- Akciókamerák
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Mini PC
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
sziasztok.
egy dell inspiron 5520-as laptopot néztem ki, és az lenne a kérdésem, hogy ebben egy vinyót kicserélni mennyire körülményes?
illetve mik az előnyei, hátrányai?
-
akyyy
senior tag
Van kétféle Dell Inspiron 5520-as, az egyik Intel® Core™ i5 3210M de 4 gb memória
a másik Intel® Core™ i3 2370M 8 gb memoriával.
árban ugyanannyi kb. melyik jobb választás? vagy van jobb ennyiért? (kb 175ért)
-
akyyy
senior tag
Dell tulaj lettem, azt a k++++, gyönyörűen néz ki
Meddig várjak, ha nagyon hideg a noti?
-
akyyy
senior tag
Nagyon porosodik a laptop. igy kérdésem, hogy mivel érdemes törölni? gondolom a monitorján kivül mind1, laza lidl-s szemüvegtörlő megteszi, de a monitorját? mivel, hol lehet venni olyat?
a másik meg gondolom belül is gyülnek a porcicák, azt olvastam hogy fél évig van rá valami átvizsgálós garancia laptopszalonnál, ahol kitisztitják stb. majd fél év mulva ezt igénybe lehet venni sztetek?
-
akyyy
senior tag
miért van az hogy játszok egy játékkal, és néha kattog a gép egyett? mintha egy nagy fali óra lene amin megmozdult a mutató
-
akyyy
senior tag
help.
5520-ban beálitottam a harmadik gyorsbillentyüre valami bemutató elinditást, de rájöttem hogy ez projektoros hülyeség. hogyan tudom megváltoztatni, esetleg visszaállitani hogy megnyomva megkérdezze a win hogy mit csináljon ez a gomb?
-
akyyy
senior tag
válasz attosz1120 #28600 üzenetére
nekem hd graphics 4000-et ir ki, szintén 5520-as tulaj
-
akyyy
senior tag
help. Dell ins 5520-as noti: játszol az Alan Wake cimu játékkal, kiléptem a menübe kicsit pihenni, kb 1 perc elteltével lila és sárga csikok jelentek meg felul, foltokban, majd kékhalál
valami atikmpag sys nevü fájl olvastam ki belőle. ujraindult a gép, ugy tunik semmi.
mitől csinálta ezt????????
-
akyyy
senior tag
fel lett téve a win8, és a catalystom az 5520-as inspironban nemigazán akar jól muzsikálni. tudnátok adni linket egy felteherőről? a dell honlapján van az ami nem müködött amd-ről meg nem ismeri fel, mást meg nem találok
amig fent volt, az asztaon rámentem a catalystra, de kiirta hogy nem inditható el majd a egész asztal lefagyott, és ujraindult. iletve a választható videókártyás marhaság is eltünt.
-
akyyy
senior tag
vettem mikroszáls törlőkendőt, amivel a noti monitorjáról szépen leszedte a port, a gond az hogy ittott ujlenyomatok maradtaj rajta, illetve egy helyen egy elég csúnya csík (gondolom régebben mással letöröltem azon a részen a port )
olyan mintha egy karc lenne (mint mikor az autót meghuzzák) de nem karc, csak mancs.
Ezt hogyan tudnám eltüntetnim? vizezzem be a mikroszálas törlőkendőt, vagy nem szabad, vagy általános tisztitószerrel?
-
akyyy
senior tag
Az ősszel vett inspiron laptopom space billentyüje elkezdett kopni (miden laptomon ugyanott kezd el kopni)
lehet ezzel valamit kezdeni? vonakozik rá garancia? elég csunyán fog kinézn iegy idő után
-
akyyy
senior tag
egyébként egy inspiron 5520-asba ha később venni szeretnék egy SSD-t, akkor milyetérdemes és hol venni? kicsit le vagyok maradva teknikailag, szóval valami támasz kéne
-
akyyy
senior tag
valaki adjon már egy normális ati drivert win 8-ra. ami jelenleg fent van, nem jön be a választható grafikus verézlő progi, és igy egy ujjonan feltett játéknek az intergráltat használja. :S
-
akyyy
senior tag
mit tudnék venni egy inspiron 5520-ba?
kell hozzá beépitő keret dvd helyére?(novemberbe vettem a notit, akkor win telepités után kb 2 hete használtam másodszor a dvd irót, hogy kiirjak egy filmet
-
akyyy
senior tag
pár napja nem észlel a laptopom wifit. most probálnám a driverét frissiteni, a dell honlapján szépen eljutok a downloadig, és ott ezt irja ki:
Sorry, the requested file could not be downloaded.
File not found. -
akyyy
senior tag
miért van az, hogy ha eszközkezelőt nézem win 8 alatt, sokszor a helyi lemez 100%-ot ir ki, ilyenkor lassu is nagyon a gép.
illetve mostanába elég forró levegőt szokott fujni magábol sajnos (pedig csak sims3-azok rajta).
lassan egyébként laptopszalonnál be akarom adni arra a bizonyos karbantartó tisztitásra ami elvileg a náluk vásárolt gépeknél fél évig az első ingyenes. ilyenkor kb meddig kell nélkülözöm a gépet, illetve hol kell leadni, hova kell menni érte, vagy házhoz jönnek házhoz hozzák?
-
akyyy
senior tag
mik a rossz tapasztalatok? nekem eddig pozitivak voltak. kinéztem egy 5520-est x összegért, majd felhivtak hogy ilyen nincs már ami 500 gb-os, csak 1 terás, de változatlan áron megkapom azt.
illetve "rábeszéltek" a pixelgaranciára +5k-ért, mondtma hogy legyen. -
akyyy
senior tag
lenne egy kis problémám
feltettem a tomb raidert a gépemre (dell inspiron 5520)
de a kezdő beállitásoknák csacz az integrált karit engedi kiválasztani holott az eszközkezelőbe ott van az ati is.
win 8 ról lenne szó. most ujratelepitettem azzal a driverrel ami a dell honlapjáról lehet leszedni, de ugyanaz az eredmény és igy inditva a játékot szaggat, de hát nem csaoda -
akyyy
senior tag
Lenne egy kérdésem:
miért van az hogy ha wifiről töltök pl torrenten valamit akkor max 2 mbitel jön, még ha vezetéket használok akkor minimum 10-el, de van hogy jóval többel is (kolis net)
a laptop wifi kártyájávla van a gond, vagy a wifi routerjével? hol tudnám ellenőrizni mindkettőt? vagy ez normális?
-
akyyy
senior tag
tudna valaki adni egy ati drivert a notihoz? (inspiron 5520)
radon 7670M-es kártyaamiket lelek nem megy fel, gyári régi már ami fent volt meg meghülyült.
win8 oprendszer.
-
akyyy
senior tag
haldoglik a notim((
elkezdem nézni YT-n egy videót, pluszba netezek is és egyszer csak hirtelen kikapcsol.
lefuttattam a diagot F12-vel, ott végigment, egyedül a vinyóra irt ki hibát, HD sentinel 95%-os kondiciót ír ki, de mrá elég rég óta, nem nagyon volt vele probléma.
A CPU homérséklete viszont elégé magasnak tünt, ami sztem már nem igazán mondható normálisnak.
Gari tuti van még rá, nem lett semmi csinálva a géppel, és tavaly ősszel lett véve.
Hogyan is zajlik a gariztatás? Hol kell szolnom, házhoz jönnek bármikor? Itt is csinálják meg, vagy elvihetik? Adnak csere gépet?
Annyi problémám van, hogy a garis és mindenféle papirok , meg a noti doboza tőlem 200 km-re, fehérváron van. és nemis tervezek menni oda csak 2 hét múlva
-
akyyy
senior tag
Ha még garanciás a laptop (asszem oktober 11), mennyire lehet szétszedni, hogy kifújjam levegővel belülről?
Vagy vigyem el itteni szakihoz aki megcsinálhatja, hogy én ne rontsam el (csak ha ő nyúl hozzá, mi lesz a garival, ilyenek).
Illetve a dvd olvasó gombnyomásra se jön ki, csak a gépen csinálom, lehet ezt jelezni kéne a dellnek. Meg aksit mivel tudom ellenőrizni hogy eddig mennyire ment esetleg tropára, hátha azt is cserélik, ezáltalá adva neki még egy évet
A vinyó sentinel szerint 95%-os.kondícióban van, néha le is lassul stb, lehet ezt is cserélni kéne?
Meg akarnám várni a win8.1-et, lehet egy oprendszer csere ráférne, de az már lehet késő lesz gari szempontjából.
-
akyyy
senior tag
hol lehet megnézni, hogy mennyivel megy a ventilátor? mert most mióta bekapcsoltam, csak zúg ming egy Boeing, pedig nem fut semmi, és nem is nagyon melegszik sehol sem (nem is kéne), dezgni zúg folyamatosan már már megsüketelek tőle.
-
akyyy
senior tag
portalanitás egy sima szervizbe garivesztéssel jár? akkor hogyan tudnám megcsináltatni hogy ezért ne kellne pestre felvinni a gépet (miskolc)
-
akyyy
senior tag
Újratettem a gépet először win8 majd azt frissítve 8.1-re.
Elkezdtem leszedegetni a drivereket a dell honlapjáról service tag alapján.
Már az is gyanús, hogy egyes esetekben miért van 2 letöltési lehetőség? Gondolok itt arra pl, hogy az audionál van olyan, hogy
Update Package for Microsoft® Windows®-Audio_Driver_VH0JF_WN_8.54.37.0_A03.EXEés
Hard-Drive-Audio_CNXT_W7_X02_A03_Setup-VH0JF_ZPE.exe
a másik hogy ezt nem is engedi feltenni:
Video_Driver_KF43F_WN_8.15.10.2696_A03.EXE
Telepítéskor kiírja, hogy "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek." -
akyyy
senior tag
sziasztok. ilyen gépem van:
Inspiron 15R 5520
ati hd serias 7670M-es vga-val (+intel benne)csak mert mindig elfelejtem beírni miyeln gép is van.
a gondom az hogy a Max Payne 3 beállításainál nem tudom beállítani a directx-et, csak a 9-est fogadja el, ujrainditás után ugyanaz jön vissza.
miért van ez? nem támogatja a gép, vagy a kártya a dx11-et? sem a 10-et?
(win8.1 van a gépen)
[ Szerkesztve ]
-
akyyy
senior tag
az miért van, hogy mikor megvettem tavaly (vagyis előtte) a gépet ( Inspiron 15R 5520 ), akkor tettem rá egy windows 7-et mert linux volt rajta, és akkor középen kellet lennie a hangnak, olyan "hangos" volt a gép, de jelenleg win 8nál meg elég halk maxon is.
-
akyyy
senior tag
Miért van az, hogy a különbözö játékok, programok a beállításaikban csak azt látja, hogy Intel HD Graphics 4000, miközbe ott van a Radeon 7500-as is, és be is van állítva a választható grafikus beállításnál?
-
akyyy
senior tag
Más: ki kéne már portalnítani a gépet is. Még régebben felhivtam a Dellt, hogy mondjon nekem Miskolcon egy olyan szervízt, ahol megcsinálják ezt anélkül, hogy elveszne a garanciám. Ajánlottak is egy céget. A minap felhívtam őket, azt mondták 1 napot ott kell hagyni, és 6500 lesz.
Mi a roszsebb, annyiért megcsinálom én is
-
akyyy
senior tag
Le szeretném szedni a legfrisebb vga drivert. Honnan tudom letölteni?
Inspiron 15R 5520 gépről lenne szó Win 8.1 64 bites oprendszerrel.
itt hiába megyek rá hogy notebook, hd 7xxxm-es kategóriára és oprenszert kiválasztva, nem hoz ki semmit csak ezt ni
ha meg a letöltésekbe leszedem pl ezt: amd_catalyst_14.1_betav1.6 .exe akkor feltelepülve semmi változás, eszközkezelőben is még a régi drivert irja.
-
akyyy
senior tag
Help. van egy Inspiron 5520 laptop. Feltettem rá egy játékot (Cities XL 2012), és ha beállítom, hogy az AMd kártyát haszjálja a játék, akkor eszeveszetten vibrál a kép, már a videóknál is. Ha az integráltra állítom, akkor nem vibrál, csak néha a játék beszaggat (pl közelítés-távolodásnál). AMD-nél ezt nem csinálja, csak nagyon dúrván vibrál a kép
Anno a Walkint Dead játéknál is ezt csinálta, ott ablakba futtatva oldottam meg, mert úgy nem vibrált.
Feltettem a legújabb, beta drivert, de itt is csinálja.
Mit tudnék csinálni, hogy ne legyen ez? Elvileg még garanciás, ha olyan baja lenne, azt valahogy meg tudom nézni valamivel, hogy valóban gondok vannak a kártyával, vagy csak szoftveres gond van valahol?
-
akyyy
senior tag
Dell inspiron 15R 5520
[Így fut egy csomó játék] ha a radeont választom ki vga-nak
integráltal müködik, de lejebb kell vennem a grafikát. ami egy vicc egy 2006os játéknál.
azért szomorít el, mert ez pont eredeti játék
-
akyyy
senior tag
válasz szabonagyur #42517 üzenetére
7600M seriset ír az eszközkezelő.
új játékoknál is csinálja. pl walkind dead sorozat. de az alien colonial marines tökéletesen fut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Akciókamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Steam topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- AliExpress tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS ROG GL552VW
- Dell Precision M6800 Core i7 4710MQ/16GB RAM/Samsung 500GB SSD/17" képernyő/K4100M
- Lenovo ThinkPad X280 i5 8350u I Érintős FHD IPS 4G modem 8GB I 256SSD I HDMI I Win11
- HP EliteBook 845 G8 / Ryzen 5 PRO 5650U / 32GB/512GB
- Eladó Sony Vaio PCG-71211M notebook / Intel i3 / 4GB DDR3 / 120GB SSD / 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest