Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #21597 üzenetére
Meg is ölte a topikot
Fotó-paradicsomnak írtam, küldjem fel a kamerát, megnézik. Hát, még ki kell találni, mikor merjem ezt megtenni, nevetségesnek tűnik, de kell a két gép. Most hétvégén is három fotózásom lesz.
-
Gondwana
addikt
válasz
madgie #21594 üzenetére
És ha becsukod mindkét szemed, te se látsz semmit?
-
-
madgie
titán
Ó, hurrá, a hétvégi képeken is rajta van, a franc se nézte utómunka alatt a jobb felső sarkot
-
törölt tag
válasz
taranis #21573 üzenetére
Gyors próbálgatás után a véleményem, hogy a kijelző tapizás lassabb és pontatlanabb a joynál. Mármint evf használata esetén. Ha LCD-n komponálsz, és oda böködsz, ahova fókuszálni akarsz, akkor persze nem rossz az érintős megoldás.
más: Amúgy jövőhéten egy italozós fórumtalálkozó valamikor?
-
madgie
titán
válasz
#16820480 #21568 üzenetére
És az X-E3-ban az érintőképernyő használható az AF mező gyors kiválasztására is
Igazából ez hiányzik a legjobban az MFT érából, ott nagyon gyorsan tudtam így AF potot választani, most a Fujinál előre kell gondolkodni, hogy amire fotóznék, nagyjából meglegyen a fejben a kompozíció és oda váltsam a kis négyzetet, ahová kell.
-
törölt tag
válasz
DonRazzino #21564 üzenetére
Oda, ahova való: a kukába
De tényleg, fogdostam T20-at, és nekem nagyon zavaró rajta, hogy a pici vázon nincs rendes fogás, mert akárhol próbálod rátenni az ujjad, ott egy gomb lesz biztosan. A T20-at egy kézzel kb lehetetlen normálisan megfogni/használni, ennél sokkal jobb az elrendezés.
És ugye ott az érintőképernyő négy irányú gesztus vezérlése a D-pad kiváltására. De szerintem az igazi az lenne, ha a joystick állítható lenne, hogy vagy AF pontot mozgat, vagy 8(!) irányú funkciógomb lehetne. Én például mindig a középső AF pontot használom, mert sokkal gyorsabban megy nálam úgy a komponálás, hogy középre fókuszálni, utána kompozícióhoz mozdítani a képet, és katt. Egy portrésnak vagy tájképesnek persze jó az AF pontok váltogatása, mert ráérnek, de ha gyorsan kell kattogtatni, akkor az úgyse opció.De amúgy is Q menüben ott van minden lényeges dolog. Meg az AF-L és AE-L gombokra is ki lehet tenni funkciót. Szerintem nem hiányzik a D-pad
-
válasz
szerintem jó irány ez, hogy kipucolták és elrendezték a hátáról a millió gombot, viszont kapott egy joysticket és touch screent. nyilván én semmit sem használom a gépet hozzátok képest, de például némi variálás után végül nálam is az af pont állítás van a négyirányú gombokon -- akkor meg már jobb lenne a joy.
-
madgie
titán
válasz
A pöcökkel navigálok most is a menüben, a négy Fn gomb meg a képernyő suhuntása, négy irányban.
-
DonRazzino
senior tag
Te Shertatan! Hová lett a 4 irányú pad? Ez nem zavaró? Hát ez annyira street-retro-rangefinder, hogy a usereket zavarja még 4 FN gomb és/vagy kényelmes navigáció a menüben?
Az AF-C tracking viszont biztató! Ha ilyen fejlesztést kapunk a T2-re novemberben, márpedig gondolom az új algoritmus rákerül, akkor nagyon boldog leszek.
-
g_g_g
őstag
Eglobal-on akció van.
150 EUR felett 5 EUR kedvezmény
350 EUR felett 15 EUR kedvezmény
600 EUR felett 25 EUR kedvezményKupon : DISCOUNT
(Teszteltem, működik)Azt hiszem ezzel a kedvezménnyel megveszem az XT-10, 18-55 kombót.
-
Muerte68
addikt
válasz
Zsolesz12345 #21560 üzenetére
Én camdiox ot használok teljesen jó de a lensturbó jobb,most pixco néven fut a camdiox
-
Matska
senior tag
válasz
Zsolesz12345 #21560 üzenetére
Többen is használunk Camdiox meg Mitakon gyártmányt.
Röviden: hozzák a várt eredményt, javul a minőség + a fényerő. Minél drágább, annál élesebb a sarkokban, de tájképelni nem kell vele. Portréra, effektezni tökéletes.
A bázistávolságokra nagyon figyelj!
Egy korábbi hozzászólásom a témában:
https://m.prohardver.hu/tema/manualis_objektivek_dslr-en/hsz_12140-12140.htmlTelefonról nem tudok linkelni, bocs.
-
Zsolesz12345
csendes tag
Skacok!
Használ valaki valami speed boostert, lens turbót? Ha igen, melyiket? Mik a tapasztalatok?
Ebay-en néztem, van no-name 19.000.-ért, és zhongy 35-ért. Nincs nagy választék fujira. Vagy metabones, de azt nem is nézem mert megfizethetetlen.
Van egy pár manuális lencsém kipróbálnám milyen ha teljes képet rajzol.
+ ma vadásztam egy AX bajonettes fujica 50mm f1,2 objektívet, ami kívánná a teljes képkockát. -
butsi
csendes tag
Sziasztok! A hétvégi felvétésről kicsit bővebben: X-T2-nel megfigyelhető egy olyan jelenség, hogy exponálás utan "elfehéredik" a képernyő egy pillanatra. Megkérdeztem egy T2 tulaj ismerőst, neki is előjött. Tág rekesznél, kinti környezet, megfelelő fényviszonyoknál. Tapasztalt valaki ilyet? Van erre megoldás? Köszönöm előre is.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
Gmajor #21551 üzenetére
Hamarosan 100 alá esik a X-T10 ára, annyiért igen csak jó vétel.
Tegnap bizonyítania kellett, mert ketten kellettünk egy melóhoz (utolsó pillanatban szóltak) és havernak a kezébe nyomtam az 50-140-el és igen jó találati aránnyal kaptam meg a képeket, pedig elég sötét volt az erdőben. A telés képek mind vele készültek. -
Gondwana
addikt
válasz
tozso76 #21548 üzenetére
Ha pedig a méret is szàmìt a fìcsörlista mellett, akkor az i40-et viszem magammal.
Màs: EF-X8 teljesen rapszòdikusan néha hajlandò elvillanni, de inkàbb nem. Ha markolaton bekapcsolom a boostot, gyakrabban hajlandó villanni, ha bekapcsolt gépre teszem rà, akkor pedig soha. Màsnak hasonlò tapasznyalata esetleg?
-
Gmajor
kezdő
válasz
DonRazzino #21547 üzenetére
DonRazzino, amit csináltál vele, még jobb lett, még ha az sem pont olyan, mint az eredeti.
...Na mindegy, nem vacakolok vele tovább.Vennem kell majd egy olyan gépet ami tudja a CC-t. Valamikor.
-
taranis
addikt
válasz
DonRazzino #21549 üzenetére
Ja, CC-re konvertálás esetén ha az eredmény még valamilyen szinten hasonlít a valóságra, akkor nem vagy kész
-
-
Gmajor
kezdő
Csak egy kísérlet. Szerintetek rá lehet fogni valamennyire hogy "classic chrome" szerű? (A képek egyéb hibáitól eltekintve) Természetesem nem CC, mivel XPro1-el készült, amiben nincs meg ez a film simulation. Az eredeti kép az Velvia jpeg, és abból lett photoshoppal összekontárkodva.
Raw-ot nem használok, mivel nekem nincs sem LR, sem egyéb raw editorom. -
Gondwana
addikt
válasz
tozso76 #21543 üzenetére
... és a 350-nél is (ahogy báris nálam az Oly FL36R-nél is) közrejátszik, hogy hogy is állnak az akkuk, mert fele alatt elkezd megnyúlni a visszatöltési idő - szintén fehér eneloopokkal. Én a 685-öt jobban szeretem (itt van mindkettő a táskában), mert nem sokkal drágább, nem annyival nagyobb, hogy _engem_ zavarjon. Szoftveres panaszom is csak annyi van, hogy kitekert állásban elokoskodja, hova kellene a zoomot tekerni, szóval ilyenkor mindig manuálisra kell tenni (amit kikapcs-bekapcs után renszerint elfelejt) és a kompenzációt nem állíthatom be úgy, hogy rögtön lehessen tekerni, mindig kell előtte is egy gombnyomás, akár gépen, akár a vakun állítanám (ja, és ezt is sokszor elfelejti kikapcs-bekapcs után, amik főleg 580EX2 és 600EX-RT-n történő szocializálódás után zavar)
-
tozso76
aktív tag
válasz
DonRazzino #21542 üzenetére
Értem, köszi. Lineárisan változik a teljesítmény csökkentéssel? 1/2 1,5s~2s, 1/4 1s lesz?
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok! Godox TT350F -en megtudná valaki nézni hogy, mennyi idő alatt tölt vissza akkurol egy 1/2, 1/4, 1/8 villanás után? Találtam egy tesztet, abban 4-6s időt írnak, de nem tudom milyen teljesítményen.
-
-
tacto
aktív tag
Sziasztok, egy baratommal ez tortent. Egy, a gyari zsinorral tortent fotozas utan kitekeres kozben egyszeruen szetesett az XT-2 expogombja. Rendszeresen hasznalta pl. XE-1- el korabban, minden problema nelkul.
Hasonlo tortent esetleg valakivel? Termeszetesen, ebayes, angliai, gyanitom szurkeimportos vasarlas... -
butsi
csendes tag
Sziasztok! T2-nel megfigyelhető egy olyan jelenség, hogy exponalas utan "elfehéredik" a képernyő egy pillanatra. Ez mitől lehet? Köszönöm előre is.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
DonRazzino #21531 üzenetére
Igazából nem sokat használtam az XF16-ot, csak kipróbáltam. Nem mindenáron akarom eladni, de a 16-55 mellett nagyon ritkán használnám. Rendeltem egy 23 f/2-t is, mert nálam az ekv. 35 van a legtöbbször a vázakon.
-
papaya
senior tag
válasz
cousin333 #21532 üzenetére
Viszont amit rajzol, amilyen mikrokontrasztja van az valami elképesztő. Követek pár tájképfotóst akik fujit használnak és már az exif megnézése előtt látom hogy milyen obit használtak. 10-24, 18-55, vagy 16-55 közül szerintem utóbbi viszi a prímet ha csak a képminőségét nézzük.
-
cousin333
addikt
válasz
alba-regia #21530 üzenetére
Kérdés, mire használnád. A 16-55-ben pl. nincs optikai képstabilizátor, tehát a fényerő-előnye nem érvényesül minden esetben.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
alba-regia #21530 üzenetére
Mi nem tetszett az XF16-ban?
Mellesleg nézegettem az eglobalon a zoomot, de sajna elég drága. Csak 30k-val olcsóbb mint itthon.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
alba-regia #21528 üzenetére
Gyanús volt a 18-135 ára... Elírták, nem f/2.8
Így gyakorlatilag nincs kérdés, köszönöm! Marad a 16-55 2.8 -
hegyimorc
senior tag
válasz
alba-regia #21528 üzenetére
Létezik XF 18-135 mm F/2.8 ?
Mert ha nem akkor a másikat
-
alba-regia
aktív tag
Melyiket ajánlanátok a két zoom objektív közül: XF 16-55 mm F / 2,8 WR vagy XF 18-135 mm F/2.8?
A nagyobb átfogású az olcsóbb, de nem ez alapján szeretnék dönteni.
-
Tua
tag
Sziasztok!
A jövőhéten úgy néz ki egy XE2-vel én is belépek a Fuji tulajok táborába.
Első körben még csak manuál obikkal fogom használni, de még idén tervezek hozzá venni egy Fuji fixet. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.. itthon szokott a Fuji akciózni karácsony környékén? Érdemes várni?
-
taranis
addikt
Jó látni, hogy más is van itt Veszprémből
-
Zsolesz12345
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg valaki a jövőben X-E1 lecserélését tervezi, vagy csak porosodik otthon a polcon szóljon! -
mondomén
őstag
Oviban kell kölyköket fotóznom. Témák előre meglesznek adva. Gondolom az egész napjukat végig kell kísérnem, szóval a napi rutint kell megörökítenem. Reggelizés, játék, pelenkázás meg mittudom én még mik vannak, később küldik a témákat.
Tananyaghoz, illusztráció gyanánt! Valami tanács, hogy mire figyeljek? Nagyjából tudom mire számítsak, van két öcsém, akiket sokat fotóztam, de mégis, ha eszetekbe jut valami, mondjátok.
-
hp1950
tag
Nincs valakinek Veszprém környékén fuji 10-24 egy gyors próba erejéig?
-
kobox
tag
válasz
taranis #21512 üzenetére
Pixel peepelni meg bárhol lehet, ahhoz nem kell Sony.
Persze, telefonos képeknél is lehet. De itt nem inkább arról van szó, hogy ha valaki pixel peep mániás és aszerint - annak eredményétől függően - választ gépet, akkor Sony?
Bocs hogy beleugattam. MAD majd elmondja, mire gondolt a költő
-
madgie
titán
válasz
taranis #21510 üzenetére
Nem smafu, másképp élesít alapból. Erősebben. És igen, azt mondják sokan, hogy a LR nem tud olyan penge képet kihozni, nekem meg az Iridienten zavaró volt, hogy a homogén részeken is felhozta például a sávosodást.
De engem maximálisan hidegen hagy most a pixel-peep, ha nagyon érdekelne, tuti nem Fujit használnék, hanem mondjuk A7R II-t.
-
madgie
titán
válasz
madgie #21506 üzenetére
Ui: ha a Classic frissítésekor az advanced optinos résznél kiveszitek a pipát a remove old versions elől, akkor megmarad a régi 6.12 is vészhelyzet esetére.
És csak egy kis katalógust engedjetek először a Classicra, mert ha update-eli az adott katalógust, az már nem fog működni a régebbi LR változatokkal.
-
madgie
titán
Csak szólok, tegnap frissült a Lightroom, Lightroom CC Classic néven kell keresni a mostani utódját (a sima CC cloudos, mobiltelefon-app szintű leegyszerűsített izé lett), és ez a Classic bizony sokat gyorsult, jóval pattogósabb gyengébb gépeken is az utómunka.
-
törölt tag
válasz
Gondwana #21502 üzenetére
Igen, X-E3-ról van szó, és úgy tudom ugyanazt a vakut kapja, mint a T1/T2, csak valamiért úgy emlékeztem, hogy abban is van elem, de utána néztem, hogy nincs sajna. Szóval ha akarok ilyen triggert, akkor ahhoz kell valami más vakut nézni még pluszban, amik persze jóval méretesebbek szoktak lenni.
-
-
Gepi85
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Fényképezőgép vásárlása előtt vagyok és nem tudom eldönteni, hogy számomra melyik lenne az ideálisabb választás. A két gép amin gondolkodtam: X100F; X-E3 18-55 obival. Amire használnám, utazások során fényképek készitése, ritkábban gyermek fotó beltérben. Szempont a kis méret, illetve súly is. -
törölt tag
válasz
DonRazzino #21500 üzenetére
Ebben két vevő van, de elég nekem egy is, nem akarok annyi vakut egyszerre használni.
Van amúgy nekik is vakujuk, ami nem túl nagy, nem is túl vényes, de legalább relatív hordozható. Bár úgy meg már 100$ felett járunk ennél a szettnél is. Mivel úgyis teljesen manuális, vakun kell állítani a dolgokat, lehet, hogy elég lenne valami olcsó régi vaku is.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest