Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #37809 üzenetére
Kétszer is megnéztem hátha valamelyik sarkába bújt.
-
MrChris
nagyúr
Találtam otthon egy xe1 dobozt, +user manual. Odaadnám, kell valakinek?
-
MrChris
nagyúr
válasz mikrofon #32356 üzenetére
Azért járok a PH fotós fórumaira, hogy kissé szabaduljak az internet szerte ránk ömlesztett politika, propaganda és vírushírek alól, lévén ez egy ettől mentes fórum. Lenne. Amit linkeltél egy IT hír az IT café-n, nem járok oda, aki akarja olvassa, oda tartozik. De az általad emlegetett politikai irány, kormányzati aktivitás, politikai fordulat, meg forint mögül kivonuló befektetők... nemtom mit keres itt. De ha ez szerinted helyén való akkor legyen.
Matska: Eddig az XT4 az ibis miatt az első ami komolyabban felkeltette az érdeklődésem, csak nekem még nagyon drága.
De majd ha megjön a politikai fordulat, kormányzati aktivitás megfelelő lesz, a forint mögé visszajönnek a befektetők és a politikai irány irányt vált akkor majd jobb áron meg tudom venni, mert biztosan többet fog érni a pénzem. -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Bocs, ezt nem hagyhattam most ki, hisz a fórum témája is ez és 100%-ban fujifilm.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz FoxiestFox #29118 üzenetére
m4/3 végű cuccot elég nehéz Fujira tenni ha a bázistávot tartani akarod, mert az egyik bajonett a másikba nyúlik. Készítettem egy ilyen adaptert, de nem tart meg nagy tömeget, talán összeragasztva a m4/3-Eos adapterre elbírná.
Kicsi a valószínűsége, de kérdés, hogy a reduktor lencsék a különféle rendszereknél különböznek e?[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz #54625216 #28259 üzenetére
Csak azért arduino, mert nekem ez elég és 'egyszerű'.
Záridőt úgy, hogy simán B 'záridő' és kapcsolgatva indítja és zárja az expót, azt nemtom mennyire pontos, hosszú idejű égboltfotónál mindegy, mint működő lehetőségnek írtam.
Még darabokban van a cucc, de müxik, program is alakul.
Mekkora tárgyak? -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Próbáld dslr hot shoe mobil néven keresni, sok fajta van. Mióta nem lóg ki bénán az obi a mobilomból, használom vízszinthez. Persze akár melyik oldalát lehet használni.
Szeretek barkizni, de amit készen meg lehet venni, azt inkább meg kell venni. Kivéve, ha maga a barkácsolás, építés a cél. -
MrChris
nagyúr
A mintaképeken nem csak közeli, hanem belső és totál is van 2, 2.8-on. A karcoltól ekkor azért messze van, középen éles, de a szélek és sarkok lágyak. Annak idején nagyon érdekelt ez a kis gép, de a sample-k nem győzött meg, ilyen kombóban 2.8-on ennyiért mindenhol karcoljon.
-
MrChris
nagyúr
válasz beginnerguy #27000 üzenetére
Nekem nem volt X100-am ezért abszolut kibicként írom hogy a PH tesztben az X100, X100S-ben az objektív kiábrándítóan lágy képű. Főképp, hogy ez egy fixen szerelt, nem éppen olcsó fényképezőgép, f2-n is karcolni kéne. Persze ha 2.8, vagy még szűkebb is elég akkor megfelelhet.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz #16820480 #26958 üzenetére
Nekem nincs hozz AF obim, csak adapterezett. 'A' üzemmódban van, AE-Lbe/ki kapcsoló üzemmódban és csak AE rögzítés. De bármelyikre állítom nem csinál semmit és nem is jelenik meg semmi infó. Leírásban:
"A kiválasztott opciótól függetlenül az AE-L/AF-L gomb nem használható az expozíció rögzítésére manuális élességállítás módban (P 42)." -
MrChris
nagyúr
XE1-el akartam AE lockot, de nem engedi, semmit se csinál. Leírás szerint manuál fókusz esetén nem müxik, ez tényleg így van, semmilyen módon nem lehet rábírni?
-
MrChris
nagyúr
válasz pethob #26943 üzenetére
Nálunk is hasonló a helyzet, de nem allergia hanem az összes szomszéd összes macskája a kertünkbe jár szarni, vizelni. Fűnyíráskor nem a fű illatozik, hanem a szétcsapott macskaszar. A gyerekek homokozóját ha elfelejtjük éjszakára letakarni másnapra teleszarják. Éjelente megy az orgia a rémisztő artikulálatlan hangjukon. A legjobb mikor felcukkolják a kutyákat és fél éjszakán át megy az ugatérozás.
-
MrChris
nagyúr
XE1-nél a drótos elsütéshez kell valami elektronika, vagy csak egy szimpla kapcsoló is elég?
-
MrChris
nagyúr
Elmentem, összelőttem az XE1-t, GX80-t a 7.5-el. Ugyan onnan készítettem mindkét vázzal. ACR-el konvertáltam, nem tekertem a kontraszton, semmi máson csak színprofilt, WB-t és egy kis szaturációt állítottam, hogy színben hasonlóak legyenek. Most nem vágtam meg, hogy ez a része is összemérhető legyen.
Hát furcsa ez az élesség. Egész másmilyen, szélek felé az xe1-en jobban keni, középen meg mintha élesebb lenne. Gx80-on meg olyan kék CA-kat látni a kontrasztosabb éleken, de szerencsére azt az ACR nagyon jól eltünteti, ezeken a képeken nem nyúltam hozzá. Egy technikai probléma merült fel bennem, hogy az adapter ferde, de szemre nem látok egyenetlenséget és a rekeszelés ellenére is egy kis kenés látható marad. Ki kéne majd próbálnom egy modernebb 24mp-es Fuji vázon is. Másik feltételezésem, hogy ezt az obit inkább m4/3-ra tervezték. Majd egy jó, éles OM-el összevetem.
Szerintem kb annyit kell levágni belőle, hogy a 9/2.8-as látószöge jöjjön ki, de azért annál így jobban vinyettál.
Ez a 9mm-es azért hozza a nagyobb látószöget, mellette összevetve szint már nem is UW a 7.5-es.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Van némi méretkülönbség ha útra kel a z ember. F8-asok tökéletesek, 2.8-nak a jobb oldala kevésbé. Ez is látom nem csak sötétíti a sarkot hanem kékít, ezt szoktam külön picit wb korrigálni.
Ebben az irodában marha nagy a rend, én így nem is tudnék dolgozni. Majd egyszer elsétálok ahhoz a téglafalhoz és meglövöm az enyémmel is. Ennek nagyobb a látószöge mint a mikrósnak. -
MrChris
nagyúr
válasz hegyimorc #26555 üzenetére
A 'mikrós változatnál' kell a napellenző. Hiába kis semmiség, valszeg nem véletlenül adják, mert egy gyenge lágyulást megszüntet. Erre most a nyáron jöttem, rá, nem vittem magammal nyaralásra, mert tuti elhagynám, gondolva úgy se csinál semmit. Mikor tekergetés miatt odatettem a kezem, ujjam és kvázi árnyékot vetett (felhős szórt fény) akkor meglepődtem. Utána kézzel napellenzőztem, csak könnyen belelóghat. Ha szórt a fény akkor is érzékeny az irányára. Lehet, hogy még nagyobb napellenző még hatékonyabb lenne.
-
MrChris
nagyúr
Az miért van, hogy színben ekkora az eltérés két váz között? Letöltöttem a rawokat és ACR-en át hívva ilyen. Ha dpr-n átváltok más ISO-ra, vagy megvilágításra akkor is megmarad a különbség. Tudom, hogy korábban írtátok, hogy a felbontás ellenére más szenzor, de elég lényegi színkülönbség van.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz lugosi #26166 üzenetére
Mobilról vagyok és tömörítve jelenik meg minden, meg microból többet sasoltam ezért bocs a példaképekért, de emlékeim szerint itt mind a négy vázban azonos a szenzor és mégis (emlékeim szerint) különbözőek a minták. Persze célravezetőbb letölteni a rawokat a vizsgált vázakról...
A technológiai különbségek miatt a nagyobb jobb elv sokszor sérül, meg az egészhez a megközelítés rossz, nem csak egy szenzort veszel, hanem az egész rendszert kell nézni. Így lett nekem Fuji X rendszerből egy szál XE1 vázam.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz mokasirs #25753 üzenetére
Részletes összehasonlítás.
-
MrChris
nagyúr
válasz m1st3r #25633 üzenetére
Több noname mellé és is K&F adaptert vettem OM véggel, elég jó, nem lötyög.
A váz felöli bajonett szokott gáz lenni, a bajonettszárnyak helyükön vannak, akár jól is szorulnak, de az átmérőt pár tizeddel kisebbre formázzák így kis mértékben elcsúsztathatóvá válik. Olyat még nem találtam aminek objektív bajonett minőségű krómozott lenne a vége. -
MrChris
nagyúr
Xe1-en lehet manuálisan a tárcsától eltérő, közbülső záridőt állítani?
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #25361 üzenetére
Nekem van kettő, csak el kell jönnöd érte az Üllői útra.
-
MrChris
nagyúr
Ez most f8-on készült, de tényleg éles, mellette az Oly OM-ek az xe-1-en valszeg hátrányban vannak. Lehet, hogy az első adagban eladottak képeivel találkozol. Abban a régebbi tesztben a kicserélt már teljesen jó volt. A 9/2.8-al mi a helyzet? Próbáltad már?
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz vihartigris #25326 üzenetére
Ezen a képen meghagytam, hogy mennyit kellett levágni a 7,5-esből. Maga a látószög valszeg még nagyobb kicsivel, mint m4/3 vázon. Változó melyik mekkora képkört vetít, 45-ös bőven nagyobb, 20-as éppen egy picit láthatóan sötétül a sarka. Még a 12-32-vel tudom kipróbálni. De ezek az obik villany nélkül használhatatlanok.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Jó kis kombó? További itt. -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #25171 üzenetére
Jaja, az újabb firmware-el határozottan nehezebb
-
MrChris
nagyúr
válasz #16820480 #25023 üzenetére
Élesség ellenőrzéskor, zaj ellenőrzéskor, élesítéskor mindig belenagyítok 1:1-be. Sokkal könnyebb, mint az éppen aktuális monitor felbontás szintjén találomra állítgatni. Valamint retusáláskor, belenyúláskor is, sőt a kényelem miatt, akár négyszeresre is nagyítom.
taranis: ez olyan Steve Jobsos volt
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Tegnap voltam először megkirándultatni a Fujim. Este rawozok és szintén ebbe botlok bele. A vízfesték, labirintus (ami tudjuk nincsen )a tájképeknél a legszembetűnőbb. Vannak mintázatok amiknél hajlamos megjelenni. Ha vázban konvertálom kevésbé látni, de akkor olyan mimtha egy pici softfocus lenne rajta és jóval kevesebb a részlet. Sajnos a zajszűrést se nagyon tudom emiatt használni mert kiemeli a labirintust. Acr, C1-al is próbáltam. Én csinálok valamit rosszul? Van erre megoldás? Ez elég régi váz, (xe1) az újabbak már nem ilyenek?
Mondjuk túl lehet élni, főképp portrézom, de ott is van hogy előjön, a kollégám homlokránca érdekes bár nem feltűnő térképmintázatot kapott -
MrChris
nagyúr
Feltettem a 10-es új ACR-t a fotosopp alá, de eltűntek az xe1-hez a filmmódok. Ezt vissza lehet csinálni, vagy downgrade 9-esre?
-
MrChris
nagyúr
XE1-hez vannak színes filmszimulációs profilok C1 alá? Programban egyet találtam.
-
MrChris
nagyúr
válasz madgie #24238 üzenetére
Nem erre írtam a colocheckert, taranis komolyan tolja és még te is használhatod az eredményeit. Panára se lenne rossz dolog.
taranis: Akkor mégis marad a kölcsönzés, xe1-ben csak AVP van.
-
MrChris
nagyúr
válasz Muerte68 #23837 üzenetére
Az első memkari amit vettem egy 2mb-os smartmedia
volt, 850kpixeles C1000L gépbe. -
MrChris
nagyúr
válasz pranksta #23761 üzenetére
Most újítottam be egyet a manuálokhoz. Csak rawozok, nagyon szép színei vannak, egyenlőre nálam csak a vörös hozza zavarba. Meg közelről nézegetve kicsit labirintusozik, legalábbis ACR-el.
Ami fura a vázon, hogy a gombok nincsenek kihasználva, ha már nincs igazán funkciója (pl. bal-jobb) lehetne programozható. Az evf-ben meg nem jelenik meg a vízszintező és a hisztogram. De lehet, hogy csak én nem tudom ezeket beállítani. Amúgy az evf is nagyon jó, szép színek ellentétben az lcd-vel. Szerintem jó tanulós gép, alapfunkciókat tudja, olyan minimál belépő evf-es váz. -
MrChris
nagyúr
Kellett vágni, feketén betakarta a sarkokat, meg persze kicsit korrigálni kellett az enyhe sötétedést. Ha már van ilyen üvegem nem nagy ár érte
Olyan mintha többet lehetne így látni, de még nem volt időm rendesen összevetni, főképp mert egyenlőre macerás feltenni.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Kipróbáltam a Laowa 7.5-et az X-E1-emen. Egész használható, csak egy rendes adaptert kell még csinálnom, nem fekszik fel tökéletesen és minden tized számít. Ez látható is egy kis bal oldalsó életlenedés formájában.
-
MrChris
nagyúr
Aki szeretne jó árú Fuji obikra (pl: 56/1.2 205€) pénzt kidobni itt megteheti! Biztos találnak egy-két balekot.
-
MrChris
nagyúr
Van eltérés az xe1 16 megás xtrans szenzora és a többi szintén 16mp xtrans szenzoros váz között képminőségben?
-
MrChris
nagyúr
válasz Matska #22075 üzenetére
Ez furcsa, még tavaly más volt a helyzet 'a Fuji nem csak azt állítja, hogy szerinte rosszabb lenne a képminőség IBIS-el, hanem hogy ők részletesen megvizsgálták ezt a kérdés, modellezték, és végül úgy döntöttek hogy nem! És ennek megfelelően az X-mount sem alkalmas az IBIS fogadására, és az XC/XF optikák sem tudnak olyan leképezést adni, amit IBIS vázak használhatnának. Szóval elég keményen elkötelezték magukat amellett, hogy nem kell IBIS.'
Hasonló mint bő két éve m4/3 vonalon, hogy nem lehet IBIS-t és OIS-t egyszerre használni különféle indokok miatt, pl akkora számítási kapacitás kell... Ez mára már megdőlt.
Kíváncsi vagyok hogy egyből duál stabival jönnek e. -
MrChris
nagyúr
Nekem pedig azt tűnt fel kizárólag képek jpg/raw alapján hogy a m4/3 (de tulajdonképp más rendszereknél is) iso emeléskor 1200-1600 tól kezdenek elmászni a színek, nincs igazi szürke, minden 'színesedik', de a színek is csúsznak, változnak. G6 és hasonszőrű társainál eléggé jellemző. Az új sony szenzor széria persze jobb, de az is inkább csak egy lépéssel jobb. Ez zavar a legjobban, nem az általános zajuk. A fujinál ezt alig látom. Meg a posterize effekt is alig jelenik meg. Pedig azt szintén észrevenni magasbiso-n ff-gépeknél is.
-
MrChris
nagyúr
A 27/2.8 xe1 vázon képminőségben, fókuszsebességben hogyan viszonyul a m4/3-os 20/1.7-hez? Mert kb pont a párjuk egymásnak, látószög, dof eredmény. Karcol úgy nyitva is, gyorsabb nála?
-
-
MrChris
nagyúr
Jaj, az még drága, majd ha az is 2parci lesz. Amúgy om-ből 24/2.8, 35/2.8, 50/1.4, 50/3.5macro, 100/2.8, 135/2.8, 180/2.8
Ezekből az 50/1.4 és 100/2.8 ami csúcskirály, a 24-es elmegy, de inkább egyet rekeszelve, macro is elég gyó. Viszont a 4/3 vágáson kívüli részüket nem ismerem -
MrChris
nagyúr
Hogy bírja az xe1 az adapterezett OM obikat?
A régi oly e510-nek nagyon feküdtek, canon700d meg eléggé gyenge volt, kb képközépen volt elfogadható, panaG6 egész jól bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest