- Samsung LCD és LED TV-k
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz Vasinger! #26547 üzenetére
leginkább akkor, amikor a touchpad nem elég precíz, vagy kényelmetlen lenne a használata. én speciel nagyon ritkán nyúlok hozzá, de van, amikor jól jön. a d630-on mindig beleütöttem gépelés közben és végül letiltottam, de az e6320-nál ilyen még nem volt, most elfér.
a dell touchpad - > érintőpad beállításai részen konfigurálható, hogy mit is csináljon a középső gomb.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Vasinger! #26547 üzenetére
"Van a notimon ez a trackpoint cucc a billentyűzeten, ez teljesen új, hogyan és mikor érdemes használni?"
Írod hogy ez teljesen jó, de azt se tudod mi...
Amúgy az touchpad-od/sima egeret helyettesíti, az úgynevezettet pöcökegérnél (az a gomb a billentyűzetbe beépítve) tudod irányítani a kurzort, illetve a 3 gombot használni. A jobb-bal gomb ugyan az mint az touchpad/sima egérnél, a középső gomb meg görgetésre jó (de másra is belehet állítani) azaz ha benyomod, és a pöcökegeret le fel mozgatod görget...
Amúgy nekem is van, de én nem szeretem mivel sima egérrel használom a gépet, de szokás kérdése amúgy.
-
premete
veterán
válasz Vasinger! #26711 üzenetére
Csak 70 %-ra töltsd, és sose legyen a laptopban, mindig hűvös helyen, a legjobb a hűtőszekrény. Ha magaddal akarod vinni, akkor hűtőtáskában tartsad, és csak annyi időre tedd bele a notebookba, amennyi időre feltétlenül szükséges. Dokkolás, töltés esetén is 70%-nál vedd ki a készülékből, és tedd a hűtőbe, vagy hűtőládába (2 sör helyén elfér, a sört meg lehet inni melegen is) 69%-nál nehogy kivedd, és 71%-ig se hagyd soha töltőn, ez nagyon fontos.
Lehetőleg hetente csak egyszer használd akkuról, akkor még tovább bírja. Mivel a meleg árt neki legjobban, processzorigényes feladatok előtt feltétlenül vedd ki, és tedd a hűtőbe. Így kibírja 3 évig is akár.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
mghltm
addikt
válasz Vasinger! #26713 üzenetére
a laptop es az akku egy hasznalati eszkoz, az ember munkara es szorakozasra veszi. persze vigyazni kell ra es kimelni ertelmes hatarok kozott, de premete erosen tulzott a tanacsaval. (
amiben jo adag ironia/szarkazmus van)a harom eves e4300-am akkuja jelenleg igy nez ki. ha tehetem tolton es dokkolon hasznalom, ha kell akkor akkurol, de nem szukseges kinosan ugyelni ra.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
SzaboZE
addikt
-
-
mghltm
addikt
válasz Vasinger! #26775 üzenetére
Memory Options: DDR3 SDRAM (1600MHz ) 2 slots supporting 2G, 4GB, 8GB DIMMs
sajnos service manual-t meg nem talaltam a gephez, de erdemes majd kesobb beszerezni, szerelesnel nagyon hasznos tud lenni
(#26773) SzaboZE en is probaltam az e6400-ra nbd hosszabbitast kerni, de annyiert mar egy masik komplett gepet lehet venni...
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Vasinger! #26861 üzenetére
Én Mozillát használok, és most kíváncsiság képpen kicsit megterheltem a gépet....
Háttérben ment: Nod32, Aida64, 4 minialkalmazás (processzorfigyelő/naptár/2 árfolyam/időjárás), plusz a Latitude E5520-asnak összes háttérben dolgozó gyári drivere.
Valamint a Mozilla 2 ablakban, első ablakon belül 30 másik ablak megnyitva, ebből 5 flash, a második ablakban pedig ment egy netes foci meccs.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Vasinger! #26868 üzenetére
Szerintem biosba nem kell semmit. Nekem pl ez a gép mai, én kapcsolta be először, gyári win7 van rajta, kipucoltam pár dolgot hogy ne induljon a winnel, azonkívül semmit se állítottam. Biosba még be se léptem, és hibátlanul megy, pedig ez csak egy i3 2330M.
Mondom szerintem ott háttérbe megy valami ami nem kéne nálad...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Vasinger! #26872 üzenetére
Amit mondtam programot, szedd le, és futtasd le, valamint:
Start ---> kereséshez bírod "msconfig" majd nyomsz egy enter-t ---> Automatikus indítás ---> és itt a pipát kiveszed minden olyan dolog alól amit nem akarsz hogy induljon, intel-es/Dell-es/windows-os dolgokat érdemes nem bántani, de ilyet hogy adobe/java/web cam, lejátszok, ...stb érdemes kilőni. Amit kiiktatsz ugyan úgy tudod használni majd ha megnyitott, csak annyi nem indul a winnel feleslegesen a háttérben
-
sdombi
tag
válasz Vasinger! #26884 üzenetére
1.: Google translate a barátod: "Az Inter Rapid start automatikusan ki lesz kapcsolva ha:
- Merevlemez konfiguráció vagy partíció módosult
- Több mint 8GB RAM-od van
- rendszer vagy hdd jelszó aktív
- Dell titkosító kártya van a gépben
- A 'block sleep' be van kapcsolva"
megjegyzés: a fölötte lévő szöveg pedig pontosan leírja, hogy mire is jó az egész
2.: internal modem szinte kizárt, hogy van a gépedben (56K-s modem)
- ha asztaliként használod a notit akkor free fall-t kikapcsolhatod, egyébként ne
- Module Bay: megguglizod hogy mire jó
- Express Card: szintén megguglizod hogy mire jó
3.: ha csak a wlant pipálod be akkor csak azt fogod kapcsolni, a másik két eszközt nem fogod tudni használni (szoftveresen sem tudod kapcsolni).u.i.: minek veszel olyan gépet aminél a felében azt sem tudod, hogy mit mire lehet használni?
-
sdombi
tag
válasz Vasinger! #26887 üzenetére
1.: bocsi, csak a google pont az ilyen dolgora való és amúgy nem látom sok értelmét ennek a cuccnak amúgy, de ha jól vettem ki akkor ultrabooknál használják főleg. Úgyhogy nem hiszem, hogy neked létfontosságú lenne.
2.: akkor nincs modem
- free fall: megint tipikus google majd meg mondja dolog: amúgy marha egyszerű a technológia: van a gépben/vinyóban (pontosan nem tudom) egy gyorsulásmérő, ami ha azt érzékeli, hogy a gép szabadesésben van (free fall), vagyis hogy épp leesik az asztalról vagy a 2. emeleti erkélyről és ha be van kapcsolva a gép, akkor gyorsan a vinyó fejet parkolópályára állítja, így megóvja elvileg a vinyót az ebből adódó adatvesztésektől. (márha túléli az esést....)
- igen kikapcsolhatod
3.: olvass kicsit vissza, volt egy hsz mely szerint nem tudta az illető bekapcsolni a BT-t pedig látta, hogy a gépben fizikailag bent van a cucc. Hiába kapcsolgatta a kapcsolóval nem történt semmi, majd az volt a megoldás a BT használatához, hogy a bios-ban volt kikapcsolva maga a BT.
nyilván ilyen nem létezik, csak az elmúlt 1 hónapban ennyit kérdezni egy topikban egy embert még nem láttam......[ Szerkesztve ]
-
sdombi
tag
válasz Vasinger! #26889 üzenetére
2: nem hiszem, hogy ehhez driver kéne, sztem ezt hardveresen van megoldva a tudtod nélkül megy a háttérben, szóval emiatt nem hiszem, hogy teljesítménybeli problémák lennének ha bekapcsolod.
3: hmm lehet igazad van ezt így már nem írta le, csak azt, hogy a bios-ban kellett bekapcsolja a BT-t.
u.i.: a Module Bay-t nem biztos, hogy ki kéne kapcsolni, mert ugye abban van benne maga DVD író is, nem tudom, hogyha kikapcsolod a Module Bay-t akkor az a dvd írót is kikapcsolja vagy sem.
-
cannyon
aktív tag
válasz Vasinger! #26861 üzenetére
Az a 112 folyamat az igen csak sok! Nem tudom mi mehet rajta, de az nagyon nem normális, még a feltelepített cuccokon kívül is rengetegnek számít! Én megnézném a helyedbe hogy mi is tesz ki ennyi folyamatot. Normal használat mellet 50-80max folyamat szokott menni. Nekem 52 folyamat megy!
-
mghltm
addikt
válasz Vasinger! #26936 üzenetére
leszereled a hatalmas hatlapot es hozzafersz a ramhoz, wlan-hoz, wwan-hoz, procihoz. itt egy video az e6420 belvilagarol
gari vesztessel nem jar, erdemes megtartani a gyari ramokat ( kesobbi eladas miatt ).
-
Dhampir
félisten
válasz Vasinger! #27642 üzenetére
A Latitude üzleti kategória, amely anyagminőségben és matt, tükröződésmentes, nagyobb felbontású kijelzővel, többféle kártyaolvasóval valamint a 3 év NBD garancia, a részletesebben állítható és fejlett diagnosztikaprogramot tartalmazó BIOS miatt jobb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Vasinger! #27651 üzenetére
Csak a fülhallgató. Komplett szét kell kapni, hogy hozzáférj a 6410-ben. Zajosodás alatt olyan AM rádió szerű sercegést értek. Nem állítom, hogy minden Dell hibás, de egyértelműen árnyékolás hiba, persze kibírom, de azért jó lenne, ha nem lenne.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz Vasinger! #28364 üzenetére
nem teljesen illeszkedik a fedlap, kb. minden élén van olyan fél mm eltérés, az anyaga is kicsit más színű, mint a gépnek. ugyanakkor mivel nem látszik igazán, igazán nem zavaró.
szerintem jó az ár/érték aránya, relatíve gyakran kell visszaraknom a dvd meghajtót, ezzel pedig megmarad rajta a fedlap és a rögzítő mechanika.I hate morning people. And mornings. And People.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Starlink
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Facebook és Messenger
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Opera böngésző
- Interactive Brokers társalgó
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Precision M6800 Core i7 4710MQ/16GB RAM/Samsung 500GB SSD/17" képernyő/K4100M
- Lenovo ThinkPad X280 i5 8350u I Érintős FHD IPS 4G modem 8GB I 256SSD I HDMI I Win11
- HP EliteBook 845 G8 / Ryzen 5 PRO 5650U / 32GB/512GB
- Eladó Sony Vaio PCG-71211M notebook / Intel i3 / 4GB DDR3 / 120GB SSD / 1 TB HDD
- Lenovo Thinkpad X280 notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest