Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
koncsik #23597 üzenetére
már látom, módosítottam is az előző postom. attól voltam olyan magabiztos, hogy két tételt rendeltem tavaly amazon.com-ról, mindkét esetben az előzetesen kalkulált tizenkevés dollárt kellett kifizetnem szállítási költségként, semmilyen más tétellel nem növekedett az ár. A probléma gondolom itt is konkrétan a Kindle miatt van, mint ahogy Németországból sem szállítanak ide.
-
bwoay
nagyúr
-
Emu
őstag
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem a PocketBook Basic Lux 3-al kapcsolatban.
Van elvielg szótár funkció, de nem jövök rá hogy működik (és a használati sem segít).
Megnyitok egy angol nyelvű könyvet, belépek a szótár módba. Azt írja ilyenkor, koppintsak a szóra (de nincs benne érintőképernyő), így a gombokkal próbáltam, de se kurzort, semmit se látokHa megnyomom a középső gombot, előgurik egy menü alul, ahol lehet szórtát váltani, kilépni, stb.. Jelenleg a Webster's 1913 van kiválasztva (nem tudm ez jó-e, így vettem, hogy rajta volt alapból)
-
Kérlek titeket, hogy a hasonló megbeszéléseket privátban intézzétek el, ha szükséges.
Sajnos a lánc miatt olyan hozzászólások is törlésre kerültek, melyek nem érdemelték ezt.
További jó fórumozást. -
endib
tag
Kobo Clara E2-rol van mar tapasztalat?
-
440Hzz
újonc
válasz
440Hzz #23518 üzenetére
Végül letöltöttem az utolsó gyári FW-t a támogatási oldalról PC-n és feltettem USB-n keresztül a leírásnak megfelelően.
Simán frissített, hiába ugyanaz a verzió mint amit OTA-n automatikusan telepített az olvasó.Újraindítás után a lapozási hiba teljesen megszűnt, az elmúlt néhány napban kb 6 órányit használtam a saját szoftverét és nem ugrott át egyetlen lapot sem.
Úgy tűnik valami félrecsúszhatott az automatikus frissítés során, pedig nem kaptam akkor hibajelzést.
Ez jelentheti akár azt is hogy ha frissítés után valami nem jól működik, érdemes egy próbát tenni a régimódi módszerrel is.
Hátha egyszer még jól jön valakinek -
blendész
tag
válasz
andrisbandi #23569 üzenetére
Óbasszus, köszi!
Megnéztem a használatit, aminek viszonylag az elején van a "vezérlőmozdulatok" fejezet, de persze nem ott írják le... -
andrisbandi
őstag
-
blendész
tag
Sziasztok!
Van egy Pocketbook touch hd 3 olvasóm. Egy dolog kivételével meg vagyok elégedve vele: az érintős lapozás sokszor bizonytalan.
Hiába a "söprő" mozdulat, néha akkor is visszafelé lapoz. A kérdésem, hogy nem lehet vhogy beállítani, hogy bárhogy is érek a kijelzőhöz, csak előre lapozzon? Vagy legalább vmi olyasmit, hogy mondjuk a kijelző jobb oldalára koppintva lapozzon előre, a bal oldalával pedig hátra? -
csendes
addikt
válasz
hockeyapu #23566 üzenetére
Ez egyfajta kompromisszum, nem kell sok RAM és erős SoC az olvasáshoz, így energiatakarékosabb. ritkábban kell tölteni.
Szerintem egy jó Androidos olvasó (jegyzetelő) esetében kicsit mások a szempontok, ott ma már elég erős a SoC (kivéve a játékokhoz) és van elég RAM a viszonylag friss Androidhoz és így is megvan az egy hét akkuidő. -
válasz
LittleBiG007 #23557 üzenetére
Tényleg, köszi, pedig olvastam
-
Kérek mindenkit, hogy ne forduljon személyeskedésbe a topik!
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Arolotifar #23554 üzenetére
Az az értékelés ott inkább user error. Pl.: az előző olvasott oldal átüt ez lol... valszeg nem ért hozzá.
-
-
hockeyapu
senior tag
Ha már alacsonyabb árfekvésű modellek : [link]
-
garga pista
őstag
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Arolotifar #23548 üzenetére
Nekem mondod? 3 Kobo-m van.
Már leírtam párszor, de a Touch a kedvencem, 2011-es modell, ha lenne benne világítás, csak azt használnám.))) Ez még infrás, és valamennyire élesebb a kijelzője az Auránál és a Claránál.
Azonban nem mindenki ilyen, ahogy látom 30K körül már van Kindle hardveraprón, néha olcsóbban is.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Arolotifar #23546 üzenetére
Érdemes nézegetni a használtpiacot. Csak találgatok, de azt mondanám, hogy egy könyvolvasót átlagban igényesebb emberek vesznek, ergo nagyobb valószínűséggel vigyáznak is rá. Így pedig ki lehet fogni használtan is egy jobban megkímélt, de olcsóbb darabot.
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #23543 üzenetére
Miért nem arra a márkára beszélted rá, ami neked is van ?
-
-
válasz
Arolotifar #23541 üzenetére
Tegye fel a Calibre-t, ha azon keresztül másolja a könyveket a Kindle-re, akkor nem lesz gond a formátum.
-
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Arolotifar #23537 üzenetére
A pocketbook ismer minden formátumot. Már az azw3-at is.
-
-
válasz
Arolotifar #23534 üzenetére
Elvileg már olvassa az epubot a Kindle 2022-es év második felétől. Sőt, a MOBI támogatást meg is szüntették.
Nem tudom kipróbálni, mert már nincs Kindle-m.
mod: közben kiderült, hogy a Send to Kindle AZW3-ra konvertálja az ePUB-ot. Ki kéne próbálni, hogy natívan olvassa-e.
-
-
csendes
addikt
válasz
Beteszed Calibre-be az akármilyen formátumú e-könyvet, csatlakoztatod a KIndle-t és megnyomod a gombot: [link]
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Emailben küldök mindig vagy pc-n jobb egér, küldés Kindle. De emailnél nincs egyszerűbb. Sose vacakolok kábellel, mire összedugom őket, addigra emailben már el is ment. Koncert szöveg sem kell a tárgyba. De szerintem már kábellel is működik, mert támogatott formátum lesz Kindle esetében az epub.
-
válasz
zsoltzsolt #23533 üzenetére
Mármint felmásolod és már olvasható is? Vagy maradt az e-mailes konvertálás?
-
Myrkky
csendes tag
válasz
xcsabo #23531 üzenetére
Ahogy nézegettem maga a szoftvere jobban tetszik a Kobonak, persze ezt is szoktam meg. És az is, hogy sok formátumot kezel, csak a kijelző miatt bizonytalanodtam el, bár annak idején is, mert a PW sárgásabb, no meg az újaknál állítható a színhőmérséklet is. Bár egyébként nem vettem észre, hogy fárasztja a szemem, de most megnéztem fényképezővel, erős fényerőnél valóban vibrál. Hát nekem még a régi Glo HD van de sajnos lassan megérik a cserére, és most fogalmam sincs még melyiket kellene.
-
xcsabo
senior tag
válasz
Myrkky #23530 üzenetére
Én pw-ről váltottam Kobo-ra. Leginkább a formátumok miatt. Persze a 10 éves pw1-em már nem volt mai darab. A forma kenterbe veri mindenben. Régen is a kobokkal szemeztem, de végül amazon lett. Igazából csak a rendszer kötöttsége ami ellene szól. Nekem volt rajta duokan, az sokat segített.
-
@Pal
tag
válasz
garga pista #23523 üzenetére
A világítás hasznos. Jó, ha a környezethez tudjátok állítani a képernyőt.
Ha valaki többet olvas, szerintem hasznos a nagyobb kijelző (8 col körüli), de sokan nem igazán osztják e nézetemet. A szemünk kímélése érdekében ez a két szempont lényeges.
Amikor valaki sokat használ valamilyen eszközt nem érdemes túlzottan spórolni rajta, ilyen szempontból a "belépő szint" nem biztos, hogy jó ötlet. -
garga pista
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy belépőszintű ebook olvasót, de kicsit el vagyok veszve.
Olvasgattam itt a topikot is, meg teszteket, de nem tudtam eldöteni kell-e nekem világítással rendelkező eszköz. (Alapból magamnak és anyunak venném közös használatra, ő kb. 30-50 könyvet olvas egy évben, én jó ha 2-3-at. Viszont ami meg engem érdekel, sok külföldi, angol nyelvű, így e-bookvan jóval könnyebb megvenni mint papíron.)
A Pocketbook-ot nézegettem, a Basic 4 és Basic Lux 3 modelleket. Akinek van ilyen vagy tapasztalate vele, írna róla? Azért is vacilálok, mert alapból laptop-ot, tv-t, akármit is úgy nézek, hogy világít mellette egy éjjeli/állólámpa, ezért bizonytalan vagyok, kell-e nekem háttér világítás egy ebookon, vagy elég a környezet fénye, ha este olvasnánk? -
Myrkky
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Kobo Glo HD olvasóm, amit nagyon szeretek. Most volt 7 éves.. Az akksi haldoklik benne, gyorsan merül, nagyon lassan töltődik. Találtam neten "helyettesítő" akkumulátort, szerintetek érdemes cserélni? -
440Hzz
újonc
-
440Hzz
újonc
Sziasztok!
Egy PB Touch Lux 3-as olvasóm van, amit eddig örömmel használtam.
2-3 hónapig fiókban volt, aztán most észrevettem, hogy néha - 5-8 oldalanként - kettőt lapoz.
Esetenként egy pillanatra feltűnik a megfelelő oldal de átugorja, máskor egyszerűen kihagyja, ez a generált oldalszámozáson jól látszik.
Ha visszalépkedek 2-3 oldalt akkor megjeleníti a kihagyottat rendesen.
Nem könyv függő, gombbal és érintéses lapozás használatakor is előfordul.Letöröltem mindent, visszaállítottam a gyári állapotot, kivettem a kártyát, leformáztam a belső tárhelyet, de a hiba továbbra is fennáll.
Új FW frissítés már nincs hozzá, az utolsó fent van (OTA).
Az aksija rendben van.Ha valakinek van ötlete kérem ossza meg, ha lehet még nem selejtezném ki.
-
xcsabo
senior tag
Szerintetek egy első generációs pw-t mennyiért lehet még eladni? Két alis tokkal, töltő nélkül. Köszi.
-
Dr. Akula
félisten
Oké, így már világos. Én nem tudtam hogy kell-e ezen gyárilag reklámnak lennie vagy sem, csak maga a "fizettél érte és mégse teljes értékűt kaptál" esetre mondtam hogy ez mindenképp gáz, akárki is a felelős érte. Akkor gondolom ez olyan mint a "Very Big" GSM és társai, ahol a magyarnak látszó menü ellenére mindig arab tartalmak akarnak települni a telefonra, mert az appstore úgy ítéli meg hogy ez olyan régióban van. Ott se sikerült a teljes hekkelés.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dolphine #23468 üzenetére
Nem szoktam szinkronizálni, mindig manuálisan rakom fel a frissítést.
A 4.35-öt valóban visszavonták, itt van róla topik. Van akinél bugos ezzel a verzióval a sideloading, vagy a kollekció létrehozása az eszközön. Hivatalos álláspont nincs, szóval csak találgatnak, miért vonták vissza ezt a frissítést. -
válasz
Dr. Akula #23495 üzenetére
Alapból a Kindle nem reklámos, de megvan a lehetőséged, hogy reklámosat vegyél olcsóbban. Cserébe vállalod, hogy vannak reklámok. A reklámokat utólag is el lehet távolíttatni pénzért. Erről van szó. Abban, hogy utólag megjelent a Kindle-n reklám, valami nem tiszta, olyannál fordulhat elő, ami eredetileg reklámos volt, és mondjuk valami hackkel leszedték róla. Vagy van valami más, amiről nem tudunk.
Simán lehet, hogy a viszonteladó cég ügyködött valamit az eredetileg reklámos Kindle-vel.
-
Cs1csó
titán
Nekem PocketBook Touch Lux 5 van egy mágnesesen záródó fedlapos tokban, kinyitom, bekapcsolom és egyből az a könyv és ott töltődik be ahol épp járok az olvasásban. Ha becsukom a mágneses fedlapot akkor automatikusan altatja a készüléket ha kinyitom automatikusan ébreszti és az az oldal töltődik be ekkor is ahol épp járok.
Nálam nincs reklám de ha lenne sem volna probléma. -
( V )
veterán
válasz
consono #23502 üzenetére
Amúgy nem értem mi ez a reklám hiszti: asszonynak karácsonyra PW 5-öt hozott a Jézuska, de mivel őt nem érdekli hogy a zárképernyőn nem a borító van hanem könyvajánló (ami még hasznos is és ennyi az össz-vissz reklám) ezért egy jó 10K-t spóroltunk rajta.
Ehhez képest mondjuk a Samsung a majd félmilliós 65'ös NeoQledjén saját magukat reklámozzák kéretlenül az arcunkba a TV menüjében... ég és föld szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple MacBook
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Gyúrósok ide!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Jó állapotú Apple iPad 8 32GB GOLD ! 1 Hó Jótállás
- Panasonic Toughpad Fz G1- Ütésálló laptop- I5 4 gen - akár 10 órás
- 5db Panasonic Toughbook H2- Ütésálló tablet- Bekapcsol, de hiányos (nagyobb tétel készleten)
- iPad 8 32GB gen wifi+ cellular hibátlan
- iPad Pro M4 11" 256GB wifi+cellular ÚJ 1 év Apple jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest