Hirdetés
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
roPHka
senior tag
-
roPHka
senior tag
Hátha kell valakinek
[link] -
tildy
nagyúr
válasz
Akheron #3884 üzenetére
natúrban szoktam ennia rizst, nem is tudom ki az a (na inkabb visszafogom magam magam) aki olajat rak rá.
Viszont én nagyon rá vagyok kapva a csirkemellre.
Edzés úgy néz ki mostanában, hogy 45 perc tekerés hipoxytrénerben (fordulat hatvan-hetven közt, pulzus eleinte 130-140, sajna a vegefele mar 160) , majd egy ora edzes mell/karra vagy hát/vállra.
Gyakori etkezes nincs. 3-4 sz3r naponta.
Egyebkent a kaja az edzeshez van utemezve:
edzes elott 2 órával (du. 4 ) muszáj ennem valami szénhidrátot, különben elájulok a hipoxyban(Első alkalommal igy jartam 32 perc bringa utan). Ez általában vagy egy pogi, vagy valami muzliszelet.
Edzes utan pedig kizarolag feherjedus kajak johetnek, fel kilenckor. Ez altalaban kefires tojassalata vagy kefires uborka surimivel vagy csirkemellel.
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Arról a tejfölös-sajtos zöldségről eszembe jutott egy étel, amit tervezek kipróbálni.
Egyszerű kis recept; bemásolom, hátha másnak is megtetszik:
Köles brokkolival
Hozzávalók: 1 csésze köles, 1 csipet tengeri só, 30 dkg brokkoli, 1 pohár kefír, 2 gerezd zúzott fokhagyma.
A kölest a sóval együtt négy csésze vízben fedő alatt puhára főzzük. A brokkolit lobogó vízbe dobjuk, amikor újra forrni kezd, szűrőkanállal kiemeljük és hideg vízzel teli tálba tesszük. Lecsepegtetjük. A kefírben elkeverjük a fokhagymát. Egy tűzálló tálba terítjük a kölest, rátesszük a lecsepegtetett brokkolit, a tetejét meglocsoljuk a fokhagymás kefírrel. Közepes hőmérsékleten 20 percig sütjük. -
Akheron
senior tag
Teljes egészében az edzéshez ütemezni az étkezést meglehetősen nagy áldozatnak tűnik néhány kilogrammnyi súlyvesztésért, egy teljes életet élő ember esetén legalábbis.
De hogy kérdezzek is: A zabpelyhet hogyan szoktad fogyasztani? Olyat olvastam, hogy nyersen, szárazon bajosan emészthető, kásának megfőzve viszont nekem abszolút nem ízlik. Köztes megoldásként felforralt vizet szoktam önteni rá, és hagyom állni 15-20 percig, de így sem az igazi sajnos. -
Kobe
veterán
nah, úgy érzem msotmár nekem is van alapom ebbe a topicba írni
novemberben kezdtem el fogyózni, azóta ledobtam 19 kilót, kisebb megszakításokkal - ünnepek, illetve az általam csak ''kilóméterköveknek'' nevezett pontokon stagnált a testsúlyom - értsd : kb 4-5 kilónként van egy oylan testsúly amin az általam használt diéta ellenére a testsúlym megáll, hétre, két hétre, utána megint megindul a súlyvesztés újabb 3-4 hét erejéig...ezek az idestova eltelt 5 és fél hónap harmadát simán elvették, ami a végcél lenne, az még minusz 17 kiló
amit én csináltam az kezdetben elég drasztikus volt, napi 1xi kajálás ebédkor, egy verébnek beillő adagban, a leadott kilók 2/3 át ezzel a módszerrel adtam le nagyon gyorsan de nem érte meg, hiába ehettem iylen módszerrel akármit, tényleg smmilyen étrendi emgkötés nem volt csak mennyiségi - néha rámjött hogy kevesebbet flamózok és akkor néha be kéne kajálni, ekkor váltottam stratégiát, ami uygan lassabb de kiegyensúlyozottab fogyáshz vezetett - a fent leírt csirkemell és zöldségkúra, abból viszont bőven lehet enni
mivel nagyon monoton volt az állandó pároltzöldség stb, elkezdtem kísérletezni - pároltzöldséget egy lightosabb tejfölös sajtos öntettel leöntve majd mikróban grillen megsütve amolyan zöldséglepényt kap az ember, ebből gyakorlatilag délben bármennyit meg tudok enni, az esti nassolás emellett azonban csak zöldség lehet, de gy is fenntartható a lassab fgyás - kb 2-3 deka napnta, 3-4 naponta megy le egy kiló, és az nem olyan rossz
szóval, én így csináltam ill fogom még egy darabig csinálni...megjegyzem említett eredmények semmilyen extra mozgás igénybevételét nem kívánták meg, nem is nagyon van időm suli mellett szaladgálni még máshova, illetve kondizásról is a súlyvesztés miatt mondtam le - alakformáló de nem nyomonkövethető a súly alakulása, ha ledobtam amit kell, utána elkezdem kimunkálni ami megmaradt
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
Akheron #3884 üzenetére
már írtam a múltkor is, hogy ha vki nem mozog (nem használ energiát), akkor a rizst nem árt hanyagolni, ugyanis sok benne az energia. Tildy nő, ráadásul valszeg lassú az anyagcseréje. fitnesses illetve testépítő csajok férfiakhoz képest nagyon alacsony kalóriával (1500, max 2000) és ch-val szoktak fogyasztani a versenyekre.
-
Akheron
senior tag
Ha a rizst sem locsolod tele finomított olajjal, és nem kilóra tömöd magadba, akkor nem igazán tudom, mit ronthatsz el - főleg, hogy a gyakori étkezésre is figyelsz. A te esetedben talán tényleg testalkatról és hajlamról kell beszélnünk. De ha már így rá vagy állva a rizsre, akár más gabonaféléket is kipróbálhatnál.
Kölest és hajdinát is lehet olcsón vásárolni, és mindkettő változatosan, számos formában fogyasztható. A változatosság meg semmiképp sem árthat.
Én többnyire 2-3 dl-nek megfelelő térfogatú gabonát szoktam megfőzni egy étkezésre, kétszeres-háromszoros mennyiségű vízben (ügyelve arra, hogy a főzővizet teljesen felszívja). Akkor eszem, amikor éhesnek érzem magam, és így is csökkent a súlyom. Persze még kiderülhet, hogy rákos vagyok.(Bár ennél sokkal valószínűbb, hogy a húsevés mellőzésének tehető ez be.)
-
tildy
nagyúr
válasz
Akheron #3881 üzenetére
Mit iszok? Bubis víz , meg tejeskávé édesítőszerrel.
Barnarizs mellé pácolt sült csirkemell, olaj nélkül ->ez általában a vacsi. illetve van , amikor tojássaláta (főtt tojás +kefír) van vacsorára. Napközben fél adag rizs, fél rántott/ párolt, sült csirkemellfilé.
Reggeli ha van :pogácsa+kaukázusi kefír. Napi 5szöri evéskor is visszajöttek fél -1 év alatt a kilók.
Így most maradoka 3nál. -
Akheron
senior tag
Miket iszol?
Hogyan/mivel eszed és készíted el a barnarizst?
Egyébként lehet, hogy az edzés izmokra és szervezetre gyakorolt pozitív hatása ez - de az efféle dolgokról olyan kevés maradt csak meg bennem, hogy nem vállalkoznék semmiféle konkrét véleménynyilvánításra.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Mióta edzem, visszajött 3 kiló.A manóba
PEdig nem eszem többet
-
Akheron
senior tag
A gyúrós topicba nem írtam szerintem, de tény, hogy gyerekkoromban sokáig testépítettem, és kilószám ettem a csirkemellet, illetve a tejsavó- és szójafehérje-koncentrátumokat.
Szeretem a húst egyébként; ha előttem van, és veszendőbe menne, akkor szívesen elfogyasztom, csak más módon nem keresem már.
Az említett zöldségeket nem szoktam vásárolni, csak ha épp idényük van. Sárgarépát például mindig lehet kapni olcsón, és az alma ára sem vészes. A távolról szállított friss zöldséget iszekszem kerülni - ez is jótékonyan hat a pénztárcámra, illetve annak tartalmára. Nemrég vidékre költöztem Budapestről... kíváncsian várom már, hogy milyen kínálat lesz a piacon, nyáron.
Hogy a számokat se felejtsem ki: most 56-58 kg körül mozgok a 170 cm-es magasságommal, és izomból nem fogytam olyan vészesen sokat. Persze ilyesformán nyilván nem leszek közönségkedvenc a hölgyeknél, de ez már régóta nem szempont nálam, vagy legalábbis nem az elsődleges szempont. (Mikor testépítettem, 83-85 kg voltam jó ideig.)
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
Akheron #3876 üzenetére
már emléxem, te vagy az a vega a gyúrós topikból. sztem te nem tartozol bele az ''átlagemberek'' csoportjába amiről itt szó volt.
ha nem ennék húst akkor az nekem is napi mínusz 500 ft-ot jelentene.
az ilyen magok és hüvelyesek tényleg olcsók, de a zöldségek és gyümölcsök ilyenkor nagyon drágák szvsz. 1 kiló pari 5-700 ft, 1 kg paprika 6-800 ft, 1 kg kígyóubi 5-700 ft, kapják be (csak mert ezeket eszem minden nap és a hús mellett ezek drágítják meg jelentősen a kajálásomat). -
Akheron
senior tag
Néhány zöldséget, néhány gyümölcsöt és: gabonaféléket.
Fehér- és barnarizst, kölest, hajdinát, árpát, zabpelyhet, búzadarát, kukoricadarát. Ezeket szoktam főzni, sütni, esetenként pirítani, és gyakran keverem is őket különböző arányban. Szójaszósszal, olajos magvakkal, joghurttal, tejföllel, reszelt sajttal, zöldségekkel, saját készítésű salátával és kismillió egyéb dologgal is egészen finomak. Újabban kovász és élesztő nélküli kenyereket is szoktam sütni. Tegnap este például ezt alkottam teljes őrlésű búzából: [link]
Zöldségből hagymát és sárgarépát eszem napi rendszerességgel, illetve kicsit ritkábban brokkolit, kukoricát és borsót szoktam. Gyümölcsből leginkább almát, de a tavasszal/nyáron bővülni fog.Almából kellemes süteményeket is lehet készíteni - ezt a ''rusztikus'' külsejűt például olajból, zabpehelyből, reszelt almából, reszelt citromhéjból és fahéjból kikevert tészta alkotja, amire almaszeletet nyomtam: [link]
Ami még nagyobb tétel a mindennapjaim során, az a tea, vagy teafélék. Kínai gunpowder zöldteát, zöld mate teát és különféle gyógynövények főzeteit és hideg ázatait szoktam inni. De most vettem például lapachót; egészen érdekes, meglepően telt, vaníliás íze van: [link]
Egy extrém példa: Fél kiló kukoricadara például 65 forint, és ha annak csak a felét készítem el puliszkaként, akár édesen, akár egy kevés (nem luxus) idényzöldséggel, nincs az az isten, hogy 80 forintnál többe kerüljön az egész, mégis kijön belőle egy bő étkezés.
Az a vicces, hogy a legtöbb általam vásárolt termék bio, azaz a közhiedelem szerint drága.Tulajdonképpen a dolog titka az, hogy nem, vagy csak nagyon kis részben vásárolok iparilag feldolgozott, agyoncsomagolt élelmiszereket; mert épp azok a termékek a drágák, amiknek a reklámjait egész nap bámulja a jónép a tévében.
-
Akheron
senior tag
Nem akarom verni a micsodám, de az 1%-ba tartozom, olyan értelemben, hogy egyáltalában nem fogyasztok ezekből. Hetente 3-4 ezer forint értékben szoktam élelmiszert vásárolni, és bő lakomákat tudok csapni abból is.
(A McDonald's is ismeretlen fogalom nálam, és pizzát is január elsején rendeltem utoljára. Kólát évek óta nem ittam.)
-
fLeSs
nagyúr
válasz
ithomas #3869 üzenetére
a mi kajálásunk csak azért drágább egy átlagember napi kajájánál, mert mi foglalkozunk a kajával és eszünk (2-3 óránként), az átlagember viszont nem foglalkozik a kajálással, és akkor eszik, amikor épp eszébe jut, így előfordulhat, hogy napi 2szer eszik 1 kakaóscsigát és ezért olcsóbban jön ki (viszont ezt tuti bepótolja a hétvégi ebédnél amikor bezabál). de előfordulhat az is, hogy a napi 2 alkalom során megeszik 1 nagy pizzát (800-1000ft), mellé colát, este meg pl. mcdonalds, ott is 1-2k a kaja, és akkor már 3szor többe kerül a napi kajája, mint az enyém.
a tápkieget meg hasonlítsuk pl. a cigihez meg a kávéhoz (+némi alkohol), mert ezek közül az egyiket 99% fogyasztja mindenki. 1 doboz cigi ha jóltom már 500 ft körül van, napi 1 doboz cigi 30x500=15000, a kávé nemtom mennyi, de ehhez még számolhatunk tejszínt is meg cukrot. a pia meg csak akkor olcsó, ha igénytelen.
szóval kb. egál. de legyen, lehet, hogy többet költök havi 5-10k-val, de ez asszem megéri, mert minőségben óriási a különbség és mivel számomra nem okoz gondot ''ilyen'' kajákon élni, maradok is ezen az úton.
joghurt a tojásba? ilyet se hallottam még bakker... -
ithomas
őstag
Úgy ahogy mondod!
Nézd,én még abba sem vagyok biztos hogy sokkal drágább lenne.
Annó forintra kiszámoltam hogy azzal hogy elhagyom a heti chipseket, pizzát,felvágottakat,sajtot is csak a rántottába teszek(tömegelésnél) no zsemle nem költök a suliban kakóscsigára meg kroaszánra ha éppen nincs nálam kaja(merthogy mindig van a kis dobozomban)meg nem iszok üditőket sem(Max Bolerót,az meg filléres dolog és cukormentes).
Nos ezzel a megtakaritással,plusz azzal amit amúgy ebédre fogyasztanék el mint főétkezés,egyáltalán nem költök többet.
És ebbe benne van napi 500-600g csirkemellfilé,na meg a rizs tojás zabpehely és pufirízs,ami szintén nem egy nagy összeg.
Szóval a önmagában a kaja része szerintem nem kerűl többe,de összességében mondjuk neked van igazad,méghozzá azért,mert ebben nincs benne a tápkieg ára.
Na azzal együtt valóban többe kerűl,de ha azt vesszük alapúl hogy sokan a szar kajálásuk mellé is vesznek tápkieget,akkor nem kerül pénztöbbletbe az életmódváltás!
Legalábbis szerintem! -
LOTR
addikt
válasz
ithomas #3867 üzenetére
egyszóval te előtte fejben már áttértél az étrendváltásra, én csak szépen fokozatosan fejben is és gyakorlatban is, meg még mindig folyamatban van, mert azért messze nem tökéletes, csak hát bárki bármit mond ez akkro is kicsit drágább, mint a ''hagyományos'' kajálás, viszont hosszú távon jobban megtérül
-
ithomas
őstag
Nemtom..én annó egyik napról a másikra tértem át a tiszta kajálásra,és nem hogy nem szenvedtem,de alig vártam hogy elkezdhessem az új életmódomat!
Persze ezt többhónapos előkészület előzte meg,ami főleg az olvasgatásokból állt,a személyreszabott étrendem kialakitásából.
Ha valaki már az elején úgy áll hozzá,hogy nem tudja hogy fogja kibírni,meg horrornak látja az egészet,az szerintem totál esélytelen vállalkozás... -
kp78
addikt
válasz
L|zsidoboz #3865 üzenetére
Túró, meg joghurt a tojásba?
Gombát még el bírnám képzelni.
Persze nem mondom, hogy nem velem van a baj
Nem lesz ez egyszerű menet, az már biztos. -
LOTR
addikt
a lényeg, hogy ne egyik napról a másikra akarj leszokni (van akinek megy, csak kevésnek), ráérsz szép fokozatosan, nekem néhány hónapba tellett, először persze csak rozskenyérre szoktam rá, majd teljesen elhagytam a kenyeret, nem is hiányzik, nem is eszek olyat amihez kéne
tojásnál ki lehet próbálni, hogy teszel bele rizst, húst, sajtot - sokkal jobb lesz úgy -
kp78
addikt
Azt áruljátok el nekem, -már akinek sikerült-, hogy a fenében lehet leszokni a kenyér evésről?
Főzelékhez muszáj enni ha csak egy kicsit is, sült tojást úgyszintén nem bírom megenni magát, és a sonkás zsemléről is lehetetlenségnek tűnik leszoknom.
Előre is -
kp78
addikt
Meglepő felfedezés a zsírszövetekről:[link]
-
Tonyk
veterán
persze-persze értem én, csak ha csirkemellet eszem, akkor nagy a kísértés hogy többet egyek, mint a pulykasonkából egy-két szelet : ~2 dkg. Mert hát ugye 2 dkg csirkemell nem tesz jót a lelkemnek, meg nehéz is ennyit előállítani.
Igy meg 1 szelet kenyérhez egy-két vékonyka szelet jár. 8 órás meló alatt 4x ettem: 4x2 szelet pulykasonka : ~ 10dkg ~ 140Ft/nap + persze a graham kenyér.
-
LOTR
addikt
ha ~1400ft a pulykasonka kilója, akkor nem jobban megéri inkább csmellet venni, igaz kicsit több macera van vele, de legalább azt eszed amit vettél, ki tudja mit raktak a szalámiba, bármi is legyen ráírva, és még ha esetleg az is van ráírva ami benne van, akkor is sokkal jobb választás a rendes hús
persze azt próbálod ki amit csak szeretnél, csak ötleteket adunk, hogy mivel lehetne sokkal jobb eredményeket elérni -
fLeSs
nagyúr
ez nekem nem igazán világos.
egyrészt a fehérjék gyorsabb emésztése miért jó nekem? ebből nekem az jön le, hogy aki kevés fehérjét eszik de közben ananászt meg sokat, annak eltűnik a maradék izma is, mivel a test csak abból tud fehérjét nyerni... ()
citrom: 1. gyomorsavad lesz tőle 2. napi sok gramm c vitamint szedek mindig (citromból pár kilót meg kéne enni ekkora mennyiséghez), de még nem tapasztaltam, hogy a pajzsmirigyem jobban működne tőle (mivel éppenséggel egy pajzsmirigybetegségem van, és észrevettem volna, ha változás következik be)
alma: a napi pakkomban található vitamin/ásványi anyagmennyiséget almából kb. 10 kg fedezné, a rost az OK, de rostot diétában zöldségből célszerűbb enni.
az emésztőrendszer működését jelentősen csak a napi soxori kismennyiségű kaja bevitelével lehet gyorsítani.
leülök. -
kp78
addikt
A gyümölcsvitához kapcsolódóan egy cikk: [link]
-
Tonyk
veterán
Alföldi pulykasonka: 1384Ft/kg itt Szegeden - szerintem nem vészes.
Mozgás: van egy 9 hónapos lányom, rohangálok eleget utána meló után, ne tudd meg hogy ki vagyok dögölve este 22 órára. Nekem ez az edzés.
eddig 3-ból 3-nál bejött = hiszek benne.
A tesitanár kolléga meg dzsúdózik -vagy mifene-, ő is ezzel a módszerrel fogyaszt verseny előtt. Ő pedig mozog ;) -
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #3848 üzenetére
egy olyan embernek, aki alig mozog csak alig kell rizs. azt figyleembe kell venni, hogy a rizsben sok az energia, és ha vki nem edz rendszeresen, akkor ettől is meghízik.
-
L|zsidoboz
őstag
Az lehet, de az is valószínű, hogy nem 12 kiló zsírt égettek el mozgás nélkül.
De az is szép dolog, ha vki megpróbál változtatni az egészségtelen életmódján.
Pont én is így vagyok ezekkel a kajákkal.
Graham kenyérnek és a barna tésztának is akkora kultusza lett egyes ''fogyókúrás'' körökben, hogy az hihetetlen. mindenki eszi, mert az olyan jó, pedig az sem jó...
Rizs vegyítve zöldségekkel, kenyér ''helyett'' meg pufirizs, az is csak ritkán. -
LOTR
addikt
válasz
L|zsidoboz #3846 üzenetére
az elején egy ilyen ''hirtelen'' jött változásra szerintem minden szervezet így reagálna
viszont azt is hozzá kell venni, hogy náluk valószínű nincs miből történjen izomvesztés, mivel a ''vegetatív'' -nem tudom, hogy foglamazzam máshogy- izomrendszert nem nagyon lehet leépíteni ilyen módszerekkel
-az ilyen sonkaszalámikra csak azt szoktam mondani, hogy kb 1500-2000ft/kg (kb 2 éve vettem utoljára, tehát nem vagyok tisztában az árakkal) kontra p/csmell 1000-1500ft
-rizs 1 kg 150-250ft, 1 kg sima kenyér 200ft, graham kenyér biztos több (fogalmam nincs milyen kenyér ez, kenyeret is kb 2 éve vettem utoljára)
a tartalmi dolgokra és a részletekre had ne térjek ki
mindenki döntse el maga kinek mi a jó
[Szerkesztve] -
L|zsidoboz
őstag
mozgás nélkül fogyás, erre flesh harapni fog.
amúgy ez a két óránkénti kajálás valóban okos módszer, de sztem nem csak a vércukorszint miatt. az meg hogy graham kenyér + pulykasonka az lol.
Meg ez a másik, hogy 18 óra után nem lehet enni. Ez miért terjedt el ennyire, mindenkitől ezt hallom...Pedig sztem hülyeség.
roPHka : kösz a termékinfót. remélem szegeden kapható.
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
Nekem van egy kollégám (tesitanár), neki meg egy barátnője aki orvos. Szerinte a vércukorszint a kérdés, azaz ennek a folyamatos egy szinten tartása.
Javaslata: 2 óránként kell enni egy keveset. Ez legyen 1 szelet Graham kenyér + 2 szelet Alföldi pulykasonka. 18 óra előtt vacsi, ami bármi lehet, de csak annyi amennyi jól esik, nem annyi amit még a szemed kíván. Nasi semmi! 1héten 1 nap bűnözés megengedett!
Kipóbáltuk egy másik kollégámmal: az eredmény: 4 hét alatt mindkettőnkről 12 kg ment le! Egyátalán nem éheztünk, tök jól elvoltunk, a 2 órai ''kajálásoknak'' köszönhetően.
Mindeketten ülő munkát végzünk, semmi mozgás nem volt közben - értsd: nem mentünk kondiba, futni, stb.
Nekünk ez az egyszerű, de nagyszerű módszer bevállt!
Gondoltam másnak is bejöhet! -
nRu3
addikt
válasz
L|zsidoboz #3838 üzenetére
ez igaz
-
roPHka
senior tag
válasz
L|zsidoboz #3839 üzenetére
Ahogy fless is írta egyel fentebb...Alpa a márkája. 0,5 kg-os kiszerelésben létezik, vagyis itt ilyenben kapható, ha kapható, csak mert jelenleg megint nincs, már lassan 5 napja
Kiegészítésként pedig:
Tápanyagtartalma (100g)
Fehérje: 12g / Szénhidrát: 4,3g / Zsír: 0,2g -
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #3839 üzenetére
az alpa a márkája. sírszegény (0,2%-os) túró.
plusban lehet kapni. -
fLeSs
nagyúr
30-40 dkg ananász az 40-50 gr szénhidrát, ennek egy része gyümölcscukor, a többi szőlőcukor (mert az is van néhány gyümölcsben).
nos nemtom te mennyire akarsz lefogyni, mennyire csinálod komolyan az egészet, de nekem volt olyan szakasza a diétámnak, amikor az egész napi szénhidrátom összesen ennyi volt, és ezt 2-3 felé elosztva ettem meg, és csak rizsből állt (+zöldség).
de még a diéta elején sem ettem meg soha egyszerre ennyi ch-t, főleg nem este. max súlyzós edzés után lehet ennyit enni, de akkor sem az ananász az optimális kaja.
szóval ez egy katasztrófa.
súlyt fogsz veszíteni (ha napközben kevés a ch), de zsírból fogyás nem = súlyvesztéssel. -
roPHka
senior tag
10dkg-ban, 12 gramm ''cukor'' (szénhidrát), tehát nem olyan nagyon vészes. De azért az a 30-40dkg azaz közel 50 gramm CH este, lefekvés előtt nem igazán kellene.
Én azt mondom az a 30dkg ananász, vagy akár még a 40dkg ananász is belefér, de lehetőleg a reggeli vagy a délelőtti órákban, vagy közvetlen súlyzós edzés előtt akár délután is.
Ja, és bár belefér, de sztem csakis abban az esetben, ha nem minden nap túrsz magadba ennyi ananászt.
Tudom nehéz megállni, h ne egyél édeset, de este lefekvés előtt inkább 1 adag csokis fehérje turmix és kész.
Vagy én úgy szoktam, hogy egy kevés sovány túró, nagyon minimális mennyiségű víz és 1 adag protein, ez összeturmixolva. Hűtőbe benthagy egy picit, este kivesz, és ilyen jó krémszerű ''édességet'' kapok, amit kiskanállal és nagy élvezettel elfogyasztok
20dkg sovány Alpa túró
1 adag protein, ha vanillíás akkor lehet egy kicsit még ízletesebbé tenni vmilyen Bolero-s porral.
Ebben így van kb. 43g fehérje; 11g CH; és egy kevéske zsír is.
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
kb.30-40dkg, de kiváncsiságbol lemérem menyi pontosan tisztitva, csak azt ne mond hogy ez nekem 30-40dkg cukor bevitelt jelent.
mivel édes száju vagyok és az édeszségröl lemondtam(süti,csoki, stb) ehelyet eszek gyümölcsöt és az ananaszra gondoltam, amikor rám jön a roham édeset kell enem akkor falok ananaszt. Gondolom még mindig jobb mintha egy féltortát semmisitenék meg. -
roPHka
senior tag
Nem hiszem, hogy testépítő vagy, így az a napi 1-2 szem/darab vmilyen gyümölcs nem tragédia, de ha maximalizálni szeretnéd a diétád, akkor szerintem érdemes őket elhagyni.
Mondjuk az ananász viszonylag jó választás, a CH tartalma miatt, kevesebb van benne mint mondjuk a banánban.
Ha jól vettem ki az írásodból, akkor friss - egész gyümölcsről van szó, tehát nem ilyen gyümölcskonzervről. Ha mégis az utóbbi, akkor azt mindenképp hanyagold.
Mondjuk azt nem tudom, hogy egy egész ananász mekkora súlyú, de azért több kilót ne egyél meg belőleés ha lehet, illetve nem akarsz kib@szni magaddal meg a testeddel, akkor ne csak ananászon élj, mert az majdnem olyan mintha koplalnál...
[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
Bunny diétás írása [link]
ideje lenne nekem is elolvasni, meg lassan szükséges is -
LOTR
addikt
mivel jobban kimelegedsz/kizzadsz több víz megy ki, de amint iszol az kb vissza is töltődik
a futás amúgy is kardió szerű edzés, legalábbis ezen a szinten (tehát izombontó), mivel elég magas a pulzusszámod
fogyás szempontjából az aerob edzés, 120 pulzus körüli gyaloglás sokkal jobb
de még ezek is másodlagosak jóformán
egy rossz étrendel ez az egész semmit nem ér -
kp78
addikt
Üdv!
Én csak pocakból szeretnék egy keveset fogyni, mert egy kicsit kezd zavarni.
Mennyire hatásos módszer, ha ember betekert hassal fut? Ilyenre övre gondoltam[link]
Hetente egy este focizunk közel két órát egy teremben, ezzel az övvel frankón folyik rólam a víz, de még csak nemrég vettem, és nem tudom mennyire lesz ez hatásos.
Még kb. 3 alkalommal tudnék elmenni futni egy héten.
A felülés nem a kedvenc gyakorlatom, pedig gondolom az lenne a leghatásosabb
ABkingpro-val van vkinek tapasztalata? Sok helyen árulják már 20.000 körül, ha jó, olyat vennék.
Köszi előre is. -
Carpio
tag
Megtudható az valahonnan, hogy egyes ételek megemésztéséhez mennyi kalóriát használ a szervezet, úgy gondolom ez sem mellékes. Nem?
-
nRu3
addikt
Napi menyi db ananászt lehet megsemisiteni, kcal miatt? azon kivül ha az ember sokat eszik belöle egy idő mulva hányingere lesz töle
mert ugye az ananas jó zsir lebontó-égetö hatásu vagy mi?
-
T_I_N
csendes tag
válasz
L|zsidoboz #3808 üzenetére
Hát tudod lehet, hogy testsúlyvesztés, de attól még nagyon örültem neki (főleg, hogy már előtúrhattam a szekrényem mélyéről azon nacikat, amikről már örökre lemondtam).
Ezen felbátorodva kicsinyt tudatosabban táplálkozva még 2 kg-ot dolgoztam le magamról(asszem ez már zsír volt). És a folyamat nem állt meg.
Ettől kissé vidám vagyok, meg süt a nap, tavaszvan (legalábbis még ezen a héten). -
Musztáng
tag
válasz
L|zsidoboz #3809 üzenetére
Én mondjuk cseresznyéről és banánról lemondok, mert sok benne a kalória és a szénhhidrát
A cseresznyében?Mióta van benne sok kalória?
-
T_I_N
csendes tag
A legjobb fogyókúra aktív két hét vírusdiéta. 7 kilótól szabadultam meg hirtelenjében.
A vírus beszerezhető bármely fertőzött közösségben (lásd iskola).
Ja a két hét nem folyamatos, amikor már kezdesz jobban lenni, és visszamerészkedsz a közösségbe (tehát a mellékhelységtől 2 m-re is el mersz már távolodni), akkor újra alattomosan lecsap újabb 1 hétre.
Mondjuk az eredménnyel elégedett vagyok... A módjával már nem annyira (egyre inkább nem értem a bulimiásokat)
-
Fáraó
őstag
Na akkor már mandarint, narancsot meg banánt sem ehetek
?
A kajához nem annyira értek, mit lehet enni és mit nem. Itt olvasgatok néha... Mostmár vagy 2-3 hete reggelire 1-2 db-t, 10-kor megint 1-2 db-t eszek a fentebb felsorolt gyümölcsök közül. Lehet, hogy ez sem jó így?
[Szerkesztve] -
Fáraó
őstag
Bűnös visszaesőként, de visszatérve a javulás útjára tegnap egy nagyon jó 4 órát kerekeztem. Az étrendem is folyamatos változás alatt áll -több gyümölcsöt eszem.
-
tütüke
tag
megszüntették a kangoo edzést amire jártam. Pedig azt szívvel-lélekkel csináltam.
Marad az alakformáló torna, és ráálltam a reggeli és esti lépcsőzésre. Felszedtem egy keveset, le kell adnom.
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
Thulcandra #3801 üzenetére
gratulálok
-
Thulcandra
senior tag
válasz
L|zsidoboz #3800 üzenetére
Ma ettem egy kis tarhonyát is ebédre
Mod:
Én végülis abban a hitben voltam, hogy ha lecsökkentem a szénhidrát és zsír bevitelem, meg az egész napi kalória bevitelem beállítom 1000 kalória köré, s emellé csinálok v.mi testmozgást, akkor fogynom kell.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest