Új hozzászólás Aktív témák
-
hss vaku déli nappal szemben, 1/3200s, f2,2 és személyiségi jogok reptilián védelme.
-
eattila
őstag
Felszenvedtem az új gumikat a tribanra. Annak meg lóf_sz üsse ki a fogát, aki a felnit tervezte, mert erre ez is nagyon nehezen ment fel. A 2 külső volt 2 óra. Kentem, szorítottam, már madzagos trükköt is próbáltam, meg mindent, végül a kézi satu segített.
Nem sokkal szélesebb ez a 35-ös, mint a 28-as. De jól néz ki. Csak most nem fotóztam, mert ha tovább maradok, felgyújtom.
És az is biztos, hogy tök felesleges a defektjavító készlet, meg a pótbelső bármikor, mert ezt az út szélén meg nem javítom, az tuti.
-
Jahno
veterán
Ma én is úgy jártam, mint npera. Csak nem tudtam előre
Mondtak egy címet, menjek fotózni. Bejárat alapján írtam asszonynak poénból, hogy ez már olyan lesz, mint valami NCISes titkos laboratórium. Aztán tényleg. Majd megpróbálom írni amit lehet, érdekes és vicces is vót. Aztán mire hazaértem akkor tudatosult bennük mi volt és ezren is telefonáltak, hogy de ez bizalmas és ne kerüljön ki és ez még amaz. Hát, késő bánat, de nincs mi kikerüljön én saját érdekében nem emlékszem semmire
Azért ha ilyenek vannak nekünk nyilvánosan én el sem bírom képzelni mi lehet Kína másik végében a valóban titkos helyeken.
-
-
eattila
őstag
En megtekertem a Velencei-tavat. Kenyelmesen, tatasan, mert nem egyedul voltam. Kanyar bufe csurog volt. Igaz kb delben ertunk oda.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #158478 üzenetére
Majd kialakul. Sütőig kell még 15+ méter kábel csövezése, azzal még váratok magamra is. 3 sorban leírni egyszerű, projekt vége egyszerű, csak ezek a köztes szopószorzók és vargabetűk a zűrösek. De már hivatalosan papíron is van 32 Amperem, jöhet a villanyos autó az ablak alá
-
Grillo
őstag
válasz
Sipi- #158471 üzenetére
Hát baze, tényleg a 40 az új 50
Én már jobban mozgok, lenyírtam a füvet, meg akarok téglaszegélyt rakni a grilles hátsó résznek, ha bírok, guggolni/ülni/feküdni, akkor ezzel elleszek ma-holnap.
Aztán lehet elkezdek kiveszegetni szabikat szépen, nagy nyaralás idén sem lesz, de legalább grill téren szeretnék egy-két dolgot kipróbálni, snake-módszer, tépett hús, stb, eddig nem zavart, hogy csak 47 cm a grill, de most már legalább értem, miért jó a nagyobb, meg a más alak.És amit nem hittem volna, még tavasszal sem, hogy várom, hogy jöjjön rendbe a lábam, aztán mehessek tekerni, még ha nem is nperás-igus stílusban, de valamit. Még pár 20-25ös kört megyek, aztán egy Dunakeszi-Szentedre-Tahi-Horány-Dunakeszi kört szeretnék nyomni, bár lehet egy napos kirándulás lesz belőle.
-
zetor2000
őstag
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Sipi- #158469 üzenetére
meg kora delutan kimentunk az eromuhoz, van egy nagy keresztezodes, ki van irva hogy uzemi terulet, allt ott ket auto, szoval mi is megalltunk ott es onnan seta
mentunk vagy 80-100m-t erre pont jott egy Swift-s muki az eromu felol, hogy fent is van egy parkolo am a parton, csak az eromuvon nem lehet athajtani autoval a tulso oldalra, csak bicajjal vagy gyalog
na OK, akkor odaig autoval fel, kiszalltunk, 2-3perc mulva olyan zuhe leszakadt, hogy jo hogy nem gyalog mentunk fel, mert romma aztunk volna -
Jahno
veterán
Kockás pléd nincs, dlágaszág van. EON hozta az órát és kismegszakítót. Kötés még nincs rendben, de majd lesz valami. Közben szerdán az egész házban óra csere lenne, azért kaptuk a másik értesítést :-D
Ember ránézett, közölte, hogy rendben van, pipa, aláír. Megkérdeztem, hogy milyen gányolásokba futnak bele és mennyit nem fogadnak el, arra azt mondta, hogy 10ből átlag 6ot visszavágnak annyira szar a felhozatal. Ez azért erős.
Doboz, occsó, semmi extra:
Előtte érkeztem meg családi napokról, most megyek másik fontosat fotózni, aztán lenézünk vidékre, mert nyár óta ott sem voltunk. Holnap kellene maszek melóban megtelepíteni egy laptopot, az fájni fog, meg a sütő áramköre várat magára.
-
Sipi-
őstag
Tegnap megérkezett végre a jóidő, lehetne tekerni, erre tegnap reggel olyan derékfájással ébredtem, hogy alig tudtam mozogni.
Estére jobb lett, de ma sem merek még elmenni biciklizni (főleg, hogy akkor inkább már a kisebbik gyerek osztályos családi napjára mentem volna).
Jövő héten vennem és ültetnem kellene kb. 12 méterre tiszafa sövényt, meg kb. 25 méteren még ki akarom cserélni a csepegtető csövet rendesebb öntözőre (amiből nem csak alig csepeg, hanem kb. folyni tud a víz).
-
didyman
őstag
Amúgy fejlesztettem gépet, mert játszani akarok néha. Olyan retrónak érzem már ezt, de most kell egy ilyen.
. -
didyman
őstag
Jó reggelt, vén fszaok <3
2-more hozzám vágott mindenféle kacatot, felébredt bennem az ördög és az egyetlen narancscímkés kódgány tápomat kivakartam a múltból, mert mindenki lehet hülye ennyi idősen.Gyári venti és még nem állt meg, a szokásos egyszem elkó cseréje, aztán semmi baja. Azért durva, ez a rüszme vagy 20 éves lehet már, és annyira nem fejlődött semmi a tápokban, hogy igazából az alap topológiája a mai napig fennmaradt, most fogja talán az ATX3.0 elfújni a fenébe ezt az öreg csoportszabályzott, rossz hatásfokú nyomort. De egy ilyet meg kell őrizni, mint a technológia csodáját, hogy miylen kevésből is lehetett stabilan, sokáig működőt alkotni
-
eattila
őstag
válasz
hobizoli #158451 üzenetére
Az utakat tudom. En is arrol megye a tora. Pedig en kozel vagyok. Kunhegyes fele az ut a 4-esrol tenyleg tre.
A letesitmenyt a gatrol lattam tekeres kozben. Es ilyen havrokkal megallunk egy estrere dologra hatha jo. Mondjuk nem nyaron mert ott este ki nem mesz a hazbol az tuti. -
válasz
Jahno #158453 üzenetére
martonvásár.
kopaszin sok éve fotóztam, akkor nem került pénzbe, cserébe szombat reggel volt fa, aminél sorban álltak a ifjúpárok.viszont ha már úgyis nálam lesz egész hétvégén a haccáas vaku, fotózok egyet hobbiból is, aztán hozzácsaptam a bérléshez egy beauty disht, legyen valami érdekesebb cucc is.
-
Grillo
őstag
válasz
npera #158444 üzenetére
Na, és tevepók is volt?
Én szerda reggel 8ra lehúztam Győrbe melózni, szépen nekiindultam egy munkagödör rézsüjének felfelé, amikor is éreztem, hogy a jobb vádlimmal van valami. Azt hittem, valami megütötte, de úgy rendesen, aztán egy idő után inkább a húzódás/szakadás irányába vittek a gondolatok, felszíni sérülés semmi, de ráállni nem nagyon tudtam.
Kis fájdalom árán felvezettem, kiscsajt elvittem ortopédushoz, utána meg elmentem a balesetire, volt itthon bot, azt használtam hozzá. Doki szerint részleges izomszakadás, de jó lenne ultrahang, SZTKban ingyen, de 3-4 hét, így próbáljam inkább magánban. Kérdeztem, hogy feküdjek, bármi, de mondta nem kell, olyat ne csináljak ami fáj. Meg szedjek AspirinProtectet, akkor nem halok bele a trombózisba. Talán.
Találtam is egyet aznapra, behúztam Blahához, persze a parkolás miatt majd az Astoriától sétálnom kellett. Odaértem időre, leülök, erre mondja a kiscsaj, hogy ja bocs, vádlit azt nem tudunk vizsgálni.
Tegnap még forgolódtam egyet terepen, nem volt olyan vészes, ma meg lett ultrahang, vissza is mentem a sebészhez, úgy tűnik nem szakadás, csak húzódás.
Azért az Aspirint szedjem még pár napig, a biztonság kedvéért... -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #158452 üzenetére
És ezeket mennyien nem tudják fotós csoportban, vagy nem követik. Kopaszi is eleinte fizetős volt, aztán nem, aztán megint, másik meg felháborodik, hogy de Neki ott joga van és toporzékol, fogalma sincs róla, hogy magánterületen azt csinál a házirendjével amit akar. Néha nem is tudom, hogy a fotós hülyébb-e, mint az ügyfél, vagy mikor azt hirdeti, hogy ide-oda be lehet lógni, akkor nekem mennyi esélyem lenne és mi van ha mégsem vagy lepattanok a portásról és kinél lesz B terv... Engem túlzottan nem fenyeget, de néha belefutok aztán marad a Tökölön a parkerdő meg hasonlók, ami kert, arborétum, egyéb terület, kastély, ott egyből a házirendet meg az infót túrom. Ebből tán a Várbazár a korrekt, hogy ingyen van, de írj egy emailt, hogy tudjanak róla.
Bár a 900/főt most hirtelen nem tudom melyik lehet. Martonvásá kertje? Gödöllő szokott occsó lenni 1ezressel és 15ezres esküvőivel. Nádasdy most éppen megint zárva. Mindig kavarnak, most pár fotóval majd Fehérvárcsurgón indulok, Öttevénynél meg kicsúsztam az 1 éves határidőből, mert nem lehet mindent egyszerre :-D
-
válasz
Jahno #158447 üzenetére
holnap ifjú pár fotózása vidéki kastély kertjében. aranyosan írták, hogy 900/fő, mire én meg azt, hogy de a honlap szerint a fotójegy 20e. erre nem írt semmit
persze lehet próbálkozni, de ha a két esküvői ruhába öltözött embert nem veszik észre, akkor majd engem a 120 centis softboxszal -
hobizoli
nagyúr
válasz
eattila #158448 üzenetére
1 ejszakara siman
mondjuk olyan szar utak vannak odafele (mi az M4-s ut felol mentunk), hogy ihaj, volt tobb olyan resz hogy 50-60-l tobbel nem mertem menni, a vegtelen toldozas-foldozas miatt, meg az ut kozepen mentem, mert a sav jobb szele romma van amoritizalodva, ha utolert vki, akkor inkabb lelassitva felrehuzodtam, hadd menjen
M3 felol is erkezok is ugyanezt mondtak, hogy arrol is igazi fos az utmeg mesz at falukon, kozsegeken es nem latsz 1 feher embert sem...
-------------
"allitolag" 1.5Mrd-ba kerult az egesz komplexum 2012-22-ben
egy ilyen bodega 12 megaforint (volt akkor), es van vagy 30 belole
az adofizetok 190millioval szalltak bele a buliba a fobejarat melletti naaagy "vissza nem teritendo tamogatas" tablicsku szerint
nem a maradek 1.3Mrd....meg ugylatszik voltvmelyik egysegnek meg a teraszan sajat jacuzzija is van, de a lakoegyseg is ugyanakkora, mint tobbi, csak belul mas elrendezessel (ilyenben mi nem voltunk), es az dragabb is ejszakankent
van kozponti jacuzzi is fedett helyen, de az nem vmi nagy
a kepeken lathato kulso medancie eppen nem volt a helyen, de mivel esett is az eso meg ilyen 12-13fok volt csak, nagyon nem is erdekelta menzan a 4 szemelyes tal az 2 felnott 2 gyereknek valo inkabb, 4 felnottre nem annyira eleg
van egy bufe is a kozossegi reszen ahol a dupla husos hamburger 3000, hasabburival meg egy uccsivel 4200, csak nemtom hol volt a "duplahus" benne, de a nem felextrazott BK-s Whooper is nagyobb nala, az extras (+dupahus, +bacon, +sajt) az boooven, meg tomosebb is kevesebbert
a tipikus parasztvakitos nagy buci zsemle, benne meg kb semmi, meg az a duplahus is annyi, mint hunyoritva mashol az egyvan a kecoban egy 55cm koruli TLC lapos TV 8-10 csatornaval szoval azt nem vittek tulzasba itt sem, szakad az eso akkor eleg cink, hogy egy gyerek mit kezdjen ott magaval
+van 120Mbps Wifi, klima, elektromos futes, mert telen-nyaron nyitva vannak, kis konyha, mikro, huto stb, ahogy kell...
lehet helyben bicajt berelni, amit mi kihagytunk, de a szar ido miatt nem is akart menni az sem, aki amugy bringazgat....de amugy olyan sok minden mas meg nincs is
magat a tavat nem latod a bodekbol, mert a gát mogott vannak, a gat szintje alatt 6-8m-l
csak azert egy kicsit lehetne nagyobb is a lakoegyseg, 1-1,5m hianyozna hosszaban meg a szelteben is....
-
Jahno
veterán
válasz
npera #158444 üzenetére
Ja, voltunk ma egy kajáldában. Igazából elvileg semmi extra, mert olyan dolgokból csinálnak szendvicset ami van odahaza is. Csak ennyire nem tudod összerakni akkor sem. Asszony egyből kérdezte, hogy npera járt-e már errefelé
Utána haver művészfilmjét néztük meg Óbudán a művházban. Állítólag kitalálja, pár hét és kint lesz YTon vagy valahol is. Akkor majd tolom a linket.
-
Jahno
veterán
válasz
npera #158444 üzenetére
Tegnap megfogtam a maradék szerverszobát, megraktam egy kistehert és elvittem a vasakat A pontból B pontba., Nem tudom pontosan hány jogszabályt hágtam át és milyen módon de mindent is tagadni fogok, mert biztosan sokat :-D Egyik jó arc kolléga jött velem hangulati és rakodó elemnek. Kisfőnökkel kimentünk Duna partra dumálni, arról majd később tán beszámolok, aztán kaptunk vidéki vendéglátást és rácson sült szalonnát házi sörrel, majd este hazaballagtunk.
Dunába dobáltunk kavicsot, naplementét majdnem sikerült rendesen megoldani, egyik képnél vannak jóféle napocskás ágai, csak a többit nem sikerült kiexponálni, mert civilek itt nyígtak, hogy hideg van, fúj a szél, éhesek vagyunk. Kellett volna még kb. 12 perc az expónak a próbák után. így még a víz sem látszik:
Itt látszik, csak nem napocska:
Nem lehet mindent egyszerre de majd megyek én még arrafelé. -
npera
addikt
9 napig eltűntem egy helyre. Voltak szürke repülők, sok-sok utánégetős felszállás. Szecskavágók repkedtek állandóan, sok homok, repültem én is. Beszéltem vállapos emberekkel, használtam rendszereket. Előző héten 50 fok volt, most csak 44-45.... Nyomattam a lokál kaját, nem volt rossz
A többit nem mondhatom el.
-
blueboi69
őstag
-
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #158439 üzenetére
Nemcsak a küllem madár, a featurekészlet is. Már röpködnek az udvaron, az anyjuk meg tornatanárként füttyög nekik.
Performance review.
Április végétől állt össze a fészek nagyjából. Május 7-én már gyakran maradt a fészken kotlani az anyjuk, május 16-án keltek ki. Két hét a kikeléstől a repülésig, 5 fióka, 100% túlélési arány. -
Sipi-
őstag
Aliexpress elég gyors, múlt hét csütörtökön rendelt csomagomat ma hozza a DPD.
Temu-ról szombaton rendelt csomagot meg iMile futárszolgálat hozta meg ma (nem is hallottam még errős a futárszolgálatról).
Időnként magyar webshopból lassabb a szállítás. -
eattila
őstag
-
2-More
tag
Ballistic High-Speed, az inditócső durrant szét, hálistennek, egyből, azaz nem igazán robbanás volt, hanem az indítótöltet lángja vágta végig, de az nagyon.
Scott esetében meg asszem nem nála volt a végén konkrétan kimondva, mi lehetett az ok, mert vádolták Serbut hogy ennyi menet nem bír el ekkora nyomást. Aztán kiderült, hogy amit használt, ki tudja hány kézen átfutott SLAP lőszert (Saboted Light Armour Piercer, űrméret alatti, kváiz egy 300as kaliberű wolfrámtüske műanyagba ágyazva) valaki szép csiribirire polírozta egy thumblerrel. Ami azért jó, mert így a lőpor, ami igazából nem por, hanem szemcse, olyan, mint egy miniatűr bab, szépen porrá törik, porrá törve pedig teljesen megváltoznak az égéstulajdonságai, mivel nő a felület, többek közt gyorsabban is ég mint szabadna neki, ezáltal hamarabb és több gázt fejleszt, előbb épül fel nagyobb csúcsnyomás és nagyobb égési hőmérséklet, aztán az meg megy arra, amerre tud. Jelen esetben, egy jó 6-7 centis átmérűjű, 10 menetes acél kupak fele volt a kevesebb ellenállás -
2-More
tag
válasz
eattila #158424 üzenetére
Jaja, hozzátéve, hogy akkor és ott is lehetett volna óvatosabb, de alapból nem az ő hibája volt, se a fegyveré. Az övé "csak" annyiban, hogy mikor a 2. v 3. lövést leadta (mert asszem azután durrant szét), már akkor lehetett látni, hogy akkora torkolattűz van amekkorának nem kéne lennie. Meg nem kellett volna bizonytalan eredetű katonai páncéltörő lőszerrel játszani. Hozzátéve, habár az a Serbu egy szög egyszerű civil puska, de a töltényűr hozzá volt módosítva a gépágyúlőszerhez, illetve, azt lemérte Mark Serbu is, hogy az a menetes zárókupak ami leszakadt, az a 50es BMG SAAMI nyomásának a 2,5 szeresénél SEM szakadt volna még le, túlméreretezni meg max 50%al szokták, és az is overkill, egy P++ lőszer ritkán erősebb a simától 10-egykét százalékkal jobban. Szóval, az egy Barettet vagy egy Browning M2-t, vagy bármi mást úgyanígy szétnyitott volna. Kurva mákja volt hogy életben maradt.
Amúgy, a másik bridágnak nemrég meg egy RPG7-es indítócső robbant szét a kezében. -
nos, nem nyertem a békéltető testületnél, mert az ászf-ben az is benne van, hogy bármikor elállhatnak a szerződés teljesítésétől, és az elálláshoz az kell, hogy legyen egy létrejött szerződés. evvan.
egyúttal itt közölném a nagy nyilvánossággal (hátha egy kereső idetalál), hogy véleményem szerint a bestbyte egy párezer forinton cigánykodó ruppótlan társaság.
köszönettel. -
2-More
tag
válasz
zetor2000 #158421 üzenetére
Van fenn pár morcos kontent, az biztos. Mi szoktuk nézni a fattyakkkal a Failarmy-t is, vagy ott vannak a mindenféle Relaxing job-os videók, nézek vagy 2-3 késkészítős, miket művelnek, szóval azért lehet nyugis dolgokat találni a gyereknek, nem csak fasságot
Azt mondjuk még nem mutattam meg nekik, amikor a Kentucky Ballistics-es Scottnak az arcába robban a .50 BMG-s Serbu -
zetor2000
őstag
válasz
2-More #158416 üzenetére
Régen ez a "Ha aztmondja, ugorj a kútba, beleugrasz?" kérdéskör volt. Csak valahogy ez kikopott, meg a "Neeeeem? Na, fogd meg a söröm" effekt is előkerült. Az internet térhódításával ez meg elterjedt lett.
Persze a normálisabbjának azért nem kéne minden fszságot benyalni, meg kipróbálni.Szerintem akik itt vagyunk, semelyikőnk nem próbálta a jeges vödrös vizes effektet, se nem ettünk mosógép kapszulát.
Igu talán, de ő úszni is szokott a fagyos vízben, az annyira nem ér.De a kapszulát ő se ette meg - asszem.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #158409 üzenetére
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #158345 üzenetére
Mást úgysem tehetsz, de ha valami berántja, amit a haveroknál, TVben, YTon lát, vagy akár olvas, akkor ez van. Mondjuk ettől nem kell feltétlen veszélyesnek, vagy hülyeségnek lennie, csak eljön az a korszak, amikor pont leszarja, mi a te véleményed (tisztelet a kivételnek, mert olyan is van).
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158410 üzenetére
Haveri körben úgy 10+ éve van itt sok 100 virtuális meg bérelt és mindenféle vasunk. Teljesen jó, szopiknyalik ha kell, de az asszem nem kell. Weben minden vackot el lehet intézni, SANt tudsz csatolni, dinamikusan bővíteni, procitramot, mentést, mindent amit úgy általában virtuálisnál.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #158157 üzenetére
Na, mai nap álláspontja alapján itt tartunk "egy gép lefordítja a szöveget, de nem érteti meg velünk a kultúrát, a gondolkodásmódot, a másik embert."
Aztán pár rövidebb pont, majd pár hosszabb kifejtés, aminek egyik fő témája a "Kiváltja-e a mesterséges intelligencia a tanárokat?"
Az előadás nem volt olyan feszített, mint a többi nagy konferencia, de biztos ami tuti alapon a mesterséges intelligencia tartotta az egyik avatárjával, aztán lehet csak azt mondta amit hallani szerettünk volna, vagy hazudott, vagy holnap már más lesz a világ állása. Ha más nem, akkor olyan érdekességnek elment, ilyet is láttunk.Google első 1-2 szavas okoskodása egyelőre csak zavar, többi majd kiderül. Holnap megint egy elég húzós helyre megyek. Gépek továbbra is aranyosak:
csak néha nem tudok mit kezdeni azzal, mikor itt a Nagy Ötlet, kiállnak a világ elé, bemutatják, világ csak pislog, hogy pfúdejó én meg azt látom benne, hogy ezt kb. 20 évvel ezelőtt SCH folyosón összetákolták a haverok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A minap végleg leálltak az xDefiant szerverei
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Reklámblokkolók topikja
- iPhone topik
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged