- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Mikrofon topic
- Fujifilm X
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cabal
tag
válasz
kodmen #10003 üzenetére
Tegnap este végeztem egy gyorstesztet az Onyx Boox C67ML-lel (AfterGlow 2): bekapcsolt világítással végiglapoztam 200 oldalt (epub), nem csökkent a töltöttsége 1%-ot sem. (61%-on állt, de szerintem kb. pont a határon, mert nem sokkal később már lement egy százalék) A világítás olyan 7-8 pöckön állt, talán a max. 20%-a vagy kicsivel az alatt volt, a sávot tekintve. Sötétben bőven elég volt. Az 5 oldalankénti teljes képernyőfrissítés volt beállítva. Gyári olvasóprogrammal.
-
-
BMizutani
tag
Üdv . Az akku cseréhez hozzá tenném , mivel a hetekben három olvasó javításán vagyok túl (két nook st + Kindle touch ) a nookok esetében gyerek játék a szétszerelés akku csere . A Kindle esetén viszont már cseppet sem szerelő barát feszegetni kell stb .
Ez csak egy kis kiegészítés ..
-
LittleBiG007
Topikgazda
"Még a Kobo Aura HD-t néztem, azzal lehet dual-boot-ot csinálni (igaz, ott is csak 2.3-as android van"
Azt gondolnád, hogy az nem nagy különbség. De bizony! Túlnyomó részben a jelenlegi androidos alkalmazások alsó határa a 2.3. A Moon Read esetében 2.2. Ami azt jelenti, hogy a Kobo-n működne a legújabb is...Sőt, elgondolkodtattál. Mindig attól félek, ha tönkremegy a Nookom idő előtt, nem tudom majd pótolni. Talán Kobo Aura HD 2.3-as androidja tudja ezt a hosszú üzemidőt produkálni, mint a Nook?
-
LittleBiG007
Topikgazda
A régi androidnak az a hátránya, hogy sokszor régebbi verziót kell keresni a telepítendő alkalmazásból. Tudtommal a Moon Reader-ből az 1.6.5-ös működik jól a Nookon, de igazából nem próbáltam még, mert az AlReader és a CoolReader nagyon megfogott, nem látom szükségét a Moon Reader-nek. (A telefonomra viszont én is a Moon Readert vettem meg és használom.)
Ja és ami nagyon tetszett (lehet, hogy a többi androidos olvasó is tudja, csak én nem ismerem őket ilyen mélységben), hogy be lehet állítani, hogy amikor visszajön pihenőből, kapcsolja be a világítást automatikusan, ha pihenőbe küldéskor is be volt kapcsolva.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Nook Simple Touch Glowlight (Android 2.1)
Feltöltés óta eltelt idő: 11 nap
Akkumulátor töltöttség: 26%
Olvasás szótárazás nélkül: 26 óra 9 perc
Szótárazás: 2 óra 38 perc
Olvasás és közben szótárazás összesen: 28 óra 47 perc
Világítás használat (becsült): 3-5 óra
Számított adatok:
Napi átlagos használat: 2 óra 37 perc
Napi akkumulátorhasználat: 6,7%
Átlagos használat melletti várható további működés (kb 10% akkumulátoridő elérése): 2,5 nap
Készenlétben (olvasás nélkül) várható további működési idő (becsült érték, kb 10% elérésig): legalább 6 nap - 8 napA saját olvasási szokásaim mellett várható üzemdő 1 töltéssel: 13,5 nap, kb. 2 hét
Napi 1 óra olvasással, kikapcsolás nélkül, 1 feltöltéssel elérhető működési idő (óvatos számítás, nem veszi figyelembe a szótárazás sokkal nagyobb energiaigényét!): legalább 35 nap
-
Canonfan
senior tag
Köszi az infót, a mostani könyvet végigolvasom a Moon+ Readerben, aztán meglátjuk melyik marad
Miben tud többet (a reklámmentességen túl) a teljes verzió egyébként?Népitéletet még nem gondoltam írni talán később amikor kiderül hogy csak olvasással mennyi lesz az akksiidőm, de kuruczz tapasztalataival nagyrészt egyetértek én is.
Annyitt tennék hozzá, hogy bár androidos, gyárilag nincs rajt Google Play, bár mókolással elvileg rátehető, de akkor ugrik a gari is, így én nem léptem meg. Ezért alapból csak apk-ban lehet felrakni appokat, de jobb megoldás felrakni a goodEreader appot, én is így használom, ami egy e-olvasóra való alkalmazásbolt, és bár biztos nem minden app van meg benne, de ami nekem kellett az olvasóra azt megtaláltam rajta.
Aksiidő:
Erről sajnos még nem tudok 100%-ban nyilatkozni, mert még nem volt olyan hogy csak olvasásra használtam, wifin netezés és app letöltés közben meg teljesen normális hogy jobban merül.
Viszont tényleg nem üzemidő bajnok, ezt számításba kell venni. Bár ezen lehet segíteni, ha olvasás után/két olvasás között teljesen ki van kapcsolva, persze ilyenkor ki kell várni még bebootol, de ez engem nem zavar.
Nekem eddig olvasással és wifivel vegyesen kb 1 hét volt az akssiisdő úgy hogy kikapcsoltam, de ez inkább a wifi miatt volt, most, hogy minden fent van rajta amit akartam kíváncsi vagyok én is hogy csak olvsaással meddig húzza.
Amit viszont most tudok, hogy következő alkalommal a már a mobilom töltőjével és kábelével fogom tölteni, mert usb-n egy örökkévalóság, ami 1 hónap üzemidő után nem lenne gond de itt ugye más a helyzet.
Összességében engem az aksiidő annyira nem zavar, ha külső töltővel kb max 2-3 óra alatt fullon lesz az aksi, cserébe az érintőkijelző, a háttérvilágítás éa az Android jobban tetszik. -
JamesFinn
senior tag
Csatlakozom én is grosy-hoz. Ha Ennyire zenét szeretnél hallgatni olvasás közben, gondolj arra is, hogy az mp3 lejátszó is pluszban használja az akksit. Ha visszaolvasol egy jópár hsz-t, akkor azt láthatod hogy az androidos olvasók meglehetősen gyorsan merülnek (kivétel talán a Nook...) persze ettől jók, annak akit ez nem zavar. Én ha olvasás közben zenét akarok hallgatni, arra ott az mp3 Player. Szerintem sem sok az értelme a zenelejátszónak egy ebook olvasón. (de ez az én véleményem.)
-
kuruczz
tag
Jelzem a WayteQ FL60 jelentősen olcsóbban, Android 4.2, Cortex-A9 Dual-Core 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB tárhely, microSD bővítés.
Az akkuja a gyenge pontja, képes pár nap alatt lemerülni (folyamatosan bekapcsolva, 4-5), ha a kompromisszumok közül ez megér kb. 12e Ft-ot, akkor ez is egy alternatíva lehet. -
mike1334
veterán
Én egy paperwhite II-vel lettem gazdagabb, igaz mivel magamat leptem meg vele, ezért már jóval karácsony előtt "kibontottam".
Az olvasó tökéletes, nagyon szép a képe, fénye, elég fehér, már észre se veszem, hogy nem könyvet olvasok, néha be is csap, ha ráesik egy hajszál, még lapozás előtt leseprem róla, nehogy ott maradjon, aztán elgondolkodok, hogy ezt most miért csináltam..
Nekem körülbelül egy hétig bírja az akksi, igaz most elég sokat olvasok rajta, hogy szabadságon vagyok.
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, pláne úgy, hogy milyen jó áron jutottam hozzá.
Egy hibája volt eddig, egyszer lefagyott, nem reagált semmire, de azóta szépen működik.
Anyaghasználat egyebek, minden tökéletes, egy mágneszáras tokot vettem rá, kényelmes tartani benne, jó a fogása, azzal is meg vagyok elégedve. -
kuruczz
tag
Az AlReader egyébként is eléggé "lehalkítható", negatív fényerőre is beállítható. WayteQ FL60-on teszteltem. Azért megjegyzem, a szobában kellemesebb a fényviszony (azaz kisebb), és én is jobban kedvelem az efféle olvasást éjjel: Tablet, fekete háttérrel, sötétzöld betűvel. Amiért mégjobban megvetnek majd a guruk: az IPS kijelzővel rosszabb az esti olvasás a régieknél (nagyobb a szóródó fénymennyiség), az egyenletesebb betekintési szög miatt.
-
kuruczz
tag
Sötétben ha minden kötél szakad bevetheted a titkos android fegyvert minden más olvasóval szemben, a bármely app-ban meglévő éjszakai üzemmódot! Nekem az AlReader így működik amikor a feleségem forgolódni kezd, és bevált. Szóval IGEN!!! Ráadásul minden androidos app működik rajta, mivel az After Glow (1)-en már mindegyik olvasóapp, Calibre Companion, Total Commander, stb működött már.
-
cabal
tag
Nos, átadta, de inkább az asszony használja. Igaz én állítom be neki.
Nincs túl sok hozzátenni valóm még az előző posztomhoz, mivel eddig nem volt másik olvasóm, összehasonlítási alapom sincs, illetve csak annyi, hogy áruházakban nyomogattam más típusokat is.
Az olvasó gyors, a gyári olvasó programmal is. Kipróbáltam rajta az AlReadert, azzal is jól megy. A háttérvilágítása egyenletes. Ja, az Onyx c67ml annyira az AfterGlow2, hogy ez felirat a kikapcsolt állapotban megjelenő háttérképen... (Az orosz piacon Magellan2 néven fut.)
A Google Play rendben működik, de eddig csak az AlReadert és a CoolReadert telepítettem.
Működik a böngésző is, figyelembe véve az eink hátrányait persze.
Egyszer viszont már lefagyott valami mobi olvasása közben: nem reagált az érintőképernyő semmire (viszont a fizikai gombok működtek, tehát nem a rendszer halt meg alapjaiban.) Megvártam míg kikapcsolt, visszakapcsoltam és ment rendben. Azóta nem történt meg ismét.
Az, hogy a kijelző mennyire kontrasztos ill. fehér, csak más készülék mellett tudnám értelmezni. Nekem bekapcsolt háttérvilágítás mellett szépnek tűnik, kikapcsolva meg nem használtam.
A Calibre rendben tudja használni. Tettem bele egy 16GB-os microSD kártyát, gond nélkül kezeli. Úgy vettem észre, hogy a kártyán lévő tartalmat mintha mindig újraindexelné (azaz, amikor bekapcsolod vagy készenlétből felébreszted). Ez lehet, h állítható, még nem néztem utána, nem zavar.Kérdezzetek, a konkrétumokra egyszerűbb válaszolni.
-
griffin90
tag
-
gyuszi78
tag
remélem tudok segíteni:
SENDtoREADER böngészön kirak egy könyvjelzöt a sávon.
Regisztrálni kell.Majd reg után kéri hogy add meg a kindles mail címedet amire kitudja küldeni a kívánt tartalmat.Ugye idáig semmi extra,megint csak Kindle.De most jön az a rész ami nekem kell.Meg tudok adni egy másodlagos email címet is amire szintén kiküldi a kívánt tartalmat.Szóval PocketBookra simán müködik
A kindles mail címet meg valami@free.kindle.com címet adtam meg tiszta kamut....
-
Degeczi
nagyúr
azért van vastag keret mindegyiken a kijelző körül, nem fogod meg véletlenül rossz helyen
igen, tok mindenképpen szükséges a hordozáshoz, mert sérülékeny (és drága) a kijelző
a legtöbb tok a fogáson is javít már csak a puhasága (és néha szövet-anyaga) miatt, néha pedig egyéb hasznos funkciói is vannak (pl. beépített asztali támasz ami ebédszünetben nagyon hasznos, vagy egy olyan rész, ahová bebújtathatod az ujjaid, így tömegközlekedésben is stabil fogást ad) -
hampidampi
őstag
-
cabal
tag
Szia!
Én most vettem Onyx c67ml-t. Még nem nyomkodtam sokat, mert a fa alá lesz, de azért nyilván ránéztem.
Android alapú, gyárilag van rajta google play, nem kell rámókolni. A beépített olvasója elég gyorsan lapoz, könnyen elérhetőek rajta a főbb beállítások. De mivel android alapú (4.2) könnyű telepíteni rá másik olvasót is, akár az Amazon Kindle is felmehet rá.Én az AlReader-t és a CoolReadert feltettem rá gyorsan, rendben működnek, ahogy kell. Tud zenét is lejátszani, ha ez érdekes lehet olvasás közben és van saját felolvasója is. Magyarul természetesen nem tud. (De a playen szerintem van olyan is.)
Sokat agyaltam mit vegyek, pw2, touch lux 2, illetve e között. A touch lux 2-t nyomogattam egy pw2 mellett az egyik MM-ben, és hát nem tetszett a lapozási sebessége... (Az asszonynak a fehér verzió bejött volna...)
A minősége egyelőre jónak tűnik, a gombok illetve a készülék nem recseg. A ház viszonylag sima műanyag, szerintem ennél jobb a Wayteq gumírozott borítása. (A touch lux 2 is sima csúszós fajta.) Amiért ezt nem veszem nagyon negatívumnak, hogy úgyis tokban lesz tartva/hordva.A készenlétről nem tudok nyilatkozni, mert mint mondtam, még nincs napi használatban. Viszont készenlétből hamar kikapcsol. (Ez nyilván állítható) De ez szerintem az android alapú készülékek nagy részénél így van beállítva, ezzel is spórolnak az akkuidőn. Viszonylag gyorsan bekapcsol amúgy, kb. fél perc a boot idő.
A világítása szép homogén, 1/3 fényerő alatt használtam. Wifire könnyen csatlakozott.
Hirtelen ennyi, remélem segít a döntésben.
-
kuruczz
tag
Az Icarus olyannyira=a WayteQ-el, hogy annak a rootolásával rootoltam az enyémet, szóval teljesen. Ebben az esetben WayteQ c. Onyx. Nekem 5 napig volt Onyx c65-öm (írd be a keresőbe, hogy népítélet, és megtalálod mit írtam róla, meg azt is, mit írtam a WayteQ-ről). Mai fejemmel (is) WayteQ-et vennék.
-
kuruczz
tag
az Icarus Illumina HD2 szerintem = WayteQ FL60, ami lényegesen olcsóbb, ellenben az akkuja egy hétig sem bírja, viszont ezt leszámítva igen jó olvasó, az említett Onyx ha jól gondolom nagyobb - árban jóval, méretben némileg. Én ha most kezdenék e-olvasni, vennék egy igen olcsó E-inkes példányt, ami jó lesz később a gyereknek, ismerősöknek, stb... és ezen kitapasztalnám az e-olvasás mikéntjét. A következő készülék már egy megfontolt választás lesz, mivel fogod tudni, mi is kell neked igazán!
Amit szubjektíven írhatok: Megvilágított, érintőképernyős, android alapú (lehetőleg 4+), olcsó (gyerek és egyéb rizikófaktorok végett), fizikai gombos, Wifi-s, SD-kártyás, hosszú akkuidejű, saját tokkal kapható, minél nagyobb kijelzőjű legyen, kb. ebben a sorrendben. A mérték, és a mennyiség eltérő, de vannak ilyenek. Mivel ezekből többfélét kipróbáltam, nekem már van többféle elképzelésem, de ez én vagyok! A te utad magadnak kell felfedezni, és ehhez ajánlottam az olcsó vételt. -
kodmen
aktív tag
A korábbi hozzászólásomhoz tudna segíteni valaki? Bár aggleány táblázata elég hasznosnak bizonyult újra.
Böngészgetve a kínálatot az Icarus Illumina HD2 és Onyx Boox c67ML After Glow2 tűnik megfelelőnek. Teszteket még nem néztem hozzájuk.Utóbbinak van +200mah (~+13%) előnye, a ram és a proci azt hiszem azonos teljesítményű. Ezzel kapcsolatban van tapasztalat?
Arról van valami statisztika, hogy érdemes-e karácsony utánig várni a vásárlással, mi a tendencia az árakban? Új évben olcsóbban lehet hozzájutni, vagy a karácsonyi akciók a kedvezőbbek, illetve ezek sikerétől függ (ha a nyakukon maradt a berendelt mennyiség, akkor olcsóbb lesz), és kiszámíthatatlan.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP szerverek áron alul
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest