-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
perfag
aktív tag
válasz
qpakcovboy #7397 üzenetére
Csinálj egy 12 elemes függőleges listát a hónapok neveivel {Január, Február, ...}, adj nekik nevet, pl.: hónapok. A celládba írd be: =INDEX(hónapok;HÓNAP(MA()))
-
Delila_1
veterán
válasz
qpakcovboy #7397 üzenetére
Ezt így tudtommal nem lehet megcsinálni.
A TNÉV(cellahivatkozás) függvény előállítaná a nagy kezdőbetűt, de ha a hivatkozott cella az =MA() függvényt tartalmazza, vagy így adod meg: =TNÉV(MA()) , akkor számmal írja ki a dátumot (ma 40345-öt), így mondatba sem tudod foglalni.
Az =MA() függvénynek a hhhh formátumot adva megkapod a hónap nevét - kisbetűkkel, de egyéb szöveggel együtt megint csak számot kapsz.
-
perfag
aktív tag
Velem akkor fordult elő ilyen amikor eseménykezelő kódok mellett F9-cel elhelyeztem egy leállást, hogy megnézzem egyes változók értéke miként alakul. Kellett volna valami Reset, vagy nem tudom mi, de az ember türelmetlen. Jó pár indítás után megzavarodott az Excel. Volt amikor segített a kód átmásolása egy szűz Excel fájlba, volt amikor csak a gép újraindítása.
-
qpakcovboy
őstag
Hali!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy olyan képletet szeretnék ami csak az aktuális hónapot írja ki, mint ahogyan a =ma() csak valami olyasmi kéne, hogy =hónap() És ha lehet, akkor az aktuális hónap nagybetűvel kezdődjön, mert mondat elejére szánom
Előre is köszi! -
hopean
csendes tag
Szevasztok!
Kis segítséget kérnék:
Adott egy dokumentum, amin 1 napja dolgozom:
Jobb klikk a worksheet fülön, Kód megjelenítése, aztán ezt beilleszt:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
MsgBox "Cell " & Target.Address & " has changed."
End SubNem működik. Bármely cellát módosítom a munkalapon, dobnia kéne egy MsgBox-ot.
Ha kreálok egy teljesen új doksit, beteszem ugyanezt a kódot, ott működik gond nélkül.
Mi lehet a baja? -
Delila_1
veterán
A "hónapok" listában dátumként add meg az értékeket (2010.01.01.; 2010.02.01, stb). a formátumuk legyen az egyéni kategóriában hhhh, akárcsak azé az oszlopé, ahol elő akarod csalni a hónapok nevét.
Az érvényesítés alatti sor képlete =EOMONTH(A1;1), azt véve alapul, hogy A1-ben van a legördülő. Ezt a képletet másold le 11 soron át.
Ha az EOMONTH nem szerepel a függvényeid között, kapcsold be az Eszközök/Bővítménykezelőben az Analysis kezdetű két bővítményt.
-
biker
nagyúr
szeretnék kis segítséget kérni
van egy cella, ahova egy másik listából legördülő listaként beszúrom a hónapot (lista=hónapok)
ez ok, de alatta lenne még 11 sor, amibe szintén hónapok kellenek, mégpedig az első beszúrt hónap utáni, automatikusan
tehát, ha az elsőbe beszúrom a júniust, akkor a követ. 11 hónap július-június közt jelenjen meg
megoldható?
-
Delila_1
veterán
válasz
Integrator #7384 üzenetére
A szétválasztott, majd összefűzött adatok oszlopát jelöld ki, másold, és ugyanoda az irányított beillesztéssel (nem tudom az angol megfelelőjét) tedd be az értéküket a képlet helyére. Ez az előző összefűzésedre vonatkozik. Nálam az irányított beillesztést így lehet előcsalni: másolás (Ctrl+c) után jobb klikk, a gyorsmenüben a negyedik a kivágás, másolás, és beillesztés után. Mikor előcsaltad a menüpontot, valószínűleg Value-t kell választanod.
Ekkor sok szóközzel a végén szerepelnek majd a címeid. Egy következő oszlopba beviszed az =trim(cellshivatkozás)&"." képletet.
Még jobb így: =if(right(h1,1)<>".",trim(h1)&".",trim(h1)) -
Integrator
aktív tag
válasz
Delila_1 #7385 üzenetére
Hmm, ez már jó lesz.
Akkor már csak annyit kell megodjak, hogy ez a képlet egyszerre kezelje aokat a helyzeteket, hogy mit csináljon a talált adatok száma 2, vagy 3 vagy 4 vagy 5.
Mert így sajnos lekorlátoz 2 cellára, ill. a maradék esetben mindent bemásol space nélkül.Ügyeskedem, meglátjuk mi lesz.
-
Delila_1
veterán
válasz
Integrator #7384 üzenetére
=IF(COUNTA(E2:G2)>2;C2&" "&D2&" "&E2&F2&G2&".";C2&D2&".")
Valami ehhez hasonlót kell írni. A counta összeszámolja, hány adatod van az E:G tartományban.
-
Integrator
aktív tag
válasz
Delila_1 #7382 üzenetére
text to colums-szal választottam szét, így lett egy irányítószámom, egy városom, majd a cím, ami 2-től 5 celláig terjedően szedte szét, utcanévtől függetlenül.
Pl. Farkas tanya <-- két cella
Pl. Petőfi S. u. 62. I/3. <-- öt cellaHa erre ráeresztem a "=CONCATENATE(C1;" ";D1;" ";E1;" ";F1;" ";G1)" függvényt, akkor megkapom a címet, de azoknál a soroknál, ahol csak két cellányi adat volt (Pl. Farkas tanya), kaptam a végére még 3 space-t.
(Ez azért, mert mivel használható formába kell egyesítenem egy új táblázatba, azért mikor átmásolom, a cella már nem a "=CONCATENATE(C1;" ";D1;" ";E1;" ";F1;" ";G1)" függvényt tartalmazza, hanem az összesített adatot.És mivel több, mint 2000 sorról van szó, nem akarnám egyenként összeillesztgetni, hogy ne maradjon space a végén, ezzel az erővel manuálisan is széjjel tudnám szedni soronként a 2000+ címet.
Tehát a kérdésem áll: A végén lévő space-eket hogyan lehetne eltűntetni?
Ill. arra van-e megoldás, hogy minden cella végére rakjon egy "."-ot? Házszám után sok esetben nincs ".", és ha már egységesítem, legyen szép, egységes.
Szerk.: Nem szétválasztáskor, hanem mint itt írtam le, összeillesztéskor lesz space.
-
Delila_1
veterán
válasz
Integrator #7381 üzenetére
Valószínű, hogy a left, mid, és right függvényekkel szedted szét az adatokat, ha egy rahedli szóköz támadt bennük. A TRIM(cellahivatkozás) függvény levágja a szó elején és végén lévő szóközöket.
=trim(b1)&"." -
Delila_1
veterán
válasz
Integrator #7381 üzenetére
Ezt most én nem értem. Ha a Text to Columns-szal választottad szét az adatokat, az utca és házszám összefűzése:
=utcanevet_tartalmazó_cella & " " & házszámot_tartalmazó_cella.
-
Integrator
aktív tag
Még valami. Arra milyen módszer van, hogy az összeegyesítés után lévő cellában lesz az "utcanév u. házszám", ill. ennek a végén a egy raklap space a címek kül. "méreteiből" adódó összeillesztése miatt. Csak a végéről akarom eltűntetni az összes " "-t, és ha van rá mód, egy "."-t nyomni a végére?
Előre is köszi
-
Delila_1
veterán
válasz
Integrator #7379 üzenetére
Akkor jó, megtaláltad a Text to Columns menüpontot.
-
Integrator
aktív tag
válasz
Delila_1 #7378 üzenetére
Bevallom Neked nem igazán értem mit írtál.
Leírnád et úgy, hogy egy egyszerű ember is megértse?
A végét értem, összeilleszteni már tudom a CONCATENATE függvénnyel.De mint említettem angol gépem van, így ehhez mérten kéne segítség, hogy mit keressek.
Szerk.: Közben megoldottam. Köszi a helpet
-
Delila_1
veterán
válasz
Integrator #7377 üzenetére
Egyszerűbb kijelölnöd a sorokat, és az Adatok/Szövegből oszlopok funkciót alkalmaznod. Ha túl sok felé választja az adataidat (pl. az utcát a házszámot egy cellában szeretnéd látni), könnyebb utólag összefűzni.
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kéne.
Van egy nagyon nagy adatbázisom (2000+) címekkel, rendbe kéne szednem.
Az adatok ilyen formában néznek ki: 1234 Budapest, Utcanév u. 12.Milyen függvényekkel tudnám szétszedni irányítószámrara, városra, és címre?
Addig eljutottam, hogy a BAL függvénnyel szét tudtam szedni, így az irányítószám már megvan, de a többi?Gondoltam arra, hogy valahogy úgy kéne, hogy az 5. karaktertől vegye külön az első ','-ig, vagy épp " "-ig, de nem találtam rá képletet.
Jah, és "sajnos" angol excelben nyomulok, csak a függvények neve miatt...
Előre is köszi.
-
szjoci
őstag
Ismét lenne egy kérdésem: lehet-e úgy hivatkozni egy excel fájl hónapokra keresztelt lapjaira, hogy az egyik lapon egy cella tartalma pl. március akkor a március lapról tudjak adatokat elérni?
-
macilaci78
nagyúr
Miért van az, hogy n db megnyitott Excel-fájl esetén taskváltáskor (n+1) db Excel ikon van az Alt+Tab megnyomásakor és ráadásul az első 2 ugyanaz?
!%@ˇ#& idegesít, mikor nem a megszokott számú TAB-bal kell váltanom és másik Excel-be szúrok be. Hogy a viharba lehet ezt a ficsőrt kiiktatni? Merthogy MS Word dokuknál ilyet nem csinál, meg sehol máshol.
Ja, WinXP SP3 és MS Office 2003. -
sonar
addikt
Sziasztok
Létezik olyan fv ami az óra:percet átszámolja csak percre?
Azaz ha nekem az van, hogy 3:05 akkor én 185-t kapjak vhogy? -
Delila_1
veterán
Azt hittem, már mindenki szabadságra ment.
A képlet nem látszik, ha a cellaformázás Védelem fülén bejelölöd a Rejtett opciót, de ez csak akkor lép érvénybe, mikor a lapot védetté tetted.
A kitörölhetetlen képlet makróját a laphoz kell rendelned (lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 3 And Target.Value = "" Then
Cells(Target.Row, Target.Column).Formula = "=A" & Target.Row & "*B" & Target.Row
End If
End SubNem ismerem a képletedet, ez a kis makró a C oszlopba írja be törlés esetén az =A1*B1 képletet, illetve minden sorban a saját sorára vonatkoztatva a szorzást. Írd meg, melyik oszlopodban milyen képletet kell újraírni törléskor.
-
Azura
csendes tag
Sziasztok
egy olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet-e oldani valahogy, azt hogy ha vki kitörli egy cella értékét delete gombbal, akkor ne üres cellát kapjon, hanem egy képletet.
tehát vhogy bele lehet e égetni egy cellába egy képletet?van egy cellám, amiben egy képlet egy másik cella alapján kikalkulál egy érétket, de ezt felül lehet írni, viszont, ha később vki rájön hogy a felülírás nem volt helyes és kitörli a benne lévő általa beleírt értéket, akkor ne üres cella jelenjen meg, hanem a képlet, ami eredetileg is benne volt?
illetve lehet-e olyat, hogy egy cellában lévő képlet ne jelenjen meg a szerkesztősorban?Előre is köszi a válaszokat
-
Azura
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy cellában legördülő lista alapján lehet értékeket kiválasztani, akkor ott be lehet-e állítani, hogy ha egy másik cellában kiválasztok egy értéket, akkor ott egy default értéket jelenjen meg?van 2 listám
édesség (csoki, rágó, zizi)
csoki (Bounti, Mars, Snickers)ha H2-ben kiválasztom az édesség listából, hogy csoki
akkor az I2 cellában automatikusan jelenjen meg hogy Mars, de ugyanakkor a csoki listából választható legyen a többi márka is.
ha viszont a H2 cellába nem az kerül, hogy csoki, akkor az I2 cella értéke legyen egy "-" jel.Előre is köszi a segítséget
-
-
Delila_1
veterán
Csak most tudtam újra ránézni. Megvan a hiba, én követtem el.
Új lap beszúrása esetén nem álltam vissza a kezdő lapra.
Helyesen:Sub Masol()
Sheets("Munka1").Select
sor = 2
Do While Cells(sor, 10) <> ""
tal = 0
lapnév = Cells(sor, 10)
For lap = 2 To Worksheets.Count
If Sheets(lap).Name = lapnév Then
tal = 1
Exit For
End If
Next
If tal = 0 Then
Worksheets.Add.Name = lapnév
Sheets(lapnév).Move After:=Sheets(2)
Sheets("Munka1").Select
End If
usor = Sheets(lapnév).Range("A6000").End(xlUp).Row + 1
ActiveSheet.Range("A" & sor & ":I" & sor).Copy _
Destination:=Sheets(lapnév).Range("A" & usor)
sor = sor + 1
Loop
End Sub -
ALI_G
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7359 üzenetére
így világos
Ezekről esetleg van valami összefoglaló leírás, hogy később magamtól tudjak ilyeneket csinálni? -
Hali!
Szakmailag nem helyes új sornak, meg enter karakternek nevezni, de egy átlag user így tudja mihez kötni, hogy pl az a karakter, ami akkor jelenik meg, ha a wordbe ütök egy enter billentyűt....
Helyesen ez új paragrafus, azaz bekezdés innen a ^p jelölés.
(Wordben enetertől enterig tart egy bekezdés)Fire.
-
ALI_G
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7345 üzenetére
zsír! bár ;;; kellett cserélni ;^p -re, de működött.
^p miért jelent új sort? -
Delila_1
veterán
Óhajod parancs.
Sub Masol()
Sheets("Munka1").Select
sor = 2
tal = 0
lapnév = Cells(sor, 10)
For lap = 2 To Worksheets.Count
If Sheets(lap).Name = lapnév Then
tal = 1
Exit For
End If
Next
If tal = 0 Then
Worksheets.Add.Name = lapnév
Sheets(lapnév).Move After:=Sheets(2)
End If
ActiveSheet.Range("A" & sor & ":I" & sor).Copy _
Destination:=Sheets(lapnév).Range("A" & usor)
sor = sor + 1
Loop
End Sub -
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7344 üzenetére
Úgy látszik, a napokban nem sokmindent lehet rámbízni.
Ezesetben egyszerű a dolog.tusi74
Feltételezem, hogy az egyes országok lapjai üresen ásítozva várják az adatok özönét, és a kiinduló lap neve Munka1, ahol az első sor a címsor.
Sub Masol()
Sheets("Munka1").Select
sor = 2
lapnév = Cells(sor, 10)
ActiveSheet.Range("A" & sor & ":I" & sor).Copy Destination:=Sheets(lapnév).Range("A" & usor)
sor = sor + 1
Loop
End Sub -
Hali!
1. Word indít, txt fájl megnyit, doksi elejére állsz (CTRL+Home)
2. CTRL+H, keresett szöveg: "adatfajta 1: " , Csere erre: üresen marad, Összes cseréje
(A keresett szöveg idézőjelek nélkül, csak azért tettem bele, hogy lásd a végén a szóközt)3. keresett szöveg: "adatfajta 2: " , Csere erre: üresen marad, Összes cseréje
(A keresett szöveg idézőjelek nélkül, csak azért tettem bele, hogy lásd a végén a szóközt)4. keresett szöveg: "adatfajta 3: " , Csere erre: üresen marad, Összes cseréje
(A keresett szöveg idézőjelek nélkül, csak azért tettem bele, hogy lásd a végén a szóközt)5. keresett szöveg: ^p, Csere erre: ;, Összes cseréje
(Az enter karaktereket cseréljük pontosvesszőre)6. keresett szöveg: ;;, Csere erre: ;^p, Összes cseréje
(A dupla pontosvesszőket cseréljük, pontosvessző + enter karakterre)Fire.
-
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7342 üzenetére
A J oszlop az ország nevén kívül egyebeket is tartalmaz. Az aktuális cellára hivatkozva a left("UK és egyebek",2) adja az egyik lapnevet, a másik cellánál a left("Németország stb.", 11). Egy kis segédtáblával, fkeressel egyszerűen meg lehet oldani, ha tudom, hogy a J oszlop bal oldaláról hány karaktert figyeljek a tuti azonosíthatósághoz.
-
-
ALI_G
veterán
üdv.
vonaldiagrammot szeretnék csinálni, csak kicsit furcsán vannak az adataim.
txt-ből importáltam excelbe (2007), de az adatokkal az a bajom, hogy egymás alatt vannak 3-as csoprtokban:
adatfajta 1: 1321
adatfajta 2: 45
adatfajta 3: 54489adatfajta 1: 5454
adatfajta 2: 15
adatfajta 3: 54854és így tovább.
Egy órája bénázok vele, jó lenne egy kis segítség -
rtom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7336 üzenetére
A CountIf működik a GoogleDocs-ban is, kösz
-
tusi74
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni, hogyan oldjam meg:
Adott egy táblázat, aminek a J oszlopában országnevek vannak, A-tól I-ig pedig különböző adatok.
Hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy ezt a táblát szétdobja új sheetekre, országnevenként szétszedve.
Azaz lenne egy új Németország fül, és abba átmásolva az összes olyan sor, amiben az *J cellában Németország szerepel.
Másik sheet neve: UK, ebbe átmásolva az összes UK sor stb..
A táblának 5300 sora van, de jó lenne úgy megoldani, hogy ezek a táblák változó sorúak, nem függene a megoldás a sorok számától.Ha valakinek van megoldása, megköszönném.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #7336 üzenetére
Hali!
Ha meg a Google Docs függvények Exceles megfelelőjére vadászol, akkor a korábbi HSZ-om nem biztos hogy fog segíteni, de legalább az itten topic-látógatóknak (akik nem tudtak erről) azoknak hasznos lehet. Amúgy Google Docs Functions
Fire.
-
Hali!
1. Ha magyar nyelvű excelben, angol megnevezésű függvényekkel szeretnél dolgozni, akkor szúrj be egy új munkalapot(munkalapon jobb egér/beszúrás...), majd a megjelenő ablakban válaszd a Nemzetközi makrólap lehetőséget. Innentől csak az angol megnevezések jelennek meg egy függvény beszúrásakor, pl a CountIf a darabteli helyett.
2. Az excel maga is feltelepíti azt a fájlt, amiben angolul és magyarul is megvannak szépen felsorolva a függvények, azaz pl a DARABTELI függvénynek megtalálod az angol megfelelőjét. Ez a fájl FUNCS.XLS névre hallgat és ebben a könyvtárban található:
Office 2007 esetén
c:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12\1038Office 2003 esetén
c:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office11\1038Egyszerűen csak töltsd be/nyisd meg és lőn világosság...
Máris nem lesz probléma, hogy angol megnevezésű függvénynek mi a magyar megfelelője avagy fordítva...Fire.
-
rtom
senior tag
Tudom, hogy nem excel-es kérdés, de erre tudna valaki segíteni?
-
DJTJ
tag
Sziasztok
Kérnék egy nagy segítséget,hátha tudtok megoldástAdott egy táblázat amelyhez tartozik egy diagramm,a táblázat pl 2 soros A5 és A6, ezek értékei megjelennek a digrammon.Ha beszúrok egy új sort(ami ekkor szintén A5 lesz) és feltöltöm adatokkal akkor ismét az A5 értékei jelenjenek meg a diagrammon.
-
válasz
A_ScHuLcZ #7331 üzenetére
Hali!
Nem tudom, hogy a szerver az Linux vagy Windows alapú, ha Win-es, akkor a Számítógép kezelésnél megnézheted (Asztalon jobb egér a Számítógép ikonon/Kezelés és itt a Megosztott mappák illetve Helyi csoportok és felhasználók részen megnézheted: [link]
(Nálam nincs megosztás, azért üres minden...)
Fire.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #7330 üzenetére
Igen, megosztott fájl, a fileserver-en van tárolva, onnan tudják megnyitni.
Magán a szerveren nem megnézhető, hogy más használja-e? Elméletileg nem használhatja, mert csak 1 személynek van jogosultsága hozzáférni a mappához, hiszen az a sajátja, illetve nekünk rendszergazdáknak. Próbáltam ott a szerveren másolatot készíteni a fájlról és azt megnyitni, de ugyanaz..
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #7328 üzenetére
Persze, ez volt az első, ezeket próbáltam.
Próbáltam átnevezni xlsx-re is, úgy sem megy. 2003-mal és 2007-el is próbáltam megnyitni, van a cégnél mind2. -
-
A_ScHuLcZ
addikt
Hello mindenki!
Igen fontos excel fájlt nem tud megnyitni egyik alkalmazottunk, érvénytelen fájlformátum hibaüzenetet kapja. Legutóbb még használva volt a fájl, ki lehet javítani valahogyan?? Mit nézzek meg? (800kb körüli a mérete)
Segítséget kérnék!
-
-
alexnowan
aktív tag
Sziasztok!
Generális problémája adódott a kollégámnak.
Az excel issssszzzzonyú lassan nyílik nála.
Egy pici kis fájl is amiben se link, se számítás, csak adat (10 cella) 47!!! másodperc.HA nyitva van az excel és "fájlból" nyit akkor a szokásos 0,1 sec... ugyanaz a fájl vagy nagyobb.
Üresen, ha csak excelt nyit sincs gond.
CSAK ha egy excel fájlt úgy, hogy nincs nyitva excel.
Már újrarakták az op rendszert és 2007-re cserélték az office-t....
Ötlet?
-
szjoci
őstag
Halihó!
Excel 2007-ben feltételes formázásnál a formátum gomb szegély fülnél csak ez a pár vonaltípus választható? Vastag vonalra és dupla vonalra lenne szükségem, meg lehet valahogy oldani?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7321 üzenetére
Megint félreértettem. Ez egy ilyen nap
Úgy gondoltam, hogy a két cellában két teljes név van.
-
-
Szabee87
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7318 üzenetére
Respect! Minden frankó!
Köszi Fire/SOUL/CD
igen a word-ös probléma is megoldódott. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7318 üzenetére
Lehet, hogy a végére kell -2 a vezetéknevek és a keresztnevek közötti 2 szóköz miatt.
-
-
Szabee87
tag
Hi mindenki! Ismét én vagyok, ismét Excel-es problémával, de ez az utolsó nagy gondom.
A helyzet a következő: függvénnyel kellene a B140 és C140 (Vezetéknév + keresztnév) betűít megszámolnom és összeadnom, és ezt az értéket kiíratnom egy másik munkalapon lévő adott cellába (E8).
A vezeték+keresztnév páros a Táblázat munkalapon van, ahová ki kell iratnom (E8) az pedig a Feladatsor munkalap
Akinek van ötlete azt megköszönöm!
Szabi
-
perfag
aktív tag
válasz
Floriano #7309 üzenetére
Nézd meg Chip Pearson-nál ezt: [Color Functions In Excel]. A Operations With Color Index Values pont erről szól, piros színű cellákat összegző függvényt ír le, bár meg kellene babrálni kicsit, ne legyen fix tartományhoz kötve.
-
Floriano
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Szeretnék készíteni egy egyéni függvényt, amivel összeadhatom egy tartományban lévő cellák közül azokat, amelyeknek a betűszíne piros.
Gondolom, fel kéne tölteni egy tömböt a tartományban lévő cellák közül azokkal, amik megfelelnek a kritériumnak és utána könnyen össze lehetne adni őket.
Tud valaki segíteni ebben?
Üdv: Flórián
-
válasz
Szabee87 #7306 üzenetére
Hali!
És még valami, ami egyszerűbb ez esetben, hisz abban az oszlopban max 2 tizedesjegyig lesznek számok(nincsenek kerekítve), ezért simán formázd az oszlopot (G oszlopot) szöveggé. Ha így jársz el, akkor nem lesz szükség a korábbi mezőkódos módszerre, mert a szöveget ugyebár az eredeti formájában jeleníti meg a word a körlevélben is.
Fire.
-
-
Szabee87
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7303 üzenetére
KÉPletesen a dolog így néz ki.
-
Szabee87
tag
válasz
Még 1 kérdésem lenne, de ez WORD-ös, viszont ide kapcsolódik:
Körlevelet kell írnom, és ez a kiszámolt pontok átlagát is tartalmazza. Viszont fele adat 2 tizedesjegyig van, másik fele meg végtelen. beállítottam már excelben külön a 2 tizedesjegyet is, de semmi. Valami ötlet? -
Szabee87
tag
válasz
Zsííír!
100000000x hálám! Minden úgyvan ahogy leírtad és flottul müxik!
Naggyon de nagyon köszönöm! -
-
Szabee87
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7301 üzenetére
Úgy kell elképzelni a dolgot h. van F2-F340ig pontok melyek egész számok, semmi tizedesjegy, ezeknek a számoknak az átlagát kell kiíratnom a J6-os mezőbe 2 tizedesjegyig.
Majd ezután van egy pontok eltérése az átlagtól oszlop , melyet fel kell töltenem. Ez sztem úgy van h. a pontokból kivonom az átlagot és úgy kapom meg, viszont ha az átlagpontszám nem 2 tizedesjegyig tart, akkor az összes többi mező szintén jó hosszú maradékot fog adni
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest