Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kompakt vízhűtés
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deck
titán
válasz Kvelstadt #8399 üzenetére
A pdf ocres tehátnem scannelt, a karakterek rendesen felvannak ismerve. Megnyitom a wordben ahol szerkesztem fentebb írtam miket kell benne szerkeszteni majd mentem .docx-be és a fájlt belehúzom a calibrebe ami átkonvertálja nekem arra amire akarom. Így egyszerű.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
Kvelstadt
veterán
azw3. ok.
Megnézem. csak közbe leszedtem a calibre-t. Na kiváncsi leszek miféle torszülött lett belőle..
"Pdf ocr-es -wordbe megnyit-calibre én így szoktam csinálni."
Lehet egyértelműnek kéne lenni de én ennek a mondatnak csak az utolsó 4 szavát értem.."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Degeczi
nagyúr
válasz Kvelstadt #8396 üzenetére
PDF-nél lényegében kizárt a teljesen jó automatikus konvertálás...
Az egy nagyon hülye formátum, pontosan az e-book ellentéte: fix oldalméretre tördelt. Emiatt nem egyszerű, és csak nyelvi sajátosságok figyelembevételével, kézi ellenőrzéssel, szerkesztgetéssel lehet korrekt eredményt elérni, anélkül max. annyi érhető el, h egyáltalán olvasható - de az még nem igazi e-book.[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
válasz Kvelstadt #8396 üzenetére
azw3
Calibre kb pár mp alatt konvertál. És megis nyitja az ekönyveket! Nézd meg mi lett a konvertálásodból.
Az egy dolog, hogy átkonvertálja de utána finomítani kell rajta lásd feljebb amiket írtam
Pdf ocr-es -wordbe megnyit-calibre én így szoktam csinálni.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
Kvelstadt
veterán
válasz Degeczi #8394 üzenetére
A kindle fő formátuma mi? mobi azw3?
Holnap ha megjön és és rákötöm gépre biztos okosabb leszek de most még próbálok minnél jobban képbe kerülni az ebook-al kapcsolatban."Fura, más célra való formátumok (mint leginkább pl. a PDF) esetén már lehetnek nyűgök: azt külön művészet és többnyire hatalmas munka jól átalakítani, ezért először mindig érdemes rákeresni, vki más nem csinálta-e már meg (népszerű könyv esetén jó eséllyel már igen)"
Én kaptam egy pdf könyvet és a hamster-el átkonvertáltam mobi-ba. Az írta sikeresen kész. De ezek szerint majd csak akkor tudom meg mi lett belőle ha felmásoltam az ebook-ra mi?
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Deck
titán
válasz Degeczi #8393 üzenetére
Bár akik ebookot csinálnak annak 90%a kb hanyag, gyenge munkát végez pedig ugyanannyi idő lenne jól megcsinálni is mint az igénytelen verziókat. Egyáltalán nem nehéz minőségi ekönyveket csinálni. Még mielőtt valaki azzal jön, hogy könnyű beszélni csináljam meg én stb annak küldök sajátot. Általam szerkesztetett is pdfből stb.. Írok egy tutorialt lassan már, hogy minnél több jó ekönyvek szülessen és ne keljen átdolgozni mindet.
Nem kellene más csak word használat, calibre, abby. Ennyi kell csak
Előforduló hibák: minusz jelek mindenhol a gondolatjel helyett is, a szöveg nem sorkizárt, nincs tartalomjegyzék, nincs borító és tagelés, elválasztási hibák, minden 2.sor üres, a gondolatjeleket felsorolásnak veszi, hatalmas betűk, stb..
[ Szerkesztve ]
PS5
-
Degeczi
nagyúr
válasz Kvelstadt #8388 üzenetére
Mert mindössze két fő e-book formátum van, és teljesen érthető, ha a gyártó ezek közül arra készíti föl a termékét, amilyen formátumban a saját boltjában is forgalmazza a könyveket.
Elsődlegesen uis azért hozták létre, h ezt a tartalmat fogyaszd vele: ezen hozná vissza az árát (mert egyébként a csúcsmodell kivételével igencsak az önköltségi ár környékén forgalmazzák, a hardvereladáson nemigen van hasznuk).
Ha te mégis más formátumot szeretnél olvasni, ettől még könnyen megoldhatod, ld. előbbi. -
Degeczi
nagyúr
válasz spanyoll #8389 üzenetére
Az ingyenes Calibre telepítése az első.
Egy e-könyvtár kiépítését uis nem az e-book olvasón kell végezni (ami egy ideiglenes eszköz, és több is lehet belőle egy családban), hanem a számítógépen, és ottani rendszerezésre, konvertálgatásra tökéletes a Calibre, pl. mert automatikusan észleli, épp milyen készülék van a gépre kötve, és amikor megnyomod az "eszközre másolás" gombot, annak kedvenc formátumára alakítva küldi át a könyvet minden külön beavatkozás nélkül (a két fő e-book formátum, a MOBI/AZW3 és EPUB között teljesen jó az automatikus konvertálás)Fura, más célra való formátumok (mint leginkább pl. a PDF) esetén már lehetnek nyűgök: azt külön művészet és többnyire hatalmas munka jól átalakítani, ezért először mindig érdemes rákeresni, vki más nem csinálta-e már meg (népszerű könyv esetén jó eséllyel már igen)
-
ron8
senior tag
Hy all!
Mi a véleményetek erről az ebookról?
[link]
Megéri az árát? Ill. vannak-e zavaró hibái? -
Kvelstadt
veterán
válasz k.kristof #8390 üzenetére
Közben rákerestem és pont kidobta azt. Kipróbáltam. Komolynak is nézett ki, lehetett mindenfélét állítgatni benne. De beraktam egy könyvet és megmakkant. Vagy csak sokáig tart neki konvertálni? Közbe pedig tovább nézelődtem és találtam egy olyat hogy hamster. Nincs túlbonyolítva viszont kapásból konvertált néhány másodperc alatt.
Ebbe az online vásárlásba még nem nagyon vagyok otthon, szóval pl amazonon vannak magyar nyelvű könyvek?"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Rártam az egyik srácra akinek olyan kindle van amilyen nekem lesz (remélhetőleg már holnap).
Ugyanis zavar hogy ez egy neves ebook reader de akkor miért van megszabva hogy milyen formátumokat kezel? Miért nem tudja mindet?
Utána néztem mert olvastam valahol az ismertetőben hogy vannak konvertálók. Tudok ajánlani egyet? Mi jó, mit érdemes használni?Tegnap egy ismerősömnél kipróbáltam egy előző generációs kindelt. Azaz most először volt a kezemben ilyen kütyü. Akármivel is tud kevesebbet az általam választottnál, engem teljesen lenyűgözött. k.vajó találmány! A betűk pedig gyönyörűek voltak. Vagy csak nekem nincs hozzá szemem hozzá de én tökéletesnek láttam. A fehér színt nézve pedig csak az járt a fejemben hogy "what kind of sorcery is this"
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Degeczi
nagyúr
válasz spanyoll #8385 üzenetére
Angoloktól rendelve itt lehet akár egy hét alatt is. Az olcsóbbak műbőrök, hazai nepperek általában csak azt tartanak készleten. A drágábbak közt akad kenderszövet anyagú is (Tuff-Luv a gyártó). Amíg nem jön meg, teheted egyszerűen egy bubis borítékba is.
Mivel gyakran szinkronizálni szeretnél, természetesen tartsd bekapcsolva a wifit, nincs sok értelme folyton kapcsolgatni, hiába eszik többet 17,4%-al (fene se méregeti, tökmindegy: wifivel is elmegy hetekig. Ráérsz akkor lekapcsolni, ha nyaralni mész wifimentes környezetbe)
Igen, az átküldés egyetlen anyagot készít a netes cikkből, ami a leszinkronizálás után már offline is bármikor olvasható (persze esetleges további linkek nélkül)
-
spanyoll
addikt
NO. Megjött ma a Kindle 5-ösöm.
Borzasztóan örülök neki, nagyon jó, de felmerült bennem pár kérdés.1: Hol érdemes hozzá tokot venni? Rendelni nem akarok, hétfőn már venném is meg. Műbőrt nem akarok, mert izzadós kézzel idegesítene, beépített lámpa szintén nem kell rá.
2: A wifit megéri bekapcsolva hagyni vagy kikapcsoljam mindig? Ha be van kapcsolva akkor mennyivel eszik kb többet mint anélkül?
3: A send to kindle chrome kieg az úgy működik, ha jól értem, hogy amint az olvasóval felmegyek wifire akkor leszinkronizálja a szövegeket és olvashatom, akár offline is?
4: bármilyen tanács / érdekesség / amit tudnom kéne?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Adott egy Nook Simple Touch készülék, ami egy darabig nagyon jól működött. Aztán egyszer csak nem lehetett "felébreszteni", sem a touchscreen, sem a bekapcsoló gomb nem hozott eredményt.
Amikor feltöltöttem fullra, arra reagált valamit (kijelző kivilágosodott) és ezek után hosszan nyomva a bekapcsológombot újra tudtam indítani. Újraindítás után tök jó volt, egészen addig, amígy be nem jött a "képernyőkímélő", onnantól megint kezdődött a dolog előről.
Rájöttem, hogyha nagyon sokat piszkálom egymás után a csíkot, amit el kell húzni, akkor 20-30 húzás után sikerül.Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Illetve tudtok ajánlani valamit, hogy mivel próbálkozzak?
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Koobe Slimbook HD-ről milyen vélemények vannak?
Köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
válasz LittleBiG007 #8379 üzenetére
Még jobban lelassul, annyi biztos, de tartós fizikai probléma a kijelzőn nem túl valószínű - viszont mégis nagyon ellenjavallt a nagy (komoly mínuszok) hidegben használat, mert amikor utána beviszed a meleg lakásba, ott azonnal pár fog kicsapódni rajta, ami akár belső zárlatot is okozhat (mivel nem tudod kiszedni az akkut ilyenkor, ami pl. fényképezőgépek esetén megoldás arra az időre, amíg lassan, több óra alatt föl nem melegszenek)
Egyébként a nagy meleget sem kedveli a kijelző, olyankor a szellemképre való hajlam növekszik: pl. kb. 30 fok fölött a Kindle nem is veszi figyelembe emiatt azt a beállítást, h csak 5 lapozásonként törölje feketére a képernyőt, hanem olyankor minden lapozásnál megteszi
-
LittleBiG007
Topikgazda
Van egy érdekes kérdésem. Egy ebook olvasó, és maga az e-ink kijelző milyen alacsony hőmérsékleten működhet még meghibásodás nélkül? Nem árt neki mondjuk a mínusz öt-tíz fokos hidegben történő folyamatos használat?
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
TrYoL
csendes tag
Sziasztok!
15 ezer forintig keresek E-book olvasót.
Külföldről megéri rendelni, vagy inkább itthonról kéne?
Esetleg tudtok ajánlani egy használható példányt?Köszi!
-
coqito
tag
Sziasztok!
20 000 ft környékén keresek e-book olvasót. Mi számít best buy-nak ebben a kategóriában aktuálisan? Kindle 5 esetleg?
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Sziasztok,
Esetleg valaki nem unta meg váltaná kissebbre az Icarus 8át?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zebede
őstag
Ha valami oknál fogva ragaszkodsz a felsorolt formátumokhoz és nem zavar ha néhány naponta töltőre kell dugni a készüléket, akkor a Wayteq xBook 60FL-t neked találták ki.
De többekközt pl. a PocketBook is kezeli ezeket, abból is a Touch lenne jó neked (csakhogy ebből a világítós már majdnem 50k). Mert ha mindenáron pdf-et akarsz nagyítgatni, mozgatni akkor jobban jársz ha érintőset veszel.ExtremeDigital, SpeedShoop honlapokon nézz szét.
-
MODERÁTOR
Sajnos az epub kivételével a többi nem tekinthető alapformátumnak. Mivel ez igy felmerült, érdemes az összefoglalót / népitéletet elolvasni, utána kérdezni. Sok fajta választ kaphatsz, attól függ ki reagál előbb... Ha a fentiek alapján választasz, nagyot nem hibázhatsz...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
ron8
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ebook olvasót és a tanácsotokat kérném.Amik fontosak lennének:
-Háttérvilágitása legyen,
-Legyen gyors lapozáskor ill. Pdf nagyitáskor valamint mozgatáskor,
-Nem muszáj érintősnek lennie,de nem lenne azért rossz,
-Az alapformátumokat kezelje (pdf,rtf,epub,djvu,doc stb..),
-árban olyan 30-40 között gondoltam.
Abban is segítséget szeretnék kérni hogy honnan a legjobb venni?
Előre is köszönöm! -
Kvelstadt
veterán
válasz k.kristof #8367 üzenetére
Értem. Koszi a segítséget. Megyek E-bokk tulajjá válni!
Egyébként ahogy elolvastam a technológiát amit használ, vagyis hogy működik és miért bírja sokáig az lenyűgöző! Elmorzsolok pár könnyet az szeretett klasszikus könyvekért de ez kell nekem plusz fákat akarok védeni!"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Sziasztok.
Elolvastam a az összefoglalót és meg is világosodtam (gőzöm nem volt mi alapján meg hogy meg mi szóval nem értettem ezekhez az eszközökhöz csak most már szükségessé vált)
Na most én beírtam amazonon hogy Kindle paperwhite 2 és ezt dobta ki. Ha ez az amit beírtam akkor szerintem veszem is meg.
Az hogy érintős vagy gombos lényegtelen viszont a világítás az kell.
Szóval ha valaki rábólint hogy igen ez az akkor azt megköszönöm."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Apollyon
Korrektor
Igen, de írtam is, ha a How to-t pakolgatom ki-be azt látszik mindkét helyen. Tehát ha eltávolítom a Howto-t, akkor az a kobo-ról is eltűnik, ha hozzáadom a kobo-n is látszik. Minden egyéb más tartalom nem.
Ha nem ugyanabban lennék akkor ez biztos nem látszódna, pláne hogy csak egy accountot csináltam ;p#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Van valami különösebb oka annak hogy nem tudok a Pocketbe menteni?
Hiába mentek le cikkeket a Pocketba, a webes felületen ott van, viszont a Kobo-ra már nem kerül rá. Az Articles közé csak a "How to add articles"-t rakja be, bármilyen cikket vagy oldalt mentek le azt nem.
A How to add látszik mindkét felületen, ha elrakom, ha eltávolítom, más nem több sync után sem.
Próbáltam különböző böngészőből, magáról a Kobo-ról is a saját web browserében, de akkor sem adja hozzá, csak a How to-t.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
zebede
őstag
-
-
zebede
őstag
válasz spanyoll #8355 üzenetére
Itt a Hardveraprón.
-
spanyoll
addikt
AMÚGY nagyon úgy néz ki, hogy végül a kindle 4th/5th gen mellett döntöttem, mert végül kiderült, hogy sürgősebb lenne a vétel mint gondoltam.
A kérdésem pedig az lenne, hogy honnan éri meg beszerezni? Amazon kihozza házhoz ingyépénzé vagy jobban megéri valami másik helyről rendelni?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
spanyoll
addikt
válasz postasbeci #8352 üzenetére
Illumina HD, vagy paperwhite2 ha benyelem a kizárólagos tapizást.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
postasbeci
csendes tag
válasz spanyoll #8351 üzenetére
Az melyik, az a "rendesebb komolyabb gép"?
Nálam volt két napig a kollégám fekete Kindle-je, majdnem meg is vettem.
De mivel előtte tableten olvastam visszalépésnek éreztem, hogy csak lámpánál tudok olvasni, nincs érintős kijelző, szótárazás körülményes, böngészőt használni kínszenvedés nem tudom a sorközt, betű méretet kedvemre állítgatni...
Magyarán nekem túlságosan kötött a rendszere, ezért is vettem meg ezt a Wayteq-et, ezen olyan mintha tableten olvasnék, csak éppen e-inkes kijelzőn.
Szerintem az oldalsó kávája nem, vagy max 1-2 milliméterrel szélesebb mint a Kindle-é, kinézetre, tapintásra, fogásra pedig nekem sokkal jobban bejön mint a Kindle.
Ízlések és pofonok. -
spanyoll
addikt
válasz postasbeci #8350 üzenetére
Jujj. Megnéztem, egyrészt nekem nagyobbnak tűnik a "karimája" mint a kindlenek, másrészt csúnyább is, ami nekem nem mindegy, ha ezt nézegetem napi szinten.
Amúgy meg azt a plusz sacc 10 rongyot nem éri meg nekem az itthoni gari meg a magyar nyelv (beszélek angolul), tapit tudom nélkülözni, a lámpa lenne amiért még megérné, de akkor meg már ugrok feljebb és veszek egy komolyabbat.
De köszönöm szépen a segítséget neked is és ben11-nek is, meglátom, hogy mi legyen.
Ha mostanában nagyon elpattan az agyam akkor megveszem a 4th/5th gen kindlet, ha nem, akkor meg várok amíg összerakom egy rendesebb komolyabb gépre aztán akkor az lesz belőle"Super perfundo on the early eve of your day."
-
postasbeci
csendes tag
válasz spanyoll #8347 üzenetére
Mivel egy előző hozzászólásodban ezt írtad: "üzemidő majdnem mindegy, mert kibírom azt is, ha pár naponta kell tölteni"
Ezért szerintem neked tökéletes lenne egy Wayteq Xbook 60FL.
Most az e.digitalban 29665Ft-ért jutnál hozzá, olcsóbb mintha ugyanott vennél egy nem világítós nem érintős Kindle-t és nem sokkal drágább mintha kéz alól vennél egyet.
Egy év Magyar gari, Magyar nyelv, minden formátumot megeszik, világítós, bővíthető, érintőkijelzős, wifis, androidos (most már teljes értékű PlayStore is megoldott), bármilyen androidos olvasó progit rakhatsz rá, mi kell még?
[ Szerkesztve ]
-
Pcm
tag
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Filózgattam és lehet, hogy elég nekem egy 4th gen kindle is... A világítást bukom max, de ebben is van wifi, de cserébe nem mai darab, ezért óccó
Szerintetek mennyire bullshit most ilyet venni?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
JamesFinn
senior tag
Ha valaki PocketBook Basic 2 -höz, vagy PocketBook Basic Touch-hoz keres hozzávaló, bepattintós, mágneszáras tokot, (magyarországon, nem e-bay)annak privátban tudok címet adni.
-
Syd69
aktív tag
válasz fertilio01 #8331 üzenetére
Nekünk Touch van, nem rossz...
Aki érintőképernyőt favorizál
[ Szerkesztve ]
Alma
-
spanyoll
addikt
válasz Degeczi #8340 üzenetére
Ez a send to kindle megfogott nem kicsit, mert állandóan ezt csinálom. Nyomogatom a cikkeket pocketre és csak nyomogatom, aztán tök sokszor nem jutok el odáig, hogy el is olvassam. De így... A f@szért néztem be a topicba, kell egy azonnal
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Degeczi
nagyúr
válasz spanyoll #8335 üzenetére
A wifi baromi jó, ha egyébként van otthon: nem csak mert nem kell vezetékkel vacakolni egy könyv ráküldéséhez, de böngészőkhöz is léteznek "send to kindle" kiegészítők, amikkel kényelmesen átküldhetőek olyan netes cikkek, amiket nem szeretnél képernyőn olvasni, mert túl hosszúak
(vagy épp csak mert napközben, munkahelyen akad meg rajta a szemed, amikor időd nincs elolvasni: egy gombnyomással átküldöd, és amikor otthon bekapcsolod a könyolvasód, leszinkronizálja magának ezeket, "könyv" formátumban, offline olvasáshoz átalakítva)[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz JamesFinn #8336 üzenetére
Köszi, efölött tényleg átsiklottam.
Ezeket végigolvasva nekem az illumina HD lenne a tökéletes az ár miatt.
Amúgy a Paperwhite 2 mellett tenném le a voksom, de az csak tapis, ami nem szimpatikus.
Most már csak várnom kell, hogy legyen rá elég pénzem
Köszi a segítséget!"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Megrögzött e-book reader gyűlölőként kaptam kölcsön egy 4th gen Kindlet (01100as) és beleszerettem. A számomra igazán fontos könyvek olvasását nem fogja kiváltani soha nekem, de olyanokét, amikre sajnálnám a pénzt és kölcsönkapom ismerősöktől, vagy ami tanuláshoz kéne, arra pont tökéletes lenne.
A kérdésem pedig az lenne, hogy melyik olvasót ajánlanátok, ha a következők lennének az elvárásaim (teljes dilettantizmusomból adódó buta kritériumokat kérlek nézzétek el nekem):* üzemidő majdnem mindegy, mert kibírom azt is, ha pár naponta kell tölteni
* háttérvilágítás fontos lenne, mert a kölcsöngépnél hiányoltam
* belső tárhelyből elég egy 4gbos is szerintem, mert egyszerre max 1-2 könyvet olvasok, amik meg rajta ülnének mint állandó segédlet sem lennének sokan szerintem. Ha van micro-sdt megzabáló verzió az lenne a legjobb arra az esetre, ha rájönnék, hogy mégsem elég nekem a kisebb tárhely.
* 3g nem kell (ha van egyáltalán olyan), wi-fi pedig nem tudom teljesen, hogy mire jó, így egyelőre azt kérdőjelesen írom ... ti mint állandó használók látjátok, hogy fontos-e vagy sem, ha igen akkor legyen az is benne
* Tapi vs nem tapi: inkább a nem tapira szavaznék, mert olyat is próbáltam (1-2 percig), de az annyira nem jött be. Meg tudnám szokni ha arról van szó, plusz szótárazásnál biztos jobb, de nem is tudom...
Ha választani kell, hogy billentyűs vagy tapis akkor az utolsóra szavazok.A keret pedig... Mivel érdeklődök csak és ha veszek akkor már jót veszek, ezért nem is a csillagos ég, de nem is a 3rd party kínai műanyagpulcsikból fröccsöntött 100ftos verzió. Nagyjából karácsony környékén lepném meg magam vele szerintem, tehát nem sürgős a vétel, akkor pedig összerakok egy olyanra inkább, ami kihúz minimum egy 4-5 évet mellettem.
A segítségetek előre is köszönöm!"Super perfundo on the early eve of your day."
-
LittleBiG007
Topikgazda
Hát, az én választásom mindenképen a Touch verzió lenne. Röhögni fogsz, de az egyik ok, hogy a sima Basic-nek hangosan kattognak a lapozógombjai. A másik, hogy a szótárazás, vagy megjegyzések írása az adott szóhoz nagyságrendekkel könnyebb érintőképernyőn. És az utolsó érvem, hogy az oldalsó lapozógombok hiányát az érintőképernyő simán pótolja. Én a Nook-omon is sokszor lapozok érintéssel, a lapozógombok helyett.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
JamesFinn
senior tag
Igazából a kettő között az a különbség, hogy a Touch a tapis.
Én a 614-et használom, megeszik minden formátumot, (pdf felejtős, de mint tudjuk, nem e-book formátum...) wifi, pbsync kiválóan működik, pillekönnyű, akksi minimum 4-5 hét,ha nem zavar a "kézi" lapozógomb, (ami picit kemény) akkor ez a te olvasód.De természetesen nézd meg személyesen. A haver felesége 624-et használ, és semmi baja vele.
Ja, és teljes magyar nyelv (ha számít) 2 év garancia szép kis hazánkban.[ Szerkesztve ]
-
fertilio01
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni. Vásárlás előtt állok (még mindig). Két termékre szűkült a jelöltjeim száma.
1. PocketBook Basic 2 614
2. PocketBook Basic Touch 624
Szeretném, ha leírnátok a véleményeteket. Előre is köszönöm!
-
LittleBiG007
Topikgazda
-
Ébri
senior tag
válasz LittleBiG007 #8327 üzenetére
ONyxnál is azt írták, hogy root után némi beállításmódosítással jelentősen javul a fogyasztása, pedig azé nem is ennyire vészes, szóval ha nem is 0, de jelentősen javulhat. (Lehet, egyszerűen a szenzorfigyelő nem frissített ébredéskor.)
De hogy ezt gyárilag miért nem tudják beállítani, ha amúgy ennyi utánajárás és idő csak...
-
zebede
őstag
Garancia nem veszik el, mivel egy sima gyári visszaállítással eltünnek a nyomok.
Frissítésről nem tudok, az Icarus E653 update zipjét sajnos továbbra sem eszi meg a mi Wayteq-ünk, de nagyjából mindegy is mert a fogyasztáson az sem segít. Ugyan úgy merül az Icarus és a Boyue is mint a miénk.Bár tegnap a build.prop-ba beírtam azt a bejegyzést amit a fentebb linkelt fórumban írnak (pm.sleep_mode=1), illetve átírtam a másikat (wifi.supplicant_scan_interval=180) és ezután este tíztől reggel ötig nem merült egyetlen százalékot sem alvóban.
De nem akarom elkiabálni, túl szép lenne ha ilyen egyszerű lenne a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
zebede
őstag
Wayteq xBook-60FL olvasóhoz egyszerű (pár kattintásos) ROOT és teljesértékű Google áruház telepítése: Az első hozzászólás szerint
Nálam kitűnően fut a Google Play.
Csak saját felelősségre! -
Libretom
aktív tag
Volt ilyen beállítás, [link] (13 perc 15 mp.nél keresd) azonban úgy tűnik valamelyik szoftver-frissítéssel levették. Észre sem vettem csak valamelyik nap a betű vastagságát állítottam és akkor tűnt fel. Utánanéztem: A Kobo Minin nincs, ugyanakkor a Kobo Aura 6"-oson meg most is rajta van, de azt nem tudom, hogy a legfrissebb-e a szoftvere.
-
SimonJanos
aktív tag
válasz LittleBiG007 #8016 üzenetére
Tökéletesen egyetértek!
Kütyümániás vagyok, a phablet-em hátára is "fel van aggatva" egy ebook olvasó de persze van hagyományos ekönyv olvasóm is.Amúgy pl. egy háttér-világításos e-könyv olvasó árából kijöhet egy alap olvasó és egy tablet...
stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
MC Pite
veterán
Természetesen a pár oldalas demót leszedtem, ment; de feltételeztem a demó nem drm-es.
Azért tornáztam, mert te (is) olvasót írtál, olvasóra (ha hard lett volna?) az adobe cucca le tudja tölteni probléma nélkül - csak az ebook olvasó programok írói nem nagyon szeretnek fizetni az adobe-nak.Fbreader jó arra hogy a színeket váltogathatom, ionic meg olyankor, amikor sok a lábjegyzet (pl a felhőatlaszban sok volt, és akkor persze másik olvasó progival olvastam; a végefelé derült ki hogy ennél működik rendesen).
Arolotifar, köszi, symbian^3-ra keresek .
Hazafelé már lapozhatom az új könyvet, köszi srácok
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz Arolotifar #8310 üzenetére
Köszi, válaszoltak, és javasolták töltsek le egy ingyenest próbára. Azzal megy. Más kérdés hogy a betűk feketék, amoled kijelzőn jobban örülnék a világos betűknek, túrok másik progit ahol ez állítható, azt hiszem az fbreader tudta ezt is.
leeka: Megoldást nem látok...
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
leeka
tag
Ja! Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy psp töltövel töltöttem..lehet az volt a gond.
Találtam egy oldalt ahol sokan panaszolták ezt, de nem értem a megoldást.
Segítene valaki?
http://www.mobileread.mobi/forums/showthread.php?t=76214[ Szerkesztve ]
Fear the future !
-
őstag
-
MC Pite
veterán
válasz Arolotifar #8307 üzenetére
Ez jó hír, köszi, mert ők még mindig nem válaszoltak
-
leeka
tag
Hi.
Vásároltam egy sony prs 600-at?, törött kijelzővel...ami működött tegnap.
Fullra van töltve az akksi és ma reggel csak feketeség (inkább semminek nevezém) fogadott.
Reset majd bekapcs után csak sárgán villogaa led és a gépre se reagálÖtletek?
Fear the future !
-
őstag
válasz MC Pite #8306 üzenetére
Ha az ekonyv.hu-nál vásárolsz, nem kell Adobe. Többször is vásároltam már náluk.
Böngészővel letöltöm és simán rámásolom a Kindle 5-re vagy a telómra illetve a tabletemre.
Ha prc kell, akkor a mobi-t simán átnevezed, a kettő ugyanaz
Nálam DuoKan oprendszer van fent és simán kezeli az epub-ot is, nem kellett semmilyen feloldás.[ Szerkesztve ]
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
MC Pite
veterán
Amiket találtam olvasó progik, a kettő közül csak az epubot (DRM free) tudták, de keresek hátha van ami a kindle formátumát is megeszi... DRM-es epubot egyik olvasó progi sem tudott amit találtam a telefonomra .
Megvenném, de átfutottam gyorsan a technikai részeket, és ott írták hogy adobe cuccal tudom feloldani és rátölteni a készülékre (így, de ez telefonnál nem működik); ill ellenőrizzem vásárlás előtt hogy megeszi e az olvasóm ezt a formátumot. Egyébként fel sem merült volna a normális vásárlásos módszerrel bármi bökkenő lehet.
Marad az (ha jól értem) hogy vagy az adobeból (vagy calibrébre) miután 'feloldotta' az epubot, valahogy felmásoljam a telefonra. Ha jól látom a többi platformra az overdrive lenne a megoldás.
-
doc
nagyúr
válasz MC Pite #8302 üzenetére
Ha az olvasod megeszi barmelyik formatumot (epub vagy mobi) akkor menni fog.
Az pedig nem "eros" DRM es nem kell semmit kiiktatni. Letoltod, atmasolod az olvasora es kesz.
Egyaltalan nem korulmenyesebb mint a warez, es ha mar megvetted, barmikor letoltheted ujra az oldalrol -
csibe1
addikt
válasz #42308056 #8299 üzenetére
Ez most komoly? Nem tudod, hogy milyen emailcímmel regeltél? Elég vicces.
(#8302) MC Pite
Tudod; nehogy már egyszerű, és gördülékeny legyen.
Amúgy érdekes oldal.Az ISBN ePub ott van, de akkor már a mobi verziónak nem kellene ott lennie?
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
MC Pite
veterán
Azaz a mobi-n nem lesz védelem, és valószínű az olvasóm viszi?
Nem vágom pontosan hogy mit jelent hogy nem szokott (erős) védelem lenni, ez esetleg relatív könnyen kiiktatható?
Ez is egy olyan dolog lesz úgy látom amikor a legális út a körülményesebb(?)...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagyúr
válasz #42308056 #8297 üzenetére
a canadahun.com az új jelszó kéréséhez rossz linket küld. ha jól emlékszem, a következő a gond:
a link így kezdődik: http://canadahun.com/forum/lost-password/
pedig így kellene: http://canadahun.com/lost-password/"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- 4db HP Elite x2 G4 tablet, i5-8365u, 8GB DDR4, 256GB NVME, FHD, GARI, SZÁMLA
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- Ipad Pro 12,9" 5th M1 Chip 256Gb (WIFI), ZUGU mágneses bőrtok, TomToc táska
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest