- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Microsoft Excel topic
- (kiemelt téma)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Projektor topic
- Kiterjesztett valóság ASUS ROG és XREAL recept szerint
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
-
8200 - 8101
54992 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-11-13 08:31 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
-
Delila_1
veterán
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
biker
nagyúr
király(nő) vagy

-
biker
nagyúr
-
Delila_1
veterán
=b!I2&" "&b!G2&" default"
-
Delila_1
veterán
-
biker
nagyúr
nem... munkalap

de a feladat ugyanaz. -
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Tuti hogy űrlap? Ha igen, akkor képet róla...

Fire.
-
biker
nagyúr
megint lenne egy extra kérésem

"a" űrlap o2 mezőjébe szeretném a "b" űrlap l2 és g2 mzőinek szövegét +egy megadott szoveget hivatkozva beilleszteni, és persze másolni amennyiszer kell

tehát ha b.l2=teszt, b.g2=uzenet és default text=lenne
akkor az a.o2=teszt uzenet lenne
-
bnorci71
addikt
Szasztok!
Delila_1
itt is szeretném megköszönni a segítséget amit e-mailben kaptam

azóta most volt időm foglalkozni vele, most szenvedtem vele egy kicsit úgy néz ki sikerülni fog, ha nem akkor feladom
-
perfag
aktív tag
köszönöm!
Ez az indirekt függvény működik úgy is hogy nem kell megnyittatnom a hivatkozott munkafüzetet, vagy pedig mindenképp meg kell nyitnom?
leírom inkább miről lenne szó konkrétan: van egy lista fájlnevekkel, ezek közül amit kiválasztok az lenne az adatbázis, abból szeretnék adatokat elérni.Ha jól értem akkor meg nem nyitott Excel fájlokból szeretnél adatokat importálni. Évekkel ezelőtt én ezt ebből tanultam meg: Read information from a closed workbook
-
szjoci
őstag
Nézd meg ezt és az előzményeit.
köszönöm!
Ez az indirekt függvény működik úgy is hogy nem kell megnyittatnom a hivatkozott munkafüzetet, vagy pedig mindenképp meg kell nyitnom?
leírom inkább miről lenne szó konkrétan: van egy lista fájlnevekkel, ezek közül amit kiválasztok az lenne az adatbázis, abból szeretnék adatokat elérni. -
Delila_1
veterán
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Pont úgy ahogy leírtad, azaz a cellába beszúrsz egy hiperhivatkozást amiben megadod(be lehet tallózni) a kívánt fájlt. Ilyenkor a cellára víve a kurzort linkként fog viselkedni(megváltozik az egérkurzor is) és ha rákattintasz, akkor megnyitja a fájlt pl egy másik XLS-t.
Remélem erre gondoltál, nem pedig pl külső hivatkozás adatforrásra...
Fire.
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Hogyan lehet (vagy egyáltalán lehet-e) olyan külső hivatkozást csinálni, amelyben a fájl neve egy adott cellában van?
-
perfag
aktív tag
Közben megoldottam.
Az azért érdekelne, hogy mi is a pontos különbség Select és Activate metódus között.
Ha a Google-be beírod "vba Select vs Activate" kapsz pár millió találatot a kérdésedre.
Azt írják, hogy a Select arra jó, hogy több munkalapot kiválassz egyidejűleg, míg az Activate-tel csak egyet lehet aktívvá tenni. Az MSDN kiemeli, hogy cellákat kijelölni csak aktív munkalapon lehet (munkalapokat kijelölni csak aktív munkafüzetben).A prog.hu-negy érdeks gondolat: Annyit azért megjegyeznék, hogy makróban a Select és Activate metódusok használata szerintem nagyon rossz gyakorlat. Miért? Mert valamennyi munkafüzet, valamennyi munkalap és valamennyi cella tartomány elérhető címzéssel.
-
m.zmrzlina
senior tag
Olyan mintha valamelyik .Select vagy a Selection.ClearContents felülírná a vágólap tartalmát.
Hogyan lehetne lekezelni ezt a problémát úgy hogy ha nem muszáj nem szeretnék formot tenni a munkalapra?
Közben megoldottam.
Az azért érdekelne, hogy mi is a pontos különbség Select és Activate metódus között.
-
m.zmrzlina
senior tag
Egy excel munkalapra szeretném beilleszteni a vágólap tartalmát a következő parancssorral
Sheets("Munka1").Select
Range("A1:O1").Select
Range(Selection, ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell)).Select
Selection.ClearContents
ActiveSheet.PasteMűködik is a dolog abban az esetben ha a vágólapra másolás nem excelből történik. Azonban ha a vágólap tartalma egy másik excel munkalapról kerül a vágólapra akkor a program "Run-time error 1004 A worksheet osztály Paste metódusa hibás" hibaüzenettel elszáll.
Ilyenkor ha megnézem a vágólap tartalmát az nem üres de jobb klikkre a Beillesztés menüpont inaktív, mintha nem lett volna előtte kijelölve semmi. Pedig nagyon is ki lett.
Olyan mintha valamelyik .Select vagy a Selection.ClearContents felülírná a vágólap tartalmát.
Hogyan lehetne lekezelni ezt a problémát úgy hogy ha nem muszáj nem szeretnék formot tenni a munkalapra?
-
m.zmrzlina
senior tag
Egy excel munkalapra szeretném beilleszteni a vágólap tartalmát a következő parancssorral
Sheets("Munka1").Select
Range("A1:O1").Select
Range(Selection, ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell)).Select
Selection.ClearContents
ActiveSheet.PasteMűködik is a dolog abban az esetben ha a vágólapra másolás nem excelből történik. Azonban ha a vágólap tartalma egy másik excel munkalapról kerül a vágólapra akkor a program "Run-time error 1004 A worksheet osztály Paste metódusa hibás" hibaüzenettel elszáll.
Ilyenkor ha megnézem a vágólap tartalmát az nem üres de jobb klikkre a Beillesztés menüpont inaktív, mintha nem lett volna előtte kijelölve semmi. Pedig nagyon is ki lett.
-
Delila_1
veterán
Egy egyszerű makró:
Sub IgenNem()
Dim v As String
v = MsgBox("Válassz! Folytatódjon a program?", vbYesNo, "Doboz címe")
If v = vbNo Then Exit Sub
MsgBox "Itt folytatódik a program"
End Sub -
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Kép perfrag linkjéről
Kód
Sub YesNoMessageBox()
Dim Answer As String
Dim MyNote As String
'Place your text here
MyNote = "Do you agree?"
'Display MessageBox
Answer = MsgBox(MyNote, vbQuestion + vbYesNo, "???")
If Answer = vbNo Then
'Code for No button Press
MsgBox "You pressed NO!"
Else
'Code for Yes button Press
MsgBox "You pressed Yes!"
End If
End SubFire.
-
Oly
őstag
-
perfag
aktív tag
Itt egy minta VBA: Yes or No Message Box.Erre gondoltál? A MsgBox sorokat kell lecserélned kilépésre, vagy egy makró meghívására.
-
Oly
őstag
Sziasztok
Egy gyors segítségre lenne szükségem.
macróba olyat szeretnék, hogy feldob egy üzit Igen/Nem lehetőséggel, és a parancs csak az igenrfe fut le, a nemre kilép.
Köszke
-
Styleboy
tag
Köszi a segítséget. Valahogy ez 2003ban nem akart működni,de a 2007ben jó.

Ezer hálám.

-
m.zmrzlina
senior tag
Hali mindenkinek.
Egy olyan problémám lenne, hogy mikor felírom egy derékszögű háromszög cosinus szögé a befogó és az átfogó hányadosával akkor eböl szeretnék szöget számítani. De egyszerűen nem találok hozzá függvényt.Olyasmire gondolok mint a számológépen a cos-1.-ön
Pl. adott hogy 3/5= CosAlfa=0,6, na és ebből szeretném megtudni, hogy mennyi az Alfa?
(2003as excel, de ha nincs más a 2007es magyarázat is jöhet,csak azt nem szeretni.
Válaszotokat előre is köszönöm.. Remélem tudtok segíteni.
.
-
m.zmrzlina
senior tag
Hali mindenkinek.
Egy olyan problémám lenne, hogy mikor felírom egy derékszögű háromszög cosinus szögé a befogó és az átfogó hányadosával akkor eböl szeretnék szöget számítani. De egyszerűen nem találok hozzá függvényt.Olyasmire gondolok mint a számológépen a cos-1.-ön
Pl. adott hogy 3/5= CosAlfa=0,6, na és ebből szeretném megtudni, hogy mennyi az Alfa?
(2003as excel, de ha nincs más a 2007es magyarázat is jöhet,csak azt nem szeretni.
Én ezzel próbálkoznék (E6-ban van a két oldal aránya)
=FOK(ARCCOS(E6))
Az ACCOS visszaadja a szöget radiánban a FOK meg fokká alakítja
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
A DIR-ben teljes útvonalat is megadhatsz, pl ez kilistázza az összes fájlt abból a könyvtárból, ahonnan az excel fájl meg lett nyitva
Private Sub CommandButton1_Click()
Fname = Dir(ThisWorkbook.Path & "\*.*")
Do While Len(Fname) > 0
MsgBox (Fname)
Fname = Dir()
Loop
End SubFire.
-
lackatwo
csendes tag
Hali!
ThisWorkbook.Path vagy
ActiveWorkbook.PathEgy üres és még el nem mentett munkafüzetnél a PATH is üres természetesen...
Fire.
Mindket ..Workbook.Path jol mukodik barmely meghajtorol inditom az excel fileomat, de a Dir(*.csv) ennek ellenere az eredeti C meghajtom konvtarabol olvas mindig (ahonl korabban szerkesztettem a makrozott xls-t).
-
Styleboy
tag
Hali mindenkinek.
-
lackatwo
csendes tag
Hali!
ThisWorkbook.Path vagy
ActiveWorkbook.PathEgy üres és még el nem mentett munkafüzetnél a PATH is üres természetesen...
Fire.
Koszi, megproszalom a ket meccs ugyis pocsekul all

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
ThisWorkbook.Path vagy
Fire.
-
lackatwo
csendes tag
Sziasztok!
Van-e mod excel VBA-bol lekerdezni a megnyitott xls file utvonalat?
Szuksegem lenne az azonos konyvtarban levo kulso adatforrasok beolvasasahoz.
Koszi elore is a segitseget. -
Fire/SOUL/CD
félisten
Értem én ezt valóban frappánsabb megoldás mint az enyém de ez sajnos nem oldja meg a tizedeselválasztó problémáját. Továbbra is #VALUE hibakódot ad a képlet olyan a gépen aminél "." az elválasztó ha benne hagyom a "." "," cserét.
Köszönöm
Hali!
Akkor itt egy képlet, aminek "mindegy" hogy milyen a területi beállítás(minden olyan területi beállítás jó, amiben pont vagy vessző a tizedeselválasztó) illetve az is, hogy a cellában ponttal avagy vesszővel elválasztva szerepel a százalék. pl 12:34 (12.34 %) avagy 12:34 (12,34 %)
(Ha valaki nem pontot vagy vesszőt használ, akkor meg #ÉRTÉK hibát dob)=HA(HIBÁS(ÉRTÉK(HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES("%";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-2);".";",")));ÉRTÉK(HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES("%";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-2);",";"."));ÉRTÉK(HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES("%";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-2);".";",")))
Fire.
UI: Makrónál az lehet "gond", hogy ott meg minden usernél engedélyezni kell a makrók futtatását az Excel beállításokban illetve a munkafüzet megnyitásakor is rákérdez(het)...
-
m.zmrzlina
senior tag
Stimmel, valsz ezt fogom tenni csak reméltem, hogy le lehet automatizálni ezt a részt is.
Apropos: 2007es Office-ban van-e lehetőség új menüpont beszúrására? Nem a Gyorsindítás gombok közé tehető parancsgombokra gondolok, hanem a Szalagra lehet-e definiálni egy menü elemet (új fület) ahova lehet pakolgatni makróhoz rendelhető parancsgombokat.
Régebbi verziókban volt ilyen sőt az Openoffice-ben is van
Egyébként köszönöm a választ itt is ott is. -
Delila_1
veterán
Értem én ezt valóban frappánsabb megoldás mint az enyém de ez sajnos nem oldja meg a tizedeselválasztó problémáját. Továbbra is #VALUE hibakódot ad a képlet olyan a gépen aminél "." az elválasztó ha benne hagyom a "." "," cserét.
Köszönöm
Írj egy makrót a cserére, tegyél ki hozzá egy gombot. Amelyik gépen szükség van a cserére, megnyomják, a másikon nem.

A másik fórumon, ahol feltetted ezt a kérdést, már leírtam ugyanezt az választ.

-
m.zmrzlina
senior tag
Hali!
Átírtam a már majdnem jó megoldásod, itt A1-ben van a 12:34 (12.34 %)
=HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES("%";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-2);".";",")*1
Az egyetlen fontos dolog, hogy a százalékos értéknek minden cellában egy szóköz és % jel kövesse, tehát ahogy a példádban is van:
12:34 (12.34szóközszázalék)Fire.
Köszönöm
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Bocs közben átírtam a hsz-t. Az újban már látszik, hogy hogyan csinálom a darabolást
Hali!
Átírtam a már majdnem jó megoldásod, itt A1-ben van a 12:34 (12.34 %)
=HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES("%";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-2);".";",")*1
Az egyetlen fontos dolog, hogy a százalékos értéknek minden cellában egy szóköz és % jel kövesse, tehát ahogy a példádban is van:
12:34 (12.34szóközszázalék)Fire.
-
m.zmrzlina
senior tag
Hali!
"Csak mert nagyon nem így van."
Nem is írtam, épp azt írtam, hogy ha az egy cella tartalma, akkor az szöveg.
A cella tartalmát fel lehet dolgozni, adott esetben makró nélkül is, persze ehhez tisztában kell lenni, hogy azok a cellák milyen tartalmakat vehetnek fel. Pl példádnál maradva12:34 (12.34 %)
34:56 (34.56 %)
123:456 (56.78 %)Ebben az esetben a százalék értékek makró nélkül is kiszedhetőek és számmá alakíthatóak (százalékká is)
Ha ennél változatosabbak a cellatartalmak, nem ennyire kötöttek, akkor makró(de akkor sem biztos, csak tudni kellene, hogy mégis milyen tartalmak vannak a cellában)Szerk
Akkor inkább azt kérném, hogy pár cellatartalmat adj meg, meg azt, hogy mit szeretnél csinálni(nem képlet érdekel, hanem feladatleírás). Így látnám mi a probléma...Fire.
UI: Mellesleg ha kijelölnéd az összes ilyen cellát és egy sima csere segítségével lecserélnéd a pontot vesszőre már az is megoldást jelenthetne...
Nagyjából az a struktúra van amit te megadtál annyi különbséggel, hogy a zárójelben lévő értékek a 0-100 ig változnak és ami kívül van az sem mindig ugyanolyan hosszú.
De ezzel nincs is semmi gondom, az előbb idézett képlet rendesen megcsinálja a leválasztást csak akkor van gond ha hurcolászni kell a fájlt két gép között (márpedig kell)
Ha csinálok egy olyan mentést amiben kiveszem a képletből a =HELYETTE fv-t és megnyitom a "."-t váró gépen akkor az is megy tökéletesen.
A baj hogy nem akarok két fájlt és amennyire lehet nem akarom a felhasználóra bízni a módosítgatásokat mert ezeket a fájlokat nagyon különböző informatikai képességekkel rendelkező emberek fogják használni öszzesen vagy tizen-huszan (az egyik tud makrót is írni a másik azt sem tudja mi az a Ctrl-c Ctrl-v)
Ezért akarnám a felismerést automatikusan megcsinálni.
-
m.zmrzlina
senior tag
Hali!
A cella tartalmát fel lehet dolgozni, adott esetben makró nélkül is, persze ehhez tisztában kell lenni, hogy azok a cellák milyen tartalmakat vehetnek fel. Pl példádnál maradva12:34 (12.34 %)
123:456 (56.78 %)Ebben az esetben a százalék értékek makró nélkül is kiszedhetőek és számmá alakíthatóak (százalékká is)
Ha ennél változatosabbak a cellatartalmak, nem ennyire kötöttek, akkor makró(de akkor sem biztos, csak tudni kellene, hogy mégis milyen tartalmak vannak a cellában)Szerk
Akkor inkább azt kérném, hogy pár cellatartalmat adj meg, meg azt, hogy mit szeretnél csinálni(nem képlet érdekel, hanem feladatleírás). Így látnám mi a probléma...Fire.
UI: Mellesleg ha kijelölnéd az összes ilyen cellát és egy sima csere segítségével lecserélnéd a pontot vesszőre már az is megoldást jelenthetne...
Bocs közben átírtam a hsz-t. Az újban már látszik, hogy hogyan csinálom a darabolást
-
Fire/SOUL/CD
félisten
De valamiért attól még nem kezd el számként viselkedni, hogy levágtam róla a felesleget. Ha lecserélem a "."-t ","-re és megszorzom az egészet egyel akkor már lehet vele számolni. addig nem.
Azokon a gépeken amelyek "."-t várnak tizedeselválasztónak ott #VALUE hibakódot ad
Nagyjából így néz ki a fv:
=HELYETTE(KÖZÉP('másik munkalap'!D22;SZÖVEG.KERES("(";'másik munkalap'!D22)+1;(SZÖVEG.KERES("%";'másik munkalap'!D22)-1)-(SZÖVEG.KERES("(";'másik munkalap'!D22))-1);".";",")*1Hali!
-
m.zmrzlina
senior tag
Hali!
Az hogy az Excel a területi beállításoknak megfelelő karakterrel válassza el a tizedesjegyeket, az a számolási műveleteket nem befolyásolja. Teljesen mindegy hogy 2,00-t avagy 2.00-át szorzol össze 2-vel, az attól még 4 lesz, teljesen lényegtelen, hogy ezt az eredményt 4,00 avagy 4.00-ként jeleníti meg az excel.
Szóval csak ez miatt nincs szükség semmilyen beavatkozásra.
Az a példa, amit írtál az nem szám formátumú 63:37 (21.3 %) (már ha jól értem és ez egy cella tartalma) ergó nincs mit kezdeni a területi beállításokkal.
Fire.
De valamiért attól még nem kezd el számként viselkedni, hogy levágtam róla a felesleget. Ha lecserélem a "."-t ","-re és megszorzom az egészet egyel akkor már lehet vele számolni. addig nem.
Azokon a gépeken amelyek "."-t várnak tizedeselválasztónak ott #VALUE hibakódot ad
Nagyjából így néz ki a fv:
=HELYETTE(KÖZÉP('másik munkalap'!D22;SZÖVEG.KERES("(";'másik munkalap'!D22)+1;(SZÖVEG.KERES("%";'másik munkalap'!D22)-1)-(SZÖVEG.KERES("(";'másik munkalap'!D22))-1);".";",")*1 -
Fire/SOUL/CD
félisten
Ettől a választól féltem, nagyjából én is ezt tudtam lederiválni a súgóból, csak gondoltam hátha rosszul néztem.
Az a feladatom, hogy egy ilyen struktúrájú: 63:37 (21.3 %) cellatartalomból (kb 12000 db cella) kell kiválogatnom a százalék értékeket majd azokkal egyszerű matematikai műveleteket végezni. A munkafüzetnek egymástól eltérő területi beállítású gépeken is működnie kell ezért nem mindegy, hogy a tizedeselválasztó "." vagy ","
Mivel az általam beidézett parancsnak nem látszik hogy lenne egyetlen munkafüzetre érvényes változata ezért marad a B terv miszerint a munkafüzet betöltődésekor le kell kérdezni a területi beállítást és az eredménytől függően vagy lefuttatni a cseréldleazösszespontotvesszőre makrót vagy nem.
A kérdés mostmár az, hogy hogyan lehet excelből lekérdezni a gép területi beállítását különös tekintettel a tizedeselválasztóra.
Hali!
Az hogy az Excel a területi beállításoknak megfelelő karakterrel válassza el a tizedesjegyeket, az a számolási műveleteket nem befolyásolja. Teljesen mindegy hogy 2,00-t avagy 2.00-át szorzol össze 2-vel, az attól még 4 lesz, teljesen lényegtelen, hogy ezt az eredményt 4,00 avagy 4.00-ként jeleníti meg az excel.
Szóval csak ez miatt nincs szükség semmilyen beavatkozásra.
Az a példa, amit írtál az nem szám formátumú 63:37 (21.3 %) (már ha jól értem és ez egy cella tartalma) ergó nincs mit kezdeni a területi beállításokkal.
Fire.
-
m.zmrzlina
senior tag
Ettől a választól féltem, nagyjából én is ezt tudtam lederiválni a súgóból, csak gondoltam hátha rosszul néztem.
Az a feladatom, hogy egy ilyen struktúrájú: 63:37 (21.3 %) cellatartalomból (kb 12000 db cella) kell kiválogatnom a százalék értékeket majd azokkal egyszerű matematikai műveleteket végezni. A munkafüzetnek egymástól eltérő területi beállítású gépeken is működnie kell ezért nem mindegy, hogy a tizedeselválasztó "." vagy ","
Mivel az általam beidézett parancsnak nem látszik hogy lenne egyetlen munkafüzetre érvényes változata ezért marad a B terv miszerint a munkafüzet betöltődésekor le kell kérdezni a területi beállítást és az eredménytől függően vagy lefuttatni a cseréldleazösszespontotvesszőre makrót vagy nem.
A kérdés mostmár az, hogy hogyan lehet excelből lekérdezni a gép területi beállítását különös tekintettel a tizedeselválasztóra.
-
Sickboy25
addikt
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Ismét lenne egy gyors kérdésem:
Adott egy táblázat, H5;BD91 tartományában, hogy tudom kiszámoltatni, hogy mennyi jelölt négyzet van. A jelölések X-szel történtek és csak egy karaktert tartalmaz!
Köszönöm

-
Abi8211
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! 1 Excel file-ba szeretnék összemásolni sok excel filet, természetesen minden fülre kellene kerülnie 1 file. Ki lehet ezt vitelezni valamilyen paranccsal, mennyi a maximális fül amit tud kezelni egy Excel?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
perfag
aktív tag
Az lenne a rövid kérdésem, hogy ezt a parancsot:
Application.DecimalSeparator = ","
ki lehet-e úgy adni, hogy csak egyetlen munkafüzetre legyen érvényes, ne pedig az összes megnyitottra?
Workbooks-nak vagy Worksheets-nek van ilyen vagy ehhez hasonló eszköze?
A Súgó szerint nem, ez csak az Application objektum tulajdonsága.
Azért megkérdezném mi a célod? Mert lehet, hogy meg lehet kerülni pl. egy (Workbook.Change) eseményre írt makróval.Amikor az adott munkalapra váltasz akkor átvált, amikor elhagyod akkor visszavált. -
m.zmrzlina
senior tag
Ha már megadtad a feltételben, hogy szám esetén másoljon, mi szükség van a másik két feltételre?
Sheets("data").Select
For b = 1 To 15
If IsNumeric(Cells(b, 2)) = True Then
oszlop = Worksheets("result").Range("IV1").End(xlToLeft).Column + 1
Worksheets("result").Cells(1, oszlop) = Cells(b, 2)
End If
NextAz lenne a rövid kérdésem, hogy ezt a parancsot:
Application.DecimalSeparator = ","
ki lehet-e úgy adni, hogy csak egyetlen munkafüzetre legyen érvényes, ne pedig az összes megnyitottra?
Workbooks-nak vagy Worksheets-nek van ilyen vagy ehhez hasonló eszköze?
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
Kobe
veterán
egy olyan szummázási képlet kellene nekem amivel egy adott oszlopban levő számokat abszolút érték szerint tudom összeadni
pl az oszlop elemei
150
-150
200
-230akkor ne -30 at adjon eredménynek, hanem 730at
-
Delila_1
veterán
Szúrj be egy sort az első elé. Az F1-be és a G1-be adj egy-egy címet. Jelöld ki a két cellát, Data/ Autofilter.
Kapsz egy-egy nyilacskát az F1-ben és a G1-ben, az utóbbi legördülőjében jelöld ki a nullát.
Az F oszlop látható celláit kijelölöd, és átmásolod egy másik lapra. Ezután az F és G oszlopokat kitörölheted. -
mrmrg
tag
-
Delila_1
veterán
Eszerint angol nyelvű Exceled van. Akkor a képlet:
=COUNTIF(A:A,F1) -
mrmrg
tag
nem akarja az igazságot. Megcsináltam a leírtakat, de #NAME? eredményt hoz a g oszlopra.
(nemtom számít-e de az alap listám csak egy felsorolás. pl az A1:1234,aztán A2:1245, A3:1246, A4:1345...... szóval így néz ki) -
Delila_1
veterán
Vidd be egy oszlopba 1-től 5000-ig a számokat. Legyen a példában ez az F oszlop.
A G1 képlete: =darabteli(a:a;f1)
Lemásolod. Ahol a G oszlop 0 értéket ad, a vele azonos sorban lévő F cella mutatja az A oszlop hiányzó elemét. -
mrmrg
tag
sziasztok!
a következőben szeretnék segítséget kérni:
Az A oszlopban 1 és 5000 közötti számok vannak. A lista nem folyamatos, nem minden szám szerepel benne. Szeretném egy másik oszlopba megkapni azokat a számokat amik nincsenek felsorolva az első oszlopban.
köszi, üdv: mrmrg
-
Abi8211
csendes tag
Hát korai öröm volt az előző hozzá szólalásom (admin esetlegesen törölhetné), ugyanis csak abból a file-ból "veszi" ki az adatot, ami megvan nyitva, és mindig egyszerre csak helyen, a többin #REF! hibát jelez.
A kérdésem, nem tudna nekem segíteni ebben a problémában, esetlegesen egy macroval?
Előre is köszönöm!
-
Delila_1
veterán
még egy kérdésem lenne:
az ISEVEN függvényhez be kellett kapcsolnom az Analysis ToolPak-ot. a kérdésem az lenne, hogy ezt majd azoknak is be kell kapcsolniuk, akik használni akarják ezt az excel-táblát?
(vagy ez csak a szerkesztéshez kell, az olvasáshoz már nem?)Igen, minden gépen be kell kapcsolni, másképp a makró nem ismeri fel a függvényt.
Makró nélkül is érdemes bekapcsolni, sok új függvényt biztosít. -
Delila_1
veterán
Sziasztok
Két nap után rájöttem a problémára,
ugyanis a forrás file-ban a számok azok nem Number formátumúak, hanem custom #.00 ha ezeket átformázom Number-re, akkor már írja is ki a C oszlopba az értékeket.Kérdés tehát adja magát, 450 file-ban hogyan tudom legegyszerűbben a formátumot?

Egy üres cellába beírsz egy egyest - ez szám, vagy általános formátumú legyen. Másolod a cellát, kijelölöd a rosszul formázott tartományt, jobb klikk, Irányított beillesztés, bejelölöd az Érték-, és a Szorzás választókat.
-
Abi8211
csendes tag
Sziasztok
Két nap után rájöttem a problémára,
ugyanis a forrás file-ban a számok azok nem Number formátumúak, hanem custom #.00 ha ezeket átformázom Number-re, akkor már írja is ki a C oszlopba az értékeket.Kérdés tehát adja magát, 450 file-ban hogyan tudom legegyszerűbben a formátumot?

-
scott_free
senior tag
még egy kérdésem lenne:
az ISEVEN függvényhez be kellett kapcsolnom az Analysis ToolPak-ot. a kérdésem az lenne, hogy ezt majd azoknak is be kell kapcsolniuk, akik használni akarják ezt az excel-táblát?
(vagy ez csak a szerkesztéshez kell, az olvasáshoz már nem?) -
perfag
aktív tag
Hali!
Újabb kérdés: van egy könyvtáram amiben van 19 db txt. Ezeket be szeretném úgy importálni, hogy a txt fileok tartalma külön munkalapra kerüljön, és a munkalap neve a txt file neve legyen. Tehát pl. az 1.txt file tartalma kerüljön az "1" nevű munkalapra, a 2.txt file tartalma a "2" nevű munkalapra stb.
Úgy meg tudnám oldani, hogy makrórögzítéssel felveszem a kódot aztán ez copy-paste 18-szor, de nem akarok km hosszú kódot. Meg lehet ezt valahogy odani rövidebben?Nem tudom. Mondjuk én nem vagyok híve a kísérletezésnek, inkább megnézem az Excel MVP-sek, hogy csinálják. Chip Pearson és Ole P. Erlandsen . Ezt kipróbálnám egy text fájlon, majd írnék saját eszemtől egy lapbeszúró makrót és az egészet beletenném egy ciklusba.
-
zsotesz81
senior tag
Hali!
Újabb kérdés: van egy könyvtáram amiben van 19 db txt. Ezeket be szeretném úgy importálni, hogy a txt fileok tartalma külön munkalapra kerüljön, és a munkalap neve a txt file neve legyen. Tehát pl. az 1.txt file tartalma kerüljön az "1" nevű munkalapra, a 2.txt file tartalma a "2" nevű munkalapra stb.
Úgy meg tudnám oldani, hogy makrórögzítéssel felveszem a kódot aztán ez copy-paste 18-szor, de nem akarok km hosszú kódot. Meg lehet ezt valahogy odani rövidebben? -
perfag
aktív tag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
zsotesz81
senior tag
Hali!
Az activate és a select között mi a külömbség?
Pl. sheets("sheet1").activate, sheets("sheet1").select -
bnorci71
addikt
Hali!
Kijelölöd a (képed alapján) A2 : AI14 cellákat, aztán Adatok/Sorbarendezés. Itt lesz olyan hogy Rendezze és Majd, ennek segítségével megadhatsz több oszlopot rendezési szempontnak. Esetedben elsődlegesnek a pontszám oszlopát, másodlagosnak meg a gólkülönbséget.
Végül is lehet elválasztani az eredményt, de itt talán nem célszerű, hisz 2 cellából könnyebb kiszámoltatni a gólkülönbséget például...
Arra gondolok, hogy (megint csak a képed alapján) az AH2 cellába beírod ezt a képletet és lemásolod ameddig kell.=HA(B2>C2;B2-C2;C2-B2)
Fire.
-
bnorci71
addikt
na még egy extra a foci tabella excel táblámhoz, ha már sorbarakja, az utolsó oszlopba hogy lehet elérni azt hogy egy nyilacskával mutassa hogy a csapat felfelé/lefelé mozdult vagy ép helyben maradt ?
-
Delila_1
veterán
köszönöm, fantasztikus vagy!!!

Szívesen.

-
scott_free
senior tag
-
Delila_1
veterán
köszönöm a segítséget!

a legördülő listánál meg lehet azt csinálni, hogy egy másik cella értékétől függően mutassa a választási lehetőségeket?
pl. A1 cellában megadhatok számokat 1-10-ig, és az itteni értéktől függően a B1 cellában a legördülő listában pl. 1-től (11-A1)-ig mutassa a számokat. (vagyis ha pl. az A1=3, akkor a legördülő listában már csak 1-tól 8-ig legyenek a számok, és ne 10-ig)
-
Delila_1
veterán
köszönöm a segítséget!

a legördülő listánál meg lehet azt csinálni, hogy egy másik cella értékétől függően mutassa a választási lehetőségeket?
pl. A1 cellában megadhatok számokat 1-10-ig, és az itteni értéktől függően a B1 cellában a legördülő listában pl. 1-től (11-A1)-ig mutassa a számokat. (vagyis ha pl. az A1=3, akkor a legördülő listában már csak 1-tól 8-ig legyenek a számok, és ne 10-ig)
Nem egészen értem, hogy jött ki az A1=3-ból az érvényesítés 1-8 listája.
Beteszek egy képet, ahol a megjeleníthető értékek az F1:F10 tartományvan vannak, és az A1 értéke adja a legördülő lista utolsó elemét.
Az érvényesítésben a forrás képlete: =OFSZET($F$1;0;0;A1;1)
-
bnorci71
addikt
Hali!
Kijelölöd a (képed alapján) A2 : AI14 cellákat, aztán Adatok/Sorbarendezés. Itt lesz olyan hogy Rendezze és Majd, ennek segítségével megadhatsz több oszlopot rendezési szempontnak. Esetedben elsődlegesnek a pontszám oszlopát, másodlagosnak meg a gólkülönbséget.
Végül is lehet elválasztani az eredményt, de itt talán nem célszerű, hisz 2 cellából könnyebb kiszámoltatni a gólkülönbséget például...
Arra gondolok, hogy (megint csak a képed alapján) az AH2 cellába beírod ezt a képletet és lemásolod ameddig kell.=HA(B2>C2;B2-C2;C2-B2)
Fire.
Köszi mindenkinek
tényleg ezt már használtam csak attól féltem a képletek összekeverednek.
Pulsar
na ez a megoldás már elkésett
elég sok a képlet a beszúrástól meg elcsúszna minden. Vagy nem?Delila_1
kipróbáltam

köszi -
scott_free
senior tag
Meg lehet oldani a két "pöttyöt" is, de sokkal egyszerűbb az érvényesítés.
A cellán állva (vagy több cellát kijelölve, ha többe is be akarod tenni a két érték közüli válsztás lehetőségét), Adatok/Érvényesítés. A Beállítások fülön a Megengedve legördülőből a Listát választod, a Forráshoz beírod a két lehetőséget, pontosvesszővel elválasztva.
Nézd meg a Figyelmeztető üzenet, és a Hibajelzés füleket is, egyik kiállítása sem kötelező.
köszönöm a segítséget!

-
Delila_1
veterán
köszi, kipróbálom majd
ezekszerint ha fogom a 3 pivot táblát és egymás alá illesztem mondjuk egy új sheetben, akkor végig fut az egészen?"A makró feltételezi, hogy a kérdéses oszlop minden cellájában van valamilyen adat, ott is, ahol nincs megjegyzés."
ezt nem egészen értem, mármint értem, hogy mit jelent, de magyarra lefordítva akkor bármilyen olyan sort kitöröl a táblázatból, ahol adott oszlop adott sorában semmilyen adat nincs ? ezt akrja jelenteni ?
illetve befolyásolja a makró működését, hogy a commentek nem kézzel beírt kommentek, hanem előre kiválasztható listából legördülő menüvel lehet választani közülük?"nem a pivot része, csak a pivotnak megfelelő sorba mellév an írva egy megjegyzés"
Akkor más a helyzet. A kimutatásokat másold egy lapra egymás alá, értékként beillesztve, mert a pivotokból nem engedi az Excel a sortörlést. Mivel nem írtad, melyik oszlopokban vannak a billentyűzetről – vagy érvényesítésből – bevitt megjegyzések, önhatalmúlag a H és I oszlopokba tettem (8. és 9. oszlop). Ezeket írd át a makróban a megfelelőkre.
Sub DelRow()
Dim sor As Integer, usor As Integer
usor = Range("A50000").End(xlUp).Row
For sor = usor To 2 Step -1
If Cells(sor, 8) = "" And Cells(sor, 9) = "" Then Rows(sor).EntireRow.Delete
Next
End Sub -
Kobe
veterán
Ez a makró az A oszlopban A1-től figyeli, van-e megjegyzés. Ha nincs, törli a sort.
Sub DelRow()
Dim sor As Integer
sor = 1
Do While Cells(sor, 1) <> ""
If Range(Cells(sor, 1).Address).Comment Is Nothing Then
Rows(sor).EntireRow.Delete
sor = sor - 1
End If
sor = sor + 1
Loop
End SubAz A helyett 2 helyen a Cells(sor,1)-ben írd át az 1-et az oszlopod sorszámára. Ha nem az első sortól akarod a vizsgálatot végrehajtani, a sor=1-et írd át.
A makró feltételezi, hogy a kérdéses oszlop minden cellájában van valamilyen adat, ott is, ahol nincs megjegyzés.köszi, kipróbálom majd
ezekszerint ha fogom a 3 pivot táblát és egymás alá illesztem mondjuk egy új sheetben, akkor végig fut az egészen?"A makró feltételezi, hogy a kérdéses oszlop minden cellájában van valamilyen adat, ott is, ahol nincs megjegyzés."
ezt nem egészen értem, mármint értem, hogy mit jelent, de magyarra lefordítva akkor bármilyen olyan sort kitöröl a táblázatból, ahol adott oszlop adott sorában semmilyen adat nincs ? ezt akrja jelenteni ?
illetve befolyásolja a makró működését, hogy a commentek nem kézzel beírt kommentek, hanem előre kiválasztható listából legördülő menüvel lehet választani közülük? -
Delila_1
veterán
még 1 kérdés.
Van egy pivot tábla (kb 2-3000 soros) és ehhez a pivothoz jobb oldalra van hozzácsapva 2 oszlop - mindkettő kommentelésre szolgál, de nem a pivot része, csak a pivotnak megfelelő sorba mellév an írva egy megjegyzés
Szeretnék csinálni egy kivonatot summary sheetet a pivot táblázatból, ami ugyanolyan struktúrában mutatja ugyanazokat az adatokat, de csak azokat amiknél van valami a komment fieldben
Erre azért volna szükségem mert 3 tartalmilag és felépítésében azonos pivotból kellene összrakni 1 db kivonatot, és mauálisan kitörölgetni a nem kommentált mezőket (cca 10ezer sorból kb) elég húzós
Ez a makró az A oszlopban A1-től figyeli, van-e megjegyzés. Ha nincs, törli a sort.
Sub DelRow()
Dim sor As Integer
sor = 1
Do While Cells(sor, 1) <> ""
If Range(Cells(sor, 1).Address).Comment Is Nothing Then
Rows(sor).EntireRow.Delete
sor = sor - 1
End If
sor = sor + 1
Loop
End SubAz A helyett 2 helyen a Cells(sor,1)-ben írd át az 1-et az oszlopod sorszámára. Ha nem az első sortól akarod a vizsgálatot végrehajtani, a sor=1-et írd át.
A makró feltételezi, hogy a kérdéses oszlop minden cellájában van valamilyen adat, ott is, ahol nincs megjegyzés. -
Delila_1
veterán
hi,
Excel 2003-ban lehetséges választógombokat létrehozni?
(egy cellában 2 pötty, amelyiket kiválasztom, a cella annak megfelelő értéket ad vissza)thx!
Meg lehet oldani a két "pöttyöt" is, de sokkal egyszerűbb az érvényesítés.
A cellán állva (vagy több cellát kijelölve, ha többe is be akarod tenni a két érték közüli válsztás lehetőségét), Adatok/Érvényesítés. A Beállítások fülön a Megengedve legördülőből a Listát választod, a Forráshoz beírod a két lehetőséget, pontosvesszővel elválasztva.
Nézd meg a Figyelmeztető üzenet, és a Hibajelzés füleket is, egyik kiállítása sem kötelező.
-
Kobe
veterán
még 1 kérdés.
Van egy pivot tábla (kb 2-3000 soros) és ehhez a pivothoz jobb oldalra van hozzácsapva 2 oszlop - mindkettő kommentelésre szolgál, de nem a pivot része, csak a pivotnak megfelelő sorba mellév an írva egy megjegyzés
Szeretnék csinálni egy kivonatot summary sheetet a pivot táblázatból, ami ugyanolyan struktúrában mutatja ugyanazokat az adatokat, de csak azokat amiknél van valami a komment fieldben
Erre azért volna szükségem mert 3 tartalmilag és felépítésében azonos pivotból kellene összrakni 1 db kivonatot, és mauálisan kitörölgetni a nem kommentált mezőket (cca 10ezer sorból kb) elég húzós
-
Delila_1
veterán
nem fogalmaztam világosan:
azt szeretném, ha a D1=A1 vagy B1, attól függően, hogy C1=A vagy B.
(tehát a C1 értéke helyettesítené/adná meg a cellahivatkozásban az A vagy B oszlopot).de mindegy, végül megoldottam máshogyan.
viszont egy újabb alapvető dolog, amire a súgóban nem találtam választ: hogyan tudom mozgatni az oszlopokat a táblázaton belül?

tehát mondjuk az F oszlopot szeretném áthúzni, betenni az A és B oszlop közé. (úgy, hogy persze automatikusan tolja el az oszlopokat utána)Minden feladatra van több megoldás.
A C1 képlete: =indirekt(C1&1). A C1 cella adja az A, vagy B értéket, az & jellel hozzáfűzött 1-es az első sort.
Oszlop átmozgatása: kijelölöd az F oszlopot, a bal széle fölé állsz az egér mutatójával, míg kereszt alakú lesz nyilakkal a 4 végén. A bal gombot nyomva tartva húzod balra, mikor elértél az A oszlop fölé, megnyomod a Shift billentyűt, és felereszted az egér bal gombját.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
(tehát a C1 értéke helyettesítené/adná meg a cellahivatkozásban az A vagy B oszlopot).de mindegy, végül megoldottam máshogyan.
viszont egy újabb alapvető dolog, amire a súgóban nem találtam választ: hogyan tudom mozgatni az oszlopokat a táblázaton belül?

tehát mondjuk az F oszlopot szeretném áthúzni, betenni az A és B oszlop közé. (úgy, hogy persze automatikusan tolja el az oszlopokat utána)Hali!
Ja, akkor ilyen egyszerűen, D1-be írd be ezt
=HA(C1="A";A1;B1)Persze ha szükséges, még megvizsgálható, hogy ha nem A van C1-ben akkor B van-e és ha nem A vagy B, akkor lehet kiírni valami, pl
=HA(C1="A";A1;HA(C1="B";B1;"Nem A és nem B szerepel C1-ben"))F oszlopazonosítón jobb egér/Kivágás majd jobb egér azon az oszlopazonosítón ami elé szeretnéd beszúrni és Kivágott cellák beszúrása.
Fire.
-
scott_free
senior tag
Hali!
Makróban Range("C1"), hagyományosan meg pl a D1 cellába =C1 & " oszlop" (bár ennek amúgy nem nagy értelme vagyon)
Cellába beírt függvények kötelezően egyenlőségjellel kell hogy kezdődjenek.Fire.

tehát mondjuk az F oszlopot szeretném áthúzni, betenni az A és B oszlop közé. (úgy, hogy persze automatikusan tolja el az oszlopokat utána) -
Fire/SOUL/CD
félisten
na még egy:
C1 cella értéke "A" vagy "B" lehet, és ennek megfelelően egy másik képletben vagy az "A" vagy a "B" oszlop elemei kerülnének felhasználásra.
de hogyan tudom a C1 cella értékét beletenni egy képletbe?
próbáltam ilyesmit: D1=(C1)1 - sikertelenül.a microfos súgójában pedig semmit sem lehet megtalálni - legalábbis ha nem beszéled a "titkos" excel nyelvet (és nem ismered magadtól az összes függvényt és képletet...)

Hali!
Makróban Range("C1"), hagyományosan meg pl a D1 cellába =C1 & " oszlop" (bár ennek amúgy nem nagy értelme vagyon)
Cellába beírt függvények kötelezően egyenlőségjellel kell hogy kezdődjenek.Fire.
-
scott_free
senior tag
hi,
(egy cellában 2 pötty, amelyiket kiválasztom, a cella annak megfelelő értéket ad vissza)thx!
na még egy:
C1 cella értéke "A" vagy "B" lehet, és ennek megfelelően egy másik képletben vagy az "A" vagy a "B" oszlop elemei kerülnének felhasználásra.
de hogyan tudom a C1 cella értékét beletenni egy képletbe?
próbáltam ilyesmit: D1=(C1)1 - sikertelenül.a microfos súgójában pedig semmit sem lehet megtalálni - legalábbis ha nem beszéled a "titkos" excel nyelvet (és nem ismered magadtól az összes függvényt és képletet...)

-
scott_free
senior tag
hi,
-
Delila_1
veterán
Szasztok!
készítettem egy excel táblát amibe egy focibajnokság eredményei kerülnek folyamatos féltöltésre, a beírt eredmény alapján számolja a tábla végén a szokásos dolgokat lejátszott mérkőzések gólkülönbség pontszám.
Most ABC sorrendben vannak a csapatok.
A nagy kérdés meg lehet azt oldani, hogy a későbbiek folyamán a pontszám>gólkülönbség alapján rakja sorba a tábla magától a sorokat?
A könnyebb átláthatósághoz itt egy képernyőfotó

Ja még valami az eredmények most 2 cellába vannak írva a 2 cella közé nem lehetne kettőspontot varázsolni?
A kettősponra: a cellaformázásnál egyéni kategória, a formátumkód 0":" az első oszlopokban.
-
Pulsar
veterán
Szasztok!
készítettem egy excel táblát amibe egy focibajnokság eredményei kerülnek folyamatos féltöltésre, a beírt eredmény alapján számolja a tábla végén a szokásos dolgokat lejátszott mérkőzések gólkülönbség pontszám.
A nagy kérdés meg lehet azt oldani, hogy a későbbiek folyamán a pontszám>gólkülönbség alapján rakja sorba a tábla magától a sorokat?

Ja még valami az eredmények most 2 cellába vannak írva a 2 cella közé nem lehetne kettőspontot varázsolni?
hát én csak a a kettőspontos kérdésedre tudnák válaszolni. Én az ilyeneket egy harmadik cella bevonásával szoktam megoldani. Ha zavarnak a cella körvonalai egyszerűen a cella hátterét beállítod fehérre, és olyan mintha egy lenne

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Szasztok!

Hali!
Fire.
-
bnorci71
addikt
Szasztok!

-
Delila_1
veterán
Hali!
Mármint a Címjegyzékre vagy a Fiókokra érted?

Csak azért kérdem, mert a héten 2 emberkének is ilyen gondja volt, mindkét esetben egy szépséges kártevőt sikerült beszerezni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Mindkét gépet újratelepítettem, formázás után, remélem nálad nem ez lesz a szitu....
)Fire.
Az Outlook Express-t használom. Egyszerűen láthatatlanná váltak a címek (amiket nem a C meghajtón tárolok), de megvannak. Rájuk tudok keresni, és néhány kattintással ki tudom találni az ismerősök levélcímét. A bejövőknél az általam megadott nevet mutatja, nem az e-mail címet.
Ha behívom a Címjegyzéket, azt lódítja, hogy nincs egy darab sem.
Már csináltam egy rendszer-visszaállítást, az sem segített. Azt hiszem, marad a leradírozás, és újra telepítés. -
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Mármint a Címjegyzékre vagy a Fiókokra érted?

Csak azért kérdem, mert a héten 2 emberkének is ilyen gondja volt, mindkét esetben egy szépséges kártevőt sikerült beszerezni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Mindkét gépet újratelepítettem, formázás után, remélem nálad nem ez lesz a szitu....
)Fire.
-
Delila_1
veterán
-
zsotesz81
senior tag
Egy do-loop ciklussal végignézed a B oszlop tagjait az utolsó sorig. Ha a cella értéke "Resolved", akkor a másolás helye az ofszet(0,1) nevű lap. Innen egy belső do-loop ciklussal menj mindig a következő "Resolved"-ig, és ebben a belső ciklusban legyen a számok átírása az aktuális ország lapjára.
Biztos finomítani kell rajta.én is a do loop ciklusra gondoltam, majd jövő héten folytatom, mára már elég volt

-
Delila_1
veterán
Egy do-loop ciklussal végignézed a B oszlop tagjait az utolsó sorig. Ha a cella értéke "Resolved", akkor a másolás helye az ofszet(0,1) nevű lap. Innen egy belső do-loop ciklussal menj mindig a következő "Resolved"-ig, és ebben a belső ciklusban legyen a számok átírása az aktuális ország lapjára.
Biztos finomítani kell rajta. -
zsotesz81
senior tag
Hali!
Ez egy kicsit hosszabb kód, de azért írtam így, hogy más "technikát" is láss benne, amit a későbbiekben tudsz hasznosítani esetleg...
Dim SrcSheet As Object
Dim DestSheet As Object
Dim My_Range As Range
Set SrcSheet = ThisWorkbook.Sheets("Munka1")
Set DestSheet = ThisWorkbook.Sheets("Munka2")
Set My_Range = SrcSheet.Range("A1:" & Range("A1").End(xlDown).Address)
SrcSheet.Select
My_Range.Select
DestSheet.Select
DestSheet.Range("A1").Select
For Each CurrCell In My_Range
If IsNumeric(CurrCell.Value) Then
ActiveCell = CurrCell.Value
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
End If
Next CurrCell
SrcSheet.Select
Set My_Range = Nothing
Set SrcSheet = Nothing
Set DestSheet = Nothing
End SubFire.
köszi, elrakom egy txt-be, hátha egyszer még jól jön

-
zsotesz81
senior tag
Ha már megadtad a feltételben, hogy szám esetén másoljon, mi szükség van a másik két feltételre?
Sheets("data").Select
For b = 1 To 15
End If
Nextköszi, műxik.
A többi feltétel azért van mert valamiért az üres cellánál is belement a feltételbe, a másik meg ezeket a számokat országonként kellene szétmásolni, csak azt nem tudom, hogy ezt még hogy oldjam meg (még csak amolyan próbálkozás). Tehát Austriához (C1) tartozik a B6-ban és B12-ben lévő szám, utána
Arabemirates-hez(C17) a B22-ben és a B28-ban lévő számok, és így tovább. Az a gond, hogy van olyan ország ahol nem csak két számot kell másolni hanem többet. -
Fire/SOUL/CD
félisten
Hali!
Újabb gond, az előbbi példában lévő számokat egy másik munkalapra szeretném másolni, úgy hogy az adott sor első üres cellájától kezdve egymás mellé.
Ezzel próbálkoztam:
For b = 1 To 33
If Cells(b, 2) <> "" And (IsNumeric(Cells(b, 2)) = True And Cells(b, 2) <> "Resolved") Then
Worksheets("result").Select
Range("A1").End(xlToRight).Offset(0, 1).Select
ActiveCell.Value = Sheets("data").Cells(b, 2)Tehát a result munkalap első sorába gyűjteném őket egymás mellé. Viszont a fenti kóddal Application defined or object defined error-t ad. Viszont ha kiveszem a Worksheets("result").Select sort, vagyis nem váltok munkalapot, akkor lefut, viszont akkor a számokat arra a munkalapra másolja amelyiken ömlesztve vannak az adatok, ami nem jó.
Van valami megoldás erre?Hali!
Ez egy kicsit hosszabb kód, de azért írtam így, hogy más "technikát" is láss benne, amit a későbbiekben tudsz hasznosítani esetleg...
Dim SrcSheet As Object
Dim DestSheet As Object
Dim My_Range As Range
Set SrcSheet = ThisWorkbook.Sheets("Munka1")
Set DestSheet = ThisWorkbook.Sheets("Munka2")
Set My_Range = SrcSheet.Range("A1:" & Range("A1").End(xlDown).Address)
SrcSheet.Select
My_Range.Select
DestSheet.Select
DestSheet.Range("A1").Select
For Each CurrCell In My_Range
If IsNumeric(CurrCell.Value) Then
ActiveCell = CurrCell.Value
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
End If
Next CurrCell
SrcSheet.Select
Set My_Range = Nothing
Set SrcSheet = Nothing
Set DestSheet = Nothing
End SubFire.
-
Delila_1
veterán
Hali!
Újabb gond, az előbbi példában lévő számokat egy másik munkalapra szeretném másolni, úgy hogy az adott sor első üres cellájától kezdve egymás mellé.
Ezzel próbálkoztam:
For b = 1 To 33
If Cells(b, 2) <> "" And (IsNumeric(Cells(b, 2)) = True And Cells(b, 2) <> "Resolved") Then
Worksheets("result").Select
Range("A1").End(xlToRight).Offset(0, 1).Select
ActiveCell.Value = Sheets("data").Cells(b, 2)Tehát a result munkalap első sorába gyűjteném őket egymás mellé. Viszont a fenti kóddal Application defined or object defined error-t ad. Viszont ha kiveszem a Worksheets("result").Select sort, vagyis nem váltok munkalapot, akkor lefut, viszont akkor a számokat arra a munkalapra másolja amelyiken ömlesztve vannak az adatok, ami nem jó.
Van valami megoldás erre?Ha már megadtad a feltételben, hogy szám esetén másoljon, mi szükség van a másik két feltételre?
Sheets("data").Select
For b = 1 To 15
End If
Next
Új hozzászólás Aktív témák
-
8200 - 8101
54992 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Microsoft Excel topic
- (kiemelt téma)
- Lexus, Toyota topik
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kedvenc zene a mai napra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- További aktív témák...
- Forza Horizon 6 Premium / Standard Pre-Order kódok
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Apple MacBook Pro 16 M1 Max (2021) 32GB/512GB SSD karcmentes állapotú 97% akku 49 ciklus
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- SONY FULL HD made in Japan profi videókamera HXR-NX5E
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fferi50