- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós kamerák
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Úgy hirtelen majd 14 ezer Ft-ért találta meg a guggli.Ezt nem nevezném olcsónak.
Az aprón is 10-ért hirdeti valami nagylelkű csávó, aki ingyen kapta.
Ennyiért már kapni egy Kindle-t kintről valamelyik nagyobb áruházból vagy az apróról, ami szerintem messze használhatóbb, mint ez a kütyü.
Aki használja annak egészségére, de azért pénzt nem adnék érte; elég messze van a jól használható ebook olvasótól az én fogalmaim szerint.(#9717) geza844
Elég drága amit linkeltél, és a garanciáról egy szó sem esik benne.Annyiból Kindle 6-ost kapni 1 év garival itt az aprón.
Érdemesebb kintről hozatni ha van ismerősöd.
(#9719) geza844
-
geza844
aktív tag
Esetleg egy Wayteq xBook-60w 15k-ért használtan, tokkal jó lehet?
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok kizárólag könyv olvasásra? Csak az lenne a fontos, hogy ne kelljen tölteni, mindig működjön, és magamnál tarthassam, hogy ha van egy kis időm, azt ne a telefonom lemerítésével töltsem
Még az érintő kijelző sem fontos, csak egyszerűen, logikusan lehessen kezelni könyv olvasásra.
Az ár eléggé szempont, mert most erre nem nagyon van keret.
Pl. ezt néztem: http://olx.hu/hirdetes/amazon-kindle-5-e-book-olvaso-ID22IGJ.html#4f408b03a1
De nem bánnám ha olcsóbban is kapnék valami értelmeset. Ha szerintetek ez alatt ne nézegessek, akkor inkább nem veszek sz.rt, de hátha van olcsóbban is.
Köszi!
-
faki_
senior tag
válasz
Degeczi #9707 üzenetére
Már régen olvastam Beagle leszólást, biztos kiment divatból, de még most sem teljesen értem... Tény, hogy az induló ára abszurd volt, viszont sokan hozzá tudtak jutni egy-két ezresért. Ennyiért mit kapsz? Egy e-ink-es gépet, ami 2 db AAA akkuval elmegy hónapokat. Betűméret? Papíralapú könyvön sem állítgattam. A Calibre-ben meg beállítottam a nekem megfelelőt és minden könyvet úgy konvertáltam/konvertálok. Ez egy pár oldalas könyvrészlettel hamar kikísérletezhető. Az androidos szoftver elég gázos, de annyira van időm, hogy öt könyv után leteszem egymás mellé a két készüléket amíg átmegy a következő öt. A mérete miatt könnyen hordozható és a fogása kifejezetten kézre áll az akksiknál lévő pukli miatt. Két bajom van vele, nem láttam még hozzá normális tokot és néha hiányzik a háttérvillágítás. Nem érzem nagy kompromisszumnak a használatát, szerintem adja azt, amire készült: olcsó, egyszerű, csak olvasásra való. Ha valaki nem tud vagy akar több tízezret "valódi" olvasóra szánni, az vígan el lehet vele.
-
csibe1
addikt
válasz
_stick_ #9714 üzenetére
Nagyjából fél éve innen rendeltem meg.Ott sem írják az oldalon a magyar nyelvet.
Bekapcsoláskor angolul indul el a készülék, és végigvezet egy rövid konfiguráláson.
Utána is bármit át tudsz állítani, szóval nem gond ha valamit akkor félrenyomsz.
Benne van a magyar nyelv, pár helyen van csak érdekes fordítás, de szerintem nem vészes.
Két év garival adják abban a boltban ahol nézted? -
_stick_
őstag
Sziasztok.
Pocketbook Basic 2-t vennék, de a shopline nem tudja beszerezni karácsonyig. Találtam egy másik boltot, ahol van raktáron, viszont a telepített nyelvek közt nem írja a magyart. Függ a beszerzési forrástól a nyelv? Vagy gyárilag benne kell lennie mindegyikben a magyarnak? -
Ébri
senior tag
Nekem nincs vele problémám, nem ismerem. (Számomra az a jó lapozási sebesség, hogy az előző oldal elolvasását követően felnézve tudjam folytatni, ezt pl. az Aura HD-m 3.3.0 FW-vel epubra nem tudta, 3.8.0-tól tudja, úgyhogy még azt hozzátenném, hogy újabb FW is hozhat ilyen értelemben javulást.)
-
ZooLee
senior tag
De lapozás sebességére elég akár a youtube-on keresni egy videót, bár annyira nem "érezni", mint valódi lapozáskor.
A PB-nek nem lassú a lapozási sebessége inkább kicsit furcsa a lapozási algoritmusa, mert egy pillanatra egyszerre látszik mind a két oldal szövege, szerintem emiatt tűnhet lassabbnak...
-
ZooLee
senior tag
Sziasztok!Alcor Codex-ről tudtok mondani valamit?
Szia,
Ha visszaolvasol pár napot, akkor láthatod, hogy volt némi eszmefuttatás erről az olvasóról, de konkrét tapasztalata senkinek nincs vele kapcsolatban. Ez mondjuk elgondolkodtató, azért itt elég jó merítés előfordul az e-könyv olvasó-tulajokból, de önmagában nem jelent semmit, ettől még lehet jó olvasó.
(#9705) Dinomano: Olcsó E-book olvasót szeretnék vásárolni; korábban egy TXTR Beagle-n gondolkodtam, de több hátrányát olvastam, mint előnyét a készüléknek. Kobo ER430 Mini eBook olvasó van akciósan a vaterán...
Kobo ER430 Mini nincsen, valószínűleg ez okozza a bizonytalanságot. Kobo Mini van, ami egy rendes, e-inkes 5"-os olvasó, és Kobo ER430 van, ami viszont - ahogy már írták - egy e-inkes tablet-szerűség. Szerintem ne vedd meg.
A Beagle mint hardver nem rossz (könnyű, vékony, sima AAA-s elemről megy), de valóban, mire felszenveded a könyvet, az eléggé gáz. És az is fontos, hogy ez tényleg nem egy e-könyv olvasó. Első, vagy "fő" e-könyv olvasónak semmiképpen nem javaslom, mert nagyon csalódni fogsz.
Érdemes most figyelni a karácsonyi akciókat, mivel eléggé slágerterméknek tűnik mostanság az e-könyv olvasó, elég sok akció van belőle. Vagy megvárni a karácsony utáni duplán-kapott-ajándék eladási hullámot -
Ébri
senior tag
Hmm, én MM-ben néztem, ott ment mindegyik olvasó éppen. (Mikor a kobot vettem németeknél, ott le volt merülve az Aura HD, de átdugtam a mellette lévő olvasóból a mikro usb töltőt.) Ha jól emlékszem extreme digitalban is voltak kitéve pb-k, de nem vagyok benne biztos.
De lapozás sebességére elég akár a youtube-on keresni egy videót, bár annyira nem "érezni", mint valódi lapozáskor.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Dinomano #9705 üzenetére
A Beagle nem "valódi" e-book olvasó, hanem gyakorlatilag egy fekete-fehér digitális képkeret... játéknak jó, gyakorlati célra felejtős, hiszen még egy egyszerű betűméret állításhoz is újra kell rendereltetni az oldalakat, és ismét fölmásolni rá
Gyors rákeresés alapján ez a Kobo pedig nem e-inkes
Ha új nem fér a keretbe, inkább egy használt példányt vegyél vmi beváltból, de ilyen vackokra nem érdemes pénzt elszórni
-
Dinomano
őstag
Sziasztok!
Olcsó E-book olvasót szeretnék vásárolni; korábban egy TXTR Beagle-n gondolkodtam, de több hátrányát olvastam, mint előnyét a készüléknek. Kobo ER430 Mini eBook olvasó van akciósan a vaterán... Gondolom, inkább ez mellett tegyem le a voksom... Bár semmilyen hivatkozást, jellemzést nem találtam azzal kapcsolatban, hogy az ER430 e-inkes-e? A TXTRBeagle-nak nagy húzóereje, hogy E-Ink kijelzős; viszont felhasználóbarátság terén nagyon leszerepel. (Csak netes feltöltés, szinte csak ePub, oldalak BMP-be mentése stb. ...)
Kérdésem az, h. van-e valakinek Kobo ER430mini, és mik a tapasztalatai? Kínai, olcsó LCD-s E-bookom van, de minőségileg (szövegolvasás) nagyon elmaradott. Szeretnék helyette egy minőségibbet... -
csidat
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.De hol lehet kiprobálni az olvasókat?Az üzletekben csak ki van téve ,de nem mükődik!A MM-ban néztem
-
csidat
csendes tag
Sziasztok!Alcor Codex-ről tudtok mondani valamit?Nagyon jó árban lehet kapni.A leírás alapján nagyon jónak tünik.A pocketbook -nak lassú a lapozása?Egy előző hozzászolásban olvastam.Pedig ez is tetszik.Nekem is most lesz előszőr olvasom.igyekszem jót választani
-
deedee
őstag
pw2 helyett inkább e mellett döntöttem és meg is rendeltem a mall.hu-ról 2 év garival és tokkal: PocketBook Touch Lux 2.
a pw2 elfogyott, máshol meg nem adnak rá 2 év garit elfogadható áron, úgyhogy maradt a pocket.
első olvasóm lesz, úgyhogy tuti ettől is el fogok ájulni majd, hiába tartják jobbnak a kindle-t
-
Degeczi
nagyúr
azért van vastag keret mindegyiken a kijelző körül, nem fogod meg véletlenül rossz helyen
igen, tok mindenképpen szükséges a hordozáshoz, mert sérülékeny (és drága) a kijelző
a legtöbb tok a fogáson is javít már csak a puhasága (és néha szövet-anyaga) miatt, néha pedig egyéb hasznos funkciói is vannak (pl. beépített asztali támasz ami ebédszünetben nagyon hasznos, vagy egy olyan rész, ahová bebújtathatod az ujjaid, így tömegközlekedésben is stabil fogást ad) -
hampidampi
őstag
-
kodmen
aktív tag
Köszönöm a leírást. Mivel -bár eléggé be vagyok sózva- annyira nem sürget a dolog (kb fél éve felvetődött bennem az ötlet, csak nem foglalkoztam a kérdéssel) lehet, hogy megvárom a tapasztalataidat, gondolom új év előtt nem sikerül lemeríteni a készüléket.
Az érintősöknél mennyire gyakran előforduló és idegesítő jelenség, hogy véletlenül rossz helyen fogja meg az ember, és ezzel lapoz, könyvet vált, menüben mászkál stb?
Tok nélkül lehet ezeket használni? Nem zavaró a kihajtott tokot tartani? Gondolom mindenképp kell egy neoprén skin legalább a tároláshoz. -
cabal
tag
Szia!
Én most vettem Onyx c67ml-t. Még nem nyomkodtam sokat, mert a fa alá lesz, de azért nyilván ránéztem.
Android alapú, gyárilag van rajta google play, nem kell rámókolni. A beépített olvasója elég gyorsan lapoz, könnyen elérhetőek rajta a főbb beállítások. De mivel android alapú (4.2) könnyű telepíteni rá másik olvasót is, akár az Amazon Kindle is felmehet rá.Én az AlReader-t és a CoolReadert feltettem rá gyorsan, rendben működnek, ahogy kell. Tud zenét is lejátszani, ha ez érdekes lehet olvasás közben és van saját felolvasója is. Magyarul természetesen nem tud. (De a playen szerintem van olyan is.)
Sokat agyaltam mit vegyek, pw2, touch lux 2, illetve e között. A touch lux 2-t nyomogattam egy pw2 mellett az egyik MM-ben, és hát nem tetszett a lapozási sebessége... (Az asszonynak a fehér verzió bejött volna...)
A minősége egyelőre jónak tűnik, a gombok illetve a készülék nem recseg. A ház viszonylag sima műanyag, szerintem ennél jobb a Wayteq gumírozott borítása. (A touch lux 2 is sima csúszós fajta.) Amiért ezt nem veszem nagyon negatívumnak, hogy úgyis tokban lesz tartva/hordva.A készenlétről nem tudok nyilatkozni, mert mint mondtam, még nincs napi használatban. Viszont készenlétből hamar kikapcsol. (Ez nyilván állítható) De ez szerintem az android alapú készülékek nagy részénél így van beállítva, ezzel is spórolnak az akkuidőn. Viszonylag gyorsan bekapcsol amúgy, kb. fél perc a boot idő.
A világítása szép homogén, 1/3 fényerő alatt használtam. Wifire könnyen csatlakozott.
Hirtelen ennyi, remélem segít a döntésben.
-
Szabix01
tag
-
kuruczz
tag
Az Icarus olyannyira=a WayteQ-el, hogy annak a rootolásával rootoltam az enyémet, szóval teljesen. Ebben az esetben WayteQ c. Onyx. Nekem 5 napig volt Onyx c65-öm (írd be a keresőbe, hogy népítélet, és megtalálod mit írtam róla, meg azt is, mit írtam a WayteQ-ről). Mai fejemmel (is) WayteQ-et vennék.
-
kuruczz
tag
válasz
Szabix01 #9689 üzenetére
Ha a megvilágítás nem fontos, akkor egy Nook Simple Touch kell neked. Vagy egy egyszerűbb PocketBook. Az akkuidő nem az android miatt van, hisz a Nook hetekig bírja, hanem a WayteQ-en lévő android miatt (én ilyet használok, és a problémát egyszerűen oldom meg, töltöm a készüléket). Huszon-párezerért ott a világítós Nook.
Fityinges világítós-érintős olvasót mást nem tudok, de én nem vagyok mérvadó, mert android párti vagyok. -
kodmen
aktív tag
válasz
kuruczz #9688 üzenetére
Köszönöm a választ. A Wayteq-et néztem ki korábban, csak olvastam róla, hogy vannak bajai, amivel persze együtt lehet élni, de általában egyszer nézek utána és a pénztárcámhoz mérten (felül) a legjobbat választom. A Wayteq 30.000 körül van, a másik kettő 40.000 körül. Kérdés, mennyivel lenne "használhatatlanabb" az olcsóbb?
Jogos, amit írsz, amíg nem használok egyet, nem tudom megfogalmazni az igényeimet: mi az ami tetszik / nem tetszik / tetszene. Az 5,5 éves lányomnak és 3,5 éves fiamnak pedig nem (még két év múlva sem) szívesen adnám oda a 30.000 forintos-t sem.
A sorrend egyébként számomra is megfelelő. A kérdés az, hogy használhatóságban az ICARUS vagy az ONYX a jobb (háttér fehérsége,gombok nyomáspontja, recsegés-ropogás, kétnyelvű szótár, lapozás sebessége, "kellemesebb animációja", menükezelés, stb). 6" fölé nem mennék, az biztos klasszisokkal jobb a telefonomhoz képest (4,3), esetleg a 6,9" jön szóba még valamelyik olvasónál (Aura HD talán?) -
Szabix01
tag
válasz
kuruczz #9687 üzenetére
Kb fél éve volt 1 Sony PTRS-1 ebook olvasom anyagi okok miatt megváltam tőle de már hiányzik nagyon, annak a tudása megfelelő volt számomra. Megbízható rendszert szeretnék mert pl a Sony néha-néha lefagyott és reset kellett neki wifi legyen benne és hát sok file típust felismerjen, de a 3 amit felsoroltam ezeknek eleget tesznek csak nem tudom hogy pl a Kobo amely gombos irányításra milyen az érintős dolog jobban bejött de arra kommenteket olvasva azt "tapasztaltam" szép a kijelzője nagyon, szóval ezért állt be nálam dilemma. A wayteq pedig háttérvilágitásos szóval az is jónak tünik csak annak kevés üzemidőt irtak a a vásárlók az Android miatt.
-
kuruczz
tag
az Icarus Illumina HD2 szerintem = WayteQ FL60, ami lényegesen olcsóbb, ellenben az akkuja egy hétig sem bírja, viszont ezt leszámítva igen jó olvasó, az említett Onyx ha jól gondolom nagyobb - árban jóval, méretben némileg. Én ha most kezdenék e-olvasni, vennék egy igen olcsó E-inkes példányt, ami jó lesz később a gyereknek, ismerősöknek, stb... és ezen kitapasztalnám az e-olvasás mikéntjét. A következő készülék már egy megfontolt választás lesz, mivel fogod tudni, mi is kell neked igazán!
Amit szubjektíven írhatok: Megvilágított, érintőképernyős, android alapú (lehetőleg 4+), olcsó (gyerek és egyéb rizikófaktorok végett), fizikai gombos, Wifi-s, SD-kártyás, hosszú akkuidejű, saját tokkal kapható, minél nagyobb kijelzőjű legyen, kb. ebben a sorrendben. A mérték, és a mennyiség eltérő, de vannak ilyenek. Mivel ezekből többfélét kipróbáltam, nekem már van többféle elképzelésem, de ez én vagyok! A te utad magadnak kell felfedezni, és ehhez ajánlottam az olcsó vételt. -
Szabix01
tag
Sziasztok, tudnátok esetleg döntésben segiteni? Elolvastam az ajánlott cikket és 3 ebook ütötte meg a szemem amik közül nem tudom melyik lenne a legjobb választás, tudnátok ajánlani ezek közül egyet vagy ezektől eltőrően másikat ami szerintetek ezektől jobban megéri:
-Koobe Slimbook HD eBook olvasó
-WayteQ/Digi-Book xBook-60FL ebook olvasó
-Onyx Boox C65S Classic HD eBook olvasóElőre is köszönöm válaszotokat
-
Ébri
senior tag
Ha akarsz módosítgatni rajta, és nem 5.x vagy 6.x végű fw. van rajta, jailbreak után koreader szebben kezel PDF-eket, de azért ez sem az igaz, illetve duokan johet szóba, viszont utóbbival rendszert cserélsz gyakorlatilag (de az alaprendszer is megmarad), ami szintén szebben mutat PDF-eket. Utóbbi nem tudom, megy-e újabb fw-kkel.
A fenti megoldások se túl jók azért bonyolultabb PDF-eknél (nekem céges anyagoknál sokszor nem úgy szedi szét, ahogy én gondolnám, főleg táblázatokat, képek/táblák alatti szövegeket). Az alap PDF néző is lehet használható, de azért kényelmesnek nem mondanám.
-
kodmen
aktív tag
A korábbi hozzászólásomhoz tudna segíteni valaki? Bár aggleány táblázata elég hasznosnak bizonyult újra.
Böngészgetve a kínálatot az Icarus Illumina HD2 és Onyx Boox c67ML After Glow2 tűnik megfelelőnek. Teszteket még nem néztem hozzájuk.Utóbbinak van +200mah (~+13%) előnye, a ram és a proci azt hiszem azonos teljesítményű. Ezzel kapcsolatban van tapasztalat?
Arról van valami statisztika, hogy érdemes-e karácsony utánig várni a vásárlással, mi a tendencia az árakban? Új évben olcsóbban lehet hozzájutni, vagy a karácsonyi akciók a kedvezőbbek, illetve ezek sikerétől függ (ha a nyakukon maradt a berendelt mennyiség, akkor olcsóbb lesz), és kiszámíthatatlan.
Előre is köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
A PDF konvertálás sosem egyetlen "Save as" kérdése!
Alapos odafigyelést, tapasztalatot igényel - és gyakran sok kézi munkát is.
Ha nagyon bonyolult (és mert mint írod: szakkönyv, tehát aligha található meg e-book formátumban), többnyire jobban jársz a PDF-et megnyitva - vagy persze a szokásos megoldással, táblagépet használva ilyen célra. -
Elthan
csendes tag
Az én problémám megoldódott. Feleségem egy huszárvágással megoldotta. Már vagy 1,5 hete nézegetem a teszteket (német, angol oldalakat is), fórumozgatok. Eldöntöttem, hogy kobo aura hd-t, vagy pocketbook 626 lux 2 veszek. Feleségem mostanság sokat járt a városban vásárolgatni. Majd amikor mondtam neki, hogy rendelni akarok egyet külföldről. Közölte, hogy nem akart most szólni, csak karácsonykor, de ne vegyek, mert Ő már vett. Mondom neki milyet Kobo-t, vagy pocketbook-ot. Azt mondja hát Ő mondta a boltosnak, hogy megbízhatót és "háttérvilágításút" akar venni. Adott neki egyet, hogy ez a legjobb. Megnéztem. Kindle paperwhite II vett 2 GB-ost. Így bár nem ezt akartam, de ez lett.
Ma konvertálgattam párat, de a Calibre a pdf formátumú szakkönyveket lekonvertálta ugyan, de a kindle-n elég kicsi nem nagyítja. Erre van valami megoldás? Egyébként a régi kedvencemet a Sógun-t elkezdtem olvasni rajta az mobi formátumban volt (ha jól emlékszem)azt szépen nagyítja tördeli és jól olvasható. -
becso13
aktív tag
Sziasztok!
WayteQ xBook-60FL olvasóról tudnátok véleményt mondani? Elég jó áron lehet kapni a hasonló képernyőjű gépekhez képest. Ez miért van?
Köszi előre is!
-
mntn
tag
Sziasztok!
A WayteQ xBook-60HD-ről vannak pozitív tapasztalatok? A kistestvéréről (WayteQ xBook-60) elég sok rosszat olvastam (lemerülés után teljesen meghal az olvasó), így ha a HD-vel is problémák vannak nem venném meg.
Köszi előre is. -
Degeczi
nagyúr
látatlanban is teljesen biztos vagyok benne, h ezeket úgy oldották meg, h nincs extra fogyasztás miatta: az érzékelés Reed relével történhet (amivel a biciklik sebességmérő szenzora is figyeli a mágnes elhaladását), és azt nem kell folyamatosan pollozni, mert egyszerű megoldani, h a változás lefutó éle ébressze föl a cuccot
-
Ébri
senior tag
válasz
LittleBiG007 #9669 üzenetére
Nem lett volna elég kikapcsolni menüből az ébresztős tok kezelést? (Mondjuk így már értem, miért van rá menüpont.)
(PW2 is ébresztős tokos, szóval ez számomra akkor is béna, hogy így oldották meg. Valamint nem értem, miért nem indít egy eseményt figyelés nélkül, ugyanúgy, mint a kapcsoló.)
Egyébként most nem olvastam egy darabig, s kb. napi 5%-t esett. (Már amennyire megbízható a % mérce, ami néha 10 oldal olvasásakor még esik 5-10%-t.) Az ébresztős tok meg pont egy olyan pozitívum, amiről nem mondanék le, kímélem a csúszkagombot
.
-
mike1334
veterán
Megvolt az első negatív élmény a pw2vel..egyszer csak olvasás közben nem akart lapozni, nem érzékelt a kijelző, az egyetlen gomb se működött, akár röviden, akár hosszan nyomtam, sőt a töltő fény is folyamatosan világított, pedig nem töltöttem (igaz ez nem sokkal az első töltést követően volt). Mivel gondoltam, hogy azt hiszi, hogy töltöm, ezért legyen meg az akarata alapon rátettem töltőre, erre összeszedte magát, és újraindult. Másnak is csinált ilyesmit, és ha igen mit lehet ilyenkor kezdeni vele? Mert nincs mindig nálam a töltő meg áramforrás..meg amúgy is..ez nem hiszem, hogy rendeltetésszerű használat
Köszönöm!
-
pjen
félisten
Üdv Urak.Biztos én vagyok béna,de van egy Kindle papirwate 2 tegnap óta nekem.Raktam rá könyveket azt kérdezném:hogyan lehet átállítani a könyvtárat kis képekről lista nézetre.
-
kodmen
aktív tag
Sziasztok!
E-book olvasó vásárlását tervezem, de elvesztem a típusok között...
Jelenleg okostelefonon olvasok, el vagyok vele, de kipróbálnám a célhardvert. A következőkre gondoltam:Fontos:
- 6" -os kijelző (érintős jó? Kikapcsolható a véletlen érintés elkerülésére? Lapozó gomb szerintem ettől függetlenül kell). HD-nek van értelme? Simábbak a körvonalak?
- világítás, lehetőleg akku és szemkímálő
- minél több formátum, vagy könnyű konvertálás (főleg epub-ok vannak talán)
- jó üzemidő (hetek, hónapok?)
- SD?
- WiFi?Közepesen fontos (jó lenne):
- kétnyelvű szótár
- hanglejátszásnem fontos:
- egyéb funkciók: böngészés, játék, stb.Nem tudom, mi az ajánlott (android vagy más), s hogy mi az előnyük / hátrányuk. Mekkora teljesítményű proci kell, mennyi memória stb. Mire érdemes még figyelni?
Tudtok segíteni, ajánlani egy linket? Az összefoglalót még korábban olvastam, de az alapján nem vagyok előrébb.
Köszönöm!
HA kell vele valamit mókolni, megoldható, ha nem túl bonyolult.30.000 körül gondoltam, de ez változhat.
-
LittleBiG007
Topikgazda
"Akkuidő szerintem se túl jó Aura HD-n, a Kindle PW2 sok olvasással is simán bírt két hetet, az Aura HD inkább alig több, mint egy hét, alvásban (napi 5-10%). Nem tudom, csak az enyém ilyen gyorsan merülő-e."
Nagyon gyanús Azért kérdeztem, hogy ébresztős tokod van-e mert ha igen, akkor van egy - meredek és teljesen laikus - elméletem. Mi van akkor, ha bezárt tok esetében az alvó Kobo valamit csinál, ami áramot fogyaszt? Mondjuk valahogy figyeli, hogy a mágneses tér megszűnik-e (amit a tokban lévő pici mágnes okoz) és ha igen, akkor azt mondja, hogy a tok nyitott, és felkelti az olvasót. És mi van, ha ez a folyamat valami konstrukciós hiba folytán túl sok áramot zabál? Még egyszer: nem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e, amit írok.
Mindenesetre dec 4-én töltöttem fel utoljára az olvasót, és eldöntöttem, hogy nem fogom kikapcsolni, csak alvásban tartom végig, nem is olvasok rajta, és megnézem, mennyi ideig húzza az akksi. A töltöttség naponta kb. 10%-ot csökkent, december 9-ére 47% volt. Ekkor kezdett bennem körvonalazódni a fenti elmélet. Emiatt a következőt tettem: többet nem zártam be a tokot, mikor alvó állapotba küldtem, valamint elkezdtem rajta olvasni. Ma, december 12-én a töltöttség 39%-on van, 8%-ot csökkent 3 nap alatt, napi 1-2 óra olvasással. Tok nélkül nem akarom hagyni az olvasót, nyitott tokkal meg nem tudom zsebre tenni, gondoltam, rendelek hozzá másik, nem alvós tokot, és tovább folytathatom a tesztemet. Csakhogy nem volt kedvem újra pár ezret kiadni, és 2 hetet várni a postára, ezért drasztikus eszközhöz folyamodtam, a Victorinox bicskámhoz. Kivágtam a belső anyagot, elválasztottam a ragasztást és kiemeltem a mágnest. Szerencsére az egészet egy kis zseb takarja (emögött kellett dolgoznom), így semmi sem látszik a műtétből. Ha mégis az derül ki, hogy a műtét semmit sem ért és az akksim a hibás, akkor nem sajnálom a tokot sem. Ha pedig megjavul az üzemidő, akkor meg pláne nem sajnálom.
-
_stick_
őstag
Fogyóban a Pocketbook.
Basic 2-t rendeltem a shopline-tól (lassan 2 hete), most kaptam a levelet, hogy nem sikerült beszerezni, de megpróbálják karácsonyig, ha addigra sem megy, törlik a rendelést... Lehet még találni boltot, ahol (elvileg) van készleten, asszem a shopline-tól függetlenül megrendelem máshonnan, amíg van készleten. -
igen, tényleg érdekes volt olvasni, bár egy dolog nagyon hiányzik belőle - egy nem csak %-okkal dobálózó, hanem FT-okra bontott összevetés a két terjesztési forma között. a cikk csak megerősített abban az érzésemben, hogy a fő probléma az, hogy az értéklánc résztvevői a példányonkénti nyereség fenntartását (sőt, akár növelését) keresik az eBookban, pedig mind a zenék, mind a PC-s videojátékok piaca (ie. ahol könnyű "kölcsönözni") azt mutatja, hogy ez a kísérletezés hosszú távon nem vezet eredményre.
-
ZooLee
senior tag
Hm, elgondolkodtató, viszonylag jól összeszedett cikk. Van benne pár - szerintem - elnagyolt, elhallgatott dolog, de alapvetően azért jól festi fel a mai magyar helyzetet...
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok a témában, adott egy Kindle PaperwhiteII.
Van valami összefoglaló írás (nem review), hogy hogyan érdemes nekiállni az ebook-ozásnak, mit lehet csinálni a Kindle-el (milyen szolgáltatások vannak, rendszer, appok, szótár, stb)? Egyfajta tippek-trükkök a használathoz?
Mint az összefoglalóban linkelt írás, csak kicsit bővebben a Kindle-ről, jobban rászabva esetleg? -
csidat
csendes tag
Szia.Jelenleg ami a te keresési feltételeidnek árban megfelelne az az Alcor Codex.31ezer most.De mivel szinte teljesen ismeretlen,legalábbis nem találtam róla véleményt,nem merném megvenni.különben még én is nézegetem hasonló feltételekkel az olvasókat.Azt hiszem ennél olcsobb nincs világítós.Talán még a wayteq van nagyjából ilyen árban
-
LittleBiG007
Topikgazda
Egy ebook olvasó leírásában találtam. Próbáltátok már?
Icarus claims that the Illumina HD has a month of battery life, but that's not really true. In my experience, and this has been confirmed by a couple Illumina owners over at MobileRead Forums, the battery drains itself within 2 to 3 days.
That is a serious issue but luckily this is a common Android problem with an established solution. All i had to do to fix this issue was to install a power management app like Deep Sleep. This app forces all of the processes to go to sleep when you suspend your Android device, this saving battery life.
Röviden annyi a lényeg, hogy az Android-os olvasókon a Deep Sleep alkalmazást (vagy hozzá hasonlót) kell telepíteni, amely mélyalvásba kényszeríti a folyamatokat, amikor alvó módba kapcsolod.
-
bacsi2
csendes tag
Sziasztok!
Újonc vagyok a témában, tudnátok ajánlani nekem ebook olvasót?
Ezek lennének az igényeim:
- Érintőképernyő
- HD felbontás
- Háttérvilágítás
- Androidnak örülnék
- Minél olcsóbbanKöszi.
-
JamesFinn
senior tag
válasz
lazlogogola #9651 üzenetére
Engem nem zavar, ha a kindle a mindene, csak ne irkálna hülyeséget a másik olvasóról...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Apple iPad Air 2 tablet 9.7" arany szín 128GB
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest