Hirdetés

Aktív témák

• Bodor

veterán

SSD újításon töröm a fejem, most hogy elérhető árba kerültek a modernebb ssd-k( mármint az enyémnél modernebbek)
    Raid-0 ban lenne két 40 GB-os, mert egyre nem férek rá.
    Változatok 1:G.Skill Phoenix Pro 40 GB Read - 280MB/s Write - 270MB/s 33Kx2=66K (80GB)
    2: OCZ Vertex 2 40 GB Read - 280MB/s Write - 270MB/s 37Kx2=74K( 80GB)
    3: OCZ RevoDrive PCI-Express SSD 50 GB Read:540 MB/s Write: 450 MB/s 64.5 K (50GB)
    Utóbbinál persze nem két darab, mert már 1 is raid-ban van, illetve itt még alaplap kompatibilitást is kell néznem.
    Felvetéseim: Miért kéne a drágább OCZ Vertex 2 nekem, mint a G.SKILL, hogyha ugyanaz a teljesítményük, ráadásul megbízom a G.SKILL márkában mert most is azok vannak a gépemben és teljesen jól működnek. Itt is a nevet ill. márkát kéne megfizetnem mint az Intel-nél??
    Mindháromban SandForce SF-1200 controller fut, úgyhogy ez nem számít.
    Igaz, hogy a revo drive kisebb, de elég lenne az is, de vajon gyorsabb is mint a másik kettő?
    Tudom, hogy a 4K műveletek érdekesek ha oprendszernek kellenek, találtam is erre vonatkozó teszteket, itt, itt ,meg itt, de számomra annyira eltérőek, hogy ebben a segítségeteket kérném.
    Tudom, hogy RAID-ben nincs trim és szemétgyűjtés egyelőre( bár lehet a vezérlő elvégzi?)és az elérési idő is lehet kicsit hosszabb, mint szóló ssd-nél,de ez nem különösebben érdekel, mert eddíg is sem hiányzott a 2db. G.SKILL –nél, mivel a Diskeeper with Hyperfast tökéletesen elvégzi a feladatot, immár 1.5 éve és ugyanolyanok az írási és olvasási adatok mintha új lenne:
    Mostani eredmények, amit fejleszteni szeretnék

Aktív témák