Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Micro Four Thirds
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Isten ments, hogy tovább nyújtsam a vitát, csak egy - a tiéddel ellentétes - tapasztalatot szeretnék megosztani: 3 hónap (13 hét) alatt 13 kg-ot fogytam, mindenféle számolgatás nélkül, HIIT és természetesen a táplálkozásom megváltoztatásának segítségével. Utóbbi úgy nézett ki, hogy kenyér helyett ráálltam az abonettre, reggelire müzlivel feltuningolt gyümölcsjoghurtot ettem, ebédre sovány húst zöldségkörettel vagy rizzsel (néha rántott vagy bundás húst köret nélkül), uzsonnára szintén müzlis joghurtot, végül vacsorára, edzés után minőségi felvágottat zöldséggel, sajttal, abonettel. 107-ről mentem le 94-re úgy, hogy nem éheztem (a müzlis joghurt meglepően laktató) és jól estek az edzések is. Hetente legalább 4-5 alkalommal toltam az interval tréninget, a többi napon pedig fekvőtámaszokat nyomtam, hogy ne veszítsek izmot. Tudom, hogy papíron kell pihenőnap, de nem éreztem szükségét, ezért nem is tartottam. 90 napon keresztül egyet sem. Utána is csak egy baleset miatt.
Nyilván kijött volna a matek is, mert egyértelműen kalóriadeficites volt minden egyes napom, de nem volt rá szükség, mégis hatékony voltam.
-
válasz
interstate76 #8096 üzenetére
A mi fit gagyi?
Egyébként az. Évek óta használom, mi band 2 óta, de egyre rosszabb. A futásaimat állandóan elcseszte. Gondolt egyet, 800 méter után nem mért. Emellett még sok más marhaságot csinált. Ami zavar a karkötőben, hogy a pulcsim hozzáér ahhoz a karikához alul középen, lekapcsolja a mérést, nullázza az edzést. Ilyet... -
válasz
interstate76 #8096 üzenetére
Ezeket a third party appokat nem értem igazán hogy működnek. A mi fit kell melléjük vagy kell valami extra beállítás ha fennt van a mi fit? A mi fitet nem törölhetem le, mert a mérleghez is azzal kapcsolódok.
-
-
válasz
TheBikerider #8094 üzenetére
Ja láttalak a band topikba nekem is az van. Vannak hibái de ennek ellenére szerintem korrekt a kütyü csak az offical soft hozzá a mi fit egy rakás salakanyag. Mondjuk a leghasznosabb funkció számomra az idő, a rezgés hívásnál és ébresztésnél, a többi nekem mindegy. mondjuk a pulzus mérés is hasznos nagyon, de hát amilyen értékeket mér hát nem kell attól félnem hogy a szívem feladja mostanában a szolgálatot.
tippek hogy kevesebbet mérjen:
1. kalibráld el a mérleget
2. keress olyan pontot a földön ahol kisebb a gravitávió mint Mo.-on.
3. van egy nagyon tuti tippem hogyan lehet 2 nap alatt 10kg-ot fogyni, még a Munkaügyek című sorozatban láttam, de nem javaslom az egészségügyi hátrányai miatt:láb amputáció
-
-
válasz
TheBikerider #8092 üzenetére
Hát annyiért biztos.
Én sziamiut vettem az kicsit occób vót. Fogalmam sincs hogy mi a tuti, én azért ezt vettem mert nem volt vészes az ára meg digitális mérleget akartam itthonra. Ami van itthon régi analóg az olyan hogy ha jobbról nézem 76kg vagyok, ha balról akkor 74, na jó nem, de nem lehet pontos értéket leolvasni róla 0,1kg pontossággal. Meg amúgyis rendeltem telefont és akkor egybe megoldottam a mérleget meg a karkötőt is egy rendeléssel.
-
-
Továbbra sem értem, hol mondtam, hogy hülyeség.
Amit mutatsz, ott sem mondom. Nem értelek.
Nem személyeskedtem, maximum annyit, amennyit Te velem.
Frusztrációt csak egy-két egyéntől tapasztalok a cikk megosztása óta.
Innentől befejeztem és off-ba is rakom., mert már unalmas. Remélem törlik az egész témával kapcsolatos hsz-eket, ennyit nem ért.
De legalább “kiugrott egy-két nyuszi a bokorból.”
"McBride kiszáll"
-
Genji
őstag
válasz
TheBikerider #8089 üzenetére
Akkor kevéssé vagy konzekvens onmagaddal szemben: [kép]
Én úgy látom egyedül te vagy frusztrált, javaslom olvasd vissza hideg fejjel amiket írtam, zeró személyeskedés volt iranyodban, fordítva már nem biztos, hogy így van.
Kiszálltam további sok sikert mindenkinek!
-
Részemről nincs gond
Nem a 24.hu újságíróinak véleménye, hanem csak lehoztak egy tanulmányt. Ez portáltól független. Lehet más is lehozta, nem tudom, ezt nyitottam meg elsőnek a témába, nem nézem melyik pártoldalhoz tartozik.
Erről ennyit.A másik:
Lehet félreértettem valamit, de ezt mondtad, bemásolom:
”...Ugyanezt fele ilyen hatékonyan se lehet megcsinálni úgy , hogy az ember "érzésre" eszik...”Erre mondtam: Nálam sikerült.!
meg ezt is mondtad:
”...Szerintem mielőtt valaki egy 24.hu cikk alapján azt mondja hülyeség kalóriát számolni, próbálja ki és ne úgy ítelje meg a hatékonyságát, hogy azt még sohasem próbálta....”Erre ezt reagáltam: Nem mondtam, hogy hülyeség.
Egyébként nem tudom honnan veszed ezt a marhaságot, hogy én ilyet mondtam, sehol korábban nem írtam. Ezt már Te magyarázod bele és formálod át a mondandómat.
Bocs, de ez így van, olvass vissza nyugodtan.
Ráadásul honnan tudod, hogy nem próbáltam? Akkor elmondom neked, hogy kipróbáltam és annak tudatában tartom a véleményem.
Totál elkanyarodtunk a témától egy rohadt cikk miatt, valaki mély sértésnek veszi. Nem értem miért. Mit kell ezen ennyire kiakadni?Ennyire megvisel egyeseket a fogyókúra? Mondjuk ez tény! Komolyan mondom, annyi frusztrált ember van....hihetetlen.
Szerintem hagyjuk már ezt, mert nincs kedvem vele foglalkozni tovább. Inkább beszéljünk receptekről, osszunk meg tapasztalatokat, segítsünk egymásnak.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #8083 üzenetére
Ráadásul, akinél jól működnek ezek a (meg)érzések, és oda is figyel rájuk, az el se szokott hízni, és nincs mit lefogyni
-
Genji
őstag
válasz
mefistofeles #8083 üzenetére
Ez nem szent grál ez matek. Adaptálódni kell a saját szervezeted viselkedésedhez, ezt említettem is.
Nincs itt semmi hangulatkeltés részemről, akinek nem inge ne vegye magára.
Ha az eredmény másodlagos nyilván lehet bárhogy fogyni és mindenki csinálja ahogy akarja, de ne mondjuk már a számolásra, a tervezésre, a matekra, hogy hülyeség.
Amúgy több mint 2 hónap volt a 7 kiló.
-
Genji
őstag
válasz
TheBikerider #8081 üzenetére
Félreértetted amit írtam. Egy szóval se mondtam, hogy máshogy nem lehet fogyni én azt állítom, olyan eredményesen nem lehet fogyni.
Ezt számokkal alátámasztva saját tapasztalat alapján, úgy, hogy rengeteg módszert próbáltam ezen kívül is.
Te állítod valamiről, hogy hülyeség, úgy hogy nem próbáltad. Próbáld ki, aztán formálj véleményt. A sarkításhoz meg: sehol nem írtam, hogy bárki zöldségeket beszélne.
A 24.hu-n akkora bődületes baromságok szoktak megjelenni, hogy hadd ne tekintsem információ értékűnek, ahogy a Blikket meg a Kiskegyedet se tartom annak.
A témától teljesen elvonatkoztatva projektmenedzsment/eredményorientált gondolkodás, de akár nevezhetjük józan paraszti észnek is: ha valamit mérhetővé teszel, cél tűzöl ki valamint módszereket határozol meg a cél eléréséhez és az egészet nyomon követed, ott az eredményesség egy következő szintre lép.
-
Nem mondom, hogy nincs igazság abban amit írsz de azért ez így "a 100% biztos sikerhez elkerülhetetlen a számolás." erős sarkítás és még nem is biztos, hogy igaz. Örülök ha te hiszel ebben és még jobban ha nálad tökéletesen működik is de ez nem egy szent grál. Az emberek nem egyformák, nem ugyanolyan az emésztésük, anyagcseréjük stb. és lehet te nevetségesnek tartod de igen, van akinél minden műszernél jobban működnek a megérzések és minden mérleg és centi nélkül is érzi a változásokat.
A saját példád nekem pl. túl radikális. Én nem szeretnék bő egy hónap alatt 7 kilót fogyni.
Így is leadtam kényelmesen 3-4 hónap alatt 8-at és nem számolgattam, nem szenvedtem nem éheztem, azok közül az ételek közül amiket jónak tartok, ettem ami jólesett.
"Ugyanezt fele ilyen hatékonyan se lehet megcsinálni úgy , hogy az ember "érzésre" eszik"
Ezt mire alapozod? Ugye tudod, hogy a sját példád az csak neked 100%, másnál egész máshogy működhet.
Nem kell ebből vitát generálni. Aki akar számol, aki akar nem. Max. ha nem jönnek azok az eredmények amiket vár akkor módosít. -
válasz
mefistofeles #8079 üzenetére
Ez jó!
-
Tudom, hogy nekem szól, de az, hogy milyen portál hozta le a cikket, szerintem mindegy.
Ez megint olyan, hogy jobb oldali lapról van szó, vagy baloldaliról.
Engem speciel nem érdekel...Ki miben hisz, szerintem az is mindegy. Nem mondtam, hogy hülyeség, ezt csak már Te sarkítod. A cikket érdekességként adtam, hogy az éremnek két oldala van. Aztán ki mit hisz, vagy mit nem, az a saját döntése. Én nem számolom a kalóriát és a véleményem egyezik a cikkben szereplő tanulmánnyal. Másnak meg más a véleménye...
Felhoztad a saját példádat.
Azt állítod, fele annyi sikert nem ér el az, aki nem számolja a kalóriát. Tényként közlöd.
Azt is mondtad, hogy aki nem számolja a kalóriát, az ne beszéljen zöldségeket és ne mondja, hogy az nem jó, mert nem tudja mit beszél.
Felhozhatom a saját példám én is?
Akkor íme!Kalória számolása nélkül fogytam, csupán tudom, hogy mit ne és mit igen. Akkor ez hogy van most?
-
Genji
őstag
Hú, jól felpörgött a topic.
A kalóriászámoláshoz: számolás nélkül is lehet nyilván fogyi de a 100% biztos sikerhez elkerülhetetlen a számolás. Időben mindenképp hatékonyabb mert KÖVETHETED a tested reakcióit. Megindul e a fogyás illetve milyen mértékben, hogy reagál a tested atott tápanyag mennyiségre, kell még deficit vagy netán emelni a mennyiségen.
Az meg teljesen egyértelmű, hogy a tápanyok, GI, egyéni test reakciókat is figyelni kell és az egészhez hozzávenni, önmagában nem elég kalóriát számolni, de akinek az nem világos, hogy cukorból megenni a kalórát nem ugyanaz mint pl csirke-bulgur-zöldségből az menjen kapálni.Szerintem mielőtt valaki egy 24.hu cikk alapján azt mondja hülyeség kalóriát számolni, próbálja ki és ne úgy ítelje meg a hatékonyságát, hogy azt még sohasem próbálta.
A saját példám: 108 kg voltam január 6-án ma reggel 101.1 voltam. Testzsírt is mérek (OMRON okosmérleg), zsírből történt a fogyás. Ugyanezt fele ilyen hatékonyan se lehet megcsinálni úgy , hogy az ember "érzésre" eszik. Szóval a gyors és követhető eredményért meg kell hozni ezt a plusz áldozatot és ez nem "divat", ez működik a legjobban mert a fogyás az matematika.
-
-
válasz
TheBikerider #8073 üzenetére
Nem 25 vagyok csak az adatok alapján 25-nek határozta meg a test életkorom ami pár évvel alacsonyabb mint a valós. Most csináltam a szokásos reggeli mérésem ébredés és wc után evész-ivász előtt alsógatyában:
72,4kg, teskor 24 ,testzsír 18,5% BMI 22,3
Úgy hogy annak ellenére hogy sokszor kiléptem a keretből még így is sikerült fogyni, most már csak a zsírral kell majd kezdenem valamit ez a súly már elég lesz.Erről a töksűrítményről nem hallottam, eddig csak arról tudtam hogy mindent almalével pótolnak ki.
-
samujózsi
senior tag
válasz
mefistofeles #8076 üzenetére
Én azért remélem, hogy ennyire nem csapják be az embereket.
-
-
samujózsi
senior tag
válasz
Azért ez nem teljesen igaz. Van amibe tényleg tökből készült sűrítmény is kerül, de az elég gáz lenne, ha a 100%-os feliratú levekben is töklé lötyögne, némi gyümölcsaromával.
-
válasz
Konkrétan a töksűritményről nem tudtam de teljesen általános a dolog. Sajnos mindenki szemetet árul és a valódi összetevők helyett olcsó alapanyagok adják a termékek zömét aztán egy kicsi "igazi" is meg szinezékek, aromák, álomány javítók, tömeg növelők stb. Sajnos még jónevű márkák cucci is ilyenek.
-
válasz
KISDUCK #8072 üzenetére
Köszi.
Akkor beruházok rá esetleg. Van hozzá telefonos app is, ahogy látom.
Á...25 éves vagy? Magasságod? Csak azért kérdem, mert ennyi idős koromban nekem is kb 76-77 kg volt a súlyom.Egyébként azt tudtátok hogy a rostos gyümölcs levekben tök sűrítményt raknak? Pl.a s.barack rostosban is tök sűrítmény van...nekem új. Én azt hittem az a gyümölcs van benne, amit árulnak.
Sokkal olcsóbb a tök, mint bármi más az biztos. -
válasz
TheBikerider #8069 üzenetére
Nem tudom hol lehet külön méretni. Én vettem egy "okos" mérleget és azzal mérem. Van rajt 4 fém felület és mezítláb kell ráállni gondolom küld belém egy kis delejt és abból számol, szerintem korrekt az érték amit mér.
szerk.:
Csináltam egy gyors mérést hogy látható legyen mit tud a cucc:A teteje nem került bele, de most 73,9-t mértem megrakott emésztő rendszerrel reggel talán lesz 73 vagy 73,5 max ebből.
-
-
samujózsi
senior tag
válasz
TheBikerider #8063 üzenetére
Nem a cukor, hanem a szénhidrát megvonása, illetve a hiánya miatt ingadozó/alacsony vércukorszint okoz ilyet többnyire.
De ettől függetlenül: inkább csendben ignoráld, az ilyen neki szól, de másnak írod típusú piszkálódás helyett!
Felesleges "beleállni" ilyenekbe. Szerintem. -
-
válasz
TheBikerider #8067 üzenetére
Te mekkora testzsírral vagy most 85kg-on (ha jól emlékszem korábban ennyit írtál)?
-
-
válasz
TheBikerider #8052 üzenetére
1.-én mértem utoljára akkor 73,2 voltam 19% zsír körül, azóta kicsit csaltam ahogy írtad hogy neked se kell kapkodnod már valami olyasmit éreztem én is az elmúlt időszakban. Holnap ébredés után van tervben a következő mérés és nem lepődnék meg ha többet mérnék mint legutóbb, de még ha 75kg-t mutatna a mérleg akkor se érezném magam rosszul. Most a következő fokozatba kell majd kapcsolnom egy jobban megtervezett étrenddel és minimális tornát beiktatnom.
Egyéb: pár órára mellőztem a topikot és mire visszaérek tiszta Vietnám itt minden.
-
válasz
interstate76 #8061 üzenetére
Nem tudom, hogy fogyózik-e, vagy amit leírt, hogy szinte alig eszik gyerekkora óta, de ez mind egyben közrejátszik az ideggyengeségben.
Tápanyag hiány, az mindenre kihat a szervezetben.
Fogyókúránál például súlyos elvonási tüneteket okoz a cukor megvonás. -
Di Natale
senior tag
válasz
TheBikerider #8051 üzenetére
Ilyet se hallottam még.
Szerintem reggelire a legjobb megoldás a lédús gyümölcs. Pont annyit amennyivel jól laksz. 1-2 liter narancslé, 3-4 alma vagy szőlő. Amelyik jobban ízlik.
-
Amúgy hogy álltok testsúly terén? Én még mindig 85kg vagyok. Ráérek nyárig leadni, nem görcsölök rá. Egyelőre lazítok, nincs szigor a kajában.
-
válasz
#73820095 #8045 üzenetére
Egyébként az, hogy nem eszel reggel ébredés után, nem túl egészséges. Akkor indul a rendszer, tápanyagra lenne szüksége. De Te tudod, a tested a tiéd!
És hogy mit reggelire? Egy kis szelet szalonna egy szelet kenyérrel. Energia dús, a beleket megkeni, bezsírozza. Tökéletes.
Nyugdíjas belgyógyász orvos mondta nekem. -
válasz
mefistofeles #8048 üzenetére
Szerintem nem arról van szó, hogy ez a jó megoldás, vagy a másik. Nem fekete és fehér ez a kérdés sem. Hanem inkább az, hogy segít megtalálni a középutat. Ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit tanul az ember. Ehhez persze befogadóbbnak kell lenni és nem elzárkózni a másik véleményétől. A tájékozottság nem hátrány, hanem előny.
-
-
válasz
interstate76 #8046 üzenetére
Köszi. Én is remélem
-
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8044 üzenetére
Ja, értem, az más - remélem, minden rendben lesz!
-
törölt tag
válasz
KISDUCK #8032 üzenetére
Nem ezzel a szóval, de egyetértek. Jól hangzik, de lófüttyöt érőmondás.
Rövidúton a bolondokházában kötnék ki, ha így kéne ennem. Már gyerekkoromban sem nagyon bírtam reggelizni. Evés után min 2-3 óra kell, de még akkor is gyakran elég egy pohár narancslé, v 1/4 alma. Ebédre egy szendvics v egy tányér leves. De ha nem kapok vacsorát, falnak megyek. És aludni se tudok éhesen.
Az a baj, ezekkel a fene nagy okosságokkal, h mkit egy kaptafára akarnak ráhúzni. Márpedig nem vagyunk egyformák. Márcsak ebből az egyetlen szempontból is 3 típus van, h kinek melyik a legjobb mint főétkezés.
Uígy a napi 5x-i étkezés... Miért ennék, ha nem vagyok éhes?! Márpedig 5x nem tudok megéhezni. Gyerekkoromban is csak 3-4x ettem. És elég volt bőven. Mint ahogy nem aludtam délben, és ma sem tudok napközben, csak ha vmi rendkívüli van.
Ezt kéne végre felfogni, h nem mkinek uaz jó, és mkinek a maga útját, a maga megoldásait kell megtalálni. Az ált érvényű dolgok csak irányelvek.
A kalóriaszámolgatás tök fölösleges, ha normálisan eszik az ember, pl nem eszik nem éhesen, 2 falattal sem eszik többet, ha megjelenik az elég érzése, persze ehhez nem árt, ha normálisan működnek nála ezek a funkciók, pl iszik elég vizet, és nem a szomjúságot érzékeli éhségnek, ha a lelke rendben van, és nincs folyton ehetnékje, ha eszik elég fehérjét és zsírt, mert ezek jelzik az agynak a jóllakottság mértékét, ha nem zabál, hanem lassan, alaposan rágva eszik, stb. -
válasz
interstate76 #8043 üzenetére
Az biztos, hogy akinek szív problémai vannak, azoknak nem biztos, hogy jót tesz.. Ugye pulzus növelő hatása van, szóval inkább hanyagolom, pedig szeretem és a reggeli rituálém része.
Márciusban megyek kardiológushoz (magán), teljes kivizsgálásra. -
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8042 üzenetére
Én úgy tudom, hogy mértékkel fogyasztva (naponta 2 presszókávét szoktam legurítani) többet használ, mint árt - tévhit?
-
válasz
interstate76 #8041 üzenetére
Akitől veszem a mézet méhész mondta, hogy a felesége avval issza. Javasolta próbáljam ki...nem rossz.
Magát a kv-t akarom elhagyni, nem tesz jót a szívnek.
-
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8040 üzenetére
Hardcore spíler vagy!
Én ezt a 2 dolgot nem szeretem cukor nélkül. Esetleg a teát úgy, hogy egy teáskanál eritrit és ugyanennyi méz. A kávét még nem próbáltam mézzel, de holnap sort kerítek rá!
-
válasz
interstate76 #8039 üzenetére
Kv-t mézzel iszom. Bár most már a kv-t is kezdem elhagyni.
Teát meg csak citromlével, semmi mást nem rakok bele. -
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8038 üzenetére
Így van, főleg az, ami gyorsan felszívódik, mert amit nem tudunk felhasználni belőle, az megy szépen a zsírpárnácskákba! Magyarán egy cukros üccsi ezerszer rosszabb, mint pl. a krumpli, amit oly sokan szidnak.
Eritrit nekem elég szépen bejött (felesben használom cukorral a kávémba és teába, így észre sem veszem a különbséget).
-
válasz
interstate76 #8037 üzenetére
Most erre mit mondjak? Egyetértek.
A lényeg, hogy a cukrot hagyjuk el teljesen. Az a legrosszabb. -
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8035 üzenetére
"Ráadásul tanult emberek, egyetemi tanárok, tanulmány írók tényközlése."
Nem a cikk ellen írom, mert alapvetően egyetértek vele (én sem számolgatok). De amit fent idéztem tőled, az sajnos semmire nem biztosíték. A legjobb példa erre az általad linkelt cikkben szereplő tanulmány, amit a cukorlobby szponzorált. Senkinek nem lehet feltétel nélkül elhinni semmit. Az információ gyorsabban áramlik, mint eddig bármikor, de ugyanúgy tudják manipulálni, ahogy mindig is. Az elhízás elleni küzdelem pedig sokmilliárdos üzlet, szóval itt aztán tényleg nehéz kiszűrni a hiteles infókat a sok, profitvezérelt maszlag közül.
-
válasz
TheBikerider #8035 üzenetére
Na szevasztok újra! (rég jártam erre, akkor is keveset)
Szerintem a számolgatás felesleges, bár el tudom képzelni, hogy valakinek szükséges. Egy idő után már úgy is tudod, hogy adott élelmiszer kb.mennyi kalóriát, fehérjét stb tartalmaz, onnan tényleg nem kell. Profi sportolóknak persze kötelező de egy átlagembernek csak nyűg.
Nekem szerencsére mindig jó volt az agy-test kapcsolatom és ösztönösen tudom mire van szükségem.A fogyáshoz kezdetben, ha van miből leadnod és a hagyományos magyar konyhán élsz semmiféle tudomány nem kell. Radikálisan le kell állni a fehér finomított lisztes kenyérről, péksüteményről, cukros szar üdítőkről és a zsíros kajákról, felvágottakról. Ez önmagában jó pár kilót kell jelentsen. (nekem pár hónap alatt -8) Ha sportolni is kezdesz úgy még jobb. Én három hónap diéta után elkezdtem gyúrni de egyszerűen nem fért bele az időmbe, így most otthon végzek főleg saját súlyos edzést. Ez is teljesen egyedi crossfit, pár ketleb gyakorlat (kézisúlyzóval) mindig változatosan sok gyakorlat keverésével. Nagyon rövid, ultra intenzív edzéseket végzek, minden nap. Igazából már csk 2-3 kilótól akarok megszabadulni de nem sietek, már az izomzatra is figyelek.
A fogyókúrások legnagyobb ősellensége egyébként az úszógumi. Azt a leg nehezebb leadni, a szervezet "körömszakadtáig" ragaszkodik ott a tartalékokhoz. -
válasz
KISDUCK #8034 üzenetére
Szerinted
...ez is egy vélemény, elfogadom.
Szerintem meg a számolgatás a fa..ság. Tévútra visz és hiú ábrándokba kerget, hamis adatokat is közöl ráadásul, amit meg is állapítottak. Ami a csomagoláson van, nagyon sok esetben nem felel meg a valóságnak.
Én soha nem számoltam és nem is fogom. A cikk csak megerősített benne, amit mindig is tudtam. Ráadásul tanult emberek, egyetemi tanárok, tanulmány írók tényközlése. A hit viszont más kérdés, azzal nem érdemes vitatkozni, nem is akarok.
A cikket csak úgy megosztottam, hogy akit érdekel ez a kérdés, az tisztán lásson.A fémipari hasonlatod szerintem nem ugyanaz a téma. Köze nincs a kettőnek egymáshoz.
-
válasz
TheBikerider #8031 üzenetére
Na elolvastam egyetértek a cikk tartalmával, de a végkövetkeztetéssel nem. Persze lehetne javítani és finomítani a rendszeren, de az hazugság hogy értelmetlen kalóriát számolni. Kezdésnek szerintem jó ötlet számolgatni a fogyáshoz és tapasztaltam is hogy működik és most szeretnék majd finomítani az eddigi rendszeren.
A cikk véleménye pedig f@$$ág. Ez olyan minta ha a kezdetleges fémipart fikáznák hogy nincs értelme vesszővel meg hüvelykujjal méricskélni mert nem lesz pontos, de ha nem kezdjük el valahol akkor nem lesz életszinvonal javító protézis és hold utazás. -
-
válasz
TheBikerider #8031 üzenetére
Az a mondás f@$$ág.
Még nem, de majd időt kerítek rá.
-
-
interstate76
addikt
-
válasz
TheBikerider #8028 üzenetére
Kalória kereten belül maradva persze, a többször kevesebb elvét használva.
Mondás, mármint a "Nem részvétel a győzelem, hanem a fontos." ? -
-
válasz
samujózsi #8026 üzenetére
Alvás közben inkább izmot eszik a szervezet. Gyurmások ezért szoktak lefekvés előtt casein készítményeket inni. Súlyt hetente egyszer mérj lehetőleg ugyan olyan körülmények között pl.: vasárnap reggel egyből ébredés után evés ivás előtt. Nincs értelme állandóan méregetni mert pontatlan lesz az emésztő rendszer terhelése miatt, pláne sport után.
-
samujózsi
senior tag
Amikor az ember lead valamennyi zsírt, az mikor mérhető?
Ha a sporttól fogy a zsír, akkor az közvetlenül az adott sporttevékenység végeztével mérhető vagy alvás közben nyúl a szervezet a zsírraktárakhoz?
(nem mérni akarom, a folyamat érdekel) -
válasz
TheBikerider #8024 üzenetére
Nem kell vele sokat bohóckodni úgyis a wc-ben végzi.
Mondjuk most szeretném majd javítani az étkezésem, eddig napi 2 fő étkezésem volt és szeretném bővíteni minimum 3-ra és közben megtartani a kis étkezéseket. Kipróbálom szerintem a csirke/hal és zöldség köret kombinációkat. Megnézem majd melyik hal filé ár/érték bajnok. -
-
válasz
guftabi96 #8014 üzenetére
Hát én nem szoktam túlzásba vinni, összeszeletelem megdurrantom valami fűszerkeverékkel szelek hozzá hagymát azt teszem alulra és fél órába bedurrantom a sütőbe. múltkor 600g csirkemellhez 240g vörös hagymát szeltem köretnek meg rizs vagy nyers zöldség (1 tv paprika, 1 paradicsom 80-90g répa, 1 lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10g chili paprika só+bors). Én tasakos rizst szoktam főzni, múltkor főzés után még hagytam hogy szívja magát tele vízzel a rizs, úgy laktatóbb és ragacsosabb rizs.
samújózsi:
én este lefekvés előtt kalciumos vagy magnéziumos pezsi tabit szoktam inni, az megnyugtatja a gyomrom, de azért nem szabad túlzásba vinni, napi 1-1-nél többet nem iszok. -
-
guftabi96
addikt
válasz
interstate76 #8016 üzenetére
Nem feltétlen.
Csak ezek a különféle fűszerekkel bepácolt majd kisütött csirkemell már kezd unalmas lenni.
Az olaj+fűszer kombón kívül más pác érdekel, ami diétás. -
-
samujózsi
senior tag
válasz
TheBikerider #8018 üzenetére
Akkor én jól csinálom
Sohasem foglalkoztam sem kalóriával, sem szénhidráttal, csak ettem amit akartam vagy amit épp találtam. -
[link]
A kalória számolásáról egy érdekes cikk. -
samujózsi
senior tag
válasz
#73820095 #8012 üzenetére
Ez miből jött le, hogy úgy gondolnám, csak én...?
Vannak olyan akadályok, amiket az orvosommal megbeszélnék(ha lenne), de egy fórumon nem fogom kiteregetni.Citromlé éhségérzet ellen? Vannak kétségeim, hogy nálam működne, de ha működik, akkor is csak a tényleges éhség ellen. A cukorgyógyszer (diaprel) okozta fájdalom/égető érzés forrása nem a gyomor, csak helyileg azon a tájon érződik.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Étkezéshez kérnék tanácsokat, recepteket. (főleg csirkemell elkészítéséhez).
Kezd igen unalmas a különféle fűszerkeverékekkel pácolt sült csirkemell
Lehetőleg minél inkább diétás elkészítési módok érdekelnek, mert igen nagy túlsúlytól próbálok megszabadulni. -
válasz
#73820095 #8012 üzenetére
Wow
nem semmi
Akkor én jövök.
Nos...idén 10.éve kapok havi egy angol gyártású injekciót, mely csak annyit csinál, hogy életben tart. Ha nem kapnám, sajnos lehet nem lenne szerencsém tovább. Mert 33 éves koromig rohadtul mákom volt, az orvosok szerint, de mindenki szerint.Nem kezdek bele, mert hosszú...de amikor megkérnek mondjam el, 10-ből 10 megretten a történetem hallatán.
Szóval igen, mindenkinek lehet baja, amiről nem tudunk, olyan egyszerű oknál fogva, hogy nem ismerjük az illetőt. Látjuk, halljuk, de nem ismerjük.
Azért is írtam, hogy ne adja fel., mert nekem is akad gond, meg másnak is biztos.....én sem adtam fel és adom fel soha. Ja és nem nyavalygok, teszem a dolgom
-
törölt tag
válasz
samujózsi #8009 üzenetére
Na, ha a gyomorégésről kéne mesélni... Szerencsére múlt időben. Nekem a legjobb rá az üres, friss citromlé. Igaz, h pofákat vágok tőle, de a gyomrom pillanatok alatt rendben van. Jobb, mint a szóda.
Amúgy komolyan azt gondolod, h csak te küzdesz? Meséljem el, h én nem a kilókkal (a topikba azért olvastam bele, mert tanultam ilyeneket, és kíváncsi voltam, itt miket fejtegetnek), nekem csak az életemért kellett-kell küzdeni. Néha összeszámolom, h hányszor haltam majdnem meg: betegségben, meg akartak ölni, párszor megtámadtak*, legutóbb mérgezésben. (*Persze, tudom, aki egyedül megy pl Törökországba, nem turista helyekre, az ne csodálkozzon smin. De én legalább tudom, milyen egy puccs belülről) Utólag sokminden vicces, de gondolod, nem tudom, milyen az, amikor úgy érzed, nincs tovább, amikor szó szt annyi erőd sincs, h vécére menj, és órákig készülsz rá, v gumicsővel szívod a vizet az üvegből, ha egyedül vagy, mert nincs erőd felülni és egy poharat/üveget felemelni? Sorolhatnám.És tuti másnak is voltak már itt nehéz pillanatai, de tényleg smi más nem segít, mint menni és csinálni. Amennyi erőd van, annyit. De azt meg kell tenni. Futás nem megy? Séta. Felülések, lábemelések, izomkontroll, rengeted lehetőség van. Még az is számít, h gondolatban. Ég a gyomrod? Sok nyers zöldséget, sok vizet az evések között, és mindig csak keveset enni.
Ha arra van szükséged, h biztassanak, itt sztem megkapod, csak ne a kifogásokat sorold, hanem azt, amit már teszel, amit elérsz, mert a panasszal smire sem mész, a részvéttől nem fogsz fogyni, de magadat jól lehúzod a sok panasszal, és még nehezebb lesz magadat összeszedni. NA, uff, elég lesz mára regénynek... -
interstate76
addikt
válasz
samujózsi #8008 üzenetére
De, ilyen egyszerű. Azt senki nem mondta, hogy könnyű, de nem bonyolult, és MINDENKI meg tudja/tudná csinálni. Lehet, hogy számodra még nehezebb, mint az átlag számára, de választási lehetőség mindig van: vagy feladod az egészet, vagy kideríted, mitől ég a gyomrod, emellett pedig összeállítasz magadnak egy olyan étrendet és életmódot, ami mellett nincs gyomorégésed és kalóriadeficitessé válnak a mindennapjaid. A többi csak finomítás és részletkérdés - az egyénen múlik, kinek mi a legjobb.
Másképpen: szerintem egy kicsit túl van misztifikálva a történet, és nem egetverően bonyolult dolog egészségesen étkezni. Vannak olyan megoldások, amik időigényesebbek (amikor magadnak főzöl), és vannak olyanok, amikor kicsit drágábban, de kevesebb idő ráfordításával úszod meg a dolgot (előfizetsz egy egészséges menüre, vagy eljársz valahová ebédelni, de mindig úgy választasz, hogy ne nőjön tovább a fejed
). Én az egyik évben úgy fogytam 3 hónap alatt 13 kg-ot, hogy a család/munka/sport/barátok kvartett mellett semmi időm nem volt másra, de tényleg semmi, és ebédet szinte mindig egy, az akkori munkahelyemhez közeli kajáldában ettem, extra időbeli/anyagi ráfordítás nélkül, de ésszel választva a napi ajánlatok közül, plusz természetesen reggel és este sem zabáltam be. Most több időm van, és tele a mélyhűtő felszeletelt, adagokra osztott csirkemellel, és ha másnap ebből lesz az ebéd, akkor este kiveszek a mélyhűtőből egy adagot, átrakom a "sima" hűtőbe, reggel bepácolom és dél körül kisütöm. Nagyon finom, tápláló, fehérjedús és nem hízlal. 5 perc alatt össze tudok dobni legalább 4-5 féle pácot, amit szeretek, pedig nem vagyok egy nagy varázsló a konyhában, csak amikor eldöntöttem, hogy lefogyok, akkor szántam pár órát receptek keresésére. 2 lányom van, és ha látják, hogy este a mélyhűtőben kotorászok, akkor rendszeresen rámszólnak, hogy ne csak 1 adagot vegyek ki, mert ők is olyat szeretnének enni, mint én.
Részemről over, mert - bocs, de - amíg nem változtatsz a gondolkodásmódodon, addig minden képernyőre vetett szó felesleges időpocsékolás.
-
-
samujózsi
senior tag
válasz
interstate76 #8005 üzenetére
Feladom, de nem ilyen egyszerű a dolog, csak nem akarom itt elsírni az összes bánatomat. Bőven van rá okom, nem véletlenül írtam, hogy csak panasz, nem kérdés/kérés.
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #8006 üzenetére
Igazad van, de vannak azok, akiknek folyton rágni kell vmit, mert különben... És ez az, ahol nagyon igaza van Int.-nek, mert ez a fejtől, lélektől függ, utána jön, h kuszkusz v bulgur. (Apropó, az aldiban ma még akció a kuszkusz, bulgur, én már beszereztem
)
És ha annyira muszáj rágni, rágjon, csak nem mindegy, mit. Sztem ő is ebbe a kategóriába tartozik. Ez egyrészt lelki dolog, másrészt nem mennyiségi, hanem minőségi éhezés, és ezen is segítenek sokat a nyersek. -
-
interstate76
addikt
válasz
samujózsi #7992 üzenetére
Nehéz lehet cukorbetegség mellett fogyni, még nehezebb, mint egyébként. Pláne, ha nem hiszel benne. És bocs, de az írásaidat olvasva nekem az jön át, hogy az első nekibuzdulást követően szembejövő nehézség miatt egyből el is engeded a dolgot, mondván: esélytelen. NEM AZ!
Miért ugrasz neki olyan sportnak, amit nem bírsz? Nekiállsz ész nélkül futni, gyakorlatilag törvényszerű módon nem megy, és feladod? Ahelyett, hogy tanácsot kérnél, hogy miket egyél, ill. milyen sportot űzz, majd elszántan és kitartóan csinálnád a dolgot?
Közhely, de igaz: minden fejben dől el. Amíg nem változtatsz a gondolkodásodon, addig próbálhatnak neked akármekkora jószándékkal segíteni a többiek, semmi értelme, semmilyen pozitív következménye nem lesz. Nem az a lényeg, hogy barnarizs vagy kuszkusz! Az a lényeg, hogy tudsz-e céltudatosan tenni önmagadért, minden nap. Ha igen, akkor nem egyre nehezebb lesz, hanem egyre könnyebb: megszokod a mozgást és hiányzik, ha nem mész, ill. összeszűkül egy kicsit a gyomrod és nem kívász majd annyi kaját, mint korábban. A többi pedig jön magától. De csak akkor, ha eldöntötted, hogy lefogysz és pont.
Nem beolvasni vagy észt osztani akartam, pláne nem megsérteni, de úgy látom, hogy téged egy kicsit fenéken kellene billenteni!
(#8004) PreikeStoleN Most látom ezt az írásod, teljesen jól látod. Nem is fogja hagyni, amíg nem tudja átírni a saját "szoftverét", mert addig minden jótanács csak falra hányt borsó marad, akkor is, ha te beleadod minden jószándékodat és tapasztalatodat.
-
-
törölt tag
válasz
samujózsi #7997 üzenetére
Az első 2-3 napban szinte csak a víz megy el.
Ha éhes vagy folyamatosan, lassul az anyagcseréd, ergó hízol...
Enni, sokat, csak nem mindegy, mit. Ahogy mondták, zöldséget pl. Sok répa, alma, bár az a cukor miatt nálad kérdéses, h mennyire bírod, de ott a petrezselyem, a paszternák, mindegy, csak rágni kelljen. V hogy állsz a mogyorófélékkel? Ha nem napi 5kg, az is, erre pont jó. Lelkileg nehéz lesz, de átáll a szervezeted. -
samujózsi
senior tag
Ez egy jó közelítés (igaz, erre alapozok én is), de nincs kőbe vésve, sok egyéb dologtól is függ. Sajnos a részletekkel nem vagyok tisztában. (súly, egészségi állapot, de tán még a testzsír arány is számít)
Visszatérve az eredeti témára : van egy pulzusmérőm, annak az adataiból látom, hogy ha gyalogolok, akkor egy-másfél óra alatt is "bemelegítés" szinte az egész, míg ha "futok", akkor mondjuk a félórából öt perc a zsírégetés, a maradék aerob v anaerob.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Linux kezdőknek
- Videó stream letöltése
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest