- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Micro Four Thirds
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Az lehet...
Nagy a hype amúgy is.
Attól mondjuk kicsit féltelek a TA-10-nél, hogy csak nagyon óvatosan tudod majd használni a potit a Denonnal.
Amúgy a törött csöves emberünknek kicserélték már? Hol vagy?TA-20-ban nincs dac.
(#67896) Sinesol: De mi ez a szint? Mikortól számít valami mérve jónak? Ha nem hallható (sicc, fülre nem hagyatkozunk) az adott torzítás, de mégis hatással van a kapott hangra, akkor viszont nem lehet jó, mert mint tudjuk a tökéletes erősítő és dac tökéletesen transzparens, nem szól bele a hangba.
-
törölt tag
válasz
Sinesol #67896 üzenetére
Még vakteszten csak-csak elfogadom, hogy ezzel megvezetnek valakit, de hogy otthon két DAC/CD-lejátszó vagy mondjuk két RIAA-korrektor összevetésekor. Ahhoz már hit kell. Hinni benne, hogy amiért épp kicsengettem több tíz vagy százezret, az jobb. Akiben ott az egészséges kétkedés, az meg a végére jár oda-vissza-oda-vissza-.... tesztelve. Nem lehetetlen ám a kisebb kimeneti jelűt feljebb tekerni. De ehhez az kell, hogy tárgyilagosan álljon hozzá az ember. Aki meg hisz a kiadott pénz meg az újdonság meg a marketing miatt, annak úgyis minden mindegy.
-
Sinesol
veterán
válasz
Sinesol #67896 üzenetére
Plusz a hangerő dologhoz még annyit, hogy közel lehetetlen azonos hangerőt belőni fül alapján, szal mar csak azert sem mondanam amatőr dolognak. Igazabol egy elég sunyin megbujo dolog, sokan nem is törődnek vele, legtöbb tesztnel szoba sem kerül, miközben erősen befyolyasolhatja az eredmenyeket. Bár a legtöbb esetben azert hasonloak a jelszintek, de epp bizonyos egzotikusabb cuccoknal valamiert megsem elégedtek meg a kvazi szabvannyal, gondolom nem véletlen, igy is “egyedibb” lesz a hang.
-
Sinesol
veterán
Szerintem egy bizonyos szint felett mar nincs tul sok ertelme, maximum szepen mutatnak a jobb adatok. Bar ki tudja, lehet, hogy ha még nem is hallható az adott torzitas, attól még hatassal van bizonyos frekvenciakra. Abból baj végülis nem lehet, ha törekszünk a minél jobb eredményre.
Bacylus: Nem mondtam, hogy feltetlen jobb, csak hogy amiatt is van különbség. Egyebkent pedig ja, egyszerűnek tűnik, de szerintem nincs benne semmi amatőr dolog, a lényeg altalaban mindig az egyszerű dolgokon áll.
-
s4tch
veterán
Szegény Ant, annyira lelkesedem érte, hogy innentől mindenkinek csak csalódás lehet.
Olvastam erről is, szimpatikus cucc, bár van, aki gyengének találta HE400s mellé.
Nem is tudtam, hogy van balanced tesója a TA-10-nek TA-20 néven. 50 euróval drágább a 10-esnél, hmm.
-
-
Sinesol
veterán
válasz
Dorian #67883 üzenetére
Szerintem az autos nem a legjobb pelda, ott nagyon valtozoak a körülmenyek, a terheles, stb. Viszont egy dac normalis keretek közt nézve kb ugyanazt a minőségű jelet adja ki mindig, total mindegy mit kötsz rá, nem kap semmi terhelest, ami befolyasolná a teljesitményét.
Erősítők esetén jellemzőbb, hogy a terhelés függvényében valtozhat a teljesitménye.Egyebkent erdekes dolog Amdfan felvetese is, a különböző kimeneti teljesitmények miatti hangerőkülönbsegek miatt is hallhatunk különbseget, többek szerint főleg ennek is köszönhetőek a különbsegek.
-
Bodz
nagyúr
válasz
karmaresz #67886 üzenetére
forward2me jó megoldás, ha nem küldi ide az eladó.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Brett001 #67870 üzenetére
Persze! foo_input_sacd néven fut. Elég korrekt tudással. Persze egy HQ Player jobb, ha az utolsó cseppet is ki akarja hajtani az ember, de nekem iszonyat puritán a felülete. Egyszerűen nem tudtam megkedvelni.
(#67885) Bodz Ez nagyon kedvező ár. Nemrég licitáltam egyre és 490 Euronál szálltam ki. Ha valaki meg tudja oldani az angol címre szállítást futárral, vagy ismerőssel, esetleg meggyőzi az eladót az ide szállítással, jól járhat vele.
-
Dorian
félisten
válasz
Polllen #67880 üzenetére
Igen, de ha nem "szintetikus" tesztet csinálunk, a különbségek maximális kinyerése céljából, hanem valós használati körülmények közt akarjuk látni az eredményeket, akkor esetemben hangfalas rendszeren kell összehallgatni. (ld. autók fogyasztásmérése laborban és utcán)
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Havernak kellene valami jó zárt füles.20-30 között.SHR 840 volt neki azt szerette,csak sajnos tört a pánt.Használt is játszik.Klaszikus,és akusztikus zenékhez,tehát fontos a jó közepek,és max enyhe V karakter.És enyhén meleg karakter előny Focusrite SCARLETT solo 2 ről használná.Nézegettem az aprót. Focal Spirit One S vs Audio-technika ATH-A550Z van aki össze tudná hasonlítani illetve hatolta mind kettő? Nekem A990Z volt az tetszett de nem tudod az A 550Z mennyire marad el tőle?K550 nem játszik mert kicsi a feje, DT770 pro sem mert kicsit szúrnak a magasak. esetleg Dorian?
-
Bukk900
őstag
válasz
AMDFan #67872 üzenetére
Az ünnepek alatt én is csináltam házon belüli DAC tesztet.
Az egyszerű szobai rendszerem tangent ampster dac/amp + advance acoustic UM20-ból áll, aminek a hangjánál csak a kinézetét kedvelem jobban. Tv-hez használom, zenehallgatásra ritkán, ekkor vezeték nélkül etetem bt-n, vagy optikán chromecast-on keresztül.
Átvittem a fejhallgatós rendszerben használt Denon da-300-at és csak pislogtam, hogy mennyivel jobban szól a kis hangdobozom...
Fontolgatom is pl. egy Sanskrit 10th beszerzését... ez is dobna ennyit a hangon? Feltéve, ha működik androidról, ezt tudja valaki igazolni? -
-
gianni85
veterán
Vagy head-fi... Most karácsony előtt én is adtam el pár dolgot ebay-en, ezek voltak az első eladásaim, és tudatlanságomban kicsit pislogtam utána, hogy 10%-ot lesarcoltak... korábban vateráztam, ott kevesebbhez voltam szokva. Több szerencsét kívánok, mint ami nekem adatik...én mindig mindenen bukok
-
AMDFan
addikt
válasz
Dorian #67862 üzenetére
"Nos, a két hang közt max egy hangfalkábelcserényi eltérés volt, én is meglepődtem."
Ezek a dolgok akkor lesznek viccesek amikor vaktesztel az ember. Haverom meg volt győződve róla, hogy simán vaktesztel két DAC-ot. Jó rendszere van, Focal SM9 hangfalai vannak, akusztikailag kezelt nappaliban, és amikor belőttük mikrofonnal egy hangerőre a két DAC-ot, nem tudott különbséget tenni. Az egyik DAC egy 30 ezres focusrite scarlett volt, a másik meg egy fél milliós DAC, nem írom le mi.
Előtte meg volt győződve róla hogy ez meg az a különbség. A különbség a hangerő volt, mivel fülre teljesen esélytelen vagy pontos hangerőt állítani. A legtöbb teszt alapkövetelménye lenne az azonos hangerő, de általában már ennél a pontnál csúnyán megbukik minden meghallgatásos teszt.
-
-
gianni85
veterán
150-et írtál keretnek? Ha ilyen mély benyomást tett volna rám, akkor én biztos valahogy az Ant-ra hajtanék, mellé meg első körben valami belépő DAC olyan 100$-ig. Elég szerényen áraztad be a Z40/M8 párost...külföldre lehet még jobb áron elkelnének (bár megértem, hogy ez nem mindenkinél opció)
-
-
Dorian
félisten
válasz
bkercso #67817 üzenetére
OK, hogy ez a DAC topik, és itt a DAC-ok fontossága/minősége felül-súlyozott, de akkor most leszek az ördög ügyvédje
Szóval múltkor elmentem Szabó Zolihoz (Hivox) az új fejlesztő-bemutatótermébe. Vittem a DAC-om is (Aune S6), hogy megtudjam, egy olyan akusztikai környezetben, amilyen jó a zenehalható szobák 99%-ban sosem lesz, enyémmel azonos erősítővel, és ugyan más (de nem totálisan eltérő) hangsugárzókkal, milyen különbséget hallok. Zolinál a régi, sok éves Lupus mk3 volt bekötve, kettő közt van majd egy évtized különbség, teljesen más DA csip, használt árban 100e Ft stb. Nos, a két hang közt max egy hangfalkábelcserényi eltérés volt, én is meglepődtem.
-
Bodz
nagyúr
-
gianni85
veterán
válasz
Melorin #67859 üzenetére
Koax is van a cordial kínálatában. Én legutóbb egyenesen már a hazai forgalmazótól vettem (basys)
De most jut eszembe, ránézhetsz a kácsa audio oldalára is, a belépő saját készítésű kábelei beleférhetnek a költségvetésedbe. (Böngeszés közben nehogy megijedj a több 10 és 100 ezres kabelektől... megbújnak a kínálatban az elérhető árúak is)
(#67861) Bodz
igaz, de míg odabök az ember, már sokkot kapott az audioquest araktól
-
gianni85
veterán
válasz
Melorin #67848 üzenetére
Cordial cfu * cc, ahol * jelzi a hosszt. Én emellett használok még tőlük ugyanebből az intro szériából y splittereket és rca-jack kábelt is. Korábbi pár kábel összehasonlítás alapján nem érzem szükségesnek ennél drágább használatát. Esetleg, ha fontos az ismertebb márkanév, bár nem hiszem, hogy hallanék különbséget a cordialhoz képest. Oehlbach
-
törölt tag
válasz
bkercso #67849 üzenetére
Egy gramofont se élveznénk már szerintem.
Már hogyne lehetne. Pl. többször is előfordult, mikor az Alisca Orange-ban jártam, Bese Attila munka közben egy ócska rádióból hallgatta a Bartók műsorát. Miközben high-end hangzáshoz van szokva hosszú-hosszú idők óta.
Az, hogy valaki törekszik a jobb minőségre, nem kell, hogy azt jelentse, hogy ha egy magnókazettáról vagy rádióműsorból egy vacak rádión hallja meg Vivaldi egyik oboaversenyét, azt többé nem tudja élvezni, hidegen hagyja. -
Sinesol
veterán
Ha jól emlékszem valamikor talán már linkeltem, de nem biztos, szóval itt van ujra. [link]
Elég jó forrásból vannak magas felbontású anyagok, ráadásul mind megvan több formátumban is, ha valaki hasonlitgatni akar pcm vs dsd vs mp3 vs mqa dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Villanyszerelés
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- iPhone topik
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest