Hirdetés
- Oh hi Mark: megreccsent a Metaverzum
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Hobby elektronika
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
A kezeim közé került egy EEE 900-as gép.
Levettem a hátulját, 1GB ram van benne, illetve egy pici SSD (mini PCI-E).
Némi Googlezás után rájöttem, h erről van szó, Linuxos.Az volna a kérdésem, h az normális, h bekapcsolom a gépet, megjelenik az Asus e termékének logója, és kábé 5 percig nem csinál semmit?
Majd feláll az Ubuntu, és szépen komótosan el lehet kezdeni netezgetni. Filmet is játszik, de Youtube már 480-on is akadozgat.Szóval ez normális?
Ez így indul el?
Mi a fenét csinál 5-6 percig?
Ha pl. BIOS-ba akarok belemenni, akkor F2-t lenyomom, ahogy kell. Ez után is kábé 5 perc, és utána aztán megjelenik a BIOS, tudok is benne lépegetni, szóval ezzel nincs gond, csak nem értem miért kell ilyen sokat várni arra, h egyáltalán elinduljon a gép.
BIOS egyébként 900MHz-et írt procisebességnek.Először azt hittem nem jó.
Letettem félre, oszt egyszer csak ránéztem, és ott volt az oprendszer.
Újraindítottam, és akkor vettem észre, h megy ez, csak várni kell végtelen időt.Ha újraraknám, akkor azonnal indulna?
Ez az Ubuntu ez most úgy vettem észre "korának megfelelő állapotban" van. Szóval nem piszkálnám, jónak tűnik.
Meg erre XP való még, nem Win 7 ugye?
Azokkal is ilyen sokáig kellene várni, h elinduljon?
Mert akkor jó lesz így is asszem.
Kicsit keresgettem róla infót, ha jól értem, azért lassú, mert a benne levő SSD nem tekinthető a sebesség bajnokának? Ha kicserélem egy gyorsabbra, talán hamarabb bootol?
Bár most nézem itt lejjebb, ezek olyan gyenge hardverrel rendelkeznek, h csak Linuxxal használható?Egyébként 10ezerért adják, egyik kollegám kérdezte, megér-e annyit.
Szerintem igen, csak ez a hosszú boot idő ne lenne.Akksi kábé egy órát bír.
Meg billentyűzetet kell cserélni, pár betű nem működik.
Alapból fel is ugrott a billentyűzet-panel amikor felállt a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo LOQ 15IRX10, FHD IPS, i7-13650HX ,NVIDIA RTX 5070, 24GB DDR5, 512GB NVMe, gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- ROG Strix G533QR 15.6" QHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP laptop i5, 8GB, strapabíró katonia szabvány, rengeteg port
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad 10 256GB 87%(1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest