Hirdetés
Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
usb kábelen rádugtam gépre az ssd t. miért nem engedi a winfos formázni?
és még 1 kérdés, az az achi t vagy mit a biosban, hol keressem? -
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna dobni valami kimenetet erre a kommenre: 32154
-
válasz
Ultrazord
üzenetére
Károly? Hát ha így hívod az SSD-t ám legyen. Szóval van akinek Gerzsonja van, van akinek Ubulja, Gerzson és Ubul nagytestvérei Károlynak, de Károly druszái ilyen adatokkal rendelkeznek, feltéve ha Károly SATA2-vel is rokonságban áll.

Na de komolyra ferdítve: Ha SATA2-es portra kötve használod, akkor rendben vannak ezek a sebességek, ha SATA3-on, akkor nem.
-
Ultrazord
tag
ez gondolom nem károly a sams 830 64 hez, mintha láttam volna jobbakat itt

-
válasz
galaktikus
üzenetére
Mac nem az Én birodalmam, de amiket találtam, azt linkelem(fogalmam nincs, hogy kondíciót, meg élettartamot jósolnak-e, de ha gond van, azt biztos jelzik)
GSmartControl | SMART Reporter | SMART Utility -
bb.bocs
őstag
na megvan a cucc nemsokára teszt
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mac-re (Lion 10.7.2) milyen ssd tesztelő progi van amit érdemes használni? Pl. ami mutatja a kondíciót is, mert az nagyon érdekelne..

-
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Az a jóslás nekem folyton más. Attól függ az adott napon mennyire nyúztam.
-
válasz
Nordic
üzenetére
Maradjunk a CD/DVD-s bootlemeznél inkább, nem jó keresztezni ilyenkor a dolgokat, mert az olyan következménnyel járhat, mint a pulit keresztezni a zsiráffal...(Jól el fog verni a juhász)

Mindig elolvasom a legfrissebb user guide-okat FW frissítés előtt, függetlenül attól, hogy már korábban hányszor is csináltam. Ha hibalehetőségként megemlítik, hogy AHCI-ben esetleg nem is ismeri fel az SSD-t a frissítő stb stb és ilyenkor célszerű IDE-re átállítana, akkor Én ezt gondolkodás nélkül meg szoktam tenni (nem csak Crucial-nal), mint ahogy azt is, hogy leállítom a gépet a frissítés indítása előtt(persze miután a BIOS-ban IDE-re állítottam) és után is, nem pedig sima restart. (Crucial is azt írja, hogy ha végbemegy a frissítés, akkor leállítás, nem restart)
Persze, ha átállítod AHCI-ről IDE-re, akkor a frissítés után, a gép újbóli bekapcsolását követően ne feledkezz meg visszaállítani AHCI-re.
UI: Van egy-két gyártó, ami meg kifejezetten AHCI-re állítva javasolja a FW frissítést.
-
hanog
csendes tag
Amúgy egy Secure Erase csodákra képes nekem jópár hónapot javult, utána.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Es az elozo, sajat hivatkozasomat alig talalom.

Kicsusztam az 5 percbol, de itt a regi.
6 nap alatt 10 honapnyit esett a becsult elettartama, mikozben 64 gigat irtam ra es olvasattam rola.
Ezzel a tempoval kivancsi vagyok, 5 giga irt adatnal mennyi lesz a kondicioja, talan utolerem megint én tarsunkat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#32233) hanog:

(#32234) SymbianOS: no, es ez is furcsa szamomra, amit ezek a josgombok mutatnak. En tobb, mint 2 tera irott mennyiseggel ugyanott tartok, ahol ti 800-900 gigaval. Lehet, hogy 2020-ban purcan ki a vilag, 2012-ben csak a folyamat indul el...

-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem ez kellene:
0007 128GB Crucial 2.5" RealSSD C300 Part #
TFDDAC128MAG-1G1 Release Notes guide — firmware(nem néztem el a típust
)Mondjuk paraszti ésszel úgy gondoltam, hogy a usb-ről bootolok az olyan mintha cd-ről bootolnék ergo, telepíthetem is onnan
. Az ide-sata módot miért állítod át? -
válasz
jim_raynor70
üzenetére
[link] -

-
hanog
csendes tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Te aztán jó keveset kapcsolgathatod a gépedet. )
-
válasz
Nordic
üzenetére
Közben megnéztem a Crucial FW-ket, hát Én itt nem látok C300-ashoz USB-s telepítőt. Ugye még csak véletlenségből sem az M225-ös FW-t akarod a C300-ra rávarázsolni? (Mert az M225-nél valóban van segédprogi a FW-en kívül, ami létrehozza a boot-os USB-s eszközt)

-
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Ebből kiindulva nekem van pár hónapom és vége.
De 3 év garis, és alig 2 hónapos. -
válasz
Nordic
üzenetére
Mondjuk nekem ez újdonság erejével hatott, hogy USB eszközről is lehet frissíteni FW-t a Crucial RealSSD C300-on
(egy ISO van a fw-ben, olyan utility-ről nem tudok, ami USB-s FW frissítőt hoz létre)
CD-ről biztosan lehet és Én mindig átteszem IDE módba a frissítés idejére a SATA üzemmódot.UI: Már ha egyáltalán ilyen típusú SSD-ről beszélünk. Az adatlapodat néztem meg, az alapján írtam...
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Erre gondolok én is igazából, hogy driver lehet a ludas, vagy az ssd-m firmware-je. Viszont firmware-t sehogy sem tudok rajta frissíteni pendrive-ról. Valamiért nem akaródzik.
-
Akik Hard Disk Sentinel-t használnak, azoknak ez hasznos oldal lehet:
Hard Disk Sentinel - Driver ZónaSzóval aki érintett és érez elég lelkierőt (no meg ki is tudja vitelezni), az próbálja meg lecserélni a jelenlegi AHCI driver-ét, a listában javasoltra, gép restart és utána megnézni, hogy milyen kondíciót meg egyéb értékeket mutat a HDS. Így kiküszöbölhető, hogy a driverhiba miatt jelenjennek meg esetlegesen false információk a HDS-ben.
A listából olybá tűnik, hogy az Intel AHCI driverekkel nincs gondja a proginak.
-
Gorneck
legenda
válasz
bb.bocs
üzenetére
Fogod felrakod rá a rendszert és mindent amit szeretnél használni vagyis szoktál használni...úgy mintha egy vinyóra telepítenél.
AHCI módba téve a gépe vezérlőjét, ha van rá lehetőség.Aztán a progik adottak...a topikba kb 1-2 oldalanként bele lehet botlani mivel is tesztelnek...és ennyi.
-
-
Gorneck
legenda
válasz
bb.bocs
üzenetére
Nincsen. Mivel annyira nem régi az SSD. Én még mindig azt mondom, hogy senki se fogja neked megmondani mit bír...majd az idő eldönti. A lényeg, hogy csak olyan dolgokat tárolj rajta amiért nem kár.
Mit akarsz tesztelni? Sebességet? Esetleg megnézni, hogy kb meddig fog menni?
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
bb.bocs
üzenetére
Nekem furán viselkedett az ssd-m. tavaly májustól októberig 2 %-ot esett a kondíciója a hard disk sentinel szerint(akkoriban arra telepítettem sok játékot, kíváncsi voltam jobban futnak-e). Azóta meg se moccan(kicsivel több mint 1 éve van meg). Nem fog az elhasználódni egykönnyen. Arra kell csak figyelni, hogy a wear leveling-nek mindig hagyj helyet(azt hiszem a kapacitás 20%-a javallott, de nem biztos). Én csak erre figyelek és semmi gond. Még a lapozó fájl, meg a böngésző cache-e is azon van.
Mellesleg, milyen ssd-t akarsz venni?
-
Begi
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Sajnos igen, elég kacifántos dolgok vannak a neten. Sok okosságot olvasni, aminek a fele sem igaz és sajnos kevés igazságot. Maguk a NAND flash és SSD vezérlő gyártók is visszatartják az információkat, a konkurencia és a friss technológia miatt. Ezért is nehéz a fejlesztés NAND flash-el
.Nem igy működik, de majdnem. Miért nem? Mert igy nincs értelme, de közelitőleg majdnem oké, amit irsz. Tegyük félre a Wear-Leveling-et, mert az csak bekavar. Tegyük fel hogy minden blokk ugyanannyiszor volt irva, igy nem is játszik.
HDD esetében ugye tiszta sor, ez nem is kérés. Úgy történik ahogy leirtad.SSD esetében a különbség annyi, hogy a fizikai törlés nem történik meg a TRIM-el sem, viszont lemegy a parancs az SSD-nek, ami feljegyzi, hogy az adott lap érvénytelen.
Ha minden egyes lap törlésnél törölné is fizikailag a lapot, azaz ahogy te is helyesen leirtad, beolvasná a blokkot, törölné az egészet, majd visszairná a memaradó lapokat, az azt jelentené, hogy egy lap törlése miatt 1 egész blokk élettartalmát röviditené meg.
Itt mindössze arról van szó, hogy a vezérlő tudni fog az üres lapokról, igy amikor mondjuk 1 blokk teljesen kiürül, akkor töröl 1-szer, és nem mondjuk legrosszabb esetben 64x (64 page/block-ot feltételezve).
A legnagyobb probléma, hogy minden gyártónak van egy algoritmusa arra hogy maximalizálja az SSD élettartamát ezt hivjuk wear-levelingnek, de ez ahány gyártó annyiféle megoldás (Értsd. SSD Nand flash controller gyártó). Amig nem dolgozik a rendszer, akkor is a wear-leveling miatt a blokkokat folyamatosan pakolja az SSD, amiből te mint felhasználó nem fogsz észrevenni semmit.
A TRIM ehhez ad segitséget. Mivel igy nem akkor kell törölgetnie a blokkokat az SSD-nek, mikor egy adott területre megjön az irási kérelem, hanem a törlés optimálisan bármikor elvégezhető, ami takarhatja azt is hogy azonnal el is végzi, mikor te kiadod a törlést, de ez nem 100%.
Remélem igy érthetőbb hogy miért irtam hogy nem igy működik."Es itt a masik gond, ami nem a vezerlo, hanem ismet a NAND hibaja (ha ez az egyaltalan), hogy egy lapot nem tud helybol felulirni, vagy torolni, egy egesz blokk szuksegeltetik a muvelethez."
Ez a gyártási technológiából adódik. Igy találták ki a valakik. Sajnos a fizikai részébe én sem látok bele, de nem is akarok. Elég nekem hogy van SLC meg MLC és tudom mi a különbség, illetve hogy nagyjából hogy működnek
.bb.bocs: Ez a cikk arról szól, hogy elég sok a meghibásodás azoknál a NAND moduloknál, amik a kiszemelt SSD-ben vannak. Ezek nem sima MLC-k, hanem 3-bit MLC-k, igy kevesebb irást birnak. Sajnos adatlapot nem találtam róluk, igy nem tudom milyen ECC-t követelnek meg, illetve hogy hányszor lehet őket irni, amikből sok mindenre lehetne következtetni.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Nordic
üzenetére
ssehol persze
nekem elég ha 3 évet megy
de az 5 ideális
jó mondjuk ezt nem tudja senki meddig fog menni, de semmi extrára nem tervezem cak rendszernek. hát na, vagy bukom a pénzemet vagy nem
gondoltam 1 2 tapasztalat van hogy mennyire birja . kb valahol 10000 irást ir vagy mi, van ahol 9 10 évet irnak. döntsem el 
esetleg még abban kérném segítségeteket ,hogy mely tesztprogramokkal érdemes és hogyan érdemes tesztelni? ( állitolag fél évet volt használva a cucc )
-
bb.bocs
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
aha. hát nemtudom mit tegyek. az illetö aztmondja, 1 hét garit ad hogy teszteljem. ha tesztprogi kiir 9évet
mint ahogy másiknál is láttam: D akkoe tuti megtartom 
nem tudok vagyont költeni rá. samsung tuti jó cucc, csak nincs keretem rá ... pár évet ha kibir rendes használat mellett akkor lényegtelen számomra miböl van, működjön.
mi lehet vele? kisül vagy mi történhet? miért nem ajánlod?
-
-
bb.bocs
őstag
egy kis forditást
mi a lényege
nekem a lényeg hogy sokáig birja
semmi extra örültséget ne mtervezek vele. mondjuk 1 tesztképet találtam ami biztató volt. de nem akarom hogy félév év múlva behaljon... -
Nordic
Közösségépítő
válasz
szeva000
üzenetére
Ha jól tudom a Corsair-t közvetlenül a gyártónak is vissza lehet küldeni, ha esetlegesen garanciára kerülne a sor? Vagy most hülyeséget mondtam, és nem gyártói garanciás?
bb.bocs: Én egyedül a játékokat nem telepítem az ssd-m re, mert lényegi sebességnövekedést nem tapasztaltam. Ha a felhasználói programjaidat a vinyóra tolod, akkor felesleges az ssd, mert hiába indul el a rendszered gyorsan, ha minden más lassú marad. A többi progim azon van a rendszer mellett. Egy biztos, torrentre ne ssd-t használj
. -
bb.bocs
őstag
érdemes úgy megcsinálni hogy a rendszer ssd n legyen a progik vinyón? vagy ez nem számit az élettartamban?
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Megette az internet felét az AI?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Intel D3-S4520 1,92 TB - 2,5", SATA3, 8800 TBW - Új, 1 év garancia - Eladó!
- XPG SPECTRIX S40G RGB 512GB NVMe SSD 100% / Beszámítás OK!
- Intel D3-S4610 960GB - Keveset futott - 2,5", SATA3, 5800 TBW - Eladó!
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- 27% - APC BGM2200-GR 2200VA UPS Szünetmentes táp!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

TFDDAC128MAG-1G1 Release Notes guide — firmware(nem néztem el a típust
)
. Az ide-sata módot miért állítod át?
De 3 év garis, és alig 2 hónapos.
(egy ISO van a fw-ben, olyan utility-ről nem tudok, ami USB-s FW frissítőt hoz létre)
nemtudom lehet e de elég új cucc, valószínű
.