Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gercsa
senior tag
Most, hogy kiderült a tervezett pencake zoom, azt tovább fantáziálgatva nem érné meg a fujinak egy fixen beépített zoom objektíves kompakt gépet összedobni?
Mint amilyen a Canon GX1 IIIGondolom, hogy ez a power zoom objektív nem feltétlenül optikai minőségével fog kitűnni és nem a professzionális munkaeszközök közt lesz számon tartva, nyilván nem is ez az elvárás, hanem egy konzumer mobilis cucc lesz. Mint ilyen simán elférne fixen beépítve is mondjuk egy konzumer kompakt gépben, fix obival még 1-2 millit is lehet csalni a méretből, sőt még WR is beleférhetne akár.
-
Képminőségben szerintetek melyik a jobb választás?
X-E3 + 23/2 vagy X100F? -
b.vr
őstag
válasz
taranis #22793 üzenetére
"trackelhetek rajta egy maszkot"
miért kell trackelni, a képen meg sem mozdul, nem? Én nem videózok (illetve csak renderelt látványtervekkel
) ezért ilyen problémám még nem volt, de lehet érdemes körülnézni nincs-e olyan plugin, ami erre posztban megoldás - olyanra gondolok hogy megadod neki a kép pixeleit, és azt kitölti a szomszédos pixelek átlagával (bár lehet erre fölösleges is plugin, elblur-özni a videót és csak azt az 1 pixelt felhasználni az elblur-özöttből) Persze világos hogy ettől ez még tök kellemetlen meg macera, mert foglalkozni kell vele, meg hát render-időben is számít hogy még plusz egy layert rá kell keverni, fölöslegesen (mármint hogy amúgy nem kéne, ha a vas jó lenne)
-
taranis
addikt
Na jó... akkor oda se telefonálok, ez így nem férne bele. Amúgy fotósként abszolút nem érdekelne a probléma, egyrészt elő sem jön ott, de ha elő is jönne, a raw processor kiszedné, vagy utólag javítanám a gondot. De videózok, és fél óra videó után már eléggé mutatja magát a pixel ha sötét a felvétel, és akkor trackelhetek rajta egy maszkot, macera. Na mindegy, majd kitalálok erre valamit, igazából ritkán okoz valódi problémát.
-
-
-
-
taranis
addikt
Jaj hagyjad már, annyi volt, hogy az előző hsz-ed nem adott hozzá, nem vett el, de azért kellemetlen, mint egy fing a szobában, ehhez mértem a reakciómat. Magamhoz képest teljesen kulturált volt, hidd el!
Amúgy köszi a reakciókat, ezek alapján valószínűleg hagyni fogom. Természetesen nem pixelkukkolva vettem észre, hanem egy közel fél órás rögzítés után a 7 inches külső monitoron láttam hogy világít valami aminek nem kellene. Ez az amit most nem tudok átadni egy screenshottal. -
Clemi
veterán
válasz
taranis #22784 üzenetére
Mi is az a szint amit meg kellene ütni? Talán a tiédet? A személyeskedést azért én mellőzném a helyedben.
Egyébként igen közel jársz egy darab szinte észrevehetetlen pixel miatt szvsz nem fognak neked új szenzort beépíteni. Még a monitoroknál is minimum 3db ami után foglalkoznak vele, de ha téged ennyire zavar akkor kezdd el a gariztatást, mivel természetesen semmi közöm hozzá.
Egyébként a megosztott képen ha nem karikázod be, meg se találtam volna azt a hibás pixelt. -
taranis
addikt
Látom van itt valami szint amit meg kéne ütni, sajnálom, hogy nem sikerült
Mindenesetre ha sokáig használom a vázat, akkor jobban látszik, meg ha adok rá egy kis kontrasztot (pl ha f-log-ban rögzítek), akkor is. A véleményedet ha úgy értelmezem, hogy "hagyjad, ez normális, másnál is előfordul", akkor közel járok az igazsághoz?
-
taranis
addikt
válasz
madgie #22778 üzenetére
Megmutatom inkább, bekarikáztam: [link]
ISO 600-tól látszik, 1250-ig növelve egyre erősebben. 1600-on teljesen eltűnik. 1/100 alatti záridőknél látszik csak. Érdekesség, hogy azonos beállításokon JPG-t lőve egyáltalán nem látszik. NR minimumon, long exposure NR kikapcsolva.
Szóval csak videónál, és csak kevés fénynél probléma, de ott már nem tudom nem észrevenni.
Nem lenne gond a szerviz, mármint időben tudom nélkülözni, de annyi rosszat hallok róla. Beszéltük itt ugye a zed promedia csávó sztoriját, és azóta már néztem több véleményt is, sok esetben a szerviztől beindul egy lánc. A gond megjavul, de lesz egy másik. A zed-es srác 4x vitte vissza, és most láttam egy privát videóját (már ki sem teszi publicba), ahol elmondja, hogy megint hibás, és megint mással, de most már nem is viszi vissza, ennyi volt, marad hobbikamerának. Ha csak ő lenne, talán nem érdekelne, de több ilyenről olvasni, már aggaszt ez. Nameg az hogy esetleg fél évig ráülnek a gépemre -
Lehet vótmá', de a a W126S gyárilag flexibilis középen? Gondolom tervezett, tágulásnak (vagy vmi gyér hamisítvány, de én elsőre tippelnék)?
Szerk: Jut eszembe, meike manuál fx obikról vélekedés a topikban? Most van nálam egy 28/2.8, és a combos vignettálástól eltekintve meglepően jónak tűnik (mondjuk hogy minek annyi érintkező ha rekeszérték nem át, passz).
-
taranis
addikt
Hot pixellel lehet valamit kezdeni? Van egy ami elég erősen látszik, ISO 800-1250 között leginkább, és 1/100 alatti záridőnél. Videónál zavar. A vázban lévő pixel mapping nem segít.
Amúgy ha videózok úgy 10 percet akkor ennél jóval több is van, de ez már rögtön bekapcsolás után is látszik. -
cousin333
addikt
Egyes termékeknél vond ki a Fuji pénz-visszatérítést, úgy már egész jó lehet. Bár egyik-másik esetben az akciós ár sem olyan vonzó.
Az f2-es sorozat mondjuk pont nincs a listában...
-
|AP|
veterán
Mediamarkt akció Fuji cuccokra is. Nem túl nagy kedvezmény, meg tudom eglobal, e-infin olcsóbb, de azért ez is valami és ha valaki tud ÁFÁ-val játszani, úgy már nem rossz árak.
Én egy 50/f2-t szerintem bepróbálok. -
b.vr
őstag
válasz
jjeahh #22773 üzenetére
Amúgy ebben a legkevésbé a Canon-Fuji dolog az érdekes, hanem az hogy az egyik fotós ellopja egy másik fotós képét, pontosabban annak egy jelentős részét (majd van olyan hülye hogy feltölti egy free stockfotó oldalra...)
Ennek a képnek az eredetije az Elia Locardi 2. dvd-jében (az fstoppers adja ki, egyébként itt még nála a Nikon volt a fő szett, a Fuji meg a másod-gép) szerepel (persze ettől még nyilván amúgy is fotóztak/fotóznak ott sokan, de nyilván ez a tutorial még rátett erre) Namost itt a "képtolvaj" megcsinálta a képet (ez idáig teljesen rendben van), de nyilván aznap nem volt olyan szép az ég (vicces módon konkrétan ennél a tutorialnal Elia Locardi is elmondta hogy jópárszor kellett kimennie míg megfelelő lett az ég), ezért fogta Elia Locardi fotóját (amit ugye ő kizárólag saját otthoni, gyakorlási célú felhasználásra tett közzé) és rámontírozta a sajátjára (persze a tükröződést is, stb) , ez a saját kép meg történetesen épp egy Canonnal készül (de ez amúgy lényegtelen, annyiból számít hogy föltette egy free stockfotó oldalra, a Canon Italia meg ott keresgélt, megtetszett nekik, az meg nem merült fel bennük hogy sky-replacement van, de az biztos nem merült fel bennük hogy lopott fotóból. A lopkodós fotósban meg nem merült fel hogy ha felkapják a képét akkor azért van esély hogy kiszúrják... Az fstoppersesek meg ki is szúrták és teljes joggal kiakadtak)
A lopásra ugye semmi mentség nincs, erről nem is kell tovább beszélni.
De én amúgy a saját korábbi képekről való sky replacementtel sem vagyok kibékülve (akkor meg főleg ha az valahol teljesen máshol készült, Locardi amúgy erre is mutat példát egy másik tutorialban (de természetesen saját képről)
Volt is pár éve amúgy olyan egész nagy botrány, hogy egy pályázat győztese a győztes képhez egy másik (saját!) ugyanott készült fotójáról vette át az eget (és talán a pályázati kiírás sem volt egészen egyértelmű mit lehet és mit nem, mindenesetre az biztos hogy csak utólag derült ki és elég nagy utóélete volt az ügynek) -
Somansky
aktív tag
Hát EZ elég CCIKKI!
-
Ködös nekem is van [link] (jobbra menni a galáriában), de még Nikonnal
-
Clemi
veterán
válasz
kiskami #22765 üzenetére
Nekem is marad a köd
Na meg persze beltéri glamour
-
kiskami
tag
Egyik kedvencem a köd. Éjjel és nappal is.
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #22762 üzenetére
ebben a fosch időben a köd lehet érdekes téma, vagy valami kirándulós portré
-
Mercutio_
félisten
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy honnan lehet fekete Fuji XE1-hez záridő választó tárcsát külön beszerzni?
Egyszerűen leesett utazás közben, nem értem hogy hogyan. Ebayen próbáltam keresni de sikertelenül. -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #22755 üzenetére
35-ért hirdetem, 30-ért a mutteré lehet
Parci: ez így van, az X-A1 mindig nehezen eladható gép volt. Az X70-em nem hirdetem, azt meg bezzeg vinnék elfelé
-
-
Matska
senior tag
Tegnap véletlenül eladtam az X-E1-et. Meghirdettem Fb-n, aztán levettem, de addigra rámírtak. Úgy voltam vele, hogy ha nem alkudozik akkor eladom. Nem alkudozott... Így még nem jártam.
Jövő héten megjön a Samyang 12-es csak nem lesz mire rárakni. Márciusra összeraknom a pénzt egy T20-ra, de még távolinak néz ki a március
Szintén fb-n volt egy érdekes dolog. Feltettem egy képet egy külföldi Fujis fotós csoportba, és egy fickó teljesen odáig volt meg vissza a színektől, azt mondja az X-trans 3 rawból nem tud olyan színeket kihozni. Ez kicsit nehezen hihető számomra.
-
El Joe
tag
válasz
Tempus_fugit #22720 üzenetére
-
Gamboll
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem küldeni,vagy linket adni ahol letudom tölteni az X-T20-as Magyar nyelvű használatiját?
-
válasz
Gercsa #22742 üzenetére
E3-nak többször nekifutottam, majd inkább mégse..
Amiért imádom az E2-őt és kevésbé szimpatikus a T10:
-Kényelmes eyepoint, a legkellemesebb kereső T1/T2 alatt (szemnek fókuszálás szempontjából, kijelző síkjából eléggé kiálló szemkagyló)
-Frankó felfelé fordítható kisvaku
-letisztult kezelőszervek, mint a filmesen; nincs AUTO felirat meg semmi sallang.Na, ezeket nyírták ki az E3-al... Sőt, beépített vakut meg teljesen. 1-2 funkcióban meg kitlehetőségeken próbálják feljebb pozícionálni mint a T20at (tényleg, E3 még japán gyártású?) de az erősségeinek megnyirbálása után ez (nekem) nem nagyon áll össze...
-
Gercsa
senior tag
Úúú erre vártam mióta a rendszeren vagyok, meg is bocsájtottam hogy az E3-ról lekerült a vaku és nincs nagyobb EVF.
Már kezdem is a gyűjtést, jöhet egy ilyen és az E3.
Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem pl. mindegy hogy fotózás közben mekkora, csak kikapcsolt állapotban csukja magát össze annyira, hogy "hónaljban" hordható legyen kirándulás közben.
A 27-est szeretem, de ha ez ugyanolyan mobilitást ad zoom és stabilizálás mellett, akkor megbocsájtom ha nem fog úgy karcolni mint a 27, "csak" annyira mint a 16-50.
-
|AP|
veterán
"...nem hiszem, hogy ugyanazt tudná hozni optikailag, hiszen jóval kisebb lesz..."
egyelőre bizakodó vagyok, emlékszem ugyanezt gondoltam m43-on, amikor először felreppentek a hírek valami "apró kis kitobiról a GM1-hez". És aztán kiderült, hogy simán felveszi a versenyt a sok 14-42 kitobival, sőt. Csak nem lesz olyan rossz, mint a Sony palacsinta
-
nem hiszem, hogy ugyanazt tudná hozni optikailag, hiszen jóval kisebb lesz. a 27-es egyébként bomba éles, kontrasztos, azon túl, hogy nem túl izgalmasak a paraméterei, optikailag - szerintem/nekem - hibátlan. de egyébként a 16-50 II is, ugye az mft-ben lenne egy 12-35/2,8-4,5, simán mehetne rá leica felirat és ár.
ja, amúgy megjött a g9 + 12-60 leica + 200 leica + 2x tc + marcsi, egyelőre az alapgépet fogdosom a 12-60-nal, ééééés... fáj a csuklóm, hiába a nagy marcsi, valahogy mégsem elég nagy és görcsös a szorítás (nem tűnik fel, csak az, hogy 5 perc után fáj a kezed). és hát ekkora gépbe pici a szenzor, akárhogy csűröm-csavarom. a kereső meg hatalmas, tényleg, gyönyörű, tényleg, de nagyobb kukucska kéne elég, meg nyomni kell a szemgolyót, hogy belásd.
kicsit kényelmetlen. sajnos. pedig itt van nálam vagy 2m ft-nyi hardver, meg sem merem nézni az árát
-
|AP|
veterán
válasz
Zozzant #22731 üzenetére
már az sem rossz... a 16-50 könnyű ,a képe sem rossz, de még mindig nem elég kicsi. Én inkább attól tartok, hogy a képminőség rovására fog menni a méret. Bár mondjuk a Pana meg tudta oldani a 12-32-vel, hogy a minőség is rendben legyen. Az egy csoda kis obi m43-on, ráadásul olcsón.
A zoom megoldást is nyugodtan lenyúlhatná a Fuji, hogy ne kelljen ezt a PZ dolgot erőltetni. -
sasNAXO
aktív tag
Nem tudom ez mennyire megbízható forrás, de azt állítják lesz XC 15-45mm Pancake obi.
Megelőztek. -
|AP|
veterán
palacsinta 15-45 XC obi - ha meg tudják csinálni hasonló minőségben, mint a 16-50-et, akkor ez egész érdekes lehet kirándulósnak (talán még a motoros zoomot is el tudnám neki nézni a méretért cserébe).
-
Fandango
veterán
válasz
shouryuken #22713 üzenetére
Nekem pontosan ilyen nyakpántom van (fekete).
Nekem teljesen megfelel, minőségre nagyon jó, nincs meg olyan régóta, ezért a tartósságáról nem tudok nyilatkozni, de eddig semmi baja. -
Itthon X-T10/20-ra kb sehol nem lehet tokot kapni (a gyárin kívül)?
Az egyszerű, coffee színű féltokra utazom aminél szabadon marad az ajtó (és természetesen nyitható az akkunál). Még amazon.de-ről is 3 hetet írnak(vagy nem szállítanak ide), másutt meg nem találtam eu-ban. -
Clemi
veterán
válasz
madgie #22723 üzenetére
Ott a pont...
legalábbis gondolom, mivel az arc felismerő valóban be volt kapcsolva. Mondjuk azt eddig is észrevettem, hogy ha azt bekapcsolom, máshogy mér fényt, de valahogy nem raktam össze eddig, mivel eddig sose tünt fel hogy a fénymérés mód más az exifben mint ami a vázon van beállítva.
-
Clemi
veterán
Hali mindenki!
Most vettem észre az X-T2-vel készült képeim Exif adataiban egy furcsaságot és nem értem.A lényeg, hogy teljesen random módon előfordul, hogy a fénymérés mód két kép között megváltozik, mintázatról pontszerűre és fordítva.
Ma is csináltam egy fotózást és két expozíció között átváltott.
A gép beállításain nem módosítottam a két expó között. Ja és igen a lényeg. 90%-ban nekem spot mérésre van állítva a záridő alatti beállító kar, a fókuszt pedig egypontos módban használom. Tehát a váz spot fénymérésen van, a kép exif-ben pedig mintázat szerepel... ez most mi lehet? A képen persze nem látszik a váltás, úgymondanám a histogram változatlan.
Visszanéztem, a T1-el készült képeimnél ilyet nem találtam. -
törölt tag
Sziasztok!
Képminőségben, zajban stb. vajon mekkora lehet a különbség a hagyományos szenzorral szerelt X-A10-es és egy xtrans-os mondjuk XE-1 között ?
Tapasztalat?
-
Gercsa
senior tag
Fujirumors szerint kapható már utángyártott NP-W126S akksi.
-
El Joe
tag
Sami 85/1.4-el gyakorlati tapasztalata van valakinek?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
-
Clemi
veterán
válasz
Nekem hasonló van (Portugál gyártmány és 12e volt) de ez 115 centis így keresztben a mellkason is tudom vele vinni a gépet és egy pillanat expó helyzetbe fordítani.
Kérdésedre a válasz, igen, megbízható és kényelmes. Legalábbis az enyém. Az a kínai utánzat nem tudom milyen lehet, de itthon vettem ilyen hajó kötelet, elvittem egy bőrdíszműveshez és 4e forintért megvarrta, de ronda lett, aztán kerestem egy másikat, megint varrattam egyet az még rondább lett, úgyhogy kifizettem a tanulópénzt rendesen. -
fundaluk
tag
válasz
Nekem csuklópántom van hasonló kivitelben és nagyon szeretem. Tartós, kellemes fogású, erős. Szerintem a nyakpánt változat is jó vétel lehet.
-
shouryuken
senior tag
Szerintetek ezek a nyakpántok menyire megbízhatóak / kényelmesek?
-
KuZo
tag
válasz
shouryuken #22709 üzenetére
akkor erről lemaradt.
-
válasz
Muerte68 #22708 üzenetére
Igen, vázat meg obit hasonló áron láttam, ebből tippeltem ezt. A plusz akku nem pénz ami jár mellé, a 2 részes TP tok ami nem filléres tétel, azért gondoltam 200ra először; köszi!
Hja, 14est először drágábban láttam de ahogy írtátok azt lentebb kell vinnem ha el is akarom adni.
-
Muerte68
addikt
válasz
MC Pite #22705 üzenetére
Ha a 2,8-as az (gondolom az)-akkor 70-90-ért szokott lenni eladó-így kb 180-190-lenne a reális nagyjából-váz elég sok van 95-105-között változó extrákkal-tok,+aksi ilyesmi-obi is felbukkant most egy pár darab.
Én is gondolkozom a vázcserén azért nézegetem XE1-XE2 vagy XT10-re. -
E2 kit, azaz XF obis, nem is láttam még XC-vel, ti igen?
Köszi, 14est egy helyen tényleg találtam 2kg-ért (és 600 ojró körül indul a használtak nagyja is ebayen), azon még picit faraghatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Háztartási gépek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest