Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
Notebook2012 #28898 üzenetére
Generációnként változó, talán control point system security driver és application kell hozzá.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Notebook2012 #28898 üzenetére
Van külön szoftver is gyárilag? Én a windows bejelentkezésnél használom csak egy szál driverrel.
-
Notebook2012
tag
Hali szakik!
Hogy hívják a Dell-nél az ujjlenyomat-olvasó szoftverét? Nem a driverét hanem a szoftverét.
Dell Vostro 3360-ról lenne szó egyébként.Várom a válaszokat, köszönöm!
-
spyduck
nagyúr
válasz
attosz1120 #28868 üzenetére
Aida64-el nézz kérlek egy hardverazonosítót!
-
.Benett
tag
válasz
premete #28890 üzenetére
Először is le a kalappal a tudásotok előtt , másodszor köszönöm a segítséget.
Tehát ha pl. havonta kitakarítanám az XPS-em , akkor nem lenne baja , vagy egy idő után a hőtől mindenképp elköszön a kerámia illesztés ?,
Megnéztem a Precision sorozatot, be kell , hogy valljam nem tudtam eddig hogy létezik különbség a latitude és a precision között. De úgy látom ezekben kb mindben core2duo CPU lakik nVidia Quadro VGA társaságban.
Megnéztem itt az aprót , de nem nagyon vannak ilyenek.
Esetleg hol tudnám még megnézni ?
Vaterát böngészek legfőképp és ezeket találtam:http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook/dell/latitude/dell_precision_m4300_c2d_2_2ghz_120gb_2gb_dokkolo_1689766412.html
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook/dell/precision/dell_precision_m65_core2d_2ghz_320gb_2gb_full_hd_1689604742.html
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook/dell/latitude/dell_latitude_e6400_14_1_c2d_2_4ghz_320gb_2gb_1691752007.html
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook/dell/latitude/dell_e6400_notebook_p8400_4g_ram_250gb_hdd_1691998085.html
-
-
mghltm
addikt
válasz
Vasinger! #28887 üzenetére
a 20-as veguek sb procisak, a 30-asok ib procisak. a harmadik szamjegy jeloli a generaciot, a masodik pedig a kijelzo meretet. par pelda:
Dell Latitude E5520 - 15"-os sandy
Dell Latitude E6220 - 12"-os sandy
Dell Latitude E6230 - 12"-os ivy
Dell Latitude E5430 - 14"-os ivy
Dell Latitude E6530 - 15"-os ivy
-
premete
veterán
válasz
.Benett #28888 üzenetére
Utána javított az nvidia a cuccain, de biztosra csak úgy mehetsz, ha inteles Latitude-ot veszel, azok nem szoktak elromlani gyakran. Egyébként is, például egy E6420-as HD3000 erősebb, mint az E6410-esben lévő nvidia nvs 310m, mellette hűvösebb, és kevesebbet fogyaszt.
-
.Benett
tag
válasz
premete #28880 üzenetére
Végső kérdésem , a Studio XPS , valamint studio 15XX sorozat is ilyen zabigyerek ?
Volt egy Studio1555 gépem abba fél év után elköszönt a hűtés azért is adtam túl rajta.
Így utólag visszagondolva nem biztos hogy jó ötlet volt mert le a kalappal a dell szerviz előtt.
Szó nélkül bemondásra cseréltek nekem mindent amit mondtam.
Egyébként csodálom a dell minőséget , ismerős hölgynek egy full macskát szedtem ki a hűtésből , gyakorlatilag hűtés nélkül használta hónapokig de a gép zokszó nélkül ment. Utóbbi egy inspiron volt.
Nem értem ezek a régi XPS gépek miért eszik az alaplapot :S olvasgattam az apróhirdetéseket és alapból lehet olyan gépet kapni ami " nem kapcsol be" sőtt van olyan amit eleve új alaplappal hirdetik. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
BigBlackDog #28886 üzenetére
Akkor ebben tévedtem. De szerintem az már igaz, hogy az 5x30-ban döntő többségében még Sandy található.
-
Watto1991
senior tag
Hali !
2 kérdésem lenne.
1. Mi a lényegi különbség a Latitude 5430 és a 6430 között? Ahogy nézem ,a specifikációjuk kb. ugyanaz. (6430-ból a HD 4000--rel szerelt verziójút néztem.)
2. Latitude meg Precision között van minőségbeli különbség, vagy csak videokártyában különböznek egymástól?
Köszönöm !
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tenken #28869 üzenetére
Általában mindig gond van az eredeti Windows letöltésével...
Legalábbis nekem is járna az egyetem miatt eredeti Windows, de Mo.-ról nem lehet letölteni valamiért, de kulcsom van hozzá...
Szerintem szedjél le torrentről és beírod a saját kulcsodat. Hisz a torrentes semmibe sem különbözik az eredetitől. Meg senki nem szólhat érte, mert fizettél érte, tehát legálisan használod.
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Használt garanciás E6420-ba szeretnék ssd-t tenni és újra rakni a rendszert. Elvileg jár hozzá w7 pro is. Ott a matrica az aksi mögött a gépen.
Hogyan tudom megcsinálni? Hívjam fel a supportot, hogy honnan szerezhetek windowst, vagy jó ha én vadászok valami torrentes tisztát és a matricás kóddal aktiválom?
Előre is kösz! -
subidu
tag
-
.Benett
tag
Sziasztok !
Szerintetek érdemes megvenni egy XPS m1330 vagy XPS 1530 notebookot ?
A konfiguráció megfelel a felhasználási feltételeknek , az ára nagyon kedvező szerintem ezeknek mostanában.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
Poley
csendes tag
Hello mindenkinek!
Van egy Dell mini 1018as netbookom érdekelne hogy valaki próbált-e már androidot rakni rá? ha igen hogyan melyik x86-os android verzió lenne rá megfelelő. Vagy ha az Android nem akkor melyik linux disztribúció lenne az amihez mondjuk egy abszolút kezdő is hozzászagol. Windowsal már iszonyat lassú.
Thx. -
spyduck
nagyúr
válasz
spyduck #28860 üzenetére
Kis kiegeszites!
Dell Inspiron 5521 driver:
Csak ugy lehet a Radeon VGA-t felrakni ha elötte csinalok egy win7 frissitest ami felrakja a HD4000-et. Viszont ez nem a szokvanyos HD4000-es driver, hanem vmi ujabb amit sehol nem talaltam meg.
Ha sima hd4000-es drivert hasznalok akkor egy szèp error feliratot kapok.
USB 3.0 driver: Vostro 3560
Többi driver innen: http://www.laptop-software.com/dell/dell-inspiron-15r-5521-windows-864bit-drivers/
HD4000: csak win7 frissítèssel
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
kvojnovics #28829 üzenetére
Bocsi,ez a 28831-hez ment.
Visszakerestem,de nem találtam róla semmit.
Ezek szerint még nem jelentkezett senkinél ez a gond?
Lehet op rendszer probléma? -
Sziasztok!
Dell D630 T7250-es procival Win8 32bittel.
800 Mhz-es 2 gigás hynix ram ment benne gond nélkül.
Lecseréltem egy Corsair 2X2 gigás kitre.
A Corsair honlapja szerint szerint kompatibilis a géppel.
Az még OK lenne, hogy 667 Mhz-en fut, és az is hogy nem látja a 4 gigát, csak 3.5-et ezekkel tisztában voltam.
Viszont azóta 10-15 percenkén kifagy a Windows, és újraindul
A Memtest szerint a ramok hibátlanok, a Dell saját diagnosztikája szerint viszont kompatibilitási gond van mindkét modullal.
Járt még valaki így esetleg? -
spyduck
nagyúr
Dell Inspiron 5521 driver: [link]
-
sagit
veterán
válasz
sityuka80 #28853 üzenetére
Jaja, jó vétel.
Csak sajnos most a gép jobb oldala alul langyosabb lett hála a vinyónak, pedig egy mezei wd blue 160-as került oda, nincs valami alig vagy kevésbé melegedő típus? Mondjuk nem vészes, sok pénzt nem akarok rá költeni, csak feltűnt odd után.
Vasinger: Sajnos nem tudom mi lehet, a HP-m előtt egy XPS-em volt, abban volt egy radeon hd4670 vga. Ott nem volt gond a hűtéssel. nem tudom mi lehet a baj, írj a hw infó topikjába, esetleg a fejlesztőnek. Bios frissítést is próbáld megcsinálni.
-
Vasinger!
nagyúr
Én meg ezt állítottam be rá, de semmit nem csinál rá...
Azért is kéne kezdeni valamit vele, mert játék alatt 90 fok fölé megy a GPU és alig pörög a hűtő...
szipak:
Ismerősömnek van E5420-a, nekem E6430.
Szerintem a zsanérjával nincs semmi baj.
Egy Lenovo Ideapaddal összehasonlítva ég és föld. Odatettük mind3 notit az asztalra, a Lenovo kijelzője már akkor el kezdett rezegni, ha egy tollat letettél az asztalra, a Latitude-ök eléggé jól bírják.
Buszon szoktam vele utazni, eléggé rázós az út, de egyáltalán nem vettem észre, hogy zavaróan rángatózna.
-
FehérHolló
veterán
-
szipak
tag
sziasztok!
az általam eddig kiszemelt Latitude E5430 -ot eddig sehol sem sikerült megnéznem, csak egy E5530-at, ami rögtön el is vette a kedvemet egy okból kifolyólag: habár a zsanér masszívnak tűnt, de a kijelző olyan szinten rezgett, mintha gumizott lenne a rögzítés. nyugtassanak meg az E5430 tulajok, hogy semmi ilyesmiről nincs szó, ez csak a kiállított darab egyedi hibája, nem jellemző a gépekre.
-
sagit
veterán
Hátha érdekel valakit, barátnőm E4300-a kapott ma egy vinyót az odd helyett az ssd mellé.
A caddy-t tőlem "örökölte" mert a HP-m odd bezel-je nem ment rá a caddy-re, viszont a Dell-é hibátlanul passzol rá, nem áll el, nem lóg ki. Mintha a gyári odd lenne bent.Innen vettem ebay-ről potom pénzért.
-
comodo
csendes tag
Sziasztok!
Dell XPS M1330-as noti power gomb megnyomása után fehér képernyő fogad,mi lehet a hiba?
Kűlső monitoron van kép! -
fogtunder
nagyúr
válasz
kvojnovics #28829 üzenetére
az uefi nem bios és amíg garis, én nem nyúlkálnék bele ilyen szinten. egyáltalán mihez kell? vagy csak olyan, mint a custom rom az androidos telóknál, hogy kell?
egyáltalán biztos vagy benne, hogy a 7720 nem uefi-t használ alapból?
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Bekapcsolás után pár perc múlva leáll az usb3.0-ás port mind a 2 db.
2.0-val minden ok. Mi lehet a gond?
7110-es gép,64-es Win 7-el.Segítséget előre is köszi.
-
kvojnovics
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 7720-as notebook-om! Lehet erre UEFI-s BIOS-t varázsolni?
Köszönöm!
Szép napot!
-
törölt tag
Létezik, hogy elállítódik a képernyő kontrasztossága? Olyan, mint amikor a monitoron eltekergetnék a kontrasztot meg a színeket. Dell Inspiron M5010
Szerk.: Újraindítottam a wint és megoldódott.., bocsi
-
SzaboZE
addikt
Nem tudom milyen szervízben volt, de a videokártya alaplapon van, így azt csak azzal együtt lehet cserélni. Ha csak rámelengették a régi video chipet az alaplapra, akkor simán lehet ugyanaz a gond. Lehet lcd hiba is (nem csak elsötétül?), de a pontos diagnózishoz vizsgálat szükséges.
-
pckownz
őstag
válasz
sonicman89 #28820 üzenetére
Mi márpedig biztos vagyok benne, hogy egy XP-s rendszeren MaxPayne-eztünk. Mind a 2 -vel.
P4 3GHz (478-as korszakból)
Radeon 9600 segítségével. -
sonicman89
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy problémába ütköztem. Szeretnék feltenni a notebookomra windows 2000 Professionalt, mert rengeteg régi játékom és programom van, amit használok és xp-n nem indulnak el (kompatibilitással sem). Először 98-at, majd Me-t próbáltam feltenni, de 512 MB maximális rammal lehet azokat feltenni.
A notebook adatai:
Dell Studio 1535, 2500MHz Core2Duo processzor, 2x2GB RAM, 256MB Ati Radeon HD3450 VGA, 1000GB HDD, a telepítésre kijelölt oprendszer: windows 2000 Professional SP4.
A minimális rendszerkövetelményeknek megfelel, de mégis lefut a telepítőfájlok másolása és újraindítás után ezt írja ki:
-Invalid BOOT.INI file
-Booting from C:\winnt\
-NTDETECT failed
Miért írja ezt ki? mitől van ez?
A másik amit nem értek, hogy önkényesen feloszt a merevlemezből 130 GB-ot és nem lehet összevonni a maradék 820GB-tal.
Légyszi segítsetek, ha tudtok.
Köszönöm előre is.Még egy példát is szeretnék adni, hogy megindokoljam a windows 2000 telepítését, mert igenis van olyan játék, ami nem fut el sehogy sem xp-n. Ez a példa a Max Payne első része, amit sehogy nem tudtam xp-n elindítani, de az ismerősöm gépére feltettük a 2000-t és telepítés után egyből indult is. Tudom, hogy DosBox-szal mindent lehet, de ez azzal sem indul, mert nem Dos alapú, egyébként DosBox-szal nincs magyar billentyűkiosztás és a hangot sem úgy játssza le, ahogy kell.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
soldi3r #28817 üzenetére
persze, hogy az, amúgy én is ezt írtam, aki 128-on nem fér el, szerintem 256-on sem fog, mert akkora méretű állományokkal dolgozik (vagy tárolja őket), amik 128 gigát pillanatok alatt megesznek. és feltételeztem, hogy aki eredetileg ssd+hdd kombót akar gépházon belül, annak kell a hely valamiért.
-
csdm
senior tag
Dell D630 Latitude
Képernyőm magától egy kis idő használat után elszáll, kikapcsolt állapotba kerül, és nem tudom visszahozni.
Eddigi tapasztalatok szerint HD videók nézésekor történik. Ami furcsa, hogy ma kaptam vissza a szervizből, ahol a videókártyát cserélték (nem történ változás, ugyanaz az Nvidia Quattro MV135 maradt(előző levált az alaplapról))
Kijelző szalagkábelével lehet a gond? -
sphe
senior tag
Mélyen tisztelt fórumtársak!
Dell Inspiron E1505 / 6400 laptopomon elszállt a wifi. Kábellel viszont megy a net.
Egyik nap még volt, másnap bekapcsoláskor semmi. Csatlakoztatva van a gép szerint (wifi jel, kiírja csatlakoztatva), de a böngészők, vírusírtók közül egyik sem megy fel már a netre. Ez a korábbi XP rendszernél is előfurdult egy-két percre, gondoltam reinstall megoldja az általam softweresnek vélt hibát. Ma elindítottam a gépet, újraindítottam, semmi. A mobiltelefonokkal tökéletes a wifi, néhány év tökéletes működés után mindkét oprendszerem alatt gond lettt a wifivel, tehát a laptoppal lehet baj. Van valakinek ötlete? -
fogtunder
nagyúr
válasz
premete #28812 üzenetére
nekem a nagyobb mondjuk valamiért egy 512 gigást jelentett, meg az ő gépe nem dokkolható de lényegtelen.
totál más: sikerült megkínálnom a 6320 billentyűzetét egy kis teával ma reggel, nagyon kevés ment bele, de azóta bizonyos billentyűket nem jól érzékel, véletlenszerűen írogat. szétszedtem, száraznak tűnt a gombok alatt. valahogy ki lehet ezt még pucolni, vagy nézzek újat inkább (amúgy is ki akartam cserélni világítósra)?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
premete #28810 üzenetére
ami azért tegyük hozzá, hogy sokkal drágább, mint egy beépítő keret és egy usb-s odd ház (esetleg ritka használatnál egy átalakító kábel), meg egy rendszernek elég 120 giga körüli ssd.
mondjuk nekem ahányszor kell egy évben a dvd író, abba se halnék bele, ha minden alkalommal vissza kellene csavarozgatni a helyére.
-
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Van egy Dell Inspiron 15 5520 típusú laptopom, van benne egy Radeon 7670M típusú "kártya".
Feltettem a Windows 8-at, de valamiért a "Swichabe Graphics" nem működik, a Catalyst Control Center sem indul el.
A video drivert is a dell hivatalos oldaláról töltöttem le. Ha feolmegyek az AMD oldalára, és onnan szeretném letölteni, akkor ott az "Autodetect" varázsló azt írja h ez a kártya nem támogatott, érdeklődjek a gép gyártójánál, sajnos ott a legfrisebb októberi.Találkozott valaki ilyennel? Létezik rá megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 7 9KF 17.3" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe IR kam új akku gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest