Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
az sfportal.hu-rol vasarolt Lathatatlan Varos eleg gazul mukodik a gyari olvasoprogrammal, idonkent tok veletlenszeru helyeken tori kette a szavakat, kotojel nelkul, nem jo helyen elvalasztva, ez baromi zavaro volt
ezutan probaltam ki a CoolReadert, amivel tokeletesen mukodik, beallithato a magyar nyelv, igy meg a helyes elvalasztast is tudja. megy a sorkizaras, igy szepen neznek ki a konyvek. beallithato hogy hany lapozasonkent csinaljon full refresht (ez alapbol 10-re van allitva)
minden resze testreszabhato, beleertve a 9 erintozonat, mindegyikre 2 akcioval (normal es hosszu erintes), szoval nalam abszolut win
egyetlen dolog van benne ami kenyelmetlenebb mint a gyariban: nincs ket erintessel elerheto tartalomjegyzek, eggyel tobbszor kell 'kattintani', de ez nem nagy szenvedessima, puha plusstokot rendeltem hozza amibe pont passzol (veletlenul kettot is, szoval most van egy pluszom
), alig foglal tobb helyet mint tok nelkul, de megis remekul vedi a karcok es por ellen. a hasznalathoz nyilvan ki kell venni belole, en sem olvasnek rajta szivesen ugy hogy tokban van
-
Pantok
aktív tag
Miben jobb az a coolreader?
Tudja a nem teljes refresht?Én is ilyen okokkal vettem de nem nagyon aknázom ki a képességeit. (persze a fent említetteket veri az érintő képernyő miatt és kész, a többi csak hab a tortán)
Te szereztél a tiedhez tokot? Én imádom tok nélkül használni de persze utazás közbe nem fér bele hogy csak úgy vigyem. -
doc
nagyúr
hogy mire alapozom? nagyreszt a tapasztalatomra
de hogy objektivebb legyek:1) erintokepernyo - anno feltetel volt, hogy mindenkepp touchscreenes legyen, nagysagrendekkel kenyelmesebb akar a lapozas is, de pl. a szovegkijeloles, altalanos kezeles ezerszer, osszehasonlitva a negyiranyu ide-oda kattogtatasnal
raadasul meg a szoveg begepelese is gyorsabb egy jo touchscreenen, mint a kemeny billentyuzeten2) Android - mivel aNookon Android van, igy azt raksz ra amit akarsz. ez jelenti egyreszt az olvasoprogram tetszoleges lecsereleset (ma dontottem el, hogy az egyebkent jofajta gyari olvasoprogram helyett atterek teljesen a CoolReaderre), masreszt barmilyen appot felrakhatsz ra ami tetszik (pl. komplett Wikipedia offline-ban a gepen lehet,wifi-n keresztuli kepregenyolvaso, sakk es egyeb jatekok, stb), de en pl. mar csak a poen miatt is feltettem ra a Kindle appot is
3) szerintem a csinos, letisztult design es kisebb meret miatt a kinezete is ezerszer veri a masik kettot, de ez eleg szubjektiv
4) a Kindle-be meg memoriakartya sem megy, szoval a gyari, nagyon szuk korlatok koze vagy szoritva
a 6"-os kijelzohoz meg a 600x800 felbontas teljesen jo, annal nagyobb nem hoz tul nagy pluszt
-
MiB
tag
-
doc
nagyúr
ezek nem e-book olvasok, hanem egyszeru tabletek
konyvolvasasra nem tul jok, ugyanolyan mintha notebook kepernyojerol olvasnal: vilagit, farasztja a szemet, gyorsan merul az akksija. ha csak olvasasra kell, akkor inkabb eInk kijelzos, ha fontos a video, akkor jok lesznek ezek valoszinuleg -
Songo
senior tag
http://myaudioworld.com/myaudio/ebook/mediabook/technikai-specifikaciok/
Ő volt a másik most kb 19000Ft a Prestigio meg szintén 19000Ft
Vélemény?
-
Songo
senior tag
Mindkettő volt a kezemben de sajnos csak dobozában.
dobok be videót:
http://www.youtube.com/watch?v=ZeSZ0fMi8Ew
hmm a másikról nem találok videót megnézem ma a pontos típusát
valami MyAudio volt az alján teljes billentyűzet.és igen világitós kijelzős volt (ami ha jól sejtem akkor már inkább média lejátszó mint e-book
) de nemgond
-
Songo
senior tag
-
Songo
senior tag
Sziasztok
érdeklődnék hogy most olyan 20000Ftig mi a legjobb E-book olvasó vagy szerűség?Jólenne ha képet és videót is megjelenitene valamilyen szinten.
Valami ötlet?
Köszi
-
Gully Foyle
csendes tag
Egyik Amerikában dolgozó ismerősöm tudna hozni egy reklámmal ellátott Kindle-t, ami így olcsóbb, viszont két dolog aggaszt egy kissé:
1. Hivatalosan nem árusít az Amazon Európába reklámmal ellátott Kindle-t, nem fogja valamilyen úton letiltani? Gondolom nem valószínű, de hátha mást mondotok…
2. Ha garanciális problémám lesz, tudom innen intézni a cserét, nem lesz gond, hogy hivatalosan nincs forgalomban Magyarországon az adott modell?
-
Pantok
aktív tag
"kedvezőbb feltételekkel tud eljutni a magyar kultúra a felhasználókhoz."
Haha, kösz nem, kap az ember eleget a magyar kultúrábol nap mint nap.
-
doc
nagyúr
-
csibor
addikt
6", e-link, nem túl válogatós, lehetőleg relatíva olcsó olvasó létezik? A kindle 3,4, tetszik, de az csak saját formátumát használja, legalábbis nekem ez jött le
-
doc
nagyúr
azert annyira nem, egy-kettorol olvastam forumokban, a vasarlas elotti guglizas kidobott kapasbol kettot az Android portalrol, de az tuti hogy nem vagyunk sokan
amugy nagyon f@sza, mar 'felszabaditottam', fut rajta szepen az Android, letoltottem ra a Kindle appot, csak azert hogy legyen '2 in 1' olvasom
meg kepregenynezo appot, kenyelmesebb lesz ezen olvasni reggelinel a kepregenyeket mint a miniatur telefon-kijelzonszoval egyelore ugy nez ki, remek vetel volt, az utolso centjet is megerte annak a kb. 150 USD-nek amibe express hazhozszallitassal egyutt kerult
-
doc
nagyúr
a tracking info alapjan tegnap atesett a vamon a Nook Simple Touchom, ugyhogy remelhetoleg par napon belul a kezemben lesz \o/
-
Babetta-X
senior tag
Köszönöm az eddigi infókat látom pörög a topic
A kindleben elég szomorú az SD támogatottság hiánya, így részünkről kilőve, mert fősulira kell a sok és böngészhető tartalom. Milyen gépeket érdemes nézni, amik e-inkesek, és esetleg van esélyem MO-n használtan találni egyet?Továbbá az is maradt a kérdéseim között, hogy egy e-book readernek árult TFT kijelzős cucc és egy androidos tábla között kijelzőben milyen különbségek vannak? Az LCD és a TFT ugyanaz?
-
Pantok
aktív tag
Nekem rootolt touchom van, őszintén szólva sok mindent nem próbáltam ki, képregény olvasók volt a fő célom, de böngésző meg hasonló megy, gondolom a konkurens ebook olvasó appok is mennek ami elég komoly lehet annak aki veszi a könyveket.
Aztán van app amibe beletörik a bicskája, nem jeleníti meg helyesen így nem jutsz tovább.Alapvetően bármi amiben kivehetetlen animációk vannak (nagyon sok) az már gázul megy, illetve jócskán fogyasztja az akksit. Ugyebár szinte minden nagyobb változáshoz teljes képfrissítést csinál, és a sok menun való végigrágás ami telon/tableten 2 masodperc itt sokáig tart és még sokat is fogyaszt.
Jó kis plusz, nagy potenciált ad a gépnek, lévén nincs alternatíva azt hinném hogy elkezdenének már kifejezetten erre írni appokat, de egyelőre nem viszik túlzásba.
Egyébként mangaolvasó appok hibátlanul mentek rajta, csak persze az alacsony felbontás és kis kijelző kevésnek bizonyult ahhoz hogy igazán élvezhető legyen.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Igazatok van és osztom a vélemyényeteket az sd slottal kapcsolatban, csak ha sem a jogvédelem sem az ár nem akadálya igazából annak, hogy az amazonnál miért nem teszik bele a gépbe, akkor nekem lövésem sincs, hogy mi az. Egyébként egy giga hely valóban kevés, megnéztem az ebook mappát, több, mint 8 giga, szóval legalább nyolc gigányi hely kellene
Akinek Nook touch van: Android van rajta, az OK. De tudok is használni rajta mindent, mint pl a telefonomon vagy vmi butított dolog?
-
Pantok
aktív tag
Azthiszem az e-olvasók egyik legnagyobb eladási pontja hogy nem kell úgy kezelni őket mint egy számtech eszközt, hanem elég úgy mint egy könyvet.
A könyvet se kötöm rá a gépre és töltöm bele a maradék 300 oldalt amit még nem olvastam el.Tehát ha már ottvan a lehetőség hogy egy néhány centes eszközzel megengedjék nekünk hogy a könyvtárunk gombnyomásra elérhető legyen a 160grammos készülékben a táskánkban, akkor jó lenne ha azt meg is engednék nekünk.
Az én touchom is csak akkor kerül olyan helyzetbe amibe egy könyv nem, amikor 2 hetente töltenem kell, nem pedig amikor kitalálom hogy mit akarok olvasni és mehetek géphez vele. -
-
worxland
addikt
Igen, de egy-két spec embert kivéve kevésnek van szüksége arra, hogy gigabájtnyi cuccot pakoljon fel egyszerre. Az én gyűjteményem is bőven meghaladja az egy gigát, de sosem éreztem, hogy ez mind fent kell legyen az olvasón. Ha bizonytalan is vagyok, hogy mit szeretnék olvasni, akkor is felrakok 2 tucatot, az kitart, amíg újra gépközelbe kerülök.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Nem védeni akartam őket, csak bemutatni az álláspontjukat. A MEK-et ráteheted wifin vagy USB-n is. Vagy bármit. Ha olcsóbb a cucc, mert nincs benne olvasó, meg kisebb, akkor engem nem zavar a dolog. Egyébként én is a nook vagy Icarus Go mellett maradtam. Áruk hasonló, tudásuk is. Az amazon terméke pont emiatt a vaskalapos védelem miatt nem tetszik. 2011-ben ez nem eladható.
valahogy mégis eladják
-
Pantok
aktív tag
De ők is nyilván tudják hogy nem ezen múlik, rátölthetek többszáz könyvet a sajátjaimbol ahogy azt sokan csinálják az övékre is.
Ez nem állítja meg a kalózkodást, még csak le se lassítja, viszont már a gép megvásárlását valószínűtlenebbé teszi.B&N se megy tönkre attol hogy a gépük támogatja az epubot és SD kártya megy bele (az hogy nem is adnak annyit mint az amazon az most rossz vitatéma lenne).
Tehát nem értem hogy most szembeállítom a K3at és a K4et ezzel a touchal és még mindig ezt választanám pedig elméletileg ez már az új kindle generáció.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Az USA picára tervezték, nem tehetnek róla, hogy mi ilyen "cigány" országban élünk, csak hogy a te fogalmaddal operáljak. Fillérekért juthatsz hozzá bármilyen könyvhöz az amazonon keresztül és így biztosan csak jogvédett tartalom lesz rajta. Ti., az usában. Nálunk...
Persz más kérdés, hogy mi az, hogy jogvédett, ha valaki leírt valamit, akkor az mindenkié, ha nem, akkor ne adja ki, hanem zárja el valahova. Azonban egyéni vélemény.
-
doc
nagyúr
mindenre. az e-book olvaso nem (csak) azert jo, mert el tudod magaddal vinni a kedvenc konyvedet, hanem mert az egesz konyvtaradat rapakolhatod, igy menet kozben azt olvasod, amit akarsz
plane ha az ember mondjuk szakmai konyveket akar rarakni, hogy mindig keznel legyenek ha szukseg van rajuk - nekem csak a szakmai jellegu konyvek GB-os nagysagrenduek, a szepirodalmi gyujtemenyem meg megintcsak minimum 1GB...ez utobbiakat felpakoltam a sajat serveremre, igy mindenhonnan elerem ahol van internet, de azert ez megsem az igazi
-
-
Pantok
aktív tag
További probléma hogy köszönhetően a lószar forintnak a 80 dolláros gép épphogy csak olcsóbb mint néhány hónapja a 149es kindle3...
Egyébként kicsit béna ez, gyakorlatilag nincs fejlődés az egészben, kissebb/vékonyabb lényegtelen, a touchscreen csak a lemaradás behozása, egyébként meg semmiféle újdonságot nem ad.
Egyébként amazon barátunk a Fire-nál is lenyeli az adót? Na az már érne valamit, már ha ráhekkelnek egy androidot (már ahelyett ami megy rajta).
-
doc
nagyúr
lenyegeben mindennel egyetertek
tegnap kollegam nyala csorgott hogy hu igy meg ugy, meg milyen olcso
aztan mikor mondtam neki hogy az a 80 dollar az nekunk 110, a 2GB belso memoria (amibol jo ha 1 GB felhasznalhato) lofasz, es meg touchscreen sincs, akkor kicsit elcsondesedett
nalam valtozatlanul a Nook a nyero, remelem most lejjebb viszik kicsit az arat a Kindle hatasara... -
Pantok
aktív tag
Nem is tudtam hogy kijött, most nézem.
Még olcsóbb mint az előző ami nem rossz.
Viszont ugyanúgy megtartotta minden hibáját az előzőnek...nincs SD slot, nincs epub, még mindig 800x600 és hihetetlen visszafejlődés: ezüst színű.A grafit nagyon kisegíti a kis szürke kijelzőt egy kis kontrassztal, nemtudom miért kell ezt csinálniuk...pontosabban tudom, azért hogy 3 hónap mulva kiadhassák az grafit verziót is és újra eladhassák az egészet.
Mellesleg emellett már igazán nevetségesen néz ki a 9.7es DX árcédulája...majdnem 5 ilyen kis genya kijön az árábol az meg +3.7 colon kívül nemtud semmivel se többet. (Gondolom DX böl is jön majd új verzió ha már mindenki megvette az új 4est)
-
doc
nagyúr
azt hittem az uj Kindle-k miatt pezseg a topic, de latom meg csak meg sem emlitettetek oket
-
Pantok
aktív tag
válasz
Babetta-X #47 üzenetére
Mit ne mondjak nem volt még kezembe ilyen ebook olvasónak csúfolt valami, de képzelem sok különbség nincs egy olyan és egy rezisztív képernyős táblagép között.
Legolcsóbb igazi e-reader: Kindle 3, amazonrol rendelve, szállítással együtt 30k
Ha tudsz egy ilyet használtan az még olcsóbb, minden más drágább -
Pantok
aktív tag
válasz
Babetta-X #44 üzenetére
Azt hogy +10k-ért egy igazi e-olvasót is vehetsz ezekhelyett a nyommerségek helyett, újonnan, garanciásan, 3 napon belül házhozszállítva.
Az E-ink és a TFT között nem minőség, hanem kategória különbség van, az egyik olvasásra lett csinálva, a másik épphogy alkalmas rá.
Ráadésul ezeknek semmi köze nincs az einkes előnyökhöz mint a hetekig tartó akksi, olvashatóság etc.Tényleg, 22k és 30k közötti különbséget tessék lenyelni.
Ha meg tabletet szeretnétek, 35-40ig elkell menni és venni vagy egy itthoni wayteqet vagy egy kínait. -
Babetta-X
senior tag
[http://www.alcordigital.hu/termek/alcor_poet_e_book ] erről a fajta e-book olvasóról mik a vélemények?
Mondjuk ezzel szemben:
Ti melyiket választanátok, mit javasoltok?
-
-
Pantok
aktív tag
Nekem van Nook Touchom (mellesleg megkérdőjelezném hogy van-e egyáltalán 10 másik az országban) csak nem igazán használom arra ami téged érdekel.
Ugyanakkor ha csak K3 és a simple touch között gondolkozol, akkor ezekre minden bizonnyal a Nook lesz a jobb, rootolva ugyanis szinte minden android app elérhető rajta, köztük preferált PDF olvasód, böngésződ, etc.
Persze ezek nem erre vannak optimalizálva ezért ha sok a kikapcsolhatatlan animáció benne akkor többet fogyaszt így a gép, ugyanakkor sokkal több lehetőség van benne mint egy K3ban.
Én pl manga olvasásra szoktam még a sima olvasáson kívül használni, ami bár nem tökéletes élmény a kis méret/kis felbontás miatt, azért elég jó. -
sysrq
őstag
válasz
Vesztor87 #38 üzenetére
Nincs múltja, tesztek is alig vannak, akinek van az meg nehezen ad válaszokat.
Én belekalkuláltam hogy nem fog megfelelni az igényeimnek de tanulópénznek jó lesz. Kellemesen csalódtam. Jobb lenne ha nagyobb lenne (akkor még horror ára volt a 6"nál nagyobbnak), de az meg a hordozhatóság rovására menne. Így is féltem, egy kisebb leesést sem élne túl. A TFT más, de azok nincsenek kiállítva a Média Markt-ban? -
doc
nagyúr
szerintetek normal TXT es (ritkabban) offline HTML olvasasara, plusz idonkent PDF-ekre melyik reader a jo valasztas?
alapvetoen a Kindle 3G es a Nook Touch kozott orlodom, elobbi mellett eros erv a 3G, de nem ragaszkodom hozza feltetlenul... -
sysrq
őstag
válasz
Vesztor87 #35 üzenetére
Ég és föld a kettő! Mind a kettőn lehet könyvet olvasni, meg talán a zenehalgátas, kicsit. De más közös nincs bennük. Ha felmerült benned a tft akkor úgy is azt fogod venni. Mert számodra praktikus, (vagy annak tűnik). Ha csak elektronikus könyveket akarsz olvasni akkor meg legjobb a célszerszám. Ha meg a csajodnak lesz akkor döntsön ő.
-
Vesztor87
senior tag
Na, akkor nem tudom. Az lcd-s nem látszik napfényben, ellenben lehet vele mást is csinálni, nem csak olvasni, jó a sötétben is, kérdéses a dolog. Páromnak gondoltam karácsonyra, csak mikor látta hogy néztem ilyet akkor volt egy megjegyzése hogy neki nem kell ilyen, de nem is tudja mire jó igazából szerintem. Nem tudom hogy megmerjem-e venni neki, fősulin most végzős, tanuláshoz is jó lehet, hogy kelljen a notin olvasni a dolgokat, de emellett melóba menet is olvashat pl, viszont az LCD-s meg azért jó mert buszon vidékre meg lehet filmet nézni rajta.... gondolkodom...
-
Pantok
aktív tag
válasz
Vesztor87 #32 üzenetére
E-ink bizony nem tud videót, sőt mozgást se megjeleníteni istenigazábol, tehát ha bármi ilyet írnak az TFT.
Ezekkel a noname márkájú gépekkel, még akkor is ha tényleg e-inkesek sem kell bizakodónak lenni. E-inknek is vannak régi és új verziói, a K3ban levő Pearl a mostani legújabb, bár esélyes már van jobb csak nem kiadva. A régebbiek ált. kontrasztban rosszabbak és rosszabbak. (ami ne lepjen meg, mert bár a reklámanyag szereti azt az érzést kelteni hogy e-bookon te fehér alapon olvasol fekete szöveget, az még mindig szürke alapon sötétszürke szöveg, tehát a kontrasztnál fontosabb jellemzője nincs ezeknek)
-
Vesztor87
senior tag
Az Alcor olcsó 20e ft-os gépéről mi a vélemény? Olvastam hogy videót is lejátszik, de azt is olvastam itt, hogy az e-ink nem tud videót megjeleníteni. Akkor most mi az igazság?
Köszi előre is -
ng0ofy
KORREKTOR
Én az Icarus Go olvasóval szemezgetek nagyon, nincs benne wifi, egy tizessel többe kerül, mint a kindle, viszont szinte bármilyen formátumot megeszik mind könyv, mind zene terén. (szeretek zenét hallgatni olvasás közben, pláne vonaton)
Akinek van Kindel 3 gépe: tudom, a pdf nem olvasásra való, de a jegyzeteket, egyéb tanulniválót, sok könyvet csak ebben a formátumban érem el. A Kindle pedig nem tudja a pdf-et szétszedni és tördelni? Még az androidos fapados pdf readerem is tudja ezt, az Aldiko nevű progi pedig maga a mennyország, csak nagyon utálom az icipici vibráló kijelzőt a telefonon... Van valami értelmes, egy kattintással működő átalakító program esetleg vagy valami hackelés a Kindlen, hogy értelmesen tördelje a pdf formátumot (és beolvassa a .flac-et
)?
-
Pantok
aktív tag
válasz
Vesztor87 #29 üzenetére
Külföldi gari: Kindle 3 amazontol, hibát bejelented és ők már küldik is a cseregépet, majd a futárnak adod oda a rossz gépet a jóért cserébe.
Más gariztatásrol még nem hallottam sikereset, pl enyém garanciális B&N-be de jóeséllyel odaküldeni visszahozni eléggé sokba kerülne ahhoz hogy ne érje meg.
-
Vesztor87
senior tag
Kérdésem, hogy a külfödi cuccokra milyen gari van? Honnan vehetek olcsó garis olvasót? Nekem fontos a garancia is, maradjak inkább a magyar áruházaknál?
-
Babetta-X
senior tag
Köszi a gyors választ, azt hiszem a keresést ezután leszűkítem. Erről mi a véleményetek? Nekem csak az ára tetszett:
Igazándiból nem lenne rossz, ha hasonló árban találnék valamit (gondolom azt már használtan) ami esetleg tudja a wifit és a Doc-ot is elkezelgeti. Milyen neveket érdemes nézegetnem?
-
Pantok
aktív tag
válasz
Babetta-X #20 üzenetére
Egyszerűbb mint gondolnád, olvass néhány oldalt a monitorodon, majd olvass néhány oldalt egy könyvböl, a különbség ehhez nagyon hasonló.
Az E-ink nem ad ki fényt mint a TFT, így nem fárasztja a szemet de megvilágítást igényel.
Ugyanakkor nincs is frissítési frekvenciája, tehát lassan vált lapokat, persze idézőjelben.
Ha könyveket akarsz olvasni ami sok sok apró betűt jelent hosszútávon, az E-ink nyer, ha képeket nézegetsz, képregényt olvasnál, vagy csak kismennyiségű szövegröl volna szó mint mondjuk ez a fórum, akkor jó a TFTs táblagép.E-ink további előnye rettenetesen alacsony fogyasztás, a Nookomat kb két hete vasárnap töltöttem utoljára, most van 11%on az aksija, de nem töltöm mert tudom hogy ennyiböl én még holnap és holnapután is fogok olvasni 1-2 órát, ahogy azt minde nap teszem.
A kettő közötti döntés egyszerű, ezek a gépek a könyveket helyettesítik az elérhető abszolút legjobb minőségben, viszont tényleg csak azt, könyveket, dokumentumokat, ujságot, amik nyomtatásba mennének alapesetben. Minden amit ezen felül tud abban nem jó, tehát míg egy táblagépen LEHET könyvet olvasni egy bizonyos minőségben a többi funkciója mellett, ezek csak arra vannak kiélezve és így nem egy kategóriában vannak a táblagépekkel, max formavilágban hasonlítanak.
-
Babetta-X
senior tag
Az általatok említett readerek mennyiben másak egy androidos TFT kijelzős tábla gépnél? Mármint azon mennyivel rosszabb olvasgatni, illetve egy e-book readeren, ami nem olyan színes miért jobb, miben más a kijelzője? El tudja ezt mondani valaki egyszerű szavakkal, vagy ha van valami cikk erről az is jöhet
Köszi előre is!
-
Pantok
aktív tag
Amíg a pénz diktál addig a Kindle 3-nál nem találasz jobbat, természetesen nem magyarországon vásárolva hanem amazon.comrol rendelve, de erröl többet a K3 saját topikjában.
Minden, de minden más amit alternatívának lehet tekinteni az sokkal drágább.
Gyakorlatilag szinte semmit nem kapni európában vagy ha igen akkor is rettenetesen felfújt árral.
A következő lépcsőfok 6" méretben ugyancsak amerikábol rendelést jelent, mint Nook Simple Touch, Kobo Reader, Sony readerek, Irvier Story hd, viszont ezekre ugye a garancia nem is tudom mennyire érvényesíthető és kb 15-17kval drágábbak a K3-nál (ami 30k mindennel együtt).A nagyobb méret már tényleg csak azoknak jön szóba akiknek nem számít a pénz mert istentelenül drága behozatni/EUban venni, ahhozképest hogy CSAK egy e-olvasó. Ha muszály ilyet az egyetlen költséghatékony megoldás az hogy valaki megveszi USAban és magával hozza, és persze még így sem éppen olcsó.
Jómagamnak Nook Simple Touchom van, nincs panasz rá hihetetlen jó kis gép, de összesítésben a rootolt androiddal együtt sem érte meg a +17k-t amit ráfizettem a Kindle3al szemben.
Hétköznapi embernek annyit tudok mondani hogy valójában nincs túl nagy választék, a K3 annyival jobb ár-érték arányban hogy speciális igények nélkül nincs ok mást venni. -
malloc
csendes tag
Találtam egy linket, ami hasznos lehet:e-book olvasók
-
malloc
csendes tag
Én is most kezdtem el nézelődni a témában. Én is keresnék valami fórumot, ahol több infót találok. A kindle 3-at nagyon dícsérik, de ezernyi alternatíva van és jó lenne kicsit jobban látni a lehetőségeket. Nem szeretném az összes tesztet végigolvasni. Jobb lenne, ha tudna valaki mondani néhány itthon is beszerezhető best-buy olvasót.
Kisebb méretű (5"-6") e-inkes típust keresnék. Wifi nem kell, tényleg csak olvasnék rajta. -
alibaba7
csendes tag
Sziasztok!
Látom, nincs túlpörgetve a topic.
Van esetleg valami másik hely is itt a fórumon erről a témáról?
Én is mostanában szeretnék beruházni egy olvasóra, és az a fő kérdés, hogy kisebb (6 col körüli), vagy nagyobb (9 -10 col) legyen a kiválasztott. Hajlanék a nagyobbra, de vásárlás előtt mindenféleképpen ki szeretném próbálni, mert természetesen a legfontosabb szempont a hordozhatóság. Nem vagyok benne biztos, hogy a nagyobbat is kényelmes mindenfelé hurcolni (a kisebb akuidőről nem is beszélve).
Szóval ismer valaki olyan boltot Magyarországon, lehetőleg Budapesten, ahol ki is lehet próbálni működés közben ezeket? Kicsit nagyot egyaránt?
Eddig hatalmas csalódás a hazai felhozatal. Leginkább netes boltok vannak, néhol van raktáron, de ott sem kipróbálható. Voltam a Staturnban, Media Marktban, Qwerty-ben, es meg néhány kisebb helyen, de semmi. Ez így elég gáz szerintem 2011-ben... -
Kasya
nagyúr
Mobileread forumon találsz sok tweak-et. Lehet jailbreakelni is akár.
A görgetés készülékfüggő. A Kindle-nek az E-ink kiljelző miatt csak lapozás létezik pl. de az igaz, hogy sötétben lámpa kell. Ellenben az aksi idő nagyon-nagyon sokáig bírja.
Más olvasóknak más a kijelzője, ott a funkciók is mások. Erről a készülék "leírásából" tudsz tájékozódni. -
Kasya
nagyúr
Kicsi UP
Szeretnék én is beruházni egyre, mert a sok utazásom miatt a sok könyvet nem tudom cipelni. Mivel mobilon már kissé ráuntam a vakulásra, érdekelnének a vélemyének ki mit használ és ki mit ajánl...ha van még itt valaki
-
Vardar
tag
Én most gondolkozok egy ilyen kis készülék vásárlásán és lenne pár kérdésem.
Sötétben olvashatóság 0, egyenlő a papíréval?(csak E-ink es kijelző) Hülye kérdés, de lehet tuningolni a processzoruk órajelét? Néhány helyen olvastam hogy az alacsony órajelek miatt nehéz a görgetés, ezért kérdezem. Létezik egyéb "tweak" a teljesítmény fokozására? Miért adnak egyes helyeken tartalék akkut, nagy a halandóság körükben? -
Gilles
csendes tag
Hali!
Ezeken olvasható a magánban szkennelt pdf, vagy csak a letöltött jogvédett tartalom?
Djvu olvasható? -
kirkri
addikt
Nekem egy Sony PRS-505 típus van és meg vagyok vele elégedve.
Szuper szerkezet, nem lehet egy kalap alá venni a notebook-on való olvasással és a szemet sem rongálja az e-papír technológia miatt, hiszen nem vibrál a kijelző mint a TFT-nél. Bár néhányan fanyalognak az ilyen olvasókkal kapcsolatban, hogy más érzés ilyenen olvasni mint nyomtatott könyvből, én ezt nem tartom akkora különbségnek. Arról nem is beszélve, hogy a mai könyvárak mellett e-könyveket olvasva már rég behozta az árát.És hogy legyen egy kis reklám is:
Ha esetleg valakit érdekel az olvasó, akkor az a héten eladó sorba kerül, mert a héten érkezik az utódja (az is Sony). Az apróban megtalálható
-
Plutor
aktív tag
válasz
csmiklos-35 #8 üzenetére
Pesti vagyok,érdekelne a dolog.
-
nTom
aktív tag
A legolcsóbb szerintem az amazon kindle wifi, usából rendelve. Nekem 32 ezret vontak a számlámról.
-
canniball
nagyúr
Vásárolt már esetleg valamelyikőtök?
-
Gergő_
őstag
Úgyszólván uppolom a topikot, éppen akartam nyitni egyet a NOTEBOOKOK közé(szerintem ott jobb helyet lenne, nem szeretem a multimédia kategóriát, mindenre rá lehet mondani)
MyEbook MA-E7 a neve és tényleg megmozgatja az ember fantáziáját.
Jó lenne egy elfogulatlan tesztet olvasni. Hajrá -
Plutor
aktív tag
Engem is érdekelne pár vélemény az olvasókról.
A héten voltam az e-digital áruházban,és már van 2 fajta e-book olvasó 30k-ért.Méret 7"
Ez már ideális méret lenne nekem.
Egy baj van velük,hogy nem e-ink a kijelző.Sajnos nem voltak bekapcsolva,és így nem tudtam megnézni,hogy milyen a képük. -
rauschie
senior tag
Óvatos up?
-
rauschie
senior tag
Úgy láttam, a témában még nincs átfogó topik, ha tévedtem, ez zárható. A továbbiakban itt lehetne megvitatni az adott típusok előnyeit/hátrányait, ár/érték arányát, úgy is mondhatnám: milyen e-book olvasót vegyek?
Kezdetnek az lenne a kérdésem, hogy ha valaki esetleg jobban benne van a témában, melyik a legolcsóbb típus, ami e-ink kijelzővel rendelkezik (nem nekem lenne, ha lesz, és tényleg könyvolvasásra lenne használva, nem kell wifi, nem kell színes legyen, könyv legyen, tehát TFT-s nem kell), és olvassa az összes elterjedt e-book formátumot?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AliExpress tapasztalatok
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPad 11 (A16) 128GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPad Pro 4 (2022) 11" 128GB Cellular M2 Chip - Makulátlan, akku 100%, akár beszámítással
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 64GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron