Hirdetés
Aktív témák
-
puttputt
őstag
Amúgy, nem hiába/véletlen áhítoznak a szurkolók egy Schumacher (Domenicali h.) és Brawn vezette Ferrariról...
Pont az összhang miatt. Ketten aztán valóban tudtak nagyokat alkotni. -
puttputt
őstag
1. Nem magával Brawn személyével van a baj. Brawn egy kitűnő, sőt, mondhatni, zseniális szakember, akinek nem ez az első remek konstrukciója.
NEM Brawn a hülye.
2. Ez a /egy fórum(topik) nem az "észosztásról" szól, - kell, hogy szóljon - hanem a vélemény kinyilvánításáról, információ-megosztásról. Tény, hogy sok olyan hozzászólás sejteti ezt, de a szándék talán mégsem ez lenne. Véleménye pedig mindenkinek lehet. Abban pedig egyáltalán nem vagyok biztos, hogy valamely idejárónak ne lenne meg egy bizonyos szakmai háttere ahhoz, hogy "beavatkozzon", csupán, nyilván, a lehetőségei lekorlátozottak. (Ti. Magyarország nem Anglia - s a F1-be való beavatkozásnak annyi esélye van egy "átlagmagyarnak"/szerencsétlen, "észosztó fórumozónak" - értsd. "közelről beleszagolni", aztán ítélni a helyzetet, mint Baumgartnernek a világbajnoki címre ... bocsánat, a kevésbé "hazafias" megszólalásért ..., úgy látszik, én sem tudok eléggé pártatlan lenni. Egy "átlagmagyarnak" arra sincs pénze, hogy kilátogasson a most amúgy is rezgő lécen táncoló ringre...)
3. Úgyhogy, továbbra is az a véleményem, hogy nyilván lát Brawn - aki amúgy, azért is kevésbé pártatlan, mert ő már a saját csapatának saját pilótája - annyi tehetséget Buttonban, mint valamikor Schumacherben; ezt a véleményt el lehet vitatni, hiszen ez csak egy vélemény a sok közül kiragadva, nem pedig Brawn munkássága.
Button és Schumacher vezetési képességeit (mindamellett, hogy tényleg, mindketten profik/ezt senki sem vitatta), meg nem hiszem, hogy csak a csapatfőnökük látja, illetve van joga, módja, szeme megállapítani, összevetni. -
wildrain
addikt
-
aesir
veterán
Ha már itt tartunk..., én még soha életemben nem olvastam vagy nem hallottam VALÓBAN minden szempontból pártatlan nyilatkozatot, sem sportban, sem bulvárban, sem politikában. Valamilyen érdek mindenkit mozgat, ha más nem akkor érzelmi. A most Magyarországon olyan divatos "nem tartozom sehova", "kívülről szemlélem a dolgokat", stb... még ragozhatnám... sem őszinte egészen, vagy pedig a minimális elkötelezettséget is "szégyenként" megélők táborát erősíti. Nem merjük vállalni magunkat, ez a baj.
Brawnnak nem KELL pártatlannak lenni, nem is lehet az.
-
lenox
veterán
De mondjuk hogy partatlan, azt nem lehet mondani jelenlegi helyzeteben.
Nekem amugy sokkal inkabb az a velemenyem, hogy a csapat kezd hasonlitani a par evvel ezelotti Ferrarihoz, es ha az okokat keresnem sokkal inkabb azt gondolnam, hogy maga Brawn ennek a mozgatoja, mintsem hogy azert mert Gombos annyira jol nyomna, mint Sumak. -
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
tom.
Az a 40milla nagyon 'kevés' sztem ebben a sportban, és ha marad is akkor is idő kell amíg egy nagy csapat kialakítja mit és hogyan lehet szorítani, hogy amire kell jusson.
..de szvsz a legfontosabb, hogy valamilyen szinten számolható legyen az F1, mert pl. ezzel a KERS-l a saját céljukat tök jól elérték, de keményen bebuktatták a gyáriakat. Kell KERS de amíg az autót már korán fejlesztik, ahoz képest későn dölt el hogy nem is lesz kötelező.
Ilyenekre nincs szükség sztem. Csalogassák be a privátokat, de ne baltával faragják a szabályokat. -
törölt tag
..ez igaz, viszont még így is több mint a duplája.

De ez sztem inkább jelzésértékű, mivel most azon agyalnak hogy a versenyzők fizujával mi legyen...ezen már bukhatnak 10-20millákat,..és még sok részlet van amin egyszerűen faragni kell.
Gondolom ha a versneyzők pénze nem kell benne legyen, akkor kapnak motorokat az új csapatok,...esetleg 'kasztnit' is lehet venniük nyomott áron. Majd kitalálják. -
aesir
veterán
válasz
puttputt
üzenetére
Szerintem azzal sincs baj, amit Brawn mondott, mégha "túlzásokba is esett".
Valamiért azt gondolom, hogy ő sokkal kompetensebb ebben a kérdésben egyrészt bárki másnál, másrészt ő aztán tényleg nem szokott "túlzásokba esni", harmadrészt nem egy fórumon osztja az észt versenyautót sem látva közelről életében, hanem a saját - nem éppen sikertelen - formula1-es csapatát irányítva némi szakmai múlttal a háta mögött az F1-ben.
De javíts ki, ha tévedek...
-
JJános
addikt
válasz
puttputt
üzenetére
Buttont én sem hasonlítanám M.S.-hez, de azért jó pilóta. Ahogy Mike irta.
A pilóták egyharmada VB lenne ezzel a Brawn autóval, az tuti.
De azért annyiban lehet hasonlítani, hogy vérbeli profi Button! Még két-három jó futam, és lesz annyi előny, hogy idén VB lesz.
De nagy tanár ez a Brawn.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sztem ez akár maradhatna is..kiegészítve más korlátozásokkal.
Az egész mezőnynek..valmint szvsz nekünk is szükségünk van új csapatokra, valóban ne legyen a nagy gyárak kiváltsága az F1..ebben igazuk van (szvsz) azoknak akik eröltetik a költségvetési sapkát.
Amennyiben a gyárak saját sorozatot alakítanak akkor is lett volna maximalizált költségvetés, mivel 4 csapat 8 autója nem túl izgalmas, kell a mezőny.
De a 40 milla rettenet kevés, a 100 milla sztem tök jó, ..esetleg kellenek még olyan megszorítások ami a KERS-t is jellemzné, illetve kivételt téve az ilyen fejlesztési területeken a tíltólistás anyagokkal ( berillium, wolfram, molibdén..stb). -
puttputt
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
Ne haragudj. Félreértettél. Hála az szöveges-társalgásnak...
Mindegy, próbálom rendesebben körülírni.
Nem az a probléma, hogy összehasonlítod/juk/tta őket (én is azt tettem), hanem amit Brawn mondott. Nem kell azért túlzásokba esni. Ő nem szimplán arra célzott, hogy össze lehet őket vetni, mint pilótákat, hanem egy kalap alá vehetők.
Azért, a kettejük közti vezetési -és egyéb szempont szerinti különbség eléggé mérhető, még most is... ezzel a te/ő álláspontod/ját igazoltam, egyébként.
A másik, hogy Schumacher feneke alá nem toltak semmilyen "világbajnoki" autót. Ő rakta rendbe a Benettont és a Ferrarit is ő rázta gatyába, elsősorban, mint teszter (jó visszajelzések) és pilótaként pláne kellett a közreműködése ahhoz, hogy az a két csapat akkor, olyan eredményeket tudjon produkálni.
Persze, elismerem, vannak hibái... - ld. Hillel való "balesete" utáni vb. győzelem -, de azt nem lehet mondani, hogy úgy kezdte, mint Hamilton vagy olyan "helyzeti előnyt" kapott, mint most Button. Hidd el, ha pl. Alonso beülne a Brawnba (ami nemigen fog megtörténni
), meg lehetne a "triplázás". -
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ebben éppen mi nem tetszik?
-
wildrain
addikt
válasz
puttputt
üzenetére
Ez tényleg hülyeség... mármint Buttont Schumacherhez mérni... ég és föld, még mindig.
Ezt nem vágom, hogy miért lenne hülyeség valakit egy másikhoz hozzámérni. Még öreganyám vezetési tudását is hozzámérhetem Schumacheréhez, aki életében biciklin kívül csak babakocsit vezetett. Hozzámérem, és látom, hogy k..va messze vannak egymástól. Buttonét is hozzámérhetjük, és látjuk (ki-ki a saját megítélése szerint), hogy közel vannak, vagy nem... De attól még hozzámérhetem, nem lesz hülyeség. Attól függ, mire vagyok kíváncsi. -
gV
őstag
válasz
remington2
üzenetére
mikor vágták alá?
94-95 benetton nem éppen a legjobb konstrukció volt
a Ferrarival szerzett vb címekenél meg részben Ő vágta maga alá, ezt meg neh már kritizáld -
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
"A FOTA csapatai beadják nevezésüket. 100 millió eurós költségvetési sapka"
Nevetséges..

-
hunnylander
őstag
Aki tudni szeretné, hogy mi várható ma: So, where are we at?
A FOTA csapatai beadják nevezésüket. 100 millió eurós költségvetési sapka (a 45mill csak 2011-től jön), és a kiscsapatok technikai támogatása. Újoncok nevezése is várható, többek között a Prodrive, amelyik Aston Martinnak átmatricázott vásárolt motorral tervez (Mercedes?), McMerc technikai együttműködés és közel-keleti szponzoráció... 2012-től pedig Aston Martin néven akar versenyezni.
-
remington2
senior tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Schumacherrel centire pontosan ugyanezt csinálták. Alávágták a mezőny legjobb autóját, és nyert.
Mi ebben az új?
szerk:
(#43531) brownusEz meg LOL, azt vágod, hogy ez egy egyszerű sztereotípia? Azt hittem, hogy itt relatíve normális színvonaló társalság folyik, ez az első eset, hogy vérszemű formula 1 fanklubhoz hasonló hozzászólást látok itt. . . . (a ferraris flamek nem ide tartoznak). Jó vicc lehet, ahogy mondják, boldogok a lelki szegények, egy ilyen képen nevetni, és abban a biztos tudatban írkálni ide, és fröcsögve imádni xy csapatot, hogy tudod, a 'felsőbbrendű' sportot nézed. . . vagy legalábbis azt hiszed.
-
puttputt
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Ez tényleg hülyeség... mármint Buttont Schumacherhez mérni... ég és föld, még mindig.
Az a VB sorozat meg nem egyhamar fog megdőlni, főleg, ha a címvédő világbajnok rendszeresen fog szenvedni az amúgy, állítólag "élcsapatában".Más:
Ma reggel hallottam a Retek-Fókuszban a következő mondatot:
"Találkoztunk Mark Webberrel is, aki szintén a világbajnoki cím várományosa..."Igen... várományos még Massa, Raikkonen, Hamilton meg talán még Sutil is...
Én nem vitatom kedves druszám autóvezetési képességeit - hiába, valóban "több mint a fél szezon hátra van" - interjúból -..., de ez azért enyhe és költői túlzás
Mondjuk, biztos ezzel hálálták meg, hogy szóba álltak velük - mármint a Red Bull. -
madstunt
addikt
ezt most találtam.
Jópofa.
Amúgy mi a film eredeti címe amiből készült a spot? -
-Mike-
addikt
válasz
Viktor77
üzenetére
Alávágják a mezőny legjobb autóját és nyer? Egy kész csoda ez az ember. Erre senki más nem lenne képes.
Bizony, senki más, Rubens nem tud vele menni, úgy ahogy ő. Engedd ki magadból a fáradt gőzt és nevess. Button eddig mindenkiek megmutatta, hogy tökéletesen vezet, a verseny kulcspillanataiban megy hibátlanul, kiautózza azt, amire sokan nem képesek. Hogy marad e végig ilyen szinten, vagy az év vége felé a nagyobb nyomás alatt hogy fog teljesíteni az még a jövő zenéje, de ha eddig nem győzött meg valakit azt azután sem fogja. Hasonlítani pedig mindig az adott sportban legtöbbet elért emberhez lehet, jelenesetben Michael Schumacherhez.
-
JJános
addikt
És itt a következő összefoglaló! Szerintem jó lett.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Majd ha a mester visszajön és lenyom ingyen egy szezont akkor visszatérünk rá.

Mondjuk ha az IDM-ben ingyen bukdácsol akkor nem szóltam...

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Próbálok felnőni hozzád de nem megy...

-
CptMisi
őstag
A Ferrarik feltámadása kicsit felrázhatná a mezőnyt, eddig elég egyoldalú, bár Button és Barichello megérdemlik, hogy végre menjen nekik

Lesz szponzora végre a csodacsapatnak?
-
!Overdose!
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Nem vállalta, hanem ő kezdeményezte, hogy csökkentsék, hátha így jobb lesz a csapatnak. Mellesleg volt pár kérője télen, akik szintén szépen fizettek volna. (Renault)
-
venember83
nagyúr
válasz
!Overdose!
üzenetére
Mert mit tehetett volna, mint vállalja a fizetése csökkentését?

-
Oliverda
félisten
válasz
!Overdose!
üzenetére
Na már csak ezért sem lehet a mesterhez hasonlítani.
-
törölt tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Ahoz hozzátartozik az is hogy Button mindig sok pénzt keresett ott,..még tavaly is 3. volt a kereseti listán, megelőzve a két VB címért haroló Hamilton-t és Masa-t pl.

Ezzel együtt megérdemli ezt az autót...ezt pont idén bizonyítja...mert él is a lehetőségével. -
Nowhereman
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Miért, Sex Max szerintem még fiatalabb kölkökkel is büszkélkedhetne...

-
proof88
addikt
Mindegy, remélem Kimi bizonyít valamit ebben az évben. Csak félek, hogy a Ferka megint oda fog jutni, hogy sebesség megvan, megbízhatóság nincs. Simán elképzelem, ahogy megy Isztambul Parkban a 2 Ferka, 1-2. helyen, aztán előbb Kimi füstöl el, aztán Massa, utolsó előtti körben...
-
Nowhereman
őstag
Szerintem soha ne mond, hogy soha. A Williamsnél Mansell és Piquet is szabadon versenyezhetett. A versenyen sem lehetet látni, és a pilótáktól sem lehetett ilyesminek még a gyanuját sem hallani, pedig egyikük sem volt az a betanult szöveget elmondó kisdiák.
Általában valamennyire rugalmas kedvencelés megy. Nem jellemző az egyetlen pilótára való alapozás. Annyi bizonyos, hogy a teljes egál még ritkább, és inkább a hátsó régiókban valósul meg praktikusan gondolkodó főnökök esetén. Szerintem a Force Indiánál szimplán nem engedhetik meg azt a luxust, hogy 1+1 autóval induljanak, mert ők pontot akarnak szerezni, és mindegy, hogy Sutil vagy Fisicella lesz az, aki megszerzi nekik. Idén már elég közel volt hozzá mindkettőjük. -
!Overdose!
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
"Alávágják a mezőny legjobb autóját és nyer? Egy kész csoda ez az ember. Erre senki más nem lenne képes."
2003 óta van a csapatnál, talán ennyi idő után megérdemel egy győztes autót. Nem csak ő, hanem mások is hasonló helyzetben. Mellesleg nem vágták alá az autót, hanem részt vett a fejlesztésben, ahogy tudott.
De, persze más is képes lenne rá, de nem biztos, hogy más is megnyerne 6 futamból 5-öt. Barichello rögtön nem. Tavaly Kovalainen 1-et mákolt be a mezőny egyik legjobb autójával és még sorolhatnám.
Brawn sem hülye teljesen. Az ilyen nyilatkozatok jól esnek Button-nak, jó a szponzor kereséshez stb. De ha semmi alapja nem lenne, akkor nem mondaná.
-
törölt tag
Nem is nagyon lehet, amikor nem egyforma vezetési stílussal rendelkező párosuk van, akor az autó fejlesztésénél valahova kedvezményezni kell, lehet semleges autót is tervezni, de akkor az egyik versenyzőjük sem tudja kiautózni a maximumot.
Pl. ha teszem azt az autó egyensúlya annak a versenyzőnek kedvez aki ezel a tulajdonsággal jobb gumikezelést tud, akkor természetesen abban az irányban indulnak tovább, mert könnyebb egy kicsit még fejleszteni, mint a másik irányban nagyot...ebben több a kockázat is.Ezen felül is többször elhangzott már, hogy az időmérőn elért jobb teljesítmény érdemli a jobb versenytaktikát...azaz itt is könnyebb ellenálás irányába kedveznek.
Ezeken kivúl létezett régebben az 'első kanyar joga'
...aki elfordul elsőnek az már egy hajszállal kedvezményezettebb..ez is érthető.
...és persze a futam alakulása is befolyásolja az eredményt.
Amikor pedig valaki ezt összeségében jobban csinálja mint a csapattársa, akkor egyértelműen kialakul egy alá/fölérendeltség.
A Renault-nál pl. én azt érzem hogy Alonso-t egyértelműen Piquet fölé helyezik...valószínüleg azért mert Piquet már a teszteken sem tudta ebben elbizonytalanítani a csapatot. Kovalainen detto nem érdemel kedvezményezést, pl. a számára itt volt a sansz, hogy hozzon Hamilton-n, és közel kerüljön hozzá csapaton belül...gyakoraltilag semmi mást nem kellene csinálnia mint anno Hamilton-nak Alonso-val szemben..kihasználni ha a másik gyengült. Itt Kovalainen egész jó helyről rajtolt, biztos hogy figyelt is rá a csapat, hisz Hamilton sejthetően bukni fog az utolsó helyekről.
Ezekkel a helyzetekkel élni kellene, mert neki fontos.
Szal általában a 2. számú versenyzők nem 'érdemtelenül' lesznek azok. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Fortissimus
üzenetére
"noha az aktuális világbajnok apja is lehetnék"
Ez gondolom dédapja akart lenni

-
Nowhereman
őstag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Kimi tavalyi teljesítményében mi volt a nagyon nagy? Az hogy a szezon nagyobb részén végigaludta a futamot, néha felébresztette egy légy - futott egy leggyorsabb kört, aztán visszadölt aludni. Szerintem úgy egy tucat olyan pilóta volt a mezőnyben, aki képes lett volna annyi pontot összevadászni azzal az autóval, amenyit őkelme. Ő csak úgy kényelmesen érezte magát, elfeledkezve a világról, kb. mint a képed szereplői.
Nem mondom, Massa vagy Lajoska sem alkotott felülmúlhatatlant, de náluk közel sem volt olyan széles a szakadék a képességük és a teljesítményük közt, mint Kiminél.
Egy ilyen teljesítmény szelidebb jelzőt illeszteni már a hazugság határát súrolná... -
Fortissimus
őstag
Mosley nem érzi magát öregnek az újrajelöltetéshez
"Az FIA-nál mindenki azt akarja, hogy maradjak. Néhány csapatnál biztosan másképp vélekednek erről, de ez nem lényeges, ők nem rendelkeznek szavazati joggal a választáson. Nehéz döntés előtt állok"

-
Viktor77
titán
Na, ezt már nem állom meg röhögés nélkül.
"Michael Schumacherhez hasonlította pilótáját Ross Brawn csapatfőnök,..."

Alávágják a mezőny legjobb autóját és nyer? Egy kész csoda ez az ember. Erre senki más nem lenne képes.
Holnapi nyilatkozat mi lesz? Button meg fogja dönteni Schumi vb rekordját?
-
aesir
veterán
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Soha, egyik csapat sem kezeli egyformán a két versenyzőjét. Nem is tehetik, mert csak egy világbajnokot avatnak. Valamelyiket mindenképpen előnyben kell részesíteniük már az első, de legrosszabb esetben is a második versenytől fogva. A csapatok tulajdonosai, a szponzorok, nem azért tesznek bele dollármilliókat egy-egy csapatba hogy a fair play díjat vigyék haza, hanem győzni akarnak / a lehető legjobb elérhető helyezést akarják. Ez csakis úgy megy, hogy az egyik pilóta konzekvensen védi a másikat az elejétől fogva. Az "egyenlő feltételek", meg a "majd később eldöntjük..." nem más mint PR-blabla azaz színtiszta porhintés. Baj akkor van, ha az elsőnek szánt pilóta nem tudja hozni az elvárt teljesítményt, vagy a másodiknak szánt pilóta rendszeresen megveri. Ilyenkor borul az egész év, fordítani kell a taktikán, ez teljesen összezavarja a csapatot is. Szép példákat láttunk erre az utóbbi két szezonban. Természetesen kicsit más a helyzet a mezőny végén, ott elvileg megtehetné egy csapat hogy tényleg egyenlő feltételeket ad a pilótáknak, de gondosan tervező üzletemberek ezt mégsem fogják soha megtenni, akármit is kommunikálnak a külvilág felé. Ez nem fair play hanem a világ legkeményebben finanszírozott sportja, amit csak egyvalaki nyerhet meg. Egyszerűen hibás taktika az, ami nem ennek van alárendelve.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jól, van. Akkor most ugyanígy megjósolom hogy kettős Ferrari győzelem lesz és kört adnak az egész mezőnynek, sőt kettőt.

A sérült autót akkor nem számoltam bele.
-
Miv
tag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Meg egyébként sem kell ilyen jelzőkkel illetni nem csak őt, hanem mást sem.
Nem a megye 3-ban focizik, ahol esetleg a helyi kocsma tagjai húznak mezt... -
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Massa vs. Kimi témáról lehetne vitázni egy darabig. A csapat egyenlően kezeli őket és nem véletlenül.
Az zavar, hogy lecsúszott alkesznek hívsz egy egy nagyon nagy sportteljesítményt nyújtó embert, mert ahhoz hogy végigbírják a versenyt jó sokat kell edzeni és jó formába kell lenni. Kimi hétvégén még ralizik is. Egy ilyen emberre semmiképp nem illik a te negatív jelződ. -
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Áhhh...csak azt hiszi el ami neki tetszik.

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezekután remélem hogy mindent így fogsz elhinni neki.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Próféta barátom!

-
JJános
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Úgy néznek ki a képen, mintha nem is ők győztek volna. Vagy ha igen, akkor hogy néztek ki a vesztesek?
Ez a tükör keményen bánik Barikával, az tuti. -
JJános
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Mi csak arra próbáltunk volna utalni, hogy a BMW eléggé le van maradva, szerintünk. nem temetjük, csak keveselljük teljesítményét.
Nem volna baj, ha nincs igazunk, és megtáltosodtak volna az über diffuzorral. -
brownus
veterán
-
munky
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Én azért nem vagyok ennyire magabiztos a Ferrarival kapcsolatban.

Várjuk ki a végét! Monaco-t nem tartom jó kiindulási alapnak, igaz Spanyolországban is biztató volt a tempó.

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Szvsz a Red Bull még beleköphet ebbe a levesbe.
-
!Overdose!
őstag
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A Ferraritól én már dominanciát várok a szezon második felére. Le fogják hagyni a Brawnt a fejlesztési versenyben.
Már a győzelem is összejöhet nekik Isztambulban, a Q3 egyértelmű.
Az éveleji bakizás ellenére is maga az autó kiváló koncepció és jól fejleszthető is. Az meg nem kérdés, hogy az összes csapat közül a Ferrari képes a legerősebb szezonalatti fejlesztésre. E tekintetben a McLaren se gyenge de ők nagyon messziről indultak egy botrányosan lassú autóval aminek az alapkoncepciója se ígérhet sokat.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Ferrari sima Q3 azért már elvárható lesz nem?
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Minden futamra ígértek újítást, még ha nem is lesz mind szembeötlő.
A padlólemezt gyakorlatilag minden csapat folyamatosan fejleszti, mert az új formulában (a kiskapu engedélyezése után) ez lett a fő csapásirány. Véleményem szerint a McLaren viszi tovább a Basking Shark konceptjét is a hátsó szárnyat illetően.
A mezőny nagyon sűrű és technikailag benne vagyunk a sűrűjében, tehát a McLaren könnyen a Q2-ben fejezheti be az időmérőt, de sokat számíthat majd az egyéni pilótateljesítmény és azzal talán el lehet jutni a Q3-ba. Barcelonánál rosszabb szereplésre nem számítok.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
én nem raktam a mezőny végére.. kellenek az új dolgok, mert javítani kell mindenkinek az autókat... most kb olyan az egész F1 hogy van a Brawn, akik torony magasan a legjobbak voltak, és mindenki próbál felzárkózni, a ReddBullnak már úgy nézki sikerült, Monaci alapján látni valamit a Ferrarinál is, de ez majd még jópár futam kell hogy kialakuljon, de addig Button behúzza a VB címet az fix
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
No és a McLaren hol lesz szerinted? Felraknak valami újítást az autókra?
-
hunnylander
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Akkor ugyan minek törték vele magukat, hogy megcsinálják?

Nem csak azon múlik, de nem értem, hogy miért kellene a BMW-t a mezőny végére tenni, csak mert Monacóban odakerültek.
A dolog ennél sokkal összetettebb és az erőviszonyok pályaspecifikusak. Pl. azt gondolhatja a laikus hogy a Toyota vagy BMW sehol sem lesz az Istanbul Parkban mert Monacoban sehol sem volt, közben meg mindkét autó karakterisztikája olyan, hogy simán Q3-azhatnak is vele akár. A Toyota a leghosszabb tengelytávú autó, a BMW is igencsak ott van mögöttük e téren. A Toyotával kapcsolatban olvastam is nyilatkozatokat, nem tudták felmelegíteni a gumikat az időmérőn, emiatt a gyalázatos eredmény. Úgyszintén az egyik BMW (amelyiket nem hátráltatta pech) 7. lett Barcelonában, ami egy aeroigényes pálya.
A mezőny nagyon egyben van, az erőviszony futamról futamra változhat és pályaspecifikus.
-
proof88
addikt
Isztambulban már a BMW Sauber is új diffúzorral fut - mit gondoltok, pontszerzés esélye meglesz?
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azért abban pl. Laudának igaza van, hogy az idény közbeni tesztelés megszűnésével gyakorlatilag nincs mit csinálniuk a pilótáknak. A legtöbbjük ilyenkor PR melókat végez, vagy pihenget. Ehhez képest szerintem nem nagyon más az, amit Kimi csinál. Edzésnek nagyon jó.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem emlékszem, hogy az utóbbi 20 évben bármelyik F1-es pilóta kiruccangatott volna más autóversenyekre idény közben. Ralizni sem nagyon szoktak, leginkább csak egy-egy próbatesztet szoktak néha, de azt is holtidőben.
Mondjuk lehet, hogy erre kár volt felhívnom a figyelmet, mert hamarosan indul a szöveg, hogy "ez is azt mutatja, hogy nem a munkájára figyel, hanem ide-oda kódorog"...
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Általában nem hiszek, de most kb. 90%-ban hiszek egy hivatalos, "kategorikus" cáfolatnak, és csak 10%-ban a ki tudja, honnan kiszivárgott "munkaanyagoknak"...
Egyébként ahogy írtam már (vagy nem írtam?), már csak azért sem hiszem, hogy gondban lesz a nagydíj, mert nagy a valószínűsége az új kormánynak, és egy vezetőségi váltásnál akármit kidobhatnak az ablakon a korábbi döntések közül. Egyébként is tök röhej, hogy ezek egyáltalán terveznek olyan hosszú időre bármit is...
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Aszfalton nagyon jó lesz. Nem lesz az aszfalt újdonság, ahogy a havas út sem volt. Jó versenyzést Kimi!
-
Motion_Blur
félisten
-
Ijk
nagyúr
Nem értem most ezt a Hungaroring körüli mizériát. Főleg azért nem, mert ezek a marhák még a 2020-as olimpiát akartak rendezni, amihez semmilyen feltétel nem adott, az F1-et pedig el akarják küldeni, amihez minden feltétel adott

-
Nowhereman
őstag
Jó, de azért te sem azt vontad le a Kanadai, vagy épp Belga nagydíj elmaradásából, hogy, hú de egy lepattant hely lehet, ha már futamért sem tud csengetni. Az, meg hogy van, mint mondtam nem túl sokat ér, főleg egy olyan országban, ahol a legyártott termékekre is inkább a made in mögé a Hungary helyett az EU kerül.
-
Nowhereman
őstag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Most lenne egy kérdésem: ha kb. azt írom, hogy Massa csak egy pocsolyarészeg(kb. a mellékletedben szereplő emberek állapotában lévő) Kiminél tud jobb lenni - mert a tavayli évben, és néha az az elöttiben is, olyan volt, mintha kb. így aludna az autóban, és csak néha zavarná meg az álmát egy-egy muslinca - akkor én szerinted merre tettem le a kacsacsőrt?
-
Pompi
nagyúr
válasz
Nowhereman
üzenetére
Föltétezem tisztában vagy azzal, hogy mekkora ország a miénk Kanadához képest. Nem a megítélésról van szó, hanem arról, hogy egyáltalán tudnak rólunk...
-
PazsitZ
addikt
Széteső Forma-1 – aggódjunk vagy sem?
Cikk főként a kereskedelmi jogok változásait taglalva régről máig.
Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pont az összhang miatt. Ketten aztán valóban tudtak nagyokat alkotni.

Mindegy, próbálom rendesebben körülírni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)