- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
Areturus #31398 üzenetére
Ez alapján tényleg a végerősítőből van leosztva a fejes, még egy kis ellenállást is mutat az ábra (cikk-cakkos vonal
) ami nem túl jó. De ha jól látom ez egy jó hosszú PDF, inkább azt linkeld be, kell ott lennie kapcsrajznak is.
(#31401) bkercso:
Ez csak a használatiŐ viszont a szervíz manuált találta meg.
Szerk.: ilyesmit keresünk: [link] -
-
Areturus
tag
Köszi a tippet, erre a kábelre gondoltam [link] ilyen toslink csatlakozó van az alaplapin és az onkyon, szóval baj nem lehet belőle (a D1-hez pedig kaptam kis átalakító dugót, szóval akár arra is köthetem nagy izgalmamban
). Csak sajnos kedden érek rá venni kábelt, addig várni kell. Lehet, hogy lepipálja az anno 16 ezerért vett D1-emet? AK4384 (106dB 192kHz 24-Bit 2ch DAC) van benne.
(#31389) bkercso: Meg is néztem a szerviz dokumentációját, oly kíváncsi voltam s erre bukkantam: [link] Elvileg eszerint van benne külön fejhallgató erősítő kör. Bár gondolom közel sem olyan a minősége mint egy speciális fejhallgató erősítő.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
korábban volt egy Musiland Monitor 02-es DAC-om, jelenleg mit tudnátok ajánlani ami hozza ezt a szintet lehetőleg minél olcsóbban? Első sorban USB-re gondoltam, de FW is lehet.
-
válasz
vodkaboy22 #31393 üzenetére
Jogos. Én 1,5 MHz-es átlagot mértem egyszer SPDIF-re, szóval annyi. De egyszerűbb meghallgatni, hogy alkalmas-e hifibe vagy sem.
-
-
.DLL
veterán
S/PDIF pulse trafónak megfelelő lenne egy (hibásan fekvő) ADSL modemben lévő a telefonvonal, ill. a LAN csatlakozó leválasztására használt pulse trafó?
-
válasz
Areturus #31387 üzenetére
Lehet, hogy van benne külön fejeserősítő, meg kell nézni a műszaki dokumentációját. Csak nem jellemző.
A lényeg, hogy pénz nélkül ne hallgass meg semmit, mert jobb elégedetten zenét hallgatni, mint elégedetlenül ugyan azon a rendszeren!
(Persze szívesen kölcsön adom az X-Szekerest III-at, nem azért írtam.) -
Areturus
tag
Köszönöm a válaszokat/tanácsokat urak!
(#31379) bkercso: Nem tudtam, hogy ilyen puritán módon van megoldva. Azt hittem van rá egy teljes kör ami meghajtja a fejeseket is
Bár ennek ellenére most jobban szól a 440-em mint erősítő nélkül. Úgy érzem sikerült még egy olyan jó +20%-ot kihozni a fejesből. De kíváncsi lennék az új X-szekeres III-ra mennyivel hagyja le ezt a nagy monstrumot. Biztos köröket verne rá még hangzásban
Köszönöm, megnyugtattál már nem aggódom a fogyasztása miatt sem, amíg nem lesz normális ampom addig marad ez mint hiánypótló.
(#31380) DEJVID: A sima jelzőn értettem az olcsó kis kompakt erősítőket mint pl a Fiio E10-et. Sajnos még sosem volt alkalmam meghallgatni a Presentereket, pedig roppant kíváncsi lennék rájuk. Ebben viszont egyet is értünk, ez a nagy mindenes mindenre jó, de sajnos sehol nem nyújt magasabb minőséget
(#31381) .DLL: Hol láttad, hogy az enyémben van DAC? Én az adatlapján nem találtam, bár lehet csak én vagyok a vak. Örülnék neki, mert akkor kipróbálnám úgy is mint teljes DAC/AMP párosként ahogy említetted te is. Most a D1-ről hajtom és csak erősítőként funkcionál, de meglepően jó ez a böszme.
Összességében jó tapasztalataim vannak ezzel a házimozi erősítővel. Sokat dobott a 440-en. A tere határozottan megnőtt, kiszélesedett. Részletezőbb, és dinamikusabb is lett a megszólalása. A hangképen is változtatott, kicsit sötétebb lett tőle a Shure-om. Az alacsony és magas tartományokat kicsit kiemeli, a közepet pedig úgy érzem hátrébb tolja. Nekem bejön (de lehet csak azért, mert nem hallottam még jobbat). Amíg nem újítom fel a teljes láncot addig úgy néz ki marad ez a böszme..
-
-
válasz
peter9228 #31383 üzenetére
A hangkártya az DAC+ADC, vagyis felvenni is tud. Neked elég a DAC.
Ajánlanék ampot mást is ennyiért, ha tudnék valami használhatót, de csak a használt enyémek jutnak eszembe.(DAC-kal pl.azért álltam le, mert nem tűntek ki annyira az enyémek a piaci kínálatból, mióta a kínaiak ilyen olcsón ilyen jó DAC-okat koppintanak.) Vagy egy beszámításból hozzám került HeadBuffer, makulátlan, átnézve, garival 12k-ért.
-
A korrekt! Ilyet eddig csak CD-játszóban láttam.
Bár a CD-játszókról is: tuningoltam párat, és hát soknál megy a jel az egyik elosztóboardról a másik kapcsolóboardra, onnan a csatlakozóboardra, alumínium szalagkábellel... Jajj! Van olyan board, hogy csak átkötéseket tartlalmaz. -
.DLL
veterán
válasz
Areturus #31378 üzenetére
Egy próbát megér, haverom harman/kardon házimozi egységében külön fokozat van a fejhallgatónak, és igen korrektül szól (Presenteremet lepipálta szerintem) ezen kívül ahogy látom a tiedben is van DAC, engem inkább az a rész érdekelne. A Xonarról kéne neki adni coax digit. jelet és meghallgatni hogy muzsikál (erősítőként is és DAC+erősítőként is).
-
válasz
Areturus #31378 üzenetére
Általában a végfokról osztják le a jelet egy ellenállásosztóval, hogy kipipálhassák, hogy fejeskimenet is van az erősítőn. Az meg nem az igazi, mert nem csillapítja a fejest. Ráadásul kevés HM-erősítő zenél úgy, mint akár egy olcsó sztereó.
A fogyasztása nem tudom, nyugalomban mekkora, de egy izzó pl. 100W-os, így én emiatt nem aggódnék.100W az 5Ft/óra.
-
Areturus
tag
Sziasztok!
Mielőtt belevetem magam extrém dolgokba írok ide. A mai nap találtam egy Onkyo TX-SR501E típusú házimozi erősítőt a pincében [link] és gondoltam, hogy mi lenne ha bekötném a rendszerbe és kipróbálnám hogyan szól róla a fejhallgatóm. Amilyen láncba bekötném, az áll egy Xonar D1 és egy Shure SRH-440-ből. Mit gondoltok egy ilyen házimozi erősítő szólhat olyan jól mint egy sima fejhallgató erősítő? Illetve megéri ezt üzemeltetni csak egy fejhallgató erősítésért (mivel elég nagy a fogyasztása)?
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Frissen beszerzett Takstar Pro 80-n hoz szeretnék erősítőt választani.
A gondom az, hogy csak hordozható(ne kelljen villamos hálózatra dugni) jöhet egyelőre szóba,mert vagy egy iPad2 vagy iPhone5 hajtja,illetve nincs külön zenesarkom, hogy állandó helyen tudjam élvezni a zenét.
Később tervben van egy normális flac lejátszó,de most ezzel kell beérnem.
Tehát, milyen megfizethető lehetőségek vannak? Biztosan értelmetlen sok tízezret elkölteni erősítőre ha sem a fejes sem a forrás nem túl minőségi -
válasz
peter9228 #31375 üzenetére
Mindenképp kell erősítő, ez csak DAC, nem hajt meg fejest. Bár 150 ohmmal meg lehet próbálni, végül is... De nem illik.
Igen, érdemes ez alá a fejes alá is DAC-ot tenni, alaplapiról nem nagyon szokott zene jönni (csak azt hisszük, míg nem hallunk jobbat).Ribi:
Nincs valami földelési- vagy féltápon ülő kimenet című mizéri sehol, ami tölthetne egy kondit vagy hasonló? Blokkvázlatot érdemes készíteni és átgondolni, hgy minden féltápon ülő és a körül ingó kimenetet kondenzátorral csatoltál-e stb. -
peter9228
aktív tag
válasz
bkercso #31368 üzenetére
Köszönöm!
Egy Superlux HD660-hoz érdemes ilyet venni, ki fogja használni? Erősítő kéne még hozzá, vagy elég lesz a DAC is?
(Ezeket találtam róla, talán így könnyebb eldönteni: Névleges impedancia: 150Ω, Érzékenység: 96dB SPL @1mW, Terhelhetőség: 100mW)Vagy ezt inkább a fejhallgatós topicban kérdezzem?
-
Ribi
nagyúr
Elkészült a kette számú DAC, ami gond, hogy bekapcsolás után kb 5-10mp-el a lock lámpa elalszik és annyi.
Az első dac működik rendesen, ugyanazokat a tápokat használom hozzá, azoknak jóknak kell lenni, csak pár kondi meg ellenállás illetve féltápot generáló cucc van a DAC nyákján.
Méricskéltem össze vissza, de nem találtam semmi szakadást. Persze mivel működik is egy ideig így valszeg nehéz is lenne megtalálni. Aztán kikapcs után azonnal bekapcs akkor nem megy, várni kell 1 percet és akkor megint megy pár másodpercig.
Ez valami forrasztási mizériára utalhat, vagy mit kellene keresni? -
válasz
vodkaboy22 #31369 üzenetére
Azt hol látod, hogy féltápos? Néztem adatlapot, de semmi említés róla. Amúgy találtam két pöttyöt a panelon, melyekre +10V és -10V van írva, szóval gyanús, hogy szimmetrikus, főleg hogy saját tápja is van (persze hogy kapcs.
), s ha azt kihúzom, kicsit halkabb is lesz a fejhallgató-kimenet. De minőségi változást nem vettem észre.
Ja hát a körítés az már kérdéses, de annyira nem lehet rossz, ha az X-Fi-nél messze jobb. Persze a legjobb egy valódi dac lenne, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a traktor mennyivel van hátrébb. -
válasz
vodkaboy22 #31369 üzenetére
De jó körítéssel gyengébbnek titulált pár száz forintos dac chip is szárnyakat kap!
Pl. WM8524, ami 300 HUF... -
vodkaboy22
addikt
válasz
lezso6 #31366 üzenetére
Az opa-k fél tápra optimalizált opak- annyira nem jók. De jobbak a híres ne5534-nél. A cirrus dac akár lehet jó is jó körítéssel és baromi szar is...
Ne a DAC chip érdekeljen az nagyon sokadik tud lenni az egyenletben! A körítés ezerszer fontosabb! Egy dac chip "üzemel" szar körítéssel is csak szar hangot fog adni... De jó körítéssel gyengébbnek titulált pár száz forintos dac chip is szárnyakat kap! -
válasz
peter9228 #31367 üzenetére
Ez egy nagyon jó DAC. Tapasztalatok vele. Érdemes rákeresni a fejhallgatótalálkozós topikokban is, ott talán több tapasztalat van róla, mint a DAC-osban.
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Asus Xonar DG + Superlux HD660 párosom, viszont az asztali gépet lecserélem egy laptopra, tehát ugrik a hangkártya. Ez helyett szeretnék valami USB-s megoldást. A max keret kb 20k, de örülnék ha 10k alatt megúsznám. A kérdés az, hogy érdemes-e egy ilyen fejhallgató mellé DAC-ot venni, vagy elég egy jóval olcsóbb USB hangkártya is. A fő szempont az, hogy érje el a jelenlegi szintjét.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Szétkaptam a (keverőbe épített) ismeretlen hangkártyát, ezeket találtam benne (meg egy fpga-t):
Cirrus Logic CS4270 Audio Codec (DAC + ADC), jó messze mindentől
MC33178 opák közvetlenül a kimenet / bemeneteknélValaki ismeri esetleg ezeket?
-
válasz
szaszayanou #31364 üzenetére
Jól hajt. A Sextettel próbáltam, de az csak attól "nehezen hajtható", hogy anygimpedanciás; viszont nem extrém reaktív.
A hangerő egy 2,1Vrms kimenetű DAC-kal max. hangerőállás mellett elegendően hangos volt (lejjebb is vettem kicsit), de azért a Sextettnek kell egy 2-3x-os erősítés. Más DAC-kal 5x-ös is szükséges lehet a halláskárosodás eléréséhez.Hozzá kell tenni, hogy a Szekeresem (nem az X-Szekeres-ek) össz. 9V tápról jár, így reaktív, igazán nehezen hajtható fejessel, mint pl. a K701 szerintem nem boldogulna. Hangos lenne vele, de nem tudná megfogni.
Kb. 20V-os táppal (és egy megfelelő áramgenerátorral) már egy jobb erősítőt kaphatsz. -
-
-
A DAC ára alapján lett kimondva, hogy nem éri meg a jó külső táp hozzá, nem a tudása alapján. Sokat dob egy jó táp nagyon. Amellett máshoz is használható később.
A Voltcraft-okkal nekem jó tapasztalataim vannak, de a tied belesípolt kb. 8kHz-el a fülembe a kis SapII erősítővel. Biztos Voltcraft volt az?
-
Bodz
nagyúr
válasz
mandras81 #31354 üzenetére
Az biztos, nagy lesz a különbség. Egy hájend Voltcraft tápot használok SMSL tuningra...
Pont valamelyik nap volt róla szó, hogy nem igazán éri meg DIY tápot csináltatni hozzá, ami meg amúgy kapható az még drágább (pl. BOTWS vagy akármi hasonló), szóval az átlagosak (ez a pár ezer forintos kategória) közül érdemes vadászni valamit, azok közt is előfordul tudtommal normálisabb.
-
.DLL
veterán
Én nem alulról szoktam hanem ráültetem a kondit az alkatrész hátára, lelógatom a lábait és ráforrasztom az alkatrész lábára (már ahol lehet). Alul veszélyesebb lehet, ha az IC lábai között maszkolás nélkül futnak a vezetékek, nehogy a kondi lába hozzáérjen valamihez.
(#31356) Bodz: D/A IC-t mire? Amúgy a 06 MX-ben is furcsa választás a PCM1798, amikor ott a 1795, ami hasonló tulajdonságokkal rendelkezik és kezel 32 bitet is. (pl sokkal jobb mint az 5102, ami jóval szerényebb képességű)
-
Bodz
nagyúr
Elég olcsó lett, igen. Kiherélték a 06-hoz képest, nincs akksi, kártyáról nem játsza le a DSD-t, 6.3-as jack sincs, más fejhallgató erősítő, más dac. Na jó, tulajdonképpen egész más.
(#31348) mandras81: Nem akarlak én meggyőzni, csak még senki se vett. Aztán ha valamit nagyon el nem csesztek, akkor ez se lehet rossz az eddigiekből kiindulva.
-
-
mandras81
senior tag
Nos, helyzetjelentés: úgy néz ki, hogy a befutó a SMSL Sanskrit lesz.
Egy ilyen Klotz optikai kábel megfelelő lehet hozzá?
Kérlek, lessetek rá a linkekre, nehogy valami hülyeséget vásároljak.
Szerk.: azt látom az ajánlásoknál, hogy a hozzá adott táp nem a legjobb minőségű, de az biztos, hogy ég és föld lesz így is a különbség a jelenlegi alaplapi hangkártyából jack-RCA átalakítón kiküldött jelhez képest.
Ha, esetleg idővel mégis a táp lecserélése mellett döntök, milyen árkategóriában-merrefelé gondolkozzak?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gumi és felni topik
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest