-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Delila_1
veterán
válasz
basaharc502 #7996 üzenetére
Tedd ki valahova a fájlt, vagy azt a részét, ahol az említett adatok vannak. Hamis értékekkel is jó.
-
basaharc502
aktív tag
Hát ez nekem sehogy sem akar összejönni
-
Delila_1
veterán
válasz
basaharc502 #7990 üzenetére
Készíts kimutatást, ahol a sorok tartalmazzák a dátumot. Ebből csinálj grafikont.
-
válasz
basaharc502 #7993 üzenetére
Akkor vegyél fel fél-, vagy negyednapokat is.
Ami a lényeg, hogy nem ugyanahhoz az időponthoz tartoznak a különböző értékek, a te megfogalmazásodból az ellenkezője volt érthető.
-
basaharc502
aktív tag
Hát, így se vágom nagyon :S :S
Felraktam egy képet:
http://kep.psharing.com/412503.jpgEzt a grafikont szeretném saját magam megcsinálni excelben...így egyértelműbb a dolog, hogy mit szeretnék..pl: ápr 29..0-ról fölmegy 400-ra, utána pár 30-án lentebb esik, de aztán ujra fölmegy...
Ha leírnád kicsit részletesebben hogyan csináljam azt megköszönném..nagyon
-
válasz
basaharc502 #7990 üzenetére
Ez azért van, mert egy pontnak csak 2 koordinátája lehet a koordináta-rendszerben (matek). Úgy tudod megoldani, hogy annyi táblázatot veszel fel, amennyi max. adat esik egy napra, majd egy grafikonon jeleníted meg az összes adatot.
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #7989 üzenetére
köszi, nekem nem sikerül összehozni neten sem találtam egyenlőre semmit
-
basaharc502
aktív tag
Hali
Kellene egy kis help!
Nos arról van szó, hogy készíteni akarok egy grafikont excelben. Gyakorlatilag egy időintervallumról van szó 1986 ápr29 - 1986 május 15-ig Namost minden napra vannak adataim, de vannak olyan napok amelyekre több is (4-5).
Annyi a probléma, hogy akárhogy írom be az adatokat minden adatot külön napnak vesz..tehát ha ápr 29-re van 3 adatom, akkor a grafikonon úgy jelenik meg mintha az 3 napra vonatkozna azaz ápr 29-30 és május 1...Tehát a kérdés, hogyan lehet megoldani azt, hogy a pl előbb említett 3 adat csak ápr 29-re vonatkozzon?A választ előre is thx
-
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #7987 üzenetére
mondjuk az A oszlopban vannak a nevek B oszlopban valami névhez tartozó tulajdonság. Egy név szerepelhet többször is. Ha szűrök valamilyen B oszlopban lévő értékre, akkor utána hogy tudom megszámoltatni az A oszlopban lévő neveket? Ha mondjuk 100 név van és megadom az A1:A100at, akkor hiába van bekapcsolva autoszuro és csak mondjuk 5-6 nevet látok megszámolja mind a százat
Lehet hogy teljesen hülyeséget mondok/gondolok nem nagyon használtam eddig excelt
-
válasz
DopeBob #7986 üzenetére
Hali!
Ebben az esetben az A:A megadása nem célszerű, hisz akkor gondoskodni kell arról, hogy az A oszlop minden cellájában legyen valamilyen érték, ellenkező esetben #ZÉRÓOSZTÓ hibát kapsz. Másrészt meg az Excel 2003-ban 65536 sor a maximum(meg 256 oszlop), de pl 2007-ben ez már lényegesen több(több mint 1 millió sor és 16384 oszlop)
Annyit tehetsz, hogy pl elnevezel tartományokat pl az A2:A10000 NEVEK-nek és akkor a korábbi képlet így módosul
=SZUM(1/DARABTELI(NEVEK;NEVEK))Itt ha beszúrsz vagy törölsz egy sort, akkor az Excel gondoskodik róla, hogy növelje vagy csökkentse az elnevezett tartomány értéktartományát.
Az Autoszűrős dolgot nem teljesen értem, mert az nem befolyásolja a képlet működését...
Fire.
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #7985 üzenetére
Szia, működik köszönöm.
Akkor ezzel nem fogok tudni olyat csinálni, aminek egy oszlopot adhatok meg?
=SZUM(1/DARABTELI(A:A;A:A)) akkor ezek szerint ez sem lesz jó.
Hogy lehet megoldani ilyen jellegű feladatot olyan táblában, ami tele van autoszűrővel?
-
válasz
DopeBob #7984 üzenetére
Hali!
Egy általad választott cellába beviszed ezt a képletet tömbképletként (F2->beilleszted az alábbi képleted->CTLR+SHIFT+ENTERT-t ütsz)
=SZUM(1/DARABTELI(A1:A6;A1:A6))
Értelem szerűen az A1:A6 tartományt oda állítod, ahol a nevek vannak.
Fire.
UI: A nevek közt nem lehet üres cella, mindnek kitöltve kell lennie ebben az esetben, ha nem így van akkor #ZÉRÓOSZTÓ hibát kapsz..
-
ulrik19
tag
pl. ha az első sorról van szó:
E1 = ha(C1>2000000;1;ha(és(B1<>"";vagy(bal(A1;2)="77";bal(A1;2)="99"));2;ha(B1="";3;0)))
nem teszteltem, lehet benne zárójel-hiba.
a "77 vagy 99 és van név" (77 vagy 99) ÉS (van név) alapon van benne, nem pedig 77 VAGY (99 és van név)
Az sem derült ki, mi van akkor, ha több feltétel is teljesül (vagy milyen sorrend szerint legyen kiértékelve a feltétel)
-
lazlo8
tag
kérdésem lenne
adott egy excel tábla benne 5 oszlop
elso oszlop irányítószám ( 4 jegyu szám+ telepulés név)
második oszlop név ( kereszt+ vezeték név van olyan cella ami üres tehát nincs név)
harmadik oszlop ár (0tól 4 miilioig) érték
4 oszlop ID nemfontosnos a feladat az volt hogy az ötödik ures oszlopba írjak
1.est HA az ár magasabb mint 2millio ft
2.est ha az irányítószám 77 vagy 99 és tartozik hozzá név
3.ast ha nincs névminderre volt 5percem, sehogy se tudtam megoldani ezért kérem a segítségeteket!
mégis milyen fv.t kell alkalmazni? -
Delila_1
veterán
válasz
motinka #7978 üzenetére
Az F5 képlete:
=HA(BAL(D5;2)>="13";D$1+1+IDŐ(ÓRA(E5);PERC(E5);0);D$1+IDŐ(ÓRA(E5);PERC(E5);0))
Ez akkor igaz, ha a nap (aug. 16) a D1 cellában van, ahogy a képen látszik. Ha viszont a B1:F1 között van középen, akkor a képletben a D$1-et írd át B$1-re. A képletet lemásolod a többi adat mellé az F oszlopba, és átmásolod a K oszlopba, meg a többi zárás oszlopba. A formátum ezekben az oszlopokban olyan legyen, ahogy már előbb megadtam. -
motinka
tag
válasz
Delila_1 #7976 üzenetére
a munka általában aznap befejeződik a kivételekkel nem kell foglalkozni, csak néha van olyan, tehát azt kell feltételezni a képletnek hogy aznap befejeződik.
Hát igen, a munkalap zárása azt jól gondolod, amelyik a 8:30-13:30 időszakban van az még aznap az azt követők csak másnap zárulhatnak le. De ha azárás cellába [ F4 ]ideiglenesen beirnám a zárás dátumot és azt figyelné akkor? majd átírnám a másik dátumra, majd amikor végeztem visszírnám zárás-ra ? -
napocska2
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7969 üzenetére
Köszi a segítséget, működik!
Erre sem jöttem volna rá magamtól soha!
Ezek szerint nem volt véletlen, hogy nem találtam meg a Excel beállítások között... -
-
Delila_1
veterán
-
motinka
tag
sziasztok,
újabb kérésem, kérdésem lenne: excel2003
hogy lehetne azt megtenni, hogy egy cellában be van írva a dátum (2010.08.24.) formátumban egy másik cellában csak az időpontot írnám bele 12:15 formátumban, de a cellában a 2010.08.24. 12:15 formátum szerepel enter után.
Tehát csak az időt kellene beírni, de az a dátummal együtt lenne látható a cellában.segítségeteket előre is köszönöm
Üdv
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7969 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi.
-
válasz
napocska2 #7966 üzenetére
Hali!
Ezt a területi beállításokon belül lehet kezelni, mivel OS-t nem írtad, így XP-nél így:
Vezérlőpult/Területi és nyelvi beállítások/Területi beállítások fül/Testreszabás gombon katt/Rendezés fül/Lenyílóból a Technikai lehetőséget választani, végig okézni.
Fire.
UI: természetesen az alapértelmezett területi beállítás Magyar kell hogy legyen, gondolom azon is van...
-
napocska2
senior tag
Sziasztok!
Belebonyolódtam egy egyszerű ABC sorrendes problémába és nem találom a megoldást.
Excel 2003-at használok és a táblázatomat magyar ABC szerint rendeztem sorba az "Adatok/Sorba rendezéssel", azonban az ékezetes betűk nincsenek a helyükön, pl.
béke, beki. Van ennek megoldása?? -
Delila_1
veterán
válasz
Sickboy25 #7963 üzenetére
Na még egy, hogy biztos legyen a figyelmeztetés.
Az A1 cellát formázd félkövérre, és piros betűszínre. A laphoz rendeld a nyúlfarknyi makrót (lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése, a VB szerkesztőben a jobb oldalon kapott üres felületre kell bemásolni).
Private Sub Worksheet_Activate()
If Day(Date) < 11 Then
Cells(1) = 10 - Day(Date) & " nap múlva add le a jelentést"
Else
Cells(1) = ""
End If
End SubMikor a lapra lépsz, beírja, vagy 10-e után törli a hátralévő napokat.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7961 üzenetére
Azon egy HA függvény segítene, de nem az én megoldásom kell a kérdezőnek.
-
válasz
Delila_1 #7959 üzenetére
Hali!
Igen, ez más megközelítés valóban és szebb is lehet, ha "visszaszámol" a szükséges időpontig. Ehhez azonban alakítani kell a kódon mert most azt írja ki, hogy "-7 nap múlva kell leadni a jelentést."
Sickboy25
A "hhhh " helyére "hh " kerüljön. Ez sima dátumformázás...Fire.
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #7958 üzenetére
Köszönöm ez szuper lett és ha azt szeretném, hogy ne írja ki a hónap nevét csak a számát, akkor, hogy módosítom?
Delila: próbálom a tiedet is...
-
válasz
Sickboy25 #7957 üzenetére
Hali!
A neked megfelelő cellába írd be ezt:
=SZÖVEG(MOST();"hhhh ")&NAP(10)Mivel alapban automatikus számolásra van állítva az Excel, ezért amikor megnyitod a munkafüzetet, automatikusan változik a cella értéke is
Fire.
UI: Nekem is kissé zavaros volt a kérdés, de talán megfelel a megoldás...
-
Sickboy25
addikt
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Lenne ismét egy kérdésem:
Tehát:
Egy dátumfigyelő kellene, tehát mondjuk január 10-től indítjuk, de ahogy február 1 van, akkor február 10 jelenjen meg, ha március hónapba lép, akkor március 10... Tehát a nap fix, viszont a hónapot automatikusan változtassa meg, ha belép az adott hónapba... Remélem érthető volt.. .
Köszi előre is a segítséget... -
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #7897 üzenetére
Sziasztok
Tegnap még működött a macro, de ma reggel már Debug üzivel fogadott.
Sárgával a .Bodí sort jelöli, pedig semmit sem váltortattam rajta.Mi lehet a baj?
Csináljak PS-t?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7951 üzenetére
Ez nem helyesírási hiba, a működést hamisítja meg.
-
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7949 üzenetére
Írd meg nekik. Te szoktad úgyis figyelmeztetni őket a hibákra, hiányosságokra.
-
-
Delila_1
veterán
A szöveg.keres függvénybe az idézőjelek közé a szóköz helyett tedd a saját elválasztó jeledet.
Ha ez egy valahonnan beimportált szöveg, akkor egyszerűbb a "Szövegből oszlopok" funkció alkalmazása.
A szétbontandó cellák mellett jobbra legyen annyi üres oszlop, ahány részből a cellák összetevődnek. Kijelölöd a szétbontandó cellákat, Adatok/Szövegből oszlopok. Tagolt, Tovább, a Határoló jeleknél kiveszed a pipá(ka)t, és az Egyéb kategóriába beírod a @, vagy # jelet, Befejezés. -
Delila_1
veterán
Kicsit kacifántos, de megoldható.
A cella, ami a két értéket tartalmazza, szöveg formátumú legyen. Vegyük, hogy az A1 celláról van szó, és a két számot szóköz választja el.A bal oldali részt az
=BAL(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)-1)*1a jobboldalit az
=JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES(" ";A1))*1 adja vissza számként.Ezek a cellák általános, vagy szám formátumúak legyenek.
-
zoli03
őstag
Olyat lehet csinálni valahogy az Excelben, hogy egy cellába két számot írok, és azt a két számot külön értékként kezelje?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7938 üzenetére
A 2003-as súgójában nem tették ki a $-okat.
-
köszi szépen a segítséget mindkettőtöknek
persze a cucc pont azon a pendrájvon van, amit nem hoztam magammal... de amint visszaérek pestre ki is próbálom
-
Hali!
Így mindjárt más, ezzel kellett volna kezdeni...
Csak azt tudom javasolni, amit Delila_1 is, azaz a GYAKORISÁG függvényt használd/erőltesd, mert tényleg azt szokták kérni
(Bár azt nem tudom honnan tudja, hogy nem tették ki a $ jeleket, hacsak nem elküldted a táblát neki)Fire.
-
Delila_1
veterán
Nézd még meg a GYAKORISÁG függvényt. Ha ez nem munkaköri, hanem Exceles feladat, lehet, hogy ezt kérik. Tömbfüggvény, Shift+Ctrl+Enterrel kell bevinni egy területre.
Szerk:
Vigyázz, a mintapéldában nem tették ki a $ jeleket a tartományokhoz, azok nélkül hamis eredményt kapsz. -
válasz
Fire/SOUL/CD #7934 üzenetére
nah, de ügyes voltam
[link]remélem most látszik.
-
-
hát, delila megoldása jó lenne, ha oszlopdiagramom lenne.
mostmár lefényképeztem, mit is szeretnék:
mobilos kép, de remélem kivehető a vízszintes tengely
és bocsi mindenkitől, hogy ennyit szenvedek ezen.
-
Delila_1
veterán
Nézd meg a #7893-as választ. Alsó értéknek a minimumot, felsőnek a maximumot add meg, utolsó érték a lépésköz. Csakis direkt értéket adhatsz meg, nem lehet így: =min(tartomány)
Nem otthon vagyok, este megpróbálom kitalálni a választ a diagramos kérdésedre. Azt hiszem, lehet másik X tengelyt felvenni, ahogy másik Y-t is, de nem biztos.
-
Hali!
Hát passzolom...Lehet, a meleg teszi, de ha belegebedek sem értem...
Majd talán érkezik Delila_1 és frissen, üdén megoldja a feladatot(meg legalább akkor megvilágosodom én is)Fire.
UI: Ennek örömére (meg hogy péntek 13) iszom egy sört...Lehet, az segít a megvilágosodásban...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #7927 üzenetére
itt is van[link]
szóval nem adatfeliratok kellenek, hanem gyakorlatilag mintha két vízszintes tengely lenne, és az egyik jelezné a valós számokat, a másik pedig ezt az intervallumot %-osan.
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #7925 üzenetére
öö, nem egészen
mondjuk a vízszintes tengelyen napi értékek vannak, alatta megjelenítve: 0-365-ig. és a vízszintes tengely felett lenne jó megjeleníteni ezeket, százalékosan: 0 napnál 0%, 50-nél 13,7%, 120 napnál 32,9%, stb.. és 365-nél 100%. remélem így okés a leírás, ha nem akkor megszerkesztem valahogy painttel
-
-
nah ismét én
azthiszem a köszönetnyilvánításnál a Ti nevetek is szerepelni fog a diplomamunkámban
szóval az lenne a legújabb agymenésem, hogy egy diagramnál, hogy jeleníthetők meg a vízszintes tengely értékei. azt szeretném, ha az ábrázolt adatsor az x tengelyen kétféleképp is megjelenne: a konkrét számértékek 0-1872387-ig, és ezek százalékos értékei is 0-100%-ig. tök idegesítő, hogy nem jövök rá hogyan kell, miközben az előttem lévő 1993-as kiadású könyvben is megcsinálták ugyanezt
-
válasz
Fire/SOUL/CD #7921 üzenetére
köszi, ezt a képletet kerestem
kevesebb mint 20 intervallumom van, szóval ezzel megoldható
mégegyszer nagyonköszi
nah már csak az a bibi, hogy nem hajlandó használni a képletet
hanem kiírja a cellába, mintha szöveg lenne
-
Hali!
Ha nem túl sok tól-ig feltétel van és 2007-et használsz, akkor pl így
=DARABHATÖBB(A1:A20;">=0";A1:A20;"<5")
=DARABHATÖBB(A1:A20;">=5";A1:A20;"<10")
=DARABHATÖBB(A1:A20;">=10";A1:A20;"<15")Annyi ilyen képlet kell, ahány tól-ig határ kell. Ha nagyon sok ilyen van, akkor makró...
Fire.
UI: Értelemszerűen a 3 képlet 3 külön cellába kerül...
-
nah, hát sajnos ez a részösszeges dolog nem akar összejönni. szóval van egy csomó adatom (számok), és azt kéne megszámolni valahogyan, hogy ezek közül darabra hány adat esik az adatsor minimum és maximum értéke között meghatározott intervallumokra.
pl:
adatsor: 1, 3, 4, 7, 6, 12, 12, 13, 14, 16, 18, 23, 33, 34
0-5 közé esik 3db
5-10 közé esik 2 db
10-15 közé esik 4dbstb..
és ezt kellene valahogy sok ezer adattal megoldani
köszi a segítséget! -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7918 üzenetére
Jó félórája Shift nélkül próbáltam (ő; ú), azzal nem jött be. Most újra megpróbáltam, mire fel akarja telepíteni az angol nyelvű automatikus javítást.
-
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7914 üzenetére
Csak nem esett le a tantusz az Alt+Shift-re.
Az Ő és Ú a kapcsos zárójeleket adja, nem a szögleteseket. A { az Alt+0123; a } pedig Alt+0125-tel is behozható. -
-
válasz
Delila_1 #7912 üzenetére
Hali!
Semmi köze az Excel-hez, ez Windows funkció. Az ALT+SHIFT-el lehet a billentyűzet kiosztását váltogatni. Ha nálad nem megy, akkor nálad csak egy billentyűzetkiosztás van telepítve...
Fire.
UI: Ha magyar nyelvű billentyű volt, amikor feltelepítetted az OS-t, akkor annak alapból az angol kiosztást is telepítenie kellett, ha ez nincs, akkor az "gond"...
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7911 üzenetére
A bal Alt, és a számbillentyűzeten bepötyögött 091 behozza a [-et.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7911 üzenetére
Ez nálam nem jön össze.
Mielőtt kérdeznéd, igen, 2007-es verzióban. -
-
sziasztok!
van nekem egy csomó szövegként tárolt számom, viszont ha egyszerre kijelölöm mindet, és a formátumnál rámegyek, hogy szám, nem történik semmi. viszont ha cellánként rákattintok a kis felkiáltójelre, ás rákattintok, hogy átalakítás számmá, úgy megcsinálja, és valóban számként kezeli. van rá lehetőség, hogy elkerüljek többezer kattintást?
köszi!
-
Zyrius
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7905 üzenetére
Neked és még a másik 3-4 embernek aki ebben a témában beszélt néhány hsz-el visszább.
Nem tudom ki tette fel a kérdést, csak most találtam meg ezt a topikot, ezért nem mint válasz irtam be hanem mint információt, amit szerintem önmagában is lehet hasznosítani.Te meg használhatnád az offtopicot, ha nem témával kapcsolatos hozzászólást írsz
Ne kezdjünk inkább szájkaratéba. -
Zyrius
aktív tag
Ja és még annyi hogy nem muszáj egész oszlopot kijelölni tartomány is használható.
-
Zyrius
aktív tag
Amikor átmásolsz egyik munkafüzetből másikba számot amik szöveg formátumban vannak de értékként szeretnéd használni, akkor az adatok-> szövegből oszlopok opciót szoktam használni.
Itt megtudod adni, hogy hányadik karakternél vágja le szét a cella tartalmát. Ha mondjuk a legnagyobb szám 10 számjegyből áll és 11-re állíítod a levágást, akkor miután rányomtál a befejezés gombra rögtön szám formátumot fog felvenni szöveg helyett és tudnak vele számolni a képletek.
Makrók írásánál is ezt a módszert alkalmazom, viszont arra figyelni kell, hogy a fejlécet is bele kell venni a levágásba, szóval ha a fejléc 20 karakterből áll akkor 21-re kell állítani ellenkező esetben a fejléc melletti másik fejléc cellát felül akarja majd írni a levágott darabbal. -
Sziasztok !
Szeretném megtudni, hogy egy diagramba hogy tudok értéktengelyt beszúrni, vagy létrehozni.
Gondolok arra hogy ha kimutatom az egész éves árbevételt hónapokra bontva, és szeretnék egy tengelyt húzni, ami minden hónapban természetesen azonos 100e €., mivel ez a cégvezetés elvárása. -
válasz
Fire/SOUL/CD #7900 üzenetére
köszi a választ, közben már rájöttünk.
Share-elve volt a cucc, azért nem ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest