Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #4197 üzenetére
szerintem ez egy mini x-e...3
(egyébként amíg nincs itt pite, gyorsan leírom, hogy a képen is látszik, hogy elbírt volna egy picit nagyobb obit is, ha már ekkora a váz. mondjuk egy 24-120/2,0-2,8-at)
és a képből úgy tűnik, hogy megtartják a Világ Legszarabb Obikupakját.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
arn
félisten
válasz Stauffenberg #4197 üzenetére
canon g
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Stauffenberg
nagyúr
Ez már sokkal inkább néz ki úgy, mint ami létezik. A korábbi, ezüst verzióról készült fotó olyan rettenet gagyi minőségű, hogy nem lehetett eldönteni valódi-e.
Nekem a korábbi design jobban bejött, de az EVF miatt persze annak a világnak vége. Én inkább egy mini X-E2-re számítottam volna.
Meg ebből a szögből látszik a kihajtogatható kijelző, kissé pufók lett tőle. Na de már nincs sok hátra a Photokináig.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Stauffenberg #4191 üzenetére
ez most talált erősen
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Gondwana #4193 üzenetére
A hazai Fujifilm képviseleten annyira sincsenek képben, mint egy közepesen informált fórumozó. Bár elnézve most ezt az Aspekt pályázatot/kampányt, talán történik valami végre a hazai irodában is. Na ez már kommunikáció, nem úgy mint amit az elmúlt években műveltek.
De eddig jellemző volt, hogy teljesen kukák hozzá. Sem a már bejelentett gépek specifikációit nem igazán ismerik, sem egyebekről nem tudnak semmit. Mikor
Lacát utaztatták Prágába egy bemutatóra, az is hetekkel a nemzetközi premier után volt. -
Gondwana
addikt
X100T, 24MPix, tilt-screen, ilyesmik, rebesgetnek Photokinás bejelentést, de én október eleje előttre nem várom a teljes pontos speckót. (Ki tudja, MLaca lehet, hogy már tud ezt-azt NDA alatt...)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
MODERÁTOR
Srácok, az x100s-nek van-e már valami hír az utódjáról?
-
TayRol
nagyúr
Jah, most lőttem az első képeket.
Itt is vegigmegy az egész af tartományon, de sokkkal gyorsabban. Rohanó gyereket el tudtam kapni, és a szempillákból ítélve jóval élesebb a kitobinál.
Holnap estig csak telefonról tudok netezni, szóval a képeket is csak ezek után tudom megnézni.
-
TayRol
nagyúr
Nagyon pozitív csalódás ez a 27-es!
-
Stauffenberg
nagyúr
Pedig verőfényes napsütésben is lehet kiváló fotókat készíteni, csak át kell tolni kontrasztos monokrómba, esetleg le lehet szűrőzni sötétre a kék eget. És akkor az infrafotózásról már nem is beszélek.
Ettől függetlenül én is jobban kedvelem a lágy fényeket, na meg a borult időjárásnál nagyobb szoftbox nem is létezik a szórt fényekhez. Meg én mindig is úgy tartottam, hogy egy város eső után a legszebb, minden csillog, mindenhol pocsolyák, reflexiók. Felcsavarsz egy polárszűrőt és a hatás csak fokozódik.
-
arn
félisten
Az nem juniusban volt? Akkor halleint is lezartak salzburg alatt, epp akkor erkeztunk vissza nyaralasbol, es fogalmam nem volt hogyan jutok vissza salzburgba. Kisalfoldi gyerekkent szo szerint meredek volt az amugy 450m magasan varos alatt levo untersberg 1700m korul van, tehat sik, majd kb 1200m hegy. No ott is volt meg jo juniusban, altalaban csak nyar vegere tunik el. Furanak hatott a melegben (akkor volt nyar), de salzburg kornyeke is gyonyoru, es ahonnan ezt latni is lehet, azt meg sem mutatjak a turistaknak. Pedig egeszen elkepeszto, hogy egy hegy van a belvarosban (kb 300m seta), azon egy erdo, onnan meg hofedte csucsokat latsz nyaron.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Studi
veterán
Mi tavaly Obertraunban voltunk, Hallstadt mellett. Az csak annyira volt felsős-esős, hogy a Five Fingers kilátóhoz fel sem engedtek, mutatták a fenti webkamera képét, ami egy full fehér monitor volt. Aztán mondta a csávó, hogy a kilátóhoz mittudoménmnnyit kell még sétálnunk 15 centi friss hóban (június elején), fél méteres látótávolsággal. Lemondtunk róla.
Aztán éjszaka megszólalt a légvédelmi sziréna, nemigen értettük, hogy ki akar lebombázni békeidőben egy kis osztrák falut, aludtunk tovább. Mikor már harmadjára szólalt meg, akkor szedtük össze magunkat, és néztük meg, hogy már majdnem az utcában áll a víz, úgy megduzzadt a Traun az esőtől. A völgyből kivezető hegyi utat elmosta az eső, Hallstadt felé nem lehetett átjutni a hidakon, mert akkora víz állt mellettük, előttük. Szóval ott ragaadtunk, másnap tudtunk csak hazaindulni, de akkor is csak úgy, hogy több helyen a hegyoldalon, kis utcákon kellett kerülgetnunk. -
arn
félisten
hat salzkammergut altalaban ilyen sot, most magyarorszag sem kulonb... de salzburgban is jon a felho, aztan raul a varosra, es telen van hogy hetekig nem latod a napot.
de a taj nekem is nagyon hianyzik (az idojaras kevesbe)... becs ugyanolyan betondzsungel, mint pest.
-
jjeahh
nagyúr
nekem pont a borúsak tetszenek, sőt én ha van lehetőségem meg szoktam várni, hogy borús idő legyen, vagy hajnalban, esetleg naplementében fotózok sztem verőfényes napsütésben kell inkább a dinamika. egyik felhősre ment is a fav
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ijk
nagyúr
válasz Stauffenberg #4173 üzenetére
Sajnos a fényekkel nem volt sok szerencsém, mert elég borús idő volt. Még egy D800 dinamikája is kevés lett volna a legtöbb helyzetben, meg sem próbáltam menteni a kiégett részeket. De maga a táj csodálatos volt mindenfelé. Kár hogy a kötélvasutak nem mentek du. 4-5-nél tovább, pedig jó lett volna magasról fotózni késő délutáni fényeket. De még így is egy hobbifotós tökönszúrta volna magát ha nincs nála valami gép az út során.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Stauffenberg
nagyúr
Hallstatt, de csodás! Néhány hónapja szkenneltem apám negatívjait amiket ugyan itt füstölt el, csak hozzád képest 30 évvel korábban. Még a tónusok is ismerősen csengenek, igaz ő nem Fujira, hanem Kodakra fotózott mindig is.
Amúgy meg nagyon rá lehet kapni a kicsi gépek ízére. Már nagyon várom, hogy mikor lehet végre használtan hozzájutni igazán nagyon olcsón egy X100-hoz.
-
Ijk
nagyúr
Egyébként most volt alkalmam használni Ausztriában a kis X10-et. Ezzel kivételesen fordítva vagyok mint az eddigi fényképezőimmel. Miután megvettem pár kép után úgy gondoltam eladom, aztán állítgattam, raw-oztam, és egyre jobban elfogadtam. Most az út alatt odáig fajult a dolog hogy meg is szerettem. Szegény d200 sokat fog itthon porosodni, lehet hogy el is adom. Mondjuk az én fotós képességeimnek és igényeimnek ezek a szerényebb képességű gépek tökéletesen megfelelnek.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
arn
félisten
jha, a nem focuspeakes kepek elesebbek. de sajna az en sami 12es obimnak is eleg homaly bal oldalanak kb hatoda. f2nel plane szembetuno, de lerekeszelve is durva szinhibak vannak ott.
itt van par kep, kezbol lottem oket. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
De az X10 12MP. Az obija jobb a nyikon 18-70-nél, de azért nem mondanám hogy karcol. Ha leveszem az élesítést LR-ban azért látszanak a korlátai. Ettől függetlenül nyilván van értelme a felbontás növelésének, de nagy csodákra nem lehet számítani vágás terén. Sajnos nagy feloldáshoz nagy üveg is dukál.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4164 üzenetére
azért nem tudsz jól cropolni az x10-ből, mert - és most kapaszkodj - szar a felbontása. 6 mp sem sok, de azon belül sem egy erős versenyző. hát, igen, bizony, mégiscsak van olyan, hogy kéne még.
de részemről i+ innentől, abba az utcába már végképp nem megyek be, hogy még fotózni is megtaníts.
-
arn
félisten
Nagylatonal en kikapcsoltam a peakinget. De a kepeket meg nem lattam
-
Mr.Csizmás
titán
xf telének mennyi a reális pejaci ára?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
MC Pite
veterán
válasz Mr.Csizmás #4159 üzenetére
Split focus tuti nem fog menni, hw miatt.
Nem is tudtam hogy e zár is használatos az X-eknél, kíváncsi vagyok E2 ebből profitál-e.
Sose értettem hogy magas iso/zaj webes méretben is gáz a fórumon, croppos festmény (nagyobb szenszor és jó feldolgozó esetén alig észrevehető)meg nem. Vágj, a fenének kell megint leírni. 808asom van, szórakoztam eleget hogy meddig hoz számomra jó eredményt a crop. Régen meg akartam mindent lőni, ma már nem, ami nem olyan amit alvumba is beraknék, del. Ha monitornyiban még oké, mehet, nem vagyok finnyás; de nekem 5100/X-E-k alatt a crop nem volt jó, lásd hétvégi mókus. Asszony kérte, megpróbáltam X10-el, de 3 méterről ez már értékelhetetlen. Megmutattam gépen neki, del. Szerencsére már jobban díjazza ezt, mint a korábbi rengeteg hígabb minőségű képet. Pl fotós akármin a kopaszi gáton egész nap egy jó képet se csináltam (elmegyből sokat), akkor kuka az egész. Régebben tartogattam a sok szart is, évi többezer képet, amit pláne nem nézek vissza. Évi párszázat még igen.
De miért baj ez? Neked meg nekem más az ami elfogadható, kinek ez, kinek az a fontosabb.
Baromi unalmas lenne ha mindenki ugyanúgy csinálná, ugyanaz tetszene, stb.gab.m: teljesen jól használható, A mód, kész, mindegyiknél megy a fénymérés. E-től felfelé tuti van kókusz píking, de mintha az A/M-be is lenne (ehhez kontrasztos üveg kell, és nyitott blendével élességet állítani). Nem árt ha jó minőségű az adapter, mert sokat tekeri az ember jobbra/balra a fókuszgyűrűt, és g..i idegesítő ha kotyog, volt olyanom is.
Csimmás: 55-200nak? Ebayen less körbe, 120tól mennek ha jól rémlik, kb duplája mint az XC.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
gab.m
senior tag
Urak, kicsit terelném a témát: Fuji gépeken mennyire használhatók M42-es objektívek? Gondolom végtelen van, de pl egy egyszerű adapterrel fénymérés lenne? Vagy ez géptípusonként változik?
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Stauffenberg
nagyúr
Főleg, hogy így is kapott elég sokat az évek során. Sokkal többet, mint bármilyen más gyártónál kapott volna.
Persze az alsó kategória még semmit sem kapott, azért egy-két dolog ide is cseppenhetne. A pro színprofilok kizárt, hogy jönnek, az tisztán érződik, hogy szegmentálni kell, nehogy csak az EVF hiánya legyen a nagy vízválasztó, de azért egy wi-fi remote vagy színezhető és jobb hatásfokú focus peaking elférhetne. Vagy a rohadt videó gomb legyen programozható.
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #4159 üzenetére
Szerintem oda már nem fog menni lényegi újítás.
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #4156 üzenetére
X-E2-re talán sanszos, hogy kijöhet.
X-A1-re természetesen nem
#4158: szúúú-szááá
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Szakadjunk le a témáról, irányítsátok figyelő szemeitek a Fujirumors felé
Új fw, 1/32000 záridővel? Kéne!
-
jjeahh
nagyúr
válasz MC Pite #4153 üzenetére
én egyáltalán szinte soha nem pixelkukkolom mások fotóit, teljesen hidegen hagy az ilyesmi, de ettől még több megapixel miért hátrány? a 12-őt én is éreztem már sokszor kevésnek, ha nagyobbat akartam croppolni végül lemondtam róla és a kép ment a kukába mert már monitor méretben is csúnya volt...a 60d-vel pl. sosem volt ilyen gondom persze ez nálam sem befolyásoló tényező gép vásárlásakor
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
válasz Freddy76 #4151 üzenetére
Mibe? 12mpixelbe? Lehet, már S100fs és az N8 óta
Hazudnék ha azt mondanám sose croppoltam. De hazudnék ha azt mondanám nem zavaró a mai digitális azonnal zoomolós/croppolós hozzáállás számomra. Minden pigmentre/szőrszálra mindenki rázoomol, azonnal így vizsgálnak egy gépet/képet (ismerősök, a fórumozók mindig kivételek). Azonnal, egyből. A csilló darab képből persze amit csináltak. [Kollégám notija megrepedt, kértem róla egy képet. 9 db-ot küldöt ugyanarról, a kép középső 10×10%-án látszik a repedés, és ez piszkosul tipikus.]
Elkurvultunk... 24/36 kocka, 10×15, tessék, ami ezen is jó, az jó. Persze, lehetett nagyítani, stb, stb, aki akar beleköt ebbe is, aki akarja, érti mit mondok.
Persze, szeretek side-by-side üvegeket, szenzorokat hasonlítgatni, napokig tesztelgetek, pixel peepelek. Az technikai buzulás, nem fotózás. Kiismerem nagyjából a különbséget, kész. Crophoz az is hozzá tartozik, hogy ritkán hoz olyan eredményt amire azt mondom oké, és amit tudok inkább szűkre mint bőre szoktam komponálni, és sokszor inkább visszaeresztem a gépet, mondván ebből úgyis vacak eredmény születne és kitörölném gépen.Bármennyire is próbáljuk fuji szerelemre transzformálni, ez most nem az lemez
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Stauffenberg
nagyúr
Ne vedd már el tőle ezt a faék egyszerűségű hipotézist amit minden wannabe expert betanul mielőtt megkezdi fórumozós karrierjét. Ezek megdönthetetlen tények, hogy adott felbontást nem rajzolják ki adott objektívek, igaz a számok mindig változnak 2 évente mikor a megapixel fronton paradigma váltások zajlanak le.
Ezt lehet hallgatni a 6 megapixeles D40 óta, hogy jöttek a 10 megapixeles szörnyek és úristen, nem lesz mi kirajzolja azt a bődületes felbontást. Azóta ez a 10 megapixeles nagy ellenség már felment 12, 16, 18, 20, 24, stb. számjegyekre, de arra nem emlékszem, hogy az objektív kínálat drasztikusan átalakult volna.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Pite szerint a fizika annyi, hogy XY nem rajzolja ki a ZW felbontású, ZS méretű érzékelőt.
Nempite meg elgondolkodik azon, milyen CFA van a lapkán, AA van-e előtte, a mikrolencsék hogy állnak, milyen szoftverrel, milyen demosaic-kal állítjuk elő a képet, milyen fotó-alapanyag alapján (színek és X-Trans kapcsolata ugye).
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Rólatok a "mi történik, ha megállíthatatlan erő találkozik mozdíthatatlan fallal" dilemmája jut eszembe
Mondjuk nekem is vagy tízen írták privátban, hogy "Mi van, Pite megtérített?"
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4147 üzenetére
ja, hogy te a fizikát nézed, ott a számítás is papíron, csak lusta vagy begépelni? aps-c-n már most van 24 mp (ez ugye ff-en 54 mp), és nem dőlt össze a világ, sőt. és hiába sipákolsz, a sony 1"-os bsi lapka is tök okés. jobb, mint a 10 mp-es nikon/aptina...
nem arról van szó, hogy szükséges ekkora felbontás mindenkinek. hanem arról, hogy egyelőre nincs hátránya a képminőségben, hiába ágálsz. az 1/2,3"-t meg kár idekeverni, nagyságrendi a különbség, messze vagyunk még az olyan pixelsűrűségtől (és közben is fejlődik a technika).
-
MC Pite
veterán
válasz Stauffenberg #4145 üzenetére
A fejlesztés megy, elsősorban attól jobb a kép. Az hogy fejlesztik a szenzort és hogy változtatnak a felbontáson, két különböző dolog. De demagóg módon azért írjuk le hogy fejlesztés ellenesek egyes gyökerek.
Ha pedig nincs optimum, nincs hasznos, vagy akárminek is hívjuk (azt a határt amin túl minőség rovására mehet), akkor jó 1/2,3"on a 16-18mpixel. Jó bármennyi. Hisz olyan állítás nem hangzott el tőletek hogy tól-ig, csak a kötözködés. Igaz is, ez nem szakmai fórum, a fizikát kicsit se nézzük, minek, csak mint egy dühöngőben egy-egy kifejezésen rugózzunk, állítások nélkül. Az könnyű és vicces.
Meghajlok előttetek, kell mindenkinek a nagy felbontás, minél nagyobb, és kész is.
Na, megyek inkább tekerni...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
Stauffenberg
nagyúr
Hát de nem érted? A user error legjobb ellenszere leállni a hardver fejlesztésével, hogy eleve ne tudjon senki nagy fájlméretű JPEG-eket előállítani.
Akkor én mit szóljak, mikor a D800E anyagait küldözgetjük TIFF-ben, aminek darabja 200 MB körüli...
Meg amúgy rendszeresen megdőlnek a fanyalgók elméletei a "túl sok" megapixelről. Amikor kijött a D800, akkor mindenki nyafogott, hogy ez már túl sok, értelmetlenül nagy, agyalágyult fejlesztés. Holott csak matekozni kell, pixelsűrűségben pont olyan, mint egy 15 megapixeles APS-C. Ezt még mindig nevetve kiszolgálják a normális minőségű objektívek. Valami ilyesmi zajlik a 24 megapixeles APS-C fronton is, valahogy a tesztekből nem az jön le, hogy élhetetlenül nagy, de ilyen amikor egy prekoncepcióktól és személyes preferenciáktól elvonatkoztatni képtelen ember billentyűzetet püfölve okoskodik egy fórumon.
-
MC Pite
veterán
Írj valami újat is. Olvasás megy? Van akinek kell, van akinek nem.
Croppoljak X10-es képekből? Fincsi; de ha neked jó akkor jó, ezzel nekem semmi bajom nincs, nekem nem jó ha croppolok belőle.
Hogy felbaszod a szemellenzőt és csakazér'is írod hogy én eldöntöttem hogy neked mi elég meg mi nem. Szövegértési problémákkal küzdesz akkor. Nekem fontosabba fényerő mint az átfogás x összegen belül. Ha meg neked nem, vannak alternatívák. Croppolsz, vagy nagyobb átfogású gépet veszel, utóbbi még használható minőséget is eredményez. De magyarázd bele hogy rád erőltettem azzal az én szempontjaimat. Abból indultunk ki, hogy _szerintem_ erre a gépre nem fognak jó fényerő mellett nagyobb átfogású obit rakni. Szerinted meg a frankót mondom meg neked meg a fujinak, vagy mi? Hagyjuk, teli a tököm az ilyen reakciókkal. Én inkább elmegyek tekerni ha valami bajom van, nem itt mogorváskodok meg személyeskedek. Írjuk ki első hszbe, hogy mást gondolni lehet, de csak halkan, magunkban. Részemről off.Stauffenberg, ahogy érzed. Persze akkor tudsz egy csomó üveget ami kiszolgál 1" 20mp-t vagy apsc 24mp-t, tehát megéri. Én csak lemaradtam ezekről, ennyi.
Csizmás, ara azért kicsi az esély hogy kiveszik a split screent. Nekem ritkán jó, általában kényelmesebb a fókuszpíking (sőt, még a FED4-el való fókuszálás is).
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4137 üzenetére
tényleg képtelen vagy elvonatkoztatni a saját szempontjaidtól, egészen elképesztő
fölösleges leírnom, hogy 36 mp-ből is tudsz 12-t csinálni, akár batch leméretezéssel is
vagy azt, hogy azért akarnék nagyobb felbontást egy kompakt gépre, mert ott nem annyira tudok "teleobit feltenni" (persze azt is eldöntötted már helyettem, hogy a fuji-féle 112 mm elég és kész)ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
madgie
titán
válasz MC Pite #4137 üzenetére
Nem hiszem hogy a felhő korában gond lenne fine jpg-eket megosztani, hovatovább közvetlen ismerőssel már osztottam meg 20 gigányi RAW-t is, egy éjszaka alatt felkúszott az is.
A Fuji topikban meg külön mókás a RAW erőforrásigényéről beszélni, amikor egy X-Trans 16 MP fájlt több ideig tart kibontania a Lightroomnak, mint mondjuk egy 24 MP kommersz Bayert.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ofkorsz, elsődleges az aktuális szenzortechnológia. Nyilván nem hülyék dolgoznak a fejlesztőknél, nem mehet nagyon a felbontás más dolgok rovására. Van előnye is nagyobb felbontásnak. Amin vitázunk, mennyi az ami már a legtöbb esetben a legtöbb embernek elég, és felette az átlagnak felesleges a növelés, meg az sraw meg egyéb baszakodások ennek kompenzálására.
Az olyan felbontás ellenesek (évek óta 12mp fölé nem mennék apsc méretig, mert szerintem keveseknek kevés, a monster felbontású ff vázak más tészta természetesen, középformátum alá is kell vmi nagy felbontású is) mint én is, nem érzik az előnyét 20-24-24+ megapixelnek.
1"-tól apsc-ig nem nagyon van üveg ami 24mpixelt kiszolgál (16ot is ritka). Ha készül olyan penge üveg, nem lesz kicsi, vagy jutányos árú.
Persze, lehet croppolni, a semmitől jobb, de ha sűrűbben van rá szükség, gondolom inkább nagyobb telét javasolnátok mint a sűrű croppolást ha valaki azt kérdezné nagyobb felbontású vázat vegyen, vagy nagyobb átfogású/telével rendelkező üveget.
Sztem 2 év, és menni fog a 36mpixel apsc-n, ha egy elkezdte, követik a többiek. De jó lesz rawozni, de jó lesz mikor a sok user mélben próbál átküldeni fine high jpgket (nem hinnétek hányszor probléma ez már most is a usereknek). Jó lesz a 36mp? Jó most a 24? Van aki szerint igen, szerintem meg nem. 1/2,3ra 16mp, hogy lehessen croppolni? 1"@ 20mp.
szerk: Papíron HI ISOban az A7S 3702, A7 2248, A7R 2746. Hogy ebből mennyi a felbontás, és mennyi a kor... akkor tudnánk meg ha egyszerre dobnának ki két új verziót.Duplán off: A mértékletesség, az optimális/értelmes határt nem szeretem amikor igyekszünk ezerrel átlépni. Minek? Kisautóra is már 17"os kerék közepes felszereltségtől? Csillióhertzek laptopba? Gigabyteok vérszegény igp-knek? Tepsi méret a kézbe/nadrágba? Mindenből a divat és marketing miatt a nagyobb számot hajszoljuk, ha lassabb/szarabb használni/drágább/nehezebb/jobban ráz/szarabbul hűthető/lassabban tudunk rawokkal dolgozni/rég túl vagyunk a az üvegek felbontó képességén is. Beszerzéssel, javítással foglalkozok, és amikor elmondom pro/kontra mi kell a usernek, tojik rá, a nagyobb szám kell. Majd kiderülnek a hátrányok használat közben, elmúlik a minden áron fényezés, és akkor az szar amit kapott/választott. Tudom, törődjek bele, a divat diktál.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4135 üzenetére
az ugye azért megvan, hogy egy bizonyos határig (ami sokkal magasabb, mint azt a fórumokban a felbontásellenesek hiszik) alapvetően a szenzor mérete és technológiai fejlettsége határozza meg ezeket? egy mai friss ff lapkánál a zaj és dinamika szempontjából kb. mindegy, hogy 12 vagy 36 mp-t teszel rá.
-
MC Pite
veterán
Fenébe, pedig azt hittem olvasták ahogy ezt írtam a fórumba azért lett ennyi a csúcs videós gépük felbontása Köszi, köszi...
Egyébként érdekes módon állóképeknél a dinamika nem túl fasza a simához képest, jobbat vártam ettől legalábbis (nem rosszabbat mint a sima/R), magas isoban is kisebb a különbség mint vártam (átlagos tartományban, bár papírforma szerint sokkal jobb - a low light monstert is veri).[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4132 üzenetére
tök jó, hogy a fuji helyett is pozicionálod a termékeiket és aggódsz a szegmentálásért. tényleg. én naiv csak leírtam (már egy párszor), hogy minek örülnék az új x30-nál, mint az első számú jelöltemnél. továbbra is azt mondom, hogy szenzorban nem előre, hanem oldalra léptek az exr-től, az obi ugyanaz... szóval... az evf, a dönthető kijelző és a jobb af a "fejlesztés".
az ilyen f1,8-4,9-ek meg amúgy semmire sem jók kis szenzoros gépeknél, érted, kapásból a diffrakciós határon kívül van már a tele oldal. és ráadásul szarul is rajzolnak az üvegek, az xq1/xf1 sem kivétel ez alól.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Kb negyeddel nagyobb átmérőre az obi átfogás+fényerő javulással. Nem sok abszolútban, de az eredeti designból már kilógna, ez sem a világ még, mert most újratervezték úgyis. De árban belendítené két kilóig simán (150-160k körül várom a harmincast).
Így már nem biztos hogy mindenkinek megérné, úgy, hogy 24-120 ue a szenzorral már 100K-ból megvan, azaz az 1.8-4.9 helyett 2.0-2.8+evf sokba lenne.[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Új 12Mp-es 1-inch-es szenzor a Sharp-tól (mivel azt írták más szenzora les az LX8-nak, mint az FZ1000-nek, talán ez kerül majd bele?)
-
HÁZIGAZDA
-
Stauffenberg
nagyúr
-
MC Pite
veterán
Írj nekik petíciót/levelet hogy kitaláltad a tutit, ha sokan írnak, talán meglépik... Bár nem divat a cégen belüli kannibalizmus szerintem, de hátha. Leszarom hogy melyik gyártó, próbálj ettől elvonatkoztatni. Egyik sem csinálta meg... Ahol meg majdnem megcsinálták, ott kisebb szenzorral, hogy ne legyen batár a gép.
Bár G1X-nél meglépték a hasonló fejleszést, méretben [link] nőtt az obi, de főként árban (150k vs 250k, drágább az RX100mk3-nál is) sínylette meg a 28-112 2.8-5.8 @ 24-120 2.0-3.9 upgradet a gép. Kéne ilyen áron, vagy ezzel versenyképtelen árkategóriába sodornák?Mi csak örülünk ha megcsinálják; pontosabban ha azonos árban/hasonló méretben csinálják meg, mert spec én pontleszarom a nagyobb átfogást (tükrösön is 1 év alatt használtam ötször, aztán inkább eladtam). Ha csak ezt a 3 gépet nézem (X*0, Q1, G1X) akkor is már általában könnyű eldönteni kinek melyik kell (sony, nikon, olympust is bevéve meg már bőven lehet mazsolázni). Valószínű támadásnak vetted, de szerintem csak olyan dolgon megy a kesergés, amin mind fizikailag (méret, ár) mind cég stratégia szerint 99,9% hogy nem lépnek meg, mert van alatta/felette hasonló.
Stauffenberg, croppolj a kompaktok képeiből, ízlés szerint, érdemes.
Értelmes minőség... Akkor az A7S fos minőségű képeket tud, mert kicsi a felbontása. A minőség nem csak a felbontásról szól, a felbontás magában szart sem ér, lásd kiskompaktok. Ok, ne menjünk, nem is megy senki 12MP. De APSC-ig szerintem kézzelfogható előnye nem nagyon van fölé menni, de úgyis fölé mennek, mert ez a tömeg igény, tisztában vagyok vele (ha nem is értem). Ezzel a szenzortechnológiával ami most 1" 20 mp ha csinálnának 1" 12mpixelest feltételezem (a fizika az fizika) még jobb lenne mint a mostani 20as. Elfogadom hogy szerinted kell nagyobb felbontás kis szenzoron, te meg vagy elfogadod vagy nem hogy szerintem meg nem kell. 4K-tól meg nem tartok, egy 10-12mpixeles kép elég szépen nézhet ki már rajtuk.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #4126 üzenetére
hagyd, ne győzködd, mert totálisan értelmetlen. az x10 már akkor gyenge volt felbontásban, amikor megjelent, és hiába igaz, hogy bármihez lehet alkalmazkodni a fotózásnál (mert lehet), ettől ez még tény marad. az 1/1,7"-os gépek lenyomták a francba ilyen téren.
cserébe viszont ott volt a nagy dinamika az exr miatt. egy 2x10 mp-es új exr tök jó lett volna szerintem.
az x-trans x20 picit javított a felbontáson, viszont rontott a dinamikán. az 1"-os sony bsi lapka agyoncsapja mindkét paraméterében. ennek megfelelően könnyen lehet, hogy a 24-90/2-2,8-as pana lx-8 egy ilyen lapkával igazából telében is erősebb lesz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz MC Pite #4115 üzenetére
1.) 6 megapixel már necces lesz hamarosan egy 4K megjelenítőn.
2.) Van aki szeretne szabadabban cropolni (értjük, hogy te nem, de nem vagy a világegyetem középpontja, még ha nehéz is elfogadnod, nem csak a te igényeid léteznek).
3.) Egyre több fotópályázathon már élből elutasítanak 10 megapixel alatti fotókkal. Ez a jövőben egyre elterjedtebb lesz.
4.) Még mindig méretezhetsz kisebbre utólag és a többség jobban szereti ezt a szabadságot, mint az eleve alacsony felbontású forrásfájlokkal való munkát, amiből meg ha megszakadsz sem tudsz értelmes minőségű nagyobb felbontású kimenetet gyártani.
5.) A4 printekhez is javasolt inkább a 10 megapixel, persze attól függ kinek milyen minőségre van szüksége.
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4124 üzenetére
feladom... ha te azt igyekszel elmagyarázni, hogy miért jó, ha a fuji nem feszegeti a határokat, nem fejleszt, akkor nyertél. egy 24-120-hoz pedig semmi vad dolog nem kellett volna, pláne nem fényerőt csökkenteni stb. ugyanakkora lenne érdemben, mint az x10.
-
MC Pite
veterán
A felbontás még nem sokszor, de az átfogás elég sokszor feljött, nem keresgélek.
Értem én hogy mindent szeretnénk egyben, mindenki kicsi, kompakt, nagy átfogású, fényerős, nagyszenzoros gépet szeretne, nem drágán. Én is örülnék neki, hogy a fenébe ne!
De nem fogja a Q1-el versenyeztetni az X30ast, ahogy a többi gyártó is különösen ügyel arra hogy legyen egymás mellett helyük a hasonló gépeknek, ne nagyon legyen átfedés. Van akinek a fényerősebb obi kisebb átfogással kell, van akinek a nagyobb, ez tök normális, de hogy egy kategóriás gép megyege a mellette lévő kettőt is, az lássuk be irreális elvárás, úgysem csinálják meg.Nem a 24-120 az irreális - hanem hogy ezt úgy implementálják hogy más dolgok ne lássák kárát (feltételezem így kéne). Mert úgy (fényerő rovására) már kész van (és sok gyártónál van ilyen; ha az a fontosabb, azt kell venni és csókolom).
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4121 üzenetére
hú, te aztán kemény dió vagy, hallod-e. megteszed akkor, hogy felsorolod, hogy hol siránkoztam "állandóan", hogy "kicsi a megapixel"? és miért irreális elvárás egy 24-120, azok után, hogy egy 28-112 adott volt már évekig? de én kérek elnézést, a legjobb az lenne, ha kiadnák mégegyszer az x10-et
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ezerféle gép van, ha neked egyes paraméterek fontosabbak, válassz olyat ami abban jó... Ekkora testben ott a P340, 24-120 jó kezdő fényerővel 1/1,7"on, de ott az S120 is. Ott a G1X I és II nagyobb szenzorral. Ha Fuji színek kellenek XQ1 25-100mm-es -X TransII-vel. Van fényerősebben nagyobb testben Stylus1, RX10, X-S1, FZ100, vagy kisebb szenzorral WX10 vagy egy tucat samu és egyéb cucc is tudja ezt, és még sorolhatnánk. De nem jó, mert pont az X10 utódja csinálja pont azt amit valaki szeretne, ha az éppen eredetileg máshova lett becélozva, akkor is.
-
MC Pite
veterán
Te siránkozol állandóan hogy kicsi a zoom meg a megapixel; ez a gép nem arról szól - aki olyan szerencsétlen hogy nem vágja le, nem tudunk mást mondani; ezeknek nem te vagy a célcsoportja, ennyi
-
MC Pite
veterán
Ráhibáztam Pontosabban máshogy lehetetlen nagyobb étvágy mellett nagyobb üzemidő.
"The source said that the battery of the X30 will be the one used in the X100/S (the NP-95). I’ve checked it with trusted sources, and they say that it is correct."Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Ijk
nagyúr
Jó obija van az X10-nek, de te abból nem fogsz épkézláb képet kroppolni ha 20MP-es lapkát raknak mögé, ahhoz komolyabb üveg kellene ami ebben a méretben nem fog menni.
X30-ban látatlanban a valós fejlődés a gyorsabb működés és az EVF, ami nekem biztos nem érné meg az x10 kifutó árának többszörösét. 100k-nál többet soha nem adnék ki kis érzékelős kompaktért, hacsak nem tudna valami csodát, de mint tudjuk csodák nincsenek.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
MC Pite
veterán
Nekem szerencsére bőven elég a 6. Amikor már croppolni kell... Na mindegy, nem akarok mindent meglőni, cropot meg max korrekcióra szeretem. Hétvégén is lekaptam egy mókust az X10el, de még 3 méterről is kicsi volt. 1:1-ben is, úgyhogy delete.
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4115 üzenetére
exr 20 mp-t szeretnék, és azért, mert például csak 112 mm-ig megy az obi, és jobban lehet cropolni belőle. ha a pana lx-8 a 20 mp-es sony 1" lapkát kapja, hát az is egy érv, még egy felbontás negyedelés is beleférne.
-
MC Pite
veterán
Mire nem elég 6 megapixel? A4-es nyomatig okés. Vagy 12mp? Mire kell 20 ? FF szenzorra sem kell 20. Főleg nem szolgálja ki egy pöttöm szenzor/obi. Ténlyeg nem értem. Croppolni? Kizárt hogy még a 105mm ekv mellet tmég erre van szükség *** minőségben. Ha meg igen, akkor oly.
Szerk: Vagy exr 20at szeretnél a 10 'valós' miatt. A 12/6 ekkora cucctól sztem még mindig bőven elég...
Én meg az A7S szenzorát szeretném az X-Pro2-be, az se baj ha csak cropposan működik és 8Mp a full felbontás ami elérhető. Persze X-Trans 3 elrendezésben, 4 alapszínnel, sok fehér és zöld pixellel a még jobb jel/zaj végett
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #4112 üzenetére
tekintve, hogy összesen fél fé különbség van a két szenzor között (2/3" kontra 1/1,7"), ezért a stylus 1 nem is akkora hülyeség, sőt...
...félek egyébként az x-trans lapkától, dinamikában nem tudhat semmi trükköset, akkor ez meg tényleg egy kis szenzoros kompakt csak. az x10 lapkáját kérem 20 mp-es felbontással
(még mindig az x30 volna első helyen nálam azért)
-
MC Pite
veterán
A 105 és a 120 között ha megmutatjátok a különbséget vakteszten, 1-1 láda citromos sört veszek nektek .
Legyen 26-90, és akkor még maradhat a méret talán. Mondjuk ahova a 28mm kevés, úgyis álló 120°os panorámát csinálok.
Vagy tessék venni sztájlusz egyest. (Igaz, ott is a 28-300 helyett egy 26-200 is bőven elég lenne.)szerk: Vágom, azért is mondom hogy a inkább lefelé nyújtsanak.
De a 24mm már biztos nem menne ebben a méretben; én inkább választanék mostanit/26-90-et, mint hogy 24milliért nagyobb legyen az obi vagy fényerőtlenebb.[ Szerkesztve ]
-
Szulita28
senior tag
válasz MC Pite #4109 üzenetére
Engem azért érdekelne Parci mester véleménye
Nem rossz ez így sem. Mondjuk egy 24-120 f/2.0-2.8 obi kétségtelenül mászthevvé tennéSzerk.: Ja, már meg is van
[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
MC Pite
veterán
X30 ondövéj...
Parci, kérünk, ne írj rá semmit . Tudjuk, baccák meg ha maradt az obi; én speciel örülök neki. Lehet nem veszek 20ast, hanem várok még 1-2 évet a 30ra... (Vagy asszonynak ha majd bejön az X100 akkor meg az lesz a kicsi X.)
Gondolom NP95-öt passzírozhattak bele hogy többet bír mint az elődei?Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
arn
félisten
az a gond, hogy olyan dolgokat fotoztam, amin akkor is van szerinte el meg kontraszt, amikor homalyos
erdemes lenne indirekt modon hasznalni (akar osszekombinalni a fokuszmodokkal - sulyozott, pont, teljeskep). pl ha nagy feluleten van kontrasztos dolog, akkor jol jonne egy peaking szamlalo, hogy mikor van a csucson, es ott a legelesebb. ha pedig kicsi a melysegelesseg, akkor a megszokott kozepreallitott fokuszmezon belul zoldre valtana, ha a nagy resze kontrasztos.
-
jjeahh
nagyúr
-
madgie
titán
Örülj neki, hogy kontrasztos a Sami képe (mert ugye a kókuszpíkin arra ugrik).
Amúgy meg nem nagy kaland a tizenkettessel az MF, csak meg kell tapasztalni, hol a végtelen (nem pont a fordított nyócas közepén). Éles helyzetben, kültéren meg hiperfokális távolság, f5.6 körül oszt adjad neki.
szerk: ha már samuka, bedobok két tegnapi giccset, amit azzal csináltam:
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Meg mi ertelme lenne?
Ez a fokuszpeak erdekes. Hasznos tud lenni szuk melysegelessegnel, viszont a nagylatonal akkor is teli van a kep jelolessel, amikor messze nem eles. Gyk a teli van a kep, es a rohadtul teli van a kep az opcio, de ennek kiszurese ugyanugy belenagyitast meg ideoda tekergetest igenyel, mintha nem hasznalnam. Volt olyan helyzet, amikor inkabb kikapcsoltam, mert nehezebb volt vele, mint nelkule.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest