Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #95997 üzenetére
Hungarian Edition
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #95997 üzenetére
Értem,viszont én most adtam el az asus xonar u5-öt és kéne valami helyette és ahogy írtam nem a fejhallgatót használom gépen hanem leginkább a microlab hangfalat.Viszont én is elgondolkodtam,hogy nem rossz az a creativ csak 5 éves a FiiO meg szeptemberben vásárolt és azért kicsit olcsóbb mint a mostani bolti ára.Vagy vegyek egy zsír új xonar u5-öt ?Annak meg nem sok értelme lenne max annyi,hogy nem kéne várni a hangra míg melegszik kicsit.
jól néz ki a cucc amit linkeltél de nekem 74EFt már sok
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Dorien #95981 üzenetére
Ó, egy G van rajta!
#95994Pityu.: Pro-50 alá nem erőltetnék semmit. Az alaplapira van optimalizálva, ott leagyja tudása legjavát. Bár nem hallottam E10K-t, de úgy tudom, hogy az egy melegebb hangú cucc. Arra a Pro-50-nem nincs szüksége. A bass boostra tuti nem.
Használt hangkártyát se biztos, hogy vennék. Ha valami használt számítógép alkatrészt vettem, max 1 éven belül tuti beX@rt nálam.Hogy konstruktív is legyek, én Loxjie A30 alá tuti nem adnám, ha hangfalat is rá kellene dugni. Ára sincs a földtől nagyon elszállva. De ez (hangfalas megmondós) nálam meleg pite terep, inkább nem okoskodok.
-
Tin
veterán
válasz
Gzula[HUN] #95993 üzenetére
Németországban, mint írtam. Az akciós ára most 129€, de ez egy belső kedvezményoldal direkt a gyártónál, ott most 99€. Megér annyit? Utána kellene néznem, miben gyengébb mint a HD600, illetve, hogy van-e értelme vennem egy ilyen kevésbé robusztus fejest.
Azt nézem, hogy a HD650 kábel csak 10€, bár most épp nincs. Ha lesz, veszek kettőt, az tuti. A 3.5/6.3 adapter meg nincs 6€ sem. Abból is tuti behúzok vagy kettőt, ha lesz.
De ezek már fejes topik téma, bocs! Csak így most nem tudom letesztelni a Toppingot.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #95993 üzenetére
OneOdio PRO-50 leginkább hangfallal használnám microlab solo 6c hangfallal csak ritkán fejhallgatóval.
-
Tin
veterán
válasz
fericske #95982 üzenetére
Köszönöm, ez volt az első amit megnéztem, de nem kapható. Németországban sem, amúgy is itt rendelném. Ha pedig itt nincs, sehol sincs.
Sajnos jobban besz*ptam, mert kontaktos lett a HD650 kábelem, viszont ez se kapható éppen sehol. A Sennheiser rendszeresen eljátssza ezt, hogy hetekig-hónapokig nem elérhető egy-egy cserealkatrész, aztán megint van dögivel. Szóval _most_ nincs se adapter, se HD650 kábel. Szerencsére a HD600 saját kábele megvan, csak az meg máshogy szól.
Gondolkoztam utángyártott kábelen is, de a normálisak 50€ körül indulnak, mert ugye "audiofil", míg a gyári kábel 15€, és tökéletes. Mellesleg adapter is lenne ennyiért, ha lenne.
De mondok viccesebbet: a HD560s 99€ most BF-en, és ahhoz bizony ott van az adapter. Ha most vennék utángyártott kábelt, a feléből talán megúsznám, viszont +50€-ért van egy második fejes. Éljen a fogyasztói társadalom (agyrém).
-
szaki58
aktív tag
Szóval, amikor a L'auditeur-nél voltunk terepszemlén és vásárláson, akkor a tulaj végig mutatott a TMP cuccon_ erősítő-táp-DAC. kérdeztük, hogy mennyi? 200-200-200. Én ennyit tudok most, amúgy váltottunk levelet a gyártóval (elsősorban a szimmetrikus erősítő miatt). Mint ha Ő is így mondta volna? Bár nem tudom.
Te mit mondasz? Mennyi?Kapcsolós táp ide vagy oda, brutál ez az Edgar Winter!
-
szaki58
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #95979 üzenetére
Nem emlékszem, hogy lenne itthon toroidom. valaha volt eléggé sok. Sokat tekertem is (motola), a volt kollégám éppen most teker egyet. Már írtam, elmentünk a vasudvarba, lehántoltuk a réztől a toroid magokat, aztán vasárban vettük meg (mázsáját!!). Vízmű-cerimer huzal- és már kész is volt a Quad 405!
Megöregedtem, oszci eladva, meg a többi műszer is, maradt egy multi, meg egy forrasztó állomás. A munkakedvemet is eladtam!
Szóval köszönöm az instrukciót, sürgősen nézek valami analóg tápot! -
Pityu.
nagyúr
-
-NoVa-
veterán
válasz
Dorien #95981 üzenetére
Néha használok <<egy ilyet>>, főleg earbudokhoz. A fontosabb IEM-jeimhez inkább lett pár cserélhető fejű kábelem. Teszi a dolgát, nem ront érezhetően a hangon, de nem is high end láncba szúrom be, inkább iPad/notebook/telefonra rádugás és hasonló kompromisszumos esetekben.
-
fericske
addikt
A Sennheiser kábeles adaptere jó. [link]
Nem vettem észre, hogy változtat a hangon, jól működő csatik vannak rajta, és korrekt ára van, legalábbis a jóval drágább Audeze adapterhez képest, ami csak drágább, nem jobb.
Beszerzés passz.
Ennél az adapternél kábelest javaslok, az aljzat védelme érdekében elsősorban. -
Dorien
veterán
Ilyesmi adaptert próbált már itt valaki? [link]
A single-ended kimenetek jelét vinné egy 4.4mm balanced (pentaconn) csatlakozós fejhallgatóba. (Sajna nincs balanced kimenetes lejátszóm / erősítőm.) Jó ez, vagy inkább a fejhallgató kábel legyen eleve single-ended 3,5mm / 6,35mm csatlakozós?
Ilyet is találtam, de ez teljesen noname: [link]
Köszi!
-
abéla
senior tag
válasz
Ear001 #95974 üzenetére
Hát látom, megfogtátok a lényeget.
...nyilván kb. 5% (hisz' az előzőnél is írtam, hogy hallásra megy): hallgatom, hol azonos a hangerő és ezt látod, hogy mennyit kellett mozdítani a jelszintszabályzó-csúszkát; de majd máskor 4-7%-ot írok vagy, hogy majdnem azonos, de iciri-picirit halkabb az X8, így megfelel? Csak hogy mindenki elégedett legyen.Egyébként ha valaki e két dac egyértelmű karaterbéli különbségét nem hallja, annak nem tudom mi értelme egyáltalán ezzel az egésszel foglalkozni.
És nem, nem sebészi pontossággal hallani, de egyértelmű a különbség, nem kell ehhez önbizalom, persze ha meg elkezdem árnyalni a jellemzést, akkor meg az a baj.Basszus, majd máskor azt írom, hogy nálam tapasztaltabb, fejletebb hallással/rendszerrel bíró, ergo nagy tekintélyű személy állította, hogy bizony xy gyártó terméke z-nél jobb,
slusszpassz ennyi, higyjétek el éskész. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
szaki58 #95977 üzenetére
Gondolatolvasó vagy?
Én is egy analóg táppal dobtam fel a filléres FXAUDIO DAC-X6-omat két órával ezelőtt (akkor hozta meg a futár kínából). Két hete rendeltem - mivel nagyon szűk a buxtárca, így csak az itt is többször ajánlott STUDER 900-nak csak a szerelt paneljét. Trafó van itthon egy szatyorral, így majd csak dobozolnom kell. Két hete még csak 8900,- forintot kellett adjak érte.
Jelentem: minden fillérét megérte! Sokkal nyugisabb lett minden vele, és mélyebb (nem szélesebb!) a tér.
Ha lett volna rá pénzem, akkor dobozolva vettem volna meg ugyanazt: [link]
Íme az enyém munka közben:
-
Pityu.
nagyúr
Nos mit lenne érdemes venni vegyes használtra játék,film,zene?
FiiO E10K majdnem teljesen új vs Creative Sound Blaster X-Fi HD SB1240 SBX 2018-as vásárlás már nincs garancia rá.
-
szaki58
aktív tag
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Adott a Loxjie P20, és a vele adott fika kapcsoló üzemű táp. A hangok azt mondják, hogy egy analóg táp sokat dobna a hangon (akár még egy nagyobb kapcsoló üzemű táp is). Gondolkodom rajta, ha rentábilisan meg lehet oldani. Nincs ismeretem, segítsetek.
Ezeket nézegetem az Alin:
[link]
[link]
[link]
Látom, hogy az első és a harmadik kb ugyanaz. A kérdésem: érdemes-e ennyit áldozni ezekre a tápokra, vagy ebben az árkategóriában van jobb javaslatotok? Esetleg iFi kapcsoló üzemű, de kitűnő tápja? -
Zoliee
senior tag
válasz
Ear001 #95974 üzenetére
+1 ráadásul füllel/fülre
Mindig ámulattal olvasom ezeket a beszámolókat. Főleg az a határozott magabiztosság, ami árad belőle, lenyűgöző...
És most tényleg nem akarok kötekedni, nem csak erre a hsz-ra gondolok. Ja meg inkább az irigység beszél belőlem: én nem hallom ilyen sebészi pontossággal -
Tin
veterán
Lenne egy kérdésem. 3.5-ös jack aljzathoz keresnék 6.35-ös adaptert, vagyis utóbbi az anya, előbbi az apa. A fordítottjából nyilván van egy maréknyi itthon, a másikból talán egy volt, de nem találtam, így rendeltem hozzá egy rövid kábelt. Direkt a drágábbak közül, biztos jó lesz. Minőségre rendben van, de hogy egy passzentos 6.35-ös aljzatot nem tudnak legyártani 2022-ben, az egy vicc. Egy apró fordítás a csatlakozón, máris kontaktos, küldöm is vissza.
Viszont már már elbizonytalanodtam, mit érdemes venni: rövid kábelt, vagy ezt a duci adaptert, és abból is melyiket? Van valami márka vagy akármi, ami tuti megbízható, és legalább a nagyobb gyártók adapterei jók hozzá?
-
Pityu.
nagyúr
Még mindig agyalok mi is legyen dac vagy hangkártya dac-ban még mindig a FiiO E10K-t nézegetem ,hangkártyában meg ilyet találtam igaz használt Creative Sound Blaster X-Fi HD SB1240 SBX 2018-as vásárlás korban nem lennék előbb az asus xonar u5-el szemben.Sok dac-hoz ami még esetleg keretbe férne úgy néztem rca csatlakozás van de kábelre nem szeretnék még egy vagyont elkölteni.
-
abéla
senior tag
update:
mindkét dac fixed/audio out, tehát a hangerőállítás nélküli módban futott;
az Aune X8 kb 5%-kal halkabb volt, azonos 1:1 körülmények között(ezt korigáltam)iFi Zen Dac sign. V1 említett mélytöbbletét próbáltam egy másik rendszerben lévő ezüstözött réz IC kábellel kicsit hangolni (QED Signature 40 0.6m rca).
...hát vagy ez a Pro-ject CC rca a nagyon tuti vagy a QED benga, mert ez utóbbi felbontásban/áteresztőképességben/dinamikában elmarad rendesen a Pro-jecthez képest (új árban viszont kb 3x-a), mondjuk a QED a mélyet is -mindennel együtt- visszaveszi az tény, de kiüresedik tőle az egész hangkép; ezek után X8-cal meg sem mertem próbálni.
Mondjuk sztem ez a CC rca valóban ennyire jó önmagában is, mert pl Viablue nf-S6-tól (kb 4-5x ár) is alig maradt el, sőt, annak mély kiterjesztése nekem pl sok volt, bár minimálisan az összeségében nagyobb felbontással, jelenlét-érzettel bírt. De pl AQ Big Sur meg sehol sincs ezekhez képest(bár legalább dögös, nem egy sovány, analitikusnak hazudott nyomiság).
Ja, meg ezt a QED rca-t használtan, doboz nélkül, csupaszon vettem, így még az is lehet, hogy ebben (is) keresendő a nagy különbség.Az iFi dac mély-redukciós tesztjei -sub-basszust kizárandó/szoba-anomáliákat csökkentendő- kikapcsolt sb-2000 mellett is ua. az eredményt hozták.
-
abéla
senior tag
No, közben én is tesztelgettem:
Aune X8 (ES9038q2m/FPGA) iPower 9V
vs. iFi Zen Dac Signature V1 (BB dsd1793, +sima Zen Dac-hoz képest minőségibb alktrszk, cookies&cream fw) iPowerX 5Vtesztkörnyezet:
PC#1:(usb) iDefender+(iPower5V táp) / Human Audio Nexu 0.6m USB / iUSB2.0 micro(iPowerX9V) / PP TZ Yun Red Twin usb 1m /
iFi ZenDac SignatureV1(iPowerX5V) & Aune X8(iPower9V) /
Pro-Ject CC RCA 0.5m / Vincent SV227(Valvo Harleen 3x - Isotek Syncro) / (QED Signature Rev.2x3m)Usher SD-500 &
(MTM)(QED Silver Anniv.XT2x3m)Dali Oberon1 /
Philips CD600/ SB2000
9m2, akusztikailag kezel(getett) szoba, nearfiled +(masszív)elcsatolásAz Aune X8 már sima iPower táppal is jobb, mint a gyári MeanWell-lel (azzal mosottabb a hang, csökkent a felbontás/dinamika/mély - azonos hangerő mellett is, mert hogy a jobb táp azt is nyomta fel).
Így összevetve a Zen Dac sign. V1-gyel, első nekifutásra az X8 tere/színpada/szeparációja (+némileg a jelenlétérzete), magasak felbontása, mélykontrollja jobb (legjobban nekem talán a B+C/C+D filterrel adta ki; a filterek tényleg hallhatóak(!)),
ám sajnos nekem zeneiségben, (alsó)közép felbontásban/ részletességben (így az ének/hangszerek zömét érintő) természetességben rosszabb az X8, mint az iFi.
Nehéz ügy, de nekem így, ebben a felállásabn az iFi talán jobban fekszik;
vagy vlmi kábellel szűrögetek a mélytöbbleten vagy tekergetem a Vincent EQ-ját, bár az csak egy bizonyos fokig ok(bass: - 10-15%), utána már hallhatóan ront az összképen.
Az Aune X8-nál sincs semmi csilingelés/sziszegés, tök jó a magas, nem éles, de részletes, felsőközépig teljesen ok, tere, jelenlétérzete is szépen átjön, szeparációja is jobb, de mégis az ifi-nek számomra valahogy természetesebb a hangképe/karaktere/hallgathatósága (csak az a benga, túltolt mélye ne lenne).
Szóval bárcsak a kettőt előnyeit összegyúrhatnám!
(erre nyugodtan jöhetnek konkrét alternatívák is)
Még a Burson V6 Vivid opamp-ban bízok, bár sztem hangkaraktert nem változtat ilyen mértékben, amennyire szeretném, de persze azért kipróbálom. (majd rövidenleírom mi lett az eredmény)
Érdekes még, hogy a DAC előtt lévő iFi iUSB 9V-os tápolása mennyit változtatott a hangon. A sima iPower és iPowerX általi hangban kb annyi különbség volt mint a fent említett MeanWell/iPower esetén; csak épp mindkét DAC-nál. (ezért is lett az X8-ba csak a "sima" iPower bekötve és az iPowerX a iUSB-be, mert így jobb volt az eredmény, mint fordítva)
Na szóval, az Aune X8 összességében egyáltalán nem rossz dac, sőt összességében talán jobb is az iFi-nél(normálisabb táppal), csak olyannak kell, aki ezt szereti/keresi (részletes/levegősebb/fényesebb, ezért térben/színpadban is ált. erősebb, viszont talán kissé sterilebb/analizálóbb karakter),
viszont ugye én meg a Topping D70S személyében pont ettől akartam szabadulni.
Ami D70s egyébként részletesség/tér, esetleg dinamika tekintetében jobb, mint az X8, de meglepően kis mértékben, főleg az árkülönbségeiket is figyelembe véve.
Így hát jó kis DAC ez, de nálam feltehetően az előbb említett karakter-favorizálás okán nem sokáig marad.Felkészül: MicroFluentDac
-
Tin
veterán
Na megjött a Topping DX3 Pro+. Felhoztam hozzá a pincéből a Z40 erősítőm. Nem emlékeztem rá, hogy mennyivel jobb a Magni3-nál, de a Z40 sajnos nem fér el rendesen az asztalomon.
Rákötöttem mindkét DAC-ot ugyanarra a normális erősítőre, normális USB és RCA kábelekkel, és ugye egy normális fejes (HD600) ment mögé.
Nos, a DX3+ DAC valóban világosabb valamennyivel, mint az AKM-es SMSL DAC, de ez az égvilágon semmit sem számít. Az elsőben él a zene, a második meg csak lejátssza. Átlagos zenénél vagy megbocsájtó (elmosó) fejessel az ember elismerően bólint az AKM felé, hogy na azért ott mégis több a mély, de aztán a részletezőbb fejessel azonnal megértettem, hogy miért dícsérték annyira ezt a DAC-ot.
Szerintem nagyon illik hozzá a HD600. Részletes és gyors. Tény, hogy én a HD650 kábelével használom a fejest, mert így nem annyira sok felül, viszont cserébe van alja is, és a sebessége is nagyjából megmarad. De most direkt visszaraktam a saját kábelét, úgy valóban egy árnyalatnyival világosabb, mint kellene. Meg persze nagyon pontos.
Erről a láncról így az érződik, hogy minden pontja elég, és mindenki megkapja, ami kell neki. A végén én is. Majd írok még róla, kíváncsi vagyok a fejes kimenetére is, de az átalakító holnap érkezik. Rakhattak volna rá 6.35-öst.
Továbbra is tervezem annak az IFI DAC-nak a kipróbálását, remélem valaki leárazza pénteken. Bár az Air DAC-ról annyi hibát olvastam, hogy azt úgyse tartanám meg.
-
fattyu
veterán
válasz
btraven #95964 üzenetére
én azért leülnék meghallgatni egy lambdát mielőtt 300kt elköltök vakon.
szerk mivel a kolléga meglepő (nem tőle hanem általánosságban értve) gerincről tanúságot téve nem említette így megteszem én.
AVXen hirdet egy szettet.
Használt szemben az újjal- de a fejes legalább ott van az erősítő pedig 3 ligával fentebb mint amit néztél, plusz meg tudod hallgatni.
Javaslom nem a legpengébb analitikusabb dacot vinni. -
btraven
őstag
Gondolkodom egy ilyenen: [link]
Ez mennyire jönne ki összesen? 216e+4e+27%ÁFA? 280e-300e?
Probléma még az AC100V plug type A.
Hogy lesz nekem 100V-os AC-m a 230V-ból?
Az avland.hu-n anno 300e volt ez a Stax L300 + erősítő évekkel ezelőtt. -
Zoliee
senior tag
válasz
letoltobeze #95810 üzenetére
Szia!
A kezdetektől nagy érdeklődéssel (és irigységel) követem bejegyzéseid.
A tavaszi fejhallgatós találkozón sikerült az akkori cuccaid legtöbbjét hacsak röviden is, de megfülelnem.
(ha jól emlékszem 2 bőrönddel érkeztél)
És háát, azóta is jelentősen gyarapodott az egyébként sem elhanyagolható méretű készleted.
Kérdéseim: mi a kedvenc láncod/összeállításod?
A többit van időd/lehetőséged használni?
Egyáltalán volt már valami eszköz, amitől megváltál/eladtál? -
Stark95
tag
Én ugyan hangfalas rendszert hallgatok, de ebből a szempontból ez lényegtelen...
Szóval vettem egy ilyen DAC-ot, és elképesztő amit ez produkál!
Egyik ámulatból a másikba esem, ilyen nyugodt, kiegyensúlyozott, pontos, részletes de mégsem bántóan analizáló hangot ritkán hallok.
Az L.K.S nem aprózta el az alkatrész minőségeket sem, és ez bizony meg is mutatkozik.
Csak ajánlani tudom, vagy meghallgatás nálam -
Tulku
veterán
válasz
szaki58 #95944 üzenetére
Nem ismerem egyik komponenst sem, de lehet a magyarázat akár az is, hogy a magasabb árú dac kvalitásait a jelenlegi rendszer nem tudja igazán kamatoztatni...
Én mondjuk R2R dac-ot nem ajánlanék csöves mellé (lehet hogy tévedek) mert félú hogy a két simaság valami unalmat hoz össze, esetleg nem lesz benne élet... -
abéla
senior tag
válasz
szaki58 #95941 üzenetére
Huhh, köszi az alapos választ
.
Még annyit, hogy ez az iFi a Zen Dac Signature V1 vagy a V2 ?
(V2 hátulján van balanced kimenet, meg iPower2 táppal szállítják)Mondjuk a V2 MQA kompatibilis, ebből és korábbi érvelésed alapján gondolom, hogy a V2-ről van szó.
...akkor tényleg jó ár volt érte a 86eNálam meg, úgy néz ki, összeszaladnak a Dacok:
lesz j.héten egy új, bkercso-féle MicroFluentDac, meg egy használt Aune X8 is és a meglévő Zen Dac Sign. V1 és ugye ez utóbbival történő, korábbi összevetés végett a Topping D70S (bár tény, nem A/B teszttel) is elhelyezhető a térképen.
Az X8 egyébként csak kiváncsiságból lesz itt, hogy mi fán terem az a sabreség; bár azt olvasom, hogy az FPGA végett nem echte sabre karakter, de azért támpontnak jó lesz.
Az iFi és az Aune a másodhegedűs szerepéért mérkőzik, mert Berci dac-ját nem hiszem, hogy veszélyeztetnék a fő rendszerben.Egy hétig járatás/ismerkedés, aztán elkapom őket egy-egy körre.
Majd leírom a szaftos részleteket.
-
-
szaki58
aktív tag
válasz
bkercso #95948 üzenetére
Álom. Most még, és természetesen használtban gondolkodom. Mint írtam, ha meg lesz rá a plusz pénz. Ez nagyon távoli dolog, ismervén az anyagi helyzetemet. De álmodni csak szabad, ugye? Az még ingyen van
Háború meg már régóta van. Nem emlékszek arra, hogy az utóbbi 15 évben ne harcoltunk volna valakivel
-
-
Ba cy lus
addikt
-
szaki58
aktív tag
Még annyit tennék hozzá: a minap volt nálam ismét a Holo Spring 3 KTE, mert a gazdája kiváncsi volt a hangfalas hangjára. Gyönyörűen szólt, de halkan megjegyzem, hogy az iFi Zen DAC Signature is gyönyörűen muzsikált. Persze, hogy jobban szólt, még szép. Az ár/érték aránnyal van baj. Nagyon is szépen szólt az iFi DAC is. Ezt a Holo gazdája is elismerte, és ezért tudom nyugodt szívvel ajánlani, pl egy ilyen összehasonlítás után.
-
szaki58
aktív tag
válasz
bkercso #95942 üzenetére
Tudom, annó össze is raktam a Hifi Magazin által javasolt kis kapcsolást. Igazad van. Lehet, hogy fölös pénzkidobás (nem fogom a fórumtagokra fogni, hogy ők hajszoltak bele, de azért próbálkoztak
). Csak akkor veszem meg, ha nem sínyli meg a háztartás. Nem jó világ felé haladunk. No meg az ara legyen szép is, ne csak főzni tudjon
Hát a Pro iCan nekem tetszik az arany csicsa ellenére is.
-
szaki58
aktív tag
Az EF 400 jó cucc, és mindaddig elégedett voltam vele, amíg kölcsön nem adtam. Amikor vissza kaptam, az illető adott egy Loxjie P20 fejes erősítőt, hogy próbáljam ki. Kipróbáltam, és megvettem! Mindkét erősítőt -EF 400 és Loxjie- a Hifiman DACja hajtotta meg, így ide-oda dugdosással tudtam össze vetni a két erősítő fokozatot. Jobban tetszett a csöves sokadik hallgatásra is, és a barátom is ezen a véleményen volt. Az EF 400 mindamellett, hogy kitűnő cucc, nekem kevésbé volt "zenei". Tudom, hogy ezt a szót sokan nem kedvelik, de nehéz másként fogalmazni. A Hifiman semlegesebb, talán kicsit unalmasabb, mint a kis csöves. Ismétlem, jó DAC+erősítő, de... Aztán még más is van. Lakva ismerszik az ember. Van Tidal előfizetésem, és a Hifiman sajnos nem tudja. Úgy gondoltam, hogy megleszek a hardveres kibontás nélkül, de nem. A másik: gyűjtöm a DSD felvételeket. Az EF 400 sajnos ezt sem tolerálja, így mindent össze rakva megváltam tőle, de ismétlem, hogy jó, tiszta hangú kombó addig, amíg az izgalmasabb kis csöves meg nem érint. Nem az eredeti csövek vannak természetesen benne, és majd még kap frissítést.
Mivel az EF 400 eladásával DAC nélkül maradtam, beruháztam nagyon jó áron (86 ezer) az iFi Zen DAC Signature készülékre. Ismertem, mert volt Zen V1, V2 és One is már a tulajdonomban, tehát tudtam, hogy mire számíthatok. Egy nagyon kellemes, hosszan hallgatható meleg hangra, ami nagyon jót tesz a másik Hifimannak (HEK SE). Hogy nincsenek egy szinten, tudom. Majd, idővel, hiszen ez pénz kérdése. Viszont ezek így együtt nagyon is szépen zenélnek, sokáig el lehet hallgatni. Szimmetrikus az elejétől a végéig, és valóban jobb, mint a single kimenet. Nagyon tetszik még a tér, amit ez a trió mutat, és az is, hogy nincs semmi zaj. fekete a háttér. Nekem mindenképpen jobb páros, mint a Topping D70S+A90 páros volt, és töredékébe kerül.
Szóval elégedett vagyok most ezzel a cuccal, de igyekszem fentebb lépni, amint lehet. Mint írtam szintén iFi téren, de az már húzós lesz, viszont a nagyon finom mély szabályzásért meg éri. A Can Signature HFM-nél megismertem, és nekem kell ez a plusz szolgáltatás.
Bocsi, kicsit hosszúra nyúlt a beszámoló.
-
Tin
veterán
Simán csak az RCA csati, de fordítva van beépítve a házba, szóval kinyitva a nyák alját látod, de a csatik kiállnak a házból, ezért nem tudod kivenni a nyákot. Alulról kell egyszerre leforrasztani az RCA-kat de ahhoz én nem vagyok elég. Majd karácsonykor hazaviszem és keresek valakit aki megcsinálja.
-
SH4D0W2011
őstag
Most jutottam el addig, hogy foglalkozzak a dologgal. Először megpróbálkoztam a 9.0.6-os driver újratelepítésével, de nem változott semmi. A 8.0.4 viszont működik normálisan, van már Control Panelem.
Viszont zavar ez a dolog, hogy halk. A Head-Fi tesztben említik is, hogy hordozható eszköznél szükség lehet tápra, egy USB hub plusz powerbank megoldással én is megpróbálkoznék. Az említett hub kintről egy 10-es lenne legalább, tudnátok esetleg ajánlani olyat, amivel működne? -
abéla
senior tag
válasz
szaki58 #95933 üzenetére
Mi lett a Hifiman EF400-zal?
Csak azért kérdezem, mert kb most tartok a Te Hifimanos lépésed előtt eggyel (iFi-k, D70s után pont kb látókörbe került a Hifiman is, mondjuk az némileg átüti büdzsém), azonban egy MicroFluenDac-ot megfülelek j. héten és remélhetőleg marad
...majd persze ha nem bírok magammal, akkor jönnek a nagyvadak (multibit/fpga és tsai.) és pl a Hifiman pl e kettő kat. között mozog. (ha egyáltalán)Esetleg tudnál arról írni, hogy a Hifiman a Zen Dac Sign V1-hez képest merre, mit képvisel?
Csak mert a D70s vs Zen Dac (vs Signature) jellemzéseiddel nagyon egyet tudok érteni, ezért is kérdezem, mert ezek szerint némileg egyre jár a fülünk
.
-
szaki58
aktív tag
Most iFi Zen DAC Signature hajtja a fejes erősítőt. Nekem nagyon tetszik a hangja. Korábban volt V2-m, de az XBass nem embernek való, illetve csak a nagyon lapos fejeseken segít. A többit tönkre teszi.
Ami viszont nagyon bejött, de ma már nincs meg, az az IfI Zen Can HFM. Itt van egy igazán finom basszus emelés, ami nem hasonlítható a V2 kiemelőjéhez. Kb +6 dB emelés 70 Hz-től lefelé (nem 200 Hz, mint a V2, ami pufogóvá teszi a legtöbb fejest) Az egy alpári dolog ehhez képest. Ajánlom minden olyan fejeshez, ahol egy pici mély kellene még.
Nagyon megkedveltem ezt a fajta mély emelést, és bizony a legmélyebb tartományban jól esne a fejesemnek.Az iFi DAC választásával nincs problémám, a meleg hangú Burr-Brown nekem bejön. Ebből következik, hogy sajnos szűkre kell vennem a költekezést, hogy jövőre össze tudjam rakni a pénzt az álomra: iFi Pro iCan Signature. Nem eszünk, nem iszunk (ezt azért sajnálom!!
és nem biztos, hogy betartom) de ki fogom koplalni az árát. A 10-20-40Hz-es emelésről ódákat zengenek.
-
Tin
veterán
válasz
HELLAFLUSH #95921 üzenetére
Igen, ezt olvastam/láttam én is róla, hogy fejessel hosszú távon az analitikus hang zenében fárasztó. Viszont a zene csak a felhasználási mód egyike, szóval van mellé filmnézés és sok YT is, amiben meg főleg inkább beszélnek meg effektek vannak. Az se mindegy, hogy ott hogy szól. Meg persze fejese is válogatja.
Az teljesen egyértelmű minden leírásból, hogy a DX3 Pro+ egy analitikus hangú, inkább világos hangképű DACAMP, viszont szolgáltatásban verhetetlen, hiszen ha berakom a TV-hez a meglévő (és most DAC hiányában nem használt) aktív hangfalak elé, akkor van egy BT zenehallgatós állomás, egy "soundbar", meg egy jó fejes erősítő egyben, ami médiafogyasztáshoz (és zenefogyasztáshoz) is remek. Ráadásul távirányítós, szóval fel se kell állni a vezérléshez. Ha megnézed, hogy mennyi egy normálisabb sound bar ára, akkor egész más a helyzet.Van két erősítőm, egy Schiit Magni 3, és egy Myryad Z40, mindkettő inkább meleg hangzású.
DAC-ból a VMV Magic (AK4390) döglött meg pár hete, annak nagyon szerettem a hangját, hasonlót keresek (feszes, gyors, meleg hangzás). A másik DAC, amit most használok, egy SMSL Sanskrit Pro (AK4490), ennek hasonló a hangképe, de egy hangányit "gyengébb" (picit kevésbé telt) hangja van.Most emellé rendeltem a DX3 Pro+-t 169€-ért, és már a 199€-s áron is ajánlja mindenki. Az egy széles felhasználású DACAMP lenne, ami érdekel benne, az a részletesség és az őszinteség, amitől félek, az meg a világos hangkép. De hallani kell.
B terv pedig az IFI Zen Air DAC 99€-ért, mert a v2-ért én nem fizetnék 2x annyit, főleg, hogy a balanced és az MQA nem érdekel, és a tapasztalatok alapján nagyon hasonló a hangja az Air-nek is, mint a v2-nek. Annyira meg nem vagyok vájtfülű, hogy apró nüanszokat meghalljak.
Fejesből pedig a DT770Pro/80, és egy Sennheiser HD600 a két általánosan használt, de van még egy pár (olcsóbb), és BT-osakat is használok.
Mint pár hete írtam, nem létszükséglet a DAC(AMP) most, de most van BF, és ha találok akciósan jót, miért ne. Január 31-ig lehet ezeket visszaküldeni, szóval bőven van idő tesztekre, és mint látod, nem csak önmagukban, hanem DAC-ként az erősítőkkel, illetve nem csak egy fejessel, hanem két eltérő karakterű fejessel is hallani szeretném őket. A hallgatásba az E30II-t felesleges belevennem, mert az AKM hangzást ismerem, és van is olyan hangzású DAC-om.
A vége meg akármi lehet. Lehet, hogy akár mindkettőt megtartom, vagy egyiket sem. A Topping nagyon jó lenne kintre a TV-hez, és vésztartaléknak, az IFI meg lehet, hogy beválik és megtetszik zenehallgatásra, önmagában. Ha egyetlen eszközt kellene vennem mondjuk az alaplapi hangkártya után, egy adott fejeshez, kis pénzből, akkor biztos, hogy nem a Toppingot venném, de arra már rájöttem, hogy a legjobb döntést a füled alapján hozod nem, és nem a tesztekkel.
#95917 Gzula[HUN]: külföldön élek, szóval ez nem játszik. Amúgy újonnan BF akcióban 240€, szóval nem vészesen drágább újonnan se.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
HELLAFLUSH #95926 üzenetére
Nade hogy választod külön, mikor egyszerre használod a dac és amp részét is? Szerintem nagyon sehogy.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Engem az 560S-sel nem fárasztott, imádtam hogy miket tud a Senni, viszont egy kicsi mély hiányzott a rock zenéből. Én amúgy ezt nem a Topping hibájának, inkább a Sabre csippnek és az ízlésemnek tudom be. Az a DX3 pro + elég őszinte cucc.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Ba cy lus #95925 üzenetére
Örülök, hogy ennyire vetted a fáradtságot, hogy utána nézz.
Tessék itt van egy aprós hirdetésem.
Segítek, hogy ne kelljen keresgélned: [link]
Belinkeljem a többit is?! (Jófogást, Facebookot meg egyebeket)
A DX3 Pro+ nem csak DAC. Azt nem tudom, hogy volt-e itt olyan, aki csak azt a részét értékelte.
-Ezzel teljesen egyetértek, de mivel egy DAC/AMP kombó, így kell benne lennie egy DAC chipnek is nem? -
Ba cy lus
addikt
válasz
HELLAFLUSH #95924 üzenetére
Itt biztos jól néztem, egyetlen Topping sincs az értékelt hirdetéseid között. Az értékeletlenek közt talán, de olyan általánosan írtad, mintha vagy 10 különböző Topping terméken túl lennél már - és persze egyet sem értékeltek. Google is csak egy hardveraprós Topping találatot adott rád.
Amúgy meg DAC-okról volt szó, nem pedig erősítőkről.
A DX3 Pro+ nem csak DAC. Azt nem tudom, hogy volt-e itt olyan, aki csak azt a részét értékelte.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Ma tapasztaltam meg, hogy a PC Jack Y Splitterről lekötött HyperX Cloud2 után az Edifier R2000DB hangjai azonnal megemelkednek.
Érdemes lenne, USB DAC-ról használni a Cloud2-őt? Vagy csak a jelszint csökkent és a hangerő növelésén kívül más tényező nincs?
Felhasználás: PC játékok a fejhallgatón, zene nem erről megy és az Edifier is csupán Youtube szerepet tölt be.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Én pl megfogadtam, hogy Toppingot többet nem veszek mert idáig mindet raktam fel apróra pár hét után valami miatt.
Egyet sem találtam most a lejárt hardveraprós hirdetéseid között.
Nálam az A30 Pro a HE560-hoz nagyon is betalált. Hallgathatóságban is kiváló, miközben nem is mossa el a dolgokat. Szóval kár általánosítani, beskatulyázni.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Polllen #95912 üzenetére
Pont ezért tud fárasztó lenni néha, eddig akiknek volt kb már mindenki el is adta, hiába a jó ár/érték arány ha később rájössz, hogy mégsem ezt a hangzást kerested.
Én pl megfogadtam, hogy Toppingot többet nem veszek mert idáig mindet raktam fel apróra pár hét után valami miatt.
Szinte mindegyik a mérésekre van kihegyezve, és sajnos sokan be is dőlnek nekik, hogy ez igen is jó. -
akerbis
aktív tag
Meggyőztetek és hát bolti új garanciával, ilyet rendeltem. Majd megpróbálom a DAC-vel az Invotonet is. Köszönöm a tippet! Beszámoló lesz.
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Tin
veterán
válasz
Polllen #95914 üzenetére
Köszönöm, akkor tehát a DAC-aik közül nagyjából mindegy, melyiket veszem, hasonló hangképet kapok. Mondjuk nyilván a chipset ugyanaz, hülyék lennének mindegyikhez külön hangot varázsolni. Persze értem, hogy a drágább biztos kicsit "jobb" is, de a hangkép inkább érdekel a megfelelő szintű "minőség" mellett, mint a nyúlfakrnyi különbségek. Értem ezalatt, hogy valószínűsítem az elmondásodból, hogy egy Zen Air Dac hallgatásával nagyjából tudni fogom, hogy a Zen széria többi tagja mit tudhat.
-
Tin
veterán
válasz
HELLAFLUSH #95910 üzenetére
Jobb-nem jobb, ez annyira szubjektív. Mindenki mást szeret.
Fentebb leírtam az igényeimet, nyilván a DAC, az AMP, és a fejes is színezi a hangot, én meg a sor végén rendelkezem egy izléssel, aminek az első 3 összességének meg kell felelnie. Papíron inkább az AKM hangzást szeretem, de abból ugye a chiphiány miatt szűk a választék, az E30II-t meg nem fogom tudni megszokni akkor sem. Vagy legyen olcsó és jó, vagy nem tudom, de az nekem egy olyan állatorvosi ló. Ilyen 60-80€ körül oké a tudásához képest, de 2x annyiért a "na ne viccelj" kategória.
A Zen Dac v2-vel ugyanez a bajom. Balanced ki, be, MQA, szerintetek hány embernek kell? A szolgáltatások fele úgy van a készüléken, hogy nem is kell. Na, a Zen Air Dac féláron már értelmesebb választás, tudja, amit a nagyobb, de (számomra) felesleges csicsa nélkül. Ezért is gondolkozom egy hallgatáson. Az RCA kimenet erősítettsége nem izgat annyira, az külön tetszene, hogy 2 az egyben készülék, de az, hogy nem lehet YT videót nézni vele, az gáz. Sokkal nagyobb, mint hogy balanced vagy sem.
A Topping DX3 Pro+ meg a három közül a legjobb, ebben nagyjából mindenki egyetért. Szolgáltatásban mindenképpen, de valószínűleg még hangban is a leginkább "profi". A hangkép viszont legalább annyira fontos, mint a részletesség vagy a gyorsaság, és ha az nincs a helyén, lehet akármilyen "csúcs" a hangja, nem hallgatja az ember. Viszont mivel a részletességéről többen eléggé szuperlatívuszokban beszéltek (árhoz képest), ezért kíváncsi lennék, mit tud.
-
Tin
veterán
válasz
Polllen #95907 üzenetére
Köszi, ezt a DAC-ként jó, DACAMP-ként kevésbé összevetést láttam már egy videóban, éppen ezért sem értem, miért erősített az RCA. Ha a v1-et és az Air Dac-ot is hallottad, volt jelentős különbség hangképben?
#95908 bkercso: lehet egyedi eset is, de a tesztelő által fél éve megadott firmware verzió továbbra is ugyanaz a felületen, mint legújabb.
-
Polllen
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #95910 üzenetére
A DX3 pro+ sokkal tisztább és részletesebb hang, mint a Zen air.
-
-NoVa-
veterán
A Gryphon és a Go Blu XBass implementációja is igazán kellemes, ahol kell. SW terén néhány iteráció alatt kigyomlálták a kezdeti hibáit, és nem fejllesztettek eddig új tragikus hibát.
Mondjuk az, hogy a fele firmware-t desktop toollal kell frissíteni, a felét meg (BT vezérlő) egy androidos home-automation app-on át, az kissé igénytelen, de SW ipar már csak ilyen, ha bárhogy működik, az release érett, ha határidőre nincs bármi jobb megoldás.
-
akerbis
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #95905 üzenetére
Maradok a Tempotec E44-nél. Tetszik és a fejesről is amiket írtak kíváncsi vagyok. Esetleg egy későbbi valamivel jobb fejhallgatóhoz is jobb lesz szerintem a Tempotec.
-
-
Tin
veterán
válasz
bkercso #95893 üzenetére
Na azért csak most válaszoltam, mert utána kellett néznem.
Találtam egy jó videót, ez elmagyarázza az IFI Zen Air Dac problémáit, és mérések is vannak.
Negatívumok:
- A legújabb firmware-el is késik a hang PC-ről úgy 1mp-et, tehát pl. YT videó tekerésnél mindig van egy kis késés, mire megjön a hang, ezt talán javítják firmware-el, bár az IFI support szerint csak a tesztelő példánya hibás (aki vett egy másikat csak emiatt, és az is ilyen).
- Az RCA kimenet *is* erősített, vagyis ez nem egy DAC, hanem preamp.
- Az XBASS+, és a GAIN kapcsoló szintén érinti az RCA kimenetet, ráadásul növeli a zajszintet is (ez mondjuk érthető).
- Az XBASS+ funkció +10dB-t emel 20Hz-en, aztán szépen csökken a kiemelés 0-ig kb 1000Hz-nél, de a tesztelő szerint a gond, hogy a bekapcsolt XBASS+ az aktív hangfalak membránját túl tudja tolni RCA-n az alacsony tartományban. Maga a kiemelés egyébként nem rossz, több tesztelő szerint is kellemesen alátol egy nyitott fejesnek, tehát jó, hogy van, de a tesztelő szerint lehetne több állása, mondjuk +3, +6, +9 dB csúcs-emeléssel.
- A bedugott fejhallgató nem kapcsolja le az RCA-t és fordítva. Ez ízlés dolga, szerintem egy DAC ne erősítse az RCA-t, de ugyanakkor preamp-nál meg jó dolog. Mondjuk a GAIN és XBASS+ szerintem tök felesleges az RCA-ra.
- A második videóban látom, hogy a korai modellekhez adott USB kábel beleszorult az aljzatba, és kitépte azt. Az IFI szerint gyártási hiba, és már javították, na de basszus. A koraiakhoz legalább adtak egy USBA/5V kábelt, hogy külön etethesd táppal az egységet, az új modellnél ez már a leírás szerint nincs a dobozban (de lehet, hogy van).
- A műanyag ház picit lehetne vastagabb, középen picit benyomható, de amúgy egy videóban sem láttam erre panaszt. Cserébe sokkal könnyebb és így hordozhatóbb.
- Az IFI supportja sokak szerint vacak, és a firmware-ek lassan érkeznek. Sok panaszt olvastam a Zen Dac v2-ről is, pont az ilyen audio késésről, a vacak szoftver/firmware miatt eldobott kapcsolatról, és hasonlókról. Itt valószínűleg bőven van mit fejlődnie a cégnek.Nem tudom, hogy ezekből a hibákból mennyi érinti a nagyobb testvért (Zen Dac v2), de ahogy olvasgattam, azzal is vannak bajok.
Én így alapvetően ezt az eszközt sokmindennek nevezném, de DAC-nak nem. Nem is láttam olyan tesztelőt, aki arra használta volna, helyette mindenki direktben rátette a fejesét, és használta vele, mivel még a nehezebben hajthatókat is elviszi (pl. DT990 vagy DT1990). Az XBASS+ funkciót is jónak írják le, ami kifejezetten hasznos pl. nyitott és világos fejesekhez, és a hangerőszabályzója is minőségi, és analóg.
Szerintem ez az eszköz nem több, mint egy desktop (vagy mobil) dac+fejhallgató erősítő, illetve a hátsó RCA kimenete jó az aktív hangfalakhoz preampnak. De ennyi. Én nem raknék mögé erősítést, hanem örülnék, hogy tud két felhasználási módot, meg mindenféle csilivili szuperformátumot, és egyébként tetszetős a hangja is, a leírások alapján.
Még gondolkozom rajta, de valószínűleg rendelek egyet a Topping DX3 Pro+ mellé, hogy meghallgathassam őket. Nyilván tök más a kettő, de az egyiket úgyis visszaküldöm, aztán lehet, hogy mindkettőt.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
akerbis #95904 üzenetére
Erre a kérdésre így, hogy már több ezer Ft-ot elköltöttél, kétséget kizáró igennen vagy nemmel már nem célszerű válaszolni.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ha már az elején kértél volna tanácsot, hogy egy kb. 30ezres keretből milyen fejes+dac kombót ajánlunk, akkor szerintem 10-ből 8-an a Cloud II-est javasoltuk volna. (Tegnap 23ezerért még Alpha S is volt, ma már nem...)Csodát nem fog tenni egyik dongle DAC se egy 10ezerres fejessel.
-
akerbis
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #95901 üzenetére
Oké de egy önállóan 30K-s cucc szerintem szebb hangot kelt mint valami ami fejhallgatóval együtt 20.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest