Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
deedee
őstag
én ezt a töltő-mizériát a telefonoknál vettem észre.
elvileg szabványosították ugyebár a töltőket, de ennek ellenére a sony teló nem szeret más töltőt, de a samsung bizonyos típusai és az lg sem.úgyhogy ki-ki a saját gyári töltőjétől kapja a naftát
-
gyuszi78
tag
sziasztok!megvan az elsö problémám a PB Touch lux2-vel....
Az a gondom hogy az akku töltöttség jelzöje tegnap még 90% körüli volt.ma meg már csak 25% jelez...szerintem ez nem normális.Wifi nem volt bekapcsolva,csak olvasva volt rajta.Azokat kérdezném akiknak szintén ilyen készüléke van: Nektek mennyire pontosan jelzi az akku töltöttséget?Ha nem olvastok akkor kikapcsoljátok az olvasót?nagyon nincs ínyemre a reklamáció.......[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz Degeczi #10194 üzenetére
Nagyobb ödszegben fogadnék, hogy az lesz az indokolás, higy az ajánlattétel eladói oldala által történt elfogadásával jön csak létre a szerződés, az meg nem történt meg, hiszen a másik fél elállt, csak a rendelés beérkezéséről és nem az elfogadásáról ment űzenet. Ez egyébként teljesen szabályos, ha a vonatkozó ptk és eleltronikus kereskedelemre vonatkozó jogszabályt megnézed. Más lenne, ha bementél volna a boltba, ott lett volna a termék, árnak meg az alacsonyabb lett volna feltüntetve...akkor a led tv-t is oda kell adnia akár 10e forintért is, ha lemarad egy 0...btw én is jogász vagyok, bár tény, hogy nem ez a szakterületem, de volt már dolgom hasonló esettel.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
grosy
senior tag
válasz Degeczi #10194 üzenetére
A legfontosabb az, hogy ők akármilyen feltételeket kiköthetnek, attól a törvény ugyanúgy vonatkozik rájuk. Én a helyedben keményen beleállnék a "vitába", mert egyszerűen nincs veszteni valód. Az, hogy ők automatikusan igazolják vissza a vásárlást és vonják le pénzt, nem húsvér személy által történik, az a "férfi hímvesszőt" sem érdekli, ez az ők belső, saját dolguk. Ha szar a rendszer, akkor ne a vásárló szívjon már. Majd írd meg, hogy mi lett a vége, én szorítok...
-
Degeczi
nagyúr
Egyfajta fordított felállást írnak, ahol a vevő tesz ajánlatot nekik (noha nem lehet licitálni, és ők írják ki a fix árakat...) - és a boltnak nem kötelessége azt elfogadni:
(1) A vásárló a “Fizetés most” gombra történő kattintással kötelező érvényű ajánlatot tesz a bevásárlókosárban található árucikk(ek) megvételére, és elfogadja ezen Általános üzleti feltételek érvényességét.
(2) A kézhezvétel megerősítése, amely a rendelés feladása után automatikusan kiküldésre kerül, igazolja, hogy a vásárló rendelését a Media Markt Online megkapta; ez azonban nem jelenti a vásárló ajánlatának elfogadását.
(3) A szerződés csak akkor tekinthető megkötött szerződésnek, amikor a Media Markt Online kinyilvánítja a rendelés elfogadását, amelyet egy külön emailben küldésével igazol vissza.És a gáz az, h ezt elvileg automatikusan elfogadja az, aki náluk vásárol...
(és jópár fogyasztóvédelmi + békéltető testületi eljárás indult ellenük az utóbbi hónap során, hiszen rengeteg érintett volt, nem csak én, de sorra dobták el az ügyeket... nekem a jövő hétre írták, kíváncsi vagyok, mi lesz az indoklás)
-
mike1334
veterán
válasz Degeczi #10190 üzenetére
Az automatikus visszaigazolással nem jön létre a szerződés (azt csak arról szól, hogy vették a rendelést, de pl a gép nem fogja megnézni a tényleges készletet), és a pénzt is visszatarthatod, nekem pl az otp online fizetésnél van ilyen lehetőség. De sajnálom persze én is, hogy nem jött össze a vásárlás, de ez sajnos netes vásárlásnál előfirdul, csak a bolton múlik, hogyan kezeli, de jogilag nincs kötve.
-
Degeczi
nagyúr
válasz mike1334 #10189 üzenetére
Azért gondolhatod, h semmi ilyesmiről nem volt szó...
Egy eredetileg 40e-ért (túlárazva) forgalmazott táblagépet az utolsó darabok év végi kiárusításó akciójában (a saját szóhasználatukban "durván jó árakon"!) listázták 16e-ért = abszolút nem volt kérdéses a vevők jóhiszeműsége, hiszen teljesen reális volt mindez (pláne, h pont ekkor zajlott a TESCO-s táblagépakció is 15e-ért) - mi a "durván jó ár", ha nem vmi hasonló?
Online kártyás vásárlásnál természetesen éppúgy azonnali a zárolás, mint boltban, meg is kapták az összeget - amit aztán 5 héttel később sztornóztatott a MM.
És mindez itthon teljesen jogszerű, merthát "tévedés" volt az egész, és a fizetés (ill. az automatikus visszaigazoló email) még nem jelent szerződéskötést, csak ha később manuálisan is elfogadja részükről vki...[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz Degeczi #10185 üzenetére
Nem neten vettem, így nem volt kötelességük...elírt ár esetén meg boltja válogatja..az emag pl volt, jogy nagyobb veszteséget is lenyelt...amúgy meg a másik fél jóhiszeműsége is kérdéses..ha nem pár ezer forintról van szó, hanem mondjuk egy 0 maradt le az összegből, azért az már gyanús...és az összeget már le is vonták a számláról? Az se gyakori..van egy kis átfutás, ameddig vissza lehet csinálni...
-
fsdb
aktív tag
válasz myckey #10186 üzenetére
Ezt találtam.
[InterStore Group s.r.o.]
Főoldal Számítógépek Tabletok Az olvasók a könyvek PocketBook Touch Lux 2 tmavo sedy
Kicsit google fordító? Érdekes lehet a garanciáztatás.
Én is nézelődöm. Ha összejön az ára. Valahogy tokkal együtt kellene.Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
myckey
veterán
válasz Libretom #10177 üzenetére
ez a bolt mennyire korrekt?
őszintén szólva még életemben nem hallottam róluk...
lux 2 vel szemezgetek, és ez a 35K ár elég jó lenne, ilyen olcsón sehol nem leltem még fel
bár az az igazság, hogy nekem pdf is lenne, van sok sok btk-rszzs-hszt- meg egyéb kormány rendelet és miegymás amit folyamat nyálaznom kellene.
szóval még mindig problémás, hogy tablet vagy ebook legyen
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Degeczi
nagyúr
válasz mike1334 #10184 üzenetére
Két hétig a pénz visszafizetése is kötelességük, így ez még nem meglepő.
Azonban az, h fizetsz, mégsincs még szerződés, nem tiéd a termék, eléggé érdekes gyakorlat (mintha egy boltban a pénztártól távozáskor szaladna utánad az őr, h bocs, vissza az egész, mégsem adjuk oda)
-
mike1334
veterán
Nekem pozitív tapasztalatom van velük, igaz nem ebook olvasót vettem. De nem voltam elégedett a termékkel, három hét múlva visszavittem, higy nem felel meg az elvárásaimnak, és szó nélkül becserélték egy másikra.
-
tecsu
addikt
A megjelenítési technológia ugyanaz. Ami más, az az e-ink.
Az e-ink ajánlott papírt leváltani, de az LCD-ken olvasni sem olyan gáz. Ki kell próbálni, mert az egyéni, ki, mire, mennyire érzékeny.
Vannak 6-8" -nál nagyobb e-olvasók, piszokdrágán. Na azokkal kompromisszumosan lehet olvasgatni pdf-eket.
A megvilágításból adódó flicker viszont mindegyiknél van. Vannak monitorok, aminél kevésbé...[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
_NCT
addikt
Köszi a válaszokat! Még állítgatom a dolgokat, kipróbálok pár androidos app-ot, ami segít egy kicsit a használhatóságban.
-
fattyu666
tag
Mint ahogy már írták a pdf nem ebook formátum, nem egy átlagos 6 colos e-inkes kijelzőre való.
De, ha valamilyen oknál fogva mindenképpen így akarod használni, akkor egy androidos e-inkes ebook olvasóval és rátelepített androidos pdf olvasó alkalmazással tudod elérni a lehetőségekhez képest legjobb eredményt.
-
Orionhilles
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került egy Kobo mini olvasó, de meg kellene javítani.
1. El sem indul. Ezért kobo unbrick alapján leöltöttem egy zipet, ki is csomagoltam, DE:
amikor átírom a szériaszámot a matricán levőre, akkor szembesülök azzal, hogy több mint 13 karakter (50612A22BZ015514 ) az enyém, és hex editorral ha át is írom, nem engedi kiínri sd-re.Mit csináljak?– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
MODERÁTOR
válasz Degeczi #10172 üzenetére
Általában egyetértek veled, de "Egy jó táblagépen nem fárasztóbb olvasni, mint e-inken"-nel nem.
Lehet, hogy csak egyéni érzékenységről van szó, da a retina felbontású táblagép sokkal jobban kifárasztja a szememet sajnos, mint a világítással rendelkező ebook olvasók.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Degeczi
nagyúr
Nem ugyanaz: a monitor fölbontása tipikusan 100 dpi körüli, míg egy korrekt táblagép min. 2x ekkora, így sokkal szebben jeleníti meg, ráadásul könyvszerűen, portré módban is (míg a monitorod valszeg nem forgatgatod állóba - ha egyáltalán olyan, h lehet)
Egy jó táblagépen nem fárasztóbb olvasni, mint e-inken. Utóbbi fő előnye a hosszabb üzemidő, és az, h napsütésben is jól használható.
-
_NCT
addikt
válasz Degeczi #10170 üzenetére
Táblagép meg ugyanaz mint a monitor egy idő után: elfárad a szemem max 1 óra intenzív olvasás után. Szóval akkor ez ilyen ördögi kör? Marad a papír alapú könyv otthon? Táblagépem van, sok értelme ezek szerint nem volt megvenni pdf olvasás miatt mivel ugyanaz mintha a monitorról olvasok...
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
PDF olvasásához melyik e-book olvasó a legmegfelelőbb? Pl CCNA és hasonló szakkönyvek érdekelnének, főleg az, hogy a diagramok hogyan jelennek meg.
-
Helsing
aktív tag
válasz juvima #10165 üzenetére
[link] Ez picit több mint 36ezer a postaköltséggel együtt.
[link] Ez kb 26e postával együtt.Mindkettőnek van világítása. A magyar nyelvet nem tudom, de szerintem van mind a kettőben. Az én e-book olvasómban legalábbis van vagy 15 nyelv. De jobban jársz ha megkérdezed az eladót, biztos ami biztos.
Egyébként rengeteg e-book olvasó van fenn. Olyantól érdemes vásárolni akinek 95%-os és afölötti értékelése van és túl van már legalább 3000 adásvételen. Egy ilyen nem valószínű hogy átver.
A GlowLighttal kapcsolatban úgy emlékszem sokan panaszkodnak hogy a fényvezető fóliája könnyen sérül. Ezért meggondolandó a vétele ha hosszú távra tervezel. Persze sokaknak meg semmi baja vele szóval fene tudja.
-
hampidampi
senior tag
válasz csgabee #10163 üzenetére
Ezeket csak jailbreakelt Kindle-ökre lehet felrakni. Jailbreakelni csak az 5.4.4.2. firmware-verzióig lehet.
-
juvima
újonc
Nézegetem a lehetőségeket, de nem tudok választani. Esti olvasásra, magyar nyelven keresek olvasót. Olvasgatom vissza a hozzászólásokat és már teljesen összekeveredtem 30-35.000-et szánnék rá és megpróbálnám az e-bayről ( bár még nem volt szerencsénk egymáshoz, de sokan megbízhatónak tartják).
Ezekkel a feltételekkel légyszi szánjatok meg egy pár névvel hogy mit is érdemes venni... Hosszú távra gondolkodom.. Köszönöm!! -
juvima
újonc
válasz baal-amiga #5102 üzenetére
Szia! A férjemet szeretném meglepni egy e-olvasóval. Érdekelne az e-bayes eladó neve, hogy tudjak tőle rendelni kintről én is. Köszi előre is segítséget!
-
csgabee
tag
a Duokan feltehető a kindle 6-ra?
fbraider,coolraider?a régebbieken megoldható azt tudom.
http://duokanhun.blogspot.hu/2013/11/kindle-dx-programok.html
-
csgabee
tag
válasz LittleBiG007 #10157 üzenetére
Igen hazahozza.jövőhéten érkezik is.szerintem ez a 6-os akar lenni.Bár 2gb memória van írva. Úgy tudom a 6-ba 4 van.
Magyar leírást lehet valahonnan vajon letölteni?Itt csak német lesz -
Dhampir
félisten
Nem tudom, hogy korábban szóba került-e már, de megjelent egy "vetélytársa" az Onyx BOOX M96 Universe-nek; az Icarus eXceL.
-
csgabee
tag
válasz LittleBiG007 #10155 üzenetére
Ha nem szükséges a világítás mit szólsz az általam küldötthöz?
ez lesz az első olvasó.Ugyan si könyvet nem szoktam megfogni:látom mennyire vaskos,és alig haladtam kicsit,máris félredobom.
Pár ismerős is volt így,és e-book on olvas azóta is rendszeresen.
Inkább napközben olvasnék a nappaliban jó fényviszonyok mellett.Ez esetben mit szólsz a 49 euróshoz?Ismerős haza is hozná németből a saturnbol.
-
csgabee
tag
Nem szállította a megrendelt pb 2 olvasót a shopline.Azzal a kifogással,hogy az akciós áron már nem szállítottak Nekik.Csalódtam bennük...
De most találtam egy olvasót az amazonon. KINDLE WIFI 4 GB BLACK
49 E az ára saturn üzletekben: ami durván 15.00Huf
egész jónak tűnik.Ha valakinek lenne várnám az észrevételeket.Nagyon bejön a pb basic 2,de ez jóval olcsóbb lenne.
itt a link:
http://www.saturn.at/mcs/product/KINDLE-WIFI-4-GB-BLACK,90452,384060,1535049.html?langId=-15
-
grosy
senior tag
válasz gemellus2010 #10151 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy mit szeretnél, de ha jól hámoztam ki a szavaidból, akkor a Dropboxot tudom ajánlani, azt kezeli TL2. Van még a "Send to Pocketbook" opció is, ahol "e-mail" csatolmányaként küldheted a könyveket az olvasóra.
-
gemellus2010
csendes tag
Hello
Valakinek van tapasztalata(még nem próbáltam s valószínüleg roppant egyszerű is)
e-könyv olvasó szinkronizálás a google Drive-al,hogy ne egyenként kelljen feltölteni,tudom van Calibre is,használom minden nap.
Valamilyen egyszerű megoldást keresek arra,hogy a könyvek szépen keveredjenek fel a könyvolvasóra.
Persze PEN-ről is fel tudom őket pakolni,de mondjuk nincs tapasztalatom csak a KINDLE 5-össel,s PocketBook Touch Lux 2-vel még nincs. -
Helsing
aktív tag
válasz LittleBiG007 #10147 üzenetére
Ez tényleg nem fest túl jól.
Az egyik ok ami miatt én kissé ódzkodom az androidos e-book olvasóktól az az, hogy számtalan androidos kütyü megfordult már a kezeim között, de olyan egy sem amelyik tökéletesen működött volna. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Néha belassulnak, lefagynak. Esetleg nem úgy működik rajta valami mint ahogy kellene.
Pl a telefonom olykor belassul és kb kéthavonta egyszer lefagy. A tabletem is belassul néha és a GPS nem működik benne. És ez nem egyedi probléma. Az összes ugyanilyen tabletnek működésképtelen lesz a GPS-e ha felrakja valaki rá a frissítést. És ezt azóta sem javították (kb fél éve).
Szerintem a célszoftverrel ellátott e-book olvasók nagy valószínűséggel stabilabbak és megbízhatóbbak. Valamint talán kevesebbet is fogyasztanak.
Persze ezekben nem vagyok biztos csak van egy ilyen sejtésem.gemellus2010: Nincs mit.
[ Szerkesztve ]
-
gemellus2010
csendes tag
válasz LittleBiG007 #10147 üzenetére
Szia
Köszönöm szépen.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz gemellus2010 #10141 üzenetére
Onyx BOOX T68: Az Amazonon a vásárlói visszajelzések nem egyszerűen rosszak, hanem egyenesen kétségbeejtőek. Sőt, egyesek odáig mennek, hogy ezt nem is szabad lett volna még piacra dobni. Angolul tudóknak a link.
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
doddencs
senior tag
boot loop-ba került a Nook ST olvasóm. Rootolva volt, van backup-om.
Van tippetek, mivel próbálkozzam, hogy tudnám a backup-ot visszatenni?
-
paler
aktív tag
válasz LittleBiG007 #10134 üzenetére
Jó ám, nekem eddig tökéletesen hozza az elvárásaimat. Még jó hogy gyorsan rájöttem hogy nekem kell bele világítás is, hiszen eddig az 5 nap használat során 90%-ban kellett is a hátérvilágítás. Ráadásul amitől tartottam egy kicsit, hogy esetleg nem lesz teljesen homogén majd a készülék kijelzővilágítása, ez is pozitívan érintett, mivel nálam tökéletesen egyenletes a fény eloszlása a kijelző teljes felületén. A lapozógomboktól is tartottam, mivel elsőre én furcsának találtam a készülék alján elhelyezve. De így most majdnem egy hét használat után azt mondom, hogy teljesen kényelmes a használatuk, olyannyira, hogy az érintőképernyő ellenére is 90%-ban ezeket használom lapozásra is.
Ráadásul a dobozból kivétel óta lassan egy hete használom az olvasót többnyire világítással (napi átlag 3 óra hosszát), és még mindig 50%-os a töltöttségi szintje a készüléknek. A dobozból kivéve még nem is volt töltőn az olvasó.Tehát eddig teljesen hozza az elvárásaimat ez az olvasó, és egyre jobban úgy érzem, hogy tényleg ez volt a jobb döntés a Kobo-val szemben.
Persze ez csak az én saját vélemény, az én igényeimhez mérten.Tehát mégegyszer szeretném megköszöni azoknak a kedves fórumtagoknak, akik figyelmembe ajánlották ezt a szuper kis e-könyv olvasó csodát. Öröm rajta olvasni a kedvenc könyveimet
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
Helsing
aktív tag
válasz Helsing #10142 üzenetére
Esetleg Onyx Boox C67ML After Glow 2 nem játszik? Az is androidos és csak 42 körül van. Jó a felbontása és van világítása is.
Ha sokat olvasol és másra nem használod az e-book olvasót akkor szerintem felesleges androidost venned. Bár én csak PB-ről tudok tapasztalatból nyilatkozni, de szerintem tökéletesen megfelel a célnak. Rengeteg beállítási lehetőséget kínál, jól testreszabható. Én megvagyok vele elégedve. És ezt úgy írom, hogy van összehasonlítási alapom az androidos olvasóprogramokkal mert kb az összeset kipróbáltam még anno mikor nem volt e-book olvasóm. -
Helsing
aktív tag
válasz gemellus2010 #10141 üzenetére
A kérdés az, hogy a plusz dolgok amiket a Kobo és az Onyx nyújtanak a PB-hez képest megérnek e neked +21-22eFt-ot. Majdnem másfélszeres ár.
Olvasásra szerintem a PB Lux 2 is tökéletes. A felbontása jó és van benne világítás. Én is PB-t használok és a szoftvere tökéletesen teszi a dolgát és kb minden formátumot ismer.
A világítás minősége lehet még kérdés. Elég nagy különbségek lehetnek, egyenletesség, olvashatóság, fényszabályzás terén. -
gemellus2010
csendes tag
válasz kuruczz #10137 üzenetére
Persze,jó lenne azt mondani,hogy álmaim olvasóját szeretném megvásárolni.
Az azonban mindenképpen igaz,hogy 1,2 hónap fél,1 év után jön majd ki egy másik olvasó ami még jobban fog illeszkedni az igényeimhez,még jobban tetszik.
Most ami igazán tetszik az az Onyx BOOX T68 Lynx Ultra HD.
Viszont egyre több hozzászólást olvasok azKobo Aura Hd-ről is.
s Ott van azért a PB T Lux2.-is))))"Egyetértek veled. Talán még az lenne egy fontos szempont, mennyit is szánsz rá, mert pl. én álmaim olvasójáért nem sajnálnék pénzt kiadni, de pótmegoldásokért igen."
Álmaim olvasójáért nem sajnálnám a pénzt, a pótmegoldásokért igen.
Az Androidos programok sok érdekességet ígérnek hosszú távon)
A különböző beállításokat meg kel ismernem majd az adott olvasón,de éppen ezt szeretem benne,megismerni,a különböző lehetőségeit,kiélvezni és össszehangolódni. -
Ébri
senior tag
válasz gemellus2010 #10136 üzenetére
Még valami, ha van nekik raktáron, akkor a Boráros téren Pesten (ha az közel van) az Onyx kipróbálható, s nem néznek rád csúnyán, ha mindenféléket kipróbálsz. (www.koobe.hu).
-
kuruczz
tag
válasz gemellus2010 #10136 üzenetére
Egyetértek veled. Talán még az lenne egy fontos szempont, mennyit is szánsz rá, mert pl. én álmaim olvasójáért nem sajnálnék pénzt kiadni, de pótmegoldásokért igen. Amit itt a több tudásról talán félreérthető volt, az az androidos olvasóprogramok nagyfokú testreszabhatósága a gyári olvasóprogramokkal szemben. Pl. a számomra kedves AlReader, CoolReader, FBReader mindegyike képes folyó szöveget a magyar helyesírás szabályai szerint önállóan elválasztani, így sorkizárt szöveget előállítani. Vagy képes sokféle módon rendezni a könyvtáradat, az FBReader pl. kezeli a címkéket, amit én nagyon szeretek. Képesek éjszakai üzemmódra, ami pl. kevésbé zavarja "éber" társam éjszaka. Saját ízlésed szerint beállíthatod az érintő-zónákat, gombokat különféle funkciókhoz, stb... Bele kell kóstolni. Ettől függetlenül lehetnek más igények, van akinek tényleg csak olvasni kell, van egy jól megvilágított olvasó kuckója, és neki mindebből semmi sem fontos... Saját példa: feleségem a "fényhasadásos" (gyerek leverte és megsérült) Nook-on olvas mert szereti a formáját, és a tokját, mert világít (ha nem is tökéletesen), és mert lapozógombos. Csak bekapcsolja és kikapcsolja, és olvas. Semmi tapizgatás, kalandozás, semmi wifi, semmi HD, semmi állítgatás (mondjuk ez pont olyan, mint a nyomtatott könyv használata). Szerinte egy ilyen "izében" a legfontosabb a világítás.
[ Szerkesztve ]
-
gemellus2010
csendes tag
válasz kuruczz #10131 üzenetére
Szia
A kérdés valóban,mire is kellene)))
1.- Meg vagyok elégedve,mint első olvasóval,de hiányzik belőle/nekem/ a nagyobb tárhely, a háttérvilágítás,az érintőképernyő,persze bizonyos helyzetekben pedig pont a fizikai lapozógomb a jó.
A hosszu aksi idő, SD-bővithetőség is szempont.
2.- Valóban nem lenne rossz,ha ütésálló lenne,a por és ütés-,lépés állóság),de ezt megoldom egy jó tokkal.
3.- Sajna a párom gépe meghalt,igy megkapta az enyémet.
4.- Szeretnék egy olvasót,csak még eldöntöm milyet is,itt leírtam a problémámat,s próbáltatok nekem segíteni.
5.- Nem akarok feleslegesen pénzt elverni,mert akkor nem lennék itt jobbnál-jobb válaszokat olvasva.
6.- Első körben megtetszett PocketBook Touch Lux 2,mivel a páromnak is volt Lux olvasója.
7.- Majd persze az ember olvasgat,nézelődik,alakítják a szemléletét a különböző hozzászólások,vélemények,tesztek.
8.-Majd képbe került az ONYX BOOX T68 Lynx ultra HD. Persze nem lehetetlen,hogy ez a készülék már nekem sok és csak felesleges pénzkidobás lenne de először,mivel ez nem kerül pénzbe,megpróbálok véleményeket olvasni róla,ha sikerül,igy ha valakinek van ,abban az esetben szívesen fogadom.
9.- Megnéztem a PB Ultra készülékét is,de nekem már a fényképezés sok,lehet én vagyok maradi,ez a gép kiesett.
10.- KOBO Aura HD,első olvasásra tetszik) -
thomeef
őstag
válasz LittleBiG007 #10134 üzenetére
Hát igen, igen rövid idő alatt nagyon sokat fejlődött a technológia és az ára sem elszállt. 40k-ért nagyfelbontás, érintőképernyő és háttérvilágítás, mindez egy megbízható minőségi hardwerrel és házzal. Nagyon csábító
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz kuruczz #10132 üzenetére
Bátyám uram jól érzi. Egyszerűen csak nem fejtettem ki bővebben. Arra gondoltam, hogy tudás (funkciók, beállítások, bővíthetőség) tekintetében nem éppen versenytársa akármelyik Kindle ezeknek az olvasóknak. Akkor még azt hittem, hogy valami olyan speciális funkció miatt választotta gemellus2010 kolléga pont ezeket, amit olcsóbb kategóriás társaiban nem talált meg.
A (#10131) minden szavával egyetértek.
(#10127) paler: PBTL2: Megértem, jó kis olvasó az. És végre az ára 40.000 alá ment Magyarországon is!
-
kuruczz
tag
válasz czappa #10130 üzenetére
Azért én elgondolkodnék a megvilágított kijelzőn is... Jól jön sokszor
(#10123) pethYeti Az "öcsém" mentségére szólva, azért én kiérzem a jószándékot, és a segítséget a soraiból, és halkan megjegyzem olykor a Kindle tulajok is ludasak, az ilyesféle érzelmek kialakulásában. A tények azért mégis tények maradnak.
[ Szerkesztve ]
-
kuruczz
tag
válasz gemellus2010 #10121 üzenetére
Mire is kellene igazán? Szerintem ez a legfőbb kérdés...
1. Ha van egy olyan olvasód, amivel meg vagy elégedve, akkor miért is kell másik?
2. Mit jelent az, hogy profi gép?
Mert pl. én ez alatt a víz, por, ütés, lépésálló változatát érteném egy androidos, fizikai lapozógombos, megvilágított érintőképernyős, SD-bővíthetős, hosszú akkumulátor üzemidejű 6 és egy 8"-os olvasónak, csak hát ugye ilyen nincs. Kisebb kompromisszumként az olcsóságot fogadnám el a mindenféle állóság, és az elvesztés-lopás, gyerek rálép faktorral szemben.
Ha ilyen kell, az egy Nook Simple Touch w Glowlight. (Nekem)
Ha meg pénzt szeretnél elverni, akkor tul. bármelyik, hisz fél év és biztos lesz egy szagosabb, fényesebb... Talán eépp egy olyan Kindle, amilyenre vágysz, és akkor pont az fog bosszantani, hogy mennyit költöttél feleslegesen. -
czappa
aktív tag
Hampidampi és LittleBiG007 köszönöm a válaszokat!
Nem .pdf-hez kell, tudom, ahhoz nem igazan jó egy e-book olvasó.
Ha nincs kimondott ellenvélemény a PocketBook Basic 2-re, akkor azt hiszem az lesz. -
Ébri
senior tag
Én nyáron Onyx T68 és Aura HD között vacilláltam, az Aura HD-nak hangyányit szebb a képe, s az Onyxot feleslegesen túl nagynak éreztem, valamint az Android home gomb hiányát idegesítőnek éreztem. Ezen felül akkor még volt olyan hibája, hogy vhol 20 és 40 százalékos akkuszint között végtelen reboot ciklusba esett, valamint a touch része se volt tökéletes (utóbbiról még olvasta, hogy egy FW frissítés javította).
Az android azért nem rossz, ha jól olvastam, tovább bírja, mint az androidos Wayteq. Az Aura HD-n én koreadert használok, de ha nem lenne, a saját olvasója is egész jól testre szabható, ugyanakkor az adatbázisa elég sérülékeny.
(Egyébként ha már drága olvasó és Kobo, szerintem a H2O érdekesebb.)
-
pjen
félisten
válasz gemellus2010 #10121 üzenetére
Szia.Bocsi én úgy gondoltam ez lesz az elsô.
-
paler
aktív tag
Hát én első olvasónak a PB Lux 2 nem bántam meg, és főleg a világítás az ami nagyon hiányzott volna belőle.
Én is az a típus vagyok aki egy készülékkel hosszú távra tervez, tehát nem cserélgetem sűrűn a dolgaimat. Tehát inkább adok ki többet dolgokért, mint sem fél-egy év múlva cserélném kelljen azt amit már belaktam illetve megszoktam, csak az miatt mert van valami amit nem tud.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
gemellus2010
csendes tag
válasz gyuszi78 #10125 üzenetére
Hello
Valóban néztem már a PB Touch lux 2.-t is.
Páromnak PB T. Lux-a volt,igy először a Lux 2 vásárlására gondoltam.
A KOBO AURA HD-t nem ismerem,de nem tűnik rossznak első olvasásra.Nagyon sokat olvasok,szinte állandóan(persze ez egy kis túlzás),de tényleg sokat,ezért keresek egy olyan gépet,ami tényleg fanatikusoknak készült)))
-
gyuszi78
tag
válasz gemellus2010 #10124 üzenetére
szerintem ha nem kell kamera,meg zene akkor a PB Ultrát felejtsd el...Ott a PB Touch lux 2.Ultranak annyi az elonye hogy a legújabb e-ink kijelzo van benne mint a PW2-ben.Esetleg Kobo Aura HD?
-
gemellus2010
csendes tag
Elnézést
Azt gondoltam ez egy komoly topik,ahol a problémákat meg lehet vitatni.
Kindle 5-öm van, naponta használom,szép kis könyvtárat gyüjtöttem.
Olvastam egy keveset hozzá a témához,s gondoltam ezen a helyen nem kell hihetetlen részletességgel felvázolni egy készülék szerkezetét,működését stb.
Gondoltam felteszek egy egyszerűnek tűnő kérdést. -
pethYeti
addikt
válasz LittleBiG007 #10122 üzenetére
Tehát mert le mert írni annyit hogy "kindle?" esetlegesen az nem jön számításba neki, ha nem, miért nem? De TE erre lehurrogod hogy mit képzel meg nem is ismeri a másik kettőt...
Csak gratulálni tudok.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Ugye csak viccelsz? Vagy egyszerűen nem ismered a két említett olvasót...
gemellus2010
"Néztem az Onyx összehasonlító videóját és felmerült bennem,mintha egy kicsit lassan jelenítené meg az egyes dokumentumokat a Kindle Paperwhite készülékéhez képest."És cserébe nem tud az Onyx egy icipicivel többet, mint a Paperwhite?
[ Szerkesztve ]
-
gemellus2010
csendes tag
Szia Pjen
A dilemma az dilemma.
Jelen pillanatban Kindle 5-ösöm van.
Tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Igazándiból várok egy olyan Kindle olvasóra.:
-bővíthető 32Gb-ig.
-van háttérvilágítás
-nincs szükségem beépített kamerára,zenére,játékokra.
-egy profi gépet szeretnék,amin a rengeteg könyvem egy helyen elfér,áttekinthető legyen,persze a könyvtár megszerkesztése már az én ügyem.
Néztem az Onyx összehasonlító videóját és felmerült bennem,mintha egy kicsit lassan jelenítené meg az egyes dokumentumokat a Kindle Paperwhite készülékéhez képest.
-Nincs szükségem tuldképpen Wi-Fi-re[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz gemellus2010 #10119 üzenetére
Kindle?
-
gemellus2010
csendes tag
Szép estét))))
Szeretném kérdezni a hozzáértőktől a következőt.
Szeretnék egy elektromos könyvolvasót választani,de dilemmám van
.
Nem tudom mit is válasszak,ha majd összegyűlik a pénz)))
1.- Onyx BOOX T68 Lynx Ultra HD e-könyv olvasó
Ez az egyik szerelem.2.- PocketBook Ultra
Ez pedig a másik.Kérlek Benneteket hozzászólásaitokkal segítsetek nekem.
Tisztelettel köszönöm.
Sanya -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz czappa #10116 üzenetére
"... elsőre legyen egy egyszerű készülék ..."
Maximálisan egyetértek, én is mindig ezt javaslom. Első olvasónak csak olcsót, hogy az olvasási szokásaidnak megfelelő fontossági sorrend kialakulhasson. És ha ez nem felel meg (mégis kell esetleg a világítás, vagy mondjuk a több funkció fontosabb, mint a hosszú üzemidő stb.), fél év múlva lecserélheted, és még mindig másfél év garanciával együtt adhatod tovább a PocketBook-odat.
A másik nézet az, hogy valaki vesz egy drágát, mert hosszútávra tervez, ezért szeretné, ha minden benne lenne. Ezzel viszont nagy buktákba lehet belefutni, mert nem létezik mindentudó olvasó. Másfelől pedig ott áll a pénz a felesleges, nem használt funkciókban (például egy sohasem bekapcsolt világítás esetén legalább egy tízezres.)
[ Szerkesztve ]
-
czappa
aktív tag
Sziasztok,
Első ebook olvasómat venném.
Elsősorban szakmai könyvek olvasására, ritkábban regényekhez.
Ezt néztem ki:
PocketBook Basic 2
http://www.edigital.hu/E-book-olvaso/PocketBook-Basic-2-614-eBook-olvaso-feher-p375082.html
Szerintetek ez jó lehet? (Háttérvilágítás szerintem nekem nem kell, elsőre legyen egy egyszerű készülék.)Milyen tokot vegyek hozzá? Edigital oldalán a PocketBookhoz csak 5"-osat találtam. Más gyártók 6"-os tokja jó lehet hozzá?
Előre is köszönöm! -
levendi
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek! van egy pocketbook 626-m amin a gyermek végigsétált, törött képernyő, a szervizdíj 32ezer.
Tudok rendelni ebay...stb magam ilyen alkatrészt? Mit javasoltok? Ha igen, mi a kódszáma? Hol? mit? hogyan? -
Helsing
aktív tag
Nekem a legfrissebb szoftver van rajta. A leképezés jó minőségű.
A frissítés öt oldalanként történik. Szerintem az teljesen jó. -
Helsing
aktív tag
válasz thomeef #10105 üzenetére
Én telefonon olvastam eddig. Azzal is egész jól elvoltam, csak hamar lemerült.
A környezetemben szinte mindenki valami csodabogárnak tartott amikor megvettem az e-book olvasómat. Legalábbis miután elmagyaráztam nekik hogy ez nem tablet és olvasáson kívül kb semmi másra nem használható. Ráadásul nem színes és még csak saját világítása sincs.
A másik fele meg azok az ismerőseim akik a hagyományos könyvekre esküsznek.Szerintem szenzációs találmány. Persze vannak előnyei a hagyományos könyveknek is. Pl jól mutatnak a polcon. Meg jó őket kézbe venni. De tagadhatatlan hogy nagyon praktikus hogy egy komplett könyvtár felfér egy ilyen ketyerére.
-
thomeef
őstag
válasz Helsing #10104 üzenetére
Szia, fehér igen, baromi jól néz ki. Tesómnak Kindle 4-e van ahhoz képest szerintem szebb képet ad, nekem nincs vele bajom. Ez az első készülékem, paparwhite-al meg érintőssel még nem találkoztam élőben, de egyenlőre nekem ez is hatalmas előrelépés, mivel eddig egy Asus Memopad tableten olvastam Most ennyit szántam rá.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Helsing
aktív tag
válasz thomeef #10102 üzenetére
Fehér színű? Nekem sötétszürke.
Számomra egyébként egy hangyányit zavaró a felbontása. Lehetne egy kicsit jobb. A betűk elég fűrészesek.
Ha nem sajnálnám a pénzt akkor én egy PocketBook Touch Lux 2-t vennék. Legalábbis a jelenlegi PB kínálatból. Van világítása, érintős a kijelzője és jobb a felbontása. Persze 20e-vel drágább, ami nem mindegy.
-
thomeef
őstag
Tegnap megjött a Pocketbook Basic 2 könyvem. Imádom, gyors, minőségi, nagyon szépen jeleníti meg a szöveget, és még jól is néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Indiában kezd a Poco M7 Pro 5G
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPad topik
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128gb 5g - Csomagolásbontott, akár beszámítással
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- iPad Pro 11 M4 256GB Wi-Fi fekete színben tokkal dobozában
- Ipad Pro 12,9" 5th M1 Chip 256Gb (WIFI), ZUGU mágneses bőrtok, TomToc táska
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest