Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Miért lehet az, hogy a processzor folyamatosan üres( csak a rendszer meg és nem futtatok másik programot ) járatban is 2,49GHz-en megy, energiatakarékos módban is? (windows 8, Intel i5 3210)
Van valami program ami folyton ezen a frekvencián tartja és nem engedi lejjebb és feljebb lépni? -
oncsi
őstag
Sziasztok!
Már 3-4 hónapja keresek a D630-hoz ujjlenyomat beállítására programot. Kb 2 éve a Dell oldaláról töltöttem le egyet, de az már nincs ott fenn. Nagyon fontos lenne, mert telefonon érdeklődtem náluk, és azt mondták, hogy már nincs nekik. Linux-os verzió meg nem is volt.
Volt itt valaki, akinek megvolt, de sajnos elfejtettem ki volt az. Ha emlékszik rá az illető, akkor kérném szépen azt a progit, mert szeretném asszonynak is beállítani. Vagy természetesen bárki akinek megvan az kérem ossza meg velem.
Az a változat kellene ami a rendszer inditás előtt kéri a simogatást: :-)
Köszönöm előre is -
ribery22
tag
És az tudja esetleg valaki, hogy miért van az, hogy olyan játékok, amik régebben tökéletesen futottak (pl Grid), a képeken folyamatosan hibák vannak: hiányzó részek, oda nem illő képszerű alakzatok
Friss és nem friss VGA-driverrel is -
ribery22
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Lassan lejár a 3 év garanciám a notebookon és szeretném, ha a lehető legjobb állapotba kerülne. Mi az, amit ilyenkor ki szoktak cseréltetni?
Személy szerint két kisebb problémám van: a DVD olvasó eléggé morog, viszi a lemezeket, de fura morgó hangja van, valamint a kijelzőt ha mozgatom időnként piros, kék sárga vékony oszlopok jelennek meg a kijelzőn, ezek garanciális hibák?Tanácsotokat köszönöm!
-
Bubukuty7
csendes tag
Üdv,
Segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék LED TVt venni, szeretnék javaslatot kérni tőletek.
32"-os lenne a kiválasztott, mindenképp LED TV és Full HD felbontású.
Nem szeretnék 3D-t és Smart funkciókat, mert nem szeretném használni.Melyik modellt ajánlanátok?
-
premete
veterán
válasz
kiskaktusz #29481 üzenetére
Kérdezd meg tőle szerintem, ha ennyire képben van. Árak annyira nem olcsók, UK cím biztosan kell, mert ide nem szállítanak, az viszont külön költség.
Vám nincs, billentyűzet csere a kutyát sem érdekli garanciális szempontból.
Ja, és ott sem jellemző gyárilag a 8 GB ram és az 500 GB-os HDD, jelenleg 1 db. refurbished E6530-as van. -
kiskaktusz
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne gépet vásárolni és kaptam egy fülest privát üzenetben (miután írtam a "milyen notebookot vegyek" topicba) egy usertől, hogy a uk outletből olcsóért lehet rendelni noteszt.
Kérdés az, hogy a vámmal kell-e számolni, vagy bármely más plusz költség érinti-e a laptop árán és a postázás díján kívül?
Illetve, hogy a garanciát kell-e honosítani, s ha igen, az milyen ügyintézéssel és költséggel jár, ha jár?És a garanciát mondjuk egy bill csere (angol->magyar) nem érinti, csak annyiban, hogy a billentyűzetre, illetve az az okozta hibára nem vállal jótállást, jól tudom?
-
Tomika86
senior tag
Még azt szeretném megkérdezni, hogyha be van dugva a hdmi, akkor a hangkimeneten legyen a hang, ASUS laposnál, csak simán ki kellett választani a Smart audio progiban hogy mi szóljon.
Bsplayerben ki tudom választani a kimeneti eszközt, de youtube-on nem.Köszönöm!
-
Tomika86
senior tag
Na meg azt hogy az erősítőn szóljon a hang, ne a hdmi-n keresztül a TV-n.
-
Tomika86
senior tag
válasz
Tomika86 #29473 üzenetére
Helló!
Klónoztam. Megpróbálom a kiterjesztést majd. Hogyan lehet azt beállítani hogy csak azon menjen a film? Bsplayerben mondjuk.
A másik kérdésem, hogyan tudom a házimozierősítőt rákötni, hogy igazi 5.1-em legyen. Mit lehet venni, amivel meg tudom oldani? HDMI nincs a házimozin, a laptopon meg ugye csak 1 kimenet van.
Köszönöm!
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Inspiron 5520-as gépem van, van egy HD ready LCD TV-m, erre kötöm a laptopot HDMI-vel, viszont 1360-as felbontásra áll be, és lelóg vagy 3cm a TV-n, a laptopon meg megváltozik a felbontás.
Előző ASUS laptopomon jól működött ez, és a TV-m 1920x1080-as felbontást írt ki, HD-ready létére. De ott biztos nem lógott le semmi.
Mit kellene beállítanom?
Köszönöm a segítséget!
-
choco01
addikt
válasz
who_a_way #29471 üzenetére
Nekem is,ugyan ez a gép..érdekes
Frissítsd ezzel,hátha újabbat ad. -
choco01
addikt
-
who_a_way
csendes tag
segítség, állandóan elveszti a wifit a laptopom (Inspiron 7520)! Lehet hogy valami szar drivert raktam fel? Másnap vannak ilyen problémái? Előző laptopom nem csinált ilyeneket, ez meg elvileg jobb és minőségesebb..
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
A gyári vinyóról klónoztam a rendszert egy SSD-re, a vinyót kivettem és külső vinyóként akarom használni. De gondoltam, a gyári vinyó maradhat backup rendszernek, és nem törlöm teljesen, csak csökkentem a gyári partíciók méretét, létrehozok egy újat az adat partíció, a rendszer és recovery partíciókat pedig elrejtem (a betűjelet elveszem), hogy csak a külső vinyó adat partíciója látszódjon.
Erre most kíváncsiságból, hogy működik-e a backup-om, megpróbálok a külső vinyóról bebootolni, amin a gyári rendszer még rajta van, hát nem tud. Kíváncsiságból kivettem az SSD-t, vissza a gyári vinyó, nem tud.
Mi lehet itt a probléma? Hiszen az érintetlen 2 gyári partíció még megvan a vinyón, annyi, hogy létrehoztam egy újat is. Ezt fullra bebuktam vagy valahogy megjavítható a gyári rendszer a vinyón is?
-
-
gyuszko77
csendes tag
Sziasztok.
Segítségeteket kérném a következő probléma megoldásához.
Adott egy Dell Latitude D600 laptop.A mindennapi szokásos leállítást követő másnap nem indult a gép.
A történethez hozzá tartozik,hogy az aksi nem valami jó(kb.20 percet bír)így mindig töltőről megy.
A ledek közül csak a töltést jelző led világít.A bekapcsolás pillanatában sem a bekapcsoló gomb led sem a"Caps Lock" led nem világít.Pedig ezek eddig pár másodpercig felvillantak.Valahol olvastam hogy az aksi mellett van egy úgynevezett CMOS elem,ami ha megadja magát produkálhat ilyen problémát.Ha tudtok
segítsetek,minden ötlet jól jönne.Előre is köszönöm!
-
wertzuip
csendes tag
Sziasztok, az a kérdésem, hogy Dell laptop vásárlása esetén mindegy hogy hol vásárolok úgyis a dell szervízhálózat felé kell érvényesítenem a garanciát?
-
B-L-A-C-K
titán
Hali!
Dell honlapjáról ti se tudok letölteni jelenleg drivereket, vagy csak én nem
-
choco01
addikt
válasz
Patrick76496 #29459 üzenetére
Hát én most fogom 1GB ram és egy egy magos proci mellé felrakni Win 7-ről Win 8-ra frissítéssel a 8-at,majd meglátom hogy nekem milyen lesz így,és megmondom hogy lassabb-e vagy gyorsabb.
-
Patrick76496
őstag
válasz
choco01 #29458 üzenetére
Mivel nincs mire mentést készítenem, ezért a Win7-re raktam fel, a Windows.old mappát pedig kitöröltem, miután kimentettem róla a számomra fontos adatokat. Igazából még egyszer sem volt formázva, az első telepítés óta, lehet ez lehet a baj?
Az asztalin viszont formáztam az adott partíciót, és villámgyorsan starol. Mondjuk az alapból 2x olyan gyorsan is indult a laposhoz képest.
-
choco01
addikt
válasz
Patrick76496 #29457 üzenetére
Érdekes,én is most raktam fel a Win 8-at Dell lapimra és olyan 2.5-3szor gyorsabban indul el
..
Frissítetted,vagy teljesen újrahúztad? -
Patrick76496
őstag
Sziasztok, Dell Inspiron N5110_128204-es laptop-om van (i3-2310M, 8GB DDR3, GT525M). Felraktam a Windows 8-at, és belassult tőle egy cseppet. Eleve Win7-en is 2 perc volt mire beindult, de most már még több. Asztali gépemben 3 éves a hardware (DualCore E5300, 2GB DDR2, HD4670) és kevesebb, mint fél perc alatt elindul. Miért ekkora a különbség, amikor a noti-nak még gyorsabbnak is kéne lennie? Egyedüli javulást a World of Tanks nevű játékban észleltem. Először nem raktam fel az audio driver-t, addig az előbb említett játékban bug-osak voltak a hangok, egyik ismerősöm mondta, hogy a hangkártya driver-rel lehet a baj. Felraktam, a bug-ok ugyan úgy megmaradtak, viszont hiába dugom be a fülhallgatót, a hangok még mindig a beépített hangszórókon jönnek ki. Valaki valami tipp? Előre is köszönöm!
-
EstiloL2
tag
válasz
premete #29454 üzenetére
Elnézést az előző mondatom megfogalmazása miatt, visszaolvasva hülyén hangzott.
Nem mondtam egy szóval is, hogy erősebb a proci. Azt sem mondtam, hogy a videókártya a legfontosabb. A játszogatáshoz meg nem elég a HD 4000? Netezéshez meg aztán tökmindegy a videókártya, csak ha a gépek minőségét is nézzük, akkor a 3521 jobb. Nagyon szeretem az ilyen embereket, mint te, akik képesek a legapróbb dologba is belekötni. Nem hiszem, hogy félrevezettem volna, vagy olyat mondtam volna, ami nem igaz. Miért állítasz olyanokat, amit nem is mondtam? Meg nem mindegy, hogy melyik proci itt az erősebb, amikor játéknál fontosabb a videókártya? De bármit mondok, akkor köss bele nyugodtan... -
premete
veterán
válasz
EstiloL2 #29453 üzenetére
Jó, hát te biztos jobban tudod, hogy melyik az erősebb, mint a notebookcheck.net.
Komoly játékot nem akar, ahhoz mindkettő intel kevés lenne, mint erdőtűz ellen a vizipisztoly.
Te komolyan azt hiszed, hogy a vga a legfontosabb alkatrésze egy számítógépnek, és a processzort csak a vga kártyának "mellérakják" ? -
válasz
EstiloL2 #29448 üzenetére
Köszönöm a választ.Én is inkább afelé hajlottam de nem igazán tudtam dűlőre jutni magammal.
Egy kérdésem lenne még ezzel kapcsolatban.A neten kerestem a 3521-hez akkumulátort (sajnos több órás utazásokhoz szükséges egy pótakksi) de nem találtam hozzá.Azt megtudod vagy megtudja mondani valaki hogy mi a tipusszáma az akkumulátorának?
-
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Laptop vásárlás előtt állok. Kinéztem magamnak két modellt.
1. [link]
2. [link]
Ezek még pont beleférnek a keretembe.
Az lenne a kérdésem hogy melyikkel járnék jobban? Az első modellel úgy hogy veszek még hozzá +4 gb RAM-ot vagy a második modellel azzal a konfival amit a linken láttok?
A gépet csak böngészésre filmnézésre meg egy viszonylag gyenge játékkal való játékra használnám.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
premete
veterán
Te jól leírtál mindent, 2 akadály lehet, amikor klónozol, a cél lemez jóval kisebb lesz, tehát alapból arányosan csökkentené le a méreteket (ez a biztosabb klónozási módszer) célszerű előtte a forrás meghajtót már úgy átalakítani, hogy menjen auto módban. Például, ha 1024 GB a forrás, akkor legyen a negyed része rendszer, a többi egyéb, így az eredmény például 128 Gb-os ssd-nél lesz 32 GB rendszer, a többi egyéb. Ha egy partició van csak, akkor ráér utólag a zsugorítás.
(Ha van) recovery partició, én azt ki szoktam menteni dvd-re, vagy pendrive-ra, hogy a klónozásnál már ne is menjen át a szűkösebb helyre. Eddig mindig sikerült, én esatap kábellel szoktam, az a leggyorsabb (ha van esata port a laptopon).
A másik megoldás, true image backup készítése a rendszer (és a recovery particióról esetleg), majd ennek visszaállítása az ssd-re. Ha elmented valahova, akkor erről a hdd visszaállítható gyári állapotra, ha szükséges.
Ez utóbbi másik gépre is visszaállítható, ha úgy van beállítva. -
Vasinger!
nagyúr
Hogyha kicserélem a notimban a winyómat egy nagyobbra, akkor gond nélkül eladhatom a régit? Tehát nem kell visszarakni, ha garanciáztatni akarom a notit vagy hasonlók? (Persze ez csak akkor érdekes, ha nem a winyó romlik el)
-
blu3
tag
válasz
premete #29437 üzenetére
Köszönöm a választ, nem tudom milyen infót hiányolsz még, SSD típusa gondolom nem befolyásolja a klónozás menetét. Viszont kaptam olyan tippet, hogy szervízkód alapján mindent vissza lehet pakolni az SSD-re, ezt viszont nem értettem. Hogyan, amikor a szűz SSD-n se op.rendszer se böngésző se semmi, vagy a Dell bios-ból tolja ezt?
-
wertzuip
csendes tag
Sziasztok, a 17R 5721-ről van már valakinek valamilyen tapasztalata?
Vásárlás előtt állok és ezen gondolkodom. -
premete
veterán
Keresel egy klónozó programot és átklónozod rá, én Acronis true image home-mal szoktam csinálni.
Látom, közben a link is sikerült, szívesebben segít az ember, ha a kérdező is megfelelően jár el.
Olyan kérdések, mint például, hogy "vettem egy Golf 3-ast, és a benzinkútnál 12 féle üzemanyag van, melyiket tegyen bele" vagy "alacsony a Suzukim olajszintje, szintetikus, vagy ásványi olajjal töltsem fel" nehezen értelmezhetőek, vagy lásd a tegnapi, "milyen wifi van a laptopomban?" -
blu3
tag
[link] erre valaki?
-
who_a_way
csendes tag
Hogyan tudok váltani az integrált és a dedikált videókari között? Feltettem a vidkari drivert és ki is jelzi a kártyát, de mikor a windows élményindexet lefuttatom a 3D 1-est kap, mert az integrált fut... Az ATi Catalyst nem is indul el..
-
gaborx01
csendes tag
válasz
sultiii #29424 üzenetére
Hali!
Én nálam nem működik, a 2. hivatkozás. Így nem látom milyen memóriát vettél bele, de szerintem valamelyik paraméterében nem egyezik a régivel és azért van a gubanc.
Érdemes gyártó által támogatott típust venni. Azt is párosával, hogy egyforma modul legyen.
Del oldalán találtam egy 2gigás modult amit támogat a te géped.
Paraméterei: DDR3 SDRAM ( SO DIMM 204-pin) 1333 MHz ( PC3-10600 ).
Ezeknek ha megfelel az új, akkor valami gyanús. Vagy a foglalat vagy a modul hibázhat ott szerintem.Próbáld meg csak az új modult belerakni,(mind a kettő foglalatot nézd meg vele) mert nem kizárt hogy esetleg gyári hibás.
-
sultiii
tag
Üdv!
Segítséget kérnék, hogy milyen RAM-ot vegyek a Dell Inspiron 1018 Mini (Model: P09T) típusú laptopomba.
Jelenleg egy ilyen van alapból a gépben. Most hétvégén vettem bele egy típusú memóriát, és mikor bekapcsoltam a gépet nem adott képet, vissza tettem a régit és azzal ugyan úgy jó, ezért szeretnék segítséget kérni hozzáértőktől, hogy milyen memóriát vegyek ami kompatibilis a laptopommal. -
blu3
tag
Sziasztok!
Van egy 17R SE gépem 1TB-s 5400-es HDD-vel, előretelepített Win 8-cal, SSD-re váltanék. Hogyan oldható meg, hogy az SSD-mre átkerüljön az op-rendszer. Itthon megy, vagy szervíz kell hozzá? Válaszokat előre is kösz! -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani, hogy a Win ne lecsatolható eszközként érzékelje a Latitude dvd-meghajtóját? Mert szeretném, ha csak akkor lenne ikon, ha mondjuk pendrive-ot csatlakoztatok, ne pedig állandóan. Tudom, hogy az ikon elrejthető, de nekem nem ez a célom, és a dvd-t nem akarom lecsatolni soha (egyelőre).
-
Muerte
addikt
válasz
VANESSZA1 #29408 üzenetére
Az LCD-n nem is okoz gondot,de ha az egész gépet takarítod a gyengébb minőségű billentyűzet festésében pl.kárt tehet az alkoholos üvegtisztító,én meg már ilyet láttam.Nem véletlen vannak a vizes bázisú semleges tisztítószerek kitlálva amivel az egész gépet nyugodtan át lehet törölgetni.
-
Sergiohu
tag
Sziasztok! Segítséget, ötleteket kérnék.
A gépem: Studio 1555 p8700 hd4570 4gb fhd lcd 3g bt stb.
1 hét nbd gari van még, 3 napja cseréltettem alaplapot meg lcd-t
A probléma: akadozás, megáll az egér néha fél-1 mp-re, touchpad-dal és külső egérrel is, lassan töltődik minden, a weboldalak is, 20-as net van, de tragikus... Szaggat a vlc, sokat tölt mindenhol...
Ha aida-ban nézem a "érzékelők" résznél a hőfokokat(minden hőfok rendben), ott 3-4 mp állás 4-5 mp mozgás
ha az aida-t ott hagyom nyitva és leteszem tálcára, akkor is.
A win7 64 kb. 2 hetes telepítés. HELP! -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
EstiloL2 #29415 üzenetére
Ide is felraktam Ha így sem megy, akkor nincs több ötletem.
(A biztonság kedvéért bemásolom a tagek nélküli linket is : http://kepfeltoltes.hu/130203/2013-02-03_13.15.45_www.kepfeltoltes.hu_.jpg )
-
m.tomi4
tag
sziasztok!
tud valaki viszonylag olcsón eladó magyar billentyűzetet dell n5110/m5110 hez?
használt is jó, csak jó állapotban legyen!köszi
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Jó régen jártam itt, akkor is probléma volt a laptopommal.
Jelenleg az a gondom vele, hogy a kijelző mögé befészkelte magát néhány csúnya porszem, és ez engem eléggé zavar. A probléma ott kezdődik, hogy a kijelző előtt nincsen plexi, szimplán körbe van véve egy műanyagkerettel. Szerintetek ezzel érdemes egyátalán garanciáztatni, vagy úgyis el fognak küldeni a fenébe?
Szerk: Mindjárt töltök fel róla képet és úgy érthetőbb lesz.
-
-
akyyy
senior tag
vettem mikroszáls törlőkendőt, amivel a noti monitorjáról szépen leszedte a port, a gond az hogy ittott ujlenyomatok maradtaj rajta, illetve egy helyen egy elég csúnya csík (gondolom régebben mással letöröltem azon a részen a port
)
olyan mintha egy karc lenne (mint mikor az autót meghuzzák) de nem karc, csak mancs.
Ezt hogyan tudnám eltüntetnim? vizezzem be a mikroszálas törlőkendőt, vagy nem szabad, vagy általános tisztitószerrel?
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Dhampir #29402 üzenetére
Inspiron-tól mit vársz?
Íme a videókártya-választék, amivel nálunk a 5721 forgalomba kerül (én ott látom a 7670-et):
Intel® HD Graphics (Intel Celeron® és Pentium® processzorok esetében)
Intel® HD Graphics 4000 (3. generációs Intel® CoreTM i3, i5 és i7 processzorok esetében)
AMD Radeon™ HD7670M 1 GB DDR3 VRAM memóriával (opcionális)
AMD Radeon™ HD8730M 2 GB DDR3 VRAM memóriával (opcionális)Normál felhasználásra még az Intel Graphics integrált videokártyák is megfelelnek.
Ezek nem Alienware gaming szériák.
Kár, hogy magyarföldön nem megy a dell.hu-n a laptop személyreszabás
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy ruhás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Thinkpad L14 Gen2 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Gigabyte AORUS 7 9KF 17.3" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe IR kam új akku gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest