Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topic
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
aggleány
addikt
válasz
Kazakovian35
üzenetére
Szia!
Nekem pont most friss a nagyobbra váltás téma, mivel most váltottam 6"-ról 7,8"-ra. Az első olvasóm 7"-os volt, de a következő körben kisebbet vettem a hurcolhatóság miatt. Azt akkor eléggé sajnáltam, az első időkben nagyon rossz volt átállni a kisebb méretre, de később persze megszoktam.
Most, a nagyobbra váltásnál is fura volt a nagyobb kijelző, és az elején azt sem tudtam, hogy hogy tudnám ezt a szívlapátot kényelmesen fogni, mert mindig ki akart borulni a kezemből. Kb. 3 nap alatt megszoktam, és most már egészen biztos, hogy nem fogok kisebbet venni a későbbiekben sem. Én nem szeretek kis betűmérettel olvasni. Nem használok lóbetűket sem, de nekem a nagyobb betűméret kényelmesebb, és így a nagyobb kijelző miatt nem kell folyton lapozni, megfelelő hosszúságúak a sorok is.
Szerintem neked az 1" különbség nem lesz ennyire vészes megszokás szempontjából, ellenben olvasási élményben meg fogsz lepődni, hogy mennyivel jobb. Hangsúlyozom, szerintem.
Én is itt érdeklődtem, hogy vegyek-e nagyobbat, és bíztattak, hogy igen, persze, hogyne. Úgyhogy megvettem, és nem bántam meg, pedig nekem nagyobb volt árban a különbség (35.000-rel volt több a nagy, mint a 6"-os lett volna).
Szóval szerintem vedd a nagyobbat!

-
aggleány
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az a legegyszerűbb, ha beírod a keresőbe, hogy könyvolvasó vagy ebook reader, és az árukeresőben megnézed, hogy mi fér bele a keretedbe, aztán elolvasol róla pár tesztet, vagy ha már van pár konkrét típus, itt is kérdezhetsz. Szerintem nem érdemes világítás nélkülit venni, sőt, én most már ragaszkodom a szabályozható színhőmérséklethez, mivel ott tudod kicsit sárgásabbá tenni a hátteret, ami nem hangzik nagy dolognak, de az.
Könyvolvasónál véleményem szerint nincs olyan, hogy kezdő szint, mivel ugyebár olvasni profin tudsz, tehát szeretni fogod, és ilyen eszközt nem pár hónapra vesz az ember.

Az én utolsó olvasóm, ami most elromlott, két és fél évig működött. Kiszámoltam, hogy havi 1.500,- Ft-ért olvastam, ami a mai könyvárak mellett nagyon megérte még így is. Az előző olvasóm egy ismerősnél van, majdnem 5 éves, és azóta is hibátlanul működik.
Mivel írtad, hogy teljesen kezdő vagy, érdemes lenne elolvasni a topik elején belinkelt "Elektronikus könyvolvasó választása" című irományt. Már nagyon régi, de az alapok benne vannak, az is, hogy mi alapján érdemes választani. Ad egy kis támpontot. A 3. és 4. oldal kell a választáshoz.
-
aggleány
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
Valamiért én azt hittem, hogy egy ekkora cég korrekt lesz. Az pedig fel sem merült bennem, hogy egy ennyire egyértelmű témában is ügyeskedni kell, és nem lehet korrekt módon elmondani, hogy mi a helyzet.
A másik, hogy nekem gyorsan kellett a könyvolvasó, és az elállással ugye csak megy az idő, más kereskedőnél megvenni alapból még egy hét minimum, náluk meg fura lenne, ha egyszer már nem kellett.
Ez van, így jártam. Szerencsére vettem ezt a csereizét, úgyhogy problem solved.

Legalább most már tudom, hogy legközelebb mit kell csinálni ilyen esetben. Gerincmentesen kell viselkedni, és rögtön jobb a helyzet. Az a baj, hogy az én jól fejlett igazságérzetemmel egyre kevésbé lehet létezni.

-
aggleány
addikt
Köszi, azt nem tudtam, hogy ezeket máshogyan szigetelik. Megint tanultam valamit.

Nem gondoltam, hogy egy egyértelmű hibánál szórakozni fognak velem. Elvégre is nem egy filléres cuccról van szó, úgyhogy elvártam volna a korrekt hozzáállást. Mindegy, megoldódott, de ez nekem akkor sem korrekt kezelés. Megkérdeztem, hogy lehet-e törölni a reklamációt, mert akkor törölném, de nem lehetett.
-
aggleány
addikt
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Most már emlékszem.
Az a baj, hogy nekem semmi más nem jó, csak a Pocketbook, ugyanis csak abban van normális mappakezelési rendszer. Ha másban is lenne, más is szóba jöhetne, de így finoman szólva eléggé le vagyok korlátozva.A legelső olvasóm egy Kobo Aura HD volt, amit nagyon szerettem, úgyhogy nem márka, hanem inkább tudásfüggő vagyok. Mióta felfedeztem, hogy létezik könyvolvasókon is mapparendszer, azóta csak az kell.

-
aggleány
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
Lehet, hogy azóta megváltoztak, nem tudom. Még az is lehet, hogy én voltam a béna. Jó eséllyel az volt a gond, hogy szerintük nem volt hibás az olvasó, szerintem meg igen.
Én is ott pötyögtem hátul, de nekem azt írta ki, hogy ilyen rendelésszámon nincs reklamációs jegy (vagy ilyesmi). Odamentem a pulthoz, és ott mondta a srác, hogy ezt nem lehet cserélni, mivel csak esztétikai hiba. Hiába mondtam, hogy azért a vízállóságot befolyásolja az, hogy jól látható luk van a két felület között, nem hatottam meg.
Remélhetőleg más nem jár így. Szerintem ez a főként a gyártó hibája. Azért egy majdnem 100.000,- Ft-os készülék ne nézzem már ki így! Nincs náluk minőségellenőrzés?
A tok visszamondásánál nekem is megjött másnap a pénz, azzal minden rendben volt.
-
aggleány
addikt
Srácok, ez az Inkpad 3 hatalmas!!! Tudtam, hogy nagy lesz, de hogy ekkora... Nagy, nehéz a régihez képest. Egyelőre nagyon fura, de mivel mindenki azt mondta, hogy jó lesz, igyekszem megszokni. Azt hiszem, kell még hozzá egy kis idő. Egyelőre egy kézzel nem tudom megtartani, mindig kifordul a kezemből.

-
aggleány
addikt
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Szerintük ez csak esztétikai hiba, és mivel a készülék működik, nem is igazi hiba. Szerintem meg hiba, hogy a Dunántúli középhegységet formázza a műanyag a kijelző szélén, de nem értettek velem egyet, hiába küldtem el ugyanazt a képet, amit ide is feltettem. Bár azért érdekes, hogy mivel vettem hozzá cserelehetőséget, így már elfogadták, hogy ez így nem tökéletes. Érdekesen méricskélnek.
Mindegy, ennél a cégnél többet nem fogok vásárolni, ilyen egyszerű a dolog. Ha kell valami, majd megveszem máshol, és kész. Csak gondoltam szólok, nehogy más is belefusson ilyesmibe.
A tokot is onnan akartam venni, mert a webshop szerint 2-3 nap volt a szállítás, de kiderült, hogy december végére érne ide, úgyhogy azt visszamondtam. Az simán ment, és másnapra már meg is érkezett a visszautalt pénz.
-
aggleány
addikt
válasz
csendes
üzenetére
Tudom, azért vettem a neten, és még meg is kérdeztem, hogy van-e ez a lehetőség. Természetesen van, hogyne, hát persze. Elvben. Gyakorlatban az alzánál nincs. Vagyis van, de minimum két hét, mire lesz belőle valami. Én meg pont azért vettem az alzánál, mert ott volt a leghamarabb elérhető. Két hét alatt megvan a pénz, aztán x nap, mire utalják, utána meg tudom rendelni a cuccot máshonnan. Várok egy hetet, és huss, jövőre már meg is van.
-
aggleány
addikt
válasz
csibe1
üzenetére
Igen, nagyon cukik voltak. Vagy várok 30 napot, vagy az azonnali csere lehetőség, de csak és kizárólag azért mert megvettem a lehetőséget. Bezzeg amikor kici kinaiaktól veszek valamit, ami nem hibátlan, ezerrel megy a bocsánatkérés, és már küldik is a másikat vagy az árát. Evvan.

-
aggleány
addikt
válasz
consono
üzenetére
Igen, sikerült. De nem ám azért, mert előző nap vettem, és ugye ilyenkor még járnak az embernek ilyen flancos dolgok, mint csere, ha nem jó, hanem azért, mert plusz pénzért vettem hozzá ún. "azonnali csere" lehetőséget. Megkérdeztem, ha ez nem lett volna, akkor 30 nap bevizsgálási idővel valószínűleg ugyanúgy cserélik, de azért na.
-
aggleány
addikt
Az mennyire gáz, hogy az olvasó kijelzője melletti szél hullámos egy kicsit? Gondolom a világítás miatt. Ez normálisnak számít, vagy holnap már vihetem is vissza? (Pocketbook Inkpad 3 Pro, mai vásárlás)
-
aggleány
addikt
Mindenkinek köszönöm szépen a választ.
Ezek szerint a nagyobbik verzió lesz a befutó. 
Nem hurcolom magammal sehova, csak itthon használom. Ha mégis vinném, akkor is kényelmesen elfér a hátizsák laptop zsebében.
(Ha van közöttünk olyan, akinek esetleg kellene alkatrésznek a PB Touch HD 3, szívesen odaadom dobozostól.)
Menotti: Néztem a Lite-ot is, de az már valahogy túl nagynak tűnik, ha csak úgy az ágyon fekve olvasnék.
-
aggleány
addikt
Sziasztok!
Azokat az emberkéket kérdezem, akik 6"-os olvasóról váltottak nagyobbra. Érdemes? Tényleg annyit jelent az a pár centivel nagyobb kijelző?
Meghalt az olvasóm (PB Touch HD 3), és vennem kell valamit. Vagy ugyanilyen lesz, vagy a PB Inkpad 3 (esetleg Pro), még nem döntöttem el. Mivel nálam egy könyvolvasó hosszú távú befektetés, nem az áron fog múlni, hogy melyiket választom.
-
aggleány
addikt
Igaz, a mondatszerkezetek néha nagyon érdekesre sikerednek.
Amikor elkezdtem átírni a könyv elejét, konkrétan az egész mondatokat fogalmaztam át. Aztán még meg kellett nézni az előtte lévő mondatot is, hogy van-e visszautalás. Tehát miközben átírtam a magyar fordítást, néztem mellette az angolt is, hogy legyen értelme az egésznek. Túl macerás volt. -
aggleány
addikt
válasz
Apollyon
üzenetére
Regényről van szó, így nem annyira vészes a dolog. Nagyon sokat kellene szótáraznom, hogy eredeti nyelven megértsem, ezért választottam a fordítóprogramot. Ahogy haladok a könyvvel, egyre érthetőbbnek tűnik az egész. Az egyik tipikus hiba: "kérdezte B" helyett "B megkérdezte". Azért ez még elviselhető. Egyébként néhol tényleg elég vicces, de a lényeg átjön.
Mondjuk az tény, hogy amikor ugyanennek a sorozatnak a rendes fordításában olvasok egy könyvet, az valahogy jobban halad - gondolom azért, mert az élvezhetőbb. Ez egy idő után viszont fárasztó, mert az agyam rögtön átvariálja az egész szöveget.
A fordítóprogram nagyon jó, egész fejezeteket lehet vele egyszerre lefordítani. Egy könyv megvan kb. két óra alatt. Aztán még alapformázás, és máris olvasható, bár gyengébb idegzetűeknek nem ajánlanám. Elég vicces, hogy hajlandó vagyok így olvasni, amikor ha egy cikkben találok két hibát, már abba is hagyom az olvasást.

-
aggleány
addikt
Én most egy fordítóprogrammal lefordítottam egy könyvet. Sok benne a hiba, fogalmazási és nyelvhelyességi is, és elkezdtem a számítógépen olvasni és javítani. Egy idő után nagyon fárasztóvá vált, és abbahagytam. Elolvasom így, és igyekszem nem figyelni a hibákra. (Nem megy, de azért igyekszem.
) -
aggleány
addikt
válasz
üzenetére
A világítás nagyon jelentős különbség. Egy nem túl világos helyen sem kell lámpát kapcsolni olvasáshoz, ami sokat számít. A könyvolvasóknak nem árt valamivel több fény, mit egy normál könyvnek.
Pdf ügyben nem tudok segíteni, nem próbáltam pdf-et olvasni, mivel az e-book formátum. A Calibre programmal át lehet konvertálni e-book-ra a pdf-eket, ha normális pdf-ről van szó. Fotózott könyv esetén nem lehet átkonvertálni.
-
aggleány
addikt
válasz
kismedve1982
üzenetére
Szívesen. A beállításoknál meg kísérletezni kell, egy idő után meg fogod találni azt a verziót, ami Neked a legkényelmesebb. Nekem kb. fél év volt, mire sikeresen beállítottam mindent, de a betűtípussal vacakoltam a legtöbbet.

-
aggleány
addikt
válasz
kismedve1982
üzenetére
Szia!
Nekem is olyan van. Szerintem teljesen használható a gyári programmal is, de én szigorúan csak olvasok rajta. Nem szótárazok, nem jelölök ki részeket, mezei egyszerűséggel olvasom rajta a könyveket. Sok betűtípus van rajta gyárilag, számomra minden jól paraméterezhető.
Ha még nincs hozzá tok, azt sürgősen szerezd be, mert az ebook olvasók kijelzője nagyon sérülékeny.
-
aggleány
addikt
válasz
CMD 87
üzenetére
A Pocketbook-ok tudják kezelni a könyvtárszerkezetet. Fogod az egész könyvtárat, és mindenestől át tudod húzni az olvasóra. Én pont ezért választottam a Pocketbook-ot. Nem találtam másik márkát, ami tudna ilyesmit. Azóta persze lehet, hogy van más is, de mióta megtaláltam az említett márkát, nem kerestem mást, mivel elégedett vagyok vele.
-
aggleány
addikt
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Értem, köszi a tájékoztatást.
Ha gondolod, akkor töröld nyugodtan az én vonatkozó hozzászólásaimat is, így nincs értelmük. Mármint ennek és az előzőnek. -
aggleány
addikt
válasz
kabdzsi
üzenetére
csendesnek igaza van abban, amit leírt.
A világítás nagyon hasznos, mert egy könyvolvasónak több fény kell, mint egy normál könyvnek.
Szerintem ha igazán jót akarsz, tegyél hozzá még 2.000,- Ft-ot, és vegyél az emag-on egy PocketBook Touch Lux 5-öt. Világít is (a színhőmérséklet is állítható), a felbontása is nagyon jó, gomb és érintőkijelző is van, mindent tud, ami kellhet az olvasáshoz, nem kell kompromisszumot kötni vele.
Ami még fontos: nagyon ajánlott venni hozzá tokot (bármelyikhez), mivel a kijelzők nagyon sérülékenyek.
-
aggleány
addikt
válasz
csendes
üzenetére
Megtennéd, hogy a gyengébbek kedvéért (jelen esetben magamra gondolok) ezt kifejtenéd egy kicsit? Megnéztem, amit linkeltél, aztán az abban a hozzászólásban lévő linkeket is, és momentán igen bután nézek ki a fejemből, mert nem tudom, mit kellene vele csinálni. A Pocketbook oldalán nem találtam meg a konvertálóprogit, a másik linken meg érdekes mappák vannak. Akár privátban segíts légyszi, mert szótár kellene nekem is, és nem boldogulok vele.

-
aggleány
addikt
Szívesen.

Igen, elsőre nagyon furán néz ki, de élőben teljesen rendben van. A sarkoknál valóban eléggé meg van erősítve, és a hajlékony gumiszerűség, ami látszik a képeken, valójában elég merev ahhoz, hogy ténylegesen védje a kütyüt. Még csak próbálgattam, de eddig (kb. 15 alkalommal) mindig ébresztett. Mondjuk ez számomra nem igazán fontos, mert nem nagy mutatvány megnyomni az alján a gombot, bár valóban kényelmesebb, ha van ilyen lehetőség.

Teljesen jók az alin a képek, pont úgy áll benne az olvasó. Precízen fedi felül, és alul is csak a csatlakozóknak van kivágva a tok. Nem olyan igényes az anyaga, mint a gyárinak, de engem a védelem jobban érdekel, mint a szépség.
Ha gondolod, szívesen kölcsönadom Neked a gyári tokot, ha nem nagyon gáz, hogy piros virágos tokról van szó. Ezt az egyet találtam, amikor hirtelen felindulásból megvettem a könyvolvasót, és azonnal kellett hozzá a tok is, mert anélkül ki sem veszem a dobozból.

-
aggleány
addikt
válasz
szkaroly
üzenetére
A nagyobb felbontás is érezhető, de elhanyagolható a színhőmérséklethez képest. Az nagyon sokat jelent. A HD 3 mellett a Sense-nek határozottan kékesnek tűnik a kijelzője. Képet sajnos nem csináltam róla, de megdöbbentő látvány, hogy mennyit jelent egy ilyen jelentéktelennek tűnő dolog. Hardver ügyben csak a szokásos: sokkal gyorsabb minden, főleg a kikapcsolt és alvó állapotból való ébresztésnél érezhető, a lapozás a Sense-n is elég gyors volt.
Plusz a Sense-en nekem egy csomó könyvnek nem jól jelent meg a címe, a HD 3-on meg minden rendesen látszik, az ékezetes betűk is.
-
aggleány
addikt
Ha esetleg még nem vettél tokot a Touch HD 3-hoz, és nem sürgős, akkor vegyél aliexpress-en. Én vettem gyárit is, de most megérkezett az alis, és már át is raktam bele az olvasót. Sokkal jobban védi, mint a gyári tok, ami azért elég vicces számomra. Ugyanúgy ébreszt, mint a gyári tok, de körben védi az olvasó tetejét és az alját is a csatlakozók kivételével.

-
aggleány
addikt
válasz
Apollyon
üzenetére
Senkit nem küldtem el a búsba, és semmi nem akasztott ki. Azt viszont változatlanul nem értem, hogy miért kell semmibe venni a kérdező szempontjait. Természetesen tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy nem kell nekem mindent érteni, ezért ezennel el is engedem ezt a dolgot, mert láthatóan nincs értelme ezzel foglalkozni. Remélhetőleg a kérdezők ügyesen kiválogatják a válaszokból a számukra hasznos információkat.

-
aggleány
addikt
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Sajnos nagyon kevés valódi segítséget látok mostanában.
Sokaknak annyi a lényeg, hogy rábeszéljék a saját kedvencükre a kérdezőt, tökéletesen figyelmen kívül hagyva az ő szempontjait.A gombokról: én nem akartam gombokat, de mégis olyan könyvolvasót vettem, amin vannak gombok, mivel egyéb szempontokból ez volt a legmegfelelőbb. És lássak csodát: használom a gombokat, pedig sosem gondoltam volna, hogy a helypazarláson kívül másra is jók.

Ha találnék egy olyan könyvolvasót, ami számomra tökéletes, simán kifizetném a mostani árának a dupláját is, de azt a példányt még nem alkották meg, úgyhogy maradt a kompromisszum ilyen-olyan téren. Szerintem sokan így vagyunk ezzel. (Pl. a Kindle-re olyan eszméletlen jó és minőségi tokok vannak, amilyenek semmi másra - mármint az én szememben. Lehet, hogy ez másoknak hülye szempont, de nekem igenis számít, hogy hogyan van csomagolva a cucc.
)Örülök, hogy Te lettél a topikgazda.

-
aggleány
addikt
válasz
Helsing
üzenetére
A Kindle-t nem ismerem. Nekem anno Kobo Aura HD volt, akkor elég jó kütyünek számított. A PB Touch HD2 kijelzője fényévekkel jobb. Bármilyen hülyén hangzik, tényleg sokat számít az, hogy lehet állítani a színhőmérsékletet. Halványan sárgásra tettem, és így sokkal könyvszerűbb az élmény.

-
aggleány
addikt
Meséljétek már el légyszíves, hogy miért nem dönthet mindenki a saját egyéni prioritásai alapján? Miért kell ráerőltetni valamit, amit nem akar, és semmibe venni az ő szempontjait?

Én nem próbálom megvetetni senkivel a PocketBook-ot, csak leírtam, hogy nekem miért ez az egyetlen márka, ami megfelel. Én szeretem, ha könnyen tudom rendezni a könyveket, és átlátható a könyvtáram a könyvolvasón is, ugyanúgy, mint a számítógépen. Ez miért számít bűnnek? Író szerint és sorozatok szerint is rendezve vannak a könyvek. Az író mappájában van az adott író összes sorozata. Plusz téma szerint is ott vannak külön a mappák. Egy szóval nem mondtam, hogy nincs jobb a PB-nél. Számomra nincs jobb, de másnak simán lehetnek mások a prioritásai. Engem például nem érdekel, hogy lehet-e rá új fontot telepíteni, mert találtam egyet gyárilag telepítve, ami tökéletesen megfelel. Másnak nyilván nem tetszene, de nekem pont az tetszik.

Mindenkinek mások az olvasási szokásai és az igényei, és szerencsére többféle könyvolvasóból is lehet választani. Én olyat választottam, ami nekem megfelel, gondolom Ti is olyat választottatok, ami nektek megfelel.

Nekem a Kobo Aura HD meghalt egy szoftverfrissítésnél, és a szerviz simán visszadobta, hogy nem javítható. Már nem volt garanciális. Nem szidom a Kobo-t, mert amíg működött, határozottam elégedett voltam vele. Nem volt olcsó, de ha azt veszem, hogy két és fél évig hibátlanul működött, akkor az kb. havi 3.000,- Ft-ba került, ami szerintem jól hangzik. Havi egy könyv ára, és annál azért többet olvasok havonta.
-
aggleány
addikt
válasz
Helsing
üzenetére
Az tény, hogy a Kindle-nek masszívabb a felépítése, de mivel én mindig vigyázok a vackaimra, ez nem gond. Az az igazság, hogy nem néztem meg a szervizhátteret, mert soha nem szoktak elromlani a dolgaim, de ha meg is nézem, akkor sem változtatott volna a döntésemen. A PB mindent tud, ami nekem kell, bár a fizikai gombok nem tetszenek, de ez legyen a legnagyobb baj.

Nekem van a könyvolvasón kb. 1300 könyv. Simán elférnek, kezeli őket a kütyü, szépen ücsörögnek a mappáikban. Néha 30-40 oldal után derül ki, hogy még sincs hangulatom most az adott könyvhöz, és akkor nem kell rögtön a számítógéphez rohanni, új könyvet rátenni, mert van miből válogatni.

-
aggleány
addikt
válasz
Helsing
üzenetére
Nekem is Pockebook Touch HD2 van, mint JamesFinn-nek, és nagyon elégedett vagyok vele. Előtte is Pocketbook-om volt, és nem kellett javítani, nem volt semmi baja. Nekem is sokat számít az, hogy mappákba lehet rendezni a könyveket, sőt, simán kezeli az al-almappákat is.

-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
válasz
Murphys2
üzenetére
Menj el egy Media Markt-ba, ott mindig van kitéve pár féle. Nekem Sense van, az már nem igazán kapható, de azt tudom, hogy a Touch Lux 3-nak egy fokkal szebb a kijelzője, megnéztem őket egymás mellett. Én az enyémmel is tökéletesen elégedett vagyok kijelzőügyileg, de a TL3-é azért szebb egy fokkal.

A HD elvileg még jobb kijelző terén, mint a TL3, Az Inkpad-et nem ismerem.
Összeszerelési minőségre szerintem egész jók, bár az enyém nemrég picit elkezdett kopni a sarkánál. Szürkére van festve, alatta fekete a felület. Az enyém kb. két és fél éves, és folyton hordom magammal. Olyan tokja van, ami nem takarja az egész olvasót, tehát az oldalán nyitott, ott minden hozzáérhet. Táskában hordom külön fakkban.
-
aggleány
addikt
válasz
Murphys2
üzenetére
Nekem régebben Kobo-m volt, most éppen Pocketbook van. Mindkettővel elégedett vagyok. Én nem konvertálóprogrammal másolom az olvasóra a cuccokat, hanem úgy, ahogy Te is szeretnéd, bár én az olvasó saját memóriájába teszem a könyveket. Megfogom a sok epub-ot mappákkal együtt, és áthúzom a megfelelő helyre, és már készen is van. Nekem sokkal egyszerűbb úgy, hogy írók szerint mappákba rendezve látom őket - de vannak sorozatok is, azokat meg úgy teszem fel, és így könnyen kezelhető az egész.
Nem tudom, hogy a többi olvasónál mennyire van mappázási lehetőség, a Kobo-nál nem volt, csak úgy, ha magán a könyvolvasón hoztál létre csoportokat, de az nekem nagyon macerás volt. A Pocketbook-on ez nagyon könnyű, mert simán felismeri a mappákat, nem kell vele vacakolni.
A Pocketbook Touch Lux 3-ból létezik metálbordó is, az nagyon csajos.

-
aggleány
addikt
Köszönöm szépen!

Úgy nézem, ezek tényleg elég húzósak árügyileg.

wep
Nekem pont a Sense van, de az valamiért nem tetszik neki, úgyhogy kénytelen lesz a tervezettnél kicsit mélyebben a zsebébe nyúlni.

-
aggleány
addikt
Sziasztok!
Megint könyvolvasót keresek egy ismerősnek. Ő jelenleg egy Kindle 3-at használ, és ha lehet, maradna is a Kindle-nél. Az oldalsó lapozógomb viszont fontos lenne, mert kézreáll neki, de kellene világítás is. A fő paraméterek az oldalsó gomb és a világítás.
Mutattam neki az én érintősömet, de valamiért neki fontos, hogy legyen gomb is. Van ilyen Kindle? Én nem találtam, de lehet, hogy csak én vagyok béna. Ha Kindle-ben nincs, akkor olyan kellene, ami a lehető legjobban hasonlít rá egyebekben.
Remélem, most a kekeckedés helyett kivételesen kapok segítséget is (tisztelet a kivételnek), elvégre is most Kindle-t keresek.
Előre is köszönöm.

-
aggleány
addikt
válasz
FAQtyA
üzenetére
A világítás nagyon fontos, ahogy a kolléga is mondta, az mindenképpen legyen a kütyüben. A könyvolvasón való olvasáshoz mindig több fény kell, mint egy papíralapú könyvhöz.
Az Aura One a legnagyobb - ha számít, hogy nagyobbacska legyen, akkor az lesz a megfelelő, viszont az nehezebben fog elférni egy női táskában, ha még a tokot is hozzá számoljuk méretben. Nőneműeknek fontos.

Női szemmel nézve a Pocketbook Touch HD nem túl szép a nagy alsó rész miatt, és ugyanazon oknál fogva ez sem túl kicsi, cserébe viszont nagyon jó, könnyen kezelhető a menüje.
A fennmaradó kettő közül szerintem egyértelműen a Paperwhite 3 a jobb választás.
Én saját részre a listádból a Pocketbook Touch HD-t venném a könyvtárszerkezet miatt, hiába nem olyan szép, mint a többiek. Nekem már van egy csomó ebook-om, a számítógépen szerzők szerint könyvtárakban tartom őket, és ha egyben áthúzom az olvasóra, akkor ugyanúgy jelenik meg, szépen könyvtárakba rendezve. A többi olvasónál nem tudom, hogy ez hogy működik.
A Paperwhite 3 a legnépszerűbb, ezért rengeteg féle tokot lehet venni hozzá, ami egy fiatal hölgynek fontos lehet.

Ha a méret nem számít, akkor szerintem a "jósági" sorrend:
1. Kindle Paperwhite 3 vagy Kobo Aura One
2. Pocketbook Touch HD
3. Kobo Glo HDHa gondolod, a Pocketbookról tudok neked írni bővebben is, a többit nem ismerem.
-
aggleány
addikt
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Köszönöm!

Az ismerősnél, aki könyvolvasót keres, már van két Kindle a családban, és ő ki akar próbálni valami mást, hogy ne ugyanolyan legyen neki, mint a feleségének és a lányának. Nem igazán értem, hogy miért, mert náluk az összes ebook a Kindle-re van formázva, de azt mondta, hogy neki megéri, inkább konvertálgat, de ő különcködni akar.

-
aggleány
addikt
válasz
newmoonlight
üzenetére
Köszönöm.

hampidampi
Neked is köszönöm.

Iscariah
Neked is köszönöm.

-
aggleány
addikt
Sziasztok!
Kedves ismerősöm keres könyvolvasót, és én mostanában nem vagyok benne annyira a témában, ezért a segítségeteket kérném.
A lényeg, hogy a három legjobb kellene neki, amiből majd ő választ. Az egyszerűsítés pedig az, hogy ár nem számít.

Egyetlen fix dolog van, hogy Kindle ne legyen.
Előre is köszönöm a segítséget.

-
aggleány
addikt
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Lájk!!!

-
aggleány
addikt
válasz
hampidampi
üzenetére
Ki fogják javítani jótálláson belül. Tök tuti, különben elég csúnya dolgokat fogok művelni.

-
aggleány
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Köszönöm az újfent értékes hozzászólást, és ezúton tájékoztatlak, hogy nem ferde a pofám.
Ha valaki esetleg nem ismerné a mondást, amire a kolléga célzott: "Ne a tükröt szidd, ha ferde a pofád!"
Mellesleg meglehetősen érdekesnek találom, hogy egyesek gond nélkül beszólogathatnak mindenkinek, mások meg azért is fenyítést kapnak, ha reagálni mernek az ilyesmire.
-
aggleány
addikt
Anno panaszkodtam itt, hogy az Icarus Illumina HD2 olvasómnak nagyon rövid az üzemideje és nem túl stabil a rendszer. Egy "kedves" kolléga "kulturáltan" felvilágosított, hogy az olyan.
Hát nem olyan. Gyárilag törött volt a csatlakozórész belül, de ez csak nemrég derült ki, és a szervíz szerint emiatt volt az összes hiba, amit tapasztaltam.
Elvittem a vásárlás helyére (mert oda kell), ők elküldték szervízbe, majd 34 nap múlva lehetett érte menni. Az volt a papírra írva, mikor visszakaptam, hogy belül törött az USB csatinál, amit X összegért javítanak. Szó nélkül visszaküldték használhatatlanul a gépet. Nem telefonáltak, nem írtak e-mailt, hogy nem javítják ingyen. Szerintük én tettem tönkre, ami összesen 3 feltöltéssel elég érdekes.
Szóval ha valaki a Koobe által forgalmazott gépet akar vinni szervízbe, figyeljen oda, hogy a leadási papíron rajta legyen, hogy a gép külsérelmi nyomok nélkül került átadásra. Én figyeltem, úgyhogy hétfőn megyek beszélgetni velük.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aggleány
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Nekem kell a világítás, mindig be van kapcsolva, ha zárt helyen vagyok. Eléggé alapszinten, de akkor is.

Ez a Sense nagyon aranyos picike készülék. Nem igazán értem, hogy miért nem benne van a tokban, miért inkább ráragasztani kell a burkolatot, de ez van. Majd szerzek hozzá pluszban valami tokot, amibe bele lehet csúsztatni az egészet tokostól, hogy rendesen védve legyen.

Nekem elég ez a méret, mert így mindenhol elfér.
Biztos jó lehet egy nagyobb, de én ezzel elégedett vagyok. Na jó, azért az Aura HD egy fokkal jobb volt, de mivel meghalt, így jártam - és nekem sokkal fontosabb, hogy mappákba rendezve legyenek a könyvek, mint az a pici méretkülönbség. -
aggleány
addikt
Lejött a frissítés, most már csak pár könyv van, aminek érdekes a címe.

-
aggleány
addikt
válasz
JamesFinn
üzenetére
Köszi.
Régióbeállítás???
Majd megpróbálom átnevezni, erre még nem gondoltam. Az a baj, hogy nagyon sok (ezernél több) könyv van rajta.hampidampi
Úgy néztem, hogy fájlnév alapján megy. Mindenféle hard-reset és frissítés megvolt. Ráadásul az egyik lapozógomb sem az igazi, úgyhogy holnap viszem vissza, hátha kicserélik a gomb miatt. A könyvcím-probléma nem olyan vészes, csak zavaró.
-
aggleány
addikt
Szóval az normális, hogy egyes könyveknél a címben nem jelennek meg egyes karakterek?
-
aggleány
addikt
Az Aura HD mindenképpen gyorsabb volt lapozás közben, a Sense viszont simán kezeli a mappákat, ami nekem nagyon fontos volt.
Amúgy nagyon helyes kis kütyü, és remélem, hogy hosszún távon is beválik.

Most gyorsan át kell nézni rajta mindent, mert még két napig cserés, ha bármi baja lenne.
-
aggleány
addikt
Pocketbook használóktól kérdezem: az normális, hogy egyes könyvcímekben nem jelennek meg az ékezetes karakterek? Pl. Bnhdes van Bűnhődés helyett? Más címekben viszont simán megjelenik mindenféle karakter.
Előre is köszönöm!

-
aggleány
addikt
Icarus Illumina 2 HD-t használóktól kérdezem: kb. mennyi olvasási és készenléti időt bír a ketyere? Szerintem az enyémmel gond van ilyen téren, ezért érdekelne, hogy más készülékek mennyit bírnak.
Előre is köszönöm a válaszokat!

-
aggleány
addikt
válasz
Mr.Grey
üzenetére
Ezek szerint valóban félreértettelek.
De nagyon úgy hangzott, mintha minden nőneműre érvényesnek tartanád, amit írtál. Az átlag nőt nem hogy nem érdekli az ilyesmi, de általában azt sem tudja, hogy mi az a technika - ezt szomorúan kénytelen vagyok elismerni.Nincs morcogás.

-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
válasz
ZooLee
üzenetére
Szia!
Persze, olvastam. Valami liba írta, azoknak meg gőzük sincs az ilyen műszaki kütyükhöz, mint azt köztudjuk.

Reménykedtem, hogy hátha van mégis valami eldugott kis főnyeremény, de ezek szerint semmi igazán izgalmas nem történt.

Ha nincs rejtett adu ász, akkor szerintem most a PocketBook kerül sorra, anno úgyis sokan ajánlották, és most is ez volt az első ajánlat a kollégától. Ráadásul úgy láttam, hogy kezel mappákat is, ami nekem fontos. (Meg ugye az Aura HD a szoftverfrissítésnél halt meg, és ez nem annyira teszi szimpatikussá a közvetlen rokonát.)
A Kindle még most sem az én világom.
Sok órát dolgoztam a konvertálással anno, és nem fogom újrakezdeni. Mappával együtt szoktam átmásolni a könyveket, nem pedig Calibre-vel ráküldeni az olvasóra, és ragaszkodom ehhez az elavult, ámde hibátlanul bevált módszerhez. 
-
aggleány
addikt
Sziasztok!
Nagy kérdésem a következő: milyen könyvolvasót lenne érdemes vennem? A könyvolvasóválasztásos írás alapján a fontos dolgok: világítás, hosszú üzemidő, érintőkijelző, 6"-os elég, szép kijelző, epub kezelése (azért, mert több ezer könyvem van ebben a formátumban, és nem óhajtok velük játszani), széles skálán állítható paraméterezés (betűméret- és típus, sorköz stb.).
Nem olyan régen vettem egy Illumina HD 2-t. Olvastam, hogy nem túl acélos a készenléti/olvasási idő, de azért az túlzás, hogy ha hozzá sem nyúlok, akkor négy nap alatt lemerül úgy, hogy a wifi ki van kapcsolva.

Volt Kobo Aura HD-m (illetve még mindig van, de meghalt, egy kolléga majd megpróbál segíteni rajta), és az bevált. Ezért a Kobo Aurára gondoltam. Van még valamilyen egyéb verzió, ami maradéktalanul megfelelne a fenti elvárásaimnak? Kicsit kiestem most a könyvolvasós témából.

Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Arc Raiders
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az a baj, hogy nekem semmi más nem jó, csak a Pocketbook, ugyanis csak abban van normális mappakezelési rendszer. Ha másban is lenne, más is szóba jöhetne, de így finoman szólva eléggé le vagyok korlátozva.

Amikor elkezdtem átírni a könyv elejét, konkrétan az egész mondatokat fogalmaztam át. Aztán még meg kellett nézni az előtte lévő mondatot is, hogy van-e visszautalás. Tehát miközben átírtam a magyar fordítást, néztem mellette az angolt is, hogy legyen értelme az egésznek. Túl macerás volt.
Majd kibírom azzal a szótárral, ami rajta van, bár pont azokat a szavakat nem ismeri, amiket én sem.
Sokaknak annyi a lényeg, hogy rábeszéljék a saját kedvencükre a kérdezőt, tökéletesen figyelmen kívül hagyva az ő szempontjait.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Majd megpróbálom átnevezni, erre még nem gondoltam. Az a baj, hogy nagyon sok (ezernél több) könyv van rajta.