Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
CsendesMark
üzenetére
Én úgy értem, hogy ha RAID tömb-ben vannak az ssd-k akkor nem működik a trim.
És ha jól tudom, itt mindenki hasonlót olvasott...
Fless cikkéböl idézve:
Egyáltalán nem biztos, hogy a TRIM működik. Két probléma van. Az egyik az AMD AHCI-drivere: ez még mindig nem támogatja a TRIM-et (az 1.2.0.164-es verzió biztosan nem). A második a RAID tömbökbe rendezett SSD-k: ezek sem támogatják a TRIM-et. Az elsőre van megoldás, a másodikra egyelőre nincs. A Windows 7 saját maga által felkínált és feltelepített AHCI-drivere támogatja a TRIM-et és így használható AMD lapkakészletes gépeken is. Az Intel nemrégiben adta ki az első olyan driverét (Rapid Storage Driver 9.6), ami szintén támogatja a TRIM-et (akár RAID-módban is), de csak az egyedülálló, tehát nem RAID-kötet részeként használt SSD-ken. Az RST 9.6 előtti verziói nem támogatják a TRIM-et!
Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Érdemes elővenni a Diablo II-t: érdekes újdonságot kap a játék
- LEGO klub
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- PlayStation 5
- Honda topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dobozos ÚJ Acer Aspire 5 A17-51GM-70LZ ULTRA 7 / 16GB RAM / 1TB SSD / RTX 2050 17,3
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4460, 100% Akkumulátor
- 242 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs