Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Dell 5480 -as laptopban meghalt az M2 ssd. Szeretnék érdeklődni milyen meghajtók kompatibilisek , illetve mit ajánlotok hozzá.
Köszönöm!
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Van egy E7440 -es masinám, amiben meghalt a jobb oldali hangszóró. Újratelepítettem a rendszert és akkor vettem észre a jelenséget. Iszonyú hangja van. Gyakorlatilag minden média tartalmat fülessel hallgatok, szóval nem is használtam. Nagyon nem értem...
Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Létezhet ilyen vagy más probléma van?
Természetesen megnéztem más illesztőkkel, és más op.rendszer alatt is.
Köszönöm ha van észrevétel!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Biztosan az a hibás!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Szóval ha haloványan mindent látsz a kijelzőn, ergo nincs háttérvilágítás, akkor inverter hiba.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Akkor panel hibásnak látszik, de mindenképpen jó lenne ellenőrizni vásárláskor. Lehet alaplap hiba is pl (3.3V). ATI és nVIDIA (FullHD) kártyákkal volt szerelve és szinte mindegyik elhalálozott, szóval nem árt 110%-ra kizárni.
Fontos: Ha jól emlékszem DELL panelt kell beletenni (ID), különben nem tudsz fényerősséget állítani.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Ha rávilágítasz lámpával akkor látni valamit a kijelzőn ?
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek az E6330 -as kijelzőjéről ?
-
Dell XPS
veterán
válasz
GrooveHero
üzenetére
Heatsink kérdése? Szvsz ilyen bővítés tervezéssel már megvehetsz egy M6600-ast is i5-el. Át kell gondolni!

(#41110) tiborandras: nem tippnek szántam!

-
Dell XPS
veterán
válasz
GrooveHero
üzenetére
Amennyiben somasz kolléga nem tud részedre most ajánlani vagy beszerezni, akkor marad az eBay lehetősége.

-
Dell XPS
veterán
válasz
GrooveHero
üzenetére
Azt nem tudtam, láttam közben megválaszolták a lehetőségeidet (ST - alapján is lekérdezhető egyébként), de i7-640M -ig bővíthető a noti.
-
Dell XPS
veterán
válasz
GrooveHero
üzenetére
Olvasd ki az alaplapszámot (CPU_Z), az alapján lehet látni a processzor tápáramkörét.

-
Dell XPS
veterán
válasz
pilóta
üzenetére
Jó eséllyel alaplaphibás lett szegény 1705-ös noti. Sajnos a típus nem csak GPU hibákkal jelentkezik sűrűn, időnként az Intel 945 -ös chipset is meghal rajta (északi híd). Javításával nem szabad foglalkozni, inkább egy másik alaplapot szerezzél bele, ha szeretnéd újra használni a laptopot.
Érdemes ellenőrizni; hdd, odd, akku nélkül is (!).
-
Dell XPS
veterán
válasz
formula01
üzenetére
Persze, hogy nagyon sok a 70° idle értéke. A széria hűtési házirendje sajnos ilyen, hogy 63°-g semmi, utána viszont el kezd működni normálisan, és terhelve sem lehet 78°-nál magasabb értéket elérni (M5010, M5030). Nagyon drámai darabok sajnos, és állandó stressz, hogy mikor jön a 7 beep.
Addig vagy csak biztonságban amíg van rajta garancia, utána lehet chip-et cserélni (északi híd). -
Dell XPS
veterán
válasz
Klayman
üzenetére
62°-63° -nál kellene bekapcsolnia a hűtésnek. Én HWinfó64 -el szoktam "besegíteni" a ventilátor szabályozásába, mert még ezt is igen későinek tartom. Amúgy sem egy minőségi darab, és ha így üzemel tovább (az NB még jobban melegszik.), akkor nem sokáig fog tartani az "újraélesztés".
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Rocsesz79
üzenetére
Vagy ez a program is ellenőrzi az akku állapotát, ami alapján tudnak segíteni, hogy valóban cserélni kellene az akkumulátort. BatteryInfo
-
Dell XPS
veterán
válasz
beholder00
üzenetére
Amennyiben indokolt, segíteni fog: [link]
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Lehet, hogy Ő segítene Neked...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Mexildos
üzenetére
Szia,
nem jól fogalmaztam meg a sorokat, mert természetesen fontos tényezőként elsősorban a hűtésre gondoltam a processzor választásnál. Mivel egy használt gépről beszélünk, ami esetleg kapott már "hideget-meleget", így én nem feszegetném a határokat. Egyező TDP értékek esetén is az általad említett processzoroknál a hardver-környezetben mást fogsz tapasztalni. Nyilván ez a Te döntésed.
Természetesen az SSD kezeli a chipset a megfelelő sebességen: 2x SATA II (3.0Gb/sec.) A mini PCI-e slot-ban nem tudod használni az mSata meghajtót, mert nem ismeri fel, nem kezeli.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Mexildos
üzenetére
Szia,
a T6500-es és a P9700-as processzor között "jelentős" különbség van, és ráadásul a TDP-je csak 28W a 35W helyett, ergo a hűtése is kedvezőbb. A chipset max. memória támogatása 8GB.
A processzorok között a különbséget Te is láthatod (T9900), azt gondolom a P9700-as mindenképpen jobb választás.
A laptopok esetében, ahogy a kolléga is jelezte a "legerősebb lépés" az SSD, de itt nem elhanyagolható a processzor kérdése sem.
-
Dell XPS
veterán
válasz
masholnap
üzenetére
Az a baj, hogy egymásnak esünk olyan "dolgokon", ami nagyon elméleti és filozofikus. Ezen elméleti síkon haladva, nagyon sok gépet leírhatnánk, hiszen az Intel&ATI problémák alapján nagyon egyszerű következtetést levonhatnánk a laptopokról. Nem részletezem, biztos ismerős...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Zoleee89
üzenetére
Az jó, köszönöm. Amennyiben átgondolod, akkor Te is tudod, hogy egy rossz illesztő mennyire meg tudja bolondítani a gépet, akár így, akár másképpen. Ha nem tartasz nagyképűnek, akkor ki is találtuk, hogy mi is igazán a gond. Természetesen, írd meg erről a véleményedet.
-
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Szuper, amennyiben kell a "user manual", akkor letöltöd, vagy a youtube oldalán is kapsz "szerelési" videót. A billentyűzetnél óvatosan kell eljárni, de ezt ugyis látni fogod. Azt az egy billentyűzetet "szintén" ügyesen kell leszedned, vagy az általam említett spray-vel (nagyerejű), letisztítod, kifújod, hátha..

-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
If you find that answer funny, that is really, really sad. Do you remember when you were only a "beginner"? Would you have found an answer like that "funny"?? It should have upset you a great deal, I think. Everybody has the right here to get an answer for his/her problems. If you cannot give a helpful advice, you dont have to write.
-
Dell XPS
veterán
Így csináltad:
GParted-el minden partíciót törölj le, amennyiben ezt választod. Utána nem is kell létrehoznod egyet sem, majd a Windows telepítő elintézi Neked, természetesen ezt nem lehet Linux alól megtenni, Live CD-ről vagy Pendrive-ról kell boot-olni hozzá. A Gparted önnálló formában, ISO-ként is letölthető: GParted Live CD/USB/HD/PXE Bootable Image )
Új hozzászólás Aktív témák
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Addig vagy csak biztonságban amíg van rajta garancia, utána lehet chip-et cserélni (északi híd).