Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
Nem nem.
Ebay.
-
ludsimon
veterán
Megjött a cucc vám nélkül!
Jó, csak azért paráztam annyira, mivel ez talán eddigi legnagyobb rendelésem EU-n kívülről.
-
macikos
addikt
Na, itt a 9 ledes csoda: [link]
De miért 3x18650-el megy?
Ebbe alap kellene legyen a 26650.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Zozzant #8755 üzenetére
Egy elemlámpát sikerült megjavítanom, bár előfordul, hogy a kapcsolója még most sem működik, de nagyon ritkán.
Közben írt a Kaidomain, hogy zárjam le a paypal dispute-ot, mert az nem megoldás a problémára. És csináljak videót a hibás termékekről és azt küldjem el nekik. Mit csináljak, tényleg zárjam le a dispute-ot, utánba vajon segítőkészek lesznek?
A rossz elemlámpáról videót már nem is igazán tudnék csinálni, hogy nem működik, mivel szétszedtem, ahogy zoli03 mondta és megjavítottam. A virágról tudok csinálni, hogy hibás.zoli03: Köszönöm a a segítséget neked a kapcsoló szétszerelsével kapcsolatban.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #8750 üzenetére
Na, csak nem bírtam magammal és csináltam pár teszt képet. Bár elég ad hoc jellegű lett, ezért próbálkoztam.
Cateye HL-EL210:
F3.5 / 1.6 / ISO200CREE Q5 LED:
F3.5 / 1/6 / ISO200 -
arti1121
senior tag
válasz
Zsolt74 #8780 üzenetére
May 9, 2011
Cree 231 Lumen Per Watt LED Shatters LED Efficacy Records
High-Power R&D Result Sets Record for Solid-State Lighting Industry
DURHAM, N.C. -- Cree, Inc. (Nasdaq: CREE), a market leader in LED lighting, reports another industry-best efficacy record of 231 lumens per watt for a white power LED. This result is a significant advance beyond Cree’s previous industry record and further demonstrates how Cree’s relentless innovation continues to push the boundaries of what is possible with LED lighting.Cree reports that the LED efficacy was measured at 231 lumens per watt using a single-die component at a correlated color temperature of 4500 K. Standard room temperature 350 mA testing was used to achieve the results.
“It wasn’t long ago when 200 lumens per watt was considered the theoretical maximum efficiency for a lighting-class LED. We broke that barrier in 2010, and have now achieved 231 lumens per watt,” said John Edmond, Cree co-founder and director of advanced optoelectronics. “The innovation from our labs is the foundation for our industry-leading XLamp® LED family and an invention that continues our leadership of the LED lighting revolution.”
This R&D result features advanced aspects of the same technology used in Cree XLamp white LEDs. Cree believes higher-performance LEDs can enable new LED-based applications and drive down the solution cost of current LED-based designs.
While this level of performance is not yet available in Cree’s production LEDs, Cree continues to lead the industry with the broadest family of high-performance LEDs.
About Cree
Cree is leading the LED lighting revolution and making energy-wasting traditional lighting technologies obsolete through the use of energy-efficient, environmentally friendly LED lighting. Cree is a market-leading innovator of lighting-class LEDs, LED lighting, and semiconductor solutions for wireless and power applications.Cree’s product families include LED fixtures and bulbs, blue and green LED chips, high-brightness LEDs, lighting-class power LEDs, power-switching devices and radio-frequency/wireless devices. Cree solutions are driving improvements in applications such as general illumination, backlighting, electronic signs and signals, variable-speed motors, and wireless communications.
For additional product and company information, please refer to www.cree.com. To learn more about the LED Lighting Revolution, please visit www.creeledrevolution.com.
This press release contains forward-looking statements involving risks and uncertainties, both known and unknown, that may cause actual results to differ materially from those indicated. Actual results may differ materially due to a number of factors, including the risk we may be unable to develop and release commercial products with performance comparable to the development results described above; the rapid development of new technology and competing products that may impair demand or render Cree's products obsolete; and other factors discussed in Cree's filings with the Securities and Exchange Commission, including its report on Form 10-K for the year ended June 27, 2010, and subsequent filings.
Related Categories: -
sanzi89
addikt
A multiméteremben tönkrement a mérőkábel. Ez a kábel jó lesz hozzá? Helyi boltokban csak hajszálvékony csirkebeleket láttam, szeretnék valami normálisabb, tartósabb cuccot.
-
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
18650-es akksiból lehet már kapni olyat, ami elvileg egy év alatt is alig sül ki ön?
Olyasmire gondolok, mint a Sanyo Eneloop v a Pana Infinium. -
Zsolt74
senior tag
Kíváncsi lennék ,hogy mikor jön ki az a led amit beharangoztak hogy 1W-tal 230 egynéhány lumen-t tud előállítani.
-
Mittu88
senior tag
-
Auratech
őstag
válasz
Auratech #8741 üzenetére
A "Cree50W" lámpával hazafelé gyűlt a tapasztalás. Kiválóan működött. A fénye, az több, mint elegendő a bicajos viszonylatban... legalább is. Takarék állásban is elég. A határozott kontúrú fénykör jól beállítható az út szélességéhez. Végre látom az utat akkor is, ha szemből refiznek a kocsik...
Az egyetlen negatívum, hogy a fénykörön kívül egy vékony perem világít és ez megoldást igényel. Esetleg egy fekete, vékony gumigyűrűt ragasztok körbe rajta...vagy mi legyen..?Mitől függ a fény ereje? Azt olvasom, hogy bivaly akkuval a legerősebb...Ha egy 3.7 v-os akkut teszek bele, miért erősebb a fény, mintha három erős 1.5v-os elemet tennék bele?
-
sanzi89
addikt
Melyik most a legenergiatakarékosabb led? Gondolok itt arra, hogy mondjuk 250lument a legkisebb mA-n sajtolja ki magából.
A mostani lámpám R5-ös leddel van szerelve, és ehhez képest az XML-T6 se nagyon jobb. -
Cyborg
őstag
válasz
fi:zi'k #8764 üzenetére
Itt a fórumban csak harveszter kollega tudja megmondani ránézésre, hogy hány ampert vesz a led, ezáltal hány lumenes!
(...ez poén volt, nehogy komolyan vedd)
Műszer nélkül nem lehet megsaccolni, kérj egyet kölcsön, vagy vegyél a kínain 500HUF-ért.
Anélkül ne akard megsaccolni, ha meg vagy vele elégedve, akkor hagyd a fenébe, úgy jó , ahogy van. -
kowik
tag
válasz
rayoliviero #8758 üzenetére
A kapcsoló simán cserélhető.
-
zoli03
őstag
Véletlenül találtam rá: C8 SST-90 Led-del
Nem is mondok rá semmit.
-
zoli03
őstag
válasz
rayoliviero #8751 üzenetére
Szét lehet szedni, van a gyűrűn két lyuk, egyikbe belenyomsz valamit (kisebb csillagcsavarhúzó is jó, ha jól beleül), aztán kitekered. Lehet, hogy kicsit nehéz lesz meglazítani. Utána már szét tudod szedni az egész hátulját. Ha nem tudsz semmit csinálni a kapcsolóval, normális áron lehet venni bele vagy akár egész hátsó részt is vehetsz.
-
Zozzant
addikt
válasz
rayoliviero #8754 üzenetére
A röhej az egészben hogy a KD arra nem méltóztatott hogy 1 mondatot írjon a dispute-ba... nemtudom nálad mi lesz, kit nyilvánít a paypal vesztesnek
-
ludsimon
veterán
válasz
dispute-val simán visszaadjáka pénzedet.
Zozzant:
Sajnos nagyon sokszor tapasztalom ezt a DX-el is!4 bicikli lámpából 3 fos volt, de nem kellett küldözgetni, maguktól küldtek egy újat miután videóval bizonyítottam, hogy egy fos.
-
Zozzant
addikt
válasz
Kéri a hibás cuccok visszaküldését a KD... ez nekik nagyon kényelmes, a vevő a tesztelő. Amig nem érkezik vissza a cucc nincs refund. KD-nél paypal asszisztációval így működik.
ludsimon: én is bizonyítottam KD-nek videóval, de nem akarom leírni az egészet újra. -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #8549 üzenetére
Rájöttem, hogy az Ultrafire WF-501B lámpám kapcsolója a hibás, eddig néha működött, most már nem lehet bekapcsolni. Meg lehet ezeket javítani?
A napelemes virág továbbra is rossz, akku nem volt benne, csak egy kondenzátor. tekerő sem található rajta.
Kaidomain-t senkinek nem ajánlom! Azt mondták, hogy újraküldik a lámpákat, de már az e-mailemre sem válaszolnak. Paypal dispute-ra leszek kíváncsi, ahhoz sem fűzök sok reményt. -
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Tudnátok mondani vmi okosságot, hogy miként tudnám meghatározni körülbelül a lámpáim fényerejét? Műszerem nincs hozzá, LED típust nem tudok.
Van vmi standard rekesz-záridő-iso kombó ami alapján mondjuk akár innen vki megtudja saccolni?
Van 4 lámpám bringára, amiből egy inkább csak látszat, egy helyzetjelző (ez az egy ami bolti) és kettő amivel már látni is lehet, nem csak látszani. Főként a legerősebb fényereje érdekelne. -
ludsimon
veterán
Vajon akkor valóban tényleg ennyire nem foglalkoznak ezekkel?????
Mert akkor minek nézik át mindet és rányomják a pecsétet, hogy vámkezelve (vagy hasonló, mindig elfelejtem
)?
Sztem rendben is van, hogy nem annyira szigorúak, hiszen most már ez a normális, fogják meg a drogcsempészeket, meg a cigicsempészeket.
-
Magnat
veterán
válasz
ludsimon #8745 üzenetére
Úgy értem, h az emberanyag meg a felszerelés... arról nem szólt a hír emlékeim szerint, h plusz átvilágítókat meg csomagnyitogató személyzetet állítottak volna hadrendbe, úh van remény, h csak rá akarnak ijeszteni a pórnépre
Én is rendeltem már ezt-azt kintről (bár jellemzően kisebb csomagokat), eddig 1 csomag miatt hívtak be (valszeg azt is csak azért, mert fegyverekkel foglalkozó oldalról rendeltem), de árnyékra vetődtek, vmi 20 dolláros red dot volt benne... meg egyszer kinyitottak (de vissza is ragasztottak) egy DealExtreme-ről jött borítékot pár filléres aprósággal, az meg gondolom a fém számláló miatt volt érdekes az átvilágítóban (amit egy régi Axe reklámban is lehetett látni) Viszont átcsúszott nyitás nélkül pl egy Puxing adóvevő, Buck-Strider kés Kanadából, noti akksi, Converse cipő.
-
ludsimon
veterán
Mi az az apparát???
Egy nagyon drága full hd sportkameráról van szó, ezúttal saját részre ráadásul (ami még jobban bosszant, mert eddig a 400+ ból semmi nem akadt fel)
Az eladó:
A li-ion akku miatt ráadásul csúszott, mert a megrendelt SDHC Ultra memóriakártyák megjöttek 1,5 hét alatt, a cam meg még mindig nincs itt.Mittu88:
Erre gondoltam, igen. -
Mittu88
senior tag
válasz
ludsimon #8742 üzenetére
Erről beszélsz gondolom. Amúgy egy érdekes kérdés merült fel bennem: ha a kis kínaiak küldenek számlát a vásárolt termékről (értéktől függetlenül) ~ 20 dollár/euro végösszeggel, azt el kell fogadniuk a vámosoknak? Vagy paypal/bankszámla utalással kell bizonyítani?
-
ludsimon
veterán
Most olvastam, hogy hirtelen rengeteg lett a nem EU ból behozott cuccok és most a NAV jobban figyel.
Ezt most vasárnap jelentették be.
Én pedig ~ 3,5 hete rendeltem valamit nem épp a 45 eur-os határon belül Kínából és most ez van:
Gondoltam megosztom veletek, ha ti is hasonló cipőben jártok, vagy mielőtt rendelnétek 45 eur érték felett.
2012.08.29 22:45 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad
2012.09.03 06:21 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2012.09.03 06:27 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Hát mit mondjak, BAROMIRA örülök neki, lehet lehúznak rólam 6 ezer forintot még......
-
Auratech
őstag
Az egyik csecsebecse(kínai-bazáros) boltban akadtam rá egy Cree 50w - feliratú lápásra. Nálam volt a bringás lámpa feltöltött akkuja. Gondoltam kipróbálom. Elég jó fénye volt összehasonlítva a meglévő 900Ft-os darabhoz képest is és az 4-6 ezer forintos akkus lámákat is hozta..
Megvettem 1450 volt az ára. Gondolom nem eredeti. A finoman racsnizható fókuszálás viszont tetszik és a benne lévő led is jóval erőteljesebb a párszáz forintos darabokénál. Ami miatt megvettem, hogy a fényköre nagyon szép homogén. Aztán a boltól kijövet nyomogattam. Villogott, erősebben, mint álló fénnyel. Aztán még egy nyomás és vigyorogtam, mert az első fény csak a takarék volt. Most örül...az új bicaj lámpának... -
szbalogh
addikt
És kaptam egy ilyen üzenetet:
"Dear customer,
Save extra 8% off at DinoDirect.com with code "CJ8".
No min amount limit, expire on 11/4/2012.
Best,
DinoDirect.com" -
amargo
addikt
-
szbalogh
addikt
Akkor az már nagyon hamar ide fog érni
-
korn
aktív tag
válasz
M_o_g_y_i #8722 üzenetére
Nekem is megjött korábban, tényleg gyűrűs kissé, a refi nincs a helyzet magaslatán.
Ennyi pénzért (17-18$) végülis elfogadható, de többet nem ér.
Én feltupíroztam kicsit a rugókat, vezetékeket, és 3.5A körül megy most. Komolyabb probléma, hogy védetlen 18650 26650-nel nem megy, mert túl rövidek az akksik, kell hozzá egy hézagoló fém kütyü.
A led és a driver közötti vezetékeknek nagyon durva ellenállása van, 40milliohm/db. Ha csak ezeket kicseréled, mindjárt 0.5-1A-rel jobban fog menni. -
magedla
tag
Igen, kaptam rendelésszámot és külön Registered mail / Tracking number-t is.
Mindkét rendelés 20$ felett volt, ezért ingyen megkaptam a szolgáltatást. Így szerepel:
"Sub-Total $28.02
Registered Air-mail Delivery $0.00
Total $28.02"(#8730) BaLee
Köszönöm, akkor megnyugodtam. -
BaLee
addikt
válasz
magedla #8728 üzenetére
Ez így igaz. Ők már akkor megadják a számot amikor a csomag még ott fekszik az asztalukon, vagy amikor épp csak feladták. A rendszerbe akkor kerül be ha elhagyja a postát esetleg repülőre kerül.
Nekem a Kaidomaines C8 lámpa amit a DX-es után rendeltem pár nappal ideért tegnap. A DX-es csomag China Post-al jön az csak hétfőn került vám elé. Remélem a héten azért ideér...
-
magedla
tag
Megnéztem őket, egyelőre: "A megadott küldeményazonosítóhoz nincs rögzített követési információ."
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, szerintük csak akkor lesz adat, ha a csomag elhagyta a kínai posta elosztóközpontját vagy ha a csomag már Magyarország területén van.
Köszönöm a tippet! -
zoli03
őstag
-
magedla
tag
válasz
Mittu88 #8660 üzenetére
Egyelőre nem sikerült a fent bemásoltakhoz hasonló tracking infót megtudnom a csomagjaimról, ezért hozzátok fordulnék.
Manafont-ról rendelt csomagom státusza: Dispatched - Augusztus 29.
A link, amit kaptam: http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp (Magyarország, mint célország sajnos nem választható ki alul és így elvileg ez érvényes ránk: "For destinations not on the list, tracking information is only available up to departure from Hong Kong.")
Registered mail number: 13 karakter (2 betű, 9 szám majd megint 2 betű)
Rákeresve, célországot nem kiválasztva ezt kapom:
"To promptly retrieve the record of your item, please key in your Enquiry Reference Number (if available), for example, 05000123A."
Egy ilyen regisztrálásához pedig éppen csak a nagyim bugyiméretét nem kell megadnom.Lightmalls-ról rendelt csomag státusza: Shipped - Augusztus 30.
Nem kaptam linket, de "Shipped by: China Post Airmail". Ezt a rettentően gagyi oldalt találtam: http://www.track-chinapost.com/
Tracking number: 13 karakter (2 betű, 9 szám majd megint 2 betű)
Amikor rákeresek, ezt a csodás angolsággal megfogalmazott error-t kapom:
"Tracking Results
No Result!
Please tracking number is correct, then try again!"Ezek az első rendeléseim, elnézést a bénázásért. Ha esetleg van ötletetek, örülnék minden segítségnek. Köszi.
-
szbalogh
addikt
Július 22-én adtam le rendelést Dinon egy uf-2100-ra és még nem jött meg. Ilyenem még nem volt a kb 40 rendelés alatt a különböző boltoknál. Mi a teendő ilyenkor? Dispute vagy beszéljek velük előbb?
-
M_o_g_y_i
őstag
No, visszakerestem a hsz.-t.
Az enyém megérkezett, a Tiéd?
Alapvetően nem rossz (ennyiért), kissé gyűrűs a vetítési képe, terepen ez nem fog látszani semennyire.
2,16/1,05/0,5A áram, Xtar 2600-as védett akkuval.Nem valami "bajnok" értékek, de ezzel a ~2,2A és viszonylag nagy refi kombinációval erősebb a spot, mint az OP-s C8 3A-en.
-
zoli03
őstag
Sysmax Intellicharge i4 v2 kisüti az NiMH akkut töltés előtt? Adatlapján sehol se írják (ha nem írják, akkor gondolom nem), amiket olvastam fórumokat, ott se írják.
-
tjano8
csendes tag
válasz
M_o_g_y_i #8713 üzenetére
Ez nagyon gagyi, még véletlenül se rendeljen ilyet senki. Csak felesleges pénzkidobás. Nekem is volt egy ilyenem, 2-3 töltés után kampec... szétszedtem, és hányadék volt a bele, a réz lejött a panelról és úgy volt "gyárilag" megtaknyolva, híbás helyeken átforrasztva kb 10-20db 18650-es akksit töltöttem még fel vele és megint megdöglött, persze pont mikor legjobban kellett volna az aksitöltő, szal innétől kezdve kuka. Töltőből én is ezt ajánlom, tőle rendeltem már kétszer is, megbízható eladó. Azóta rendszeresen ezt használom, és hibátlan.
-
Ádyka
őstag
Amúgy ezen a linken is el van szúrva valami.
A link nevében is, és a leírásban is az van, hogy ez tölt 320-al, és tölt AA és AAA akksit is.
Ez nem igaz.
Még a képekről is leolvasható, hogy 450-el tölt, és nem tölt AA-AAA-t.A jó az 320-as, tölt AA-t, AAA-t, sőt 9V-ot is. Na mind1. Már ők se tudják mit árulnak.
-
Ádyka
őstag
Valóban nem, mert totálisan nem ugyanaz a 2 két töltő, még ha külsőleg hasonlítanak is.
Én is darabokra szedtem már mindet.
Belül nagyon nem egyformák, meg ha jobban megnézi az ember akkor kívülről sem. A linkeden lévő hajlamos erősen melegedni és tönkremenni, de ha nem teszi meg az első 15 percben akkor az is elmegy ezer évig.
Amelyik tönkremegy az pukkan. Pukkanás után minden tönkrement alkatrészt kicserélve megint pukk. Ergó ha meghal, akkor az időt is kár belefeccölni.
Elképzelni nem tudom ez hogy ver ki egy kismegszakítót, valszeg direkt neki gyártottak egy töltőbe rejtett full rövidzárat.Nekem sose tette.
Nálam eddig kb 5 ment tönkre, de nem robbanásnak nevezném. A hanghatást akkor is 220uF 16V kondi adja, amikor ledobja a kupakját....A srác kinézett lámpájahoz lévő töltő egyáltalán nem melegszik, és mindössze 320 mA-rel tölt. Az esetleges pukkanós az 450-es.
-
zoli03
őstag
válasz
SzalaiG #8706 üzenetére
Töltőből az olcsóbbak közül ezt szoktuk ajánlani, bár mostanában egyre több a hibás belőle. A lámpára nem írtam, hogy rossz, hanem az akkura. Akkuból a legolcsóbb ipari a Sanyo 2600 mAh: [link], van védett verzióban is. Még a TrustFire 2500 mAh és a TrustFire 3000 mAh is jó, eBay-en is biztos van belőlük.
-
SzalaiG
addikt
Ezt ismeri valaki?
Tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Linux kezdőknek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest