Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nord_
veterán
-
-
nord_
veterán
válasz lugosi #34011 üzenetére
Gyerekek, ne pörögjetek ezen, úgyis ki fog derülni, amikor valaki felbontja az első, kereskedelmi forgalomba került dobozt.
több videóban is mondták, hogy az ő dobozukban benne volt, de nem biztos, hogy ez az alapfelszereltség része lesz
Az X-T100 esetében meg pont fordítva volt: pl. Jonas Rask se kapott gripet a tesztgéphez, de később mégis minden dobozban ott volt. -
nord_
veterán
válasz #16820480 #32765 üzenetére
Az obi pontosan annyit ér, amennyit kitben, akciósan kérnek érte... De azért azt tegyük hozzá, hogy 45-ből bármikor croppolok 55-re, viszont 18-ból 15-re már problémásabb.
Városnézős, kirándulós obinak kiváló, az óváros és a tengerpart nem szalad el és a képen nem látszik a lassú AF. Nekem speciel ezerszer fontosabb volt egy olcsó 15mm, mint a 18-ról induló zoom.
Amúgy meg minden másra ott a fényerős fix a táskában.[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
válasz DonRazzino #32615 üzenetére
Vedd csak meg, aztán mi is meglátjuk, mit szólsz hozzájuk!
Jah... ugye nem lesz Pro3 a közeledben? -
nord_
veterán
válasz deathtania #32450 üzenetére
LensPen a megoldás. Vagy a kissé olcsóbb [link] , de ugyanolyan jó megfelelője.
-
nord_
veterán
válasz Gercsa #32192 üzenetére
Itthon pihen a fiókban egy 5 éven át nyüstölt X30, nekem is van egy kis rálátásom a tudására.
Se a magas érzékenység, se a hosszú záridő nem barátja annak a szenzornak... Napsütéses nyaralásra jó (de a túl nagy fény-árnyék helyzeteket itt is kerülni kell), viszont egyrészt ez általában elég pici szelete a fotózásnak; másrészt ha valakinek már szóba került egy APS-C-s gép is, akkor erről a fölösleges kitérőről lebeszélném.
APSC-n valami 18-75mm f2-f2.8 lenne
Ezt ne is firtassuk, mert ennek a valósághoz nem sok köze van. -
nord_
veterán
Eléggé megszoktam, hogy adott esetben spotra váltok, de majd megpróbálom átnevelni magam.
(Mondjuk jó ideig nem fenyeget a vázcsere, úgyhogy ez a kérdés inkább csak elvi volt a T4 megjelenése kapcsán.) -
nord_
veterán
Csak engem zavar, hogy a fénymérés módját száműzték a menübe? Az X-T1-2-3 sorozat többek mindig is arról szólt, hogy a fontos dolgokért nem kell menüzni...
-
nord_
veterán
válasz Mr.Csizmás #31628 üzenetére
És a + alkatrészekből érdekes módon össze lehet rakni még egy autót.
-
nord_
veterán
válasz #16820480 #25802 üzenetére
az ekvivalens 40mm nagyon jó szerintem
Amúgy nem vagy egyedül ezzel a gondolattal. -
nord_
veterán
válasz #16820480 #25802 üzenetére
Maradjunk annyiban, ez teljesen egyéni preferencia kérdése: nálam pont az ekv. 40mm volt kissé szűk, pedig a Pana 20 F1.7-et másfél évig használtam, lett volna idő hozzászokni.
És ha a kérdező tényleg nem tudja, mi kell neki, akkor a legjobb tanács valóban a zoom - gyorsan ki fog derülni, mire is van igazán szüksége. -
nord_
veterán
válasz DonRazzino #20823 üzenetére
Gyönyörű!
-
nord_
veterán
-
nord_
veterán
válasz #31733248 #20496 üzenetére
Nikonon használtam a Sigma 30 1.4-et; imádtam, erősen hobbista célra még megfelelő. Cimborám esküvői fotózott, neki is tetszett volna a látószög és a fényerő. Állványról, kioldózsinórral, jól megvilágított, kellően kontrasztos, statikus témára képtelen volt a Sigma kétszer egymás után pontosan fókuszálni. A vázzal semmi gond nem volt, minden más obi pontosan működött rajta...
-
nord_
veterán
-
nord_
veterán
Érdekes ez a szín-kérdés: majd idővel veszek a családi-kirándulós X30 mellé egy X100 (utódot). De amíg az X100 egyértelműen ezüstben tetszik, addig az X30-ból nem volt kérdés, hogy a feketét veszem meg.
Képminőségben amúgy mennyire vagy megelégedve?
---
MC Pite:
sajnos, a gyári tokon nincs ajtó, így a töltést csak úgy tudom megoldani, ha leveszem a tokot... De még ennyi kényelmetlenség mellett is simán megérte nekem a tok. -
nord_
veterán
Akkor szerencse, hogy nekem nem volt X10-em.
Kiegészítők: gyári bőrtokot és napellenzőt vettem. Sajnos LH-X10 már sehol sincs az országban, nem is hoznak be, így kénytelen voltam a valamivel drágább LH-X20-at venni, a gyönyörűen tükröződő UV-szűrős közdarabbal. De egy jól irányzott ütés után megszűnt a tükröződés.Ha egy dolgot kéne mondanom, ami rendkívül bosszantó és zavaró, az az idióta USB-s aksitöltés... Kialakítják úgy a tokot, hogy a memóriakártya és az aksi kivehető legyen a tok leoperálása nélkül - erre mit csinálnak? Csak a gépben lehet tölteni azt a szerencsétlen akkut... Még ha lenne kiegészítőként külső töltő, mint más gyártóknál... de nem...
---
Fotózási rész: képminőséggel teljesen, fehéregyensúllyal szinte teljesen, fényméréssel tökéletesen elégedett vagyok. Amennyire örültem látatlanban a dedikált expókorrekciós tárcsának, annyira ritkán kell hozzányúlnom.
A DR-t ritkán használom, főleg amiatt, hogy akkor már nem ISO 100 az alap. -
nord_
veterán
válasz #01758976 #9929 üzenetére
Jaja, elég sokáig Nikont használtam. De te az indexen nem ezzel a nickkel voltál, ugye?
Nálam általánosságban a Fuji nyújtja a révbe érés érzését. Az X30 fasza kis gép, meglepően jól dolgozik! (Abba nem mennék bele, hogy a 2/3" - m4/3 - APS-C vonalat hogyan jellemezném, mert abból nagy vita lenne. ) Az X-T1 vonzó kis masina, de az álom-minimálszett is egy milla fölött van... Az X100 meg az örök szerelem...
-
nord_
veterán
válasz Stauffenberg #2483 üzenetére
A többség csak úgy tekint rá, mint egy kicsit drága, de kiváló kompakt fényképezőgépre (ami talán nem is áll messze a valóságtól).
Nemhogy a kompaktok, de némely dslr is a seggét verné a plafonhoz örömében, ha olyan kép esne ki belőlük, mint ezekből a Fujikból. -
nord_
veterán
válasz Stauffenberg #2135 üzenetére
Akkor neked a 23 1.4-nek kéne nyitni egy borítékot.
-
nord_
veterán
válasz Gondwana #1988 üzenetére
a 135 csak a Leica formátumra utal
Mióta világ a világ, ez már így van.Fedman:
az X100-ban a hibrid kereső miatt bármikor átkapcsolhatnék az optikai keresőről. Egyébként igazad van, ez is egy megoldás, bár nekem az X100 dizájn az örök szerelem, ezért csaptam le Parci hsz-ére.
(Az XE-1 felső sarkára legalább egy nyamvadt kisvakut odebiggyesztethettek volna, nekem mindig hiányérzetem van, ha egy távmérős jellegű gépnél a kereső helyén semmi sincs.) -
nord_
veterán
válasz Stauffenberg #1455 üzenetére
Hm, azért vannak kivételek.
(Teszem azt a Carl Zeiss 50mm F1.7 Planar T* - ha csillagos ötösnek vesszük a lerekeszelt eredményeket - akkor a nyitott rekeszes teljesítményre lazán megkapja az ötös alát.)De ha már nyitott rekeszes teljesítmény: azt, aki az F1.2-es fotókat elkövette a Fuji 56-ossal, annak legközelebb csak családi emlékképek készítését engedném...
-
nord_
veterán
válasz Stauffenberg #1252 üzenetére
Sokak szerint meg az ekv. 50mm az igazi alap.
Khm, az alapobjektív gyútávja megegyezik az érzékelő átlójával - persze az más kérdés, kinek, melyik látószög a kedvence, de ugye az már személyes preferencia, nem egy egzakt fogalom. -
nord_
veterán
válasz Stauffenberg #1248 üzenetére
Az a 'semmilyen' ekv. 41mm végülis az igazi alapobi.
Parci: jaja, ki is töltöttem egy lottószelvényt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest