Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
choco01 #28192 üzenetére
Ha nem játékra kell, az más, lehet venni szép állapotú és felszereltségű Latitude 6230-ast 160 K-ért, 2 év garanciával, használtan, ami boltban 350-400K között van.
-
kiskaktusz
addikt
-
choco01
addikt
Vélemények?Mennyire lenne időtálló? >> [link] <<
-
BigBlackDog
veterán
Latitude e5430-ban az express card foglalat milyen adatátviteli sebességet tud max? Milyen módban működik (ha jól tudom, van USB2-480 Mbps, PCIe-2,5 Gbps, USB3-5 Gbps)?
-
mghltm
addikt
válasz
attosz1120 #28185 üzenetére
a sajat velemenyem irom le: komoly jatekra asztali gep kell, a laptop nem arra valo
-
mghltm
addikt
válasz
attosz1120 #28183 üzenetére
rakeresel a kerdeses tipusra ( AMD Radeon HD 7670M, 136. sor ), bepipalod, felmesz az oldal tetejere, ott restrict es megmutatja a jatekok alatt mert teljesitmenyet.
-
attosz1120
tag
válasz
kiskaktusz #28180 üzenetére
Akkor kb. ez egy középkategóriás kártya, a mostani játékokat nagyából akkor elviszi majd.
-
mghltm
addikt
válasz
attosz1120 #28179 üzenetére
ezen a linken megtalalod a kartyat illetve a jatekok alatti teljesitmenyet is, remelem hasznos lesz szamodra.
(#28173) Dell XPS koszi a kiegeszitest, errol nem volt tudomasom!
-
kiskaktusz
addikt
válasz
attosz1120 #28179 üzenetére
-
attosz1120
tag
válasz
BigBlackDog #28178 üzenetére
500GB akart lenni!
)
A videókártyájáról mit tudsz mondni? -
BigBlackDog
veterán
válasz
attosz1120 #28177 üzenetére
Ezek a Dellék. 500 Mb-os merevlemez egy mai gépbe.
Egy normális BIOS nem fér már lassan arra el.
De egyébként tűrhető ár, mysoft-nál hangyányival olcsóbban kapod. -
attosz1120
tag
jjajjj bocsánat,igen.Dell Inspiron 5520!
Idegen azonosító: DI5520A-3110M-4GH50D
Gyártó: Dell
Garancia: 3 év
kép nagyítása15,6"-os WXGA HD/ Intel® Core i3-3110M/ 4 GB DDR3/ 500MB HDD/ AMD Radeon 7670M (1GB)
Ára.: 166.000Ft.
Internetezésre főleg,vmint kevés játékra.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
attosz1120 #28174 üzenetére
Tippelek: Inspiron 5520? Az nem egy rossz gép, kérdés mekkora a keret és mire használnád.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
attosz1120 #28174 üzenetére
Sokat segítene, ha leírnád a gép típusát és a vételárát. Ezek nélkül csak egy konfigot látunk.
-
attosz1120
tag
Sziasztok!
Ezt a Dell laptopot néztem ki.Mi a véleményetek róla?Megéri-e megvenni?
Intel Core i3-3110M 2.40GHz processzorral, 4GB DDR3 memóriával, 15,6"-es kijelzővel, 500GB merevlemezzel, Linux operációs rendszerrel rendszerrel, DVD-RW meghajtóval, ATi Mobil RadeOn HD7670 integrált videókártyával.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
mghltm
addikt
válasz
haxiboy #28170 üzenetére
az aida pontosan megmondja neked, milyen ram van a gepedben, de tudomasom szerint a 1015-os csak ddr2-t tamogat, ddr3-at nem. az asztali ramokhoz hasonloan, itt is kulonbozoek a csatlakozasok, nem kompatibilesek egymassal.
-
EstiloL2
tag
Eladó a gépem, ha valakit érdekel, akkor privátban írjon!
-
haxiboy
veterán
Üdv mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van-e valakinek tapasztalata a Dell Vostro 1015 notebook és a DDR3 ramokkal. A problémám az lenne hogy DDR2 ram van a notiban, viszont a hivatalos Dell weboldalon a támogatottsági listán szerepel a DDR3-is. Mivel notebookba még nem piszkáltam bele ilyen szinten én arra gondolnák hogy ugyanúgy van mint desktopon hogy a jelölő pin máshol van így nem kompatibilisek egymással.Előre is köszi!
-
válasz
rozsdas111 #28132 üzenetére
A BIOS-ba az F2 lenyomásával tudsz belépni. Az Onboard Devices szekcióban kell lemenni a SATA Operation menüpontig, ahol tudod állítani a SATA módot ATA-ra AHCI-ról. Így már gond nélkül felmegy majd az XP is.
-
sdombi
tag
válasz
laci921225 #28167 üzenetére
nem, automatikusan történik a váltogatás, de ha akarod, akkor be tudod állítani, hogy mindegyik alkalmazáshoz hozzárendeled a nagy teljesítményt és akkor csak az asztalhoz fog maradni a hd4000. Amúgy nincs is értelme kikapcsolni, pontosan azért van benne, hogy minél több legyen az akksi idő. (hd4000 jóval kevesebbet fogyaszt mint a radeon).
-
sdombi
tag
válasz
laci921225 #28165 üzenetére
dell honlapról érdemes. service tag alapján keress.
-
sdombi
tag
válasz
laci921225 #28162 üzenetére
Catalyst Controll Centerben tudod beállítani, hogy melyik alkalmazás milyen típusú legyen: nagy teljesítményre állítva a 7730-is működik, ha energiatakarékost állítsz be neki, akkor pedig csak az intel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
laci921225 #28162 üzenetére
Nem automatán vált 3d-s üzemmód alatt? Vagy nem hozza azt a szintet, amit kéne hoznia tesztadatok szerint?
-
laci921225
csendes tag
Üdv
Nemrégen vettem egy Dell Inspiron 7520 Laptopot,és nem tudom hogyan kell a HD4000 videokártyáról átváltani a HD7730M karira hogy jobb legyen a teljesítménye.
aki tud segíteni írjon legyen szives -
SzaboZE
addikt
válasz
premete #28156 üzenetére
Emlékeim szerint szögletes volt a membrán, de erre nem vennék mérget, hetente úgy 10 féle hangszórót látok
A 6220 azért lehet érzésre jobb, mert a méret miatt muszáj volt precízebb gyártást alkalmazni. Ennek ellenére volt már olyan ügyfél aki arra panaszkodott, hogy az alsó borítás nem illeszkedik rendesen.
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #28155 üzenetére
Köszi, a Koch az relatíve nagy, és olyan kerek membránja van, mint a rendes hangfalaknak, és a hangereje/hangminősége is olyan szobát betöltő.
Mondjuk árban is ötszörannyiba kerül az ebayen, mint például az e6320-as hangszórója.
Nekem tűnik csak úgy, hogy az E6220-as sokkal jobban összerakott, mint az E6320-as? -
_adaml21_
őstag
L502x játék közben azt csinálja, hogy egy olyna 15-20 perc után érezhetően elkezd belassulni, swappelni a kép. Mérni nem mértem, de úgy kábé érzésre az eleinte stabil 30-35 fps lecsökken olyan 15-re.
Persze, termeli a hőt ez a fostaliga, de azért ezt nem kéne csinálnia, ugye?i7-2630qm, gt540m.
Viszonylag friss oprendszer, nincs teleszórva minden szir-szarral.
A futtatott játék pedig a Hitman Absolution, de lehet ez bármelyik játék, kábé mindegyiknél ezt csinálja.
-
No, úgy néz ki vagy az sli csip halt meg, vagy a 2. videocsip döglött meg.
Mindegy, van "olcsón" gtx, azt még belepróbálom, aztán még egy megdöglés, és megy a kukába az egész... -
-
Dell XPS
veterán
válasz
rozsdas111 #28136 üzenetére
Sorry, hogy tömörítettem, szvsz, válaszd a második megoldást, remélem minden rendben lesz. és működni fog...
-
Dell XPS
veterán
válasz
rozsdas111 #28130 üzenetére
GParted-el minden partíciót törölj le (azt az egyet), amennyiben ezt választod. Utána nem is kell létrehoznod egyet sem, majd a Windows XP telepítő elintézi Neked, természetesen ezt nem lehet Linux alól megtenni, Live CD-ről vagy Pendrive-ról kell boot-olni hozzá. A Gparted önnálló formában, ISO-ként is letölthető: GParted Live CD/USB/HD/PXE Bootable Image )
Másik: Töltsd le az "EaseUS Home Edition"-t, telepitsd, illetve csinálj vele egy boot-olható EaseUS-t tartalmazó CD-t, vagy egyéb eszközt, majd boot-olj be róla. Az EaseUS-on belül válaszd a "Delete all partitions"-t opciót, majd végezd el a törlést. Ez után már particionálatlan lesz a HDD-d, és megkezdheted az XP telepítését....
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BIOSban kéne lennie valahol a SATA portokkal kapcsolatos opciónak. Itt vagy AHCI vagy IDE/compatible/valami hasonló érték kell szerepeljen. De sajnos én sem ismerem azt a BIOS-t, remélhetőleg mond valami okosat olyan is, aki ismeri ezt a gépet.
-
rozsdas111
csendes tag
válasz
valamijen=valamilyen
-
rozsdas111
csendes tag
válasz
BigBlackDog #28131 üzenetére
Sajnos a biossal még nem vagyok tisztában. A gyorsító tárazást offoltam, meg még amit lehetett visszafogtam de ugyanúgy üzen A microsoft oldalon a ...007E hiba valamijen hardver kompatibilitásra utal és ott a PCI.SYS.-adressF748EOBF üzenet ami lehet hogy valami pci kártyára utal, de ne tudom hogy mi lehet ott. ezét írtam le a hardvert amit tudok róla.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rozsdas111 #28130 üzenetére
Az a kék halál nem lehet, hogy a Sata AHCI mód miatt van? Érdemes lenni BIOSban lecsekkolni.
-
rozsdas111
csendes tag
válasz
Dell XPS #28128 üzenetére
Bocs de gyenge elméjű vagyok. Kicsit részletesebben ha lehet!
aAmit írtál az két külön proram az eltávolításhoz? A linux nem fog akadékoskodni és ununstalálódik? Vagy hogy megy ez? És utána Az Xp hibaüzenet a telepítéskor? Mert azt megteszi hogy be bútol a lemez és elkezdi betöltenia fájlokat, de mikor elő jönne hogy elfogadom F8 stb..
előtte kifagy és üzeni a leírtakat. Többszöri próba után is ez a helyzet. -
Megvagyok
tag
válasz
BigBlackDog #28126 üzenetére
Köszönöm !
-
Dell XPS
veterán
válasz
rozsdas111 #28123 üzenetére
Szia,
Nem fog menni, mert teljesen más a partíciószerkezete a kettő op.rendszernek. Először el kellene távolítanod a Linux-ot (GParted), ill. "EaseUS Home Edition", utána már telepítheted az általad választott OS-t.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szanozs #28122 üzenetére
Laptop biosok már csak ilyenek. Persze a fél-egy milliós laposokban már lehet, hogy több opció van. A letiltás winben, a vga beállításainál keresném, hátha.
(#28124) Megvagyok: érdemes SATA3-at, ha jól tudom a port is olyan. Saját 5430-asomba ilyet keretet vettem, tökéletes az előlap lecserélése után.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
EstiloL2 #28120 üzenetére
Köszönöm... Hát, 1,5 éve rengeteget szívtam a driverekkel. Most kapott a szörnyeteg egy SSD-t, úgyhogy újra telepítem... Lehet, hogy akkor a GMA-t használta? Vagy nem tudom mi lehetett, de akkor próbálkozok. (Mivel kíváncsi voltam, letöltöttem a játékot, jövő héten hozza a postás eredetiben, remélem azzal menni fog
) Lehet, hogy az is közrejátszott...
-
Megvagyok
tag
Sziasztok! Végre egy Dell Latitude E6430 boldog tulajdonosa lettem, a kérdésem csak annyi lenne, hogy hol tudnék venni hozzá a DVD-író helyére beépíthető keretet amibe az SSD-t tehetném?
Illetve még annyi, hogy SATA2, vagy SATA3-as SSD-t kell-e beletenni?
Köszi -
rozsdas111
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A következő probléma megoldásához kérek segítséget.
Dell latitude D630
Bios : A12
Op rendszer : Ubuntu 11.10 ( Működik jól)
Video card: Quadro NVS 135M ( 128 Mb)
Hdd 160 Gb ( ahogy látom egy partíció )Szeretném telepíteni az Xp-t de vagy kéne még egy partíciót létrehoznom ( Hogyan ?)
vagy teljesen újratelepíteni mindent.
Először Xp-t.
Ezt próbálva telepítés közben kékhalál hibaüzenet:
stop:0x0000007E
PCI.SYS- adress F748EOBF
jól értem hogy a video kártya nem kompatibilis az Xp-vel?
Ötletek? Megoldások? -
szanozs
aktív tag
Egy 7520-as Inspiron-om van. Ennek a bios-a valóban csak olyan kis egy szerű, hogy alig tudok valamit állítani benne? Az asztali PC-hez képest nagyon szűkös. Még csak azt sem tudom meg milyen hardver van a gépben. Lehet benne állítani 1-2 jelszót, 1-2 dolgot engedélyezni tiltani és még a dátumot időt is beállíthatom. Pl. hol tudnám letiltani a a gpu-k egyikét?
-
mghltm
addikt
-
EstiloL2
tag
válasz
huszi.gyb #28116 üzenetére
Nem tudom, hogy neked miért akad, de nekem 1.0.4.0-s patch-csel minden Highon (Sőt, itt az árnyékokat very highra is felraktam) 25+ FPS-sel megy. Szóval nálad lehet a baj, szerintem egyáltalán nem "karcsú" videókártya, ha megnézed YT-on, a Max Payne 3 is High-on megy 25 FPS fölött...
-
soldi3r
veterán
e6330-ba az msata slot vagy a merevlemez slotja lehet a gyorsabb?
-
soma165
tag
vásároltam egy Dell inspiron 7520
notebookot és hát nem numerikus billentyüzete van.
ezert nem tudom melyik a "+" gomb
kérem valaki segitsen -
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28113 üzenetére
Te tudod, a megtalálás kb. 2 perc, a belerakás se több általában.
-
szabolcs83
tag
válasz
premete #28112 üzenetére
Igen, de akkor nekem kell utánajárni keresgélni a pontos típust, egy fél nap amíg megtalálom hol a legolcsóbb és még szét is kell szednem a gépet.
Igazából ha már ennyit rászánok egy gépre, akkor néhány ezer forintot megér az nekem, hogy bekapcsolom és minden működik, nem kell vele semmit bajlódnom. -
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28111 üzenetére
+ 4 GB ram reálisan 4000.- Ft.
-
szabolcs83
tag
válasz
BigBlackDog #28106 üzenetére
A laptopszalonban tesznek bele 8 ezerért +4GB memóriát és akkor nem kell vele bajlódni, hogy pontosan milyen típust is kell venni hozzá stb.
Sőt még lehet kötök rá 1-2 év biztosítást (törés, lopás stb.) 8 illetve 14 ezerért. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
Chaser #28105 üzenetére
Köszönöm. Akkor számomra ez nem lesz megfelelő ram
Valahol már olvastam, hogy lehet az időzítéssel játszani, de én olyan vagyok, hogy ha jobb gépet akarok, nem húzom, egyszerűen lecserélem
Szóval ebbe a témába annyira nem ástam bele magam... Amióta DualChannelt kezel a gépem, azóta meg mindig úgy jött ki, hogy KIT-be vettem bele ramot
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83 #28104 üzenetére
Érdemes utólag megtenned, vagy bolti ram bővítést igényelni. Ha gyárilag több memóriával veszed, sokat veszíthetsz.
-
szabolcs83
tag
válasz
BigBlackDog #28102 üzenetére
Láttam már ezt a játékot, de én magam nem játszom (szinte semmi olyannal, ami komoly grafikát igényel), de ezek szerint még a komolyabb játékokat is elviszi, legfeljebb nem maxos grafikával.
Akkor valószínű, hogy másfajta program (pl. ArchiCad, Photoshop vagy ezekhez hasonló) és a videók lejátszása sem okozna gondot neki.
Azt hiszem egy kis memóriabővítéssel bele is vágok a dologba.Köszönöm szépen a segítségedet!
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Dell XPS #28101 üzenetére
Szia!
Köszönöm a megerősítést. Már megbeszéltem a boltossal, hogy szombaton bemegyek, és kipróbáljuk, ha működik, akkor viszem csak el.Viszont egy 1600-as Kingston KVR16S11/4 akart rám sózni, viszont ez 1600Mhz-en tudja a 9-9-9-24es időzítést.
Az állítható, hogy 1333MHz-en is 9-9-9-24-es időzítéssel menjen? Köszönöm.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83 #28100 üzenetére
Én meg vagyok elégedve a HD4000-el, kellemes csalódás volt a régi intel, integrált vackokhoz képest. Ha valamit mond Neked, World of Tanks fut ilyen beállításokkal 60-80 fps között. A felbontás 1600*900, full képernyőn, csak a screenshot miatt vettem le.
-
Dell XPS
veterán
válasz
huszi.gyb #28097 üzenetére
Szia,
Igen, mindkettő interface: SATA3 (6GB/s) a memória támogatása: 1333Mhz (az időzítéseknek egyezniük kell, hogy a DC működjön..)
Ritkán, de előfordul, hogy azonos órajelű és időzítésű memória modulok nem mennek együtt hibátlanul, amennyiben van lehetőséged próbára, éljél vele...
[ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest