- ZIDOO médialejátszók
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz
zoltanz #93260 üzenetére
Miért, nem építenek?
Nálam szerintem próbáltál is DD-BA-Elektrosztatikus hibridet, de akad a fiókban DD-BA-Piezzo is meglepően nem pocsék hanggal, a DD-BA a leggyakoribb (koherenciát nélkülöző fillérestől a jókig széles a paletta), de tudok DD-planar hibridből is jóról, még ha kevés is. Nagyon más a két driver karaktere, ezért általában egy hangerőre belövik, alatta/fölötte szétesik az egyensúly. A Plunge Audio (kanadai, fából faragott házas custom zenész/színpadi körökben népszerű) csinált karakterillesztéses hangváltót, azt dícsérik, mások az ahogy esik úgy pufan elvet preferálják.
Aztán újra elolvastam a kérdést
-
s4tch
veterán
válasz
zoltanz #93260 üzenetére
Van erre is példa, hirtelen a Final Sonorous VI és egy 1More jut eszembe. A Final jó, a másikat nem hallottam. Mindenesetre nincs feltétlenül szükség több driverre, a hallható tartományt szépen le tudja fedni 1 driver, amit rengeteg módon lehet hangolni. A több driverhez viazont kell külön keresztváltó, és gondolom, szükségtelen módon megdobja a költségeket is.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
zoltanz #93260 üzenetére
A fejhallgatók nagyobb mérete és eltérő kialakítása miatt 1 driver is tökéletesen elég a feladatra, minőségi módon lefedi a teljes hangspektrumot.
A több driveres megoldás csak extra költséget, súlyt, méretet (sok high-end fejhallgató így is az ergonómia végső határán egyensúlyozik) és technikai komplexitást jelentene.
-
-NoVa-
addikt
válasz
zoltanz #93020 üzenetére
A kis mellément témázás után pár szó az armatúrás basszusról. Van jó, nem is kevés. Elsőként a legtriviálisabbal kezdem, 1 darab full range armatúra, az Etymotic ER3XR / ER4XR.
A dobhártya közelsége miatt nagy előnyben van, feszes, gyors, erős mélytartományt tud, csak a sub basszus legalja a gyenge pont.
A SoftEARS RSV a dupla nyitott basszusarmatúrával ugyan szintén inkább midbass nyomásra fókuszált, de már kiterjedtebb volt. A G7 az én ízlésemnek tökéletes, talán mutattam is, mikor itt jártál, de etéren Laleee kifejezetten bassheadre hangolt G6-osa a nyers erő csúcsa, az kifejezetten az intenzív basszusra koncentrálva készült, és nem okozott csalódáat, de.... Egy nagyobb DD vagy planar nagy hangerőn puszta hangnyomásban meg tudja haladni a planarok határait. Az RSV pl hamarabb kezdett torzítani, mintsem a fülem jelezte volna hogy nagyon túl sok, de azért hosszú távon bőven hallásra veszélyes hangerőkről van szó itt már.Nagyon nézegettem mostanában a FiiO FA19-et is, de puszta kiváncsiságból, nem vásárlási szándékkal.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest