Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Canon EOS DSLR topic
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.Ildiko
tag
Megnéztem újra.
A Sage-ről, főleg az akkuidőről nagyon rossz értékeléseket olvastam. Bár meg kell vallani, hogy mondtak jókat is. A megjelenítés jó, bár az árukeresőn rosszul pearl-nek írták, de carta 1200. Ami igazán jó. Sajnos a ram-ról nem találtam infót, de nem is keresek, mert hiába a jó méret, jó súly, jó képminőség, ha a több mint 6 éves 6"-os gépemben több a szufla. (Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ennyiért az akkunak is rendben kéne lennie.)
A pocketbook teljesen kizárt, ahogy a kindle is. -
menledge
senior tag
Köszi! Ezt a napló írásos dolgot szerintem elengedem elsőre. Azért az már más árkategória.. plusz még stylus...
Mivel első ilyen kütyünk lenne, először sztem tapasztaljuk ki, beválik e egyáltalán stb.
Úgy érzem már letettem a voksom ennél a paperwhite-nál, már csak az bosszant, hogy nem lehet kintről 8gb verziót ide rendelni... -
fattyu
veterán
187 lapát tenyérrel nagyon mütyürke
és mondom használtam én is el is voltam vele.
meg azt is alírom eme méretben ez a legolcsóbb. de ettől még 90 pénz nem olcsó. csak erre akartam rámutatni.
én amugy azóta is librát mondanék. még mindig eggyel nagyobb mint a hatosok, remekül kezelhető top kijelző, ergonomikus jó gombok.
de ez se olcsó -
fattyu
veterán
semelyik.
de két kritériumot adott meg,
olcsó és jól kezelhető.lehet kissebbség leszek de ebből egyik se igaz az inkpadra. mocsok aprók és rossz helyen vannak a lapózógombok, olcsónak meg nem olcsó.
ne érts félre. nekem is volt inkpadom és el lehet vele lenne. azt sem mondom rossz vétel ha 7.8 a cél.
csak maradjunk reálisak.
-
Bozek
nagyúr
Attól, mert te nem érzed lopásnak, törvényileg még az. Mert ugye fordítsuk meg a dolgot: ha az e-book gyűjteményed semmisül meg valamilyen oknál fogva, akkor bemész a könyvesboltba és ingyen kihozod a könyvet? Hiszen azt te megvetted e-bookként.
"A könyveket pedig lehet ajándékba is adni, miután elolvastuk és ezért se fizet az ajándékozott."
Igen, csak ugye abban az esetben nálad már nincs ott a könyv, tehát továbbra is egyetlen példányban létezik, ami ki lett fizetve. E-book esetében ez azért nem ennyire egyszerű. Persze megoldható lenne, de akkor sok olvasót ki lehetne dobni az ablakon a DRM-védelem miatt. Addig örüljünk, amíg Magyarországon csak soft DRM van.
-
garga01
őstag
-
hockeyapu
senior tag
Ha már itt tartunk, megboldogult Lőrincze bácsi, forog a sírjában, amilyen fogalmak időnként előfordulnak a fordításokban !De ne menjünk bele!
Személy szerint hiányolom, hogy nincsenek igazán színes, meg mintás tokok az olvasómhoz !
Lehet matricákat kellene rá ragasztani, mint régen a suliban a könyvekre, mert uncsi volt az indigókék borító? -
csendes
addikt
Vannak frissítési módok [link], ezek nagyjából szabványosak (INIT, DU, GC16, GL16, GLR16, GLD16, DU4, A2), ahogy írtad is. Viszont a Waveform Flash file egy proprietary (nem nyílt forráskódú) szabályozó táblázat (look-up table), ami például az alkalmazott feszültséget is tartalmazza egyéb paraméterek mellett, és ez nem csak az olvasó típusától függ, hanem még a használt kijelző gyártási tételétől is, vagyis nem szabványos.[link][link].
-
blountex
senior tag
Köszi, próbáltam jól körbejárni a témát, már amennyire tudtam.
Egyetértek az aksival kapcsolatban veled, de minél nagyobb az aksi annál többet bír a készülék függetlenül attól, hogy használod. Persze több súllyal is jár, de legalább van benne kakaó.Arra a döntésre jutottam, hogy megveszem az új Kindle-t 6,8", és bár 7,8" szerettem volna, de így lemondok az 1 colról.
Amennyiben sikerül kifogni egy Onyx Boox Note Air vagy ehhez hasonló készüléket használtan mondjuk 100-110e körül, akkor arra szívesen lecsapok. A nagy képernyő és a többi + dolog amúgy is egy ugródeszka lenne, itt már akár a split screent is lehet normálisan használni, és az olvasási élmény is jobb lehet egy nagyobb kijelzőn, cserébe ennek is van egy htránya ugye a kompaktság (hordozhatóság) jobban elveszik, de még ez se olyan vészes, figyelembe véve egy Samsung Galaxy S6 lite tabletet. -
csendes
addikt
Ez megvalósítható, és bizonyos mértékig testre is szabhatók az olvasók, pl. Pocketbook-on állítható a key mapping, lehet lapozni a képernyő megfelelő részén touch-csal vagy jobb-bal swipe-pal, sőt teljesen ki lehet kapcsolni az olvasóban az érintőkijelzőt, de van két szempont, ami korlátot jelent:
A nagy üzlet a könyvek és előfizetések értékesítése, ezért van a reklámos olvasó, a korlátozott formátum támogatás és csak a saját könyvesbolt támogatása.
A másik a garanciális költségek csökkentése: ha mindent szabadon állíthat a vevő, akkor lesznek, akik úgy átszabják a funkciók kezelését, hogy nem fogják tudni használni az olvasót és szervízbe küldik. Ehhez tartozik, hogy sokan egyáltalán nem olvassák el a felhasználói kézikönyvet, de reklamálnak. -
consono
nagyúr
Én már megszoktam, hogy lent vannak a lapozós gombok a PB-n, de a gyári olvasó érintésre lapozása volt az egyik ok, ami miatt Koreaderre váltottam... Az tényleg inkonzisztens.
Mondjuk én a Nookon is szerettem a fizikai lapozó gombokat. Ott a helyük ideális volt, csak maga a lenyomás/érzet nem volt ideális -
LittleBiG007
Topikgazda
Én még mindig úgy gondolom, hogy a 7 col egy nagyon jó kompromisszum a hordozhatóság és használhatóság tekintetében.
Meg ha ez valóban inkább a touch HD utód, akkor logikus is, hogy nem piszkálnak bele az InkPad termékvonalba.Én simán kivezetném a touch HD-t emiatt. Kicsit hasonlítana a legutóbbi Paperwhite frissítésre a lépés. Egyúttal egy rést is betöm a Pocketbook palettán.
-
arcsin
senior tag
Egyik szemem sír, a másik pedig nincs meggyőzve arról hogy a jövőben kindlet vásároljak.
Örültem amikor olvastam hogy támogatni fogják az epubot végre, de ehhez miért kell elvenni a mobit? Mert régi és nem támogat bizonyos fancy dolgokat? Akkor txt -t is elvehetnék ennyi erővel szerintem.
Jól tud jönni a mobi szerintem, hogyha régebbi digitalizációról is van szó, vagy csak fallback formátumnak. Nem panaszkodom, csak elég bullshit, és megtarthatták volna, de biztosan üzletpolitika meg mitudomen, nem lehet fenntartani ennyi formátum támogatását ép ésszel egy olyan cégnek mint az amazon.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Csak hát a Nován ott a lehetőség a Calibre Companion telepítésére... Kipróbáltam, tökéletesen működik. A mappáját hozzáadtam a kezdőképernyőhöz, így végképp csak akkor kell elindítani, ha metaadatokat akar az ember csekkolni. Olvasás mehet a szokásos módon a Library fülről.
-
hockeyapu
senior tag
Azt írja, hogy 300 oldalnál nagyobb fájlt nem tud kezelni.
10,3"-on elég jól 'műkszik' a neoreader, de többet kell lapozni a fordított oldalt mert nagyob közöket hagy .
Ha becsukom és újra kinyitom, akkor kicsit összezavarodik , de 1-2 oldal után helyreáll, jobban kell kicsit ilyenkor figyelni, de engem nem zavar.Ez így is pazar !
-
hockeyapu
senior tag
Mivel felvetődött megnéztem , kugli fordító (translate.google.com) a laptopon, ott van baloldalon felül, hogy dokumentumok (klick) és középen megjelenik, hogy tallózás a számítógépen... Ennyi !
De én sem ezt használom, hanem az olvasón a neoreadert (egész jó!).
Vazze @Pal, ezt a "jobbságot" nagyon megaszontad ! -
-
Rebelf
aktív tag
Lehet ezt csűrni,csavarni de ilyen a világ ma. Ha hülye ,ha nem. Már mindennel is lehet szinte mindent csinálni az elektronikai eszközökkel,ami ide tartozik. Mindenki ahhoz nyúl amihez szeretne,és azt csinál rajta amit akar, már minden okos. erről kár is vitatkozni,nem is érdemes firtatni más szokásait. Nekem se volt ebook olvasóm sose,még se kérem számon senkitől miért van bármi haszna,mikor ott az oled, 120hz,villámgyors eszközök bármiből. ezeken is be lehet állítani olyan melegre a kijelzőt hogy már sárga az egész (ha az kell) hogy ne legyen kékfény kibocsátás szinte,és levenni a fényerőt hogy épphogy lásd a betüket,ami tökéletes olvasni,és nem fárad el a szem mellette.mellette minden fényévekkel jobb mint az elink kijelző,funkcióba,használhatóságról meg nem is beszélve. szóval.. #22341hockeyapu bejegyzésével teljesen egyet értek. nagy a piac,örüljünk neki,mindenki azt vesz és arra használ amire szeretné,legyen ez a téma záró,sok lesz az off.
-
Rebelf
aktív tag
Véleményed szerint egy tablet miért született meg anno? Milyen célra? És most mire használja több millió ember? Amikor kijött az ipad 1 minden telefonos influenszer,youtuber ekézte,hogy ennek nem lesz piaca és egy nagyranőtt telefon,az egész brand kuka lesz. Hol tartunk most? Többet eladnak belőle mint pc vagy notebookból. Ennyi erővel ki az a bolond,aki telefonon youtubeozik,és néz filmet, mikor tv a céleszköz erre? 2022-ben már minden eszköz tud mindent, aztán lehet meríteni belőle ,és mindenki arra használja amire szeretné.. ennek örülni kell h fejlődés van. jelenleg 4 különálló eszközről is meg tudom csinálni,vagy nézni amit szeretnék, és azon teszem amelyik kényelmesebb vagy jobb élményt ad.
Bozek:" Egy nap még mindig 24 órából áll és egy évben továbbra is 365,2425 nap van. A világ köszöni szépen, ugyanúgy van, mint eddig." igen ám,de napról napra változik a világ, a piac,és igények is. Hogy aktuális is legyek,gondoltad volna pár hónapja hogy szomszédodban háború lesz? Naugye. Ilyen a világ változási sebessége,minden téren... le lehet ragadni egy korban,de attól még az élet nem áll meg.
-
Ébri
senior tag
Kezdőként ezt nem szokta elhinni az ember, hiszen azt szokta meg, hogy minél több formátum támogatás = annál jobb. Szóval meg tudom érteni az ódzkodást, viszont egyetértek, hogy kobo és pb ezeket tudja (ha más nem koreaderrel).
Nekem amoledes tabletem van, képregényt és élet és tudományt azon olvasok, könyvolvasón lényegében csak könyveket olvasok. (És amit lehet PC-n csinálok én is.) Szóval nálam leginkább felesleges plusz súly lett volna (bár a leaf tényleg jó ilyen szempontból is).
-
Ébri
senior tag
Ez jogos, nekem billegett onyx leaf és kobo libra 2 között a dolog, végül azzal, hogy tokot könnyedén találtam kobóhoz, míg leafhez elég nehézkesen, s egyebekben se volt igazán hátránya, ezt választottam. De nekem van egy tabletem, amit amúgy is használok egyebekre, így egy e-bookos tablet nem adott volna hozzá semmit. Feleségem boldog a kindlejével, tablet se kell neki, mert neki a telefon képernyője elég egyebekre.
(Kütyüfaktor szerintem is onyx felé húz, lehet telepítgetni meg leszedni mindenféle progikat.
)
-
LittleBiG007
Topikgazda
Csak ne lenne az a fránya akksiproblémája...
Én csak olyan olvasót ajánlok szívesen, amilyenem már volt és meg voltam vele elégedve, vagy amit magam is megvennék, mert nem ismerek jelentős problémáját.
Egyébként nem akarok kötözködni, de a Kobo-k már a "sok formátumot támogat"-nál elvérzik.
-
csendes
addikt
Az Onyx Boox nemzetközi webshopban jelenleg két típus elérhető. Ha jól értem, akkor a 7.8" kínálatban az Edison az elegáns, prémium termék olvasáshoz 339-349 USD-ért., a Kon-tiki 2 300 USD-ért a kicsit fapadosabb változat, a "Nova 3" 119 ezer Ft-ért vagy a "Nova Air" 359 USD-ért pedig Wacom panellel azoknak való, akik jegyzetelni akarnak.
-
Érdekes, hogy az megy. Sőt, nem volt beállítva az automata időzóna, de rámentem és egyből beállt az idő is.
Elvileg ellenőrzi a szoftververziót is, mert azt állítja, mikor rámegyek, hogy a legújabb van rajta. Illetve a beépített könyvtár áruháza is üzemel.Na így vagyok végképp elveszve. MIVAN? Csak a Google appok nem mennek?LittleBiG007: Nekem sem erőltette, csak rányomtam. Kár, hogy sz*r, mert olyan szép...Sztornó minden. Most valamiért életre kelt...
-
Egyelőre nem nagyon akarok belemélyülni, a legegyszerűbb megoldást keresem
.
Viszont a gyerekek is kitalálták, hogy a tabletjükön szívesen olvasnánk. Tudom, hogy a tablet nem a legjobb megoldás erre, de van Androidos ebook olvasó szoftver?
Koreader-t fel lehet tenni bármilyen androidos eszközre? -
bwoay
nagyúr
nem azokra a szituációkra értettem, amikor valaki konkrét típusok közül szeretne választani. viszont amikor ilyen helyzet áll elő, akkor is sokasodnak az olyan hozzászólások, amik felülbírálják az illető döntését, megkritizálják a kiszemeltjeit, mert mindenkinek van egy jobb ötlete, meg amúgy is, "miért pont azt, mire kell az neked" stb
Nyilván ha valaki egy reMarkable 2 és egy Basic Lux között lamentál, az eleve fura, de ez a "majd én jobban tudom" hozzáállás az utóbbi időben szerintem túlságosan elhatalmasodott.
"Vedd inkább ezt, mert ez többet tud, erősebb benne a proci, több benne a RAM" ez konkrétan a halálom. A következő az lesz, hogy benchmark eredményekkel dobálózunk, mert azért a torrent kliens is fusson rendesen a háttérben... -
Bozek
nagyúr
-
kisveréb
csendes tag
-
kisveréb
csendes tag
Feltettem a koreadert, de eddig nem sikertörténet. El kéne olvasni a guide-ot mert pl nem tudtam a betűméretet állítani. De a fő baj az volt, hogy amelyik könyvet elkezdtem olvasni koreaderrel azt nem tudtam többé megnyitni. Se koreaderrel se a beépített olvasóval. Csak üres lapot ad. Nem akartam több időt rászánni tegnap, úgyhogy hagytam egyelőre.
HAsználnám már az újonnan vett Oasist is, de nem akarom tok nélkül, és a rendelt tok még nem ért ide. -
bwoay
nagyúr
minőségbeli szórás, vagy nemtom. apró eltérés, ami belefér a gyártási pontosság tűréshatárába. csak van rá valami kifejezés!
egyébként felőlem nevezhetjük hibának, csak ahogy csendes kollega fogalmazott (meg amit linkelt), az számomra inkább azt az álláspontot képviseli, miszerint ez nem hiba, hanem egy olyan jelenség, ami általánosan jellemző az összes gyártó összes termékére. aztán persze lehet, hogy nem így értette. ugyanakkor az biztos, hogy az emberek sem egyformán érzékenyek az ilyesmire.
-
( V )
veterán
EPUB okat szoktam szinte kizárólag rátölteni, de ahogy olvastam a neten a visszajelzéseket, nem egyedi az élmény és nem csak ezen a régebbi modellen. Igazából nem idegesítő sima olvasás közben (max szövegméret változtatásnál), csak meglepődtem mikor ismerősöm Kindle paperwhite-ját próbálgattam, hogy jé ilyen fürge is tud lenni. Ahogy néztem az Onyx is elég fürge.
Persze ha van vmi okosság hogy lehet gyorsabbá tenni, szívesen veszem a tippeket. -
aggleány
addikt
Igaz, a mondatszerkezetek néha nagyon érdekesre sikerednek.
Amikor elkezdtem átírni a könyv elejét, konkrétan az egész mondatokat fogalmaztam át. Aztán még meg kellett nézni az előtte lévő mondatot is, hogy van-e visszautalás. Tehát miközben átírtam a magyar fordítást, néztem mellette az angolt is, hogy legyen értelme az egésznek. Túl macerás volt.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Igen, igazad van, rengeteg mindent szeretek benne. Magába a könyvbe nem jegyzetelek, szóval erről nem tudok nyilatkozni. Papír-toll kiváltására használom, hiszen a könyvolvasó mindig nálam van, és előfordul, hogy olyan dolgot kell jegyzetelnem, amit telefon használatával nehézkes. (Vagy mondjuk egy ábrát kell felskiccelnem gyorsan.)
Egyébként legjobban azt szeretem benne, hogy végre képes vagyok egyszerre olvasni és hallgatni az angol könyveket, akkumulátor kímélő módon.
-
aggleány
addikt
Én most egy fordítóprogrammal lefordítottam egy könyvet. Sok benne a hiba, fogalmazási és nyelvhelyességi is, és elkezdtem a számítógépen olvasni és javítani. Egy idő után nagyon fárasztóvá vált, és abbahagytam. Elolvasom így, és igyekszem nem figyelni a hibákra. (Nem megy, de azért igyekszem.
)
-
hockeyapu
senior tag
Bocs ! Nem voltam pár napig elérhető. És bocsi, mert mindig elfelejtem, hogy Én androidon utazok !
Az onyx boox note aire app store-ban van pocketbook app azt feltelepítettem és abban van inverz mód (és tökéletes) !
Szóval elnézést, mert megtévesztettem a 'Tisztelt' olvasóközösséget !
Igyekezni fogok nem hülyeségeket kommunikálni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Ipad 8. gen - 128Gb - Sérült de működik
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Apple iPad Air 1 (16 GB, Wi-Fi, Silver) Gyári dobozában, töltővel
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest