- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Tokaj körül nézed?
Ott van m1/m2 850MHz-en.Én win7 alól nézem, k-lite kodeck pack full és semmi gondom vele, a SmartDVB jól teszi a dolgát. Néha csatornaváltás közben leáll a program, de volt hogy 4 órát is ment egyfolytában és nem volt gond vele.
Én 100%-ig elégedett vagyok az eredménnyel.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Mr. Teddy #4998 üzenetére
"Van egy Skystar 2-es kártyám, amit ProgDVB-vel használok..... nem talál meg minden adót."
A kártya Skystart2 vagy Skystart HD2?
Ha csak az alap kártya, akkor a DVB-S2 (8PSK) transpordereknél, csak térerőt fog látni. De nem tud mit kezdeni a modulációval.
Az egyes transpordereket itt tudod ellenőrizni: http://en.kingofsat.net/satellites.php
Ha rendes, DVB-S (QPSK) transpordert nem talál, de térerőt lát,
akkor kézi kereséssel, a scan-re szánt idők növelésével lehet behúzni a csatornákat.További probléma lehet az antenna kis mérete és a pontatlan beállítás. A transporderek változó térerővel jönnek. Szinte minden műholdon vannak rosszul vehető csatornák.
(A kattintható kódokat és arcocskákat, FF-al nem tudom használni valamiért. Ezért nincs közvetlen link.)
-
Mr. Teddy
őstag
Sziastok!
Van egy Skystar 2-es kártyám, amit ProgDVB-vel használok. Az a problémám, hogy nem talál meg minden adót.
Hm lehet az segített, hogy a háttérben futó gyári ellenörzőt kilőttem, de még most tesztelgetek, keresek csatornákat. -
Dvorak
csendes tag
Hát lehet nekem is az antennát kéne forgatni (850000-en van egy csatorna amit elméletben megtalál [zöld], de a listába nem teszi be), de végülis nem is igazán volnék oda a 2 m-es csatornáért
De azt vajon miért csinálja, hogy 1-2-5 csatorna váltás vagy huzamosabb tv- nézés után egyszerűen "beáll" az adás, megakad, vagy csak az említett fekete némaság fogad...
Szvsz kódek hiány, valami még most sem teljesen kóser a tv-karinak.
Van ám nem feltelepített Win7-em amiről azt halottam, h. drivert/codecet rendez mindenféléhez önnállóan szal a 7 megoldaná a problémáimat?
Végülis mindegy örülök, hogy ennyim is van
Még egyszer nagyon köszi a segítséget és kapd vissza a 10x-sét -
Dvorak
csendes tag
m2 sincs csak az valahogy nem hiányzott míg nem említetted,
Újra scaneltem a csatornákat és még most sincs m1, m2 (van: Autonomia, Duna HD, Euronews/EN/FR/GER teszt, TV2, RTL Klub)
Viszont a Powercinemával még most sem szuperál, miért nem tudnak ezek normális szoftot adni??? Jó lenne mert a távirányító azzal működik. -
Dvorak
csendes tag
-
nfsu17
veterán
Mondom, hogy kodek gond, de nem akarok kodekpakkot ajánlani, mert lehet lecsavarják a fejem, hogy mit képzelek, az csak szétcseszi a gépet. Mivel nekem kodekpakk van, ezért nem tudok segíteni, hogy mit tegyél fel, ami nem pakk. Meg kell monogram aac dekoder is a tv2-höz, ott is azért nincs kép.
-
-
tanker66
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot, de nem igen találok választ a kérdésemre.
Énis szeretnék beruházni egy USB-s DVB-T tunerre. III. kerületben lakom a BMF-el szemben. Még az M1 is nehézkesen jön az albérletben (bár eléggé kókány a kábelezés). Szóval a kérdésem az lenne, hogy van-e valaki a közelben, aki meg tudja erősíteni, hogy szobában is jó a vétel, illetve hogy milyen kütyüt is vegyek egyáltalán...Válaszokat előre is köszönöm!
-
Dvorak
csendes tag
Sziasztok.
Hónapokkal ezelőtt vásárolt Gigabyte U7000 Tv- karimmal nem tudok mit kezdeni,
[link] szerint (utcára, házszámra pontosan) van tetőantennás DVB-T vétel, A csatornákat meg is találja, de nem "játssza le" az alap PowerCinema szoftal, csak fekete képernyő és semmi egyéb. Az adó légvonalban kb 15-18 Km-re lehet, Régiféle (szép nagy, azért nem őskori a cucc) tető antennán vagyok, ha lenne valami ujféle digitális erősítőm vajon müködne normálisan a ketyere?*
Ha az U7000 sehogyan sem megoldható:
Van egy Winfast PVR2000 Xp karim, ami a régi konfigból "megmenekült"
Elméletileg azzal már sikerülne képet lehelni a monitorra, de a belőle kilógó CD-audió kábelt nem tudom hová dugni az ASUS P5KPL-AM IN/ROEM/SI alaplapomba (pedig elméletileg kéne egybe csatlakozónak lennie: [link]) Van más megoldás, hogy hangot is csaljak ki a ketyeréből, vagy megtaláljam azt a nagyon eldudott audio slotot az alaplapon? -
zhagyma
őstag
válasz
attilav2 #4986 üzenetére
" ... Szerintetek elképzelhető hogy DVB-T tunerrel vehetők a DVB-C adások ? ..."
Sajnos egyértelműen nem lehet: a DVB-T vevőbe nem állíthatók be ezek a paraméterek. Az "városi legenda" onnan ered, hogy korábban egyes magyarországi kábelszolgáltatók DVB-T jelet "lőttek be" a kábelhálózatba átmenetileg. Lehet, hogy ma is van még ilyen ...
-
attilav2
őstag
Szerintetek elképzelhető hogy DVB-T tunerrel vehetők a DVB-C adások ? Valamelyik fórumon azt olvastam régebben hogy működik a dolog, csak nem minden adás jön be.
A tvnetwork digitális paraméterei így néznek ki:
Frekvencia: 214.00
Szimbólumsebesség: 6.875
QAM mód: QAM256Ezeket vagy ehhez közeli értékeket be lehet állítani egy DVB-T vevőbe ?
Azt mondták kódkártya nem kell, az csak az extra csatornákhoz szükséges. -
nfsu17
veterán
válasz
Sas madár #4983 üzenetére
Pont a legegyszerűbbet hagytuk ki, most esett le.
Windows Media CenterEz simán behozta az adókat, még hang is volt tv2-őn, rtl-en, és elég egyszerű volt behangolni, bár innentől kezdve sem a kezelése, sem a felvevőképessége nem egy nagy funkcionalitással bíró valami, de első körbe tesztelni és nézni bőven elég.
-
nrc
tag
válasz
Sas madár #4981 üzenetére
A VLC beállításáról már írtam néhány sort korábban, ha gondolod olvasd el hátha tudod használni valamire.
Egyébként első körben az ingyenes TsReader Lite segítségével érdemes megkeresni azt az antennapozíciót, amivel már lehet elfogadható vételt produkálni. Leírást a használatáról az lhsite-on találsz.
A digitális tévézéshez használható programok közötti választáshoz:
- Dvb Viewer: a megfelelő codec-ek telepítése után mindent tud amire szükség van a digitális tévézéshez, beleértve az AAC és AC3 hang támogatását és az EPG megfelelő kezelését is. Nem ingyenes szoftver, kb. 4.000 Ft-ért lehet megvásárolni.- SmartDVB: jelenleg talán a legjobb ingyenes alternatíva, ami kezeli az AC3 és az AAC hangot is. Az EPG most még nem működik, de folyamatosan fejlesztik a programot, ezért van esély rá, hogy idővel az is jó lesz.
- VLC: codec telepítés nélkül kezeli az AAC hanggal rendelkező adókat is, viszont mivel nem tévénéző szoftvernek készült ezért erre a célra használni nem túl praktikus és szinte semmi extra szolgáltatást nem nyújt.
- ProgDVB: csak a fizetős változat kezeli az MPEG4-es HD adásokat. Szerintem elég barátságtalan a kezelőfelülete és a directShow filterek terén is igen válogatós, de ennek ellenére alkalmassá tehető a MinDig TV vételére.
- DVB Dream: az AAC hangot használó csatornák nálam nem szólalnak meg, a neten található információk szerint sem támogatja azt a formátumú hangkódolást, amit a MinDig TV használ az RTL Klub, TV2, Euronews és a rádiók esetében. Egyébként jó lenne, mert ingyenes és meglehetősen sokat tud, csak hát AAC támogatás nélkül nem igazán használható DVB-T-hez.
Bár a tuneremhez kapott AverTV szoftver képes a MinDig TV adóinak megjelenítésére, van viszont néhány fájó hiányossága: pl. nem kezeli az AC3 hangot és egyedi formátumba vesz fel, ezért a SmartDVB-t használom, mert ingyenessége ellenére szinte mindent tud, amire szükségem van, kivéve ez EPG kezelését, viszont ennek hiánya egy elfogadható kompromisszum számomra.
Nwis86
Neked is ajánlom a VLC beállításáról és a TSReader használatáról szóló ismertetőket, valamint a MinDig TV oldalán található frekvenciatáblázatot. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Sas madár #4973 üzenetére
DVBViewer mi miatt népszerűbb a többinél?
Több oka is van.
Nagyon megbízható program!!
Folyamatosan fejlesztik.
Több kártyát tud egymás mellett kezelni. 64 bites Windowson is korrektül fut.
DVB-S esetében ez az egyetlen program, ami korrektül kezeli a forgatómotorokat.
Nem kerül sokba, és a mindenkori legfrissebb verziót is használhatod. Egy életen át.Kezdésnek elegendő a smartdvb. Ha az beválik, akkor nem kell mást keresned.
Nem tudtam már szerkeszteni az előzőt.
-
zhagyma
őstag
-
Sas madár
őstag
Grand DVB-T Pen USB 2.0
Azt olvasom róla,hogy támogatja a valós idejű MPEG-2 felvételt és lejátszást .
Lehet ezzel nem is tudok itthon semmilyen adót fogni? -
zhagyma
őstag
Ha tényleg ISDB-T szabványú tuner, akkor az japán földfelszíni digitális sugárzás vételére alkalmas. Nálunk DVB-T rendszer van és MPEG4 videótömörítés. Egy digitális tuner hardware-nek nincs köze az MPEG2/4 videótömörötéshez, ezért az előző "MPEG2" típus szoftverrel használható lett volna, amennyiben DVB-T tuner volt.
-
Nwis86
aktív tag
Helló
Tudna valaki segíteni?
Már a 2. dvb usb-s tuneremet veszem de nem működik! Az előző mpeg2-es volt, akkor azt mondták ez nem jó nálunk… Ez tunerem már meg sincs!
Most vettem 1 isdb-t , mpeg4, h264 –est valami noname márka, blaze video hdtv player-t adták mellé. Ami semmit se talál! Igaz van kismillió beállítás és fogalmam nincs milyen dolgokat kéne beállítani, milyen tartományba kéne keresni stbVisszaolvastam itt pár oldalt, felraktam a SmartDVB –t de ez nekem túl bonyolult és amúgy is kifagy tőle a gép és lehet újraindítani!
Felraktam a VLC-t de ebben ugyanaz a bajom mint a blaze playerbe, honnan tudjam milyen dolgokat kéne beállítani? milyen frekvencia stbValaki tudna segíteni beüzemelni? Vagy egyáltalán megmondani jó-e ez a tuner az MO-ra
-
gsc73
aktív tag
Némi siker: átmentem a lakás túlsó felébe egy 15 méteres koax kábellel, és megtalálta a remélt csatornákat. L: 50%, Q: 90-100% között, de egyértelmű volt, hogy stabil használatra komolyabb antenna kell.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a DVB témában. Kaptam kipróbálásra egy Pinnacle 340e USB-s tunert. Drivert felraktam, (saját SW gyarkan fagyott, szinte használhatatlan) majd az itt korábban olvasott SmartDVB pogrammal próbálkoztam, úgy hogy a szükséges codec-ek is fel lettek telepítve rendre.
A SmartDVB progi a scannelés után a 610000 frekin talál csatornákat, aminek a neveit ki is írja: Atv, DunaTv, MTV, RTLklub, TV2...stb. Amikor rákattintanék egy csatornára, akkor pirossal a "No video/audio streams in channel" üzenet jelenik meg. Ezentúl a csatornalista alatti mezőkben az "L" értéke 65-75 % környékén mozog, amíg a "Q" 0 %-on van. Szkennelés közben mindig felugranak, majd vissza.
Helyszín: Bp. XI. kerület, 5. emelet és egyszerű szoba antennával próbálkozom, mert most az van kéznél.
Mit tudtok javasolni? MI lehet a gond? Antenna? Valami beállítás?
Üdv: g.
-
lorenzen
aktív tag
Egy kérdés, van-e arra mód hogy az XP-ben beállítsuk hogy mi legyen az alapértelmezett videó kodek.
Van rá lehetőség.
Próbáld ki DirectShow Filter Manager programot.
Ha ez nem segít, akkor a kereső kifejezés: directshow filter utility
Csak óvatosan, mert könnyen átalakíthatod a rendszered, amin csak az újratelepítés segít.mod:
Elkéstem a válasszal. -
-
BeLac
tag
Egy kérdés, van-e arra mód hogy az XP-ben beállítsuk hogy mi legyen az alapértelmezett videó kodek.
Én azt szeretném hogy ezt használja „ DivX H.264 Decoder ” ehelyett „Core AVC Video Decoder”.
Átlehet valahogy állítani? -
joe007
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy LifeView Not Only TV Hybrid DVB-T és analóg TV tuner, PCI (LV3H) terméket és sehogy se tudom rávenni a kártyát hogy fogjon a saját antennájával DVB-T-s adást! Lehet hogy Halásztelken olyan gyenge lenne a jel? A kártyát probáltam XP és Win7 alatt is! Habár Win7-nél elsőre talált 5 csatornát de mivel tudom, hogy legalább 8-at kéne ingyen fognia újra rámentem hogy Scan a gyári sw-el és most már semmit se talál pedig már vagy 5x nekifutottam a keresésnek és már kilógattam az ablakon is az antennát de semmi!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Trollok komolyan
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest