- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis42
lelkes újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani dvb-c boxokat?
Amire kellene, hogy tudjunk felvenni akár 3-4, vagy akár több órányi tv műsort.
Van egy Lg 50 uk6500 tv, amivel teljesen meg vagyunk elégedve.
A lényeg, hogy úgy tudjunk felvenni egy tv adást, hogy közbe egy másikat nézünk, vagy pedig egy éjszakai műsort felvenni úgy, hogy a tv-t ne keljen bekapcsolva hagyni.
Digi kábelhez kellene, és van egy 1 Tb-os külső vinyónk a rögzítéshez.
Segítséget előre is köszönöm. -
Diák66
őstag
Egy hagyományos (analóg) TV semmit sem fog befogni, hacsak nem kábeltévéd van. A box, amit vettél, földi digitális TV (DVB-T) vételre jó, vagyis kell neki egy antenna. (az adótorony távolságának függvényében tetőantenna + erősítő). Kábeltévé jelének vételére nem alkalmas a boxod.
-
tween
őstag
Sziasztok!
Adott egy Orion dvbt-1502 egység, de az istenért nem tudok csatornákat találni vele. Minden automatikusra van állítva, minden a papír szerint beállítva.
Valami ötlet? Köszönöm! -
Rossz videocodek vagy annak beállításaival van baj. Például a hardveres lejátszás gyorsítás használatának hiánya.
Ha vételminőségi hiba lenne, akkor kockásodna a kép vagy szétesne időnként, illetve a hangnak is kellene torzulnia vételi zavar esetén. -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
TvHeadenden az SNR 30-35 körül van, a signal strenght -40 és -45 körül szokott lenni. A hang folyamatos, viszont a kép meg-megakad 1-2 mp-re. Mi lehet ennek az oka/mivel lehet ezen javítani?
Üdv:Tony -
Diák66
őstag
válasz
akerbis #18835 üzenetére
A 30 km nem olyan sok, ha gerincadóról veszed a jelet. Egy yagi, vagy egy logper biztosan segítene, de ezeket inkább kültérre célszerű tenni. A panel antenna is jó lehet, bár ugye ott lényegében az erősítő fog rásegíteni, viszont kis méretű és egyszerűen felszerelhető.
Ha azzal a bot antennával volt jel, elegendő lesz. -
Atis42
lelkes újonc
-
dchard
veterán
válasz
akerbis #18830 üzenetére
Például ezt: [link]
28dB nyereség, LTE szűrés, irányított antenna (tehát abba az irányba kell néznie, amerről a jel jön). Azért azt tudni kell, hogy beltéren csodát tenni nem lehet: belvárosi szuterén lakásban semmi nem fog normális vételt csinálni, csak a kültéri antenna. Tehát a körülmények azért számítanak.
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok! Egy erős beltéri antennára van szükségem. A MindigTV adásait szeretném fogni egy DVB-T-s TV-vel. Most egy egy AMIKO AHD 244 van, de nem vagyok vele elégedett. Mit ajánlotok?
-
dchard
veterán
válasz
zichie #18828 üzenetére
Idő közben felvettem a kapcsolatot a gyártóval, és tőlük kaptam egy még a honlapon kint nem lévő verziót (AMIKO_Impluse_H265_T2C_1.3.98_conax), azt "All SW + bootloader" rel rátöltöttem, és működött. De állítják, hogy "software (no channel list)" módban is mennie kellett volna, különösen ha a frissítés sikerességét igazoló üzenetet kaptam az újraindulás előtt.
Az igazság az, hogy a második box-szal nem próbáltam meg ugyanazt a frissítést, ami korábban a bootloop-ot eredményezte, és a gyári és a legfrissebb változat között nincsen bootloader verzió váltás sem, tehát van abban valami, hogy működnie kellene BL frissítés nélkül is. Tehát simán lehet, hogy valami mégis csak nem volt rendben az első STB-vel. Minden esetre leírtam, hogy nekem hogy működött, az legalább ki van próbálva
-
dchard
veterán
Jótanács Amiko tulajoknak firmware frissítéshez:
Az USB-s frissítésnél az "upgrade mode" mindenképpen "All SW + bootloader" legyen, ugyanis az alapértelmezett "Software (no channel list)" mód azt eredményezi, hogy bár a STB sikeres frissítést jelez, az újraindulás után bootloop következik, és lehet vinni vissza a STB-ot gariztatni. Erre a kezelési útmutató sem hívja fel a figyelmet.
-
Diák66
őstag
válasz
Hieronymus #18825 üzenetére
Nekem ez a Thomson is Strong, nem is titkolják, több helyen említik a gyártót. Át márkázott termékről van szó. Amúgy szerintem a Strong már nem a régi....sajnos.
Amúgy ennek a kis beltérinek vannak apróbb hibái, de elfogadhatóak. Pl. másodlagos nyelvnek csak angolt hajlandó elfogadni, más választási lehetőség nincs. A csatornákat nem egyszerű vele megkeresni. Van rá mondjuk 3 lehetőség, de az automatikus keresés pont nem hajlandó 256 QAM beállítással keresni, bármit adok meg neki, 64 QAM lesz belőle. Azért sikerült megkeresni a csatornákat, a felvétel is rendben van.
-
-
Atis42
lelkes újonc
Sziasztok!
Ezzel a két boxal van valakinek tapasztalata?
https://belteri-egyseg.arukereso.hu/amiko/a4-t2-c-p361199255/#
https://belteri-egyseg.arukereso.hu/strong/srt-2402-p432311697/#
Vagy tudnátok ajánlani hasonló boxot hasonló árkategóriába?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
dchard
veterán
válasz
Diák66 #18817 üzenetére
Nekem ma cserélték az Amikot, az új darab egyelőre működik hibátlanul.
Ami nem tetszik, hogy sem a webes sem az ftp-s "auto update" nem működik, csatlakozási hibát ír mindkét esetben. Ez egy több éves modellnél ami esetleg már kifutott a terméktámogatásból, még el is nézhető, de ez egy 2018-ban megjelent darab. Készenlétben a piros LED elég erősen világít.
Egyébként a blind scan mindent megtalált (DIGI DVB-C), a csatorna váltás multiplexen belül gyors, multiplexek között elfogadható. A PVR-t még nem próbáltam, meg a média player-t sem. Szép, szaggatás mentes képe van SD-n és HD-n is.
-
válasz
Diák66 #18821 üzenetére
"Ez a zaj a bejövő kábelen van sajnos, ha lehúzom az RF kábelt, megszűnik a zaj. A Felvételen nincs zaj szerencsére. "
A felvétel bitpontosan egyezik meg a beérkező hasznos jellel. A beérkező adatfolyamból kerül rögzítésre a csatornához tartozó videó és hang adatfolyam. Ebbe nem tud bekeverni a kialakult földhurok, ami megjelenítő eszközt zavarja és nem boxot.
-
Diák66
őstag
Sajnos csak a FAT32 működik.
Viazont egy kérdésem lenne.
Ha bedugom az RF kábelt ilyen gyönyörű lesz a kép és búgó hang is társul hozzá. Galvanikus leválasztó segítene rajta? Szinte minden eszköz ilyen, de még Nagymamánál is az eredeti Vidanet box. (Győrön belül más helyszínen) Igaz azon csak a hang zavaros. Ez a zaj a bejövő kábelen van sajnos, ha lehúzom az RF kábelt, megszűnik a zaj. A Felvételen nincs zaj szerencsére. -
Diák66
őstag
válasz
dchard #18816 üzenetére
Én ma hoztam el a Thomsont, bekapcsol, működik. Sajnos csak holnap leszek "kábel vég" közelében, így a tunerről csak akkor tudok mit mondani. Az már biztos, hogy a User manual hibásan említi a felvételhez használható HDD-ket. NTFS-t ír, de sem a 4, sem pedig a 2 TB-s winyót nem hajlandó észrevenni, úgyhogy most megy bele egy 32 GB-os FAT32 pendrive.
-
dchard
veterán
Na, ma elhoztam az Amiko impulse T2/C H.265 STB-t. És nem indul el
Bootloop-nak tűnik.
Felhívtam őket (sat.hu), elmondtam mi van, nagyon korrektek és kulturáltak voltak, mondták, hogy azonnal csere. Beszélgető partnerem mondta, hogy külön fizetnek az STB-k lepróbálásáért, tehát nem fordulhatna elő olyan, hogy így veszi ki az ember a dobozból. A csere darabot külön ki fogja próbálni a helyszínen.
Nyilván kellemetlen a dolog, de szimpatikus a hozzáállásuk.
-
dchard
veterán
válasz
Diák66 #18814 üzenetére
"eladni meg szerintem kb. lehetetlen ezeket."
Hát, lehet hogy én vagyok a béna, de egyetlen egy használt DVB-C STB-t sem találtam ami legalább MPEG4-et tud, és nem Nyíregyházán van. pedig ha 4-5 ezerért lenne, annyiért vennék sima DVB-C boxot, de ennyiért csak ezer éves MPEG-2-t tudó boxok vannak a hazsnált piacon. Ezért nézegetek én is újat...
-
Diák66
őstag
válasz
dchard #18813 üzenetére
Igen, az jobb választás. De én minél olcsóbban akartam megoldani.....eladni meg szerintem kb. lehetetlen ezeket. Ez a Thomson amúgy is a munkahelyemre kerül, ott fogok rögzíteni vele, mivel csak ott van DVB-C, itthon csak SAT, de ahhoz meg CI modulfogadós kellene. Annyit meg végképpen nem akarok rá szánni.
-
dchard
veterán
válasz
Diák66 #18812 üzenetére
Köszi!
Én most kinéztem ezt: Amiko Impulse T2/C H.265 - bruttó 14, tud T2-t is, meg H.265-öt. Úgy gondolom, hogy talán jobb befektetés, vagy ha később el akarom adni, akkor is jobb lehet rá a kerselet a T2, Conax, H.265 miatt. Infra repeater is van hozzá, meg kivülről hozzáférhető soros port.
-
Diák66
őstag
válasz
dchard #18811 üzenetére
Nincs spéci forrásom sajnos, de ha összevetem az interneten található eszközök árát és szállítási díját, a Thomson lett a befutó, BestByte 9500 Ft és helyben átvehetem, nincs futárdíj. Ennél olcsóbban az Euronicsban lett volna az Alchor, az 8500 Ft. Csak szerintem a Thomson jobb választás lesz. Ebay-t is feltúrtam, de az USB-s sticken kívül más nem nagyon van C-s ügyben. Az Astrometa meg.... nem nagyon akar működni, hát még rögzíteni.
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék a routeren (Mi3G Padavan) Tvheadenden át DVB-C-t streamelni. Entware-en keresztül a Tvheadend fent is van, de nem látja a MyGica T230 tunert. A linuxhoz sajnos nem értek, ennyi jelenik meg az eszközről:
usb 1-1: New USB device found, idVendor=0572, idProduct=c68a
usb 1-1: Product: EyeTV Stick
usb 1-1: Manufacturer: Geniatech
usb 1-1: SerialNumber: 161206
SSH-n a dmesg | grep dvb nem hoz semmit. Különböző firmware-ket gugliztam, ezek nem tudom, hogy használhatók lennének-e.
Hogyan tudnék elindulni?
Köszönöm szépen
-
Diák66
őstag
válasz
Diák66 #18796 üzenetére
No akkor, amire jutottam az Alcor HDC-3500 DVB-C eszközről nincs konkrét információ, de a használati útmutatóban egy menürendszer screenshot árulkodik a .ts fájlkiterjesztésről. A Thomson THC 301 HD (szoftverfrissítést követően) és az Opticum AX C100 HD TS fájlt készít.
Tehát kb. mindegyik jó lehet nekem. Kérdés melyik lesz éppen az olcsóbb.
-
Diák66
őstag
Itthon csak Digis tányér, vagy dvb-t (amin nem elérhető a kiszemelt csatorna) munkahelyen kábel. Oda tervezem beüzemelni a felvételeket. Sajnos kábelcsere nem igazán oldható meg, ráadásul közvetlen a bejövő szolgáltató kábelére vagyok csatlakozva. Egész egyszerűen a kínai csoda tunerek ezt tudják. (Astrometa) Szerencsére az analóg mellett van vagy 18 FTA csatorna is digitálisan. CI modulfogadós műholdas box szerintem nincs 8-10 ezer környékén.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Diák66 #18801 üzenetére
DVBViewer-t vettem meg anno, a hozzá tartozó Recording Service (bár nekem ebből is a fizetős Media Server van meg) csinálja a felvételeket. Ehhez van Android-os kliens is.
"Ugyanakkor rendszeres a pixelesedés, valamint egy-egy képkocka kimaradás."
Ebben az esetben nézd meg a kábeleket és a csatlakozásokat is. Ugyanis attól szokott ilyen lenni. Nekem is voltak széteséseim az alacsony frekvenciákon, aztán miután kicseréltem a kábelt, jó lett minden.
"Halál pontosra nem lehet beállítani a felvételt."
EPG-ből szoktam beállítani, de sokszor az se a legjobb. Viszont nálam előtte és utána van 10 perc ráhagyás, hogy biztos felvegye. Bár múltkor pár képkockáról lemaradtam, mivel 10 perccel korábban kezdődött a sorozat, mint ahogy a műsorban volt... A reklámok meg ilyenek, azokat így is, úgy is ki kell vágnod. Amerikában jól működik a VideoRedo reklámkeresője, nálunk már kevésbé.
"Itthon csak SAT van CI modullal a TV pedig DRM fájlt csinál."
Amúgy most akkor mi is van nálad? Mert ha SAT TV-d van, akkor az említett DVB-C-s cuccok biztosan nem jók hozzá, ahhoz DVB-S cucc kell.
-
Diák66
őstag
Milyen programmal rögzíted? A TVR elvileg alkalmas rá, beprogramozva is. Ugyanakkor rendszeres a pixelesedés, valamint egy-egy képkocka kimaradás. Borzasztóan idegesítő. A ProgDVB-nek csak a fizetős változatával lehet rögzíteni. Itthon csak SAT van CI modullal a TV pedig DRM fájlt csinál. Halál pontosra nem lehet beállítani a felvételt.... legutóbb is lemaradt a z utolsó pár perc.... na meg a reklámokat tovább kell mindig pörgetni.
Munkahelyemen van SONY DVD felvevő 120GB HDD-vel, de ősrégi analóg vétellel. Hát.... egy élmény, de legalább van benne vágási lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- !MAKULÁTLAN! - ASUS ROG Ally X - 2 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14 G5 - i5-125U, 16GB DDR5, 512GB, 14" IPS, MAGYAR bill. - 3 ÉV GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest