- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Microsoft Excel topic
- (kiemelt téma)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Projektor topic
- Kiterjesztett valóság ASUS ROG és XREAL recept szerint
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Apple MacBook
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
7600 - 7501
54992 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-11-13 08:31 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
-
motinka
tag
-
Delila_1
veterán
-
motinka
tag
Elrejted a NEM Csaba adatait tartalmazó oszlopokat. Nézet/Egyéni nézetek. Hozzáadás, a névhez beírod: Csaba, OK.
Felfeded az oszlopokat, és ismét elrejted azokat, amelyek nem Jánoshoz tartoznak. Ennek az egyéni nézetnek a János nevet adod, és így tovább.
Mikor minden nézetet felvittél, a Testreszabás menüben a Parancsok fülre állsz. A Kategóriákból kiválasztod a Nézetet, jobb oldalon kikeresed az Egyéni nézetek legördülőt, és felhúzod az ikonjaid közé az Eszköztárra. Ebből választhatod ki ezután a neveket, és mindig csak a megfelelő oszlopok látszanak majd.köszönöm, ez jó!
csak abban az esetben, ha nem csak én használom ezt a táblázatot, akkor ez így nem működik a kolléga gépén.
erre valami ügyes megoldás?
-
Delila_1
veterán
sziasztok,
szeretném kérni a segítségeteket ismét, az alábbi táblázat elkészítésében:
a rajz szerint egy lenyíló listából lehetne kivállasztani a neveket illetve az összesent.
a CSABA név kiválasztására csak a CSABA 3 oszlopa (ami csaba névre hallgat) maradna látható a C oszlop után, amennyiben a JÁNOS névre kattintunk csak a JÁNOS 3 oszlopa marad látható, és így tovább. Az összesnél kinyílna a teljes táblázat.
segitsetek pls
köszi
Elrejted a NEM Csaba adatait tartalmazó oszlopokat. Nézet/Egyéni nézetek. Hozzáadás, a névhez beírod: Csaba, OK.
Felfeded az oszlopokat, és ismét elrejted azokat, amelyek nem Jánoshoz tartoznak. Ennek az egyéni nézetnek a János nevet adod, és így tovább.
Mikor minden nézetet felvittél, a Testreszabás menüben a Parancsok fülre állsz. A Kategóriákból kiválasztod a Nézetet, jobb oldalon kikeresed az Egyéni nézetek legördülőt, és felhúzod az ikonjaid közé az Eszköztárra. Ebből választhatod ki ezután a neveket, és mindig csak a megfelelő oszlopok látszanak majd. -
motinka
tag
sziasztok,
szeretném kérni a segítségeteket ismét, az alábbi táblázat elkészítésében:
a rajz szerint egy lenyíló listából lehetne kivállasztani a neveket illetve az összesent.
a CSABA név kiválasztására csak a CSABA 3 oszlopa (ami csaba névre hallgat) maradna látható a C oszlop után, amennyiben a JÁNOS névre kattintunk csak a JÁNOS 3 oszlopa marad látható, és így tovább. Az összesnél kinyílna a teljes táblázat.
segitsetek pls
köszi
-
Delila_1
veterán
Minden oszlop külön listaként volt formázva, így mindegyiket külön kezelte a rendezés.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
Delila_1
veterán
-
ildi_
tag
-
Delila_1
veterán
-
ildi_
tag
Köszi, ezt próbáltam, de a rovatfejben auto szűrő van ezért nem csinálja meg a többi oszlora a bővített sorba rendezést. Ha nincs auto szűrő, akkor működik ez a fajta megoldás.
-
Delila_1
veterán
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, remélem tudtok segíteni.
A táblázat összes oszlopában legfelül auto szűrőt használok a fejlécben. Ha sorba akarom rendezni valamelyik oszlopot, akkor nem tudom bővíteni a kijelölést az összes többi oszlopban, hogy ne keveredjenek össze az adatok. Ha ugyanezt a sorba rendezést csinálom auto szűrés nélküli fejléces táblázatokban, akkor természetesen működik a bővített kijelölés. Hogy tudnám megoldani, hogy működjön auto szűrős fejléceknél is?
Állj az oszlopba, amelyik szerint rendezni akarod a táblázatodat. Nem kell kijelölni semmit.
Adatok/Sorba rendezés. Felajánlja az oszlopod címét. Lent a Van rovatfej legyen jelölt. OK. -
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
-
ildi_
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, remélem tudtok segíteni.
A táblázat összes oszlopában legfelül auto szűrőt használok a fejlécben. Ha sorba akarom rendezni valamelyik oszlopot, akkor nem tudom bővíteni a kijelölést az összes többi oszlopban, hogy ne keveredjenek össze az adatok. Ha ugyanezt a sorba rendezést csinálom auto szűrés nélküli fejléces táblázatokban, akkor természetesen működik a bővített kijelölés. Hogy tudnám megoldani, hogy működjön auto szűrős fejléceknél is?
-
motinka
tag
köszönöm, ez a megoldás teljesen jó (erre azért én is gondolhattam volna, de nagyon VB-es megoldás volt bennem
) ) -
Delila_1
veterán
sziasztok, örülök hogy rátok találtam

most még nagyobb kényszerem van hogy jobbá tegyem a táblázataimat
az alábbi képletet használtam a Q oszlopban, de ha lehetne hogy VB-ben legyen az király lenne.
tudtok segíteni? tudom, rossz kérdés volt, persze hogy tudtok

=HA(J1="";"";FKERES(J1;kod!$J$1:$K$54;2;HAMIS))
a fügvényben a kod egy másik fül meghatározott cellái.
a lényeg az lenne hogy a függvény ne látszon, de az utasítás hajtódjon végre.előre is köszönöm
A cellaformázásnál a védelem fülön jelöld be a Rejtett négyzetet. Ennek a hatása akkor lép érvénybe, mikor a lapot védetté teszed. Eszközök/Védelem/Lapvédelem.
-
motinka
tag
sziasztok, örülök hogy rátok találtam

most még nagyobb kényszerem van hogy jobbá tegyem a táblázataimat
az alábbi képletet használtam a Q oszlopban, de ha lehetne hogy VB-ben legyen az király lenne.
tudtok segíteni? tudom, rossz kérdés volt, persze hogy tudtok

=HA(J1="";"";FKERES(J1;kod!$J$1:$K$54;2;HAMIS))
a fügvényben a kod egy másik fül meghatározott cellái.
a lényeg az lenne hogy a függvény ne látszon, de az utasítás hajtódjon végre.előre is köszönöm
-
Delila_1
veterán
-
Aron76
csendes tag
-
Delila_1
veterán
-
Aron76
csendes tag
-
Delila_1
veterán
-
Aron76
csendes tag
-
Aron76
csendes tag
Hello Delila,
es ha eleg mindennek a 20% akkor pedig igy nez ki nagyon egyszeruen a dolog!? :
=WENN(A1*0.2) , vagy =WENN(A1*20%)

-
Delila_1
veterán
Akkor függvényre sincs szükség. Elég az =I1*20%
-
Aron76
csendes tag
Megnéztem, a németben a HA helyett WENN-t kell írni.
A képlet ezután:=WENN(F1>35;(F1-35)*20%+7;7)
Innen letöltheted a fájlt, ami több nyelven tartalmazza a függvényeket.
Szia delila
mint mar elobb wildboar team-nek is irtam kozben rajottem hogy eleg az egesznek a 20%-at venni
, hiszen a 7 is eleve 20%-a a 35 -nek es ugye az ezen feluli berezes aranya is 20 % , fonokom adta meg igy , lehet hogy nem veletlenul talan tesztel
,Koszonom
-
Delila_1
veterán
Szívesen.
TEAM munkában mégis sikerült összehozni.
Érdemes letöltened a fájlt, és ha ezután kérdésed lesz, a mi magyar függvényes változatunk függvényneveit egyszerűen átírod a német megfelelőjére. -
Aron76
csendes tag
Hello Delila,
koszonom szepen ezt nem tudtam hogy a HA mint ha
, gondoltam egy betukod
, igen a ha nemetul wenn-t jelent 
koszonom
-
Aron76
csendes tag
Ugye itt Fire arra gondol, hogy a függvények "nyelvfüggőek", azaz magyarban =HA() függvény, az pl. angolban =IF(). Csak ugye németül kellene megadnod, hogy működjön.
Amúgy, ha az F oszlopban vannak az összegek, akkor csak kicseréled F-re az A-kat:
=HA(F1>35;(F1-35)*20%+7;7)
Ha mondjuk a G oszlopba mellé teszed ezt a képletet, akkor oda kapod az eredményt.
Így:
Neked annyi a dolgod, hogy a HA német megfelelőjét írod oda.Hallo Wildboar Team,
koszonom a magyarazatot, idokozben rajottem arra hogy amit en ilyen bonyolultan irtam le illetve kaptam meg a fonokomtol , sokkal egyszerubben is ki lehet szamolni, ugyanis eleg ha veszem a teljes osszeg 20% -at ugyan azt az osszeget kapom, hiszem mar eleve a 7 is 20% -a a 35 -nek
, es ugye azon felul is 20% a berezes
, elnezest kerek, hogy kicsit megdolgoztattalak titeket en is csak most jottem ra a FONOKOM kert meg ra hogy igy csinaljam
,
,
, hat lyenek a fonokok
, miert is lenne minden egyszeru nem? 
megprobalom kideriteni a HA fuggveny jelet nemetul , esetleg tudtok az Excelben egy opciot amire rakatintva kiderulhet?koszonom
-
Delila_1
veterán
-
WildBoarTeam
senior tag
Ugye itt Fire arra gondol, hogy a függvények "nyelvfüggőek", azaz magyarban =HA() függvény, az pl. angolban =IF(). Csak ugye németül kellene megadnod, hogy működjön.
Amúgy, ha az F oszlopban vannak az összegek, akkor csak kicseréled F-re az A-kat:
=HA(F1>35;(F1-35)*20%+7;7)
Ha mondjuk a G oszlopba mellé teszed ezt a képletet, akkor oda kapod az eredményt.
Így:
Neked annyi a dolgod, hogy a HA német megfelelőjét írod oda. -
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Eszem ágában sincs gúnyolódni, csak nekem sincs fogalmam arról, hogy német excelben hogy írják a HA függvényt...

Fire.
-
Aron76
csendes tag
Hali!
Delila_1 adta a megoldást nem én, de sebaj...

Amúgy beírnád, hogy német excelben, hogy néz ki a HA függvény?"egyebkent ha F mezobe van az osszeg akkor HF -el kezdodik?"
Na ezt tényleg nem értem, kifejtenéd?Fire.
hello Fire, epp azert kertem segitseget mert nem ertek hozza 1 hete hasznalom az excelt, tehat ha gunyolodsz se fogok jobban erteni hozza
, azt hogy nemet excel van csak azert irtam hogy hatha szamit vmit......nem tudhatom hisz ezert kertem segitseget
,koszonom
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Hallo, eloszor is koszonom a segitseget, valasz a kerdesre:35 euro alatt nem vallalunk fuvart
, a kepletet beirtam, mindig azt irja ki hogy van benne egy hiba, nekem nemetul beszelo excel-em van (hogy kicsit bonyolitsuk a helyzetet
), egyebkent ha F mezobe van az osszeg akkor HF -el kezdodik?Hali!
Delila_1 adta a megoldást nem én, de sebaj...

Amúgy beírnád, hogy német excelben, hogy néz ki a HA függvény?"egyebkent ha F mezobe van az osszeg akkor HF -el kezdodik?"
Na ezt tényleg nem értem, kifejtenéd?Fire.
-
Aron76
csendes tag
-
Aron76
csendes tag
Hali!
Valami alsó határ nincs? pl ha 10 eouros a fuvar, akkor is 7 eurot kap?
(Mert az elég jó díjazás.
)Fire.
Hallo, eloszor is koszonom a segitseget, valasz a kerdesre:35 euro alatt nem vallalunk fuvart
, a kepletet beirtam, mindig azt irja ki hogy van benne egy hiba, nekem nemetul beszelo excel-em van (hogy kicsit bonyolitsuk a helyzetet
), egyebkent ha F mezobe van az osszeg akkor HF -el kezdodik? -
Forza_JUVE
aktív tag
Hali!
Az előbbi az egyik értelmezés, most egy másik....

példa kedvéért A és B oszlopokban vannak az adatok1. C1-be írd be ezt a képletet: =A1 & "," & B1
2. A C1 cellát másold végig, ameddig az A és B oszlopban vannak adatok
3. jelöld ki a C oszlopt, jobbegér/másol
4. pl Jegyzettömb vagy Wordpad stb megnyit, jobb egér beillesztés
5. Jegyzettömbből vagy Wordpad-ból stb Mentés másként pl ubul.csv névenFire.
Köszi, megpróbálom.
Az első hsz-odban leírtakat vágom, csak azt nem tudtam hogy csináljam h 1 oszlopba kerüljenek, elválasztva.
Megnézem ezzel a képlettel.
Köszi! -
Delila_1
veterán
Hali!
)Fire.
Ne adj ötelteket!

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Sziasztok ki tudna nekem segiteti abban hogy , keszitek egy tablazatot, amelyben fuvardilyakat irok, es ugy van kiszamolva a berezes a sofornek fuvaronkent, hogy 35 eurobol 7 eurot kap , de ha a fuvar dija magasabb mint 35 euro akkor a tobblet osszeg 20%-at is megkapja, azaz ha 50 euro a fuvar , akor az 7eu+ (50-35) x0.2=10eu
, azaz 7+ (15x0.2) = 10 :Hali!
)Fire.
-
Delila_1
veterán
Sziasztok ki tudna nekem segiteti abban hogy , keszitek egy tablazatot, amelyben fuvardilyakat irok, es ugy van kiszamolva a berezes a sofornek fuvaronkent, hogy 35 eurobol 7 eurot kap , de ha a fuvar dija magasabb mint 35 euro akkor a tobblet osszeg 20%-at is megkapja, azaz ha 50 euro a fuvar , akor az 7eu+ (50-35) x0.2=10eu
, azaz 7+ (15x0.2) = 10 :Ha az A oszlopban vannak az összegek,
=HA(A1>35;(A1-35)*20%+7;7)
-
Aron76
csendes tag
, azaz 7+ (15x0.2) = 10 : -
Fire/SOUL/CD
félisten
Sziasztok!
1 kis segítséget szeretnék kérni. Adva van excelben 2 oszlop, és kb. 300 sor.
Egyik oszlopban nevek, másikban e-mail címek. Egy .csv fájlt kéne csinálnom belőlük úgy, hogy csak egy oszlop legyen, amiben a nevek és címek vesszővel vannak elválasztva.A kérdésem, hogy nincs-e valami képletes megoldás erre ??? Nem annyira van kedvem egyesével belemászni minden cellába és ctrl c + ctrl v-zni.

KÖSZI!!
Üdv!
Hali!
Az előbbi az egyik értelmezés, most egy másik....

példa kedvéért A és B oszlopokban vannak az adatok1. C1-be írd be ezt a képletet: =A1 & "," & B1
2. A C1 cellát másold végig, ameddig az A és B oszlopban vannak adatok
3. jelöld ki a C oszlopt, jobbegér/másol
4. pl Jegyzettömb vagy Wordpad stb megnyit, jobb egér beillesztés
5. Jegyzettömbből vagy Wordpad-ból stb Mentés másként pl ubul.csv névenFire.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Sziasztok!
Egyik oszlopban nevek, másikban e-mail címek. Egy .csv fájlt kéne csinálnom belőlük úgy, hogy csak egy oszlop legyen, amiben a nevek és címek vesszővel vannak elválasztva.A kérdésem, hogy nincs-e valami képletes megoldás erre ??? Nem annyira van kedvem egyesével belemászni minden cellába és ctrl c + ctrl v-zni.

KÖSZI!!
Üdv!
Hali!
Mentés másként/fájltípus lenyílóból meg kiválasztani a CSV(pontosvesszővel tagolt formátumot, Igen, Igen, és kész is vagy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fire.
UI: A CSV kicsit megtévesztő, mert a nevével ellentétben (Comma-separated values) nem vesszővel (Comma), hanem pontosvesszővel(semicolon) választja el.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!

KÖSZI!!
Üdv!
-
Delila_1
veterán
-
Cuci3
tag
Én már csak azért is maradok a 2003-nál, mivel egy rakat makróm abban van megírva.
A feldobott fájlt köszi! -
Delila_1
veterán
-
motinka
tag
A lapvédelem beállításainál választhatsz, hogy milyen műveletek ellen véded a lapot.
Itt van egy felsorolás, amiből kiválaszthatod, mit engedélyezel minden felhasználónak. Bejelöltem az AutoSzűrő használatát, de ez úgy látom, nem működik, nem engedi.Töröld a zárolást a D3:D9 tartományban, és a többi helyen, ahol módosíthat a felhasználó. Védd le a lapot.
A makró első sora ez legyen:
ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=TrueSzerk.: ezzel a felhasználótól védetté tesszük a lapot, de a makrók ezután is módosíthatják a zárolt cellák tartalmát.
TÖKÉLETES!!
köszönöm! -
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
De igen "tönkre ment", de ne aggódj, egy olyan ingyenes rendszert (Returnil Home Free változat) használok, ami révén az egész OS klónja fut. Ezért minden változtatás nem a fizikai HDD-n lévő fájlokat érinti, egy laza újraindítás, és mintha nem történt volna semmii. Ez a progi elsősorban a kártevők elleni védelem miatt használatos, de a rendszervédelmet is támogatja ezáltal. Aztán még az ingyenes VMWare Playert is használom, amivel virtuális gépeket lehet létrehozni(pl W7 x64 alatt tudok XP-t, Vista-t vagy akár egy másik pl 32 bites W7-et is használni) és ezek "alatt" lehet "buherálni" büntetlenül...

Fire.
-
Delila_1
veterán
Hali!
Én sem találtam semmi megoldást a "problémára".
Pedig úgy belenyúltam az Excel lelkivilágába, hogy az egész beborult. 
Szóval nem hiszem, hogy ez állítható lenne.Fire.
UI: 2010-ben sem lehet állítani, mindig visszaáll az eredeti méretére.
Köszönöm a fáradozást.
"Beborult"? azért nem ment tönkre, ugye?
Kénytelen lennél visszatérni a 2003-hoz.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Én sem találtam semmi megoldást a "problémára".
Pedig úgy belenyúltam az Excel lelkivilágába, hogy az egész beborult. 
Szóval nem hiszem, hogy ez állítható lenne.Fire.
UI: 2010-ben sem lehet állítani, mindig visszaáll az eredeti méretére.
-
Delila_1
veterán
köszönöm Neked is!
ha nem haragszatok a kettőből csináltam egyet, remélem nagyon nem rontottam el, működik:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Range("HIÁNY"), Range(Target.Address)) Is Nothing Then
Range("A11").Select
Selection.AutoFilter Field:=5, Criteria1:=Cells(Target.Row, 1)
Selection.AutoFilter Field:=9, Criteria1:="="
End IfIf Target.Address = "$D$9" Then
Selection.AutoFilter Field:=5
Selection.AutoFilter Field:=9
End IfEnd Sub
Így csak a D9 cella hozza vissza az összeset.
Azt még persze jó lenne, hogy (mivel többen is dolgozunk ebben a táblázatban) bizonyos cellákat / oszlopokat/ tartományokat írásvédetté lehetne tenni.
Próbáltam a lapvédelem/ zárolt cellák pipa kivét módszerrel de akkor e VB nem működik.
Esetleg ha erre is tudtok valamit.köszi
A lapvédelem beállításainál választhatsz, hogy milyen műveletek ellen véded a lapot.
Itt van egy felsorolás, amiből kiválaszthatod, mit engedélyezel minden felhasználónak. Bejelöltem az AutoSzűrő használatát, de ez úgy látom, nem működik, nem engedi.Töröld a zárolást a D3:D9 tartományban, és a többi helyen, ahol módosíthat a felhasználó. Védd le a lapot.
A makró első sora ez legyen:
ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=TrueSzerk.: ezzel a felhasználótól védetté tesszük a lapot, de a makrók ezután is módosíthatják a zárolt cellák tartalmát.
-
motinka
tag
Hali!
Na, most "tértem magamhoz", de látom -mind azt sejtettem- kész a kód...

Bocsi, nem magam helyett akarlak "dolgoztatni", csak már nem volt akkor lelkierőm nekiállni...
Látom a Target Row és Column tulajdonságával határoltad be a D3 : D8 cellákat. Ennek egy hátránya lehet(de csak lehet), ha a munkafüzetbe sorokat/oszlopokat szúrnak be vagy törölnek ki, hisz ilyenkor a kódon is újra módosítani kell.
Épp ezért célszerű lenne a D3 : D8 cellákat tartományként kezelni és egy ilyen megoldást alkalmazni(X_TARTOMÁNY-nak neveztem el, ha tartományon belül duplaclick akkor szűr, ha tartományon kívül bárhol duplaclick, akkor nincs szűrés)Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Range("X_TARTOMÁNY"), Range(Target.Address)) Is Nothing Then
Range("A11").Select
Else
End If
End SubTermészetesen köszönöm az eddigi fáradozásodat, nem akarok "hálátlannak" tűnni, hogy így utólag még bele is "ugatok" a kódba, pusztán egy más megoldás...

Fire.
köszönöm Neked is!
ha nem haragszatok a kettőből csináltam egyet, remélem nagyon nem rontottam el, működik:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Range("HIÁNY"), Range(Target.Address)) Is Nothing Then
Range("A11").Select
End IfIf Target.Address = "$D$9" Then
End IfEnd Sub
Így csak a D9 cella hozza vissza az összeset.
Azt még persze jó lenne, hogy (mivel többen is dolgozunk ebben a táblázatban) bizonyos cellákat / oszlopokat/ tartományokat írásvédetté lehetne tenni.
Próbáltam a lapvédelem/ zárolt cellák pipa kivét módszerrel de akkor e VB nem működik.
Esetleg ha erre is tudtok valamit.köszi
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Ha jól értem, akkor így
Szóval simán egérrel megfogod a jobb-alsó sarkánál, aztán akkorára méretezed, amekkorára szeretnéd. Teljesen úgy működik, mint egy windows ablak átméretezése...
Az, hogy az újranyitáskor is akkora maradjon, na az viszont jó kérdés, utánanézek....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fire.
-
Delila_1
veterán
Hali!
Hát amikor én is először használtam a 2007-et, akkor eleinte kellett keresgélnem, mi-hol van, de rövid időn belül megszoktam, azóta meg a 2003-assal "töketlenkedek", ha abban kérdez valaki. Ha megszokod az új felületet, akkor Te is ráérzel, hogy sokkal hatékonyabb, mint a 2003-asé, bár én megmondom őszintén, az összes excel(mert az első csak külön volt, nem office-ként) menürendszert a maga idejében szerettem. Igaz, a 2007-ben gyökeresen szakítottak, az addigi menüstruktúrával, de ez számomra ez hatékonyabbnak tűnik. Mondjuk ehhez az is kell, hogy az ember valóban dolgozzon az office-al, ne pedig pl 2 havonta készít valami kiírást a faliújságra, mert akkor minden feledhető..

Fire.
UI: Ez egy nagyon hasznos táblázat, amit megosztottál, thx!
Ha már 2007: a szűrőnél a lenyíló ablakot egérrel meg lehet nagyobbítani. Ismersz módot arra, hogy ez bármelyik megnyitott fájlnál így maradjon? Ezt kérdezte múltkor valaki tőlem, de megbuktam.
-
Delila_1
veterán
Hali!
Hát amikor én is először használtam a 2007-et, akkor eleinte kellett keresgélnem, mi-hol van, de rövid időn belül megszoktam, azóta meg a 2003-assal "töketlenkedek", ha abban kérdez valaki. Ha megszokod az új felületet, akkor Te is ráérzel, hogy sokkal hatékonyabb, mint a 2003-asé, bár én megmondom őszintén, az összes excel(mert az első csak külön volt, nem office-ként) menürendszert a maga idejében szerettem. Igaz, a 2007-ben gyökeresen szakítottak, az addigi menüstruktúrával, de ez számomra ez hatékonyabbnak tűnik. Mondjuk ehhez az is kell, hogy az ember valóban dolgozzon az office-al, ne pedig pl 2 havonta készít valami kiírást a faliújságra, mert akkor minden feledhető..

Fire.
Tapasztalatom szerint a felhasználók zöme még a 2003-ast használja, míg ez nem változik, addig én is maradok a "zöm"-mel.

Remélem, másnak is hasznára válik a feltett fájl.

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Köszönöm. Meg tudnám szerezni a 2003-as formára konvertálót, de nem akarom. Csak azért tartom a 2007-et, hogy ne legyek teljesen járatlan a témában.
Azt hiszem, csak akkor váltok át újabb verzióra, mikor már nem maradhatok meg a rongyos réginél.Felteszek egy 2003-as verzióban készült füzetet, amiben a különböző funkciók elérési lehetősége szerepel a 2003-as, és 2007-es alkalmazásban. Hátha hasznára lesz valaki(k)nek.
Excel 2003_2007.xlsHali!

Fire.
-
Delila_1
veterán
Hali!
Gondolom, nem a tudása, hanem az ún. Ribbon("menürendszer") miatt...Van hozzá amúgy(igaz sajna fizetős) plugin, ami 2003-as menürendszert visszaállítja.
Ha van hotmail vagy windowslive fiókod, akkor le lehet tölteni 60 napos próbaváltozatot is a 2010-es Office Pro Plus-ból, magyar nyelven is...Ha esetleg érdekel, kipróbálnád, akkor írj, akár privátba is...Fire.
Köszönöm. Meg tudnám szerezni a 2003-as formára konvertálót, de nem akarom. Csak azért tartom a 2007-et, hogy ne legyek teljesen járatlan a témában.
Azt hiszem, csak akkor váltok át újabb verzióra, mikor már nem maradhatok meg a rongyos réginél.Felteszek egy 2003-as verzióban készült füzetet, amiben a különböző funkciók elérési lehetősége szerepel a 2003-as, és 2007-es alkalmazásban. Hátha hasznára lesz valaki(k)nek.
Excel 2003_2007.xls -
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Gondolom, nem a tudása, hanem az ún. Ribbon("menürendszer") miatt...Van hozzá amúgy(igaz sajna fizetős) plugin, ami 2003-as menürendszert visszaállítja.
Ha van hotmail vagy windowslive fiókod, akkor le lehet tölteni 60 napos próbaváltozatot is a 2010-es Office Pro Plus-ból, magyar nyelven is...Ha esetleg érdekel, kipróbálnád, akkor írj, akár privátba is...Fire.
-
Delila_1
veterán
Hali!
Rendeben. Amúgy Te még 2003-as Office-t használsz? Nem tervezed az átállást 2007-re avagy esetleg az ősszel megjelenő (magyar) 2010-re?
Fire.
Fent van a 2007, de nem szeretem.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Rendeben. Amúgy Te még 2003-as Office-t használsz? Nem tervezed az átállást 2007-re avagy esetleg az ősszel megjelenő (magyar) 2010-re?
Fire.
-
Delila_1
veterán
Hali!

Bocsi, nem magam helyett akarlak "dolgoztatni", csak már nem volt akkor lelkierőm nekiállni...
Látom a Target Row és Column tulajdonságával határoltad be a D3 : D8 cellákat. Ennek egy hátránya lehet(de csak lehet), ha a munkafüzetbe sorokat/oszlopokat szúrnak be vagy törölnek ki, hisz ilyenkor a kódon is újra módosítani kell.
Épp ezért célszerű lenne a D3 : D8 cellákat tartományként kezelni és egy ilyen megoldást alkalmazni(X_TARTOMÁNY-nak neveztem el, ha tartományon belül duplaclick akkor szűr, ha tartományon kívül bárhol duplaclick, akkor nincs szűrés)Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Range("A11").Select
Else
End If
End SubTermészetesen köszönöm az eddigi fáradozásodat, nem akarok "hálátlannak" tűnni, hogy így utólag még bele is "ugatok" a kódba, pusztán egy más megoldás...

Fire.
Akkor még annyit mondjunk el Motinkának, hogy ennél a megoldásnál a "műbe vétel" előtt a D3:D8 tartományt el kell nevezni X_TARTOMÁNYnak.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!

Range("A11").Select
Else
End If

Fire.
-
Delila_1
veterán
Hali!
Igen, makróval megoldható úgy ahogy gondolod, de ha nem haragszol, ma már nem állok neki...
Majd holnap...Fire.
UI: Bár mire holnap reggel felkelek, valószínű Delila_1 már olvasta a feladatot, és kész kód fog fogadni...
Úgy hogy ne aggódj, lesz makród...Fogadok, választ fog adni.
Nagyon késő volt... -
Delila_1
veterán
-
motinka
tag
Ha már Fire megígérte, tálalom a makrót.

Tegyél autoszűrőt az A11:I11 tartományba, ahogy Fire is írta.
A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. Bejutottál a VB szerkesztőbe, a jobb oldalon kapott üres lapra másold be:
If Target.Column = 4 And Target.Row > 2 And Target.Row < 9 Then
Range("A11").Select
End If
If Target.Address = "$H$1" Then
End If
End SubEzután a D3:D8 tartomány bármelyik cellájára duplán kattintva a lenti sorok közül azok látszanak, amiket kértél.
Beleírtam, hogy a H1 duplaklikkjére minden adat látsszon az alsó táblázatban. Írhatsz is valami erre utaló szöveget a H1-be.nagyon köszönöm!!!! erre gondoltam. jövök máskor is ha seítségre lesz szükségem, nem tudom kik vagytok, de le a kalappal!
-
Delila_1
veterán
Ha már Fire megígérte, tálalom a makrót.

Tegyél autoszűrőt az A11:I11 tartományba, ahogy Fire is írta.
A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. Bejutottál a VB szerkesztőbe, a jobb oldalon kapott üres lapra másold be:
If Target.Column = 4 And Target.Row > 2 And Target.Row < 9 Then
Range("A11").Select
End If
If Target.Address = "$H$1" Then
End If
End SubEzután a D3:D8 tartomány bármelyik cellájára duplán kattintva a lenti sorok közül azok látszanak, amiket kértél.
Beleírtam, hogy a H1 duplaklikkjére minden adat látsszon az alsó táblázatban. Írhatsz is valami erre utaló szöveget a H1-be. -
motinka
tag
Hali!
Igen, makróval megoldható úgy ahogy gondolod, de ha nem haragszol, ma már nem állok neki...
Majd holnap...Fire.
UI: Bár mire holnap reggel felkelek, valószínű Delila_1 már olvasta a feladatot, és kész kód fog fogadni...
Úgy hogy ne aggódj, lesz makród...köszi
) jó éjszakát -
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Majd holnap...Fire.
Úgy hogy ne aggódj, lesz makród... -
motinka
tag
Hali!
Akkor nincs akadálya az Autoszűrőnek.
Jelöld ki az A11 : I11 cellákat és Adatok menü/Szűrő/Autoszűrő.Meg fognak jelenni lenyitható objektumok, a technikus nevénél nyisd le, válasz ki egy emberkét, ezután a munkalap számánál nyisd le és válaszd az ÜRES lehetőséget.
Így csak pl Kovács Sanyi sorai jelennek meg, de csak azok, ahol a munkalap száma ÜRES.
Fire.
igen erről lenne szó, de azt szeretném hogy mindezt a nyillal jelölt cellára, vagy esetleg egy mellette levő gombra kattintva kapjam meg.
Persze kell egy lehetőség hogy újra teljesen kinyíljon az egész táblázat
Erre valami függvény vagy VB kell? -
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Akkor nincs akadálya az Autoszűrőnek.
Jelöld ki az A11 : I11 cellákat és Adatok menü/Szűrő/Autoszűrő.Meg fognak jelenni lenyitható objektumok, a technikus nevénél nyisd le, válasz ki egy emberkét, ezután a munkalap számánál nyisd le és válaszd az ÜRES lehetőséget.
Így csak pl Kovács Sanyi sorai jelennek meg, de csak azok, ahol a munkalap száma ÜRES.
Fire.
-
motinka
tag
Hali!
Egy kép jó lenne róla, de valószínűleg egyszerűbb lenne talán az Autoszűrő alkalmazása.
Fire.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
segítséget szeretnék kérni.
van egy táblázat amiben a sorokban adatok vannak.
az egyik oszlopban (D) nevek.
az I oszlopban vagy van adat vagy nincs.
a táblázat elején külön fel vannak sorolva a nevek.
mi a megoldás arra, hogy a nevekre kattintva, a nevek alatt lévő adtsorokból csak azok látszanak akinél ez a név szerepel és nincs semmi az I oszlopban.
másik névnél a másik névhez tarozó sorok, és így tovább.előre is köszönöm a segítséget
Hali!
Egy kép jó lenne róla, de valószínűleg egyszerűbb lenne talán az Autoszűrő alkalmazása.
Fire.
-
motinka
tag
segítséget szeretnék kérni.
van egy táblázat amiben a sorokban adatok vannak.
az egyik oszlopban (D) nevek.
az I oszlopban vagy van adat vagy nincs.
a táblázat elején külön fel vannak sorolva a nevek.
mi a megoldás arra, hogy a nevekre kattintva, a nevek alatt lévő adtsorokból csak azok látszanak akinél ez a név szerepel és nincs semmi az I oszlopban.
másik névnél a másik névhez tarozó sorok, és így tovább.előre is köszönöm a segítséget
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Ja ez más kérdés, szóval megoldható. Le kell kérni a már megnyitott munkafüzet(ek) teljes nevét az útvonallal együtt (Fullname). Ha még nincs megnyitva megnyitod csak olvasásra avagy sem. Az is lekérhető, hogy az épp megnyitott vagy már korábban betöltött munkafüzet az readonly avagy sem.
Private Sub CommandButton1_Click()
MsgBox (ThisWorkbook.FullName)
If ThisWorkbook.ReadOnly = True Then
MsgBox ("Csak olvasásra")
Else:
MsgBox ("Szerkeszthető")
End If
End SubFire.
-
Cuci3
tag
Hali!
Azt Te döntöd el (ReadOnly paraméter), hogy csak olvasásra nyitod meg, ergó akkor tudod, hogy hogy "kell" elmentened.
(Pontosabban csak olvasásra megnyitott fájl esetén nincs mit menteni, hisz nem lehet módosítani sem)
Fire.
Tehát akkro nem lehet olyat, hogy egy megnyitandó fájlról megtudom, hogy az valahol nyitva van-e vagy sem?
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Csak logikailag gondoltam végig: egy már megnyitott fájlt megnyitok, teszek vele valamit aztán menteném. Általában ilyenkor csak mentés másként lehet, mivel olvasására van megnyitva a fájl. Viszont nekem a makróban jó lenne tudni, hogy olvasásra van nyitva vagy sem, mivel a mentést akkor úgy írnám meg.
Hali!
Azt Te döntöd el (ReadOnly paraméter), hogy csak olvasásra nyitod meg, ergó akkor tudod, hogy hogy "kell" elmentened.
(Pontosabban csak olvasásra megnyitott fájl esetén nincs mit menteni, hisz nem lehet módosítani sem)
Fire.
-
Cuci3
tag
Csak logikailag gondoltam végig: egy már megnyitott fájlt megnyitok, teszek vele valamit aztán menteném. Általában ilyenkor csak mentés másként lehet, mivel olvasására van megnyitva a fájl. Viszont nekem a makróban jó lenne tudni, hogy olvasásra van nyitva vagy sem, mivel a mentést akkor úgy írnám meg.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Ha a keresett érték van megadva, nem az oszlop/sorszám, akkor a HOL.VAN / MATCH függvénnyel meg lehet találni, hogy a táblázat melyik sorában/oszlopában van a keresett érték:
=INDEX(Sheet1!$B$2:$E$5;HOL.VAN("mar";Sheet1!$A$2:$A$5;0);HOL.VAN("a3";Sheet1!$B$1:$E$1;0))
, ahol Sheet1!$B$2 : $E$5 a táblázat, fejlécek nélkül, "mar" a keresett sor fejléce, Sheet1!$A$2 : $A$5 a sorok fejléce, "a3" a keresett oszlopfejléc és Sheet1!$B$1 : $E$1 az oszlopok fejléce.
Persze a "mar" és az "a3" helyett állhat cellahivatkozás is.
Ez az, amit kerestem. Remekül műxik!

-
Delila_1
veterán
-
Cuci3
tag
-
Fehér Mancs
tag
Ezt nem nagyon értem, az INDIREKT fv-el hogyan kellene összefűzni?
Naszóval, az ideális függvény olyan lenne, mint az INDEX, ahol a sor és oszlop számok helyett megadhatnám egy-egy cella tartalmát, hogy azokat a sorokat és oszlopokat nézze, amiben az előbb említett tartalom megtalálható.
=INDEX(Munkafüzet!$A$1:$P$97;sor;oszlop) --> sor; oszlop helyett mondjuk C4 és F4 cellák, amelyben a keresés feltételei vannak és automatikusan hozzárendelné az Excel a sor és oszlop számait...
Ha a keresett érték van megadva, nem az oszlop/sorszám, akkor a HOL.VAN / MATCH függvénnyel meg lehet találni, hogy a táblázat melyik sorában/oszlopában van a keresett érték:
=INDEX(Sheet1!$B$2:$E$5;HOL.VAN("mar";Sheet1!$A$2:$A$5;0);HOL.VAN("a3";Sheet1!$B$1:$E$1;0))
, ahol Sheet1!$B$2 : $E$5 a táblázat, fejlécek nélkül, "mar" a keresett sor fejléce, Sheet1!$A$2 : $A$5 a sorok fejléce, "a3" a keresett oszlopfejléc és Sheet1!$B$1 : $E$1 az oszlopok fejléce.
Persze a "mar" és az "a3" helyett állhat cellahivatkozás is.
-
Delila_1
veterán
-
Cuci3
tag
Ilyet hogy tudok csinálni?
"Van egy fix fájlnevem, és egy olyan kód kéne, ami leellenőrzi, hogy ez nyitva van-e. Ha nincs, megnyitja, ha igen, aktiválja."
THX! -
Delila_1
veterán
Naszóval, az ideális függvény olyan lenne, mint az INDEX, ahol a sor és oszlop számok helyett megadhatnám egy-egy cella tartalmát, hogy azokat a sorokat és oszlopokat nézze, amiben az előbb említett tartalom megtalálható.
=INDEX(Munkafüzet!$A$1:$P$97;sor;oszlop) --> sor; oszlop helyett mondjuk C4 és F4 cellák, amelyben a keresés feltételei vannak és automatikusan hozzárendelné az Excel a sor és oszlop számait...
Ha számok vannak a C4 és F4 cellákban, akkor
=INDEX(Munka2!$A$1:$P$97;Munka1!C4;Munka1!F4),ha viszont az F4-ben betűt adsz meg oszlopazonosítóként, akkor
=INDEX(Munka2!$A$1:$P$97;Munka1!C4;Munka1!F4)Mindkét példában a Munka1 lapon van a C4 és F4, az adatokat pedig a Munka2 lapról veszi a képlet. Figyelj, következetesen kevered a munkafüzetet és a munkalapot!
-
Retekegér
MODERÁTOR
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Excel 2007-ben van egy csoportba foglalás opció, ezt Visual Basicből el lehet valahogy érni?
Konkréten arra lenne szükségem, hogy B5 cellától az 5. sor utolsó adatot tartalmazó cella előtti celláig, foglalja csoportba az oszlopokat. így ha beszúrok új adatot az 5. sorba és eltolom a cellákat jobbra, akkor is egy mozdulattal elrejthetem a részleteket, hogy csak a lényeg maradjon a kimutatásban.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Delila_1
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van két excel táblázat. Egy elfekvő és egy kötelező lista. Mind a kettőben van egy oszlop, ami a cikkszámokat tartalmazza és van egy legördülő lista, ahol rendezni lehet emelkedő / csökkenő sorrendbe, illetve tartalmaz egy "Auto szűrő"-t.
Hogyan tudnám beállítani, hogy az elfekvő listában ne mutassa a kötelezőben szereplő cikkszámokat?Előre is köszönöm a segítséget.
Vegyük, hogy a Munka1 lap A oszlopában van a élő, és a Munka2 lap A oszlopában az elfekvő listád.
A Munka1 lapon (feltételezve, hogy címsor is van) egy üres oszlop 2. sorába vidd be ezt a függvényt:
=DARABTELI(Munka2!A:A;Munka1!A2)
Másold le az adataid mellé. Szűrd meg az új oszlopot autoszűrővel (Adatok - Szűrő - Autoszűrő) úgy, hogy a 0-nál nagyobb értékeket mutassa. Rendes esetben ebben az oszlopban csak 0, és 1 lehet. Nagyobb szám csak akkor fordulhat elő, ha az elfekvő listában 1-nél többször szerepel 1-1 cikkszám.
A szűrő hatására csak azok a sorok látszanak, amelyeknek a cikkszáma megtalálható az elfekvők között. Ezeket a sorokat kijelölöd, és törlöd. -
Delila_1
veterán
Akkor még vesd be az INDIREKT függvényt is.
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van két excel táblázat. Egy elfekvő és egy kötelező lista. Mind a kettőben van egy oszlop, ami a cikkszámokat tartalmazza és van egy legördülő lista, ahol rendezni lehet emelkedő / csökkenő sorrendbe, illetve tartalmaz egy "Auto szűrő"-t.
Hogyan tudnám beállítani, hogy az elfekvő listában ne mutassa a kötelezőben szereplő cikkszámokat?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Az INDEX jó is lehetne, de nem érek célt vele, legalábbis a =(tömb; sor_száma; oszlop_száma) formula szerint nem, mert pont a sor és az oszlop sorszáma helyett kellene cellatartalmat megadni keresési feltételként. Valahogy egy egybeágyazott VKERES/FKERES fv.-el meg lehet ezt oldani?
-
Delila_1
veterán
Köszi, olyasmi kellene, ahol elég a cellát megadni, mint pl. a VKERES/FKERES függvényeknél (pl. =FKERES(A2;Munkafüzet2!$A$2:$I$30;2;0)).
A keresés alapjául szolgáló argumentumok megvannak 2 munkafüzeten. Az első munkafüzetben kiválasztom az argumentumot tartalmazó cellákat és ráeresztem a keresőfüggvényt a második munkafüzeten található táblázatra, mely függvénynek vissza kellene térnie a metszéspontban talált adattal.A Te példáddal élve: argumentumként megadom a C5 és E2 cellákat, a függvény pedig kiírja a másik munkalapon a 17-et.
Nem tudom érthető-e, hogy mire gondolok?
=fkeres(a2;[Munkafüzet2]Munka1!$A$2:$I$30;2;0))
A másik füzet nevét szögletes zárójelek között kell megadnod, és szükséges a lap neve is.
Valószínűleg az INDEX függvény kell Neked, ami a megfelelő sort, és oszlopot a C5 és E2 cellából veszi.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Köszi, olyasmi kellene, ahol elég a cellát megadni, mint pl. a VKERES/FKERES függvényeknél (pl. =FKERES(A2;Munkafüzet2!$A$2:$I$30;2;0)).
A keresés alapjául szolgáló argumentumok megvannak 2 munkafüzeten. Az első munkafüzetben kiválasztom az argumentumot tartalmazó cellákat és ráeresztem a keresőfüggvényt a második munkafüzeten található táblázatra, mely függvénynek vissza kellene térnie a metszéspontban talált adattal.A Te példáddal élve: argumentumként megadom a C5 és E2 cellákat, a függvény pedig kiírja a másik munkalapon a 17-et.
Nem tudom érthető-e, hogy mire gondolok?
-
Delila_1
veterán
Itt egy másik példa a szóköz, vagy metszet operátorra:

Javítás: A képen rosszul írtam a szöveget. A Ter_2 az E3:G8 terület neve, nem az F3:G8-é. Éppen ez a lényeg, hogy a két terület metszetével számol. Bármi más – SZUM, NÉGYZETÖSSZEG, DARAB2, stb. – függvényt is lehet alkalmazni rá.
-
Delila_1
veterán
Tiszteletem!
Lehet volt már, de nem tudom milyen kulcsszóra keressek...
Adott egy táblázat kétféle argumentum szerint csoportosítva, pl. az 1. sorban hónapok, az A oszlopban nevek, ezek metszéspontjában az értékes információ. Van-e olyan függvény, amellyel e 2 argumetum alapján tudok keresni és visszatér a metszéspontban található értékkel?
A szóköz operátorral keresheted meg legkönnyebben az értékes adatot.
Kijelölöd a területet, Beszúrás - Név - Létrehozás. Felajánlja, hogy a neveket a felső sorból, és a bal oszlopból veszi. OK.
A bal oszlopban nevek vannak. Ha Kiss Piroska szerepel közöttük, a névadásnál Kiss_Piroska lesz belőle, mert szóközös szöveg nem adható meg névként (mármint egy cella, vagy terület elnevezéseként).Ezután ennyit írsz egy cellába: =Kiss_Piroska március,
vagy =február Kiss_Piroska
A két elnevezés közé egy szóközt kell írni, ezért hívják szóköz operátornak (alias metszet operátor). -
Retekegér
MODERÁTOR
Tiszteletem!
Lehet volt már, de nem tudom milyen kulcsszóra keressek...
Adott egy táblázat kétféle argumentum szerint csoportosítva, pl. az 1. sorban hónapok, az A oszlopban nevek, ezek metszéspontjában az értékes információ. Van-e olyan függvény, amellyel e 2 argumetum alapján tudok keresni és visszatér a metszéspontban található értékkel?
-
Delila_1
veterán
Hali!
Ja leesett, úgy látszik most nekem van ilyen félreértős periódusom...

Amúgy meg ne mérgelődj, nem tesz jót...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fire.
Nem mérgelődöm, virágos jókedvemben vagyok a hideg őszi eső ellenére.

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
7600 - 7501
54992 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Microsoft Excel topic
- (kiemelt téma)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel topik
- Apple asztali gépek
- Ubuntu Linux
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Star Wars The Old Republic Collectors Edition
- Gyermek PC játékok
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Huawei P30 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5603, 100% AKKSI
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB Titanium Black - Újszerű állapot
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) )

,
, nem mukodik hibauzenet a valasz, azt irja ki van benne "egy" hiba
köszönöm!

Fferi50