Új hozzászólás Aktív témák

• tjozsi

csendes tag

válasz vodkaboy22 #23829 üzenetére

Szia!

Hát ez a járgány qrva jó! Írjál róla bővebben.

Igazi műszaki ember lehetsz, pedig már azt hittem, hogy manapság már ilyenek nincsenek.
    Tudlak értékelni, mert jómagam is ilyen vagyok. Gépipari technikumba jártam, majd nehézáramot végeztem és 40 évig a távközlésben dolgoztam. Közben hi-fiztem, erősítőket és hangfalakat építgettem, bakeliteket hallgattam. Szép helyen laksz!

Úgy igaz, amit a csövesekhez való tápokról írtál. Annyit talán hozzátennék, hogy egyszerűbb esetekben pl. végfokokhoz elég a passzív táp, ami elkókat, ellenállásokat, esetleg fojtókat tartalmaz. Igényesebb esetben pl. csöves előfokokhoz aktív táp kell, ami leginkább teljesítmény fet-el kivitelezhető. Ennek nagy előnye, hogy kimeneti ellenállása kicsi, kimeneti feszültsége pontosan beállítható. Régen csináltak aktív tápot csövekkel is (E130L). Toroid trafó manapság a legjobb, mert ez szór legkevésbé. Persze sokba kerül.

Példaként egy kép, egy PC-hez használt erősítőről. 2 db PCL86-al, jobbról passzív csöves (EZ4) táppal, elkókkal és fojtóval. Brumm fülessel hallgatva sincs.

Üdv: tjozsi

Új hozzászólás Aktív témák