Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hockeyapu
aktív tag
válasz hockeyapu #21799 üzenetére
Ezen a videón (1 órás !) [link] látszik a fekvő mód, a dupla oldalast sajna nem mutatja, de valószínűleg akkor van az is !
Tényleg, még senki nem számolt be színes kijelzős olvasóról, már igen kíváncsi lennék rá !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
hockeyapu
aktív tag
válasz nullpoint #21797 üzenetére
Na, tessék nem csak Én szeretek dupla oldalon olvasni, mintha tényleg egy nyitott könyv lenne az ember kezében !
Elég nagy gáz lenne, ha egy majd 10"-os nem tudna fekvő módot, ha pedig az van akkor lehet kétoldalasban olvasni.
Van benne giroszkóp !
Ha mégse, küldd vissza ![ Szerkesztve ]
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Megkapta a szemem ez a PocketBook InkPad Color. Sajnos "csak" 7.8 colos, de szines, az meg mi vagesz. Teszt alapjan nem tunik rossznak.
Mi a velemenyetek? Van valakinek ilyen?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
nullpoint
őstag
Sziasztok!
Ebook olvasót keresek régóta, normális méretben, 9col felett.
Találtam egy ilyet, nem találtam róla infót, lehet-e fektetve kétoldas nézetben olvasni rajta?
Tud valaki róla valamit? Köszönöm előre is.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
hockeyapu
aktív tag
válasz hockeyapu #21792 üzenetére
Ahogy Ébri mondja 8"-os mind a kettő és a forma az mobiusos kijelzővel van szerelve, ami könnyebb és rugalmasabb mint a többi. Ezért talán strapabíróbb (meg drágább is).
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
bwoay
nagyúr
válasz csendes #21789 üzenetére
akkor jól értettem, thx! Azzal, hogy "az összesre jellemző", azt próbáltam megfogalmazni hogy valamelyik így sikerül, valamelyik úgy, tehát lényegében a szórás mindegyiket érinti. Vagy mondhatnám úgy is, hogy azonos típusú olvasókból nehéz két olyan darabot találni, ahol a megvilágítás uniformitása egyforma. Ráadásul ami valakinek tökéletesen megfelel, az másnak még lehet zavaróan egyenetlen, ahogy írod.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
( V )
veterán
válasz hockeyapu #21787 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést
Közben már a forumtársak javaslatára még pár tucat YT videót néztem meg róla, tényleg elég jópofa és fürge kis jószág.
Egyetlen "hibája" a képletnek hogy gép + az említett mágneses tok már ilyen 144K-ra (Alza alapján) húzza az árat ami már azért egy korrektebb 10+ colos tabletnek is megfelel, PBnél meg már színes szagos masina van ebben a kategóriában.
Oké vágom, ez már gyakorlatilag egy e-ink tablet (plusz jegyzetelő réteg stb.), uh már más kategória, plusz az anyaghasználat is prémium, de kár hogy ebben a 7,8"-as méretben nincs nagy választék.* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Nem úgy értettem, hogy az összesre jellemző, hanem azt, hogy bizonyos valószínűséggel előfordul. Egyéni érzékenység kérdése, hogy ez mennyire zavarja az olvasási élményt. Persze a 14 napos elállás miatt vissza lehet küldeni, de ez igazából senkinek nem jó, jobb előzetesen boltban megnézni (sajnos sötétben nemigen lehet, pedig az is fontos) vagy neten rákeresni.
Másrészt irreális olyan egyenletes világítást elvárni egy előlről néhány LED-del megvilágított felülettől, mint egy OLED-től.
Ezzel együtt rengeteget fejlődött az e-ink megvilágítása, és általában a kijelző szerkezete, erről még tudományos közleményt is írtak "Optical Coherence Tomography"-val visszafejtve (reverse engineering) a technológiát: [link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
bwoay
nagyúr
minőségbeli szórás, vagy nemtom. apró eltérés, ami belefér a gyártási pontosság tűréshatárába. csak van rá valami kifejezés! egyébként felőlem nevezhetjük hibának, csak ahogy csendes kollega fogalmazott (meg amit linkelt), az számomra inkább azt az álláspontot képviseli, miszerint ez nem hiba, hanem egy olyan jelenség, ami általánosan jellemző az összes gyártó összes termékére. aztán persze lehet, hogy nem így értette. ugyanakkor az biztos, hogy az emberek sem egyformán érzékenyek az ilyesmire.
-
hockeyapu
aktív tag
Az Air az új modell, könnyebb, vékonyabb (6,3mm), szebb a dizájn és lehet venni hozzá mágneses lapozógombos tokot.
És természetesen 'reszponzív' (ez tetszik)!
Mindent eszik a saját olvasószoftver is, de a Google play-ből azt töltesz rá amit akarsz !
A vetélytársaknál pedig erősebb hardveresen !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
( V )
veterán
válasz consono #21784 üzenetére
Nem is hallottam még róla úgyhogy gyorsan utánanéztem, most tesztelem
#21785csendes
Nem is írtam hogy találkoztam EPUBbal Kindle-n csak az tűnt fel hogy maga a rendszer is fürgébb (nincsenek 1-2 másodperces gondolokodások - pl mint itt). Sajnos ezen a régebbi modellen (Sense 630) nem találtam beállítási lehetőséget olvasó morotokra, de pl nem érzek különbséget mobi, vagy PDF esetén sem.* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Kindle-n biztos nem láttál EPUB-ot .
Két dologgal lehet gyorsabbá tenni: egyrészt jó minőségű EPUB-okkal, mert ha sok benne a hiba, akkor az biztosan lelassítja a beolvasást. Másrészt - legalábbis némelyik firmware-ben - lehet választani epub motort. Ha az egyik lassú, akkor lehet próbálni a másikat.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
consono
nagyúr
Koreader t próbáltad? Én gyakorlatilag 100%-ban azzal használom a PB-t. Nem érzem lassúnak a Kindle PW 4 után sem (amit lenyúlt a kölök)
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
( V )
veterán
EPUB okat szoktam szinte kizárólag rátölteni, de ahogy olvastam a neten a visszajelzéseket, nem egyedi az élmény és nem csak ezen a régebbi modellen. Igazából nem idegesítő sima olvasás közben (max szövegméret változtatásnál), csak meglepődtem mikor ismerősöm Kindle paperwhite-ját próbálgattam, hogy jé ilyen fürge is tud lenni. Ahogy néztem az Onyx is elég fürge.
Persze ha van vmi okosság hogy lehet gyorsabbá tenni, szívesen veszem a tippeket.* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
@Pal
tag
Nem tudom, van-e ilyen kifejezés, hogy gyártási szórás, de értem. A lényeg, hogy nem tudnak egyformákat gyártani, csak nagyon hasonló minőséget. Amelyik rosszul sikerül, az már hiba. Igen, ahány darab annyiféle.
Talán annyit érdemes megjegyezni, hogy a PB-t és a Nova 2-t összehasonlítva újonnan alig volt eltérés a két kijelző világításának homogenitása között. Tegnap az itteni beszélgetés kapcsán egy kicsit alaposabban megnéztem. Végeztem egy összehasonlítást újra és a PB minimálisan romlott a jóval többet használt Novához képest. -
-
( V )
veterán
válasz f_sanyee #21773 üzenetére
Ah, szóval azért levegő
Hát ha jól láttam mindkettő Android 10 alapú, úgyhogy nem kéne különbségnek lennie támogatottságban. Ettől még persze lehet.
És a rendszer amúgy mennyire reszponzív, illetve saját (feltöltött) könyveket jól kezel?* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
JamesFinn
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
JamesFinn
senior tag
válasz csendes #21766 üzenetére
Van olvasóm, egy touch hd3, ennek szép homogen a világítása, az inkpadnál ez a homogenitás hiányzott. Igazából az édekelne, ez jelenség mennyire gyakori ennél a típusnál. Egyébként működik rajta minden led. Most megrendeltem egy masik helyről, meglátjuk milyen lesz. Ha ez sem jó, akkor márkát váltok.
Csatolok egy képet, talán látszik a probléma.[ Szerkesztve ]
-
válasz JamesFinn #21765 üzenetére
A világítás e-ink olvasókon egyenetlenebb, mint egy LCD-nél, mivel a kijelző fölött van néhány LED lámpa, előlről megvilágítva a felületet. Vagyis nem a háttérvilágítás szivárgásáról van szó oldalt, mint egy LCD kijelzőnél. Abban különböznek az olvasók, hogy hány LED lámpa van, hogyan vannak elhelyezve, illetve milyen módon van utána a fény minél egyenletesebben szétterítve, illetve, hogy milyen hullámhosszú fényt használnak: csak fehéret vagy fehértől a narancssárgáig állítható az éjszakai olvasáshoz. Mivel a szemünk nem egyforma, ezért érdemes megnézni, hogy kinek mi felel meg. Sajnos egy boltban nem mindig van lehetőség a sötétben történő kipróbálásra, de egy ismerős talán tud segíteni, akinek van olvasója.
Egy típuson belül az okozhatja az eltérést, hogy az összeszerelésnél lehet néhány tized milliméter tűrés, ami már elég ahhoz, hogy kicsit másképpen terüljön a fény a kijelző felületén. Illetve azt érdemes megnézni, hogy mindegyik LED ég-e.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
JamesFinn
senior tag
Sziasztok. Új olvasó vásárlása előtt vagyok. Jelenleg pb thd3 olvasót használok, de váltanek nagyobbra, a 6"
(Bár ez a hordozhatósag karára fog menni...) már szemüveg nélkül sajna nem az igazi.
Vettem egy inkpad 3 prot, aminek a bal alsó sarkában erőteljesebb volt a világítás. Roppant zavaró volt, nem bírtam megszokni. Elálltam a vásárlástól, visszaküldtem. Az lenne a kérdésem, elsősorban inkpad 3, vagy inkpad pro tulajodonosokhoz hogy ez a bevilágítás mennyire sűrűn fodul elő? Maradnék ennél a márkánál, nem szivesen váltanék. Olvastam, hogy a kobonal is előfordul ez a probléma, eseteleg ez a típus jöhetne még szóba...
Köszönöm a segítséget előre is! -
( V )
veterán
Nálam a Pocketbook Sense 630 makacsolta meg magát és semmivel sem volt hajlandó szinkronizálni (dropbox, Pocketbook sync, send-to-pb, cloud). Igaz messze nem mai darab, a legutolsó frissítés is 2014 es de szerethető kis darab csak hajlamos fagyogatni időnként.
Ami végül segített az a belső tárhely formázás. Szerencsére a könyvek már alapból vmik felhő fiókban voltak úgyhogy nem volt mit veszíteni, most már legalább a PB Cloud megy, ott meg össze van hangolva a dropbox-al.
Ami picit zavaró hogy bizonyos szolgáltatások már elavultak pl sync és arra igazán csinálhatnak egy patch-et, ha már teljes szoftver updatet nem.
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
yzww81
csendes tag
Helo!
Pocketbook InkPad 3 vásárlásán gondolkozom.
Azt szeretném kérdezni, hogy ez az olvasó vajon támogatja-e az ékezetek megjelenítését, a fájl formátumától függetlenül? -
@Pal
tag
Nincs HD nevű a PocketBook 740 InkPad 3-as szériában. Ezt csak valamelyik extrémes digitálos adatrögzítő találta ki. 740 InkPad 3 és 740 InkPad 3 pro van. Néhány apró különbség van közöttük. Pl. ahogy írod a memória mérete más. A pro nem bővíthető, de a másiké igen. A legfontosabb különbség, hogy a pro vízálló.
Ha csinálsz egy szűrést ezen a fórumon sok dolgot olvashatsz mindkét készülékről. Van itt róla egy halom tapasztalat leírás.
A kijelzője nagyon jó minőségű képet ad, de óvatosan kell bánni az eszközzel, mert érzékeny, könnyen sérül. hockeyapu javaslatait is érdemes megnézni, mert azok se rossz készülékek, ha pedig vízállót keresnél akkor a Kobo Libra H2O is jó, bár ennek kisebb a kijelzője. -
hockeyapu
aktív tag
Ha már ennyi pénzt költesz, akkor Onyx Boxx Leaf 7" [link] vagy Onyx Boox Nova Air 7,8"-os [link] (ez már jegyzetelős) .
Itt megtalálsz minden adatot !
A Leaf a két említett pocket modell között van árban, a Nova Air fölöttük.Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
hockeyapu
aktív tag
válasz LittleBiG007 #21753 üzenetére
Igen, régóta figyelem mind a kettőt, boox-on,csak a komolybb olvasók vannak, a többi nálunk nem is elérhető, meg egy csomó kiegészítő. Van lapozópedál kottákhoz és még 18 féle egyéb termék.
Ezt az infót, hol olvastad ?Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
Gurat
csendes tag
Sziasztok!
Nézelődök 1-2 hete és vásárlásra szántam el magamat. Viszont lenne még 2 kérdés. Kicsit nehézkes minden tulajdonságot megtalálni és jeenleg a PocketBook 740 InkPad 3 és az PocketBook 740 InkPad 3 HD között nézelődök. Jól látom csak annyi a különbség hogy a HD az 16 GB memória van? A simának meg 8. Ez belső memória vagy van mellé memóriakártya? Illetve ha belső bele lehet tenni külsőt szükség esetén?
A márkát nem ismerem remélem nem valami gagyi,rossz minőségű márka/ termék gyártó. Erről 1-2 szót tudtok mondani?
Illetve a fenti.ekhez hasonló akár alternatíva/jobb választást?Köszi
G -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hockeyapu #21752 üzenetére
Az Onyx olvasók gyártója kínai, a weboldala a boox.com. Ezek a mindenféle fantázianévvel ellátott olvasók (Edison, Livingstone, Lomonosov stb.) az Onyx orosz disztribútorának termékei, az ő weboldaluk az onyxboox.com.
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
hockeyapu
aktív tag
Már van ára az új Onyx olvasónak az Edisonnak !
340 usa dollár a gyári honlapon, csak 10 dollárral keveseb, mit a Nova air !
Hát ez ennyiért nem túl vonzó a Nova airhez képest, mivel ebben nincs Wacom réteg és toll ! Van viszont egy intelligens tok gombokkal ?
Egyébként ,méretek, tömeg ,hardver, magnézium ötvözet tok ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Mod:
Basszus rossz topik. Azért sziasztok![ Szerkesztve ]
-
blendész
tag
Megoldódott.
[ Szerkesztve ]
www.meszlenyiandras.com
-
matti70
tag
válasz Kazakovian35 #21747 üzenetére
A Libra 2 az újabb. Én a Libra H2O-t használtam egy hónapig és nagyon megkedveltem, csak az egyenetlen világítása nem tetszett, de ez a probléma sajnos többé-kevésbé minden Libra H2O-t érint. A Libra 2-nél viszont végre sikerült egyenletes megvilágítást csinálniuk, a Carta 1200-as panel miatt jobb a kontraszt, négyszer annyi a tárhely, és kapott Bluetooth támogatást és USB-C csatlakozót. Ha most kellene vennem, én ezt választanám.
-
Kazakovian35
kezdő
válasz matti70 #21741 üzenetére
Ez engem is nagyon érdekelne, mert elég erősen efelé az olvasó felé hajlok, de az újat venném (ami szerintem egyfajta default fogyasztói hozzáállás), viszont meggyőzhető vagyok.
Most így hirtelen nem is tudom, melyik az újabb. A kettő közül én valamiért azt hittem, hogy a baloldali az újabb verzió (az jobban is tetszik), de lehet, hogy tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
válasz LittleBiG007 #21743 üzenetére
Ezt én is megerősítem (Nova pro)!
-
hockeyapu
aktív tag
KIndléknek van saját topicja.
Ez a lényeg, hogy ne csak azokról beszéljünk.
De természetesen itt is lehet !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
hockeyapu
aktív tag
Az Onyx ma tette fel a honlapjára az új Edison 7,8"-os elnevezésű olvasóját . [link]
Ami gyakorlatilag a jelenleg futó nova, csak jegyzetelés nélkül, minden egyébben megegyezik a novával. (csak fekete)
Még nincs is ára !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hockeyapu #21742 üzenetére
Igen, ezzel a kijelentéssel én sem értek egyet. Pár éve még valóban az volt a helyzet, hogy az Androidos olvasó akkor is sokkal jobban merült, hogyha pont ugyanolyan módon használtad, mint egy dedikált olvasót. Azért a jelenlegi Onyx-oknál már nem ez a helyzet, sőt. Ha a bluetooth-t bekapcsoltam audiobook-ot hallgatni, a Kindle olvasóim szédületes sebességgel fogyasztották a százalékokat. A Nova 3-nál csodálkoztam, hogy az akksi merülése minimálisan emelkedett csak.
Összehasonlítani pedig csak olyan alkalmazással lehet, ami mindkettőn létezik. A Kobo-n lévő Koreader-em nem energiatakarékosabb, mint az Onyx-on lévő. Mindkettő minimálisan merül, a dedikált is és az Android is.[ Szerkesztve ]
-
hockeyapu
aktív tag
válasz f_sanyee #21737 üzenetére
Ha nem netezel szerintem egyáltalán nem merül gyorsabban, a wifi is állandóan be van kapcsolva, csak a világítás ami sokat fogyaszt nagyobb fényerőnél. Nyilván nem hagyom hogy a háttérben fussanak fölöslegesen alkalmazások.
És Én például nem tudnék meglenni nélküle .
És nem mondom, hogy vegyen mindenki androidos, csak próbálok rámutatni az előnyökre, hogy mindenkinek nagyobb rálátása legyen a kínálatra, aztán döntsék el mi kell nekik .Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
bwoay
nagyúr
válasz f_sanyee #21737 üzenetére
olyat kellene venni, ami legjobban ellátja azt a feladatot (vagy feladatokat), amire veszi az ember. csak sokan képtelenek előre eldönteni, hogy mire akarják majd használni. akkor jön ez a "melyik tud többet" kérdés mert az nagy segítség volt a döntésben már akkor is, amikor mobiltelefont kerestek, és sokan gondolják, hogy ez is valami olyasmi.
-
f_sanyee
senior tag
válasz hockeyapu #21734 üzenetére
Elég rossz hasonlat. Az androidos olvasó előnye annyi, hogy többféle storet vagy olvasó appot elérhetsz. De ha valakinek erre nincs szüksége, mert pl fix helyen vásárol könyvet, pl kindle storeban, akkor sok értelme nem lesz az extra kiadásnak. és valljuk be, a nem eink kijelzőkre optimalizált appok használatánál akadnak problémák, szóval aki ilyet akar venni, annak ezzel számolni kell. Én sokat használom az O'Reilly appját, amiben lapozni sem lehet, csak "görgetni" és ez nem annyira jó egy ilyen kijelzőn, persze nem is vártam mást, de nem biztos, hogy mindenki el tudja fogadni. Cserébe gyorsabban merül az aksi mint egy nem androidos olvasón.
Szóval mint Nova Air tulaj, csak annak ajánlanék Androidos olvasót, akinek tényleg szüksége van az extra funkciókra, és megvétel előtt alaposan utánanéz annak, hogy mit vesz.
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Szeretném megkérdezni hogy a Kindle oasis 3-on futtatott Koreader programban van lehetőség a színhőmérséklet állításra?
-
hockeyapu
aktív tag
-
Bozek
nagyúr
válasz LittleBiG007 #21732 üzenetére
Azért egy autó kicsit összetettebb egy e-book olvasónál. 10-ből hány embernek kell klíma például? Vagy hány embernek kell irányfény?
Én is mondhatnám, hogy csak Pocketbook-ot vegyenek az emberek, mert azon van fizikai lapozógomb, de az se sok embernek kell. Ne azért vegyen valaki egyik vagy másik márkát, mert többet tud, miközben nem is akarja használni ezeket a funkciókat, csak drágább lesz tőle az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
Kazakovian35
kezdő
Köszönöm a hozzászólásokat, aktívan próbálok döntésre jutni. A Canon EOS 6D és Nikon D610 között a választás nagyjából fél évembe került még 5 évvel ezelőtt, ezt azért igyekszem kicsit hamarabb lezavarni. Ha maradok a 6"-nál akkor szinte biztosan egy Clara HD lesz a nyertes, de nagyon hajlok a 7" felé.
-
hockeyapu
aktív tag
válasz Kazakovian35 #21717 üzenetére
Onyxboox Leaf 7" pár ezerrel drágább, de többet tud az említetteknél !
-
bwoay
nagyúr
válasz Apollyon #21720 üzenetére
ok, de ezt ne nekem címezd, én nem szándékozom ebook olvasót venni
formára nekem jobban tetszik a régi, meg kisebb/könnyebb, és ránézésre a gombok is jobb helyen vannak. ugyanakkor ha olvasásra használja az ember, akkor szvsz a kijelző minősége a döntő, és ezen a téren tudtommal érdemi az előrelépés. plusz talán végre megoldotta a Kobo a homogén világítást is...[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
@Pal
tag
Ha évekig akarsz használni egy készüléket, nem érdemes pár ezer forinton vacillálni. Sokat számít a nagyobb méret, egyáltalán nem hülyeség. A szívlapát aggleány részéről erős túlzás. A kényelmes fogás szempontjából a H2O kimondottan jó lehetőség, bár egy kicsit kisebb a normál 7,8 colnál, amely egy mérettartománnyal nagyobb. Érdemes elmenni valamelyik nagyobb üzletbe és alaposan megnézni a szóba jöhető készülékeket. Kézbe venni, ha lehet bekapcsolni stb.
-
@Pal
tag
válasz tvamos #21715 üzenetére
Ahogy olvasom, úgy néz ki, neked a Nova Air 10 colos lenne a befutó. Elég drága, hogy alaposan megfontolja az ember. Én úgy választottam a készülékemet, hogy összeszedtem az összes problémámat a hagyományos olvasás, jegyzetelés, információ keresés, adatok összevetése témakörében. Ezekre kerestem megoldást. Kellett jó pár évet várnom. Sokszor órákat guberáltam egy-egy számomra fontosabb adat után a könyvek, jegyzetek között. Most ezek a keresések nagyon gyorsak lettek max. egy-két perc, néha pár másodperc. Már rég megtérült a készülék ára.
Másik szempontom volt a láthatóság. Ezek a cuccok még a vacak minőségű PDF-ből is teljesen jól olvasható képet alkotnak. 7,8 colos Nova 2-esem van és nincs problémám a nagyobb lapmérettel sem. Jegyzetelésre használom, rajzolni nem igazán szoktam, néha előfordul és arra is használható, de rajzhoz nagyobb méretet ajánlanék.
Egyetlen problémám van a készülékkel, pontosabban a tokjával. A tokok rossz minőségűek. A sarkoknál megrepednek. Ennek ellenére tokot minden ilyen készülékhez érdemes venni.
A tollhasználat miatt felszenvedtem rá egy matt képernyővédő fóliát. Szerintem nagyon hasznos, ha sokat ír valaki. Egyáltalán nem látható bár vannak rá elméletek, hogy rontja a kontrasztot (kontúrokat), de ez szerintem elhanyagolható mértékű (nagyítóval látni is ). -
Apollyon
Korrektor
-
bwoay
nagyúr
A Kobo Libra 2 most olcsóbb az Alzánál, mint az elődje bárhol (az Alzát is beleértve).
Én azt venném.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
aggleány
addikt
Szia!
Nekem pont most friss a nagyobbra váltás téma, mivel most váltottam 6"-ról 7,8"-ra. Az első olvasóm 7"-os volt, de a következő körben kisebbet vettem a hurcolhatóság miatt. Azt akkor eléggé sajnáltam, az első időkben nagyon rossz volt átállni a kisebb méretre, de később persze megszoktam.
Most, a nagyobbra váltásnál is fura volt a nagyobb kijelző, és az elején azt sem tudtam, hogy hogy tudnám ezt a szívlapátot kényelmesen fogni, mert mindig ki akart borulni a kezemből. Kb. 3 nap alatt megszoktam, és most már egészen biztos, hogy nem fogok kisebbet venni a későbbiekben sem. Én nem szeretek kis betűmérettel olvasni. Nem használok lóbetűket sem, de nekem a nagyobb betűméret kényelmesebb, és így a nagyobb kijelző miatt nem kell folyton lapozni, megfelelő hosszúságúak a sorok is.
Szerintem neked az 1" különbség nem lesz ennyire vészes megszokás szempontjából, ellenben olvasási élményben meg fogsz lepődni, hogy mennyivel jobb. Hangsúlyozom, szerintem.
Én is itt érdeklődtem, hogy vegyek-e nagyobbat, és bíztattak, hogy igen, persze, hogyne. Úgyhogy megvettem, és nem bántam meg, pedig nekem nagyobb volt árban a különbség (35.000-rel volt több a nagy, mint a 6"-os lett volna).
Szóval szerintem vedd a nagyobbat!
-
Kazakovian35
kezdő
Sziasztok! Ebook olvasó vásárlás előtt állok, miután a Kindle paperwhite II már semmilyen pozícióban nem hajlandó tölteni sok évnyi használat után. Árukeresőn igen érdekes számomra a vásárlási toplista, a PocketBook eléggé leuralta a piacot, amiről én még nem is hallottam, viszont már jó ideje elhatároztam, hogy a következő ebook olvasóm egy Kobo lesz. Tetszik a dizájn, régóta a piacon vannak. El is olvastam sok népítéletet és véleményt, meg igazából nincsenek is különösebb igényeim. Viszont nagyon nehezen tudok dönteni azzal kapcsolatban, hogy maradjak-e az eddig teljesen bevállt 6"-os méretnél, vagy térjek át a 7"-ra. Ebben kellene a segítség olyanoktól, akik váltottak méretet. A két eszköz, amik közöt vacillálok a Kobo Libra H2O és a Kobo Clara HD.
Az igazat megvallva kicsit hülyén érzem magam, hogy ennyit költenék egy ilyen termékre. Nem szokásom, meg biztos vannak olcsóbb készülékek is, amik megfelelnének nekem, de úgy vagyok vele, hogy most megint kb a következő 10 évre keresek eszközt, ilyen szempontból nem akkora a különbség meg a tétel. Azt viszont sehogy sem tudom eldönteni, hogy rászánjam e azt a plusz 20.000 forintot a Libra H2O-ra, vagy hülyeség az egyel nagyobb képernyő meg a fizikai gombok miatt kiadni ennyit. Akiknek van tapasztalata a nagyobbra váltásról az legyen kedves, ossza meg, hogy szerinte megérte e. Köszönöm!
-
tvamos
nagyúr
válasz hockeyapu #21710 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a sok hozzaszolast, mindet elolvastam, es at fogom gondolni az osszes allaspontot, nagyon erdekes az osszes megkozelites.
(#21697) hockeyapu
Olyan konyveim vannak, amit ki sem adnak papiron, ha hardcopy-t akarok, kinyomtatom. Illetve olyan regi konyvek, amit nem nagyon tudok megszerezni papiron. Meg nem is akarom, mert az SD kartyan sokkal konnyebben elfer 100 kotet a zsebemben.(#21698) csibe1
Probalgatom ezeket, de nem olyan, mint egy e-papir, foleg egymas melle teve a tabletot, meg egy Paperwhite-ot.(#21699) @Pal
Elolvastam oket. Szeretnek egy jol hasznalhato e-papir kijelzos eszkozt.(#21701) LittleBiG007
"Ja és amire a 10 col nagyon hasznos lenne, a PDF, az meg áldozatul eshet a gyenge hardvernek."
Ez pont az, ami nagyon foglalkoztat... hogy mennyire lenne zavaro a pdf olvasas ezen az eszkozon. 6"-on ez abszolut nem ment, az kicsi.(#21703) f_sanyee
Volt 8"-os tabletem is, meg most 10"-os is. Tapasztalat alapjan egy 10"-os olvasot szeretnek. Magammal vinni nem fogom, otthon hasznalom majd.(#21705) Bozek
Mert a nagy jobb, mint a kicsi... de 15"-os olvasot nem nagyon tudok venni sajnos.(#21709) LittleBiG007
"már nem igaz az, hogy 1 töltés = 1 hét használat"
Nem gond az akku ido. Persze, jo lenne, ha 1-2 napot birna, de ha nem, az sem gond.(#21712) Apollyon
Ezt a kifejezest kerestem. A "kényelmes olvasáshoz".Amit most talaltam a videoban, ez a ceruza, ami nagyon nem franko: [link], meg ahogy ir, az lehet hogy zavarna. Ez viszont nagyon jo: [link], tetszik nagyon.
Ha mar ennyi zsetont kiadok, akkor azert jo lenne egy jol mukodo ceruza... Meg az is lehet, ha mukodne rendesen a jegyzeteles, meg a rajzolas, akkor magammal vinnem megbeszelesre, meg ilyenek. De a meret akkor sem gond. Nem akarom a metron elokapni. Asztalon, szeken ulve, esetleg este, lefekves utan, elalvas elott egy kis olvasgatas. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Apollyon
Korrektor
Plusz ott vannak azok is, akiknek valamiért nem opció kicsi betűkkel olvasni, ők jól feltolják a betűméretet és máris sokkal kevesebbet kel lapozni a kényelmes olvasáshoz, mint amit egy 6"-oson kellene.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
hockeyapu
aktív tag
válasz LittleBiG007 #21709 üzenetére
Soha nem mondtam, hogy vegyen mindenki 10"-ost és azt hurcolja, csak azt, hogy nekem tökéletesen megfelel !
A not air dizájnja tényleg az egyik legjobb + fémház, amit én előnyben részesítek minden készülékemnél (tudom vannak a fémnek hátrányai is ), sajnos tok nélkül rohadtul csúszik,legalábbis nekem.
A Lite hátulja meg bordázott.
Üzemidő meg nekem is meglepően jó, még a wifit sem kell kikapcsolni.
Lehet Én is veszek egy nova airt a családnak, hogy az enyémet hagyják békén.Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hockeyapu #21702 üzenetére
Amikor az Onyx Poke 3-mal láttam, hogy mégiscsak használható cuccok az Onyx Androidos olvasói és már nem igaz az, hogy 1 töltés = 1 hét használat, akkor két választási lehetőségem volt, Nova 3 - 8 col vagy Note Air - 10 col. Sok szempontot figyelembe vettem, és végül a 10 colt és a fantasztikus dizájnt (szubjektív, nekem a Note Air tetszik legjobban) feláldoztam a praktikum oltárán. Szóval röviden, nem, nem használtam tartósan és egyelőre nem is fogok. Vagy hát ki tudja... Ami biztos, hogy InkPad Lite-ot biztosan nem.
Üzemidőről jut eszembe, hogy a Nova 3 most egy töltéssel, sohasem kapcsolva ki, nagyon sokat világítással, pár óra Bluetooth használattal (amikor a környezet túl zajos volt a beépített hangszóró használatához) majdnem 4 hétig bírja. Hol vagyunk már az 1 héttől[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz f_sanyee #21707 üzenetére
De miért akarod megmondani hogy kinek mi a jó? Mindenki el tudja dönteni neki melyik jobb, nem azzal kellene kezdeni hogy a 10-es olvasó kényelmetlen lesz.
Anno egér alátétes topikban írták hogy véletlenül se vegyek fémből készültet mert kényelmetlen lesz. Évekkel később végül vettem és jó nagy marhának éreztem magam hogy hallgattam a megmondókra, bántam hogy nem vettem előbb.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
f_sanyee
senior tag
válasz hockeyapu #21706 üzenetére
OK, neked így jó, de szerintem kevesebben vannak akik dupla oldalt akarnak látni a könyvolvasón, szóval nekik nem annyira jó a 10". Persze mindenki azt vesz amit akar, én csak a saját tapasztalatom osztottam meg. (10" tabletem 460g, 7.8mm vastag, 10" note air 420g 5.8mm, szóval nem olyan nagy a különbség..)
-
hockeyapu
aktív tag
Mert Én így szeretem! Dupla oldalt látok egyszerre, mintha egy nyitott könyv lenne a kezemben.
És csak otthon olvasok, vezetés közben elég nehéz lenne a könyvre és az útra is figyelni !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
Bozek
nagyúr
válasz hockeyapu #21702 üzenetére
És miért annyira jó a 10"-os olvasó? Otthonra persze lehet, hogy jó, de cipelni is macerásabb. Miért szükséges, hogy egy oldalon több szöveg legyen? Elfárad a kezed a lapozásba? Ha még az lenne a baj, hogy kisebb a betűméret, de ez nem így van.
Jó, mondjuk a PocketBook-on van lapozógomb és úgy fogom, hogy az ujjam mindig rajta van, szóval nem kell a kijelzőhöz nyúlkálnom minden egyes lapozásnál.
-
hockeyapu
aktív tag
válasz LittleBiG007 #21701 üzenetére
Igazad van, de a 10"-os az 10"-os !
Használtál már tartósan 10"-os olvasót?Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hockeyapu #21700 üzenetére
Nem mindig könnyű ezt videókból megállapítani. Nem lassúságnak hívnám én ezt konkrétan, hanem lomhaságnak. Mindent egy picit lassabban csinál. Amikor megnyitsz egy könyvet, az érintés után számolsz 1.. 2.. 3.. és megnyílt. Állítod a betűtípust, 1.. 2.. 3.. megjelent. Margót beállítod 1.. 2.. kész. Megnyitsz egy pdf-et, számolsz, tanakodsz, hogy akkor ez most lefagyott-e, majd 20-30 másodperc múlva megjelenik. A lapozást nem kell ide számítani, mert az a 10 évvel ezelőtti olvasóimon is elég gyorsak voltak. Megnézel egy Paperwhite 5-öt, sokkal jobban reagál mindenre.
Természetesen lehet vele élni, ahogy a Paperwhite 1-en is tudok olvasni (vagyis tudtam, mert most adtam el) De azért a használati élmény nem 21. századi, na. Mondjuk a Pocketbook Inkpad Lite esetében lemondasz a jó hardverről, megelégszel a mai idők (vagy majdhogynem minden idők??) legkisebb felbontásával csak azért, hogy 10 colos olvasód legyen, és még mindig majdnem százezer forintról beszélünk. Ja és amire a 10 col nagyon hasznos lenne, a PDF, az meg áldozatul eshet a gyenge hardvernek. Ha ennyi pénzt szánnék egy olvasóra, akkor már biztosan tennék még hozzá, és megvenném a legolcsóbb 10 colos Onyx Boox-ot. Vagy ha nem lenne plusz pénzem és a PDF nem is annyira fontos, vennék egy 8 colosat inkább, Pocketbook-ban, Kobo-ban, vagy Onyx-ban.Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- Ipad Pro 12,9" 5th M1 Chip 256Gb (WIFI), ZUGU mágneses bőrtok, TomToc táska
- iPad Pro 11 M4 256GB Wi-Fi fekete színben tokkal dobozában
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest