Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
lapalapa #94999 üzenetére
"(Ok, operettig még nem fajultam, mindenkinek vannak korlátai.)"
Paul Anthony Romero and Karin Mushegain - Heroes V Haven theme
-
niof
veterán
válasz
bkercso #95090 üzenetére
Vannak 40-50-60 éves erősítők, amiben nincsenek odaragasztva, aztán nem tört le a lábuk. Mondjuk egy PA végfok esetén el tudnám képzelni, amit azok kapnak, de ott eléggé elterjedt a csavaros rögzítés is a forrasztás mellett. A forraszanyag meg a hőingadozás miatt amúgy is eltörhet, ezt a ragasztó sem gátolja meg.
-
Zoliee
senior tag
Most olvasom, milyen parázs vita lett ebből a bemelegedési időből.
Nem mindegy ki/mit/hogyan/mennyiidőután/stb.. él meg/át?
Különbözőek vagyunk, ezt kellene elfogadni.
(kb, mint mondjuk a szex. Nem gondolom, hogy ott is egyfajta igazság létezne.)
Csak, hogy Neked is válaszoljak (mert a fentieket csak úgy általánosságban szántam)
Ant amp: kell neki egy rövid bemelegedés, de nem érzékelek egyfajta "szint ugrást/váltást" a 10perc utáni, és az üzemi hőmérséklet elérését követő állapot között.
Ant dac: na annál meg kellett várni a legalább fél órát. (ezért is adtam el) -
niof
veterán
Szerintem aki látott már szétszerelve akár konzumer, akár hifi készüléket, az nem lepődne meg rajta, hiszen döntő többségükben ezekben is oda van trutymózva elég sok kondi. Le nem törnének, ahhoz nem éri őket elég fizikai behatás, tehát más okból ragasztgatják oda őket.
-
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123 #95083 üzenetére
Hőálló szilikon...
Hát ha még elkezdenénk beszélni a kondenzátorok saját rezgéséről, amit szintén sokan csillapítanak valami merev felülethez odaragasztva....akkor lenne itt nemulass! -
Tulku
veterán
válasz
Ear001 #95080 üzenetére
Vass András Gyuri bácsi azt tanácsolta nekem, hogy minden előfokcsövet vmilyen hőálló szilikonos felfüggesztéssell helyezzek el a dobozra (már az is jó, ha egy hosszabb csavar és a foglalat közé szilikongyűrűt teszünk, de a legjobb a klíma kültéri egységeknél alkalmazott megoldás lenne, ahol a két csavarfej nem közös), azzal nagyban csökkenthetem a mikrofóniát....
Ő azért épített pár jó erőlködőt.... -
Ear001
addikt
válasz
fattyu #95061 üzenetére
A mikrofóniának is van mértéke. Ha már jól hallani, akkor persze, kuka a cső, de annyi minden rázhatja azt a csövet munka közben, hogy egy kis szilárdítás a házon bizony bele tud szólni a hangba. Ez nem is meglepő, ha belefutsz elektroncső tervezésről és kivitelezésről szóló írásokba, akkor látni, hogy a mechanikai szilárdság mennyire fontos, amibe beletartozik az üvegbúra milyensége is.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #95074 üzenetére
A drágábbik és tartósabb, gyógyíthatatlan SoftEARS változatra gondolok. Gryphonról függőséget okoz
-
-
lapalapa
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #95069 üzenetére
Azta, jó zenehallgatást.
-
csergyuri
tag
válasz
Grat, jó deal volt!
-
-NoVa-
veterán
válasz
Pedig igyekeztem visszafogott ódákat zengeni róla, de TB támogatásra iratnám fel a háziorvossal bárkinek simán
Az RSV-vel való találkozásodra kiváncsi leszek ezek után.
Gyakorlati hasznosság, friss firmwaret tedd fel, és kapcsold ki a hangerőszinkronizálást, ha nem akarsz véletlen +106dB Turbo baleseteket. Néha a Tidal induláskor, meg másik gépre átváltáskor meg tudott lepni ilyenekkel a korábbi FW-kkel. Szűrőből MQA / DSD meg egyéb high bitrate cuccoknál bitperfectet rakok, BT-n és alacsonyabb formátumokra a GTO jól sikerült.
A gumitalpakra vigyázz, azok hajlamosak leesni ha szűkebb zsebbe teszed. Vettem egy Miter velúr tokot hozzá, azzal nyugodtabban viszem magammal, majd ha megjön, rakok fel képet.
-
Sziasztok!
Egy ideje szemezgettem a jószággal, de
NoVa kolléga hittérítő írásainak köszönhetőenmost rá is vettem magam a beszerzésre
Brutál.
Egy Fiio M11 Plus csalódás után ez a bestia kész megváltás.Gryphon mellett szegény Acoustune RS One fülesem picit meg van ijedve
Szerk: Aqua-ban volt 178k villámakcióval, utolsó percekben csaptam le rá
-
válasz
-Skylake- #95064 üzenetére
:D
Hosszú évek alatt kialakult bennem egy védekező ösztön. A hifivel, házimozival, audioval foglalkozó fórumok linkjeit nem nyitom meg automatikusan, hanem csak ráviszem az egérkurzort, és megnézem mi az. Ha biztonságos, megnyitom. Ha Long, azonnal elhagyom a helyszínt. :D Most kivételesen telefonról vagyok, nem tudtam ezt megoldani, így sajnos beleestem a csapdába. (Még az AV-Online-al vagyok így, de némileg más okból.) -
Tulku
veterán
válasz
fattyu #95061 üzenetére
A mikrofóniás cső lehet hibás valóban..vagy arra nagyon hajlamos csőtípus...
Orosz meghajtó csöveknél szoktak mikrofóniáról, vagy hajamról beszélni pl...
Még egyszer leírom, még nem használtam, de ki akarom próbálni...ez egyféle csillapítás, majd megírom...viszont az hogy többen alkalmazzák, az hogy csövekhez értők is beszélnek róla és egyáltalán nem a shakti-kő kategóriába esik, az szinte biztos... -
-
bitrograde
senior tag
Én nem használtam még ilyen [...]gyűrűt, de ismerettségi körben előfordult már. Csőre, mármint.
Az OTL alá az ebonfából készült kisebb tüskék papucsban jót tettek a hangnak, de az állvány is simán lehet tényező. A legmerészebb elcsatolás, amiről hallottam, az a plafonról lelógatott, valami válogatott kavicsokkal töltött láda.
S/M nap van ma?
És ha már: ez milyen rendszeren szól jól? -
niof
veterán
válasz
lapalapa #95050 üzenetére
Például pont a rezgéscsillapítás egy olyan téma, amit feltétel nélkül én is vallok, hogy szükséges. Minden eszközöm alatt van, és annak teljesen egyértelmű a hatása. Egyszer már bkercso-nak is mondtam, talán épp ebben a topikban volt téma, hogy az oszcillátorokra lehet jó hatása, ha más frekivel nem interferál a környezetéből. Aztán ez biztos, hogy a csövekre is jó hatással van, mert ezt már nagyon rég olvastam, hogy vannak csövek, amelyikek imádnak mindenfélét összeszedni. Ahogy Tulku is írja.
Egyedül a rezgéscsillapítás módszerében nem vagyok teljesen egyöntetű véleményen. Én inkább az elnyeletésben hiszek, hogy valami igen rugalmas anyaggal szüntessük meg (alakítsuk hővé) a káros rezonanciákat. A kemény alátámasztás (tüskék) nekem nem vált be, viszont van olyan, ahol más nem alkalmazható (nehéz dolgok, pl. hangdobozok). Itt ugye bejön a képbe a stabilitás problémája is, egy ~50kg-os 1,5m magas, oszlopszerű képződményt nem biztos, hogy jó ötlet lágy szilikon pogácsákra ültetni. -
lapalapa
senior tag
Pedig szerintem csak tehetetlen tömeg, ami elhangolja a rezgést, de lehet hogy szenteltvizet kevertek bele, vagy kakasvért (lásd fent). Nem gondolom hogy egy ilyennél ötvözték a régi elfeledett egyiptomi Tudást a legújabb nasa kutatásokkal. A drágánák sincs ilyen szöveg.
-
fericske
addikt
válasz
lapalapa #95050 üzenetére
A probléma ott kezdődik, mikor a cső rezgést vesz fel.
Trafó elszeparálás, és rezgéscsillapító alátétek a készülékek alá.
Csöves cuccoknál a leginkább szükségszerű dolog.
Mint a párba válogatott csövek a jobb és bal csatornához.
Ha ezek rendben vannak, a csőgyűrű már nem érdekes, szerintem, nincs tapasztalatom ilyen hekkeléssel, bár láttam alkalmazni. -
lapalapa
senior tag
válasz
-Skylake- #95049 üzenetére
mondjuk nem ertem miert tolem kerdezed
hát ezért... (olvasd vissza, nagyon jó)
A smirglipapír cső a készülék tetején?
Bár a fekete kakast áldozni fehér krétakör közepén pontban éjfélkor, szerintem biztos működik (javítja a jelenlét érzetet)
Egyébként a rezgéscsillapítás azért nekem be szokott jönni , nem lehet hülyeség a csőgyűrű. -
-Skylake-
addikt
válasz
lapalapa #95047 üzenetére
egyertelmuen, vegre helyere kerultek a hangszerek es kijott az enekesno a fatyol mogul. kulonosen ajanlott 💯 arra figyelj csak, hogy legyen rendben minden virtualis fold, szepen parhuzamosan fussank ki az ablak fele, nemi kek golyo ide-oda, meg plusseger (de ne a csovekre, ki ne gyulladjon, 3-5 orat mindenkepp erdemes melegiteni, az alatt nagyon meleg lesz)
nehany alatet meg 10 forintos, mekka fele, ja es persze el ne felejtsd szenteltvizzel pacolt fakockaval alatamasztani a router tapkabelet , mert ha ez kimarad ertelemszeruen szart se er az egesz. kerdezz segitek.
mondjuk nem ertem miert tolem kerdezed, en mint mar sokszor beszeltuk, a hifire komplett termekkent tekintek, nem egy hangkent vagy hasonlo ilyen reszeredmeny dolgok... -
lapalapa
senior tag
Na akkor ismét bekérdezek egy érdekeset, hátha ebből nem lesz balhé, bár szerintem lesz...
Csőbarátokat kérdezem, ilyennel próbálkoztatok már?
Van olcsóbbért is, sok.
Tűzoltás előtt, tényleg jót tesz a hangnak?
Skylake, niof? -
-Skylake-
addikt
nem volt nehez, az egesz neten (nem a magyaron, az egeszen), soha senki nem tudott meg akkor LOL koncentraciot osszehozni mint amit ez az ember. mondanam, hogy betepve olvasgatni es fetrengve sirni rajta arra jo, de arra sem jo, inkabb csak felbasz instant. szerintem a long az esszenciaja mindennek, ami a hifiben mint temakorben problema.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Ba cy lus #95028 üzenetére
Azért még ebben is. van egy pár lépcső, akármilyen finom, visszafogott az előadás és a hangszerválasztás. Youtubeon eleve egybeolvadtak a hegedűk, úgyhogy hamar átugrottam Tidal 96K-s streamre, és VE Monk Pro Vita earbudra, ifi Gryphon-ról hajtva. XStage bekapcsolva (enyhe crossfeed effekt a hangfalasabb hangzás miatt).
Innentől a hangszerek helyett hangszercsoportok szóltak, a falakról visszaverődő hangok távolságával helyrekerült a teremakusztika, és máris a dallamból koncert lett, a dolgozószobámból koncertterem, és máris élményt ad ez az előadás. Persze nekem Dvořák helyett Beethoven otthonosabb, értékelem gyengébb forrásról is, megvan hozzá az az extra személyes kötődés, amitől Sokol rádión is elég info jön hozzá.
Szóval a zene, és a zenéhez kötődés sokféle lehet, mindenki más háttérrel más élményekből építkezik, és máshogy éli meg ugyanazt. -
niof
veterán
válasz
lapalapa #95000 üzenetére
Igen, egy kicsit elragadott a lendület, és belekevertem az audiofool agymenéseket is (igazából nem is értem miért), de utána be is ismertem, hogy a transzformátorokra nem gondoltam, és arról nincs semmi fogalmam, hogy ez milyen módon lehet hatással a dolgokra. Ha esetleg lemaradtál erről a részről...
-
bkercso
nagyúr
válasz
Pityu. #95024 üzenetére
A mikrofon-bemenet mögött ADC van. Amelyik készüléken van ilyen, az hangkártya, nem csupán DAC.
Ám használhatod az alaplapi miki-bemenetet is attól még, hogy a lejátszást egy külső DAC intézi. Nem kell ugyan abban az eszközben lennie a DAC-nak és az ADC-nek. Ha megdugod a gépet egy csak DAC-kal, akkor az ADC-t nem állítja át az alaplapiról. -
Ba cy lus
addikt
válasz
-NoVa- #95014 üzenetére
Én viszont valahogy elképzelni sem tudom, hogy pl. ehhez miért kell bárkinek minőségi hangtechnika, hogy átjöjjön. Na persze itt külön lehetne választani stílus szerint, a romantikával - gondolom - általában könnyebb lehet a helyzet, míg pl. Bartók vagy Sosztakovics ellenkezőleg.
-
kNG
senior tag
-
Pityu.
nagyúr
válasz
bkercso #95022 üzenetére
közben eszembe jutott,hogy a FiiO E10K nem rossz cucc de nincs rajta mikrofon kimenet mert gondolom a DAC-okon nem nagyon szokott lenni.Nekem őszintén meg mondom pl az xonar U5-ön pl több minden van mint amire szükségem van engem nem érdekel pl az 5.1 meg 7.1 hangzás csak max a stereo meg a mikrofon dolog mert néha neten beszélgetek is.Pedig jó áron találtam még egy állítólag jó cuccot iBasso DC03 csak ezen meg tényleg csak egy csatlakozó van.
-
Pityu.
nagyúr
DAC-ot érdemes használni hangkártya helyett?Most egy asus xonar u5 usb hangkárytám van és azon agyalok egy FiiO E10K DAC jó lenne e helyette két hangfalat meghajtani számítógépen?Nem vagyok benne otthon,hogy melyik milyen minőségű hangot állít elő.
-
Tulku
veterán
válasz
bkercso #95012 üzenetére
Tetszik hogy nem csövön keresztül érzékeled a világot...azt a világot amely (megismerési folyamataim tükrében) minden pillanatban általunk teremtődik...
Jó ha az ember felsőfokú szakember létére nem esik a szakbarbarizmus gödrébe...ha kissé bohó akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy egy Heisenberg veszett el benned (olvasd el az őnéletírását, érdemes), de persze nem mennék ilyen messze...
Jó ez... -
-NoVa-
veterán
-
bkercso
nagyúr
Kicsit belelátok a fizika működésébe és bizony több a nemtudás, mint a tudás. Nem szabad benne vakon hinni!
Arra jó, hogy ereményeket érjünk el általa, de arra nem, hogy elvessünk pláne olyan dolgokat, amikben az emberi érzékelés is benne van vastagon.
minden eltérést valamely fizikai paraméter változása, mássága okozza
Ez se teljesen korrekt, mert onnantól beszélünk fizikai paraméterről, hogy azt definiáltuk. Sokmindent nem definiáltunk még. -
:AMF:
senior tag
válasz
lapalapa #95008 üzenetére
Nálunk is ezt csinálta az egyik szomszéd, hogy idegesítsen egy másik szomszédot, akivel haragban voltak. Jegyző, rendőrség tehetetlen volt. Mivel nem az a magaslovas fizikus fajta, így átcammogtam hozzá és felvilágosítottam a hang általam nem kívánt irányú terjedéséről. Kedves mosoly keretében felajánlottam a segítségemet a hangerő beállításához is. Nem tudom, hogy az érvelésem vagy az 5 kilós kalapács látványa győzte meg, de azóta csend van.
-
-NoVa-
veterán
válasz
CyberFriend #95007 üzenetére
Megkockáztattam, hogy ha a 70-es évek válogatásuk teljesen jó hallgatható anyag volt, akkor talán a 80-as évek sem lesz annyira rossz. Senki ne próbálja utánam csinálni, durva emberkísérlet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest