Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- SSD kibeszélő
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
postasbeci
csendes tag
válasz postasbeci #8262 üzenetére
Pár napos gondolkodás, mérlegelés és olvasgatás után döntésre jutottam és ma megrendeltem a Wayteq Xbook-60FL olvasót.
Amennyire látom az Androidnak köszönhetően sok mindent ki lehet hozni belőle az pedig egyáltalán nem zavar hogy négy naponta töltőre kell majd rakni.
Ráadásul most az edigitalban kupon akcióban mindössze 29.665Ft-ba került. -
törölt tag
Canada Hun nem hajlandó beengedni, ti jártatok már így? Új jelszót szeretnék kérni de hibaüzenettel megakad a dolog.
-
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen érdeklődök-e...
Vennék egy e-könyvet, választhatok hogy epub vagy mobi formátumban.
Telefonon (symbian, ionic programot használom elsősorban olvasóként) szeretném olvasni, azt javasolják epub-ot válasszam (ha gáz lenne a telefonra juttatással, akkor párom kindle-jén olvasnám B tervként, de az csak szükségmegoldásként jöhet szóba).De ha Adobe DRM-es, akkor nem tudom hogy mi a menete, elsőre az általam használ programok egyike sem támogatja, és az árusító oldalán leírt 'adobe program letölti a olvasóra' megoldás sem fog működni.
Milyen lehetőségeim maradnak?
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
lazlogogola
tag
válasz LittleBiG007 #8242 üzenetére
Hú,bakker!
Már majdnem kommenteltem az első alapigazságod,de végül megláttam a 8.-as pontot.
-
JamesFinn
senior tag
Nézd meg a nook simple touch olvasót,
androidot futtatnak, rootolhatod, és gyakorlatilag van egy olyan olvasód, amire olyan appot telepítessz amire szükséged van. Itt a topikban elég sokan használnak ilyet.(Valaki majd kijavít, ha vmi hülyeséget írtam) Én PB614-et használok. -
MODERÁTOR
-
krino
tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni. Az utóbbi időben egyre inkább megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy vásárolnom kellene egy e-readert, s voltaképpen ebben kérném a tapasztalataitokat. Igényeim a követezőek lennének: érintőképernyős, sok formátumot egyen meg. Az érintő képernyő azért is lenne fontos, mert szeretném az angolomat fejleszteni ehhez pedig jól jönne az olyan funkció, hogy ha nem értem az adott szavat szimplán a szóra "bökve" feldobja a jelentését. (Nem tudom, hogy az ilyen szótárazásokat képesek-e külön elmenteni és listába szedni.) Továbbá örülnék ha lenne háttérvilágítás. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Libretom
aktív tag
A li-ion, és li-polymer akkuk a normál használat során, vagy "sleep" módban nem tudnak teljesen lemerülni, mert az eszközök legtöbbje kb. 3%-os töltöttségnél kikapcsol. (Szerintem a Koobe Slimbook HD sem kivétel). Persze ha ezt követően nagyon sokáig nem töltöd fel, akkor már csak szakember által végzett "gyógytöltés" segíthet, ha segíthet.Szóval ha nem veszi fel töltést, vagy nagyon gyorsan lemerül az akkud, akkor valószínűleg cserélni kell, de egy szakemberrel talán nem árt megnézetni az akkut.
[ Szerkesztve ]
-
cashy
újonc
Hali,
Van nekem egy Koobe Slimbook HD e-reader-em. Na ez fogta magát, és nem kapcsol be. Töltőre dugom, nem tölt (nem világít a zöld lámpás). Kicsit elhanyagoltam az utóbbi hetekben, szerintem csutkára lemerült. De ma már töltöttem 8 órát, az alatt össze kellett volna szednie magát.
Resetet nem tudok rajta nyomkodni, mert nincs.
Ötlet? Valaki?
cashy
-
jherc
csendes tag
válasz raven12 #8275 üzenetére
A beszerzési forrás irreleváns, inkább a formátum az érdekes, ám az is csak kis mértékben.
A PDF kerülendő, az ebook formátumok viszont egész jól konvertálhatóak. Ha visszaolvasgatsz a hozzászólásokban, akkor láthatod, hogy miket ajánlanak. Egyik részről, az amazonnak van egy olyan szolgáltatása, amin keresztül konvertálják a formátumokat Kindle-re, és már küldik is az olvasóra. Másik részről vannak programok, melyekkel ezt lokálisan meg lehet oldani, és a megfelelő formátumban lehet a készülékre juttatni az olvasmányt. Ilyen program például a Calibre. Ha jól tudom, akkor a Kindle-ről, és a Calibre-ről is többet megtudhatsz a fórumokban. -
raven12
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok ismeretes az e-book-ok témájában, de a tesómnak szeretnék egy olvasót Karácsonyra.
Átfutottam az összefoglalót, és a következők lennének a kérdéseim:
Csúnya dolog, de a könyvek jó részét torrentről szerezné be, és úgy látom, van itt elég sok formátum, a hanyagolandó pdf-től kezdve mobin-n, prc-n át epub-ig minden...
Ezeket pl. Amazon Kindle-ön mind lehet olvasni, akár alkalmazással, már ha ezekre létezik ilyen (nem tudom, mennyire zárt rendszerek)?
Azért a Kindle, mert a tesómnak ez tetszik, meg én is úgy tudom, ez az e-book olvasók királya, és a PaperwhiteII pont szimpatikus zászlóshajó 35k-ért."Felületi" fícsörökben is a Kindle(esetleg Icarus Pocket a másik irányból?) a cél, kis háttérvilágítás, 6", jó anyagminőség, 3G nem kell, érintőképernyő/gombos megoldás is szóbajöhet, szép legyen a képe, stb., a rendszereikről azonban nem tudok semmit, így kérlek, ezekről Ti mondjatok valamit, mi lenne jó/a legjobb, ha a tesóm mondjuk torrentről beszerezhető összes Stephen King könyvet el akarja olvasni?
Külföldi beszerzés nem probléma, garancia nem létszükséglet.[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
Szoltam mar szeliden, hiaba. Mostantol pofonosztas jon, ha valaki nem bir magaval akkor megoldjuk hogy a topicban ne legyen feszultseg.
[ Szerkesztve ]
-
fertilio01
csendes tag
Srácok! Én eddig minden kérdésemre kaptam választ. Még vásárlás előtt állok és eddig csupa jó tanácsot kaptam ezen a fórumon. Azt hiszem ez a lényeg: aki tud, segít önzetlenül azoknak, akik bizonytalanok. Ne bántsátok egymást. Valószínű én is olyan terméket fogok venni, amelyik nem mindenkinek tetszik. Na de könyörgöm, ha ilyen sok fajta cucc van törvényszerű, hogy sokan sokfélét vesznek. Szóval békesség!!!
-
MODERÁTOR
válasz Seraph 16 #8264 üzenetére
neked véged
Így kell választani, jó olvasgatást!
Amikor az elsőt vettem, nem volt mivel hasonlítgatni (KK 3G), azóta úgy gondoltam, hogy egyre jobb lesz úgyis, még sosem vertem a fejem a falbaEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
őstag
válasz LittleBiG007 #8171 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Megvan az olvasó gyorsan leírom a tapasztalataimat, amíg frissek.
Eleinte a Nook tetszett, de azt nem láttam élőben, meg nem is egy mai darab, így kiejtette, pedig lehet jó olvasó.
Pocketbookot (basic 2) láttam élőben tetszett nagyon, kicsit utánaolvastam és el is döntöttem, hogy az lesz. Mellette láttam a kindlet (5), az sem volt rossz, de az pont vmi képet mutatott.
Láttam még Pocket book lux 2-t, az a legjobb volt, de nem láttam akkora különbséget (leszámítva a világítást), mint amennyivel drágább. Volt egy másik PB is, talán 623-as számmal, rá volt írva, hogy high contrast, de nekem ez tetszett a legkevésbé, nem volt éles a képe.
Szóval bementem a boltba és a PB basic 2-ért, és olyan történt, ami nagyon ritkán esik meg velem... megnyomkodtam őket, és a szöveg élesebbnek és és kontrasztosabbnak tűnt és minimális ghost sem volt a kindle 5-ön. Addig-addig, hogy azt választottam. Persze gondolom ez ízlés kérdése, mert túl nagy különbség nem volt, és tudásra nagyobb a PB, de így egymás mellett nekem jobban bejött a kindle.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
thetan
aktív tag
válasz postasbeci #8262 üzenetére
Ha a töltöttségi idő nem zavar, akkor gyakorlatilag bármilyen appot rátehetsz
WayteQ xTAB-70w ; ZTE Blade ; WayteQ T5H; Wayteq xBook-60FL; WayteQ xTAB-8Q; XIAOMI REDMI NOTE 2
-
postasbeci
csendes tag
válasz hampidampi #8261 üzenetére
Köszi! Akkor a Prestigiot ki is ejtem, ebook olvasóban mégis csak nagyobb név az Icarus, ha jól sejtem.
Így két olvasó marad nálam versenyben az Icarus HD és a Wayteq xbook 60FL.
A Wayteq mellett szól, ahogy olvasom, hogy pár androidos alkalmazást is tudnék rajta használni. -
hampidampi
senior tag
válasz postasbeci #8260 üzenetére
Ha szóba jött a PRESTIGIO 5664, akkor nézz utána még az Icarus Illumina HD-nek is. Gyakorlatilag odm a kettő.
szerk.: A nyitó kommentben is van róla szó.
[ Szerkesztve ]
-
postasbeci
csendes tag
Lapozni mindenféleképp gombokkal szeretnék, az érintő kijelzőt böngészésre, szótárazásra stb. szeretném használni. Megfogdostam már két ismerős olvasóját egy Kindlet és egy világítós Nook ST-t, de ugye a kindle nem volt világítós és nem szereti alapból az epubot, a Nook ST-nek meg értékelhetetlen a lapozógombja, ráadásul a világítóréteg is meg volt sérülve és az ismerősöm azt mondta ez sajnos tipus hiba az NST Glowlightnál.
Rákeresek itt a topikban a Wayteq-FL60, meg a PRESTIGIO 5664 olvasókra mert úgy látom nekem ezek felelnének meg.
[ Szerkesztve ]
-
jherc
csendes tag
válasz postasbeci #8257 üzenetére
Igen, én is ózdkodtam az elrendezéstől, de kipróbáláskor rájöttem, hogy a képernyőt megérinteve milyen könnyen lehet lapozni, és ezzel el is szállt a "kényelmetlen" gomb elhelyezéssel kapcsolatos gondolatom.
A Wayteq-ről néhány bejegyzéssel fentebb is írnak, és igen, valóban nem túl fényes az akkuidő, amit a kevésbé jól beállított androidnak tudnak be.
-
postasbeci
csendes tag
Köszönöm megnéztem a PocketBook Touch Lux 2 626 eBook olvasót, így ránézésre az egyetlen gondom vele, hogy a lapozógombok alul vannak nem kétoldalt. Így nálam ez sajnos kiesik.
LittleBiG007 : Az általad ajánlott PRESTIGIO MultiReader 5664 jónak tűnik, használ valaki ilyet közületek, tapasztalatok érdekelnének.
Ahogy nézegettem az edigitalon az olvasókat megütötte a szemem ez a Wayteq olvasó, ez mindenben tökéletes lenne, főleg az android miatt: [link]
Csak ahogy olvasom az értékeléseket többen panaszkodnak hogy gyorsan lemerül, az mennyire gáz?[ Szerkesztve ]
-
jherc
csendes tag
válasz postasbeci #8249 üzenetére
Esetleg nézd meg ezt is, a kritériumok többségének megfelel, csupán az ár kicsit magasabb: PocketBook Touch Lux 2 626 eBook olvasó. Az ediginél most 42. Hivatalosan 2 év garancia van rá.
Sajnos komolyabb személyes tapasztalattal nem rendelkezem, csak boltban próbálgattam, de a PB olvasókról általában jókat "hallani".[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
Pedig biztos vagyok benne, hogy szoftverfrissítéssel, a felesleges háttérfolyamatok lenyesegetésével lehetne rajta javítani. Gondolom, a cél a már meglévő-létező Android rendszer gyors adaptálása volt.
Én ezt azért is érzem nagyon szomorúnak, mert gyakorlatilag bármilyen "nyűgöt" el tudok nézni az olvasóknak, bármilyen e-inkes típuson tudnék és szeretnék is olvasni, függetlenül sebességtől, felbontástól, formátumtól, világítástól stb. Viszont azzal nem tudnék megbarátkozni, hogy ha nem érzem úgy, hogy az olvasás lehetősége kvázi folyamatosan rendelkezésemre áll. Akkor maradnék a papírkönyvnél, amiből egyébként is rengeteg van a polcaimon. Thetan, köszönöm az akku merülésének pontos leírását, ezt nem tudnánk meg az olvasó marketinganyagából.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
thetan
aktív tag
válasz fattyu666 #8241 üzenetére
Technikailag jó, - azaz gyors, sokrétű, tökéletesen hassználható gyakorlatilag mindenre.
Akkumulátor - max 3 nap akkor is, ha csak le van téve az asztalra. Csontig lemrül. Ha pár bapig nem olvastál, akkor kezdheted akuumulátor töltéssel (kb 4 óra) ha olvasni akarsz aznap.
Ha csak bedobod a táskába hogy olvasol a buszon rajta - néhány nap után - bizony nem fogsz tudni - hacsak előtte fel nem töltötted.(én nem szoktam kikapcsolni mint az előttem szóló kolléga - de ebben neki van igaza.)
[ Szerkesztve ]
WayteQ xTAB-70w ; ZTE Blade ; WayteQ T5H; Wayteq xBook-60FL; WayteQ xTAB-8Q; XIAOMI REDMI NOTE 2
-
Pierre75
senior tag
Az a baj, hogy a te írásaidból nem szarkasztikus humor, hanem impertinens sz@rkeverés árad. Még nagyobb baj, hogy láthatólag nem is érted. Olyan baromságokkal hozakodsz elő, amiket 100x cáfoltak, de te újra nekifutsz. Ebben a topikban 2x volt feszültebb vita. Egy holdkóros győzködte egykor a nagyérdeműt, hogy aki nem 9,7"-n kütyün olvas, az sz@rt vett. Aztán jöttél te...
kuruczz
"rákerestem a topikjára, és azóta is megnyugvással olvasgatom, mivel ott sem minden fenékig tejfel "
Egy ilyen mondat után talán jobb is, ha csak olvasgatsz. Gondod van a saját vackoddal. Arra nem találsz megoldást és ezért az vigasztal, ha más olvasókkal másoknak gondja van. Ez azért kicsit szánalmas. -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz postasbeci #8249 üzenetére
Szerintem ez megfelelő lehet: PRESTIGIO MultiReader 5664, edigital-nál 37900. Teszt itt.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
postasbeci
csendes tag
Sziasztok!
Ebook olvasót szeretnék venni 30-40 ezer forintot tudok rászánni.
Világítós kellene, érintős, de lapozó gombok is legyenek az olvasáshoz.
Magyar nyelv, itthoni gariztatás is jó lenne, epubot és a mobit egye meg.
És az se lenne baj ha bővíthető lenne, vagy legalább wifivel a felhőtárhelyemen el tudjam érni a könyvtáramat.Egyelőre ennyi
Tudtok ajánlani valamit, vagy ez a keret kevés lesz az igényeimnek. -
grosy
senior tag
válasz kuruczz #8247 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a szavaidat, "támogatásod"
Volt, hogy benéztem a Kindle topicba, de nem azért, hogy élvezkedjek az ottani problémákon, hanem azért, mert ott is lehet néhány hasznos infót elcsípni, ami nem csak a Kindlere vonatkozik. Bennem egyébként nincs harag senki irányába sem, nem veszem fel a vádaskodásaikat, mert amikor már az érvek helyett csak ez van a tarsolyban, akkor már nem tartom értékelhetőnek és "értelmesnek" a vitát. Egy vita nem feltétlenül rossz, mert lehet előremutató is.
-
kuruczz
tag
válasz fattyu666 #8241 üzenetére
Én nagyon szeretem, de tényleg gyorsan merül. Mivel szülinapomra kaptam, mit is mondhatnék. Nekem kibír elég sokat. Igaz most amikor délutános vagyok keveset olvasok, és beállítottam automatikus kikapcsolásra 20 perc után (19 sec a bekapcsolás). Így két hete használom, és az akku 70 százalékon van. Remélem megoldja egy guru ezt a készenléti dolgot az akkuval. Tényleg bajnok lenne alu vázzal, ahogy már itt elhangzott...
Nekem nagyon tetszik, de lehet hogy a mi családunk ilyen földhözragadt, mert pl. feleségem a NSTwG-val lelkesen olvas azóta is, hogy a gyerek leverte, és megjelent rajta egy rianás a fényvezető rétegben. Szerinte zavaróbb ha nincs világítás, mint a fénypötty.
Ha valakit konkrétum érdekel, szívesen segítek FL-ügyben.Más:
Szerintem nagyon is helye van Grosy írásainak, és igazat adok neki, de nektek is sokmindenben. Ami engem felháborít, hogy trollkodást, hazugságot emlegettek, pedig ez nem a ti dolgotok. Ha nem sikerül egy témát normális mederbe terelni, azt megoldják a moderátorok, ahogy tették eddig is. Az iskolában is a tanár tartott rendet, sőt a törvények ezt külön szervezetnek írják elő a mindennapi életben. Mindemellett Grosy soha nem írt senkit hazugnak és trollnak...
Tényleg próbálja már mindenki jól érteni azt amit a másik ír, és bízzunk Doc-ban és társaiban.
Ha valaki sértődöttséget és megbántást érez, akkor tőle most én kérek elnézést mindenki nevében, és kezdjünk a közös örömünket az olvasást ezen az alapon tárgyalni.Akiben pedig még mindig van feszültség, attól azt kérem, vegye észre, hogy azok, akik itt gyakran szerepeltek (pl. Aggleány) talán épp a semmi újat nem jelentő kakasoskodás miatt maradnak távol, amit - remélem többekkel együtt - én nagyon fájlalok
Grosy: lehet hogy a humorod sokaknak nem megy át, és finomítani kellene, sokszor elsőre én sem veszem észre a kritikáid pozitív voltát, de teljesen megértelek több mindenre kész olvasó birtoklásából kifolyólag (mivel nekünk ez fontos). Megj.: amikor egy igen éles vita volt Kindle-ügyben, rákerestem a topikjára, és azóta is megnyugvással olvasgatom, mivel ott sem minden fenékig tejfel (ahogy az élet egyik szegmensében sem). Hátha ott járva te is kiereszted a gőzt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
k.kristof
őstag
Ebből legalább tényleg kiérződik a pikírt, szarkasztikus humor
-
Libretom
aktív tag
-
LittleBiG007
Topikgazda
Szeretném megosztani veletek a 8 alapigazságot. Íme:
1. A Kindle a legjobb olvasó.
2. A PDF nem e-book, hanem elektronikus kiadvány formátum.
3. A Txtr Beagle nem olvasó, csak hasonlít rá.
4. Minél nagyobb, annál jobb. (felbontás, tárolóhely, erőforrás, megapikszel, gyulai kolbász stb.)
5. Szeretjük az e-book olvasókat.
6. Még annál is jobban szeretünk másoknak segíteni.
7. Egy részcsoportunk még olvasni is szeret.
8. Az első állításom hamis.Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
doc
nagyúr
Kernek mindenkit higgadtsagra, a masikkal szembeni minimalisan elvarhato tiszteletre es toleranciara, illetve a box befejezesere
Ne kelljen mar torolgetni -
grosy
senior tag
válasz Libretom #8235 üzenetére
"...amire minősíthetetlen stílusban úgy reagált grosy, hogy nem tényeken alapuló véleményt mondott az eszközről, hanem elkezdte rugdosni a kritika tárgyát, és azokat is, akik Kindle-ön olvasnak..."
Én szerintem soha nem engedtem meg magamnak ilyen hangnemet Veled szemben, és nem is fogok. Viszont egy dolgot most mégis megjegyeznék. Őszintén, de tényleg őszintén sajnállak, hogy ennyire nincs humorérzéked. Az, aki tényleg elolvassa a hozzászólásaimat, az kiérzi belőle a pikírt, szarkasztikus humort. Az már egy másik kérdés, hogy minden ilyen hozzászólásomnak van igazság alapja, de ez az ÉN egyéni, szubjektív véleményem. Én így érzem,hogy a "4 több a 2-nél", de ez legyen az én bajom...
Kérlek menj el bulizni, sportolni, csajozni...mit tudom én, hogy mi kapcsol ki Téged, és ereszd ki a feszültséget!
-
Libretom
aktív tag
válasz kuruczz #8229 üzenetére
Nagyon kérlek, olvasd el újra azokat a hsz-eket, amikre az utóbbi néhány esetben reagált grosy, és megérted, hogy mit értett Degeczi trollkodáson. Nevezhetnénk provokálásnak is. Itt néhányan elfogulatlan kritikát mondtunk az új Kindle-ről, amire minősíthetetlen stílusban úgy reagált grosy, hogy nem tényeken alapuló véleményt mondott az eszközről, hanem elkezdte rugdosni a kritika tárgyát, és azokat is, akik Kindle-ön olvasnak. Értelmetlen és rosszindulatú dolog. Erre muszáj reagálni. Nekem van egy PW2-m, és Kobo Aura HD-m, volt a kezemben Kobo Aura 6-os, Pocketbook Lux (igaz nem a legújabb), Pocketbook Mini, és hidd el, nem vagyok elfogult. Nem is a Kindle-ről van itt szó. Egy elfogadhatatlan emberi hozzáállás az, amit nem hagytunk szó nélkül.
-
Libretom
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
De, bizony erre nincs más kifejezés: trollkodás, amit itt végez.
Az unatkozó troll mindig bedob vmi nyilvánvaló hazugságot, hogy válaszokat provokáljon ki (még most is ezen igyekszik, ld. "2GB jobb a 4GB-nál"). Ez valóban betesz a topik hangulatának, az tény. De hogy ez miért jó neki, azt csak ő tudhatja. -
grosy
senior tag
Én is ezt szerettem volna, hogy megértsék. Azt, hogy egy korlátok nélküli olvasó JOBB! Egy vásárlás előtt álló laikusnak miért nem lehet a legjobbak közül ajánlani valamit, miért kell azt erőltetni, aminél ki tudja miért, de az érzelmi kötődés erősebb az észérveknél. Amikor arról kezdtek győzködni, hogy a 2gb jobb a 4gb-nál, mert nincs is annyira szükség, akkor éreztem azt, hogy szükséges az egyensúly miatt, hogy néha hangot adjak a véleményemnek. Szerintem egy e-olvasónak az a feladata, hogy minél több féle könyvet ki tudjon váltani. A szimplán betűrengetegből álló könyveknél elegendő az alacsonyabb felbontás, de egy képeket is tartalmazó könyveknél már a magasabb a jobb. Kb. minden 30+ -os emlékszik a Kaland-játék-kockázat könyvsorozatra (angolul Fighting Fantasy), amiből van hivatalos Kindle változat is. Senki ne mondja nekem, hogy az új Kindle-ön nem lesz jobb olvasni ezeket a szép, gyermekkori emlékeket felidéző műveket...
-
JamesFinn
senior tag
válasz Paskuly Eva #8224 üzenetére
Akkor elküldték javítani?
Sajna jártam én is így, (edigital, internetes rendelés) hogy javított dolgot kaptam, de egy kis határozott fellépés csodákra képes... -
kuruczz
tag
válasz Degeczi #8226 üzenetére
Könnyen dobálództok ezzel a "trollkodással", pedig nem igaz.
Szerintem valami másról van szó. Erre az egészre az eszembe ötlött egy Fekete István sor, ami régről megragadt a fejemben, csak már pontosan nem emlékszem miben is olvastam, de ki fogom nyomozni: "A keserűség nyálában megforgatott igazságok már nem is annyira igazságok"
És sajnos ezt igen gyakran érzem itt...
Ha annyira fontos az idetévedő érdeklődő és keresgélő hiteles tájékoztatása -, ahogy azt valamelyikőtök helyesen leírta -, akkor nem lenne ugyanilyen fontos annak a bemutatása, hogy minket összefog az olvasás szeretete?
Kérdem, hol a hiba? Pl. miért maradnak távol régi rendszeresen hozzászólók a fórumtól, beleértve magam is? Nem lenne hasznos a jelenlétük(ünk) az idetévedő, érdeklődők tájékoztatására, megerősítésére, buzdítására?
Ne legyetek megkeseredettek!!!
Engem személy szerint az döbbent meg, hogy nem arra világítotok rá, nektek mi a fontos az olvasók világában, hanem ezt a teljesen szubjektív dolgot, az olvasás mikéntjét akarjátok objektíven láttatni. -
Degeczi
nagyúr
Senki nem várja el, h mások is azonos állásponton legyenek, de a rosszindulatú trollkodásod mégsem célszerű itt szó nélkül hagyni, mert így terjedhetnek el a témában járatlanokat félrevezető hazugságok.
És továbbra is: ha vki lelkesedik vmiért, az mindig érthető. De ilyen félinformációkon alapuló céltalan fikázás amit itt bemutatsz? Hol tud ez jó érzést adni?
Az illusztrációkkal ellátott mesekönyv rossz példa, mert azok szinte kivétel nélkül színesek (pont a Kis herceg meg aztán különösen), egy fekete-fehér kijelző növelt fölbontása azon ugyan nem segít, csak egy táblagép. Este fölolvasni viszont fölbontástól függetlenül tökéletes az e-book olvasó is.
-
-
korion
senior tag
sziasztok!
mikor jön vmi "olcsó",használhat e-book olvasó?
vagy vannak már?megtudják oldani,h sötétbe is olvassam,és e-book kijelzője van?
üdv![ Szerkesztve ]
+3670-365-3097 Inkább sms vagy viber!;)
-
grosy
senior tag
válasz Libretom #8219 üzenetére
Kérlek ne idegeskedj! (Így gondoltad?)
Szerintem nem "csak Kindle" rajongók vannak itt, hanem olyanok,akik nem képesek elfogadni, hogy a "választásukhoz" nem bólogat és tapsol mindenki. Egy "rajongó" következetes, lásd az "Apple-rajongó" cikkszó alatt Számomra az érthetetlen, hogy a Kindle is odaért technikailag, ahol a konkurenciái már hónapok óta ott vannak, és ennek ellenére az eddig mellette érvelők most meg támadják.
És, hogy ne legyen teljesen off:
Szerintem igen is fontos a felbontás, mert egy gyerekeknek szánt mesekönyv képei nem mindegy, hogy milyen minőségben jelenik meg. Pl. A Kisherceget képek nélkül olvasnád fel egy gyermeknek, amikor az azzal együtt egy kerek egész, az alkotói is úgy szánták? -
beni3d
aktív tag
válasz Degeczi #8218 üzenetére
Volt tabom is amit erre a célra vettem, de az ember gyarló, nem csak a facebook, az iron man is ment rajta...
ISP kijelzős volt, de az is fárasztotta a szemet rendesen.Az egy dolog, hogy a beagle gyakorlatilag képet olvas, de azt a telefon képzi, így nem nagyon lehet belenyúlni, kiszámolni. Szerintem a teljes képernyős képeket a többi ebook sem szedi szét, ha nincs szöveggel "belerondítva"
UPDATE: Sikerült megcsinálni. Lépések tömören, hátha valakinek ilyen problémája akad.
Adobe reader: PDF-to JPG
vagy
Power point: ppt-to JPGIrfan View: Batch Conversion Jpg (Fekete fehér, esetleg nagy szegélyek leszedése, felbontás beállítás, igényes tömörítés a "resample" funkcióval)
Adobe reader: Létrehozás talán fileok egyesítésével, vagy valami ilyesmi volt
Have Fun!
[ Szerkesztve ]
-
fattyu666
tag
-
Libretom
aktív tag
"az egyetlen érv, ami tényleg megállta a helyét"
Ismét egy elfogult és persze téves állítás Tőled! Ami pedig a többit illeti:
Én arról írtam, hogy mizériává, eltúlzottá fajulhat a gyors lapozás, kijelző fehérség értékelése. Lehet nagyon jó egy olvasó, ha pl. nem hófehér, hanem enyhén kékes a kijelző fénye. Kinek ez fontos, kinek az. Le kéne már szoknod szerintem arról, hogy úgy közelíted meg az fórumozókat, hogy vannak a Kindle rajongók, és velük szemben mindenki más, és folyton "fogást keresel" a Kindle-ön. Ettől persze még az egyes olvasók összehasonlításánál, vagy vásárlás előtt a fény, a gyorsaság, fontos szempontok maradnak. Nem hiszem el, hogy nem érted ezt a gondolatmenetet Kérlek nyugtass meg![ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Azért egyedi a helyzetet, mert a Beage egy furcsa készülék: valójában nem teljes e-book olvasó, hanem egy képnézegető, ami saját maga nem tördel oldalakat, hanem egy máshol futó program állítja elő számára azokat
Minden más készüléken értelmetlen lenne amiről írsz, hiszen azokon menet közben bármikor változtathatak az alábbi paraméterek (betűméret, sorköz, margó, ...) így nincs értelme fix tördelésről beszélni
Mindenesetre továbbra is érvényes, h oktatási PDF vagy PPT anyagokhoz csakis táblagépet érdemes használni, e-inkes készülék önsanyargatás ennyire hozzá nem illő célra
-
beni3d
aktív tag
válasz Degeczi #8214 üzenetére
Lehetőség sincs rá esetleg, hogy magam tördelhessem az oldalakat? Vagy feltételezzem magamról, hogy kísérletező személyiség vagyok, és álljak neki kipróbálni, hogy hogyan lehet belőni használhatóra Illetve azt vettem észre, hogy ha teljes oldalú a kép akkor azt nem szedi szét az ekönyv, szóval elsőkörben azt próbálom majd ki, hogy a ppt-t jpg képekké alakítom és pdf-ben vagy world ben egy oldal egy kép formátumba importálom. Majd írok, hogy hogyan sikerült, persze csak ha igény van rá
no warez! - doc
[ Módosította: doc ]
-
Degeczi
nagyúr
-
nyugis777
csendes tag
válasz fattyu666 #8196 üzenetére
Sziasztok!
Még nagyon új a készülék, még nem mindent próbáltam ki rajta, meg hogy mit hogy kell. Meg lehet másmilyen a készülékem, és azon ilyet nem is lehet, de ez nagyon érdekelne, hogy ezt hogy lehet beállítani.
Azt hiszem olyat találtam, hogy a betűket lehet állítani, hogy sötétebbek legyenek vagy világosabbak, de a háttér nem rémlik, hogy állítható lett volna.Én például ebook olvasón általában szürkés háttérrel fekete betűket használok, este pedig mikor megy a világítás akkor fordítva, minél sötétebb háttéren világosszürke betűket olvasok.
-
-
beni3d
aktív tag
Sziasztok! Most kaptam egy txtr beagle-t. Nagyon baba a készülék, eddig három alkalommal csinált olyat, hogy lapozásnál teljesen fehér lett a kép, de egy ki-bekapcs egyből helyrerázta, elvesztette a fonalat de amúgy rendben volt.
Egy testbeszédes könyvet olvastam eddig, a tördeléseket időnként félreérti és pár bekezdés zagyva lesz tőle, de a sima szövegeket tökéletesen lehet olvasni, tényleg nagyon örülök neki.
Aber egyetemista vagyok, és rengeteg tananyagot kapok pdf-en scannelt könyvként illetve ppt-ben(az utóbbi a kissebb gond tudom) Picit visszaolvasgattam, lehet, hogy lerágott csont, de meg kell kérdeznem: Van esetleg olyan program ami a scannelt könyveket megpróbálja digitalizálni a háttér és a betűszín közötti kontraszt alapján? Esetleg az olyan könyveket amik 2 A4-es oldalként van bescannelve a két oldal közötti fekete csík mentén ketté választja? Ha nem lennének a google analitycs, evernote szövegfelismerő funkciói nem merném megkérdezni, de gondoltam megpendítem a húrt, hátha
-
Degeczi
nagyúr
Talán nem kellene ennyire verned a fejed a falba, ha attól jutnak eszedbe ilyen hülyeségek...
Az egy dolog, h a valószínűleg kevésbé válogatott kijelzők miatt kisebb gyártók termékein szürkébb a háttér, de az leeshetett volna az alábbiakból, h az új Kindle esetén nem még fehérebb hátterű kijelzőről van szó, hanem emelt erősségű beépített világításról - amit aligha hiányolt bárki is, hiszen eddig sem nagyon növelte senki a felénél erősebbre
-
grosy
senior tag
Elnézést kérek mindenkitől, de ezt most tényleg nem értem. Amikor a konkurencia volt szembeállítva a Kindle-el, akkor az egyetlen érv, ami tényleg megállta a helyét, akkor az az volt, hogy "fehérebb" a kijelzője, mint a többi márkának, de amikor az új, drágább Kindle még "fehérebb", akkor meg már nem is az a fontos, sőt!?
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz fattyu666 #8208 üzenetére
Hát az marhaság bizony. Viszont az nem, hogy a világosabb háttér - sötétebb betű kombináció rosszabb fényviszonyok között olvashatóbb képet produkál. Például borult időben, vonaton, külső világítás nélkül egy könyvet még simán olvasol. Az e-ink ilyenkor már nem annyira tuti, kell bele, vagy mellé a világítás.
Úgyhogy én továbbra is ebben látom a fejlődés lehetőségét. (Az írásképe már nem rosszabb, mint egy könyvnek, nem frissül lassabban, mint ahogy lapoznék egy könyvet, de félhomályban még nem éri el az olvashatóságát. És az értékeli ezt legjobban, akinek nincs plusz X ezer forintja a háttérvilágításos verziókra.)Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Libretom
aktív tag
válasz Pierre75 #8204 üzenetére
Valóban. Nagyon feljött a konkurencia: Kobo, Pocketbook, és ne felejtsük ki a kínai konstrukciókat sem. Én úgy gondolom, hogy amikor papír könyvet veszünk és olvasunk, soha nem jut eszünkbe, hogy mikromiliméternyi mértékben szőrös-e a betű a nyomdafesték "megfutása" miatt. Ez a mizéria az ekönyv fronton alakult ki. Olyasmi ez, mint az, amikor elájulunk attól, ha 0.1 másodperccel gyorsabban lapoz valamelyik olvasó, vagy hangyányit fehérebb világítása, mint a másiké.
-
Pierre75
senior tag
válasz Libretom #8203 üzenetére
Felbontás: gyakorló rövidlátóként olyan 25cm-ről olvasok a PW-n. Az újdonság varázsa kapcsán nagyítóval is végignéztem anno, én már azon se láttam "szőrösödést". Tableten pdf stb van értelme a retinának, de itt ez már csak marketing. Innovációban a Kobo megint lekörözte a Kindle-t.
-
Libretom
aktív tag
válasz Pierre75 #8200 üzenetére
Valóban jó, hogy eltűnt a perem az olvasóról, de ezt már hozza a Kobo Aura 6"-os, ami semmiben nem marad el a Voyage-tól, (eltekintve az Amazon supporttól) legfeljebb a felbontásban, aminek viszont SEMMI gyakorlati haszna nincsen. 300 vagy 212 ppi? E-inkben mindegy. Ráadásul a Kindle Voyage 199 § dollár, (+ÁFA), a Kobo Aura meg 33 ezer forint ÁFÁ-val. A sortáv, margo, betűk beállítása meg maradt a régi. Én Kindle kedvelő vagyok, de ez most nekem nem jön be.
-
Pierre75
senior tag
-
Oldman2
veterán
válasz Pierre75 #8200 üzenetére
Ami nekem "nagyon tetszett" a videóban, az, amikor a világítás csúszkát a pasi le/fel rángatja, de olyan gyorsan hogy a készülék még reagálni sem tud rá.
A hátlap "jesszus", az oldalon lévő lapozógombok meg tényleg olyanok mint a Nook gombjai (vagy csak én látom olyannak)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Microsoft Surface Go 2 8GB RAM 128GB SSD IntelCore m3 8100Y
- Apple iPad Air M2 - 13" (2024) - 128GB - asztroszürke (space gray) - 3 év garancia - prémium tokok
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128gb 5g - Csomagolásbontott, akár beszámítással
- 4db HP Elite x2 G4 tablet, i5-8365u, 8GB DDR4, 256GB NVME, FHD, GARI, SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest