megkeményedő, kicsit nehéz kábelével mit lehet tenni?
Az átalaktó minden cuccal működhet? Mert pl a DD-hifinél írják, hogy van amivel nem az elváratknak megfelelően működik.
-
-NoVa-
veterán
válasz
bostone #94481 üzenetére
In-ear vagy earbud? Az earbudoknál a kábel súlya, merevsége ronthat sokat, illetve a ház formája. Nekem pl a sokaknak kényelmes MX500 ház nem kényelmes, nem is olyan stabil, én inkább a PK és az egyedibb formák felé mozdultam. Mindenesetre ha egy MX500 ház nem felel meg, a többi sem fog, hacsak nem más/több szivaccsal mégis jó. Erről írtam sokat, ha a Trig Rain-re keresel itt a topicban, találsz javaslatokat.
IEM esetén az eartipekkel kell játszani végtelensokat, az meg már annyira egyénfüggő, hogy csak na.
-
bostone
addikt
Ha egy füles egy példánya nem stabilan ül, lehet a típus többi tagja sem ül stabilan vagy addig kell próbálni, amíg megfelelő méretre nem bukkan az ember vagy felejtős a történet?
-
-NoVa-
veterán
Ránéztem alin a Cema Ravenre, most már normális félár környékén van, ahogy általában.
Kipróbálhattam kicsit egy Kiwi Ears KE4-et, bámulatos, hol tart már a tudomány 200$-os szinten. 2DD 2BA, így kissé szélesebb a ház a megszokottnál, hogy elférjen a két dinamikus. A basszusa nincs túlemelve, a súlya, ereje nagyon tetszett. Átható, energikus, szórakoztató, Sony féle terjengős, de a többi tartománytól pont jól szeparált basszus.
Kicsit V karakter a gyári kábelével, és a hozzá opcionálisan járó Allegro DAC-cal. Mondhatnám ezt gyenge pontnak, de annyira minimális felárú kiegészítő opció ez, hogy az árát tekintve inkább elismerően bólogatok. Nagyjából standard kissé száraz, kissé túlanalitikus klasszik ESS DAC 3.5mm és 4.4mm kimenetekkel kb 4k forintért korrekt, nagyon sokkal drágábban kezdődik. a jobb.
A 3.5mm kábele pedig puha, minőségi érzet, de a Raven és az Effect Audio megadta nekem azt a többlet testet az énekhangokhoz, amit általában elvárok. Ezzel ez lett a legolcsóbb koherens, jó hangú basszusorientáltabb multidriver füles, amit hallottam, simán ajánlott darab.
-
-NoVa-
veterán
3.5mm 4.4mm kábeles átalakítót keress, különben elég nagy erőkarral terheled a jack foglalatot.
Én amondó volnék, hogy egy Asurával még a Mojo is kiválóan elboldogul, és ez már szól is valahogy.
-
dni
őstag
válasz
chubii #94452 üzenetére
Időközben megérkezett a -NoVa- által ajánlott fánkos szivacs, fel is tettem kettőt a gyári Traceless szivacsra. Jobb lett az illeszkedés, jobbak lettek a mélyek, talán szélesebbnek is hallom a "színpadot" de továbbra se érzem, hogy benn lenne a fülemben, nagyon kényelmes, már látom, hogy nyárt meleg miatt majd csak earbudot fogok használni
. Még várom a 23mm-es szivacsot, azzal is teszek egy próbát, hátha még tutibb lesz.
Ahogy nézegettem az EB2S Pro mellett a Dunu Alpha 3, Riku Saber 3 esetleg Fiio FF3S (de erről nem olvastam annyit reviewt, csak korábbról rémlik) amik vélhetőleg jobban hallható előrelepésnek tekinthetőek.
Amit még nem tudok, hogy 3.5-ös vagy 4.4-e csatival volna-e őket érdemes rendelni, mert ha Mojo 2 helyett esetleg valami dongle lesz, akkor azon már lesz 4.4 is.
Láttam 4.4-es adaptert Mojo-hoz, de annyit nem költök rá az fix -
BSOD
senior tag
Sziasztok! Vezetékes (jack) IEM-et szeretnék, lehetőleg mikrofonosat. Hangulattól függően elektronikus-metál vagy jazz és netrádió, amit hallgatok. Telefonról lenne hajtva, de csak kényszerhelyzetekben (hosszabb vonatútra készülök most pl.). Nem ez az elsődleges zajforrás az életemben.
Anno az Einsear T2 tökéletesen megfelelt ár/érték-minőség arányban és nem lettem vájt-fülűbb azóta. Meglehetősen sokat változott a piac az utóbbi ~8 évben sajnos...
Mit tudtok javasolni? -
stellaz
veterán
válasz
traktorgumi #94474 üzenetére
Volt a birtokomban pár napot, de nekem nem tűnt olyan nagyon könnyen hajthatónak.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
traktorgumi #94474 üzenetére
Ez mondjuk a fülhallgató topic, de egye fene.
Szólni fog, nem is lesz nagyon rossz, amíg nem raksz elé valami jobbat. Akkor ki fog derülni, hogy egy rendes fejhallgató erősítő azért számít. Legyen az DAC-cal egybeépített, vagy külön eszköz.
Aztán elgondolkozol azon, hogy lehet hogy egy másikkal jobban szólna. Aztán befészkeli a gondolat magát a fejedbe, hogy lehet hogy másik fejhallgató kéne, mert jó ez a Beyer, de mi lenne ha... És így tovább, amíg tart a lelkesedés, és a pénz. -
traktorgumi
aktív tag
van egy asus rog-strix-z690-a-gaming-wifi-d4 [link] alaplapom
ez a hangkártya van benne :
ROG SupremeFX 7.1 Surround Sound High Definition Audio CODEC ALC4080
Az lenne a kérdésem hogy megbirkozna ezzel a fülessel?
DT 770 PRO 80 Ohm [link] ?
ohm nem leszneki sok?
chatgpt azt mondta hogy igende azért ürülnék ha halandó ember is megerösitené
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #94468 üzenetére
Nah, akkor majd jól meghallgatod azzal a Xelento 1-est, aztán megérted, miért annyi. Most is az zenél a fülemben melóban. Belül ez az egyetlen TWS adapter, aminél van külön rendesen megtervezett DAC, külön erősítő, és külön BT kommunikációs modul, nem egybechipes megoldás. Meg az ifi Diablo és egyéb drágább elektronikák tervezőjének a búcsúprojectje, ez volt az utolsó munkája a cégnél. Ha a Go Blu - Gryphon tengelyen kell elhelyezni, akkor föléjük raknám.
-
cicur99
tag
Szevasztok, hátha érdekel valakit!
A francia Amazonon most 19,25 euro szállítással együtt a KOSS KSC75 füles. A két meglévő KSC75X-em mellé rendeltem egyet. -
btraven
őstag
válasz
zolnagy #94467 üzenetére
Trig Rain-ben vetted végül a szivacsot? Nem volt dohos? Csak azért mert egyébként a minőségével nagyon elégedett vagyok, remélem csak a szállításnál történt baleset. Nekem teljesen jól passzol a Soian-ra, ez is MX500 shell:
Megvolt az 50 óra bejáratása a Tmusic EP3-nak. Összehasonlítottam a Soian-nal Vivaldi Négy évszakára. De a Soian jobb, az hihetetlenül jó klasszikus zenére.
Másik hasonlítás a Vido-val volt Genesis progresszív rock-ra. A Vido jobb. Ez van. Vido-nak van valami warm(?) vagy nem tudom milyen hangja amitől verhetetlen erre a zenére. A HD6xx-et is lenyomta.
Ettől függetlenül a Tmusic EP3 jól szól, más műfajokon is majd hasonlítom. Így elsőre Slayer-en verhetetlennek néz ki. De majd a FAAEAL-oknak lesz még ehhez 1-2 szava.Rendeltem Fransun (YD30)-at végül, a NiceHCK YD30-at megint nem akarták ide szállítani. Elvileg ugyanaz. PEEK+PU driver.
A másikre rendelés a Fengru KGIS KG01 DIY MX500 lett, na ez nem névtelen, van a nevében minden. -
-NoVa-
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94465 üzenetére
Azért akad még ott némi választék. Neken a TWS (mármint a normál) utazós mászkálós komfortos világ, legyen jó ANC, jó mikrofon, meg használható hang. Ezeknek a finom egyensúlyozásából ott az XM5, Momentum 4, a mostanában komolyabban hypeolt Technics AZ100, feljebb a Devialet Gemini II, meg a Noble FoKus Rex.
Az XM5-öt szeretem, a Technics meg a mikrofon minősége meg a ferrofluidos driver miatt érdekes. Még nem fantasztikusak, de már jók. -
gianni85
veterán
válasz
Jézusom, eddig nem is néztem hogy a go pod 400€??? Ott vannak még a Plussound bt kábelei, de azok is drágák.
-
zolnagy
őstag
Megjött a NICEHCK Traceless fülesem. Az árához képest tényleg meglepően szépen szól. Főleg a magas és közép tartományban tiszta. A mélyek a kialakításából adódóan nem tudnak acélosak lenni, de egyébként nem mélyhiányos a hangja mégsem. Azért a Beyerdynamic DT235 10+ éves fejhallgatóm jobban szól, na de almát a körtéhez. Ennyi pénzért tényleg jó minőség és hosszú távon is hallgatható. Szóval a telóhoz teljesen jó, ha esetleg kellene. A mikrofonját még nem próbáltam.
A korábban linkelt 23 mm-es szivacs viszont nem lett jó, túl nagy a fülesre. Úgy lehet rátenni, hogy a gyári szivacsra teszem, de akkor meg a fülemben nem fér el, szal ez nekem használhatatlan.
-
stellaz
veterán
válasz
Szerintem a termékkategória alap problémája, hogy kicsit két szék között ül a pad alá.
A többi TWS füleshez képest nagy, a tokja is, nincs ANC és áteresztés. Otthonra meg ugye sokoldalúbban, többféle fülessel/fejessel használható egy hagyományos bluetooth lejátszó (mint a GoBlu, btr17, stb) miközben a tws forma előnye nem jön ki annyira. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
fery02 #94463 üzenetére
Technológiailag még kicsit gyerekcipőben jár ez a termékkategória és jelenleg abból a szempontból fel van osztva a piac, hogy ha a műfajon belüli legjobb kell, akkor ifi Go Pod + valamilyen tisztességes mid-fi/TOTL IEM, ha a pénz számít akkor UTWS 5 2025 + valamilyen mid-fi IEM.
A fenti duón kívül az Apple éppen aktuális TWS fülhallgatója dominál vagy ha nagyon érzi valaki a szerencsecsillagja ragyogását, akkor belenyúlhat éppen aktuális olcsó adapterekbe, de ott a csodavárást el kell engedni.
Remélhetőleg a jövőben még fejlődnek ezek a cuccok is, mert a Unique Melody MEST MK2-m mellé engem is érdekelne egy TWS adapter, de egyelőre nem vagyok meggyőzve az eddig látottaktól/hallottaktól.
-
válasz
PR0JECTNR56 #94460 üzenetére
Ezeknek a pontoknak a nagy részére kb magamtól is gondoltam, igen.
Ilyen olcsó áron mindenképpen lesznek kompromisszumok ilyesmi jellegű termék terén.Továbbá nem is annyira nagy igény lehet ezekre a cuccokra, legalábbis a nagyobb nevek úgy tűnik nem álltak rá ezekre, mivel az általad két említett típus is már jópár éve kiadott termék.
A Go blu-nál is húztam egy kicsit a szám, hogy régi BT verzió (hátrányait is érzem), de valami kellett…Gondolom sokan vannak vele úgy, hogy ha már ennyi fontos a vezetéknélküliség, hogy esetleg wireless earhook adapter, akkor már eleve nem szórakoznak ilyennel, hanem már egyből valami rendesebb vezetéknélküli fülest keresnek.
—————————————
-NoVa-: Na az máris szebben hangzik, akkor lehet majd figyelgetnem heti pár alkalommal az Ali-s wistlist-emet, ahová felvettem a kábelt.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
fery02 #94458 üzenetére
Eltaláltad, nagy általánosságban a következők a wireless adapterek visszatérő problémái:
- Kodek támogatás (még ha rendelkezik is vele az adott adapter, az olcsóbbaknál előfordulhatnak hang anomáliák, szakadozás, pattogó hang, random megálló lejátszás és a gyártók nem nagyon törik magukat a firmware frissítésekkel sem)
- Kimeneti erő/hangminőség limitációk (nyilván ez egy wireless platform, a vezetéknélküliségért cserébe némi hangminőségromlással és kimeneti erő limitációval fizetsz)
- Szinkronizáció/érzékelés/akkumulátor hiba (ez jellemzően tartós használat után jön elő, az első két tételnél, a bal és jobb oldali adapter különböző hangerőn szólal meg vagy az egyik nem hajlandó csatlakozni/nem szólal meg. Az akkumulátorhiba egyértelmű, vagy nem veszi a töltést vagy az egyik oldal látványosan gyorsabban merül mint a másik)
- Töltésproblémák (a legtöbb adapter fém pineket használ az adapter belső oldalán/alján, amelyek viszont izzadtsággal kapcsolatba létve korrodálódhatnak, így lehetetlenné téve a töltést - erre egyedül az UWTS 5 2025-nek van kielégítő megoldás a vezetéknélküli, pin mentes töltéssel) -
-NoVa-
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94457 üzenetére
Jah, akad :)
Ma pont ezzel sétáltam a városligetben, szóval frissen is meg tudom erősíteni, hogy ez jó. Az UTWS 5 is nagyobb kompromisszum lenne hangban, de már nem rossz, a legtöbb olcsónak meg az alapzaja iszonyat. A Go Podnak csak a tokja túl nagy, azt otthon szoktam hagyni, ha csak pár órára megyek.
A Raven meg általában 55$, most gondolom valami akció előtt odaírták a "teljes" árat, hogy pár nap múlva tudjanak nagyot mondani.
-
válasz
PR0JECTNR56 #94457 üzenetére
Igen, valahogy én is ezt tippeltem köszi!
Mondjuk annak örülnék, ha csak a gyér kodektámogatás lenne hátrány az olcsóbb adaptereknél, mert SBC és AAC számomra bőséges, de gondolom a hangminőség és hangerő is érintett. -
-
válasz
-NoVa- #94453 üzenetére
Uhh, azért szép ára van 51ezer Ft-ért a Cema Raven kábelnek, annyiért már lehet is jobb.
A legjobban ilyen akkus earhook adapternek örülnék, amivel lényegében teljesen vezetékmentes lenne a rendszer, de gondolom ilyesmi holmikat nem nagyon szabad nézegetni, ha jót akarunk magunknak.
-
btraven
őstag
Azokat az alis eladókat szeretem ahol külön kategória a flathead earbuds.
Nagyon kell vigyázni, nézegetem megint a NiceHCK YD30 meg Fransun Yuandao füleseket. De tök ugyanaz a leírásuk. A technikai leírás is meg a reklámképek is. Csak a márkanév van kicserélve.
Nagyon klasszak ezek, de azért nem szeretnék 2 darabot venni ugyanabból. -
gianni85
veterán
válasz
-NoVa- #94453 üzenetére
Én réz párti vagyok. A100-200-300$-os fülesekhez csomagolt SPC kàbelekkel nincs jó tapasztalatom, és eddig nagyjából egyik fülesemhez se passzoltak úgy, mint a sima réz. Egy EA Cadmus már lehet más tészta
Szóval sokat nem lehet hozzátenni, réz, vékony, könnyű, teszi a dolgát. Egyenes jack, plusz pont. Nincs earhook ami könnyedsége miatt nem gond. Egy nagy negatívum részemről, nincs chin-slider.
Emiatt még húzódok, hogy ezt vagy a korábbi Letshuoer M3-at rendeljem-e be. Lehet utóbbi lesz, már csak azért is, hogy legyen a topikbanAz se tökéletes, mert L plug-ja van, de szintén jó kényelmes.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fery02 #94451 üzenetére
Az LSC08-at habár nem romlott róla a véleményem idővel sem, a Cema Raven jobb hangban, komfortban pedig az OEAudio 2DualOFC a kedvenc az olcsók között. Utóbbi Gianninál vendégszerepel épp, majd hozzátesz egy extra nézőpontot.
Napi használatban meg a Forza Copper series és a Beyerdynamic kábelek maradtak, ezek erősen más szinten jók, de az áruk is más kategória.
-
chubii
senior tag
Szia!
Nem tudom mekkorát szeretnél lépni.
Saját tapasztalat alapján:
Az EB2S megérhet egy próbát. Árban, anyaghasználatban kicsit feljebb van. Hangban szerintem stimmelne. Van 4.4mm szimmetrikus csatlakozóval is, ha számít.
VE Monk V2S is jó volt hangra, de valamiért nálam pozícionálási gondok voltak vele, hiába MX500 ház ez is, mint a Traceless. Felépítésre a kettő közé tenném a minőségét.
Nálam most az Iris Ancestor a favorit budget kategóriában, de külsőre ugyanaz, mint a Traceless.Itt olvasottak alapján egyéb opciók kicsit nagyobbat lépve:
Nova fülesei, RikuBuds, TGXEar vagy VE Monk egyes modelljei. Itt inkább nyilatkozzanak a többiek, nem hallottam még ebből a ligából fülest. -
válasz
-NoVa- #94450 üzenetére
Hú ezt a hozzászólásodat lementem magamnak, hálásan köszi!
Nem mellesleg imádom az időnként berakott képeidet, nagyon stílusosak és minőségiek!
Amihez esetleg nincsen alapból 4.4mm lehetőség, még mindig ajánlod bármelyikhez a Linsoul LSC08 kábelt?
Mondjuk én az a fajta felhasznaló vagyok, aki talán nem tudna nagyon különbséget hallani két féle 4.4mm kábel között. -
-NoVa-
veterán
válasz
fery02 #94449 üzenetére
Bonyolultabb, nem ár, inkább hangkép szerint osztanám ketté.
Pl az Etymoticnak jól áll az XBass, meg az XSpace. 150$
A Harman jellegű tuningos cuccoknál is jót tesz a lágyabb, melegebb karaktere, szépen ellensúlyozza az emeltebb felső közép tolakodó jellegét. Pl Tanchjim Oxygen, 300$
Jót tesz az amúgy vékonyabb midbassú, inkább sub basszusra hangolt cuccokkal, mint a Mangird Tea (300$), vagy az EJ07 (1100$).
A világosabb hangú cuccokkal is szeretem, pl a Beyerdynamic Xelento 1. generációval, míg a vastagabb, melegebb hangú 2. generációval, meg a G7-tel inkább a színezetlen forrásokat szeretem.
-
Sziasztok!
Szerintetek kizárólag GO blu mellé milyen értékig érdemes még IEM fülest használni?
Vagy ennél árnyaltabb a kép és nem igazán lehet értékben ezt meghatározni? -
btraven
őstag
Én direkt kipróbáltam mindnek a mikrofonját. QKZ MDR, D08, Yuyin Y100, Soian és mindnek zajos a mikrofonja. Egyedül a Tmusic EP3 a kivétel, ott csend van. De csak próba volt, üzemszerű használat nem, nekem nem kell, de sajnos van amit csak mikrofonos kábellel kapni. Nagyobb probléma a TRRS csatlakozó, az sok mindennel nem kompatibilis.
-
dni
őstag
Sziasztok,
korábban beszereztem egy NICEHCK Traceless-t mikrofonos változatban Teams hívások bonyolításához, de kiderült, hogy a mikrofonja és annak elhelyezése elég rossz beszéd, kábelzaj szempontjából. Viszont a füles hangja, kényelme megtetszett, plus nem vagyok elzárva a külvilágtól, de nem is hangos annyira a kiszűrődő cincogás, hogy idegesítse páromat mint egy nyitott fejhallgatónál. Tehát ez lett a mindennapokban használatos háttér zene láncom egyik darabja.
Ennek keresném utódját. Már nem kell, hogy mikrofonos legyen, (beszereztem egy amúgy is szükséges webcam-et és annak a mikrofonját használom.) Mi lenne hangban a következő lépcső, ha kicsit melegebb, feszes mélyekkel, szellősebb hanggal, normális kábellel rendelkező earbudot keresnék? Forrás jelenleg egy Mojo 2, de nem volna baj, ha egyszerűbb dac/ampról is vállalhatóan szólna. -
exciplite
tag
válasz
-NoVa- #94445 üzenetére
Köszi NoVa
Rendeltem már egy HAKUGEI Rice Litz 6N OCC kábelt, majd kiderül tépem e a hajam miatta (mondjuk nem a világot kell ezzel megváltani, csak az esti és hajnali órákat elzenélgetni)
Az RS2-t már többször töprengtem DAP-nak, de nem volt hozzá bátorságom. Így, hogy nem tudom meghallgatni forgalmazó hiányában, azért rizikós. Igaz, több is veszett már... -
-NoVa-
veterán
válasz
exciplite #94444 üzenetére
Ha mikrofonosság mentes, könnyű, jó kábelt keresel nem csillagászati áron, ezt tudom javasolni.
Kicsit drágábban a Forza Copper Series mikrofonosabb, de a hangja miatt megéri.
Ha lesz alkalmad, HiBy RS2 -ről, FiiO K11 R2R -ről, vagy valami hasonlóról próbáld ki a fülesed. Gráf alapján eléggé rokonlélek a SoftEARS RSV-vel, az nekem a HiByvel csodás szinergiában zenélt.
-
exciplite
tag
Softears Volume S
Mi a jó benne:
- jó tonalitás
- kellemesen intim a hangzás
- a középfrekvenciás hangok nagyon szépek
- jó felbontású és ütős basszus ,ami nem telepszik rá a hangképre
- a magasakfrekis hangok nem bántóak
Mi a rossz:
- a kábel az valami katasztrófa, annyira mikrofóniás
- kicsit fukar a részletekkel
- a fülillesztékek egyike se kényelmes nekem
- a ház picit nagyobbacska, határeset hogy kényelmes
A TRUTHEAR x Crinacle ZERO:RED után hatalmas előrelépés nekem. A családbarátsága miatt tévedtem az IEM-ek világába. Egy Chord Mojo 2-vel hallgatom, pont a high-gain határán, annyira érzékeny. Engem nagyon meglepett a hangzása az előd után, ekkora ugrást nem vártam. Nem csak a hangszerek hangjai hatnak organikusabbnak, de a basszus felbontása nekem nagyon tetszik. Jelenleg Spinfit Omni tippekkel használom, annak előnyeivel és hátrányaival, a mélye picit visszafogottabb lett és a magas hangok valahol a túlvégen meg lettek zabolázva, de a kényelem az csillagos ötös lett.
Komoly összehasonlítási alapom sajnos nincs, csak fejhallgatókkal tudnám, az meg szerintem nem lenne elegáns. Nekem megérte, már csak egy normális kábel kell neki, és jó ideig elleszünk egymással. -
btraven
őstag
Ezek a japcsik tényleg ilyen furcsák? Vagy el van torzítva a hangja? Ezt a reviewert fáj hallgatni.
Smabat Super Blue review [link] -
btraven
őstag
Érdekes hogy az embernek milyen benyomásai lesznek egy fülesről. TMusic EP3 még bejáratós, de most az van hogy hangosabban feltűnően jobban szól, fel kell tekernem a hangerőt. Az összes többi flathead-nél nincs ez az effekt.
Remélem 50 óra után ez változik. Hű de sok ez az 50 óra. -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #94437 üzenetére
Mondjuk hogy a legjobb amit eddig hallottam ; ka17 szteroidokon, kicsit jobb technikai jellemzőkkel, a fiio forrásokra időnként jellemző idétlen upper mids szipogás nélkül. A midfi Kiwi Punch képes vele bizonyos zenékkel high end performanszra
Tiszta erő, az általam ismert szar dapok nyers erejével ellentétben. Dinamikus, részletes.. persze ha már unod a dc elitet ,majd kölcsön adhatod egy pár napra
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #94429 üzenetére
Írtam róla a DAC topicban bővebbet.
Feszes, transzparens, kellő autoritással szólal meg. Szóval ha félreteszem az audiofil zsargont, ha a rádugott fülesben van potenciál, akkor ezzel üt amekkorát kell. A Xelento 2-vel, Yinmannal, vagy az elektronikus zenére hangolt Infaustussal nekem ideális basshead cucc, a vokálra hangolt Infaustussal nem rengeti meg a világot, csak szívhezszólóan énekel.
Nem úgy analóg hang, mint egy R2R, nem csillapít, nem tompít, fátyolmentes természetességgel, digitális íz nélkül adja vissza a hangot. Aki hallott Cayin N8-at, érti.
Az meg külön tetszik, hogy nem törekedtek 32 Ohmon nagy számokra az erősítőnél, de 300 Ohmon még mindig lead 80mW-ot, és 600-on sem omlik össze.
Aztán milyen az a W2, szól úgy, ahogy kinéz? -
válasz
-NoVa- #94433 üzenetére
Legtöbbet egy régi Lumia töltőt (5V - 550mA), de néha egy régi 5W-os Apple töltőt dugok rá.
Viszont nem nálam keletkezett a probléma, hanem “befürödtem” vele, mert innen apróról van és már a kezdetektől hézagos volt alul az illesztés, de csak most a napokban kezdtem utánaolvasni és így tudtam meg, hogy az akku akar teret nyerni magának.
Gari természetesen nincs már rá, de majd ha odáig jut a dolog, hogy óránként kell töltőre dugni, akkor max berendelek magamtól bele valamit.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fery02 #94432 üzenetére
Milyen töltőt használsz? Nálam Apple és Ugreen töltők vannak, évek óta nem volt akkugondom. Azaz volt, a Microsoft Surface Pro 4 puffadt a saját töltőjéről, meg egy Dell ami szintén Dell dokkolón volt. Az 5 éves Radsone ES100-amhoz rendeltem pótakkut, mert mégiscsak vén, de az sem akarja még feladni.
-
Elvileg már valaki lemérte, csak a tapasztalatok érdekelnének, hogy pontosan honnan rendelhetett és mit és hogy mennyire vált be hosszútávon, mert sajnos nem tudok kontaktba lépni az illetővel (hátha pont itt véletlenül a fórumon az egyébként magyar illető).
Ahogy olvasgatok, elég sok mindenkit érint a világban ez a probléma, hogy a Go blu-ban kezd duzzadni az akksi (már akár egy éven belül is) és alulról elkezdi szép lassan feszíteni a házat.
Engem is érint a probléma és az üzemidőt is nem véletlenül érzem gyérnek, kézikönyv szerint ~10 órát kéne mennie, de nálam ennek a fele sincsen meg, miközben fejhallgatót nem is használok róla, csakis egy régi fülest, AAC és SBC kodekkel.
-
Cserélt már valaki akkut Go blu-ban?
Elvileg egy V800 okosóra 502530 akkuja tökéletes hozzá, csak az a baj valós kapacitású akku AliExpress-ről, tapasztalatom szerint “tű a szénakazalban” kategória.Gyárilag 450mAh van benne, ez meg pl 650mAh-nal reklámozza magát, de egyáltalán nem lepődnék meg, ha a felét se tudná a kapacitásnak.
-
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #94424 üzenetére
jah, persze, elégedett vagyok vele, meg amúgy tök jó és hasznos funkciói is vannak és a mechanikus kapcsolók is teljesen jó megoldások, szóval nekem se hiányzik a kijelző úgy egyébként, pláne, hogy a szoftverből egyébként is részletesebben be lehet állítani.
Inkább csak jót tenne egy szoftver update, amivel a kijelzőt - ha már van - egy picit logikusabb módon használják ki. Pl mutathatná a gain állását, a hangerőt nagyobb számokkal és a bellított hangerő limitet.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #94421 üzenetére
Semmi gond nincs a kijelzővel azt leszámítva, hogy azt csak a FiiO Control App-ban lehet beállítani, hogy ne kapcsoljon be hangerőszabályzásra, meg számléptetésre, csak a power gombra. A menüjén meg a kapcsolódáson túl semmi szükség rá, és képes is eltakarodni offba hamar, innentől csak holt teher.
-
Ha már BTR17 a téma:
Nálatok mennyit bír az akksi? Tudom, használat, rákötött füles függő. Legyen szó egy 16-32Ohm-os IEM röl.
Valamint az akku állapot visszajelzés nálatok is pontatlan? Pld: 100->80->60->40->0.
Nálam ez a lemerülési lépték és kicsit zavaró XD. -
exciplite
tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném.
IEM-hez készít valaki drótot? A Softears Volume S-hez adott az kritikán aluli. -
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Mit tegyek, ha a készletben nincs tökéletes gumiharang?
A közepes egy picit nagy, kilökődik a fülemből. Nem esik ki ugyan, de nem ott találom, ahol hagytam.
A kisebb kényelmesnek és stabilnak tűnik, de elveszik a zene fele.
Van egy általánosan elfogadott beszerzési forrás, ahol megfelelő minőségűt és méretűt találhatok?
Simgot supermix 4-ről van szó. -
válasz
FőDudu #94402 üzenetére
Valóban inkább csak a dB értéket érdemes nézni az én szempontomból.
Pl egyik füles:
“Resistance: 7.2Ω
Sensitivity: 120dB”Másik:
“Resistance: 46Ω
Sensitivity: 110dB”Mindkettő esetében Head-Fi vélemények közül többször is olvasni “easy to drive” szöveget, hiába, hogy a másik fülesnél az ohm érték jóval többszöröse.
Az “easy to drive” meg gondolom egyenes függvény, hogy kevésbé terheli és fogyasztja a BT DAC-t.
-
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat!
Akkor tehát egyik ilyen sincs berendezkedve mondjuk ilyen +20 órás használatokra.
Mondjuk nem egetverő probléma persze.Nekem a Go blu kicsit melegszik is a jelenlegi fülesemmel, de ez úgyis csak átmeneti füles, azt a dB/mW mértékegységet meg igyekszem fejben tartani.
Biztosan függ a fogyasztás továbbá még a kábeltől is, úgy vettem észre a 4.4mm jobban fogyasztott, mint a gyári 3.5mm, bár az csak egy kábel volt.
Az is lehet más 4.4mm kábellel meg ugyanúgy vagy akár barátibban fogyasztana, mint a gyári 3.3mm.
Mindegy amúgy, fölöslegesen legózok rajta, meg úgyse kezdek kísérletezgetni mondjuk ilyen +5 perc üzemidők miatt. -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #94390 üzenetére
Nálam akkor is a fejes megy, ha a hangfalat is bekapcsolhatnám, mert ott van a monitor 2 oldalán. Max háttér zenére és filmet nézni használom, de azt csak akkor, ha nem egyedül nézem.
De hifi kiállításon sem éreztem, hogy nekem bármelyik is kéne otthonra.
Az első IEM-et több, mint 20 éve vettem és azóta sok ezer óra szórakozás adtak ezek a bigyók. Ha leosztom mennyit költöttem rá, ebből mennyi a maradvány érték, kijön, hogy sokkal olcsóbb hobbi, mint horgászni vagy ilyesmi. Gamerkedésről nem is beszélve,ha már fiatalokról van szó. -
-NoVa-
veterán
válasz
fery02 #94401 üzenetére
Befolyásolja minden is, BT protokoll, a telefon adóteljesítménye, a rádugott izé, hangerő, stb. 4 - 10 óra között elég széles spektrumon tudnak mindenfélét mérni a Go Blu-val.
Nagyjából minden ekkora bigyót 8 órás akkuélettartammal reklámoznak. Akad persze itthon ES100-am, aminek a házába belefér egy kicsit nagyobb kapacitású akku (amiből szintén akad itthon, hogy kicseréljem, ha fárad a gyári), amivel már 20 órát is ki lehet belőle hozni, de ez nem gyári.Ott a Q15, batárnagy ezekhez képest, 10x akkora akku van benne, és ez is 7-10 óra alatt felzabálja a keretet. Jobb/áramigényesebb DAC, jobb minőségű és kevésbé áramspórolós erősítő, IEM-ekkel is 10 óra alatt lemerül. A BTR17 szintén lényegesen nagyobb a 15-nél, de akkuidőben az sem lesz több, helyette hangminőségben hoz sokat. Általában ez a teljes munkanapot lefedő akkukapacitás a cél mindenféle audiocuccnál.
-
FőDudu
veterán
válasz
fery02 #94401 üzenetére
Az erre valo mutato az erzekenyseg.
Az az ertek amit dB/mW (vagy csak dB) szoktak megadni.
Minnel nagyobb a szam, annal kisebb teljesitmennyel uzemeltetheto a fules.Ez alapjan ossze lehet hasonlitani a 2 hangkeltot.
Persze a kisebb impedanciajun nagyobb aramnak kell folynia a hasonlo felvett teljesitmenyhez.
(azt most szerintem felejtsuk ki a sorbol mekkora a vegfokok kimeneti impedanciaja - ilyen meresekben az nem sokat befolyasol).
Ha valamit rosszul irtam, majd masok kijavitanak.
-
Sziasztok!
Ha adott mondjuk egy 7,2- és egy 46 ohm-os IEM, akkor azok érzésre kb ugyanolyan hangerővel, arányokat nézve kb mennyire befolyásolják másképpen egy BT DAC üzemidejét?
Jelenleg átmenetileg egy 32 ohm-os fülessel használok egy GO blu-t és az üzemidő… lehetne jobb is.
Igazából azt sajnálom, hogy gyufásdoboz méretű, nyílván nem is fér bele túl nagy akku.
Láttam élőben egy BTR15-öt is, ami dimenziókban kicsit különbözik, de lényegében kb abba is ugyanakkor akku férhet el fizikailag.Mindegyik ilyen BT DAC ilyen picike, ami ajánlott és ár/érték arány sincsen nagyon elszállva?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- EAFC 25
- BestBuy topik
- Apple MacBook
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest