Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
Nézed? ..kiváncsi leszek Hamilton KERS-s képére, tök fura volt hogy Badoer az Eau Rouge előtt lőtte el egy részét...oké az első kanyar visszafordítójáról kijőve kell KERS, de a lejtőn már minek?
Az Eau Rouge-ban is kifele kellene elvileg, a felszálló ágán, mert a méllyén csak leveri az alját ha megpumpálja a sebességet...ez kicsit zavaros lett remélem érted.
Sztem ekkora pályán nagyon okosan kell osztani a KERS-t, és a lejtőn lefele elég furcsának tünt.
..egyébként kiváncsi vagyok hogy a rövidebb autót végleg kukázták a McLaren-nél vagy azért bepróbálják itt. -
törölt tag
válasz
vwpolopg
üzenetére
gondolom fődarabok...
De ahogy filózom sztem elképzelhetőbb hogy bizonyos csavarok nem megbonthatóak, nem lehet levenni a hengerfejet meg ilyenek...valamelyik versenynél olvastam hogy kis kamerát vezettek be a motorba körülnézni, hogy milyen állapotban van..azaz nem bonthatták meg.
Ez ésszerűen is hangzik, pecsétes vagy mittomén milyen módon zárt főcsavarok, így a hengerfej, vagy a blokk más része nem bontható. -
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezekkel Vettel nem tud viláőgbajnok lenni...ha más nem akkor Webber akadályozza meg benne, mármint ha a két Brawn buktázik folyamatosan.
Szal sztem ésszerű Webber-re koncentrálni teljes mértékben és feltétel nélkül. -
törölt tag
Grosjean 
..Kimi-nek sztem sok volt és inkább kiengedte, de majd elmondja. -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Miért ne engedné?
Amennyiben egy versenyző attól fél hogy megverik azonos körülmények között, akkor nincs meg az a szükséges önbizalma és az szvsz alapvető.
Nem lehet kétsége sem hogy gyorsabb tud lenni mint Alonso..vagy bárki. Ellenkező esetben biztos hogy lassabb lesz....arra a csatatérre már kár kimenni ahol nem hiszek a győzelemben.
Azt gondolhatja hogy kemény kihívás lesz, de senki rosszabb képességű versenyzőt nem tolnak végig a karrierjén csak azért hogy nehogy kiderüljön a rosszabb képessége, Hamilton-nak ezzel a 'problémával' már régen le kellett hogy számoljon.De ahogy Agassi mondta, egy jó játékossal magasabb szintre kerül a kűzdelem,..míg egy középszerű játékossal nem tudja megemelni a szinvonalat (nevek nélkül).
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Kimi rajongótábora...még mindig nem ezen múlik, hanem Kimi mit akar.
Hiába akarják itt tartani ha el akar menni.
...ehh én nem egy gyorsabb Kovalainen-t szeretnék, hiába Kimi csöndes lenne meg ilyenek...engem nem ez csigáz fel
Alonso-Hamilton azért nagyon jó volt, csak nem hiányzott volna az a kémügy ami megmérgezte azt az évet, és már ALonso is másként tekint Hamilton-ra...én igazából megértem az akkori önmagát is.
De Alonso nagyon tette a McLaren-t, és adta Hamilton-nak is az ívet...pl. itt Spa-ban az Eau Rouge-ban
Hamilton még tanulhatna is töle....szal nekem nehogy melléhozzák Kimi-t mert rajongótábor, meg csöndes meg izé....engem nem a rajongótábor érdekel, hanem egy izgalmas felállás
(öhm..a pályán, versenyben..a McLaren versenyzőire értve). -
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Én úgy tudom hogy Kimi nem érzi már magáénak az F1-t, és sztem ha így van akkor el kell mennie.
Leginkább azért mert ha ez az érzés valós akkor csak pocsékolja az idejét, és korlátok közé szorítja az egyéniségét. Nincs kizárva hogy jó ralliversenyző lenne belőle és mint ilyen akár legenda is. Jelenleg viszont nem érezni rajta hogy úgy gondolja és érzi hogy a legjobb helyen van ahol csak lehet és addig akarja csinálni amíg csak a lehetősége engedi.
Valszeg Spa az ő futama (is) lesz, ...és talán Rubinho győzelme, Massa drámája és a hírbe hozott helye elgondolkodtatja...akkor bármi lehet.
Nekem jelenleg kicsit talajvesztettnek tünik...kapna ülést abban biztos vagyok ez miatt nem kell aggódnia, a lényeg hogy ő mit akar. -
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
ááá..sztem nem jön, és nem is értem minek jönne, bár gyors de ilyen gyors több is van, és akkor már inkább Alonso.
Sok versenyzőpárosítás hangzik izgalmasan a McLaren-nél, de a Hamilton-Kimi az nekem egyáltalán nem.
Rosberg-t...nem kell bonyolítani...vagy ha bonyolítani akarják akkor viszont egyértelműen vissza Alonso-t. -
törölt tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Mert nem szokás
...egyfelől nem egyedi alkalom volt, sokakat tettek már le a fűre ebben a versenysorozatban is és sok másban detto.
Lehet hogy én vagyok elnézőbb de mondjuk két dolog jut eszembe, az egyik Kocinski és Biaggi, a másik Biaggi és Rossi között zajlott a MotoGp-ben, mindkét esetnél nemcsak motorral de még könyökkel is kitették a másikat a fűre...ennél jóval keményebb szituban....itt Glock külső íven és hátrébb volt, teljesen elvetélt 'támadási' íven.
Biaggi egy középső ujat kapott Rossi-tól (és a pódiumon összeverekedtek..tuti van aki emlékszik
) Kocinski-nál semmi.
Ilyenért nem vesznek el superlicense-t, de elfogadom hogy jól esett volna (na nem nekem persze
) -
törölt tag
megen egy Hamilton-s előzéses videó..dumával

...ezt a Spa-i dolgot akárhányszor látom nem értem..mindegy
-
törölt tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Nem az hogy nincs pénze, hanem hogy nem elég.
Ugye a Brawn Gp a sokmindennek köszönhetően élcsapattá vált....nagyvalszeg megnyerik a VB-t.
..tehát az összehasonlítás nem a Force India de még csak nem is Williams. Ehez képest korántsem biztos hogy jól sikerült meglovagolni ezt az általuk fémjelzett félévet.
Annyira jó kiindulási helyzetből kezdhettek tárgyalásokat egy üres autóra, ami ritkán adatik meg.
...és szvsz a szponzorok nem fizetnek csak ha rajta vannak az autón, szal egyenlőre még mindig a 100milla, és a Virgin van amiből jövő évi autót kell fejleszteni.
...egy mázli van a dologban hogy jövőre nincsenek a közelmúltra jellemző drasztikus szabályváltozások. Ezért az biztosnak látszik hogy talpon maradnak, de mint írtam náluk nem ez a lényeg, hanem hogy jövőre is harcban állnak-e a világbajnoki címért, mert minden más visszalépés. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Na az kemény lesz...
Akkor viszont nehéz dió lesz a McLaren-nek...így is az, a korlátozásoknak köszönhetően nagyon nehéz volt/és most is az felzárkózni így hogy motorban nem tudnak előnyben lenni egy kőkomoly riválissal szemben.
De elvileg már a Brawn is kint volt a határon, szal még egy csapattal motorbeszállítói szerződést kötni valszeg szabálymódosítást jelentene.
....mármint ha ezt a szabályt jól tudom mert volt egy időszak amikor nem figyeltem a híreket. -
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem hiszem el hogy ne lett volna mindenkire jótékony hatással hogy ennyi idősen, ennyi ideje az F1-ben ekkora értéke van a győzelemnek.
Kifejezetten Kimi-re gondoltam mikor néztem, hogy öreg nézz rá arra az arcra magad mellett, meg akár a rádióját is visszahallgathatnád...mert ezt tudja jelenteni egy győzelem. -
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem azon múlt sztem sem...sztem kb. ott van az igazság ahogy Hamilton mondta, az első kiállás után nem tudta tartani Rubinho tempóját, helyesebben mondva nem tartani kellett volna hanem távolodni..de nem ment.
ebben az összeollózott A5-s cikkben, van azért egy rész ami lényeges:
"Hamilton boxkiállása 12-13 másodpercig tartott, míg Heikki Kovalainené a következő körben nyolcig, s ez a veszteség Whitmarsh szerint nem volt döntő. Barrichello három körrel később hat másodperccel Hamilton elé tért vissza a pályára, ráadásul akár négy további kört is ráhúzhatott volna, ha szükséges."
...Semmiképpen nem használt az biztos, de a végén hiába feszült Lewis, ő a keményebb keveréken volt míg Rubinho a lágyon, azt már csak zsigerből nyomta sztem, de különösebb esélye nem volt, hacsak Rubinho falba nem igyekezi magát....de Rubinho-nak most van egy jó autója, volt egy jó hétvégéje, rajta volt a jó gumi....nem idegeskedett.
Szal ezt a versenyt elbukták a középső szakaszban ahogy mondták is.
Nem baj, bár Kovalainen-nek is rosszul jött ki a kavarás...a lényeg az hogy jó úton haladnak, két külön specifikációjú autóval dolgoznak, ráadásul ahogy látszik két jó autóval.
kár volt azért a pénteki szabadedzésért, azért az hiányzott tesztelni.
-
törölt tag
válasz
eXodus
üzenetére
Nem is az a lényeg hogy gyorsabbak legyenek, hiszen akkor gyakorlatilag minden tesztelt alkatrész jobb mint az elöző, ez pedig nem igaz (mindek tesztelni ugyis jobb lesz
)
Pont azért kell tesztleni hogy kiderüljön mennyire jó és megbontja-e valahol az autó addig jól müködő együttesét.
De ezt nem lehet lemérni ha valki lassan megy vele....pláne rossz íveken.
Ahogy gyorsnak kell lenni....ha viszont egy tesztversenyzőnek mindegy mit tesztel mindig gyorsabb az aktuális vb-n részvevőknél...mégha orrkúpra kötött vasalót is tesztel....akkor lehet hogy nem az orrkúpra kötött vasaló a szenzáció, hanem a tesztsrác
Szal tesztelésnél nem mindegy a tempó gyors egymásutáni köröket kell menni lehetőleg 1-2 tized különbséggel (az már lehet hogy sok is), és akkor lehet telemetriát olvasgatni, illetve tapasztalatokról beszámolni.
...mondjuk akkor is lehet tapasztalatokról beszélni, ha 3mp-vel lassabb vagy, csak akkor mindenki kávézni megy
-
törölt tag
ebben sok igazság van, ez tény...írtam is hogy nem acélos a teljesítménye. 
De azt is tudnunk kell hogy veszettül nem volt könyű dolga...a jövőbeni teljesítménye sztem sem kecsegtető azaz nem igen hinném hogy Kimi tempóját 2-3 tizedre meg tudná közelíteni, és ez így valóban feleslegesnek tünhet/tünik.
Igazából nem is akarok vitázni, mert én csak annyit mondok hogy Spa-t még adják neki hogy legyen egy olyan pálya is amit legalább ismer, és második hétvége. Utána viszont sztem is fiatalt kell beleültetni. -
törölt tag
válasz
eXodus
üzenetére
Minek?
hát mert különben semmi értelme nincs...ha valki 3 másodpercel lassabb technikát tesztel az régen rossz...persze ez nem akkora gond ha kormánykapcsolókat tesztel, de ha aerodinamikát vagy az autó gyorsaságát segítő cuccot, akkor azt el kell küldeni.
Lehet hogy valmi egész jól müködik 142km/h-s kanyarsebességnél, de 150km/h-s kanyarsebességnél már nem.
A másik ami alapvető hogy állandó köröket fusson, ami Badoer-nél nagyon nem volt meg...nem si csoda ismeretlen pályán/autóval. -
törölt tag
válasz
eXodus
üzenetére
ahoz hogy tesztelhessen is gyorsan kell menni...ha azt nézzük Hamilton is tesztelte ezt a McLaren-t.
De az egymásra vetített képek azt mutatták hogy Badoer még nem találja magát a pályán...ami egyébként nem akkora csoda, tavaly még mindenki keresgélte a jó íveket.
Eleve nem túl szerencsés sztem tesztelési munkát rábízni amikor idén még nem tesztelte ezt az autót illetve nem ismeri a pályát (MS detto).Sztem ez a nyers valóság, Badoer nehezen birkózott meg az első versenyével.
De azért a verseny vége felé futott leggyorsabb körével már lenyomta a Torro-kat, és 1.3mp közelre került Kimi leggyorsabb köréhez.
...és bár Spa-t Kimi kifejezetten bírja, ott már Badoer is közelebb lesz számolhatóan. ..ha hagyják bentmaradni a Ferrari-ban akkor ott már 1mp-n belül kerülhet szvsz. -
törölt tag
érdekes futam volt, Kovalainen nem sokat tehetett, Rubinho megverte versenyben, Kimi-vel szemben meg a csapat rontott be neki is mint Hamilton-nak...ezzel együtt ez Rubinho futama volt, grat neki.
Kimi tempója sem volt rossz, Hamilton-nál viszont csak szőrén volt ott az erő, érdekes ez a kisérletezés az autóval. Mindenesetre erősen ment, de Rubinho-val szemben ez a tempó ha egy kicsivel is de nem volt elég.
De azért erősek lesznek Spa-ban is.Badoer...háát végül is ismeretlen autó-ismeretlen pálya...döbbenetes kihagyás a versenyrutinból, sztem ahoz képest nem volt teljesen elveszett közel 1 mp-re megközelítette Kimi tempóját ami ahoz képest mennyire leesett a kanyarkombinációkban nem olyan rossz. Na távolról sem acélos, de Spa-t még azért meg kellene nézni, nagy kár hogy most nagyon sok negatív véleményezést kap

Spa után viszont azonnal váltani kell ha nem javul nagyot futamra...és nem tesztversenyző kell, hanem fiatal...Hulkenberg nem olyan rossz választás, bár még neki is korai kicsit mint Grosjean-nak...de be kell vágni a vízbe, nem lesz rossz.
Grosjean leggyorsabb köre pariban volt Alonso legygyorsabb körével..minimálisan még gyorsabb is volt. Ez kicsit meglepő volt.
De Glock leggyorsabb köre, egyben a verseny leggyorsabb köre honnan került elő...?
ez is meglepő
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Sztem a probléma máshol van, kicsit feltünő hogy a Williams az edzéseken tud jól szerepelni, a futamokon meg eltünik általában.
Így az emberben az marad meg hogy gyors, pedig többször előfordult hogy az egyik gumit képtelen tempósan használni....nem váom mi lehet a baj az autóval de versenyen nem tudnak igazán domborítani. Nakajima egyébként nem annyira rossz hogy egy pontot se tudjon összegereblyézni ezzel a kocsival, nem mondom hogy hűha de nem egy faláb.Grosjean viszont szépen vette a hétvégét eddig, azt feltételeztem hogy lesznek problémái a gumik használatával...ez a 'szemcsésedés' egy megoldandó feladat az F1-be érkezőknek.
..ehez képest nem láttam a problémát,...kicsit megszokja a helyét és akkor csinál nekünk ezt azt sztem
-
törölt tag
Kova'-nak lehet sansza szvsz, Hamilton-nak mindjárt időmérőt kell futnia, de tuti nem tudták készre állítani a kocsiját.
A McLaren pedig jónak látszik itt, szal Kovalainen aki jobban áll az autót tekintve sztem. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Lehet hogy visszaesnének...ezért kell jó tervezőt választani
..és egy jó megítélésű csapatnak, ahol jó a versenyzőpáros, jó a pénzügyi háttér, és jó a szurkolói háttér is....szal nem lehet probléma.
(na tessék pont most füstölt el az egyik..
)Sztem nem fogják őket átlépni...pont a fent említettek miatt, ezért is mondtam hogy szvsz hogy meghatárzozó csapattá fognak válni sztem.
-
törölt tag
válasz
JJános
üzenetére
Sztem is van sansz rá hogy nagy csapattá váljanak,..mondjuk sztem ez az orr nem lesz domináns az F1-n belül, mivel az FIA által támadható szvsz.
De mindentől függetlenül jó a csomagjuk,...Spa-ban nagyon kiváncsi leszek rájuk. A Brawn nálam még mindig féllábas csapat...nagyon nekik fújt a szél az év elején, de nem vagyok benne biztos hogy ezt jól sikerült meglovagolni pénzügyileg. ..és aggályos az is hogy a csomagjuk az 1 helytől a 6. helyig tud inogni.
A Renault viszont mindig meglep engem
....de tegnap a Force India is erős volt, mármint meglepően erős...Sutil szépen hozta a köröket.
A McLaren érdekes lesz, így hogy Hamilton gyakorlatilag kihagyta az egyik szabadedzést...biztos hogy hiányzik.Na mindegy, a lényeg hogy sztem is a Red Bull képes meghatározó csapattá válni, sztem nem döntött rosszul Vettel.
-
törölt tag
Mekkora slide volt!!
...kicsi füstöt kellene varázsolni a hátsó kerekek köré és szenzációs driftként el lehetne sütni 
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nézd az mellett hogy azt a VB címet én nem érzem Kimi VB címének...azért megharcolt érte ő is mert amikor mások (elsősorban Hamilton/csapat) hibázott akkor ő kihozta a maximumot.
De egyébként szvsz mindezek igazak Kimi-re is, de nem a Ferrari-s éveire.
Senki Kimi rajongót nem szeretnék megbántani...csak szóba került.Na mindegy, ahogy mondod ha jövőre Hamilton egomán akkor egomán, ha nem nem

Én mindentől függetlenül egy komoly vetélytársat kívánok neki csapaton belül, mert ..én is egomán vagyok és szórakozni szeretnék
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
francokat

Ezzel a dumával egy állásinterjún sem lennék sikeres ...szeretnék a legjobb lenni, de nem érzem annak magam..
Ez olyan veszett bölcsen hangzik..., Muhammad Ali meg másként volt nagy...
Amennyiben nagy író lennék (már) akkor órákat tudnék beszélni arról hogy miért lettem az, vagy akár összeborzolnám a homlokomat és azt mondanám hogy: légy a papír
...vagy hasonlók..
Ez az egész sokkal összetettebb mint egy frappánsan hangzó mondat, és ezek ketten, ALonso és Hamilton (is) jól csinálják a dolgukat. -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Hamilton esetében nem tudom mi utal rá, de felölem gondolhatod így. Már csak azért is mert ezt sem érzem problémának...vegyük Alonso-t akinél még behiszem hogy így lehet...bár még ő is igen fiatal. De mindegy legyen így, hát Alonso tehetségét, gyorsaságát és elhivatottságát nem nagyon lehet kikezdeni...ő az aki ki tudja autózni az autóból ami benne van. Ebben még Hamilton is rosszabb nála egyenlőre (szvsz!!) Nem tudnám megmondani melyikük gyorsabb, de Alonso kiszámíthatóbb, míg Hamilton-nál is érzi az ember hogy uralja az autót...de nem minden versenyen..még

Alonso ráadásul meg is égette magát Hamilton-nal, megpróbált segíteni neki aztán kapaszkodhatott.
Hamilton még nem került ilyen helyzetbe, de ő az aki a hátán viszi a McLaren-t egyértelműen, és elég fiatalon. Mert ahogy idekerült rögtön a vállára kellett vennie mivel vezette a tabella-t, ráadásul Alonso és Ron Dennis közt pocsék lett a viszony. Aztán Alonso elment, és jött Kovalainen és csak az egész McLaren Hamilton-n volt...mert ha ő nincs akkor a McLaren nem hogy VB nem lesz, de a 7. helyre esik vissza.
Aztán mit látsz idén? megint detto...nincsenek acélos eredményeik de Hamilton már megint dupla annyi pontnál jár mint Kovalainen. Ezt 21-22-23 évesen.Alonso detto megérne egy misét, de ő már helyén van sztem...kifejezetten veszélyes mert már járt fent és lent, gyors nagyon, és egy bulldog. ..mindketten tisztában vannak magukkal, míg a legtöbb versenyzőnek van valami nyűgje.
..és lehet hogy ez a legjobb motíváció a csapat felé...amikor beleülnek az autóba akkor nincs hiányérzet -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére

de azért ne felejtsük el a kort....Hamilton-nak van mit fejlődnie, bár eltér a véleményünk hogy miben.
Sztem pl. még több egó..hogy soha többé ne sározza be a nevét olyan miatt ami nem az ő sara.
..én amugy sem látom akkora önjelölt tömegközéppontnak, néha hülyén nyilatkozik az befér...majd rájön hogy nem kell mindenre válaszolni és véleményezni.
De egyébként nem foglalkoztat ha a közönség felé szürke egér is lesz, csak a pályán ne változzon, ne legyen visszafogottabb.
Amugy is úgy gondolom hogy a közönség csak kussoljon
...régen rossz ha egy versenyző elkezdi figyelni mit reagál rá a nagyérdemű.
De ez így van term. az autó fejlesztésétől elkezdve sok mindenen át, sok véleményt elolvastam már Hamilton-ról kapcsolatban...és mivel nyert vB-t meg ha már ott van nyomja, szal sok olyat olvastam hogy ha kicsit ilyen lenne, meg ha kicsit olyan lenne akkor kedvelnék....hát ahogy összeadtam-kivontam pont egy nagy semmi jött ki belöle.
Szal bár én nem tartom annak, de aztán felölem lehet mindenkinek piszok bicskanyitogatóan egomán, csak megmaradjon a pályán olyan amilyen...illetve persze olvassza magába a megszerzett tapasztalatokat, fineszt..stb-t.

-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Nagyon nem válogathat...oké hogy Rosberg-nek van helye az F1-ben, de egy kissé beállt a pályafutása szvsz. ...és hova mehet ha vált? Nincs olyan ajánlat ami felérne a McLaren autójával sztem. Igaz hog a McLaren még mindig rogyadozik, de azért már csak összrogyadoztak egy futamgyőzelmet erőből, ami a Williams-nél a jóval kecsektetőbb szezonkezdet ellenére sem tudtak meglépni.
Szvsz nem nagyon kell Rosberg-nek gondolkodnia ha megkínálja a McLaren, alá kell írjon.
..Heidfeld ssszz én bírom, és nagyon beillene a McLaren összképébe szinte minden szempontból, de izgalmasnak nem tudnám nevezni a párosítást..
-
törölt tag
válasz
JJános
üzenetére
Rosberg sztem is jó választás, mindkettejükre jó hatással lenne. Talán kinőhet belölük egy 'nagy' páros.
Kovalainen-től már igen régóta kivan a púpom, és ez csak fokozódott hogy bár én nem, de a McLaren adott még egy évet és ez az év sem hoz (eddig) semmi örömre okot adó, vagy élvezhető autózást.
Jelenleg szvsz(!) az F1 legizgalmasabb párosa Webber-Vettel...és megmondok kerekbe geccem kiváncsi vagyok hogy Webber-ből mit hoz ki ez a versengés...
Csak lehet már kicsit késő van neki (ne legyen igazam, egyáltalán ne), és valami hasonló összecsapást tudnék elképzelni Hamilton és Rosberg között, hisz alapjában véve jóban vannak, és más bajnokságban már megélték az egymással való küzdelem izgalmát......mégis jó a kapcsolat, szal merem remélni hogy izgalmas de Edwards-Bayliss színvonalon emberi, 'minden héten háború'-t láthatunk majd
-
törölt tag
válasz
Dízeles
üzenetére
Jaj nehogy elaludjál véletlenül..

Vagy csak rázzanak fel ha valami esemény történik, de szvsz a legjobb ha csak az összefoglalót nézed..
Aludtam már el én is motorversenyen, ami pedig mindenek felett áll nálam
...de csak magamra voltam piszok mérges. Max eseménytelen a futam. -
törölt tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Grosjean szvsz gyors, ..de még inkább jellemző rá hogy támadó szellemben autózik mint pl. Hamilton vagy Alonso. A kiegyensúlyozottságot nem igen várom töle...egy kis szerencse kellene hogy túlvészelje az első futamokat, utána már jöhet akár a mélyvíz szvsz.
-
törölt tag
Grosjean jön Piquet helyére...ami nem akkora meglepetés mondjuk...bár sztem kicsit korai Grosjean-nak.
De azért kiváncsi vagyok mit tud Alonso mellett. -
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
2005-ben 3. volt a Ferrari, feleannyi ponttal mint a Renault (a csata a McLaren és a Renault között volt), azaz az összpontja 100.
Csak összehasonlításként 2004-ben 262 pontja volt a Ferrari-nak.
Innen állt fel.
...erre gondoltam, most meg arra gondolok hogy egy vita nem egy harc vagy csata ám. Muszáj elolvasni az egész hozszólást, és megpróbálni megérteni mire gondol a másik, és akkor így nem kell egy csomó dolgot többször leírni, néha elszalad a ló oké...de az nagy vitáknál szokott előfordulni, nem a 'mindenvitáknál'.Leírtam azt is hogy miért írtam Suzuka-t..Az idealizált körülmények...ez a kettő amit írtam egyébként nem annyira kivitelezhetetlen hogy nélkülük ne lenne F1
....teszem azt egy 40 évvel ezelőtti versenyző valszeg leszakadt arccal nézi hogy egy motor 3 hétvégét teljesít dobogós helyen probléma nélkül.
A fedett F1 sem hiszem hogy probléma lenne ha már a nappali fénybe kivilágítás nem az....csak az esős futam jó a nézettségnek, ha nem az lenne már ez is változott volna.
...de az um idealizált körülmények valóban ennél többet takarnak,...viszont ezt a mondatot nem állítottam, hanem a fej-fej melletti csatára hoztam,..de mindegy amivel lehet vitatkozni azzal gondolom kell is, ezért ha gondolod kifogásold.
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nézd, amikor ezt írtam:
"a 2006-s évhez sztem szorosan hozzátartozik, hogy az első 9 futamon 7:2 győzelmi aránnyal a Renault megy, míg az idény második felében azaz a második 9 futamon 7:1 győzelmi arány van a Ferrari-nak.
...azaz számomra tisztán látszik hogy 2006 második felére állt fel a Ferrari teljesen, és még a VB-t is behúzhatta volna ha nincs Suzuka.
" (#49156)
Akkor tisztában vagyok ám azzal amit leírok
,...és adódik hogy az idény első felében nagyobb volt a pontkülönbség annak a javára aki az évad első felében szerepelt jobban, míg az idény másodiuk felére ez a pontkülönbség csökkent mert akkor az addig hátrányban lévő szerepelt jobban. Az idény közepén pedig 25 pont hátránya volt MS-nek Alonso-val szemben.
Mível leírtam hogy az utolsó előtti futamra egyenlő pontszámmal érkeztek, így az az információd hogy 5 futammal a vége előtt 10 pontos különbség volt, nem különösebben lep meg.
Futhatunk még köröket, és értelmezhetünk egy évadot harmadokban és negyedekben is...én félévre bontottam.
...és bármennyire is érdekesen értelmezem, számomra a nyíltsisakos kűzdelem az a pontegyenlőség...max 1 futamon ledolgozható ponthátrányt jelenti.
hogy miért?
Mert ez az feltételezi hogy kiegyenlített körülmények között folyik a csata. Természetesen idealizáélt körülmények között nincs müszaki probléma, nincs esőfutam...stb. Számomra elég ha futamról futamra nincs nagyobb különbség mint max. egy futamon ledolgozható ponthátrány.
ez van
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
általában én akkor nevezek nyíltnak egy kűzdelmet, ha a versenyzők fej-fej mellett haladva közelednek az év vége felé.
De ebben az évben MS-nek 25 pontos hátrányt kellett ledolgoznia az évad második felében, és ez nálam nem az.
..egyébként én tudom hogy nyert a Ferrari abban az évben...ezért is írtam.
Az idény első felében 7 versenyt nyert a Renault, az idény második felében 7 versenyt nyert a Ferrari.... -
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
sajnálom, én ezt teljesen másként gondolom

Egyébként nem utálom Alonso-t..t távol áll tölem..egyszerűen az a véleményem amit leírtam..azaz számomra egyáltalán nem volt nyíltsisakos max egy két futamon, de a VB-t nézve nem. Futamokon verték már el többször is MS-t, riválisok, csapattársak.
Én pusztán azt gondolom, hogy a VB cím 2005-ben egyáltalán, és 2006-ban sem volt umond 'nyíltsisakos'.
Suzuka-t azért említettem mivel a jóisten tudja mióta...de még az A5 is cikkezett róla (lusta visszakeresni) hogy mikor történt MS autójával (de úgy általában a Ferrari-val) müszaki hiba.
Ez pedig az utolsó előtti futamon történt amire egyforma pontszámmal érkezett Alonso-val.
Így történt hogy az utolsó futamára kipréselte az a hihetetlen csapatást és (eddig azt hitte,) befejezte a pályafutását.
Az tény hogy Alonso személyében méltó ellenfele volt, de én nem éreztem (és most sem) egy pillanatig sem kiegyenlített kűzdelemnek. -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Olyan gumnit hoznak amilyet akarnak, nem ők a szűk keresztmetszet. Nem voltak akkor sem amikor nyerték a VB címeket, és nem azok most sem. Egyszerűen olyan gumit gyártanak ami elő van írva...ez mellett persze fejlesztenek is. Meggyőződésem hogy nincs olyan gumigyár ami jobban teljesítene mint most teszi a Bridgestone.
a 2006-s évhez sztem szorosan hozzátartozik, hogy az első 9 futamon 7:2 győzelmi aránnyal a Renault megy, míg az idény második felében azaz a második 9 futamon 7:1 győzelmi arány van a Ferrari-nak.
...azaz számomra tisztán látszik hogy 2006 második felére állt fel a Ferrari teljesen, és még a VB-t is behúzhatta volna ha nincs Suzuka.Ez nálam nem nyílt sisakos....ahogy 2004-ben 15 futamot nyerő Ferrari 2005-ben kört kap a Renault-tól..és csak egy futamot tud megnyerni....a botrányos Indianapolis-t ahol az összes Michelin-s csapat távolmaradt...azaz a vergődő Bridge'-s csapatok között tudtak a legjobbak lenni..
De mint írtam ez csak nálam megveretés, szivesen dumálgatok, de jó előre szóltam hogy nem kezelem tényként, más se tegye.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nem csodálkozhatsz rajta...minden részegység amit kihegyeznek az elveszti a tartalékait.
De ez javulni fog sztem ezért nem is foglalkoztat különösebben, amióta egy beszállító van a gumivonalon, azóta ezt egyszerű szabályozni...csak nem mindegy ki csinálja, gondolok itt arra, hogy a Bridgestone mérnökeinek kerek perec van előirányozva minden, még az is hogy a két keveréktipus között mennyi mp. különbség legyen, illetve hgoy a lágy az látványosan gyorsabban használódjon mint a keményebb. ...és ez mind miattunk, a mi szórakoztatásunk céljából.
A Bridgestone egyébként nagyon keményen dolgozó csapat, az sem gyenge amit az F1-ben elértek, de amit a MotoGp-ben az egyenesen lehengerlő.
Én ki nem rugnám őket semmi pénzért....csak valaki tehetséges hozzártő kellene aki előírja milyen keretek között fejlesszék a gumikat. ...mert ez az idei FIA baki is, hogy az első gumikat meghagyták a bordázott gumi méretén holott a slick->bordázottnál változtattak, és ez miatt már eleve nem semleges az autó menettulajdonsága. Szal ilyeneket nem hogy el kellene kerülni, hanem lehetőleg pozitív fejlődést kellene előirányozni.Sztem meg nem verte el Alonso MS-t...sajnos hogy ezt kell mondjam, mert bár másként gondolnám. Amikor Mick Doohan visszavonult a MotoGp-ből akkor is ezt éreztem...nem lett kerek perec megverve.
MS amikor jó volt az autója nagyon pariban volt, de amíg én a Renault/Michelin-t nagyon erős technikának éreztem, addig a Ferrari/Bridgestone nagyot szenvedett a korábbi önmagához képest.Ezzel együtt Alonso kétségtelenül a mezőny egyik kiemelkedő versenyzője nálam.
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
nem baj

Én ezt azért gondolom így, mivel 2004-ben a Michelin beadott egy javaslatot az F1 lassítására ami 2005-ben teljes mértékig megvalósult....márpedig az a javaslat valszeg nem a Bridgestone-nak kedvezett....
Számomra egyértelműnek tünik, hogy nem adnak be olyan javaslatot ami számukra kedvezőtlen...márpedig az egész versenyes gumi az övék volt, ...és ami még fontos mellé javasolták a tesztekre lekorlátozták a felhasználható gumiabroncsok számát.
...és azt idén is látjuk hogy egy nagymértékű (vagy egyenlőtlen) szabály megspékelve a tesztek korlátozásával mennyire gyilkos tud lenni....és az akkori 'unalmas' éveket figyelembe véve életszerütlennek tünik hogy pont abban az évben a Ferrari elcseszte volna az autót is...pont ők akik akkoriban már az elöző év felétől tesztelhető következő évi autóval rendelkeztek.
Hasonlóképpen mint az idei autók,..amíg nincs egy olyan szabályváltozás ami borítja az erőket addig az elöző évben sikeres csapatok a következő évben is számolhatóan sikeresek lesznek (pénz, emberállomány stb marad), pusztán azért mivel sikeres adatokra támaszkodva érkeznek pályákra, és fejlődnek.
Ahogy idén a KERS miatt, ...nem csak a KERS-t fejlesztették amikor látták hogy nem jó az autó, hanem megpróbálták az autó egészén helyrehozni a hiányosságot.
Hasonlóképpen abban az évben is, nem lehetett várni a Bridgestone-ra, megpróbálták visszanyerni a tapadást ahol csak úgy érezték hogy segíthet....pont ezért úsztak el a jövő évi autóval is, mivel minden energiát a probléma megoldására fordítottak.
Ahogy már idén is futamokkal ezelőtt a csapatok azon gondolkodnak hogy beáldozzák az idei autót, mert különben elúsznak a jövő évivel.
De akkor nem lehetett beáldozni, azt a problémát meg kellett oldani, különben nem tudják hol kezdjenek hozzá a jövő évi autóhoz....nem tölük függött a megoldás alapvetően.
...és megoldották de akkor már elúsztak rendesen.De mint írtam ez a magam elgondolása....nem tudom azt gondolni, hogy akkoriban mikor MS már a jövő évi autókat tesztelte az év felétől mert olyan jók voltak. Szal egyszer csak elkefélik az autójukat, és pont akkor amikor amikor ennyire megváltozott a gumiszabály.
-"Négy javaslattal állt elő a Michelin, amelyek 2005-től akár bevezetésre is kerülhetnének:
* Egy garnitúra abroncs legyen használható az edzésen és az egész versenyen
* Versenyhétvégenként kettő-négy garnitúra száraz abroncs minden pilótának, egy vagy két specifikációban
* Ugyanolyan specifikációjú elsődleges és ugyanolyan specifikációjú választható abroncs minden csapatnak
* Csapatonként hat garnitúra abroncs minden egyes tesztnapra (a FIA és a csapatvezetők által is szorgalmazott F1-es szezon alatti tesztek nagymértékű csökkentésére tett javaslatoknak megfelelően).
"
-Pierre Dupasquier a Michelin Versenysport Igazgatója szerint a javaslatok mind alkalmasak az FIA törekvéseinek megvalósítására: "Először is, keményebb keveréket kell használnunk ahhoz, hogy az abroncsok tovább tartsanak, így kisebb lesz a tapadásuk, a sebesség pedig csökken. Ezen felül a költségek jelentős csökkenéséhez a tesztek számát is korlátozni kell. Ha kevesebb abroncsot szállítunk, a tesztek költsége is tovább csökken. A keményebb abroncsok kevesebb abroncsdarabot hagynak az aszfalton, így a koszos pálya már a múlté, az előzések száma emelkedik és ez az, amit a F1 világában mindannyian szeretnénk." -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sztem örülne
..akkor nem ha a pályán gyorsabb lenne, de egyébként sztem még Alonso-tól is tanult annak ellenére hogy nem volt egészséges a csapaton belüli légkör.
Sztem Hamilton-nak egyáltalán nem tesz jót hogy olyan csapattársa van aki nem készteti, nem sarkalja sokkal jobban mint ahogy most Kovalainen.
Én spec. ...annak ellenére hogy Hamilton drukker vagyok, még Rosberg-t is beáldoznám MS-ért,..mert MS olyan kihívás akitől viszont sokat lehet tanulni.
Szal a s'ggem verném a földhöz ha egy csapatban lennének..
JJános:
sztem MS-Alonso jobb páros lenne, izgalmasabb.
Bírom Massa-t, de Alonso az más tészta
...kifejezetten 'füszeres' páros lenne MS és Alonso 
-
törölt tag
válasz
JJános
üzenetére

jaj...ez most úgy hangzott mintha meghalt volna
Kettős a dolog mindenképpen, nagyon pocsék érzés hogy Massa rovására történt mindez.
Egyszerűen egy szörnyű véletlen, hogy Massa-nak aki gürcöl és gürcöl, és tolja a szekeret...aki tavaly még akár világbajnok is lehetett volna, szal neki akár meg is szakadhat az F1-s pályafutása. Remélem hogy ezen a dolgon is túllép mint ahogy már sok mindenen amióta itt van, de ez talán az egyik legnehezebb lesz... nem is tudom mire gondol ha a pályafutása jut az eszébe...amennyiben MS marad, és Alonso mégis jön, akkor Massa-nak nincs hely, pedig a képességei alapján mehetne bármelyik csapathoz...de ő annyira a Ferrari-hoz kovácsolta magát, hogy szvsz nehéz lesz újra 'felépítenie magát'Bár amennyiben MS marad, Alonso nem feltétlen jön...ez Alonso-nak sem túl jó.
MS 'érkezése' a jövő évre rendesen átszabhatná a dolgokat. Azt hittem hogy ez már egy elvart szál,...de most tök jó rajta filózni. Az egyik legmerészebb elképzelés, hogy Alonso-Massa Ferrari, és Rosberg marad a Williams-nél,...és most ne szakadjon le az ég
..szal MS jön Hamilton mellé a McLaren-hez 
Mindenki tudja hogy MS és a Ferrari összefortak,...de így hogy Brawn és Todt nincs, én nagyon örülnék ha képbe jönne a nagy rivális ha csak egy évre is. Ez óriási bomba lenne jövőre
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sztem összetett oka volt annak hogy visszavonult.
ezek a saját magam kigondolásai...nem kell és én sem kezelem tényként
-- Megverették 2005-ben (valszeg ennek következménye volt az a FIA-Ferrari szerződés amivel idén bíróságra ment a Ferrari)..olyan jól sikerült hogy elúsztak a 2006-s autóval is.
-- Monaco-i 'parkolása'..bárhogy volt, nagyon méltánytalannak tartom a mai napig.
-- Érezhette úgy hogy talán már nem kellene itt lennie, és ez kihatott a motivációjára.
-- Valszeg tudott arról hogy Brawn el fog menni, és Todt is..azaz szétesik a 'nagy 3-s'
-- Massa..Kimi a Ferrari döntése volt, de Massa sztem MS miatt kapott ülést...azaz ha MS marad Massa tartalék.
-- Valszeg elhitette magával hogy ennyi elég volt, van egy valag pénze, gyönyörű élete...és (szvsz) a fent felsoroltak...és ezért feladta.
Az elmúlt két évben én is azt éreztem hogy simán..simán helye van a mezőnyben, sőt egyenesen hiányzik a 'profizmusa'...valmint hogy az F1 elvesztette azt az embert akinek pusztán a sok-sok éven átívelő sikeres pályafutása okán, és a kivívott eredményessége okán, nagyon nagy hangsúllyal tud odahatni...akárcsak a gyártóknál a Ferrari a mostani FIA-FOTA párbalyban.
Amit mond arra figyelni kell, ez nem szeretem-nem szeretem kérdése, olyan sok sikeres tapasztalata van, hogy az a hülye aki elengedi a füle mellett....ezt nagyon jól látta meg Massa. Oké minden versenyző azt hiszi hogy ő keringeti a napot, de MS-re nem figyelni ha hajlandó mondani valamit, az botorság.
-
törölt tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Na mondjuk én Hamilton-t nem féltem...bár érdekes amit említesz, pont az Eau Rouge-ban történt az egyik olyan eset a kevésből ahol Hamilton 'elvette' az Alonso-val való összecsapásnál amikor egyszerre estek volna be az Eau Rouge-ba és ott Hamilton elvette a gázt hogy ne legyen balhé.

De egyébként én Hamilton-t nem féltem senkitől sőt..leginkább összeereszteném mindenkivel. Az az élet.Na de szal MS-re vissza, sztem minden attól függ hogy tetszik-e neki az autó..és sztem ha a súlyelosztással kibékül akkor tetszenie kell, mert sok olyan változtatás történt amióta ő abbahagyta ami miatt sokkal jobban mozog az autó, nincs kipörgésgátló, kevesebb aero..stb.
Szal ha megtetszik neki én azt sem tartom kizártnak hogy marad a mezőnyben.
Róla el tudom képzelni hogy ennyi idősen is bármit el tud érni. -
törölt tag
válasz
Tálydi
üzenetére
Pedig az. Egyáltalán nem lesz könnyű dolga MS-nek. Egy teljesen új pályát kell megtanulnia élesben, úgy hogy közben meg kell tanulnia az autót is, és el kell kezdenie beállítania.
Egyáltalán nem biztos hogy feküdni fog neki az autó, és nagyon könnyen elbizonytalanodhat hogy az amit érez az normális vagy ezen lehet javítania...sztem kifejezetten nehéz dolga lesz ezen a pályán.
Sőt én a legésszerűbbnek azt találom ha egyáltalán nem fog az eredményre hajtani, hanem az egész hétvégét beáldozza tesztnek, és a következő..sztem max. a következő pályán kezdi el tapogatni a határokat.
Számomra teljesen meglepő lenne ha MS ilyen körülmények között megpróbálna versenyre kellni Kimi-vel. Sztem teljesen elrugaszkodott dolognak tünik hogy akár a dobogóért is menne. A 'profi' módon menni az én szempontomból a következő versenyre jelenti a gyorsaságot, a jelenlegit úgy kell túlélnie hogy a lehető legtöbb hasznos infót gyűjtse az autóról...azaz befejezze a hétvégét elsősorban. Nincs törés nincs kapkodás...tanulás van. Én ezt várom MS-től elsősorban...és aztán a folyamatos és egyébként gyors fejlődést a már ismert pályákon...és ha elkezdi élvezni akkor szvsz bárkivel versenyre fog tudni kellni (autófüggő),...de a bemutatkozó futamán én egyáltalán nem várok semmi 'durranást'.Persze lehet hogy a végén vizen fog járni, de sztem csodákat nem szabad várni...szvsz fel fogja építeni a hátralévő futamokat, és talán akkor csalódnék ha nekiesne a mezőnynek..
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
2005 Michelin-s év volt, kb. akkora pofont kapott akkor a Ferrari a szabályoktól mint most mondjuk a KERS-s szabállyal a McLaren-nelk együtt.
A gumi-t szokták az autó összteljesítményének egy harmadáért feleltetni. ...azaz ha a gumi nem mmegfelelő akkor bármit csinákhat a versnenyző...nem lesz jó.
Elég ha a hőfoka nem megfelelő...de 2005-ben a Bridge' gumija szerkezetileg kellett megváltozzon a Michelin irányába hogy jól teljesítsen. Éppen ennek fényében volt gáz Kimi lekockult, majd leszakadt kereke, vagy az Indianapolis-i Michelin égés ...ezek igen nagy súllyal ütöttek vissza mikor a Michelin úgy döntött ő nem akar egyedüli beszállító lenni mert hím-hám. Sztem sok esélye nem is lett volna...Szal ott MS csinálhatott volna amit akar, ki is próbáltak mindent..de túl nagy pofon volt.
-
törölt tag
válasz
laci666
üzenetére
A FOTA visszavette a Williams-t..milyen jó

Nekem mondjuk tök mindegy hogyx tesztelhet-e vagy sem, mivel annélkül örülök a visszajöttének hogy bármiféle...bármiféle elvárásom lenne vele swzemben.
Szimplán csak biztonságosabbnak érezném ha tesztelhetett volna, ahogy a másik srác esetében is....oda kellett volna figyelni hogy egy olyan autóval teszteljen ami 2-3 nagydíjjal ezelőtti és kész...hogy ki lehessen zárni a technikai tesztelést,...amit egyébként igen kétlek, mert bármennyire jó véleménnyel vagyok MS technikai hozzáértéséről, nem hinném hogy az idei autó vezetése közben már a következő alkatrészeket tudná előirányozni. Elsősorban meg kell szoknia ezt az autót, meg kell értenie hogy aztán elemezni tudja és körvonalazódhasson benne hogyan lehetne még jobbá tenni. -
törölt tag
Sztem szinte minden hozszolasban van igazsag ahogy olvasom.
Elsosorban kar hogy kiszall a Bmw
Masodsorban egyebkent egyaltalan nem vallotak szegyent, az idei evig nagyon szepen haladtak...es ha kicsit kiszamithatobb szabalyok lennenek evrol evre sztem csataban lennenek a vb-cimert. Ahogy pont a McLaren is jart...ahogy olvasom ok is felmerultek peldakent. Hat pont jol besz`ptak ok is ezt az evet..ezert van hogy Hamilton vilagbajnokkent nem a vilagbajnoksagert harcolt, hanem..
Sztem nincs mit szegyelnie a Bimernek.
Aztan olvastam hogy a McLaren/Ferrari nincs mas szeriaban...ami a Ferrari eseteben egyaltalan nem igaz, plane hogy azert van egy koltsegvetesi keret a Ferrari-nal is..
De versenyenek..van sajat versenzszeriajuk, van GT szintu versenyuk, van Le Mans sorozatban autojuk..meg a tokom tudja. A McLaren csak az F1-re van kihegyezve...ami volt versenyszeriajuk az egyszeruen nem volt megtarthato olyan draga az eloallitasi koltseg. Nem hatalmas autogyartoken ontjak az autokat, hihetetlen jo, de hihetetlen draga autokat tudtak versenyeztetni.
Aztan abban is van igazsag hogy az F1-hez eltokeltseg kell. Ez egyszeruen igy igaz.
Az visziont nem igaz hogy spec. a DTM-ben ne merne magat megmeretni a Bimer...miert ne merne?, ide is eljott...ahol pl. a Mercedes nem sajat nev alatt szerepel.
A WTCC jo szeria, de ott is kicsesztek a Bimerrel, de mar nem..igaz mar nem is kell. Bar meg a repulorajt megmaradt.
...van meg sok igazsag, de mar elfeljtettem
De remelem Massa mielobb felepul...a fene enne ezt az esetet
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezek az arcok nem rossz arcok ám
...csak szvsz nálunk, felénk még mindig a szegénylegény karakter a legjobb, lehetőleg a semmiből, pogácsával aki majd elviszi a csajt a furfangos eszével, keveset szól de azt kőbe kellene vésni olyan bölcs. 
Pedig aztán ezek a srácok igen korán meg kell tanulják az önértékelést, és a saját magukba vetett hitet. Ezzel együtt örömet szereznek a szüleiknek, és jótékonykodnak.
Muszáj hinniük hogy ők csinálják a legjobban, és ha nem jön az eredmény akkor minden lehet sz@r, de az ő vezetési tudásuk az nem....ha ebben meginog egy versenyző akkor adnak mellé egy sportpszihológust aki visszarázza ha tudja, mert ha nem akkor sosem hozza ki magából a maximumot.Sok mindent lehet mondani persze, igen vannak még nálam jobbak mert tanulnom kell a pályát, az autót, az új technikát, elvesztettem az öszpontosításomat..stb.
De teszem azt Button már elég régóta nyomja hogy ezeket elhigyje...az adott technikából kell kihozza a maximumot, és végül is kihozza,...a többi legenda sem csinált mást.
Amikor valki valami csodaszagú dolgot vissz véghez ahoz is kell valami, vagy egy remek nap amikor minden bejött, vagy valójában nem volt annyira sz@r helyzet ami kivülről látszik.
szvsz persze. -
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
...hát ha itthoni arányokból indulok ki akkor olyan sokan nem lehetünk
(ami egyébként nekem tökéletesen megfelel).
Nekem Button szimpatikus...mármint ha elvonatkoztatok attól hogy engem elsődlegesen a pályán mutatott teljesítmény befolyásol..szal én bírom a vigyorgását, nekem sallangmentes laza srácnak tünik.
De ezek a benyomások soha nem fognak a pályán mutatott teljesítmény fölé nőni...és itt nem az eredményességet értem, hanem az autókezelést, ahogy 'rakja az autót'.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nézd általában az önbizalom csak a csajoknak szimpi..pláne ha nem kell szemben állni az illetővel.
De ez egy ilyen bicikli, MS mikor fogalmazhatott meg magában egy hasonló gondolatot?...mert sztem ha valaha is megfogalmazott akkor már az elején.
Rossi-t sem lehet másként megverni. Persze ezt lenyilatkozni nem túl szerencsés, de valszeg nem ő tette fel a kérdést...és persze a tálalás sem egyszerű...elég Bernie példáját nézni
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
..még jó hogy lefrissítettem

Mert Persze hogy ezt kell hinnie..tisztelhet és becsülhet bárki mást, nem zárja ki.
De azzal a felfogással versenybe menni hogy valakinél (valakiknél) sosem leszek jobb, az nem túl eredményes. -
törölt tag
Bernie-nek érdemes volt kényes szélsőségel példálóznia..

Nem hinném hogy lángja is lenne a dolognak, de mindenesetre elég nagy hülyeség volt szvsz, pöppet felesleges.
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
-
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Mint mondottam minden leírt szó teljesen kárba menne, így én ezzel nem fárasztom magam

Annak a hozszólásnak volt egy oka,..majd még a végén reggelek az A5-re is, a fenét.
Egyébként sem ez a dolog veleje...nem a véleménykülönbség, én azt szeretem....csak a 'nagy az arca' ...de ebbe sincs értelme belemenni annyiszor leírtam már. Nem az én keresztem nézni sem szeretem.
-
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
De egyébként ez miért arc?...hiszen igaz nem?
Bármennyire is gondolkozom a dolgon 8 versenyből 6 futamgyőzelem, 4 pole, 23 pont előny a csapattársával szemben.
...amennyiben a Red Bull tartja a jó tempót és Vettel hozza a győzelmeket és Webber mindig a második akkor erőből meg tudják verni Button-t, mert egyébként a hátralévő összes futamon 1. Vettel 2. Button-nal is Button a világbajnok..
Hamilton-nak egyszer nem volt ekkora pont előnye sőt.De gondolom ez amugy sem számít,
Tudom hogy tök mindegy mennyit és mit írok semmi nem fog változni, csak most bosszus vagyok mert nem láthattam a BSBK-t 
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezt egész egyszerűen nem tudom elhinni..életszerűtlen hogy ha egy csapatnak sansza van megnyerni a VB-t akkor ne hajtson érte...bárki is ül a kormány mögött. Egy csapatnak mindenképpen presztizs egy VB cím.
Az term. lehet hgoy már elkezdték fejleszteni a jövő évi autót, ez nem szokatlan..pláne a Ferrari-nál, de hogy slussz-passz sutba dobták volna az évet azt nekem nehezen megy elfogadni. -
törölt tag
válasz
Sanya595
üzenetére
Alonso nem csak úgy otthagyta a McLaren-t, hanem nem is maradhatott volna.
Alonso befenyegette Ron Dennis-t hogy mail-ket fog az FIA-nak küldeni a kémügyben, erre Ron Dennis felhívta Mosley-t, erre Mosley büntetlenséget ígért az érintett versenyzőknek ha beszolgáltatják a leveleket..
-Fernando Alonso nincs beszélő viszonyban Ron Dennisszel, mióta a Hungaroringen megfenyegette főnökét a McLaren beárulásával
-Max Mosley FIA-elnök büntetlenséget garantált nekik azokért az e-mailekért cserébe, amelyeket bizonyítékként felhasználtak csapatuk ellen.
Most mindegy ki mi..a lényeg hogy igen nagy feszültség volt RD és Alonso között.
Az ő esete teljesen más mint Rubinho esete a Ferrari-nál, bár én is azon a véleményen vagyok hogy ha egyértelműen hátrányba helyeznek a csapattársammal szemben akkor le kell lépni, azért ott volt ezekben az években, hogy ha MS-l valami történik...ha csak 3-4 futamra is akkor Rubinho bajnok lehet..
Nem kell hogy egyetértsek vele, de azért megérthető. -
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Érdekes volt Bruno-t látni egy McLaren-ben...persze ez most nála teljesen más.
...de azért elgondolkodtatott egy röpke pillanatra hogy talán érdemes lenne a McLaren-nek egy próbát tennie vele. Nem vagyok nagy véleménnyel róla, sőt. De azért Kovalainen helyett kaphatna egy 2 éves szerződést.
Bár ha lehet akkor inkább Rosberg...ha még jönne egyáltalán
-
törölt tag
válasz
Markgx10
üzenetére
Szvsz Rubinho nem mehetett volna jobb helyre mint a Ferrari...a pénz itt másodlagos, azaz hogy mennyiért ment oda.
A McLaren-nél nem változtattak volna a felálláson, és a a Ferrari-nál volt lehetőség. Ezek a csapatok kecsegtettek a legtöbb lehetőséggel a futam vagy a végső győzelemre.
A jövőt nem láthatta..és végül is 4.-3.-2. azaz egy gond volt...ott volt MS.
..és ott is maradt egy jó ideig.Sztem ez tipikusan egy b'ssza meg karrier, mert ha..
Azt könyvet meg ha jól tudom nem jelentette meg, szal nála is tartom, hogy ha az F1-t még mindig az Autó-Motor-ból ismernénk meg a tévéből, akkor Rubinho-nak nagyságrendekkel kevesebb utálója lenne.
-
törölt tag
válasz
Sanya595
üzenetére
Aztán te honnan mondod meg ekkora magabiztossággal hogy Brawn miért tartotta meg Rubinho-t?

Nem fordulhat elő hogy vannak olyan információk amiket veled nem közöltek...helyesebben mondva nem közölt a média? Teszem azt autófejlesztése, ill. az idei autó fejlesztésében végzett tavalyi munkája...netalántalán az autó beállítása. -
törölt tag
válasz
Sanya595
üzenetére
Szvsz nem ez a lényeg, bárkinek bármi véleménye lehet egy versenyzőről...szíve joga.
De nem kell ezeket ragozni...nem kedveli és kész. Ezzel még nem bánt meg senkit..
Rubinho sem véletlenül van ott ahol, aki ennyi évvel a háta mögött még a mezőnyben bír maradni annak csak van valami értéke, hiszen pénzbe kerül.
17 év és 279 verseny az nem kevés.
Volt jelentkező B. Senna személyében, aki nem kevés szponzori pénzt is hozott volna a nevén kivűl,...és mégis Brawn úgy döntött hogy kell neki Rubinho.
..és valszeg ért hozzá. -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem hinném hogy olyan nagyon meglepő lenne..
Massa tavaly is több pontot gyűjtött mint Kimi, és idén is annak ellenére hogy kétszer nem fejezett be futamot amíg Kimi egyszer...még is 6 ponttal van többje.Szal lehet hogy nem így lesz, de nem utal rá semmi hogy nagyon meg kellene lepődni.
-
törölt tag
válasz
puttputt
üzenetére
jó.bár én sehol egy percig sem szégyelném hogy Hamilton a kedvencem, inkább azt szégyelném ha olyan társaságban forognék ahol ez előfordulhatna (az életben term. ..mert a neten aztán összefúj mindent a szél
).szerk:
Proof88 : Csak három napot csúsztak
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Nem,..egyszerűen nem igaz hogy a FOTA sosem volt egység...2008 szeptemberében alakult meg a szövetség, így azt gondolom téged befolyásol az évekre visszamenő huzavona a csapatok között..Azóta folyamatosan tudnak együtt dolgozni, javaslatokat dolgoztak/dolgoznak ki, és fel tudtak lépni egységesen az un. éremrendszer ellen is.
A csapatok között természetesen van feszültség, de ahoz képest hogy nincsenek egy évesek sztem jól haladnak.A Williams nem szegett meg semmit? Azt írod hogy a FOTA rugta ki őket....híííj

Sztem a kép egyszerű...:
az egyik oldalon a FOTA mint csapatok szövetsége-a másik oldalon az FIA.
Aztán a Williams kiáll erről az odalról és beáll arra az oldalra.Dobja magát a sorrendiség és az egyértelmű ok-okozat.
A sz@rban hagyáshoz: Az új sorozat beindításaként a kereskedelmi bevételeknek nem csak a felét kapták volna a csapatok....azaz az az 1 milliárd amit a megmaradt FOTA tagok összedobtak (volna)..kb. 120 milla csapatonként. az kifejezetten nagy haszonnal kecsegtet.
Az alkalmazottaknak ehez semmi közük, bár emberileg értem miért hoztad fel attól még szerintem ez egy olyan üzleti húzás ami a jövőbeni tervek miatt született volna meg, kontra a jelenlegi helyzet előirányozta jövő előnytelensége miatt.A Brawn dologban valszeg nem értetted meg amit írtam..nem nekem szimbolum hanem az FIA-nak, a költségcsökkentés oldalán.
Az én véleményem továbbra is az hogy a Williams gyengítette a FOTA egységét (legfőképpen azért mert előleget kapott a FOM pénzből, míg más csapatoknak tartozik a szervezet), aztán mikor a FOTA megharcolta a maga harcát akkor szeretne visszatérni a döntéshozók közé.
..A szponzorok oda mennek ahol a nézetség van...amennyiben a FOTA sorozat megalakul és az F1 érdeklődés átvándorol abban az esetben a szponzorok érdekei nem csorbulnak.
Mert ettők függ az egész...és ebben benne van a többi csapat is, ahogy a Ferrari vagy a McLaren illetve a többi érdeklődési szintje befolyásolja egy sorozatban szereplő EGY csapat értékét is. -
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Az első és legfontosabb dolog, ami eszembe jut, hogy az egységesség el lett felejtve.
Mert a FOTA pozíciója kkor gyengül és lehetetlenedik el, ha nincs meg az egymás mellé állás.
...és a Williams nem hogy oda nem állt......hanem átállt a másik oldalra.Az teljesen mindegy hogy a FOTA sorozata életképes lett volna vagy sem, kinek ez kinek az a véleménye erről. De egyféleképpen biztos elbukik ha nem egységes.
Ezt tudja a FOTA és tudta a Williams is..A másik hogy természetesen nem kell a FOTA csapatoknak egymással puszipajtásban lenniük...még mindig müködik a kémkedés, és még mindig müködik a versenygés minden szinten (ez egyébként szvsz így helyes, egészen addig amíg nincs vagdalkozás).
Ezért is nyílvánvaló hogy bizonyos kérdéseket egy független felügyelő szervezet látna el válaszokkal.
A Williams állítólag teszteli a KERS-t, de ugyen ezt nem látjuk mert nem használja.
Mások viszont egész biztos hogy fejlesztik mivel használják is.A Williams-nek a FOTA-val is volt megállapodása...ezt megszegni sem rózsaszín..pláne egy ennyire nehéz helyzetben, amikor tudvalevő hogy ha megszegi akkor az nehezebb tárgyalási helyzetbe kerül.
Ugyanakkor az FIA szerződése lett a fontosabb, pedig azon az oldalon előfordultak már érdekes dolgok...hiszen az éremrendszer is azon bukott el hogy nem is vettek figyelembe egy megegyezést.Asztem a Williams-t kezded magyarázni nem a többieket sarazni. Mert nálam az egyértelműen negatív hogy sz@rban hagyta a csapatok egységét.
A Brawn azért fontos, mert ők gyakorlatilag jelképe voltak annak amit az FIA el akart érni,...ők szimbolizálták azt hogy a modernkori F1-ben egy új csapat is sikeres tud lenni.
..hűségesek maradtak a csapatok szövetségéhez. -
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Peat, neked hogy jön le ez?:
A Williams vissza akar térni a FOTA tagjai közé
"..Miután azonban szerdán végérvényesen is pont került a hosszas huzavona végére, a Williams vezérigazgatója, Adam Parr kijelentette, szeretné, ha a jövőre induló 13 csapat kivétel nélkül képviseltethetné magát a csapatok szövetségében. "Úgy vélem, mindnyájan ezt szeretnénk. Rendkívül fontos, hogy mi, a Force India és az új csapatok részt vehessenek a következő megbeszéléseken" - fogalmazott Parr."Mert olvasatra nem úgy hangzik mint valami gerinces dolog,..kerekbe mondva akkor megbontották a FOTA egységet, de aztán most hogy végül a FOTA erős lett, most nem szeretnének kimaradni a döntéshozásból...azaz most újra csatlakoznának.
...a Williams akkor is jól járt volna ha a FOTA kivállik, mivel akkor ők első számú esélyesek lettek volna szvsz.
Amennyire dicsérték a Brawn-t a FOTA nyilatkozatban hogy kiállt a FOTA mellett, most annak a fényében kicsit kispályának tünik a Williams lavírozása.Nem te vagy a Williams term., csak kérdem hogy szted?
-
törölt tag
válasz
Integra
üzenetére
Most hallgattam az Eurosport-n a Mosley nyílatkozatát...hát ez vazze bukás volt.
Ő sem nevezte másként.
Nem is kertelt semmit, elmondta hogy a csapatok lermondatták....innen kezdve nem is szól bele az F1 ügyeibe míg hivatalosan is le nem köszön. ..és hogy reméli még tartogat neki jó dolgokat az élet vagy mi
-
törölt tag
hááát alapvetően nem örülök asszem.
Három dolgot érzek kiharcoltnak
-Mosley nem jelölteti magát, azaz más lesz az FIA elnöke.
-feltehetőleg nem lesz évenkénti szabályváltozás az autó/és a sorozat alapjait megrengetve
..mint pl. KERS és az éremrendszer megszületése-bevezetése és bukása.
-Nem lesz kétféle elbírálás, és technikai korlátozás.Azaz végül is a FOTA tervei valósultak meg,...de sajna ez már kevés lett nekem kicsit

..Szépen hangzott hogy olcsók lesznek a jegyek, más közvetítőcsatorna..izgalmas pályák...stb.
Ezeket sajnálom...sajnálom hogy végül is Bernie-n nem sikerült átlépni. -
törölt tag
válasz
blazsey2
üzenetére
REmélem már a Ferkésok leszavaztak..
bár én nem vagyok az, de mivel azért szeretem a márkát, és tom hogy mekkora súlya van ebben a dologban a Ferrari-nak így nálam már megtörtént a támogatás. -
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez sok mindentől függ
...de a könnyű autók (pláne motorkerékpárblokkal) nem feltétlen esznek rengeteget.De sztem beszédesebb ez a hozszólás:
Barry Hope 2 years ago
We (GulfSport Racing) ran our brand new SR8, straight out of the box, in a support race with the A1 GP in Dubai. Without any setup or testing (we were busy running the other cars), our SR8 lapped easily in 1:59's. The FIA GTs had visited about 4 weeks earlier and the fastest lap was set by a $1m works Maserati MC12 in 1:57s. The SR8 cost about $120k. But you need a strong neck!szerk: egyébként meg kitöltötted már a válaszokat hogy megnyerhesd a jegyet Goodwood-ra?

-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Az sr8 utcai autó: link
Egyébként meg egyáltalán nem Le Mans-i autó...arra gyártottak külön (P1 és P2-re is)...az idei Radical SR8LM(privat) P2-t törte meg az Aston P1-s autója igen csúnyán....van mögötte MC12-s Maserati-tól elkezdve igen sok autó, és a rekord nem gyenge..20mp.
A Radical szenved Le Mans-ban, mivel eredetileg könnyű váz+motorkerékpár blokk...mostanság SuperBike blokk. De Le Mans-ra más felfogásban igyekeztek autót összerakni, mivel a nagy egyenesek egyáltalán nem kedveznek a Radical-nak.
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
hiába nem is szeretek,.. egy speciális pályán természetesen lehet erősorrend, bár a listán még nincs sr8-s Radical.
Én valóban csak azzal a ténnyel vitáznék hogy a leggyorsabb 'utcai' autó a Gumpert lenne. ...van pálya ahol egy időt megy egy Super7-nel.
A Caparo t1 már egy teljesen más tészta...az gyakorlatilag egy formula autó döbbenetes súly/lóerő aránnyal, azon kevés autó közé tartozik amelyek kevesebb mint 1 kg-t cipelnek lóerőnként..és még vezethetőek.
Na de a lényeg hogy a Radical sr8 is utcai autó, 20 milla..és van egy Nordschleife rekordja ami nem gyenge. -
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezzel nagyon erősen vitatkoznék

Ez az autó a legerősebb 'széria' autó lehet. De a leggyorsabb az sok mindentől füghet..Teszem azt pl. Nordschleife-n, a 'zöld pokolban' egy olyan közúti engedéllyel rendelkező sportautó vezeti a listát ami 20milla forintban. ....és 20mp-t ver a másodikra.
-www.fastestlaps.com/Nordschleife
Súly/LE arányban a legjobbak közé tartozik, de a súly nem csak gyorsulásnál számít hanem kanyarsebességben és legfőképpen fékezésnél...ahol a nagy teljesítmény már semmit sem számít.
így hiába a tenger lóerő, és a rengeteg pénz...nem feltétlen lesz a leggyorsabb. -
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
hmpf-hmpf tény hogy nem túl szép,..de nem rossz szvsz.
Én Donongton-ban az első kanyart szeretem, aztán jellegzetes a döngetés lefele de scak a vége kihívást jelentő ahogy meg kell találni a sebességet és ráfordulást a völgyben a jobbosra (bár kézséggel elismerem hogy mondjuk egy Super7-nek izgalmas ez a rész is).
Majd jön az a balos rész, és az első jobbos, majd kis egyenes után a második.
Sztem ez a két jobbos kanyar a legjobb az egész pályán, ezek tényleg különlegesek, pláne hogy a második után jön egy egyenes szakasz azaz kell a jó kanyarsebeség a jó végsebbhez.
Igazából ezen a pályán a balos kanyarok kicsit jellegtelennek tünnek nekem a jobbosokhoz képest.
-
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Én mondjuk inkább a Fifth Gears-t nézem/ha tudom, legfőképpen Tiff miatt, de amiota van Plato is azóta pláne.
Ketten együtt absz. őrültek.szerk: off
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
t'köm tudja...nálam annyira nem számít a dolog, ezeket a büntetéseket én nem nagyon szoktam megkérdőjelezni...láttam már büntetni nyílvánvaló feltartásért is, és megkérdőjelezhető esetben is..pl. Massa 'feltartása' Monza-ban egyszer valamikor.
Mit tudom én mikor mit csinál az FIA..Mindenesetre nálam Webber höböre érthető, lehet hogy a szavai kifogásolhatóak...na de annyi minden kifogásolható,..
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
full tévedsz..én ilyeneket nem tudok.
Amit látok az az hogy Vettel is, és a korábbi felvételen Webber is ott fordul rá a kanyarra ahol Kimi volt.
..és egyértelműen ott bukta el a 4tizedet..vagy talán még többet is. Ez a legkézenfekvőbb. Az videón látszik a szektorideje Webber-nek..látszik hogy a végén hozott Vettel-n. Az elején bukott 5századot, a végén hozott majd egy tizedet. És a középső szektorban elbukott 4 tizedet...amikor pedig láthattuk a futást és szmre nem volt hiba...az egyetlen ami nem stimmelt az Kimi a kanyarbemeneti íven.
.. -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
? ehez nem tudok mit hozzáfűzni.
-
törölt tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Pedig lehet találni egyet: Youtube link Mark Weber/Silverstone.
Itt meg lehet nézni hogy hogyan fordul rá arra a kanyarra (bár sztem a linkelt videón Vettel-nél is látszott, de ez mégis onboard.
Pont ott.
Amikor meg integetett akkor meg bármit csinálhatott volna a kezeivel éppen.Vettel videóján az az a kanyar ahol átvált onboard-ba...fel kell ismerni.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
basszus nem hiszem el

Kimi-nek még az egyenes(ebb) szakaszon el kellett volna engednie, valszeg ezért integetett Webber, akkor tehette is mivel hogy még volt ideje (ilyen laza részen még gombot is szoktak tekerni). Kimi viszont bement a kanyarba..és ezért Webber bukott rajta keményen.Kimi ott volt, Webber bukott, de mégis mi a nyílvánvaló? Hogy Webber elrontotta Kimi meg nem tudott mit csinálni

-
törölt tag
válasz
Nunder
üzenetére
Ne mond már....ott volt mutatták a körét, az elsőnél 5százada volt, a második mért ponton már 4tized...a végén még hozott is Vettel idején. Egyértelműen útban volt neki Kimi.
Azért mérges, mert erre volt alapozva a versenytaktikája...nem elsősorban Vettel miatt pipa, hanem mert rámehet a versenye...bár mostanában Rubinho-t nem nagy kihívás lerajtolni.
Elsősorban a technikai zűrjeire gondolok. -
törölt tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Sztem ezen egyszerűen nincs mit beszélni, egyértelműen nem tudta befejezni a gyorskörét a piros zászló miatt, sajna pont nem néztem az LT-t hogy valami biztosat mondhassak.
De a lényeg hogy ez az eredmény nem tükrözi a valóságot, Kova' meg tudta futni a mért körét Hamilton nem....ahogy Monaco-ban is...de az legalább Hamilton vezetői hibáján múlt, arra inkább tudnék bólogatni. De még ott is szívnám a fogam ha valki azt mondaná hogy ez erősorrend a qual-n, ott sem az volt az átlag hogy Kovalainen erősebb lett volna az addigi edzéseken, ahogy itt sem. -
törölt tag
válasz
Xirtam
üzenetére
"Két évvel a SLEC megalapítását követően Bernie Ecclestone úgy gondolta, eladja a társaság egy részét: 1999-ben a német EM.TV 1,65 milliárd dollárt fizetett a közvetítési jogokat birtokló vállalat 50 százalékáért, továbbá Ecclestone-nak opciója volt arra, hogy további 25 százalékos részesedést adjon el 1 milliárd euróért, amit 2001 márciusában le is hívott. Az EM.TV azonban nem bírta Ecclestone tempóját, s hamarosan csődöt jelentett, a SLEC 75 százalékos pakettje pedig a szintén német Kirch médiabirodalom kezébe került 1,5 milliárd dollárért."
Ami megmaradt neki (25%) azt pedig eladta a CVC-nek, azóta ő csak felügyeli az érdekeiket.
De természetesen nem hinném hogy hagyni fogja.
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Hát nem tom, szvsz a gyártók..vagy inkább FOTA csapatok fognak felügyeleti szervet kijelölni, legalábbis azt vettem le az eddigiekből. Van lehetőségük, igazából mikor a Dorna-val behirezték őket abból is az jött le hogy hajlandóak ellenörzött sorozatban szerepelni, csak semmiképpen sesm a jelenlegi felállásban. Azaz az FIA úgy dönt a szabályokról ahogy az érdeke éppen kívánja. Kicsit elmosódott az FIA szerepe ebben a sorozatban.
Az utóbbi időben pedig egy káosz ahogy próbálják izgalmassá tenni a sorozatot, illetve amilyen pályákat és időpontokat kitűznek a versenynaptárba.
Az utóbbi évek fényében egyáltalán nem csodálom hgoy a csapatok nem akarták magukat feltétel nélkül elkötelezni még 2 évre, hogy aztán majd az aláírás után tárgyaljanak az FIA-val a szabályok módosításáról.
De itt már nem is hiszem hogy erről van szó, hanem arról a rengeteg pénzről ami az F1-ből bejön. Aminek 47%-t kapják csak meg a résztvevő csapatok, míg a nagy része egyszerűen elvándorol.
Mert most ez a százalék számukra jóval kedvezőbb lehet, ha meg tudják oldani az új sorozatot.
Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Grosjean