Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
addikt
válasz
kk831228 #31999 üzenetére
Pl. lehet még használni, nem fog szanaszét recsegni, olimpiai zsanérlengést bemutatni, sem süvíteni
továbbá az értéküket is jobban tartják talán (legalábbis a second-hand árukhoz képest)5110-hez szerintem még nem volt szerencsém, viszont volt nekem egy 5010-esem, de nem ért meg egy hétnél többet nálam, eladtam bukóval azon nyomban...
-
somasz
addikt
válasz
kk831228 #31997 üzenetére
Egy öt éves Latitude-on még nem kéne akadnia a youtube-nak, megfordult már jó pár E4300 nálam (ha jól nézem, 2008-ban már teszteken szerepelt) és semmilyen hasonló panasz nem volt még rájuk...
De kétlem, hogy mondjuk egy E6400-zal is lennének ilyen gondok. Régebbiekből nem volt nálam, de egy D630 sem hiszem, hogy kevés oda... -
kk831228
addikt
válasz
premete #31989 üzenetére
Mindíg fikázzátok az olcsó szériákat , mint ha a többi gyártó nem adna ki gagyi szériát. be kellene látni hogy nem a 300000 ft-os gépből fogy el nagy darabaszám. És ez nem csak azon múlik hogy valaki mennyire ért hozzá, hanem azon hogy mennyi pénze van rá. valamennyire én is érték hozzá mégis 5110- em van
majd 3 éve hibátlan. utána meg ha beadja a kulcsot kuka... ezt már írtam hogy hiába bírja pl 5 évig egy lattitude ha egy youtube videót se bír már lejátszani...
(#31996) Chaser : én is számtechet tanultam. de egy autóvillamossági szerelőt is meg lehet nézni. semmivel se kevesebb hidd el. ráadásul kicsit nagyobb felelősség!!
-
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #31993 üzenetére
Speciel nem mind. De amelyik hozzányúl olyanhoz is amit nem szeret, az is egy hét alatt többet keres mint egy notebook szervizes 1 hónap alatt. Ez a téma részemről off. Mért fektessek olyanba energiát amiért se pénzt nem kapok, se nem szeretem? Semmiért, így is teszek. Van épp elég notebook ami megérdemli a figyelmet, hát egy inspiron az pont nem olyan. A régiekben még volt fantázia
Egyébként meglepődnél, sok dologban mennyire magyaroknál találsz megoldást, mert kintiek zömében eladják ha nem tetszik valami és ennyi, magyarok meg megoldják mert rákényszerülnek. -
Krystal_s
addikt
válasz
Chaser #31982 üzenetére
Az autószerelő sem csak S mercit javít, hanem az A osztályt is.
Azzal én is egyetértek, hogy sok gép röhejesen van összerakva.SzaboZE : Szerintem is teljesen jók voltak a hőfok értékek Aske gépén is, pont ezért nem indokolt a 4500rpm fordulatszám és mivel EstiloL2 gépén 2700rmp normális érték ua a gép, azonos hűtőrendszerrel, ezért írtam, hogy inkább vezérlési hiba lehet pl bios, mintsem a hűtőrendszer minősége.
"Egyébként ha egyszer jársz felénk, szívesen megmutatok egy latitude-öt, aminek a hűtőjét szinte hallani se lehet alap terhelésnél (jó ideig be sem kapcsol indulás után), ahhoz képest bármelyik inspiron valóban elbújhat."
Bios frissítés óta az én Inspironom is hangtalan, kb 50°C-ig be sem kapcsol, utána is csak 2000-3000 között, de azt sem nagyon lehet hallani.Bízom benne, hogy így is marad. Amúgy én nem ezért vittem szervizbe, telefonon és neten informálódtam.
Megértem, ami mondasz, hogy a Latitude jobb minőség...csak ha egyik embernél ua típus jól működik, akkor a másik ember is elvárná azt.
Ezt nem gondoltam, hogy a pesti központban ilyen a helyzet. Tudtam, hogy sok ember beletörődik, ha valami nem működik tökéletesen, na de ennyire
(nagy részük nem is tudja miről van szó, néha irigylem a hozzáállásukat az élethez, aki picit butább mindig boldogabb) Az nekem is feltűnt, amikor egyes hibaleírásokat kerestem a neten, hogy a magyar fórumokon szinte semmi találat, egyes külföldi oldalakon meg több 100 ugyanabban a témában (tudom ott többen vannak)...és más mentalitás stb...
-
Avicularia
veterán
Egyébként ha egyszer jársz felénk, szívesen megmutatok egy latitude-öt, aminek a hűtőjét szinte hallani se lehet alap terhelésnél (jó ideig be sem kapcsol indulás után), ahhoz képest bármelyik inspiron valóban elbújhat.
Volt N5010 és most 7720 és Latitude 6320 i5-ös tulajként aláírom, hogy ég és föld a különbség a két típus hűtésében a különbség. A latitude-nak szinte semmi hangja nincs normál használat mellett. -
SzaboZE
addikt
válasz
mghltm #31985 üzenetére
Ez érdekes, mert ha kinagyítod, ezen a linken bizony nyoma sincs: https://www.dell.com/us/business/p/latitude-e6540-laptop/pd
Akkor ezek szerint útközben mégis lett.
-
premete
veterán
válasz
Dhampir #31987 üzenetére
Észrevettem, hogy egyre többen büszkék is arra, hogy sötétek, mint az éjszaka, egyetlen mondatot nem tudnak leírni, nem tudnak elolvasni fél oldalt, elhiszik, hogy a Suzuki Ignis és a Mitsubishi Pajero egyforma terepen, csak az utóbbi háromszorannyiba kerül......
Én inkább a költő mondandóját preferálom:
Tőle, ki gyógyít és a ki fát vág
és aki az öltönyt varrja nekem -
Elvárom: remekül tegye dolgát,
dolga bármi legyen.
Nem, ne legyen közepes, vacak átlag,
sem a sárcipő, sem a ház.
Bűn a középszerűség, akárcsak
a hazug szó: elfajulás.
Buzdítsa ki-ki magát, hadd
tenne dicsőt, remeket.
Naggyá nem lenni - gyalázat.
Mind naggyá legyetek! -
SzaboZE
addikt
válasz
Krystal_s #31980 üzenetére
"Elhiszem, hogy más anyag és minőség, de többen is linkeltek képet és jól látni, hogy másoknál normálisan működik a hűtés és nem lehet ráfogni arra, hogy mivel egy csak Inspiron ezért hát mit is várhat az ember."
Ha megnézed, az egyetlen ugyanolyan tipusról linkelt képen (Estilol képe) kb ugyanazok az adatok vannak, egyedül a PCH magasabb, amiről elmondtam, hogy nincs aktív hűtése és nem a gpu/cpu része, így nem okozhatna magasabb fordulatszámot. A hozzászólásom leginkább arról szólt, hogy a hőmérséklet adatokat értelmezni is tudni kell, attól tartottam hogy ismét elindul a pár havonta jelentkező temperature-flame, hogy mindenki elkezdi nézegetni és ijedezni, hogy milyen meleg a cpu/gpu stb, miközben teljesen normál tartományban vannak az értékek. Egyébként ha egyszer jársz felénk, szívesen megmutatok egy latitude-öt, aminek a hűtőjét szinte hallani se lehet alap terhelésnél (jó ideig be sem kapcsol indulás után), ahhoz képest bármelyik inspiron valóban elbújhat. Nem degradálásnak szántam, hanem arra hívtam fel a figyelmet, hogy az alacsonyabb ár itt is érezteti a hatását. Találkoztam már olyan alaplap hibás géppel, ahol ez volt a gond (állandóan tekerte maxon a ventit), de a 7520 még annyira új, hogy abból a szériából még nem volt rá gyakorlati példánk.
"Úgy gondolom, hogy pár hónap alatt elég sok ilyen gép fordul meg a szervizekben ezekkel a tünetekkel és nehéz elhinni, hogy amikor bevittem a gépem, akkor úgy néztek, mintha még soha senkinek nem lett volna ilyen gondja. "
Mert tényleg! Azt hiszitek itt a fórumon, hogy Magyarországon olyan rengeteg gép fordul meg a szervizekben, pedig nem! Konkrétan nálunk 7520-as tizes nagyságrendben fordulhatott elő és általában pixelhiba vagy valami hasonló nem komoly dolog miatt. Sokkal kevesebben vesznek ilyen gépeket mint hiszitek. Még mindig az előző széria (N5110, N5010) a sláger, az újak nem nagyon jöttek még szervizbe. Azért nem olyan rosszak ezek, hogy fél év alatt tömegesen szervizbe kerüljenek! Kevés a vásárlóerő is ahhoz, hogy itt ilyen kánaán legyen
Ahhoz, hogy ilyen gyakorlati tapasztalatok keletkeznek 1-2 évnek kell eltelnie, ezalatt fut be a tipus és ennyi idő is kell ahhoz hogy konkrét meghibásodás legyen. De van akit pl nem zavar a süvítő ventilátor sem és ezért el sem jut szervizbe a gép csak akkor, amikor már kikapcsol túlmelegedés miatt.
-
Dhampir
félisten
válasz
premete #31984 üzenetére
A 3560-as Vostro talán csak nem a legalja.
NBD-garancia is jár hozzá. A kijelzője viszont szerintem gázosabb lehet a fényes consumerekénél, de csak fényképeket láttam róla.A Latitude 5530-nál nem sokkal rosszabb, bár ahhoz képest anyagminőségben picit "gyérebb".
Nem mindenkinek van + 100ezer forintja egy magnéziumvázra. Még egy jó consumer is eldöcöghet évekig, ha nem dobálja az emberfia.
-
premete
veterán
válasz
Dhampir #31981 üzenetére
Persze, mert az átlaguser és a kereskedő is csak a madarasteszkóban árult, notebooknak csúfolt cuccokat látott Dellből. Ami ilyen helyeken kapható, azt nem szabad megvenni, olyan "kereskedő" pedig aki előtte egy héttel még az üres bevásárlókocsikat tologatta minimálbérért, nem számít hozzáértőnek.
Információt azért nem nagyon kapsz ilyen gépekről, mert aki valamennyit ért hozzá, kezébe se veszi ezeket. -
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #31980 üzenetére
Az igazság az, aki noteszekkel foglalkozik egy idő után a konzum gépekre nem fektet nagy hangsúlyt. Nem mert lenézi, hanem mert sok-sok gép után rájön az ember mi a jó egy gépben és mi nem. Speciel én ott tartok hogy bele nézek ilyenekbe is ha kell, de leginkább hagyjuk kategória, annyit nem ér az egész amilyen elborult szerelése van némely konzum gépnek, nem érdemes rá időt fordítani. BIOS rémlett nekem is, anno 5010-nél hasonló helyzet volt, de ott is vkinél hozott megoldást update, valakinél nem, köpködtek is a dellre azért a szériáért. Dell név semmire nem garancia, csinál hitvány gépeket, meg jobbakat. Az hogy 200k volt..hát mit mondjak. Okosabban is el lehet azt költeni. Persze egy korrektül megépített, meg NBD garanciás dellbe annyiért nem fér bele i7 meg vga. Akinek meg belefért a minőség rovására hát törekedjen maga a megoldásra ahogy Te is. Legtöbben várják a sült galambot, néha azért olvasgatni is kell a témában. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy az otthoni felhasználók nagy részét nem érdekli a venti hangja, ilyenért nem adják be a gépet szervizeltetni. Tehát szervizeseknek se feltétlen kell ezzel a problémával találkozni.
Ahogy egy autószerelő is szereti megkapni a maga xy ezer ft-ját, úgy szeretné egy notebook szervizes is. Semmivel sem igényel kisebb képzettséget, max fizikai munka nem jár vele olyan szinten. Ezért ne ródd fel nekik ha nem olyan hozzáállásúak mintha saját zsebre dolgoznának, ha dolgoztál volna ilyen helyen te se tennéd, max egy darabig ahogy én isAztán rájönnél csak kihasználják a tudásodat és abból nem élsz meg, hogy sok az elégedett vevő meg visszaköszönnek rád az utcán, meg fél év múlva is téged keresnek a boltban amikor már rég nem is ott dolgozol. Ennyi
-
Dhampir
félisten
"Nyami".
(#31980) Krystal_s
Én a múltkoriban kérdeztem itt a Vostro hűtése felől, mert ellentmondó leírásokat olvastam az Interneten, de senki nem válaszolt. Végül mást választottam, mert nem szerettem volna befürödni vele.
Rohadtul fosok a Dellek rossz hűtésétől egy Dellekkel is foglalkozó kereskedő ebben megerősített, hogy hangos a hűtésük.
-
Krystal_s
addikt
válasz
SzaboZE #31966 üzenetére
Kicsit azon akadtam ki, amikor azt írtad ,hogy
"Az inspiron azért zúg, mert - igen - az i7 melegszik és ez egy alsó kategóriás gép egy alsó kategóriás hűtővel. Ha csendes gépet szeretnél, akkor mélyebben a pénztárcába kell nyúlni és latitude-öt, precision-t kell nézni"
Elhiszem, hogy más anyag és minőség, de többen is linkeltek képet és jól látni, hogy másoknál normálisan működik a hűtés és nem lehet ráfogni arra, hogy mivel egy csak Inspiron ezért hát mit is várhat az ember. Én is tapasztaltam a jelenséget, amit Bios frissítés megoldott.
Az említett gép is 200-tól kezdődik, amitől szerintem elvárnák az emberek, hogy ne alsó kategóriás szinten működjön.
Értelemszerűen amikor a "képzést" írtam, azt nem új hibákra értettem, hanem amik már régebb óta jelen vannak pl az Intel Centrino Wifi 1éves dolog már, nagyon sok típusba tették bele és ugyanazok a tünetek. Az 5521,75xx féle Inspironok is már fél éve kint vannak és azóta jelen van a ventilátor nem megfelelő szabályozása Bios miatt. Úgy gondolom, hogy pár hónap alatt elég sok ilyen gép fordul meg a szervizekben ezekkel a tünetekkel és nehéz elhinni, hogy amikor bevittem a gépem, akkor úgy néztek, mintha még soha senkinek nem lett volna ilyen gondja. Pár ugyanolyan tünet után a szervizesnek emlékezni kéne, hogy jéé ilyen volt a múlt heti géppel is, na akkor itt nem egyedi hiba van.Chaser: hát igen ez érződik is, és persze nem az szív, akinek dolgoznak ezek az emberek, hanem akiknek javítgatják a gépét, mintha ők tehetnének róla....
-
Chaser
legenda
Ha garis vidd be, hátha kitakarítják. Valszeg a mechanikába belepottyant valami aminek nem kellett volna. Notebook gombot meg mechanikát még nem sikerült eltörnöm, de mechanika már pattant szét a kezemben úgy, hogy azóta se lett meg
Úgyhogy ha SK csinálod akkor óvatosan. Ha nem garis egy gombért kár lenne új billt venni, főleg egy N5010-be.
-
Immy
őstag
Megjelent a Dell Latitude E6540
Youtube
Dell Official -
Kronk
őstag
Valaki erre plz..
-
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #31962 üzenetére
Szted azok az emberek majd fórumozgatnak, lesz rá idejük? Én is azt mondom amit albi31, meg kellene fizetni akik tényleg értenek valamihez és más lenne a tényállás. Legutóbb úgy 6 éve dolgoztam számtech boltban, minimálbérre bejelentve, kézbe 55 v 60k. Ugyanmár
Legközelebb akkor megyek én is hasonlóhelyre ha bruttó 400k-t mondanak bejelentve, na ilyen nem lesz. 1x próbáltam még utána be egy boltot, még azt is tudjam mikor van a békák királynőválasztása, kézbe netto 80, minimálbérre bejelentve..hát LoL
Olyan rendszergizdákkal találkozok, hogy néha sírok a röhögéstől...
-
Aske
aktív tag
válasz
SzaboZE #31967 üzenetére
A09-es legfrissebb bios volt rajta. Próbaképp frissítettem de semmi nem változott. Az aida amúgy 2012-esnek làtja a biost, dell ugye 2013 februárt ír.
A biosos diagnosztika rendben lefut. Biosban is fullon teker a hűtő nem lassul.
Csökkentett módban ugyanez.
Mikor megvettem nem volt ilyen rossz a helyzet. De akkor is jelen volt a probléma.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Krystal_s #31954 üzenetére
Az említett gépben egy i7 3632qm van, aminek 35W a TDP-je. Csodák nincsenek. Az ismert tipushibákról csak annyit, hogy jelenleg is kb 25 féle modell fut a dell kínálatában, kb 3 havonta jönnek új szériák. Aki mindegyik notebook összes tipushibájával képben van, az nem szervizel, hanem egész nap a neten lóg. Elég ha megnézed, hogy Te mennyi időt töltöttél el vele, míg összeszedted neten az információkat arról az egy esetről, ami Téged érint. Ha minden egyes géppel ennyit foglalkozna a szerviz, akkor ki szervizelne? Talán ha a dell ezt kommunikálná a szervizek felé, akkor nem kellene kutatni utána, de persze a gyártó hülye lesz elismerni a hibáit. Marad az, hogy abból dolgozunk, amit kapunk és amire ésszerű keretek között van lehetőség.
"Lehet picit más az anyaghasználat, de attól még normálisan kéne működnie akár egy 100ezres gépnek is, ha már egyszer a nevét adja egy nevesebb gyártó."
Ez sajnos nem így van! Szerintem pl egy latitude széria nem is ugyanott készül, ahol egy inspiron. Homlokegyenest ellenkező megoldások és minőségi különbségek vannak köztük. Én nem is tudom minek kezdett bele a dell ilyen alacsony árú szériába, csak a saját renoméját rontja vele.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dhampir #31961 üzenetére
"Kigyógyították"
másfél hónap alatt 4x volt szervizben. 1Wifi csere, 2x hangszórók és 1 alaplap. Lett egy szép kis horpadás a bekapcs gomb mellett, pár karc és a zsanértakaró műanyag is laza volt, mert le volt törve a kis pöcök, azt is rendelni kellett...pár napot volt nálam a többit szervizben és most örülnöm kéne.
Érthető, hogy belefáradtam.
#31963: dehogy vagyok férfi, a saját fotóimról lett mintázva az önarcképem. Szerintem elég beteges, ha egy pasi nőnek adja ki magát. Ilyenre is csak a pasik képesek. Bár sosem értem meg milyen élvezetet ad az nekik, hogy nőként kezelik őket.
-
Krystal_s
addikt
válasz
albi31 #31956 üzenetére
Jó de ez nem mentség, mert mindenhol ez van pl szaküzletek, t-home stb, olyan szakembernek nevezett személyekkel dolgozatnak, akik még lcd tv-t sem láttak és hiába van tele minden fórum, hogy az adott típusú Router szar, szinte mindenki tudja már, de a "szakember" bambán néz, mert szerinte ez nem létezik és összeesküvés elmélet minden, amit a fórumokon írnak. Pedig több 100 ember véleménye azért csak számít valamit. Szerintem ilyen szakmát annak kéne választani, aki szereti is csinálni és kicsit képezi magát hobbiból is, mert érdekli. Elég a neten olvasgatni nem kell semmi extra és máris képben lesz az alap ismert típushibákkal kapcs. A helyi Dell szervizes srác engem hívott fel, hogy mit állítson a Wifin, mert újratelepítette a rendszert és nem működik. Aztán este, amikor írni akartam neki FB-n, hogy megkérdezzem sikerült-e, akkor annyit írt vissza, hogy most munkával kapcsolatos dolgokról ne kelljen beszélnie pff...Bezzeg én nő létemre meg ilyen szarságokkal foglalkozzak egész este és bújom a fórumokat, hogy amiért fizettem az normálisan működjön is. :\
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dhampir #31958 üzenetére
Enyém 5521, de ua a külső és én is csak azért vettem meg, mert elég ritka az ilyen nőies szín (pinkes-lilás) és megtetszett. Gondoltam, ha már Dell, akkor biztos jó lehet és tudom a korábbi Inspironokra volt panasz, hogy melegszik, nem stabil a ház stb, de a leírások szerint ezek jól sikerültek. Első bekapcsolásnál nem akartam elhinni milyen hangja volt és akkor egy szerelő ismerősnek (nem delles) telefonáltam, plusz a fórumokon is írták, hogy a Bios okozza és egy frissítés után rendbe jött. Ezt a hivatalos oldalon is írták az újabb Biosnál.
Fixes & Enhancements: Adjust fan control algorithm
Ugyanez volt a Wifi-vel is, ami miatt másnap szervizbe kellett vinnem és cserélték a kártyát. Utána találtam meg neten, hogy több 100 oldalas leírások vannak, már egy éve, mert ismert Intel driver hiba volt a gond, de a szervizben ezekről nem is hallottak.Most legutóbb az alaplapcserénél mondta szerelő, hogy jah ilyennel már találkozott, hogy a venti maxon pörög a bios miatt. Persze ettől még lehet más oka is, de nem az hogy Inspiron és akkor abban ez normális, mert gagyi. Többen is linkeltek itt képet, ahol látni, hogy náluk nincs gond. -
szoke12
őstag
Helló!
Az E6400-asomban 43 C-os a HDD átlagos használat mellett. Ez jó érték?
Illetve azt kérdezném, hogy ez kapcsolatban van-e a touch-pad érzékenységével, mert egy idő után el kezd akadozni az egér, amikor már a fedlap is meleg körülötte. -
albi31
aktív tag
válasz
Krystal_s #31954 üzenetére
egyszerű a válasz,normális szakembert egy vállalkozás sem tudna megfizetni,vagy meg sem akar!...csak példaként,kérdezd meg,hogy mekkora az az összeg amiért feldobom a mostani független életemet egy kötött, kiszámíthatatlan életért cserébe?elmondom,kb 400eFt nettó!..annak kb 570eFt a bruttója,szerinted Magyarországon hány vállalkozás adná ezt meg nekem?..igen,egyik sem!
-
Krystal_s
addikt
Szia, próbáltál Bios frissítést ?
Az Inspiron azért zúg, mert szar a Bios, nem a hűtővel van gond. Enyém is ilyen volt. Amikor először bekapcsoltam mondom ez mi? Olyan hangos volt, mint egy hajszárító...
Megfelelő Bios frissítés után teljesen hangtalan lett, kb 50°C-ig be sem kapcsol a venti és akkor is csak 2000-3000rpm között. A képen is látszik, hogy nem melegszik a CPU, mégis majdnem maxon pörög.Más:
Nevetséges, hogy sokan a legtöbb hibára, akármire azt a magyarázatot adják, hogy üzleti kategóriás gépet kell venni otthonra, mert egy 180-200ezres gép gagyinak számítLehet picit más az anyaghasználat, de attól még normálisan kéne működnie akár egy 100ezres gépnek is, ha már egyszer a nevét adja egy nevesebb gyártó. Szerintem sok szervizben nem ártana egy kis képzés, mert ismert típushibákról sem tudnak, amivel tele van net, én meg ha bemegyek és elmondom az a reakció, hogy jajúristenezhogylehet ilyennel ők még sosem találkoztak.
-
Aske
aktív tag
Akkor mégegyszer leírom.
Nem nyúlok hozzá a géphez, és üveghangon teker a venti. Senki ne magyarázza be nekem, hogy ez természetes.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Avicularia #31948 üzenetére
Teljesen más a felépítése, más a hűtő.
-
SzaboZE
addikt
Újra a hőmérséklet téma... A pch dióda a chipset része, nincs köze a cpu/gpu pároshoz, 80 fok felett kezd melege lenni, 90 fok körül kritikus. Ha már nézel hőmérsékleteket, akkor javaslom nézd meg a normál határokat is a neten. Nem a desktop gépekét! Az inspiron azért zúg, mert - igen - az i7 melegszik és ez egy alsó kategóriás gép egy alsó kategóriás hűtővel. Ha csendes gépet szeretnél, akkor mélyebben a pénztárcába kell nyúlni és latitude-öt, precision-t kell nézni
-
Aske
aktív tag
Sziasztok
Van egy új 7520as laptopom i7 3632qm-el.
Ez az első laptopom, ezért elsőre nem tűnt fel, de most már eléggé idegesítő, hogy akár egy sima böngészésnél is maxon (4500 rpm) megy a hűtő, ami elég idegesítő, mert hangos.
Naszóval AIDA-ban meglestem a hőmérsékleteket és teljesen idle állapotban, 23 fok körüli szobában (eléggé lehűlt az idő Győrben most), a következő látszik:
Szóval a proci hőmérséklete még talán elfogadható, de a PCH hőmérséklete az eléggé magas, ha lehet hinni a szenzornak. Előfordulhat, hogy emitt pörög ész nélkül a venti?
Ja, és a PCH szenzor hőmérséklete teljesen független a ventilátortól, gyakorlatilag nem hűl le sose.
A háttérben futó programok kigyomlálva, nem eszi semmi a procit. Próbáltam úgy hogy alapórajelre teszem a procit (12x-es szorzó, azaz 1,2 GHz), de ugyanúgy pörög a venti ész nélkül.
Volt róla szó, hogy az i7 melegszik, ez tény. De én úgy értelmeztem, hogy emiatt nem fog porszívó módjára zúgni állandóan a ventilátor hanem magasabbak lesznek a hőmérsékletek.
Tudtok segíteni?
Üdv
András -
somasz
addikt
válasz
beholder00 #31937 üzenetére
Ott a product supportra kattintva a saját géped support oldalát látod a hivatalos oldalon. Warranty fül és megnézed, mi van odaírva.
-
haddent
addikt
Az miért van, hogy a 4 napos gépemen a Service Tag alapján keresve a Dell honlapon már Január óta ketyeg a 3 év gari??
-
Dell XPS
veterán
válasz
beholder00 #31932 üzenetére
Amennyiben indokolt, segíteni fog: [link]
-
somasz
addikt
válasz
beholder00 #31932 üzenetére
Milyen garancia: dellservicetag.com, vagy a dell honlap support részlegénél service tag beír, Warranty fülön kiírja milyen fajta.
Dell központi szám felhív, probléma elmagyaráz, legközelebbi szerviz száma megkap, felhív, elmagyaráz, egyeztet és elvisz. Kb. ennyi. -
beholder00
tag
valaki esetleg a 31917-re ?
-
somasz
addikt
válasz
premete #31925 üzenetére
Jujj, ez nagyon messze van, mindenesetre köszöntem.
Valami Budafokhoz közelebbi bolt? Vagy Combino / piros 7-es vonalak?
Nagyon nem találok sehol sem. Itt kb. dupla annyi, de legalább nem kell a nagy melegben utazni.Szimpla pc / hifi / nyomtató boltokat érdemes lehet utcáról bemenve megkérdezni...
-
somasz
addikt
Nem tudjátok véletlenül, merre kaphatok legolcsóbban 2-tűs tápkábelt?
-
SzaboZE
addikt
válasz
szaboger #31919 üzenetére
Ha magától lekapcsol, akkor túlmelegszik a géped. A HDD-re meg futtasd le a delldiagot (induláskor F12 - diagnostics), a sentinel nem mérvadó, mert gyakran jelez tévesen. A kikapcsolás miatt amúgy is szervizbe kell vinni, biztos örülni fognak neki, ha elmondod mit ír a delldiag.
-
szaboger
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy az normáis hogy alap netezés és zenehallgatás közben magától leáll a N5010 -es inspironom, hd sentinellel hdd 16 %-os és kb 55-60 fokos, a hőmérséketküszöböt most fentebb vettem, de ez normális ilyen melegben? Garancia még van rá év. Köszönettel
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy fejhallgatót akarok venni, viszont ez attól függ milyen hangkártya van a laptopomban. Dell Inspiron 7720 SE
Ha esetleg valaki tudja, hogy milyen van benne, vagy megmondaná ennek hol kellene utánajárni, azt nagyon megköszönném. -
beholder00
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mivel nem az én gépemről van szó és nem ismerem a Dell supportot. Szóval az aktuális gép egy Dell Inspiron n5110 és eléggé melegszik biztos ki kellene takarítani. A nagyobb probléma az az, hogy a ahol csatlkozik képernyő, ahol a hajlító mechanizmus van ott a műanyag szétpattant és lötyög. 2 éve lett vásárolva és 3 év gari van rá az biztos csak kérdés h milyen? Tudnátok segíteni? Vigye vissza a boltba ahol vette vagy valami neten keresztül vegye fel a kapcsolatot a Dell-el? Mert én Asussal ezt tettem és bevált. Köszönöm a segítségeteket előre is!
-
alitak
senior tag
Sziasztok,
egy dell inspiron m5010 gépben a gyári AMD Athlon II Dual-Core processzort van értelme 4 magos Phenomra cserélni? A mindenféle flash játékok akadnak (nem én gépem, csak ebben így nem vagyok jártas.)
-
Chaser
legenda
válasz
Avicularia #31906 üzenetére
Ekkora kapacitással erősen kétlenm, hogy 4 órát elmenne a gép, amit NBC írt. 1 viszont kevés, én olyan 1.5-2.5 órát tartok reálisnak. Ez azért 17-es gép, kis kapacitású akkuval. Az se mindegy milyen fényerőn megy a móka, pontosan milyen is az a böngészés, stb. Vmelyik gépnél wlan szívta rohadtul az akkut, meg se gondoltam volna.
-
Chaser
legenda
válasz
Avicularia #31903 üzenetére
Nem feltétlen akku gond, rossz energia management is simán lehet. Sw-ek mit írnak az akku kapacitására? abból kb ki lehet számolni hány órát illene tudnia a gépnek. Az hogy i7 egy dolog, alacsony terhelésen nem sokat eszik, ahogy a diszkrét vga is lekapcsol.
-
somasz
addikt
válasz
Avicularia #31903 üzenetére
nem pörgeti közben valami program a procit? pl. aidával monitorozva hamar kiderül... nálam a windows search szokott néha gondot okozni, vagy nem felismert hardverhez keres drivert
-
haddent
addikt
Sikerül már valakinek Win8x64 -en működésre bírnia a Dell (Broadcom) biometrikus ujjlenyomatolvasót?
Sehol nem találok drivert, egyszerűen nincs win8 ra... -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
SzaboZE #31900 üzenetére
N7110: (régi, jó akksival)
- 2630M i7
- 8GB RAM
- Nvidia 525GT 2GBN7720 (újabb, kb 4 hónapos gép)
- 3210M i5
- Nvidia 650M 2GB
- 8GB RAMMindkettőben HDD van, SSD-t nem láttak még.
Elvileg ha a VGA nem megy, akkor kevesebbet is kellene az újnak fogyasztania.
Futtattam egyébként egy tesztet az akksiról és kiderült hogy a 48Wh helyett csak 38-39-et tud már most, 4 hónap után. Ez laza 20%-os teljesítménycsökkenés, szóval azt hiszem ebből szervíz lesz.
(Én használtan vettem a gépet, szóval nem tudom hogy ez a használat során romlott-e el ennyire, vagy már alapból hibás volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikristályosodik a Razr 60
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest