- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple notebookok
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Raspberry Pi
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskaktusz
addikt
-
kiskaktusz
addikt
válasz choco01 #28192 üzenetére
Olyan árban tudnál venni használt vostro-t, ami sokkal sanszosabb, hogy élni fog még 5 évig, ráadásul majdnem ilyen konfiggal, mivel magasabb kategóriájú gép, így hamarabb megkapta ezeket a hardvereket.
De, ha mindenképp új gép kell, akkor nincs mit tenni.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
premete
veterán
válasz choco01 #28192 üzenetére
Ha nem játékra kell, az más, lehet venni szép állapotú és felszereltségű Latitude 6230-ast 160 K-ért, 2 év garanciával, használtan, ami boltban 350-400K között van.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
sdombi
tag
válasz choco01 #28202 üzenetére
4-5 évre mai körülmények között ne akarj notit venni, egyszerűen nem lehet sztem 3 évnél tovább tervezni, bármilyen műszaki cikkel... Kb még 5 évvel ezelőtt ezt el lehetett hinni egy business class laptopról, hogy 5 évet megy, de egy "kommersz" inspironról sztem már akkor sem. Amúgy a 7520 "special edition"-ről nekem is jók a tapasztalataim. Habár valamennyire melegedős típus, de inkább olyan pont elmegy kategória. Egyéb hibát nem találtam rajta, jó felépítésű, stabil, meg a hardver is elég bika alatta Amúgy meg ha tényleg nem játékra lesz, nem is érdemes megvenni. Inkább egy dedikált vga nélküli gépet keresnék (pl vostro 2520)
-
SzaboZE
addikt
válasz choco01 #28202 üzenetére
Akkor ne belépő kategóriát nézegess. De árban ugyanott leszel. Vagy most 2x annyiért egy strapabíró noti, vagy kettő silányabb minőségű ennyi idő alatt.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
premete
veterán
válasz choco01 #28209 üzenetére
Nem jellemző, max. ramot és ssd-t, ha az újabbak kompatibilisek lesznek visszafelé, de erre sincs garancia: most sem megy bele a ddr3-as ram a pár éves, ddr2-es alaplapokba, ráadásul a ddr2-es ram ötszörannyiba kerül.
-
kiskaktusz
addikt
válasz choco01 #28209 üzenetére
RAMot, SSDt mindenképp, de VGAt egyáltalán nem tudsz cserélni kb és processzorban is meg van kötve a kezed a chipset miatt.. Mondjuk procit egy generáció után még általában tudna az ember cserélni, de akkor még nincs akkora lemaradásban az éppen használt, a későbbi generációk meg nagyon kérdésesek.
[ Szerkesztve ]
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
premete
veterán
válasz choco01 #28216 üzenetére
4 GB, DDR3, 1600 MHz-eset. Hogy milyen márka, az nagyjából mindegy, de Geil, Hynix, Nanya, Kingston cuccait én előnybe részesíteném. Vagy nézd meg, amikor megvetted, hogy milyen van benne, és ugyanolyant; ha 2x2 van benne, az pech, akkor vehetsz párban, aprón például LeC árul jóféléket párban 8000.- Ft 2x4 GB.
-
premete
veterán
válasz choco01 #28302 üzenetére
Dehogynem, többen leírták, csak nem figyeltél. Például Ez vonatkozik minden consumer notebookra, ezért ajánlottuk, hogy játékra vegyél asztalit.
@Vasinger!: Az enyémbe 30 ezer lenne szállítással, én raknám bele. De nem valószínű, hogy meglépem, mert nem érdekelnek a betekintési szögek, sőt, jobban örülök annak, ha nem látja a mellettem ülő, hogy mit írok/olvasok/csinálok.
A kérdésednek azt a részét, hogy a Dell vállal-e garanciát az általad beleszerelt, harmadik féltől rendelt cuccért, nem igazán tudom értelmezni.[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz choco01 #28305 üzenetére
I7-es pláne, annak még nagyobb a hőtermelése, hozzá valami nagyon erős vga, és a szobában a fűtés meg van oldva.
Az Inspiron belépő szintű, általános alapgép, amit az ember következő évben kidob, és vesz egy újat, amin már dupla fps-sel tolhatóak az újabb játékok, és ez minden évben megismétődik.
Munkára/videovágásra sem Inspiront szoktak venni a hozzáértők.
Persze, a hűtőpad segít valamit, de mondjuk a Suzuki Ignisből sem lesz Mitsubishi Pajero, ha szélesebb kerekeket teszel rá.
Hűtőpaddal a hordozhatóság megint csak sérül, mondtam, hogy asztalit vegyél.[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
válasz choco01 #28309 üzenetére
Igen, a tesztekben lehet, hogy még "jó". De nézd meg fél év múlva, ha meg is kergeted az i7-et videóvágással meg képszerkesztéssel stb.-vel.
Az, hogy milyen az új széria, majd fél év múlva kiderül. Addig nem ajánlott gép. Pláne nem munkára.
-
premete
veterán
válasz choco01 #28319 üzenetére
Csak addig kidobsz egy halom pénzt azért, hogy a suliban meg tudd mutatni, hogy milyen géped van.
Egyébként az asztalit is el lehet vinni egy Ikeás táskában, lcd-s monitorral együtt, billentyűzettel, egerestől, mindenestől. Egyik ismerősöm így jár versenyekre.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
kiskaktusz
addikt
-
kiskaktusz
addikt
válasz choco01 #28335 üzenetére
Mindenkinek van.
A lényegen akkor sem változtat. Linux operációs rendszerrel vásároltál gépet. Ez a dell olvasatában azt jelenti, hogy linux-szal akarod használni, ergó mi a búbánatért adjon hozzá win drivereket?
Egyébkén 3 perc alatt letöltöd a netről és csókolom.
-
xGP
csendes tag
válasz choco01 #28344 üzenetére
Alapjában véve a HD4000 megy és úgy vettem észre, hogy ilyen esetekben az AIDA nem ír GPU hőmérsékletet. Ha valamelyik alkalmazás a dedikáltat használja, akkor már írni fogja.
A kártyák között amúgy a Catalyst Control Centerben (Power >> Switchable Graphics) lehet variálni, kitallózod a program exe-jét, aminél szeretnéd, hogy a dedikáltat használja. Bár van olyan program is, melynél automatikusan meghatározza, hogy melyiket használja. Értelemszerűen a "High Performance" lesz a dedikált.[ Szerkesztve ]
-
sdombi
tag
válasz choco01 #28362 üzenetére
technikailag minden kérdésedre megvan a válasz a fórumban, csak a 7520 vga-járól alig egy hete volt szó, mondjuk látom a write only itt is nyert a keresés helyett.... tessék....
-
huszi.gyb
senior tag
válasz choco01 #28367 üzenetére
Helló!
Igen. Én is azt csináltam, most telepítettem újra az N5110-esem. Amúgy a VGA-s kérdésre...
Eddig (1,5 év) én is szívtam ilyenekkel... szaggatott, akadt, és 2,5-ös élményindexe volt...Aztán most, hogy újratelepítettem, más sorrendben raktam fel a drivereket, és jó lett
Bios, Intel, Gt525 így jöttek sorba. Nekem ez segített, sok sikert!
www.dongosofor.hu
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10. gen ultrabook szép állapotban 80k-ér eladó!
- Asus ROG Strix G713 /Ryzen 7 4800H/16GB DDR4/512GB SSD/RTX 3050/Beszámítás.
- HP Zbook 17 G4,4K UHD,i7-7820HQ,32GB,256GB SSD+1TB HDD,P3000 6GB VGA,WIN11
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest