Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karmaresz

    senior tag

    válasz Ear001 #68000 üzenetére

    Mindig vonzott az elektroncső, de valahogy 18 évig, pár belehallgatástól eltekintve elkerültük egymást.
    Végül most nyáron vettem egy lámpás fejhallgató erősítőt, és azóta új értelmezéssel bővíthettem az otthoni zenehallgatás fogalomkörét. A Little Dot MK VI+ múlt heti megérkezésével pedig végre a sztereó rendszer is kapott egy hozzá illő, teljesen szimmetrikus, csöves előfokot.

    Sokan a méréseket fontosabbnak tartják a fülüknél, és a csöves erősítők egyes területeken rosszabb eredményt produkálnak papíron.
    Aztán itt a csövek gyorsabb avulása. A legtöbb ember viszont évi 500-1000 óránál többet nem igazán tud beletenni a rendszerébe. Így azonban látszik, hogy a 2-5 évet gond nélkül elmennek a csövek, de van hogy többet is.

    A hangzás mellett még komoly előny, hogy könnyen saját ízlésre lehet hangolni a rendszert egy-egy, jól irányzott csőcserével. Ehhez persze nem árt elmélyedni és utánaolvasni, meghallgatni, hogy melyik gyártmány, milyen karakterrel rendelkezik. Már útban van egy pár Shuguang Black Treasure 50th Anniv. Ed., valamint egy szett (4 db) viszonylag olcsó, NOS, Svetlana 6N13S "winged C" a 70-es évekből, hogy várhatóan tartalékba tegyék a gyári csöveket, pedig ezekkel is meg vagyok elégedve..

    Once, I thought I was wrong but I was mistaken

Új hozzászólás Aktív témák