Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GrooveHero
addikt
válasz
Dell XPS #41091 üzenetére
Lehetetlent kérsz
Még nem vettem meg a laptopot, csak előre gondolkodom, hogy miket lehetne fejleszteni rajta. Nagyobb HDD, esetleg SSD menne a DVD író helyére egy caddy-be, mert gondolom másik hely nincs. Aztán több ram, USB3 az express card segítségével, stb...most már csak a VGA-n és a procin gondolkodom, hogy vajon abból lehet e bele erősebbet tenni. Ja igen, német bill-zet van benne, azt is tervezem majd magyar világítósra cserélni, ha lehet.
somasz: köszi a választ. Nem játékra kell, arra nem precisiont vennék. Pláne, hogy Quadro van benne, amit nem játékra terveztek. De ha abból bele tudna menni egy erősebb (FX2800M van benne most azt hiszem), akár egy FirePro (bár nem szívelem annyira az Ati-t) akkor az nagyon faja lenne. Amúgy ezek a procik hogyé mennek? Mármint árban. És még valami. Ha erősebb procit teszek bele, akkor nem lesz gond a hűtéssel? Mármint tervezek alá hűtőpadot, a zaj nem gond, csak hogy nem fog e megfőni az egész az erősebb proci maitt.
soldi3r mivel a gép már elég régi (gondolom én) nincs benen mSATA hely, tehát max a DVD írót tudom kukázni. Jelenleg egy 640-es vinyó van benne, ezt tervezem cserélni egy 1 terásra leglalább. De ha meg csak 1 hely van benne, akkor 1 min. 128-as SSD. Amúgy csak Solidworks menne a gépen.
-
macko20
őstag
válasz
Dell XPS #33337 üzenetére
Köszi ,igencsak atomjaira kel szedni a gépet h procit lehessen benne cserélni,és a kipróbáláshoz is teljesen össze kell rakni ,ezt 3X megcsináltam ,a V120-as cpu síralas teljesítményt nyújt
először azt hittem h a WIFI kártya gyenge mert szaggat a jótub ,de a feladatkezelőt megnéztem és 100%-on megy a proci ,sztem ez így gáz -
aclandiae
senior tag
válasz
Dell XPS #32561 üzenetére
Igazából inkább a venti kellene új, de ha már szétszedném cserélném a teljes hűtést. Akárhogy nézem ebay lesz a legolcsóbb.
rerebere: náluk az ebayhez képest horror áron van.
soldi3r: igen., a cső mögött van, abból tolja ki a meleg levegőt.
SzaboZE: valóban, közben rájötem.
-
Mexildos
aktív tag
válasz
Dell XPS #29729 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Azt látom, hogy a P9700 kevesebbet fogyaszt de alacsonyabb órajelen megy. Ezért elgondolkodtató a T9900-as.
Akkor egy új Samsung 840-es SSD-t gond nélkül lekezel a BIOS. Nem lehet vele gond?
Már csak ez az Msata dolog maradt. Tehát akkor a WWAN helyére hiába tenne az ember ilyet nem lehetne bootolni róla. Ezt csak azért kérdeztem mert akkor megmaradna a két HDD hely. Így jobban ki lehetett volna aknázni a gépben rejlő lehetőségeket.
-
premete
veterán
válasz
Dell XPS #29729 üzenetére
Tisztelem a hozzáértésedet, és a szabatos megfogalmazást is a korrekt helyesírás mellett, de a TDP szerintem teljesen felesleges és semmitmondó információ a fogyasztásról, legfeljebb a hűtésről adhat némi támpontot, amikor meg van hajtva a cucc: tapasztalataim alapján ~10 watt körüli mindnek a fogyasztása alapjáraton wlan neten, moderált fényerőnél. A sok ram+ssd+swap kikapcsolás az csodákra képes (ugye a futó szoftverek minimalizása mellett)
-
masholnap
senior tag
válasz
Dell XPS #29381 üzenetére
persze, lehet rossz az illesztő, de ha a konfig ezzel a linux-szal van eladva (véleményem szerint ebben a formában a linux is a konfig része), akkor eleve arra van ítélve a vásárló, hogy rögtön hibát javítson egy zsírúj gépen, melynek alapból hibamentesen kéne működnie
a tesztelés hiányára utaltam egyébként, ami miatt a note-ok igen jelentős része megy is vissza selejtként azonnal. tulképpen a júzerek tesztelnek... és így gyűlik a szeméthalom a Földön és akörül
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
Dell XPS #29376 üzenetére
Nem nagyon ismerem a linux-t és nem is étek hozzá, ebbe nem tudok nyilatkozni.
de viszont a gyári 11.10-re felrakva eszköz illesztő (?? - nem tudom mi a pontos neve) alól az ati drivert és újra indítva a gépet nálam csak az asztal háttere és az egér töltődött be.
12.10 alatt a frissítések telepítése után megint hasonló volt a helyzet
Ubuntu lehet nem támogatja még ezt a videokártya "rendszert" vagy az ati nem adott még rá ki normális drivert. -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Dell XPS #29363 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, de kicsit furcsa volt, hogy egymás után 3 rossz gépet is kaptam.
Ha vissza kapom a pénzem akkor is nagy valószínűséggel 7520as gépet fogok venni, de csak személyesen jobban megvizsgálva a külsejét. Elégé jó gépeknek tűntek( nem gagyi érzésűek ) és hardverileg is elégé erősek.
Ventilátor pedig nem tudom miért volt olyan hangos linux alatt. -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Dell XPS #29357 üzenetére
3db 7520-as gép(i5 4gb) járt nálam és mindegyiknek ubuntu alatt olyan hangja volt mint egy hajszárítónak, de win8 alatt ez teljesen eltűnt.
Saját felhasználásra vásároltam 1db gépet és 3 lett belőle hibás darabok miatt cserélve, de végül elálltam a vásárlástól.( első gép vissza jelző ledek, másik 2 gép ferde kijelző és zsanérok ).
Most ott tartok, hogy utalják vissza pénzem( neten vásárlás miatt 30 nap), pedig az utolsó gépet át is nézték kiküldés előtt ( elméletileg és elmondásuk szerint ).
Ez a netes szalon cég elégé kerülendő részemről és a Kecskeméti boltjuk is ahol vásárlás után elégé lekezelően bánik az alkalmazott a vásárlóval( főnök segítőkészebb volt amikor másodjára vissza kellet mennem ). -
rekus
csendes tag
-
EstiloL2
tag
-
Vasinger!
nagyúr
-
Fishor
senior tag
válasz
Dell XPS #28628 üzenetére
Igen ezt tervezem. És itt csak egyesével tudom letölteni és feltenni a drivereket, vagy lehet valahogy ilyen full driver telepítőt leszedni, hogy ne egyesével kelljen? Ráadásul az a rossz hgoy van pl 10 network driver, és nem tudom melyiket kell épp felrakni közülük. Egyébként rosszt linkeltél, mert én 5720at kerestem, meg is találtam:
[link]
Csak ennyi a bajom, hogy nem tudom hogy lehetne egyszerűsíteni, vagy kibogarászni melyik részből melyik kell a sok közül.
Ja meg ha beteszem simán a win7 dvd-t akkor nem kell valamit állítania biosba hogy simán menjen midnen és beállítsa magának a dolgokat? (booton kívül)Üdv: Fishor
-
-
ubid
senior tag
válasz
Dell XPS #28498 üzenetére
Igen, valóban nem használtam még túl sokat.
Megpróbáltam amit mondtak, hogy linux iso letölt. e beépített programmal megcsináltam penre a cuccot... reboot. boot átállít majd a következő jön be:"SYSLINUX 4.01 debian-20100714 EDD Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al "
itt megáll az egész, akár csak a win telepítő. se előre se hátra. -
ubid
senior tag
válasz
Dell XPS #28493 üzenetére
van másik laptopom amin közbe tudok bármit csinálni. windowssal..
(ilyet ajánlottak még másképpen : csinálajk ubuntu telepítőt, kezdjem el telepíteni és ha eljutok a formázásig, akkor ntfs-re formázzam le, majd ha megvan lépjek ki és telepíthetem a windowst.... ez működhet ? ? )
-
szaporv
tag
válasz
Dell XPS #28254 üzenetére
Javítani, ha lehetne jó lenne csak kérdés, hogy mennyiért
Persze így látatlanba senki sem tudja... Amit tudok, hogy egy működő alaplap 10ezer ft-ból meglenne.
Azalatt a kb 10másodperc alatt melegszik a északi, déli híd + a proci is, az nemlehet, hogy csak a vga adta meg magát? -
pckownz
őstag
válasz
Dell XPS #28227 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint már nincs meg neki a gép, de most készülök venni egy ilyet, és kicsit félek a melegedésétől. Az eladó elmondása szerint hűtőpad nélkül is használható, de játékok alatt tényleg nagyon meleg, viszont a hűtőpad ~10fokot hoz a gépen.
Mivel sokat kellene hordanom a gépet, elképzelhető, hogy az igp-vel használható hűtőpad nélkül és nem fog lekapcsolgatni?
A gépet asztalon használnám nem ágyba és egyéb helyeken -
rozsdas111
csendes tag
válasz
Dell XPS #28128 üzenetére
Bocs de gyenge elméjű vagyok. Kicsit részletesebben ha lehet!
aAmit írtál az két külön proram az eltávolításhoz? A linux nem fog akadékoskodni és ununstalálódik? Vagy hogy megy ez? És utána Az Xp hibaüzenet a telepítéskor? Mert azt megteszi hogy be bútol a lemez és elkezdi betöltenia fájlokat, de mikor elő jönne hogy elfogadom F8 stb..
előtte kifagy és üzeni a leírtakat. Többszöri próba után is ez a helyzet. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
Dell XPS #28101 üzenetére
Szia!
Köszönöm a megerősítést. Már megbeszéltem a boltossal, hogy szombaton bemegyek, és kipróbáljuk, ha működik, akkor viszem csak el.Viszont egy 1600-as Kingston KVR16S11/4 akart rám sózni, viszont ez 1600Mhz-en tudja a 9-9-9-24es időzítést.
Az állítható, hogy 1333MHz-en is 9-9-9-24-es időzítéssel menjen? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest