Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz pandur99 #4295 üzenetére
khmm...télen egész nap szép fények vannak általában sztem, na de próbálj meg portrézni amikor minden vakító hófehér tavaly még nem volt nd-m, majdnem az összes fotóm kiégett 1/4000-en rekeszelni portrénál az meg milyen má'...én sem tartom olyan nagyon fontosnak a gyors zárat, de azért bőven van létjogosultsága
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HÁZIGAZDA
igen, ez a harmadik ok: az x10 is tud 1/4000-et, de amikor dr400-on nyúzom, már csak 1/1000. hadd ne mondjam, hogy egy hét síelés alatt állandóan gond volt ezzel és rekeszelni kellett. persze az új fujik már nem exr szenzorosak , de akkor is, ott a funkció, az 1/32000 pedig pont arra lesz jó, hogy dr400 mellett is meglegyen az 1/8000.
de fotóztam már sokat billegő hajóról, mozgó autóból stb. fasza a rövid záridő, na.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
madgie
titán
Egyébként pont a Fuji szúrja tökön magát ezzel a limitációval. Miért? Két ok is eszembe jut: az egyik, hogy a Provia és főleg Astia színek erőssége, hogy árnyékos részben szinte kékesen hűvös színeket tud úgy hozni, hogy mellette a napos rész kellemesen "meleg". Linkeltem régebben agy Leilás fotót, azon is jól látszik ez, de a komplett street photography velejárója, hogy nem csak hajnalban és naplementében lövöd meg az embereket.
A másik ok is ide tartozik: nem azért rakott DR kiterjesztést a Fuji a gépeibe, hogy csak a fotóskönyvek által ideálisnak mondott körülmények között használhassuk a gépeinket. -
HÁZIGAZDA
válasz pandur99 #4295 üzenetére
mert esetleg este már nem vagy a grand canyonnál, mert mondjuk addigra a gyereket fekteted. egymillió oka lehet, és egy kicsit kevés lesz érvnek, hogy van, akinek felesleges. az 1/4000 s csomószor állatira kevés. én örülök az alacsonyabb záridőnek, többek között egy 20e ft-os és macerás használatú nd szűrőt spórolnak meg vele. de csodák csodája, például mozgó járműről való fotózáshoz sem szar.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #4288 üzenetére
mindenkinek szüksége van rá, aki egy fényerős fixszel tűző napon akar fotózni. az 1/8000 nem rossz már, de onnan csak két fé az 1/32000, jó az. nekem qrvára nem iso 12800 kategória...
-
MC Pite
veterán
Amolyan szoftveres ND-nek elfogadnám, ne legyünk telhetetlenek, 1/16000ot mondjuk ez E2-be, és a 35öst is ritkábban kéne rekeszelni, vagy portrénál sem kéne. Tudom, ND, van is, fel is rakom ha kell de 1-1 képig kiegyeznék az e-zárral ne kellejen vinni, felrakni; ami főleg változékony időnél/terepnél macera ahol időnként meg le is kell venni (pölö görögben éplüetben szűrő le, kint fel, le-fel ment egész nap). Nyilván nem lenne kelendő egy vázal ami csak azzel tud többet és plusz 100k... de nem ritkán szempont ez is két váz között vergődőknek. Mondjuk egy Df-en pl azért már ciki, gondolom nem kiciócó fényerőtlen obikat vesznek hozzá.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
arn
félisten
passzol az iso 128000hez.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
Többször voltam olyan helyzetben, ahol minimum f2.8-ra kellett rekeszelni a 35/1.4-et kültéren, annyi fény volt. (igen, ISO 200-on). Nyitott rekesznél ugyanott eleve 1/16000 kellene.
Persze értelmesebb megoldás volna, ha natív ISO 50-ünk lenne.
Annyi a mondandó lényege, hogy akinek fényerős fixei vannak, annak elég cumi a mostani ISO 200 - 1/4000 limit. Persze van ND szűrő, optimális esetben vegyek háromféle méretben egy jobb félét, máris alig ront a képen, 60 ezer meg repült a pénztárcából.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Egyszer azt hittem, hogy nem elég az 1/4000, hiába rekeszelgettem, csak nem volt elég, rövidebb kellett volna még f/16 mellett is. Aztán észrevettem, hogy véletlenül tovább tekertem az Auto ISO-t fixen ISO 6400-ra.
Jó kérdés kinek lesz szüksége 1/32000-re. Még az 1/8000 iránti igényt még megértem sokaknál, na de 1/32000... miért?
Na most nem azt mondom, hogy ez hülyeség, csak magamból kiindulva nem adnék +100 ezret egy vázért, hogy legyen ilyenem.
-
MC Pite
veterán
E1 vs E2
Mindkettőt kéne használni 1-1 hétig, majd vissza 1-1 napra minkettőt utána még...Amit mérgelelni kell
Kell-e…
-gyorsabb af, ill jobb követő af (már nem csak középső fókuszponttal, bár az E1-en inkább hagyjuk is az AFC-t. Főleg a hatvanas, de 35ös üveghez is előny a hibrid af, jó fénynél már jól harapnak ezzel.
-facedetection af?
-szereted ha a váz legszélén a Q gomb, vagy hogy nincs külön AE/AF lock, vagy a View gomb fontosabb? Nekem jobban tetszik a mostani helyén a Q gomb, rossz volt utána a régi helyen kint a szélén nyomogatni, nem áll úgy kézre. Egyébként is határozottabban működnek a gombok, pl is kesztyűben jobban érezni.
-a tárcsa af mellett is belenagyíthat a képbe
-a képek már kitöltik a kijelzőt, és szebb a képe, ill több nézeti mód van
-sokkal gyorsabb fájl írás (az én kártyámmal 50mb/sec felett), gyorsabb olvasás (ami már ráadásul nem csak előnézeti thumbnail hanem normálisan bele lehet nagyítani) és minden képkezeléssel kapcsolatos dolog érezhetően gyorsabb, beleértve lagot és mennyi idő múlva tudsz újra exponálni.
-a valóságban sokkal nagyobb sebességnövekedés sorozatnált, egyszer a buffer betelte után sem igazán lassul (nyilván fájlméret függvénye) és sokkal gyorsabban használható újra a gép, és közepes sebességig ha a jól emlékszem végre látod a témát közben a keresőben
-az evf-ben a visszanézett elkészült kép már nem egy szűretlen félkész preview kép, és a kettesen 0,5sec-re is levehető 1,5ről a visszanézési idő
-wifin (jpegek) felmásolása gépre
-pontosabb fénymérés, illetve nagyobb EV korrekciós tartomány, nagyobb vaku kompenzációs tartomány, vagy a /180as záridőnek is lett helye, ill az A záridő jobban elkülönül; ill AE-L mellett is lehet korrekciót alkalmazni
-színezhető peaking, split screen focus
-több képet törölni kényelmesebb, gyorsabb, nem utolsó sorban végre a belenagyítás közben is lehet törölni
-gyorsabb, sötétben sokkal kevésbé lagzó evf (update óta nagyobb a különbség)?
-tovább tartó support jár a ketteshez, pl X30as újdonságok várhatóak ide is
-14bites raw, kicsit kevesebb/másabb zaj
-kicsit logikusabbra átfésült menü, új szűrők
-micro usb csatlakozó (ha épp nincs kártyaolvasó valahol asztalinál pl) mini helyett (a kicsi nálam lévő akku töltővel így közös kábelt használ)Hátránya az E2-nek hogy alapból erősebb a zajszűrés, kicsit talán túl sok is a kontraszt az árnyékos részeken. LMO vagy a pre-af vagy a jobb videó alig észrevehető, ritkán használt nálam, de ez is különbség. Azt nem tudom fejből megkapta-e a manuál előnézeti opciót az E1, asszem igen. A bekapcsolás, a kijelzők közötti váltás, a menüben tekerés vagy a lapozás mind gyorsult. Leginkább ot reszeltek az E1-en ahol kellett - nem, nem lett kétszer jobb; de jobb használni az tény; bár normálisan használható az elődje is. Ott vagyunk ahol az elején, pénz kérdése. Ha van a jobbikra is keret: E1 vásárlása esetén többször fog bújkálni a kisördög hogy mi lett volna ha...
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Ijk
nagyúr
válasz MC Pite #4279 üzenetére
Szar volt a DP1, csak az érzékelő volt jó, de az is korlátozottan. ISO100-200-on brillírozott, akárcsak a mostani foveonok, iso400 felett halott. Viszont van egy középformátumszerű képi világa, valahogy a kontrasztja más a képnek mint a bayer szenzoros gépeké. De a fényképezőik használata maga a nyűg, képfeldolgozás szintén.
Akkor inkább a Ricoh GR, utazásokon leginkább 28mm-t használok. De pont hogy a foveonos képi világ ami kellene ilyen tájképekhez, lehet hogy várok amíg a DP1m ára becsúszik 100k alá.
Nem tudom miért nem tud a többi gyártó úgy fényképzőt készíteni mint a Fuji. X10 is nagyszerűen meg van építve, a expozíciós korrekció tárcsa el sem tudom mondani mennyire jó dolog.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
silmatauki
őstag
válasz MC Pite #4281 üzenetére
"A Q gomb sokkal jobb helyen van, nem kényelmetlenül jobbra, és nem nyom helyette véletlen AE/AF-L-t az ember."
Nagyon sokat fotóztam az E1-en úgy, hogy a szemem előtt tartottam az EVF-et (nem vettem el onnan a gépet), és Q-t nyomtam, hogy gyorsan paramétert (pl. DR) váltsak. Soha nem nyúltam mellé – szerintem jó helyen van a gomb.
-
Freddy76
addikt
Na, az én véleményem az xe1 vs xe2 vitához: passz. Nekem az xe1 lassúnak tűnt, de az xe2 sem egy sebességbajnok. Mint már írtam kábé százszor, rohan a gyerek, nekem az xe1 nem volt elfogadható sebességileg, a kettes már igen. És igen, azt is tudom, hogy túlpörgöm az AF témát, és nem is fontos annyira, meg nem ezen múlik, meg blablabla. Fókuszfetisiszta vagyok, ennyi. De amúgy ha nem fontos a gyorsabb af, én is az xe1-et venném. Persze az sem csiga, de lassúcskább, mint a kettes.
Más: a 27/2.8 begyere. Gyorsabb bőven, mint a 18-55, élesebb, és az xe2 nagyon kellemes kis tégla lett vele.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
madgie
titán
válasz MC Pite #4281 üzenetére
Nincs tapasztalatom az X-E2-vel kapcsolatban, de világéletemben utáltam azokat a gombokat, amelyeket az LCD fölé tettek. Főleg, ha gyakran használt gombok azok. Főleg, ha az LCD nem érintős, tehát a hüvelykujj még véletlenül sem téved arra.
View Mode pont jó oda szvsz, Q nagyon nem.Talán nem véletlen, hogy az X30-nál és az X-T1-nél is visszakerült a Q az LCD-től jobbra.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
A Q gomb sokkal jobb helyen van, nem kényelmetlenül jobbra, és nem nyom helyette véletlen AE/AF-L-t az ember. A view mode nem lenne rossz ha dedikált lenne, most ez funkciógombon van. Korábban nem volt ilyen opció (evf+sensor) és sose váltottam át, igaz, most is csak állványon, azaz ritkán.
De megoszhatod a többi különbséget is tapasztalataid alapján, és azok alapján eldöntik az érdeklődők megéri-e.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz silmatauki #4278 üzenetére
Talán megvan még TayRol friss X-E2 kite, megalkudnak rá, a 18-55-öt eladja és 170 körül lehet egy gyönyörű X-E2-je, amit ki is próbálhat akár vásárlás előtt.
Pite: kétszer jobb használni az elb@szott helyre átpakolt Q gombot és hiányzó View Mode gombot?
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ha jó volt a DP1, X100 ami közel lehet hozzá a topikból. Nem egy foveon, de azért a szenzor-obi-jpg motor-váz együttes szerintem elég korrekt kombó . Meg baromira tudja tálalni a fuji, amikor kibontottam - láttam már sokszor képen a 'bársonnal bélelt dobozt' - és megfogtam feltekertem/letekertem, használtam... nem szar, na.
silmatauki: Inkább kijavított E1, és használni jobb, ha paraméterlistában nincs is sok (kb 60) difi. De nem csinál 2× jobb képet, de 2× jobb használni.
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
Ha 100-zal többe kerül, én se vennék E2-t.
1. Pár hónapon belül tuti sokkal olcsóbb lesz.
2. Az E1 képminőségben ugyanaz (az inkább teoretikus RAW bitmélység-difitől eltekintve), mint az E2.Azonban itt a topicban is voltak pl. angol linkek, ahol 160-ért szórták ki az E2-t – érdemes nézegetni a külföldi oldalakat (amazon.de/co.uk/ebay) is. Én pl. Ausztriából rendeltem az E1 duplakitet, 750 euróért.
-
Ijk
nagyúr
Tegnap nézegettem a régi képeimet és addig voltam elégedett az X10 képével. Előkerültek a régi DP1-es képeim is és elképesztő hogy mennyivel jobban mutatnak azok a fotók a 24"-os monitoromon, pedig 1/3-ad felbontásúak a fujihoz képest. Komolyan elgondolkoztam hogy szerezni kellene egy DP1m-et kizárólag egy utazós-tájkép kamerának. Kár hogy a Fujival ellentétben a Sigma nem tud fényképezőt gyártani, hiába az ütős érzékelő.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HÁZIGAZDA
x-e1, simán. végülis ugyanaz a két váz, konkrétan. vagy tényleg várj még fél évet, mert azért elkezdett beszakadni az x-e2 ára is. de mostani árán pláne nem venném meg az x-e2-t, a nem túl távoli jövőben x-e1 áron lesz az is.
-
Mr.Zazi
tag
Sziasztok! Nálam van egy X-E1 és egy X-T1 is. jól ismerem a különbségeket. Én ha vásárlás előtt állnék nem sanszos hogy vennék X-E2 -őt. Kezdésnek főleg jó az X-E1, ahogy előttem mondták egy 35/1.4 -el tökéletes. Én is csak annyit tudnék felróni neki, hogy sötétben szaggat kicsit a kereső, de nem vészes. És bár az X-T1 -nek fényévekkel jobb a keresője, Az E1 -et ugyanúgy szeretem használni mint annak előtte. Mostanság nagyon jó áron meg lehet kapni egy E1-et, és szerintem nem ér annyival kevesebbet az E2 -nél mint amennyivel kevesebbe kerül. De persze ha van pénz, akkor hagy szóljon.
-
MC Pite
veterán
Ha nem limitál abban hogy üvegeket vegyél rá, kettes. Elsősorban gyorsabb az E2. Persze, több apróságon reszeltek, de ha emiatt hónapokig nem tudsz mondjuk 35öst venni, akkor inkább egyest célozd be.
Linkeltem sokszor jó és rossz fényes af összehasonlítást, plusz teli a net összehasonlító teszttel.
Ahogy az lenni szokott; nem éri meg, de jobb. Keresője olyan, hogy még nem jutottam dűlőre hogy az X100 hibrid keresője tetszik jobban, vagy az E2 EVF-je, azaz kevés fényél is egész használható, E1 lagzik ott, ahol ovf már sötét lenne.Előbbinél furcsa hogyha ovf energiatakarékosság be van kapcsolva, félig lenyomott expógombig zárva a zár, és egy kicsit fátyolosan látni a képet. Nem olyan zavaró világosban, pláne annak a tudatában hogy ilyenkor szinte 0 a fogyasztás, de kevés fénynél már furább.X100
Menügomb tényleg béna, vszínű tuningot megrendelem hozzá, egyébként nagyon finom kis cucc, a legfinomabban ezen járnak a kezelőszervek, és af nem is (olyan)rossz (érekes módon ezen a legerősebb az af fény, néha huntol, de X10nél jellemzően gyorsabb). Fogás jobb mint vártam (egy kezesen), és nem hiányzik úgy a Q menü ahogy előre gondoltam: Fn gombon profilválasztás, menüben az ND szűrőnél (ahol álltunk) jelenik meg, a többinek amúgy is van gombja, kész, mit kéne állítani rajta még? AF gomb szokást igényel, egyébként egyszerű mint a szög, és érzésre az örökkévalóságnak építették.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Én csak felsoroltam a kettes számomra legfontosabb előnyeit. Az egyes mellett szól az ára, meg a finomabb Provia színmód.
De kérdezek valamit: az a százezer különbség megmutatkozik majd abban, milyen objektíveket fogsz használni rajta? Mert - szélsőséges példával élve - inkább egy 35/1.4 az X-E1-en, mint egy 16-50-es kit a kettesen. Vagy kijön majdnem egy Sami 12-es is az árkülönbözetből.
Másrészről meg a kettest még valószínűleg fogják frissíteni, az egyesnek már elengedték a kezét.
Nem tudunk helyetted dönteni. Ha megvan a pénz a cuccra, a kinézett objektívekkel együtt és nem túlságosan sajnálod, hogy annyiba fáj, amennyibe, akkor ugorj bele a kettesbe. Ha ezek közül bármelyiknél is rezeg a léc, akkor ne.
Vagy várj pár hónapot, hátha jönnek a 24 MP vázak és lejjebb megy az X-E2 ára.
-
TayRol
nagyúr
Mivel kell az új gépbe a money, valaki egy új 27-esnek nem csinálna helyet a gyűjteményébe? Kevés pénzért cserébe.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
A tucatkompaktokról beszéltem. Persze, hogy voltak jó bridge gépei, de a márkát nem feltétlenül velük azonosította a vásárlók többsége. Azért a Panasonic tucatgépei például komolyabb minőséget képviseltek.
Én meg csak azt nem értettem régen, hogy itt egy gyártó, ami a komolyabb vasakkal bizonyítja, hogy mennyire ért hozzá, az miért rontja el az összképet a gagyival. Ez mondjuk a Kodakra is igaz volt, de ők nem is nagyon akarták kivenni a részüket, az egyébként általuk életre hívott digitális forradalomból, bele is pusztultak, ami most maradt belőlük azok csak amputált csonkok.
-
MC Pite
veterán
Érdekes, ami számomra a fujifilm volt az nálatok pont kimaradt. A bridgek (nem, nem ultrazoom a legkisebb szenzorral fényerőtlen motoros obival).
Jó szenzor (kompaktnál nagyobb), remek obi (manuál, és fémet fogdosol) szinte konkurencia nélkül voltak folyamatosan jelen a kínálatban... 6500fd, 9600 és S100fs-em is volt. A kompaktokat semmiből nem szerettem, fujiból sem. Amin mazsi szokott savazni/poénkodni, igen, G2 elég erős váltás volt a fuji színek/vakukezelés után (meg pana is rájött hogy a G3-at kellett volna a kettes helyett kiadni, a markolat pl rengeteget javult meg apróbb... sajátosságok.)Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #4262 üzenetére
Azért a bridge gépei nem voltak sz@rok, anno az ismerősöm oda meg vissza volt az S5500-ért.
Szerk: főleg a Fuji színekért.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tin_Shield #4259 üzenetére
Na pontosan ez volt a bajom a gépeikkel: Lassú, buta és az optikájuk sokszor az átlagos szintet sem ütötte meg. Ha lett volna verseny arra, hogy ki tud nagyobb CA-t bemutatni, akkor a Fujifilm tucatkompaktok tulajdonosai utcahosszal nyernének.
A Fujifilm taktikája az volt, hogy olcsó bóvlival floodolta a piacot. Gyakorlatilag bármelyik kategóriát nézzük, ő akar lenni a legolcsóbb, ami bejött, vitték ezeket a szarokat mint a cukrot. Ezért idegenkedtem az X sorozat bevezetésénél, hogy a Fujifilm eléggé felnőtt-e a feladathoz, de amikor először kézbe vettem az X100-at, akkor abban a pillanatban megtértem: Oké, ez nem az a Fujifilm, ez kérem ismét a digitális korszak előtti Fujifilm, már ami a minőséget és nívót illeti.
Amit most az X sorozatban látunk, legyen az kompakt vagy cserélhető objektíves, az fenomenális. De ha nem jöttek volna az okostelefonok, akkor a Fujifilm még mindig gagyi budget kompaktokat gyártana. Tavaly megtizedelte (jóformán szó szerint) a kompakt állományát az okostelefonok előretörése miatt. Sőt a teljes 200 USD alatti termékpalettát úgy ahogy van kivágta a kukába, senki sem vesz már ilyen gépeket.
Persze lehet mondani, hogy amit most csinál azt megint azért csinálja, hogy ő legyen a legolcsóbb alternatíva, csak most ezt éppen a Leicával szemben partizánkodik, de hát erre a versenyre azt mondom, hogy mi csak nyerhetünk rajta.
(#4258) madgie: Ez még a klamédiás korszak, nagyon cuki, de kössz nem.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Tin_Shield #4259 üzenetére
Nem egészen, az X10-ben meg exr lapka van, bár tény, hogy más technologiaval.
-
Tin_Shield
őstag
válasz Stauffenberg #4256 üzenetére
Azért a Fuji F20/30/31 kompaktok maguk idejében elég jók voltak. Pontosabban maga a gép meglehetősen egyszerűcske volt, a szoftvere buta és lassú, az optikája átlagos, ellenben a szenzora a korát messze megelőzte, zajban összemérhető volt a korabeli 6 MP CCD-s DSLR-ekkel. Aztán a F40-től kezdve a Fuji ügyesen kinyírta ezt a vonalat...
-
madgie
titán
Nekem van egy Oly C-2000Z-m, az is IR hotmirror hiányos, kézből lehet vele infrázni. Smart Media kari, tiszta retró, kell?
-
Mr.Csizmás
titán
miért volt jó a helyszínelőknek?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Stauffenberg
nagyúr
Esküvő fotósok nagyon kedvelték a típust, mert korát jóval megelőző dinamikát produkált, ráadásul a fehéreket is nagyon jól tűrte, sokkal nehezebben égett ki a menyasszony ruhája, mint más DSLR-ek esetén, nem kellett olyan erősen alulexponálni, meg a vakut is bátrabban lehetett ereszteni. Másik meg a színreprodukció ugye.
Az olcsó tömegcikknek szánt Fujifilm kompaktokat világ életemben gyűlöltem, de amit magasabb kategóriákban művelnek az fantasztikus.
Szerk: Na ja, olyan öszvér volt ez ami nagyon lassú volt, de ha türelmes voltál, tette a dolgát. Igazából csak a szenzor volt benne igazán kiemelkedő, de működési sebességben tragikus. De valamit valamiért. Sajnos a Fujifilm nem törődött a DSLR kategóriával annyira, hogy kikalapálja a hibákat vázról vázra.
Aki különlegességet akar, az szerezze be ennek a váznak az IR verzióját, na az ritka is nagyon, mert elsősorban gyilkossági helyszínelőknek készült. Mondjuk volt még néhány ilyen IR gépük amiket bridge vasakból alakítottak át gyárilag.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
komoly hibái? a d200 űrtechnika volt a dinamikát leszámítva mindenben hozzá képest. lassú, lassan ír kártyára stb. stb. a 16 mp-es sony aps lapka mellett szerintem semmi létjogosultsága sincs már. és nagy és nehéz.
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #4253 üzenetére
Ötvenért elhozható szerintem... kérdés, kinek éri meg.
-
jjeahh
nagyúr
hm nem tom vannak-e komoly hibái a típusnak, de aki annyira nem tech-őrült csak a kieső kép érdekli, annak ez máig elég érdekes lehet, a fujik színvilága ccd-vel párosítva valszeg valóban elképesztő képeket eredményezhet, én szívesen kipróbálnék egy ilyent...ez a dinamika is brutális, a legfrissebb, legjobb aps-c szenzorok között is jónak számít, sztem kár, hogy a ccd szenzorokat ennyire kivonták forgalomból...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
madgie
titán
Ha valakinek buherálhatnéka támad, akkor felraktam ide őket DNG-ben, van egy harmadik példa is, ott a kutyarágta alu takarófólián is nagyszerűen látszik, mennyi különbség van.
-
arn
félisten
es ha nincs -100ra limitalva a dolog? csak azert mondom, mert c1al tagabb hatarok kozott lehet allitani ezt. en is probalgattam, nem nagyon lattam differenciat az elerheto dinamikaban.
mongy az xtrans szvsz nem tud annyit dinamikaban.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
Ami kimaradt, pedig bele akartam írni: a Sony lapkák ugye híresen jók egy ideje az árnyékokban, nagyon jól meg lehet cibálni őket erről az oldalról. Természetesen erre épít az egész DR-izé, valójában nem lesz a DR400-zal több, vagy jobb a nyers dinamikaátfogás, csak alálő, majd felhúzza.
-
madgie
titán
Először is bocs Parcitól, de két mega sincs a két gif, nem linkelem, ha nem gond... tudom, a PH! nem szereti így, de remélem belefér. Fontos a szemléltetéshez.
Szóval, adott az a nézet, miszerint a Fuji DR beállításának nincs köze a RAW fájlok dinamikaátfogásához. Végül is miért lenne, szoftveres móka az egész. A Lightroom (és PS ACR) nemrég optimalizálva lett a Fuji fájlokra, színmódokban is, meg DR megjelenítésben is. FEDman szavaival élve viszont csak félig igaz ez, mert a Highlight csúszka még nem teljesen úgy működik, ahogy kéne. Sokan (köztük én is) úgy csekkolták le a DR összehasonlítást, hogy túlexpós példakép, Highlight -100-ra, van-e különbség. Nos, így nyersen nincs. Szintén FEDman metódussal élve viszont egy picit előtte érdemes az expozíciókorrekciót megpiszkálni, épp annyira, hogy elkezdjenek visszajönni a részletek. Mikor megvan ez az adott pont, akkor disznómód neki lehet esni a Highlight csúszkának, szépen fog működni.
Túl sokat pofázok erről, itt van két példa, FEDman első tétele, tessenekparancsolni
szerk: a kutyasz@rt szedő asszonyért és a félkész garázsért nem beszólni ám
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Egyik kedvenc ebayes sellerem (bidstream) visszatért, 1-2 finomsággal: XF23 179,334.92 HUF, XF14 155,581.95 HUF, XF56 vagy XF10-24 224,703.09 HUF. Sajna az árfolyamok nem kedveznek nekünk, meg törökből elvileg még jön rá vám, viszont úgy látom sokan dobnak fel 1-1 offert, és azon az áron kel el, úgyhogy minimálisan még alkuképes is.
Nemsokára fujivsfujin kint lesz az X20-30 öszsehasonlítás, ill a palacsintáknak is elkészült egy összehasonlítója.
X30 újításokból: (remélem pár funkció átköltözik a régebbiekbe is)
-videó + mf
-a gyűrű kvázi tárcsaként funkcionál, de pl iso és film módokat is lehet rá állítani
-testreszabható Q menü(!)
-6fn gomb
-intervall shooting, manuál módban előnézet, fénymérési pont választás, két auto iso opció (!), a 4 irányú nyilak fn gomb helyett azonnal af pont választóak is lehetnek(!), stb
-usb-n is tölthető[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz Stauffenberg #4241 üzenetére
igen, szürke-feketében jobb lenne.
-
HÁZIGAZDA
japóknál? dehogy kell, elég, hogy speckókban odaver neki. nem igazán teheti meg a pana, hogy marad az 1/1,7"-nál, ha nem most, később, de jön majd nagyobb lapkás kompakt. ahogy mindenkinél, kivétel nélkül.
rumos14: igen, én a fuji-féle 2/3"-os szenzorra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz MC Pite #4234 üzenetére
a Panában megvan a képesség és a hajlandóság, hogy berondítson az RX100-nak, ahogy az FZ1000-rel is megtették (vs. RX10).
sztem a GM1-et jellemzően kisédibédijajdecuki gépnek veszik, az LX-eket pedig a tudatosan high-end kompaktot keresők, az én szememben nem ütik egymást.Parci, sztem másról beszélünk, én 1" mellett vizionáltam a 24-120/2-2.8 obi méretét, te meg gondolom 2/3"-nél.
-
MC Pite
veterán
Végre side by side
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4234 üzenetére
a g1xm2 mindent tud, ami nekem kell, még a szenzor is multiaszpik. viszont összességében szar használni. lassú af, pontatlan állítógyűrű, lassú működés stb. és a szuperfényes obi is igazából egy fix f4-es cucc (mondjuk akkora a szenzor, hogy x30-ra átszámolva az fix f1,9).
-
MC Pite
veterán
Hangyányival belövik az RX100mk3 elé(+20mm telén, 4k videó, esetleg ND szűrő), árban valószínű azonosra. Szerintem a csoda elmarad, még a sony és lx8 között sem biztos hogy egyértelmű lesz a meccs. De jöjjön hamar, hogy mire 80 lesz az X30, addigra 150 körül ebből is legyen használt...
Papírforma szerint a canon a király... Bár a mk2 sem vált ki musthave érzést belőlem...
[ Szerkesztve ]
-
RpPRO
őstag
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
arn
félisten
hat kivancsi vagyok arra az lx8ra, de nekem van egy olyan erzesem, hogy nem fogjak a gm sorozatot labonloni...
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz rumos14 #4227 üzenetére
Még a panánál lenne kézenfekvő az LX7 és az FZ1000 közé valami, de úgy tűnik mintha nem szeretnék ezt a rést betömni (vagy a GM2-vel, főként ha tényleg EVF-es lesz). A 2/3os XF/XQ/XS/X30 fölé úgy tűnik X100/A1 vonalat képzelik. Úgy tűnik hogy már a méret/ár tekintetében nem tud senki elfogadható szinten maradni, RX/G1X-nél ultimétebbre már nem is várok (4-5 éve szeretnék vmi tutit páromnak valamit kicsi gépként, vagy ha elég fasza, akár fő gépünknek).
-
rumos14
nagyúr
válasz pandur99 #4225 üzenetére
24-120/f2-f2.8 minimálisan lenne kisebb mint az RX10 24-200/f2.8 obija. az meg már mindenkinek nagy lenne.
Stauf': bocs, a szenzort benéztem. képminőség szempontjából az "eksztrensz" egyértelmű, pozitív változásokat nem hoz, inkább vegyes a kép, ízlés kérdése. összességében 2014 vége felé szerintem 600 dollár sok egy ilyen szenzoros/obis gépért, hiába szuper EVF meg retro dizájn. szóval Parci még várhat az ultimate kompaktra.
-
pandur99
aktív tag
válasz MC Pite #4223 üzenetére
Azzal az a baj, hogy
1. Nincs evf
2. Az I-es és a II-es 28 mm-ről indul
3. A III-as 70 mm-nél véget ér
4. TúlárazottAz RX10 meg túl nagy, a Pana FZ1000 is. Valami köztes kellene. A 24-120-as obi jóval kisebb lenne, mint azok a batárok. Erre várok, csak nem nagy reménnyel
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
MC Pite
veterán
válasz pandur99 #4222 üzenetére
Van is olyasmi, RX100 néven
Kb a mk2 árába lesz az X30... Legalábbis remélem hogy nem az mk3-hoz igazítják... Már ha a sok premium szó miatt itt akarják az RX/GX ellen indítani... Mindegy is, soká lesz ez jó árban, és attól félek a használt ára (is) elég jól fogja tartani magát...X70 körül nagy a csend mostanában, törölték volna (mondjuk az A1+XF27 mellé annyira nem hiányzik az tény)?
szerk: Úgy voltam vele hogy az akku idő fontos, így akár az X20 ovf-jével is ellennék, de ha végre kapott értelmes akkut, akkor én ennek az EVF-nek piszkosul örülök; a használati értéke sokak szemében igencsak megnő.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ja, tetszik az elfordulós buli...
550€... Nálunk kb 200on fog nyitni. Hát, erre két évet is kell várnom hogy használtan 120 legyen. Megvárjuk.
Basszus, a hermes visszafordította a szortírozóból az X100amat Az eladó sem tudja wtf... Hogyaza...A classic chrome igen jól hangzik, kíváncsi vagyok milyen... Elsőre picit visszafogottnak tűnik, de ehhez kellene még egy adag kép.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Nem tűnik rossznak...
http://www.fujirumors.com/first-look-fujifilm-x30/
Elég duci lett...
Kereső welcome, remélem az E1/2-ben is updatelik ilyenre a kijelzést.
Jobban belegondolva (kezet a szívemre) ez a gép akár az egyetlen gépnek is elmenne...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nah, a fuji oldalán kint az x30.
a keresője érdekes lett, mert tud mindent, amit az x-t1, mindezt x-e2 méretben! az eyepoint is 17,5 mm (x-e2 = 23 mm), az mondjuk picit szűkös, főleg szemüvegeseknek.
az af bitang, a szenzor ugyanaz.
a kezelés sokat javult, megszűnt a hátsó szerencsekerék (hurrá!), van egy plusz vezérlőgyűrű az obi körül (mf-nél nem szar, de tehető rá más is, például iso), dönthető az lcd, sok fn gomb. mf-nél van távolságskála, dof-skála. van peaking.
minden gyors, 12 fps.
470 kép / aksi
1080/60p
összességében egy fullra kipolírozott x10, ha engem (vagy FEDmant) kérdeztek. és egyáltalán nem rossz, a maga műfajában. a legnagyobb bajom, hogy megnőtt, és ezen a nagyobb vázon éppenséggel elfért volna egy kicsit dögösebb obi, a már annyiszor megidézett 24-120/2,0-2,8.
[ Szerkesztve ]
-
lenan
aktív tag
válasz Stauffenberg #4205 üzenetére
Cseréld le egy dynax (maxxum) 9-re. Annál nem sok jobbat tarthatsz a kezedben:-)
-
arn
félisten
nekem kotyogni nem kotyog... de megprobalom visszajuttatni, es kicsereltetni. vagy javitsak meg.
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Ma végre megérkezett a samyang 12/2-es. Megnéztem az itt leírtak alapján, hogy nekem melyik oldala gyengébb a ásiknál, nos jelentem asszem szerencsés vagyok ,egyedül a bal alsó sarok gyengébb feltűnően mint a többi sarok. Továbbá a közepétől kifelé haladva mind a 4 irányba egyenletesen csökken az élesség.
Ez a jó hír. A rossz, hogy feltekerve az X-A1-re egy kicsit kotyog az obi, nem olyan passzentos mint a fuji obik. Tapszatalt már valaki hasonlót? -
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyenem[link]ajándékba valakinek akinek kell, új nincs semmi baja.
Nem kérek érte pénzt, hisz nem egy ló áráról van szó.(esetleg fotós tanácsot, segítséget X100S eéfogadok
Én szereztem helyette egy ilyet[link] és hát kettő szerintem felesleges.
Postázni, és elvinni akárhová is nem szeretném, tehát ha kell érte kell jönni(Bp.XV.ker)Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #4203 üzenetére
Volt ilyenem, ismerem A keresője a mai napig bika azé', főleg az APS-C-s CanoNikonok mellett
-
Stauffenberg
nagyúr
Már ne is haragudj, de ha valami nyolcvanas évek, meg robocop, akkor az a Konica Minolta Maxxum 7000! Van egy ilyenem, még mindig patent módon működik, de a fogása borzalom, a gomboktól meg a hideg verejték fut végig az ember hátán.
-
MC Pite
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest