Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
Védőtokot ti honnan rendeltetek a Minihez? 5-6 ezerért találtam jópofákat (pl. igazi, német bőr tokot az íbéjen), de nekem valami jóval olcsóbb megoldás is megtenné.
Én szándékosan vettem most ezt az 5"-os olvasót. Volt korábban 6 colos, de emlékeztem, hogy mindenestül (az QWERTY billentyűzetes volt) elég nagy volt, és valami kimondottan kicsit szerettem volna most. Egyelőre nagyon bejön.
-
ciry
őstag
Hello. Meg tudnátok mondani,hogy melyik programmal lehet módosítani a Pdf formátumú dokumentumok szerzőjét,címét? Amúgy, világítós e-readert èn is csak ajánlani tudom.
-
grosy
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Koobe Slimbook HD mennyire ajánlott kategória?
Esetleg valami megbízható tesztet tudtok róla, vagy helyet ahol ki szokták rakni és működik is?Multkor voltam Mammut Extreme Digital-ban amit ajánlott valaki, csomó készülék ki volt téve de mind le volt merülve.
-
k.kristof
őstag
válasz
Nyuszok #6085 üzenetére
Én is ezt nézegettem, amikor ebook olvasót akartam venni, aztán itt a topikban felvilágosítottak, hogy csak egy buta tablet. Az ajándék könyvek pedig ingyen letölthetők például a MEK-ből... Szóval én visszakérném a pénzt, és vennék egy rendes ebook olvasót.
Mióta megvan a Kindle, egyre gyakrabban később szállok le a BKV-ról, mint kellene
-
Nyuszok
újonc
Sziasztok!
Rendeltem egy Koobe Iris e-reader & multimedia nevezetű készüléket, amely azonban a számítógépről lecsatlakoztatva elkezdett ki-be kapcsolgatni és a rárakott könyveket (többek között az ajándékként hozzáadott 300 db könyvet) sem jelenítette meg. Gondoltam, hogy hibás lehet, ezért kértem a cseréjét. Ma érkezett meg az új készülék, ami azonban sajnálatos módon ugyanezt produkálja, megspékelve azzal, hogy most már a számítógép sem ismeri fel, hiába csatlakoztatom. Valakinek van valami ötlete, hogy ez miért lehet? Beszélhetünk ezeknél a termékeknél szériahibáról? Vagy esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a termékkel? Köszönöm a válaszokat!
-
MErzsi
csendes tag
Hidd el, hogy vadonatúj... Nem először fordul elő, hogy egy még nem is kapható terméket kifutottként jelöl a PocketBook. Ha ráviszed az egeret a fenti menüsorban található "Termékek"-re, akkor pedig azt írja, hogy újdonság az Aqua... Igaz, az összes többi olvasót is újdonságként jelöli, még az első generációs Touch Lux-ot is. Szóval teljes a fejetlenség.
Egyébként igazad van, ez egy elég fapados olvasó; alacsony felbontás, nincs háttérvilágítás...
Ennek tényleg csak annyi az értelme, hogy nyugodtan lehet a strandon vagy a kádban olvasni, és akar bele is lehet ejteni a vízbe, mert azt is kibírja. -
b0bcat
addikt
Sziasztok!
Van itt közületek valakinek PocketBook Mini olvasója? Én ma kaptam kézhez az enyémet, de nem tudok az itthoni wifi hálózathoz csatlakozni vele.
Egy kis segítség kellene... Akár privátban is.
Előre is köszönöm!
-
ABal
őstag
Tegnap egyenletes sötétben töltöttük az estét, mert több órán keresztül áramszünet volt a környékünkön. Ebből adódóan a feleségemnek adódott a kihívás: úgy kellett beállítania a fejlámpát, hogy rendesen megvilágítsa a könyvet, de kényelmes fejtartással tudjon olvasni.
Én meg elővettem az olvasót és fél perc múlva olvastam. Ha valakinek kétségei vannak, hogy megéri-e a világítós olvasó, én azt mondom, IGEN.
-
Jocozolg
tag
Üdv,
Névnapomra kaptam egy Kindle-t.
Kb 30 perc mire beregisztráltam, de must már ok a rendszer.
(Mondjuk világítósat nézegettem, de a család beelőzött.)
Szóval a világítás hiányzik, a kérdés az, hogy milyen világítós tokot tudtok ajánlani?Köszi
Jocó -
phedi77
tag
Esetleg vélemény WayteQ 60W HD-ről?...- igaz nincs világítás...
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz
phedi77 #6058 üzenetére
az en anyukam sima Kindle 4-et hasznal, imadja
igaz hogy o elkezdett par eve erdeklodni a szamitogep irant is (azota teljesen netfuggo lett), de az az olvaso annyira faek egyszerusegu, hogy annal szerintem csak bonyolultabbak vannak
igaz, nem vilagit, es formatumbol sem kezel sokat (amin azert a Calibrevel lehet segiteni)MOD: a nyelv meg... most komolyan, mire kell a 'nyelv'?
A konyvcimek olyan nyelven vannak ahogy feltolti, a betumeretet, ilyesmit meg egyszer be kell allitani es ugy hagyni -
phedi77
tag
Sziasztok!
Rég jártam erre... - de most vagyok és megint Titeket kérdezlek. Nekem megvan az Onyx C65 - amit imádok, de most anyu lesz 60 éves és gondoltam meglepném egy eolvasóval. Vennék is neki olyat, mint az enyém, de mivel nincs benne magyar nyelv így inkább nem. Anyu "régimódi", az egyszerűbb dolgokat szereti, így neki valami olyan kellene, hogy egyszerűen kezelhető, világítós magyar nyelvű, sok formátumot kezelő.
Néztem aggleány cikkét és hezitálok is 2-3 félén, de nem tudok dönteni: Aura HD, Paperwhite II, Nook Glow Vannak mindenhol pro-kontra érvek. Valakinek esetleg hasonló korú anyukája használ valamit amit szeret? Szerintetek melyik az amelyiket tuti meg fogja szeretni?... -
GyéBen
tag
Ismer valaki olyan boltot Egerben, ahol többféle e-book olvasót is ki lehet próbálni?
-
Dhampir
félisten
válasz
hampidampi #6054 üzenetére
Még sosem csusszant víz alá?
-
Valaki tudja, hogy mikorra várható az új Kindle Paperwhite?
-
JerryLee
csendes tag
-
válasz
JerryLee #6043 üzenetére
esetleg próbáld megetetni a Calibre-rel, hátha csinál belőle valami normálisabbat. ha mást nem, azt megmondja, hogy valóban a DRM a probléma, vagy más.
ill. még egy (brutál igénytelen) ötlet: PC-n megnyitod az epubot, select all, és átmásolod egy wordbe. mentés rtf-be, utána calibre rtf->epub. de ezt nem én javasoltam -
JerryLee
csendes tag
válasz
aggleány #6027 üzenetére
Igen annak mondható... Nekem már 20%-nál is jól látható a világítás színjátéka! De elviselem, nem viszem vissza emiatt.
Egy kérdésem lenne viszont. Segítsetek légyszi! Ugye van a Nook meg a Kobo, a Kobo áruházban kerestem egy könyvet amit nem találtam, csak a Nook áruházban, Gondoltam megveszem ott és mivel mindkettő eszi az epub-ot áttöltöm. Ok, de a letöltött könyvet nem látom sehol ha rádugom a gépre csak amiket én másoltam oda... Leszedtem a Nook softverét PC-re, ott van egy funkciógomb letöltésre, le is szedi, de a 2-300kb helyett majd 30Mb lett az epub, amit ráadásul ugye a kobo nem is olvas...
Mit csinálok rosszul, vagy mit javasoltok?
-
alfa159sw
tag
válasz
hampidampi #6040 üzenetére
Köszi ez jó hír
Vízálló tokkal vagy nélküle?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
alfa159sw #6037 üzenetére
Hát pont azért használod bezacskózva!
Mi gond lenne vele? Víz sem jut be a direkt erre szolgáló (kétszeres gyors-zárral ellátott) zacskóba, nemhogy pára...
(zacskó nélkül használttal sem nagy az esélye, mert nem hideg a készülék - de valóban indokolt az óvatosság, így pedig nem lehet baj még vízbeejtéstől sem) -
alfa159sw
tag
Sziasztok!
Véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi ebook olvasó fürdőszobában, párás helyen való használatáról.
Konkrétan a kádban való olvasásra gondoltam, vízálló tokban? -
Degeczi
nagyúr
válasz
paolinho #6023 üzenetére
Tehát valójában nem akarsz szerzőhöz korrekt (családnév szerinti) ABC sorrendet, hanem fixen mindig másolja oda a szerző nevét?
Beállítások / FInomhangolás: mindjárt az egyik első opció a "Szerző rendezési forma algoritmus", részletes példákkal a súgójában, ahol látható, h az alapértelmezett "comma" helyett a "copy"-ra van szükséged
-
-
kuruczz
tag
Még annyit, hogy az Onyx C65, hát tényleg eléggé érdekes...
Nekem nem sikerült a Google fiókomba bejelentkezni, így nincs Play áruház. A feltelepített alkalmazások java nem indul el, (ezek mind futottak a Nook-on) az egyébként nagyon jó lapozógombok csak a gyári olvasóban és az AlReader-ben működnek.
Szerintem az érintőképernyő eléggé érzéketlen, és hát tényleg vizplex-szerű, és a kisebb felbontású Nook-on szebb a betűkép is (minden várakozásom ellenére)... Nekem spec. izzadt a kezem a műanyag ház alatt, a Nook gumis háta kellemesebb (sokkal), bár van tok is a világon.
A világítás alul kicsit foltos, de engem lenyűgözött (az olvasólámpa után egy csoda)!A Nook-tól elriasztott a kijelző fényvezetőréteg hibája, de ha valaki tud erről nyilatkozni, nekem jobban megfelelne a rootolt STwG az Onyx-nál.
-
paolinho
őstag
válasz
kuruczz #6015 üzenetére
(#6014) nord: Köszi, eddig én s így csináltam: ctrl+c és ctrl+v, azaz kimásol és beillesz. De én a fix megoldást kerestem volna.
(#6015) kuruczz: Erre csak nagyjából megoldás a javaslatod, mert az addig berögzített írókat vissza tudom forgatni számomra helyes név-sorrendbe, és ezután már úgy jelennek meg, ahogy a "Szerző" beírásra kerül. Szóval, nem értettél félre, ezt a megoldást keresném, de úgy, hogy ha új író új művét venném fel, akkor ne kelljen az első alkalommal a Metaadatok-ban ismételten az új író nevét szerkeszteni. Ez sajnos erre még nem megoldás.
(#6017) Degeczi: Én azt szeretném, hogy nem csak magyar, hanem bármely író esetén, ha a Szerző alatt mondjuk John Grisham szerepel, akkor a Szerző rendezési forma alatt is ez így szerepeljen. Természetesen magyar írónál se fordítsa át a vezetéknév/keresztnév alternatívát fordítottra.
Bocsi, ha nem volnék egyértelmű, remélem azért érthető, amit szeretnék elérni.
-
JerryLee
csendes tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
paolinho #6013 üzenetére
Ha arra gondolsz, h magyar szerző esetén nem kell megfordítani,
akkor a bal oldali oszlopban lenyitod a szerzők listáját, és megkeresed egyelőre a rossz helyen (pl. Csáth Gézát a G betűnél), és nyomsz rajta egy jobb gomb, "Rendezési forma szerkesztése"-tMivel ebben az ablakban is szerepel az összes szerző, a többi magyart is átnézheted, van-e még javítandó
-
paolinho
őstag
A Calibre-ben van valami trükk, hogy ne fordítsa meg a "Szerző" sor alatti nevet a "Szerző rendezési forma" megjelenés alatt?
-
Libretom
aktív tag
válasz
JerryLee #6010 üzenetére
Érdekes, mert ezt az enyhe színeltérést észlelem én is, ha jól megnézem. Szóval annyira enyhe, hogy (nekem) fel sem tűnik, pedig sokat olvasok. Viszont sok olyat tud ez az olvasó, amit egyik sem: pl a betűk több fokozatú vastagítása ilyen, vagy a könyv fülszövegének megjelenítése stb. Remélem Te is megkedveled majd!
-
-
Ébri
senior tag
Ha olyan helyen laksz, ahol van olyan bolt, ahol kitesznek olvasókat, kipróbálnék a helyedben többet, mert azért az "olcsó" világítósak általában kompromisszumosabbak is (lehetnek). Ha próbálkoztál vele, rájössz, hogy neked kényelmes-e vagy nem. (Én pl. a tok megvétele után jöttem rá, hogy a Kindle PW-t egy kézzel tudom lapozni, s zavarna, ha nem tudnám, de ez elég extrém példa.) De tényleg mindenkinek más áll a kezére, s ahhoz ezek elég drágák, hogy utána könnyedén lecseréljük, s a youtube video se feltétlenül mutatja meg, hogy neked mennyire kézreálló,.
(De elég sokan rendeltek itt cuccokat kép és egyebek alapján, s ma is boldog tulajok.)
-
ilci87
csendes tag
válasz
tototos #6007 üzenetére
Az alapfeladata a hobbi célú olvasás lenne, nem tanulásra használnám. A youtubon nézet videók és tesztleírások alapján elvileg megfelelő lenne, csak valahol meg kellene nézni élőben
Apró kényelmetlenségen kívűl okozhat ez problémát, lehet zavaró, hogy a szavak kijelölése nem érintővel működik??
-
aggleány
addikt
Nekem a végén Kobo Aura HD lett a befutó. Megláttam a barátnőm Kindle PW-jét, és nagyon megtetszett a forma és az, hogy nincs rajta egy szál gomb sem az elején. Mivel a Kindle nálam nem volt opció (olyat kerestem, ami viszi az epub formátumot), elkezdtem olyat keresni, ami hasonló fazonú, kezeli az epub-ot, világítós, és jó is. Így lett a Kobo Aura HD a nyertes.
Ja, és az is fontos szempont volt, hogy legyen hozzá ébresztős tok.
-
ilci87
csendes tag
válasz
aggleány #6002 üzenetére
Áh bocsi nem is vettem észre, hogy félrepötyögtem
Nézegetek hátsó megvilágításúakat is, igazából én is arra vágyom a legjobban. De mivel eddig nem volt kitől tanácsot kérnem, csak csapongok a márkák, tudások között.
De ez a szerencsém, mert így nem ugrottam bele olyanba, amitől találok jobbat.Mikor először hallottam róla, még a kis olcsó tft-s meg ilyen olyan kütyüket néztem, de utánaolvastam és rájöttem az nem jó, eink kell. Így ráálltam arra, hogy milyen tudása van a "jobbaknak" .
És most megint ott tartok hogy állok az olvasó-rengetegben és nem tudom melyik lenne a jobb. Csak azt tudom, hogy melyik nem kell.
Az elmúlt pár órában is most ezt találtam:
http://e-book-olvaso.arukereso.hu/icarus/illumina-hd-p198896513/
Pont egy hátsó megvilágításos. -
aggleány
addikt
Kobo-t vagy Koobe-t?
Látom, hogy melyikre gondolsz, de ezt a kettőt lehet ilyen formán félreírni.
Nem tudok róla, hogy lenne itt valakinek a topicban.
Világítósat nem néztél? Én olvastam kölcsönkütyün, amiben nem volt világítás, és akkor jöttem rá, hogy inkább még gyűjtögetek, de nekem világítós kell.
-
ilci87
csendes tag
válasz
aggleány #5999 üzenetére
Igazából ezt a Koobo-t is nézegetem még. Árban talán jobban meg is érné, mint a cybook.
Igaz nem érintő kijelzős, de az nem is volt nálam alapfeltétel. És wifi sincs benne, amit szintén nem lehet tökéletesen kihasználni egy ebook olvasóban.Erről esetleg vélemény valakinek?
http://e-book-olvaso.arukereso.hu/koobe/slimbook-hd-p208383166/termek-leiras.html#properties
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Air 13" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Kék / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad Air M2 13" - 6. generáció - Cellular - 128GB - Csillagfény - Apple Garancia 20
- iPad Mini 7 (A17) 128GB wifi 2027.02.15.Gyártói jótállás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest